|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 07 2008
Lokacja: Za-siedmio-góro-gród
Stan: Aktywny Gracz
Imię: ******* :)
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 14
Skille: 56/56
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Witam, chciałem przedstawić rozwiązanie pewnego drażniącego problemu. Sam jeszcze niedawno taki miałem, i nie umiałem sobie z nim poradzić, ani znaleść w internecie rozwiązania. Jeżeli na tym forum istnieje już taki poradnik, przepraszam, nie znalazłem go. Zastanawiałem się, dlaczego kumplom tibia chodziła normalnie, a mnie inaczej. Kartę graficzną mam słabą (GEforce 4MX), ale bez przesady, tibia powinna chodzić. Ale do rzeczy:
Problem jest z krzyżykiem na minimapie (brak plusa, i kilka brzydkikch kresek), oraz z tym, że na obszarze gry nie pojawiają się kwadraty, gdy atakujemu monstera, najeżdżamy na niego, itp, mianowicie: ![]() ![]() Rozwiązania: I) 1. Stajemy w bezpiecznym miejscu, żeby przy zmienianiu opcji coś/ktoś nas "niechcący" ubił/ubiło (najlepiej w depo) 2. Wchodzimy w "options": ![]() 3. Następnie w "graphics", a potem w advanced, ![]() 4. I sprawdzamy, czy na samej górze jest załączone okienko DIRECTX9. Jeśli tak, to najprawdopodobniej to jest źródłem problemu. Przełączamy na DIRECX5, po czym zatwierdzamy, klikając OK, i spokojnie wracamy do gry, o ile się naprawiło. Jeżeli nie, proszę przejść do drugiej częsci poradniku. ![]() 5. Po wykonaniu tych czynności ekran gry powinien się poprawić, oraz wyglądać tak: ![]() II) 1. Wchodzimy w Panel sterowania->Ekran->Zaawansowane 2. Wchodzimy do zakładki/karty Monitor, i zmieniamy częstotliwość odświeżania ekranu na 75 Hz. ![]() 3. Następnie zastosuj, OK. 4. Gra powinna się poprawić. Dziękuję, życzę przyjemnej gry ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2008
Lokacja: Włocławek
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 132
|
![]() Może i komuś to pomoże.Sam nigdy nie miałem takiego problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Napewno sie przyda
![]() |
![]() |