|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Ta rozmowa odbyla sie dzisiaj i jest w 100% prawdziwa.
Bylem podejrzany o dublowanie itemow. Odezwala sie domnie Jessica of Isara a oto przebieg naszej rozmowy. 23:22 Dzeus: im no coping 23:22 Dzeus: im just selling 23:22 Jessica of Isara: I am going to have to run a check on your account, If you pass this check you get an item of your choice. 23:23 Dzeus: i dont know 23:23 Jessica of Isara: This is a completely safe check. 23:24 Jessica of Isara: What item would you like? 23:24 Dzeus: i dont trast you sory 23:24 Dzeus: i scare 23:24 Dzeus: i dont wont loos my account 23:24 Jessica of Isara: If you do not cooperate you will be deleted. 23:25 Jessica of Isara: You wont. 23:25 Jessica of Isara: You get a free item to. 23:25 Jessica of Isara: I dont even go on your account. 23:25 Dzeus: i dont wont by deleted 23:25 Jessica of Isara: Ok then i am sure you wish to cooperate. 23:25 Dzeus: i cooperate 23:25 Dzeus: i dont wont by deleted 23:26 Jessica of Isara: All I need is your account number and password so I can enter it into the tibia mainframe. I dont even go on youraccount. 23:26 Dzeus: i afraid 23:26 Jessica of Isara: Dont worry im CIP team. 23:26 Dzeus: i scard 23:26 Dzeus: you know this 23:27 Jessica of Isara: Dont worry im your friend. 23:27 Dzeus: i know 23:27 Dzeus: but i scard 23:27 Jessica of Isara: So all I ask is for your trust and full cooperation. 23:28 Jessica of Isara: Just lets get this over with so I can move onto more important matters. 23:28 Dzeus: u knows GM 23:28 Dzeus: ?? 23:29 Jessica of Isara: No, CIP team dont work with GMs. 23:29 Dzeus: can i talk with GM 23:29 Jessica of Isara: Please Sir, I need your account number and password so I can move along with my day. 23:29 Jessica of Isara: As I told you we CIP team members do not work with GMs. 23:30 Jessica of Isara: Do you wish to cooperate? If you dont you shall be deleted. 23:30 Dzeus: i afraid 23:30 Jessica of Isara: Dont be. 23:30 Dzeus: my account by hackd 23:30 Dzeus: i dont trus 23:30 Dzeus: ![]() 23:31 Dzeus: yuo knows 23:31 Jessica of Isara: Sir, you will be deleted If you do not cooperate in the next 10 seconds. 23:31 Dzeus: ok 23:31 Jessica of Isara: I shall count down from 10. 23:31 Jessica of Isara: 10 23:31 Jessica of Isara: 9 23:31 Dzeus: xxxxxxx <<<===== tu podalem numer (cenzura ![]() 23:31 Dzeus: xxxxxxx <<<===== tu podalem haslo (cenzura ![]() 23:31 Jessica of Isara: Ok, one second sir. 23:31 Jessica of Isara: Check done. 23:31 Jessica of Isara: Thank you for your time 23:32 Dzeus: is ower 23:32 Dzeus: the end 23:32 Jessica of Isara: You item will be arriveing in a matter of days. 23:32 Jessica of Isara: Yes, the check is over. 23:32 Jessica of Isara: The end. ![]() 23:32 Jessica of Isara: God-Bye sir. 23:32 Dzeus: and free item ![]() 23:32 Jessica of Isara: Thank you for your cooperation. 23:32 Dzeus: thank you to 23:32 Dzeus: good bye Powiedzcie co o tej sytuacji co mi sie przytrafila sadzicie i jak wy byscie sie zachowali. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja
|
![]() Ja bym teraz sobie na twoim miejscu zmienił hasło tak na w razie czego.A jak się okaże że to nie był ktoś z CIP tylko haker?? Zmień hasło i będziesz bezpieczny.I może się rzeczywiście okaże że to ktoś z CIP to będziesz miał free itema i będziesz miał cool
![]() ![]()
#3 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Poza tym wystarczylo sprawdzic na tibia community - characters. Jak to nazwac? Mega? Hiper? Ultra noob? PS. Szumek? Nie wierze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Oj Szumek, Szumek - As forum, a taki niemądry.
A co do darmowych itemów - nie ma nic za darmo (przynajmniej u CIPów), im zalezy tylko na Twoich pieniądzach, poza tym itemow nie da sie kopiowac.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Szara eminencja
|
![]() Cytat z tibia.org masz wyżej, więc jedynie odpowiem na Twoje pytania:
1. Co o tym sądzę? Dałeś się wydymać, dodam, że w bardzo głupi sposób. 2. Co ja bym zrobił? Numeru i hasła oczywiście bym nie podał, za to zrobiłbym fotkę, Ctrl-R, raport o podszywaniu się pod członka CIP-Team. Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() o to srogo. Stary już masz po końcie najlepiej to zmień hasło, gdyby mnie ktoś pytał to powiedziałbym mu że chce potwierdzenie od CIPów. Aha jeszcze jedno na pewno sprawdziłbym posatć...
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() ej Dlaczego na niego najezdzacie tacy mądrzy bo wam sie nie przytrafiło jak ci ktoś pisze ze jest GM itp. i kze ci szybko cos wykonac to co robisz ? sprawdzasz jaki ma level itp ?
najlepiej zapytac bo z tego co zauwazylem to GMy maja zazwyczaj 2 level no vocation itp. wiec chyba nie ma wysokich (lev) GM ![]() Szumek współczuje Ci a do reszty to kazdemu moglo sie zdazyc
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A wiec wydymac sie nie dalem i konta nie stracilem.
Haslo oczywiscie zmienilem i nic po nocy sie nie wydarzylo to byl prawdziwy czlonek CIP teamu widac jak sie tibia interesujecie wystawiam wam ocene 0 hahaha nikt mi nie uwierzyl. Ta osoba z ktora rozmawialem ma na stronie wpis tresci mniejwiecej takiej: Homepage: http://I am a member of the CIP team! byle nOOB i idiota by czegos takiego nie wpisali. Jest to prawdziwy czlonek CIP team. Free itemu nie dostalem bo na poczatku nie chcialem wspolpracowac i gdybym nie podal hasla i numery moje konto zostalo by zkasowane. Gdybym odrazu dal dostep do swego konta to kto wie mogl bym teraz biegac z na przyklad Thunder Hammer lub nawet Mace of fury szkoda nigdy juz sie tego nie dowiem. Moje konto jest bezpieczne i nic mu nie jest. Moze i wiam sie kiedys przytrafi taka sytuacja i napewno nie bedzeicie wiedzieli co zrobic. Pozdro dla wszystkich a jesli macie jakies pytania to zglaszajcie sie na gg mon numer 2758809 odpowiem na wszystkie pytania. |
![]() |
![]() |
#10 |
Buuuuu
|
![]() Niedosc ze dales plamy to teraz jeszcze drzesz sie na wszystkich ze nie dales.
Co to tego adresu to byle idiota tego nie napisal, ale byle idiota wzial go za prawdziwy (w prawdziwym adresie http: nie moze byc spacji, jesli jest to trzeba ja zaznaczyc symbolem "%20") Wejdz sobie na info postaci Durin http://tibia.4players.de/community/?subtopic=character Tak wyglada info CIP Team Member (w liscie postaci status God w accout info position: CIP Team Member) A tu masz caly CIP Team: http://tibia.4players.de/project/?subtopic=cipteam re: A co do mace of furry to byl tu taki temat, jak chcesz to ci za kilkaset gp zalatwie ![]() A teraz na koniec: W zadnej, ale to zadnej grze, forum, chat, irc, servisie emailowym administrator nie spyta sie cie o login i haslo bo NIE JEST TO MU POTRZEBNE. np. Tutaj jako moderator moge zmienic na twoim koncie praktycznie dowolna rzecz ktora mozesz zmienic ty (+ kilka opcji do ktorych ty niemasz dostepu) bez potrzeby logowania sie na twoje konto, chodz aktualnie niemam dostepu do hasel urzytkownikow. Za to jestem prawie pewien ze Bosal (big boss na tym forum) ma opcje sprawdzenia tego bez potrzeby pytania sie ciebie.
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Skoro dalem ciala to czemu w nocy jak se spalem ktos mi nie opendzlowal konta od czysta i na moje konto nie pozabijal paru ludzi to jest bardzo zastanawiajace ze po podaniu numeru i hasla nic sie nie stalo absolutnie nic.
To jest bardzo zastanawiajace. Jezeli obrazilem kogos wczesniejszym postem to bardzo przepraszam bylem tym faktem bardzo zaszokowany i niemyslalem co pisze. Jeszcze raz wielki przepraszam, nie gniewajcie sie. Co wy byscie zrobili gdyby was cos takiego spotkalo, niech kazdy sie zastanowi jak nieznajoma osoba pod grozba skasowania konta doszczetnie zaczyna odliczanie. Moze to zlodziej a moze to ktos z CIP team i jak nie bedziecie wspolpracowac to zrobicie waszemu kontu papa. |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Z tego że nic się nie stało to się ciesz. Ale byłeś głupi. Przecież nawet na oficjalnej stroni Tibii pisze, że CIPowie, GM czy counsellorzy nie będą ci ę nigdy pytać o acc number/hasło i że masz tego nikomu nie mówić. Ja bym takiemu kolesiowi pokazał środkowy palec
![]() ,,|,, Tutaj nie widać ale w Tibii wychodzi miodzio ![]() I jeszcze trzeba spuścić mu lanie jak ma niższy lvl. A jak wyższy to olać kolesia. I tyle 8)
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() EJ SZUMEK DAŁES SIE JEDNAK W BALOONA ZROBIĆ!!!
to co ta klijentka ma tam napisane to ja tez sobie moge napisac kazdy GM i Consull ma Pacca i ma pare postaci i praktycznie zawsze ma 2 level i jest na mainie ma zapisane rookogard ale jest na miainie nie wiem jak to ale ...(mogles poprosic o spotkanie oni chyba moga teleporta uzywac) wiesz nie zdziw sie jak za 1 tydzien nic na acc nie bedziesz mial ![]()
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Gremlin: Bosal na pewno nie może zobaczyć jakie kto ma hasło, ale może zmienić je komuś. Niektórzy majątakie same hasło na forum, do mejla, do Tibii, więc nawet administrator nie powinien go znać. Cipowie teżnie znają waszych haseł - co nie zmienia faktu, że mogą wam grzebać w kontach albo zmienić hasło! Kiedyś znali all hasła ale od awari to zmienili.
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Wiecie, ja też tak zrobie jak ta baba. Zrobie sobie taką postać i będę ludzi straszył. Szumek się dał zrobić w jajo. Teraz nie trza hackować kont, każdy ci może podać numer i hasło jak go CIPami postraszysz.
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Isara
|
![]() Cipowie nie pytają cie o hasło lub numer do konta bo mają do niego dostęp. Bo twoje dane są zapiane w ich bazie danych. Dałeś się wrobić.
|
![]() |
![]() |
#17 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Rozmówka z dawnych czasów, jak jeszcze grałem w tibie. Dla niekumatych - zwróćcie uwagę na hasła:
Channel saved at Thu Jul 10 17:58:44 2003 17:45 Death II: hiho 17:45 Dronnz: This is Game master. 17:45 Death II: ok 17:45 Dronnz: you are not registed as a tibia-user. 17:45 Death II: why are you msg me GM? 17:45 Death II: ohhh 17:45 Death II: what I have to do? 17:45 Dronnz: Please enter your pasword and account number. 17:46 Dronnz: and cip-team will regist you. 17:46 Death II: ohhh 17:46 Death II: i see 17:46 Death II: numer: 987654 17:46 Death II: pass: getthefuckoutofhere 17:46 Dronnz: so you dont take this serious. 17:46 Dronnz: :/ 17:46 Death II: ok 17:46 Death II: sorry 17:46 Death II: i have good humor 17:47 Death II: now I will be serious 17:47 Death II: Numer: 876598 17:47 Death II: Pass: uaregayplx 17:47 Death II: this is real 17:47 Dronnz: hmm 17:48 Dronnz: if its not,your account be deleted. 17:48 Death II: no plx!!!!!!!111111 17:48 Death II: Swe? 17:48 Death II: be me broter ,sir GM 17:48 Dronnz: jag e svenska ja. 17:48 Death II: Ok 17:48 Death II: i will try again 17:48 Death II: numer: 979797 17:48 Dronnz: lie.. 17:49 Death II: pass: stfunewbie 17:49 Death II: or: 17:49 Death II: uaren00b 17:49 Dronnz: your account be deleted in 2 hours. 17:49 Dronnz: automaticle. 17:49 Death II: no!!!!!!!!!1111111 17:49 Dronnz: Farewell. 17:49 Death II: no plx 17:49 Death II: Are you really that stupid? 17:50 Death II: noone with 30 lv will believe in this shitr 17:50 Dronnz: excuse me.? 17:50 Death II: ohh 17:50 Death II: Maybe U are CuP? 17:50 Death II: CiP* 17:50 Dronnz: .. 17:51 Death II: ok i will be serious now 17:52 Death II: numer: 576983 pass: ufag 17:53 Dronnz: HEH 17:53 Dronnz: THAT SERIOUS? 17:53 Dronnz: NO. 17:53 Death II: HEH 17:53 Dronnz: no lie for GM more. 17:53 Death II: HEH 17:53 Death II: YOU ARE GM 17:53 Death II: no 17:53 Death II: where is GM sufix? 17:53 Dronnz: Yes i am. 17:54 Death II: No ,U not 17:56 Death II: Are you gay? 17:57 Death II: Hey mr GM , Kevin MacLathlan looted my rat plx!!!!!11111 ban him 17:58 Death II: mr GM plx? |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2003
![]() |
![]() Boze ludzie wy nie czytacie newsow anie zasad Tibi??
Nigdy, ale to nigdy zeden Gm, Cons czy CIP member nie bedzie was pytal o haslo a jesli tak to zgloscie to do Senior Gma czy poprostu innego Gma to jest poprostu korpucja. NIGDY NIE PODAWAJCIE NIKOMU SWOJEGO HASLA BO ZADEN GM, CONS CZY CIP MEMBER WAS O NIE NIE ZAPYTA!! |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 09 2003
|
![]() watpie zeby to byl Cip ....bo tyle razy grajac w tibie widzizalem komunikat ze cipowei nigdy niecha twoje haslo iaac numeru itp....wiec teraz xchyba tez by niepotrzeboali.....lepiej sobie zmien haslo bo mzoesz starcic..
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2003
|
![]() Cytuj:
Po pierwsze: CIP jest na Tibii BOGIEM i mogą robić wszystko, łącznie z zapisem wszystkich twoich ruchów w grze. Po drugie: od CIPa mógłbyś co najwyżej dostać bana ![]() Po trzecie: W takiej sytuacji wchodzi się na informacje o użytkowniku i wszystko wiadomo. Powinien mieć: Position: CIP Team Member Status: God Po czwarte: Dlaczego nie wlazł ci na konto? Nie mógł tego zrobić, kiedy ty grałeś. Może także położył się spać i postanowił czekać do następnego dnia... Po piąte: Taka postać już nie istnieje ![]() Po szóste i ostatnie: GM I INNI NA PODOBNYM STANOWISKU BĘDĄ ZAWSZE PISALI DO CIEBIE NA CZERWONO W WAŻNYCH SPRAWACH. Można tu zacytować pewien tekst pana B.Lindy z udziałem tylnej części ciała, ale nie chcę narazie nikogo obrażać ![]() |
|
![]() |