|
|
#1 |
|
Słitaśny Krulik
Data dołączenia: 21 05 2007
Stan: Niegrający
Imię: Slayekau
Profesja: Rookstayer
Świat: Isara
Poziom: 12
Skille: 18/20
|
Witam postanowiłem trochę wyręczyć Eragoga i zrobić małe Faq. Uprzedzam, że trochę info będzie z tematu o toribashu na tym forum.
Pytanie: Co to jest toribash? Odpowiedź: Jest to gra, w której gracz kieruje manekinem, który porusza się prawie tak samo jak człowiek. P: Dlaczego prawie? O: Ponieważ nie zrobi pewnych ruchów, które umie człowiek. Nie przekręci ręki, aby podnieść ją do góry w łokciu. P: Jak się w to gra? O: Ściąga się grę z http://toribash.com P: Ściągnąłem, zainstalowałem i włączyłem. Co teraz? O: (info zaciągnięte z tematu)Najpierw stwórz konto na http://forum.toribash.com. Rejestracja na forum równa się rejestracji w grze. Po rejestracji najlepiej zapoznać się z tutorialem. Pamiętaj, jak nie zrozumiesz wszystkiego za pierwszym razem, włącz tutorial znowu. P: Dobrze obejrzałem tutorial, zrozumiałem to, ale co teraz? O: Trzy wyjścia: 1-Włączysz Single Player i zaczniesz trenować własne ruchy, na manekinie. 2-Włączysz replays i na ich wzór, zaczniesz tworzyć własne. 3-Włączysz Multi Player i z odrobiną szczęścia wytniesz cały server. P: Dobra, zrozumiałem trochę tutorial, ale co jeszcze robić ze stawami, jakie mają jeszcze funkcje i ile? O: (info zaciągnięte z tematu)Stawy mają cztery określone funkcje: - Extending - Rozciaganie - Contrating - Zaginanie - Holding - Trzymanie określonej częsci tak aby nie była bezwładna. - Relaxing - Totalny bezwład opada bez żadnego trzymania. P: Ile stawów ma nasz manekin. O: 19 P: Są jakieś skróty? O: (info zaciągnięte z tematu)Oczywiście: Strzałki to kamera, strzałki i shift to góra, dół. klawisz "c"-Zmienia całe ciało z holding na relax. Klawisz "x"-Zmienia WYBRANĄ częśc ciała z holding na relax i z relax na holding. klawisz "z"-Zmienia Extending i kontratak. P: Jakie serwery proponujesz mi na początek? O: Oczywiście z początkami "begginer", chyba że jesteś naprawdę odważny, idź na "Pro". P: Jeżeli przegram, coś tracę? O: Nie. P: A jeżeli wygram? O: Dostajesz wirtualną gotówkę "Toricredits". W skrócie TC. Poza tym dostajesz dodatkową wygraną, a dzięki odpowiedniej ilości wygranych dostajesz pas. P: Ile dostaję tych pieniędzy za wygraną? O:5 P: Jakie są pasy i od ilu wygranych? O: Biały pas (White belt): 0-19 wygranych Żółty pas (Yellow belt): 20-49 wygranych Pomarańczowy pas (Orange belt): 50-99 wygranych Zielony pas (Green belt): 100-199 wygranych Niebieski pas (Blue belt): 200-499 wygranych Brązowy pas (Brown belt): 500-999 wygranych Czarny pas (Black Belt): 1000 wygranych Po zdobyciu czarnego pasa mamy dopiski przed nickiem: 1st: 1000 walk 2nd: 2000 walk 3rd: 3000 walk 4th: 4000 walk 5th: 5000 walk 6th: 6000 walk 7th: 7000 walk 8th: 8000 walk 9th: 9000 walk 10th: 10000 walk Następne pasy to: Pas mistrza (Master belt): 15000 wygranych Zwyczajny pas (Custom belt): 20000 wygranych Boski pas (God belt): 50000 wygranych P: Apropo tej wirtualnej gotówki, po co ona? O: Za nią możesz kupić bajery do swojego manekina. P: Gdzie sprawdzić ile mam pieniędzy? O: Http://forum.toribash.com w zakładce "Torishop", w dole strony. P: Gdzie mogę kupić te bajery? O: Z lewej strony w górze jest napis "viev by collor" oraz "viev all", jeśli chcesz zobaczyć wszystkie części danego bajeru wybierz to pierwsze, jeśli chcesz zobaczyć wszystko kliknij to drugie P: Dobrze kupiłem, ale co teraz z tym zrobić aby mieć to w grze? O: W dole po lewej stronie jest napis "You inventory" klikasz tam, i po wyświetleniu się twoich bajerów po prawej masz napis "Activate item", klikasz na niego. Niestety to pół biedy teraz musisz zagrać przynajmniej raz na multi-playerze. P: Wracając do wygranych, 5 TC to trochę mało i dużo walk musiałbym wygrać aby nazbierać powiedzmy na "Orc Blood", są jakieś inne sposoby na zarabianie? O: (Info zaciągnięte z tematu)Oczywiście! Możesz zrobić "spam linka", klikając na link "on toribash.com" po prawej, zaraz pod nickiem. Za każde wejście dostajesz 30 TC. Każdy może wejść tylko raz dziennie, jeśli ty w to wejdziesz nie dostaniesz pieniędzy. P: A Jakieś inne? O: Jeżeli ktoś się rejestruje i w pisze w "referer" twój nick, dostaniesz 100 TC P: Mogę stworzyć kolejne konto, i wpisać w referer swój nick? O: Możesz, niestety to nie działa. P: A przez proxy? O: Również. Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 07-07-2008 o 18:40. |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Aktywny Gracz
Imię: pemek33
Gildia: Tibia.pl Clan
Świat: Soldat
Skille: dobre;]
Poziom mag.: ;E
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Użytkownik Forum
|
Nie wiem skąd wzięliście tę informację, ale chyba nawet nie pomyśleliście nad jej prawdziwością. Stawów jest 19:
- 2 nadgarstki - 2 łokcie (razem 4) - 2 ramiona (6) - 2... łopatki? (8) - 3 stawy pleców (11) - 2 stawy pośladków (13) - 2 biodra (15) - 2 kolana (17) - 2... kostki? (19) Nie wierzycie? To policzcie! Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 07-07-2008 o 13:34. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
Cytuj:
Hm. Więc pewnie po prostu coś się zapisuje w cache? Nie można wyczyścić i spróbować z innego IP? Może zadziała?
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 07-07-2008 o 13:13. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2008
Lokacja: Z nienacka
Stan: Niegrający
|
Z czego mi wiadomo aby zdobyć pas nie trzeba wygrywać, tylko po prostu zagrać ilość określonych walk
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
|
Dokładnie tak.
|