Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-08-2008, 13:12   #1
Jagla
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 07 2008

Domyślny Sorc...

Siemka, na innym forum pewien człowiek który posiada 100+ sorka napisał posta w 2007 roku takiego

Nie graj Sorkiem, ani drutem. Jest nudny i żałośnie słaby. Nie mam już sił wymieniać dowodów. Expienie tymi profesjami jest niewyobrażalnie monotonne. Mało HP i ciągły brak kasy. Nikt MSa nie chce brać na hunty. Powód? Każdy woli wziąść ED, bo może on leczyć blokera. Ciągłe waste i nie zwracające się koszty huntów. Jeżeli chcesz grać na FACC, to o Sorku i Drucie możesz zapomnieć. Skillowanie mlvla, polega na afkowaniu na bocie. Leci on pierońsko wolno. Graj Paladinem. Ostatecznie Knightem. Tym pierwszym praktycznie nie ma potrzeby skillować. Drugi, czyli Knight, po wyskillowaniu zamienia się w istny czołg. Moim knightem na 8lvl bloczyłem na przykład Dragona, a palkiem na 8lvl ubiłem GSa. Palek jest na prawdę przybyczony więc polecam ci nim grać, a sorka szczeże odradzam. Znam jednego przedstawiciela tej profesji, który od 8lvl zaczął expić na GSach. Wiem, że może wydawać się to trochę nie realne, ale chyba to, że od zrobienia postaci w jeden dzień wbił 30lvl, o czymś świadczy...

Chciałbym poprostu wiedzieć czy to jest dalej aktualne i czy sprawa ma sie tak samo, że palem nie trzeba prawie skillowac i jest najlepszy a sorc ssie. Z góry dzięki
Jagla jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-08-2008, 13:19   #2
Fureyka
Chica mala

Fureyka's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2006
Lokacja: España

Domyślny

2007 rok to pare updatow temu. "Troche" sie zmienilo
Ja sorca zawsze lubilam i nie zamienilabym na co innego xD

Polska supported fansite!
Newsy, forum, download, poradniki, kalkulatory, analizator serwer loga, występowanie bossów i wiele innych!
Fureyka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 11:23   #3
Max_33
Użytkownik Forum

Max_33's Avatar

Data dołączenia: 28 04 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 40
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
Max_33 ma numer GG 4479229
Domyślny

no tak ... "odrobinke" się zmieniło. JA bardzo lubie sorca gram nim i jest spoko.
Najprawdopodobniej ( tak piszą gracze ) sorcem gra sie najtrudniej.

Cytuj:
Expienie tymi profesjami jest niewyobrażalnie monotonne. Mało HP i ciągły brak kasy.
to prawda. dużo kasy idzie na manasy i runki do expienia, przez co kasa się nie zwraca (najczęściej )

Cytuj:
Nikt MSa nie chce brać na hunty
z tym sie nie zgodze. ms na paccu jest bardzo potrzebny na hunty, ponieważ ma najsilniejsze czary ofensywne w tibii. potrafi wytwarzać runki sd ( wielu graczy uważa je za najlepsze w grze ).

@topic

Cytuj:
Chciałbym poprostu wiedzieć czy to jest dalej aktualne i czy sprawa ma sie tak samo, że palem nie trzeba prawie skillowac i jest najlepszy a sorc ssie.

Pall sam skilluje podczas expienia ale też trzeba nim skillować. same skille ci nie przyjdą . oczywiście nie trzeba siedzieć miesiącami nad skillami. tylko od czasu do czasu podskillować dla lepszych hitów . to tyle ...
13:10 Sork of magic [40]: yes
13:10 Black Warrior Knight [30]: bo mnie ost. lali
13:10 Black Warrior Knight [30]: -.-
13:10 Black Warrior Knight [30]: na supp
13:10 Black Warrior Knight [30]: bo czytalem poradniki i prawie padlem

" Na Imię Było Mu Śmierć, a Za Nim Szło Całe Piekło... "

Statistics :

Best Hit : 232 with skull staff
Best Solo : Giant Spider
Best Team : Banshee

Ostatnio edytowany przez Max_33 - 29-08-2008 o 11:28.
Max_33 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-08-2008, 16:10   #4
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

zdaje sie że to byla tibia 8.0 jak ten kolo pisał to, a z tym 8 lvlem na gsach to mu fajnie kumpel nasciemnial
stary 30-08-2008, 00:40   #5
Strangeholl
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 08 2008
Lokacja: Ruda śląska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Thoria
Poziom: 16+
Poziom mag.: 14
Domyślny

Moze i nie gram dlugo sorciem moze i nie nabilem duzego levela ale wedlug mnie sorc jest THE BESTi nie zamienilbym go na nic innego a znajac zycie po nastepnym updatde palladyn bedzie ssal zreszta wedlug mnie granie najlepsza profesja jest dla noobow
Strangeholl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2008, 09:22   #6
Patysiak
Zbanowany

Patysiak's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2006

Stan: Niegrający
Domyślny

Jeśli potrafisz nim grać, to sorc jest the best. Na faccu na niższych lvl trochę wolno exp z wandem leci na soldach czy rotach, ale na 33+ z woi całkiem fajnie już chociażby na guardach, na wyższym lvl z flam hurem np. na dc też przyzwoity jak na facc exp i kasa. Co prawda mf idą, ale jak każdej profesji (na niższych lvl knight się leczyć nie musi, a sorcowi styka mana z jedzenia, potem jednak każdy ma koszta na hunt). A na paccu, to w ogóle miodzio, super czary, super expowiska i dobrze manewrując (chociaż przy samocelującym visem to i tak nie to samo co kiedyś) nie odczuwa się małej ilości hp. Jeśli wiesz, gdzie chodzić to sorcem się nie ma waste i gra się bardzo miło i przyjemnie. Minusem jest to, że na freezie/lagu pada najwcześniej, ale co zrobić. Anyway gorąco polecam sorca
Patysiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-08-2008, 10:41   #7
Yakky
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jagla Pokaż post
Siemka, na innym forum pewien człowiek który posiada 100+ sorka napisał posta w 2007 roku takiego

Ukryty tekst:
Nie graj Sorkiem, ani drutem. Jest nudny i żałośnie słaby. Nie mam już sił wymieniać dowodów. Expienie tymi profesjami jest niewyobrażalnie monotonne. Mało HP i ciągły brak kasy. Nikt MSa nie chce brać na hunty. Powód? Każdy woli wziąść ED, bo może on leczyć blokera. Ciągłe waste i nie zwracające się koszty huntów. Jeżeli chcesz grać na FACC, to o Sorku i Drucie możesz zapomnieć. Skillowanie mlvla, polega na afkowaniu na bocie. Leci on pierońsko wolno. Graj Paladinem. Ostatecznie Knightem. Tym pierwszym praktycznie nie ma potrzeby skillować. Drugi, czyli Knight, po wyskillowaniu zamienia się w istny czołg. Moim knightem na 8lvl bloczyłem na przykład Dragona, a palkiem na 8lvl ubiłem GSa. Palek jest na prawdę przybyczony więc polecam ci nim grać, a sorka szczeże odradzam. Znam jednego przedstawiciela tej profesji, który od 8lvl zaczął expić na GSach. Wiem, że może wydawać się to trochę nie realne, ale chyba to, że od zrobienia postaci w jeden dzień wbił 30lvl, o czymś świadczy...

Chciałbym poprostu wiedzieć czy to jest dalej aktualne i czy sprawa ma sie tak samo, że palem nie trzeba prawie skillowac i jest najlepszy a sorc ssie. Z góry dzięki
Po pierwsze to nie jest tak ze palek jest kozak i nie musi skilowac. Mozna miec 100 RP z 18 mlvl i 85 dysta, a mozna miec 100 RP z 21 mlvl i 95 dysta. SKile u palka daja dużo.
Ten 100+ sorc pewnie napisal to wtredy kiedy obnizyli siłę czarów, a palom assassin stary jeszcze tak szybko sie nie niszczyły, ale teraz jest ciut inaczej i taki 100MS/ED jest po pierwsze silniejszy od takiego 100RP (jeżeli sie umie nim grać, a nie kupiło lub w********o <[nie mozna pisac o nielegalnym oprogramowaniu])

Ostatnio edytowany przez Yakky - 30-08-2008 o 10:42.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania