|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
|
Jesteśmy tutaj,bo lubimy napić się dobrej herbaty. Saga/Lipton. Uwielbiam je. Saga w torebkach jabłkowa jest kozacka. Firm jest masa. Zazwyczaj ludzie kupują herbatę za kilka zł. Jest dobra i starczy. Ale wiadomo, że ceny kończą się znacznie wyżej ; ) W sklepach herbacianych za 10 dag suszu możemy zapłacić od 7 do nawet 80 zł. Wielu ludzi gustuje w droższych herbatach.
W jednym ze sklepów z herbatą czeka sobie na składzie np. coś takiego: ![]() Każdy listek tej herbaty zawijany jest ręcznie. Często słychać opowieści mówiące o zbieraniu takich herbat. Młode dziewice musiały wkładać jedwabne rękawiczki by nie pobrudzić liści. Zakazywało się jedzenia wielu rzeczy,m.in czosnku. By zapach nie przeszedł na liście herbaty. Jest to chyba najszlachetniejszy napój,jaki istnieje. Co sądzicie o drogich herbatach?Kupili byście sobie taką?A może już piliście? : P Sam osobiście gdybym znalazł ją w jakimś sklepie w Bdg. kupił bym chętnie 1 Dag za te 7 zł na spróbowanie. Obecnie najdroższa herbata,jaką kupiłem to 13zł za 10Dag. ; p
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Walekifa - 24-07-2008 o 18:03. |
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
Jeszcze nie piłem takich herbat, no ale jak zahaczę o sklep z herbatami to kupie sobie kilka gram, tak na spróbowanie
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
Lokacja: Olsztyn
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Aldora
|
Najdroższa herbata jaką piłem to jakaś tam ekskluzywna w prawdziwie jedwabnych torebkach itp. itd. No i niestety różnice czuć
![]()
"...zasiedli przy stole szkła pełnego pieczeni soczystej i kielichów wina pełnych, nie tykając jedzenia ni picia każdy wyciągnął małe, metalowe, błyszczące pudełeczko. Otworzyli i nabrali na palce szczyptę brązowego proszku. Przyłożyli palce do nosa i pociągnęli trochę mocniej niż zwykle." |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
Jeszcze nie piłem takiej drogiej herbaty, w sumie polaków nie stać na takie bajery.
Może kiedyś xD |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Najdroższa jaką piłem Ł7 za 100g
Najdroższa jaką miałem hmm 190zł za 8g (ale szkoda by było mi ją zalać wrzątkiem ) |
|