|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 03 2005
Lokacja: Śląsk
Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
![]() |
![]() Witam, chciałem się podzielić moimi refleksjami na temat z wami na temat Horned Foxa.
Jako, że od ostatnich dni próbuje go upolować, zauważyłem parę rzeczy.. Ponoć respi się randomowo, czyli może kiedy chce a tutaj prosze. Godzina 7:27, jak zwykle spis upolowanych bossów na stronce eriga otwarty. Piszą, że nie upadł żaden boss mino.. 7:31, odswieżam. Killed on: 2008-04-09 Honera (1), Jamera (1), Luminera (1), Malvera (1), Pacera (1), Pandoria (1), Selena (1) Prywatnie gram na Aldorze, jak zresztą widać w profilu.. Tam, huncąc czasem i po 6-7h na tej wieży nie spotkałem się z nim. Może jednak nie są to respy randomowe, tylko o ustalonej godzinie? Zapraszam do wypowiedzi i podzielenia się doświadczeniem na temat tego mobka. Za wszelkie informacje bardzo dziękuje =) // Tomi
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Respy WSZYSTKICH bossów (no, oprócz faraonów oczywiście,które nie wiem dlaczego na erigu występują jako bossy) są losowe. Mino na jednym serverze mógł sie pojawić o 5.00 na drugim o 4.33 a na trzecim o 1.13 itd. a na erigu za jednym razem napisali, że pojawił się tego i tego dnia. Nie ma określonej reguły.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tak, tylko pozostaje fakt że na stronce od razu po śmierci boss monstera dodawany jest on do listy.
I właśnie o dziwo zaraz po wpół do ósmej padają Foxy na 7-dmiu różnych światach, dziwne? To, że istnieje grupa ludzi którzy trzymają tam postacie specjalnie na tą okazje, nikogo raczej nie dziwi. Wystarczy stealth ring na sorcku mogącym odpalić pare avalanchy... Cały czas obserwuje stronkę, jeżeli doda się jeszcze jeden padnięty Fox (albo jakbym go sam ubił, hunce cały czas) to dam znać.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ahhh.. faktycznie.. Dzięki!
To może pytanie z innej beczki, czy bossy respią się jak normalne mobki (nie można stać jak kołek na ich respie), czy może pojawiają się z "teleportu"? I czy jeżeli stoję poziom wyżej od jego respa (mam na myśli Foxa teraz), to czy zrespi się on? // Edit W każdym filmiku z hunta na Horned Foxie, który widziałem osoba jakby z góry wiedziała, że on tam będzie. Posiada ktoś film jak ktoś go kroi z miejsca, tzn hunci sobie na wieży a tam nagle Fox wyskakuje? Dzięki z góry.
Tibia tu, Tibia tam, Tibia życie zniszczy nam ![]() Ostatnio edytowany przez Tom@$Z - 09-04-2008 o 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
|
![]() Wszystko wyjaśnione ?
Temat do zamknięcia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Tak, dokładnie.
Jeszcze jakiegoś linka z .rec z takiego hunta na Horned Foxa jakiego wspomniałem wyżej na PM bym prosił. // Tomi
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nitro Evill
Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
|
![]() nie rob sie zabardzo moderatorem
moze lduzie chca poruszac temat by sie dowiedziec czegos wiecje o "Lisie z Rogami"
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2006
Imię: :o nie powiem
Profesja: Rookstayer
Gildia: NaBlets
Świat: Refugia
Poziom: 810
Skille: 8/7
Poziom mag.: 99
|
![]() A gówno prawda! z tego co zaobserwowalem (z moich 2ch spotkan z hornedem,5 z grorlamami, i 1 z necropharusem) nieraz byl przypadek gdy stsalem na respie i boss sie zrespil z 'tp' naprzyklad: stoje sobie na respie Grorlama 1 kratke od miejsca gdzies ie respi a tu jeb nagle tp i grorlam mnie napiernicza... Tak samo z necropharusem: expie sobie na necro quescie gdy nagle tp i jest owy boss... Z the horned foxem w 1 przypadku bylo tak samo: tzn. wbiegam na gore juz jestem kolo drabinki tamtej zeby wejdz gdzie sa arcehry jeb tp i oto fox sie zrespil, za drugim razem jeden noob na trade napisal czy wiemy gdzie jest resp foxa, wtem puscilem pm do niego po co mu to wiedziec a on ze jego kolega padl o foxa to ja run i stalem sie szczesliwym posiadaczem 2giego nose ringa.Wiec proponuje pierw troche wiedziec o nich a potem pisac. Pozdrawiam i powodzenia na bossikach
![]() #edit: sory za bledy ale jestem zlekka 'nie w stanie' jak wytrezwieeje to porpawie Ostatnio edytowany przez Ajek - 09-04-2008 o 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Ajek
Właśnie sie nad tym zastanawiałem, nie było by to idiotyczne żeby tylko przez stanie na respie owego Bossa miałby się on nie zrespić? Przeca i tak rzadko się respią.. Jakbyś miał jeszcze jakiegoś cama to by było git =)
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2006
Imię: :o nie powiem
Profesja: Rookstayer
Gildia: NaBlets
Świat: Refugia
Poziom: 810
Skille: 8/7
Poziom mag.: 99
|
![]() Cytuj:
Wiec jezeli nie zamkna tematu to za pewien okres czasu moze sie cos udac ;p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Widzę ,że przynajmniej 90 % z was ma h***owe pojęcie o bosach ,gdy pojawia się boss to ,zawsze jest zwiększony resp potworów
"We francuskim ruchu oporu patrzenie na pluton egzekucyjny uważano za honor, a największym męstwem był uśmiech w momencie strzału" ![]() Zabiłem twojego brata a może pomogłem rozbić twoje małżeństwo?nie ważne co zrobiłem napisz mi notkę JAK WIDZĘ RIPPERA TO MNIE ŻAL ZŻERA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zwiększony resp czy może tylko zsummonowani strażnicy bossa? ;>
~Edit Tyle czasu się Fox nie respił to może dzisiaj go zdropne i dam więcej info.
Tibia tu, Tibia tam, Tibia życie zniszczy nam ![]() Ostatnio edytowany przez Tom@$Z - 12-04-2008 o 09:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Newcastle
Imię: Zeff Dragon
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 176
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() A czy byłby ktoś tak mily i wstawil jakis ss z dokladnego miejsca w ktorym horned foxa sie respi? Nie koniecznie z nim ani nic takiego tylko miejsce w ktorym sie respi co gdybym campil to bym wiedzial gdzie patrzec a nie latac wszedzie na tej wiezy tam
![]() Z gory Dziekuje Pozdrawiam Kusnier Edit@ Moze byc tibian earth ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 04 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |