|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 04 2006
|
Witam.
W tym temacie piszemy, skąd się wzięły imiona naszych postaci - czym się inspirowaliście, skąd pomysły itp. Imię mojego Elfa (alkoholika) - Shelefi. Kiedyś zdarzało mi się często słuchać Nightwisha, akurat słuchałem sobie "Wishmaster" , w której to występował taki oto tekst: Distant sigh from a lonely heart "I`ll be with you soon, my Shalafi" Shalafi przemieniłem na Shelefi, bo tak mi się bardziej podobało, no i tak zostało.Praktycznie nigdy nie gram inną postacią - warto dodać, że sesje na tym forum są dopiero moimi pierwszymi. Pozdrowienia, Wujek Sam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
Cóż, moje imie w RPGu nie ma żadnej hsitorii - to po prostu typowe D&D'owskie imie krasnoludzkie. Co najwyżej mój nick ma za sobą ciekawą hsitorię. Zaczęło się od mojego dziwnego przypierniczania się do Żydów. W ten sposób powstał "Jude". Po pewnym czasie dodałem do tego "Raus", i z tym oto nickiem zacząłem się pojawiać na różnych OTSach . Jednakże stwierdziłem, że ten nick jest zbyt ofensywny i przerobiłem go z "Jude Raus" na "Fine Raus". Bardzo szybko nastąpiła kolejna zmiana i zniknął odstęp między wyrazami. To jednak wciąż brzmiało dla mnie jakoś takoś nijako, więc to skróciłem do "Fineus". I jest mi z tym dobrze!
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Profesja: Rookstayer
|
Nazwa mojego, obecnie lisza, pochodzi z Wiedźmina, chyba każdy kto czytał/grał w Wiedźmina wie kto to są Aen Seidhe (najprościej, Wolne Elfy)
Słówko Aen mi się podobało, a to że nie mogłem wymyślić jakiegoś nicku do WoW'a, to dałem Aen (co samo w sobie znaczy pewnie: "wolny") No i tak to się zaczęło, później jak gdziekolwiek się rejestrowałem to zawsze dawałem Aen, lub Aen Bluray. Bluray, ta nazwa wzięła mi się przez przypadek, jako że poirytowany, nie mogłem znaleść wolnego nicku na forum, to dałem Bluray i było wolne, jednak na dzień dzisiejszy lubię łączyć ten nick z Aen. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
|
Nassir - po prostu wpadło mi do głowy, kiedy tworzyłem tutaj postać. A nie chciałem powielać barda BN mojego autorstwa (podobnego do Nassira, swoją drogą) - Palathiego. I wyszło.
A nick Shanhaevel pochodzi z książki 'Powrót do Świątyni Złych Żywiołów". Sama książka była bardzo średnia, ale spodobało mi się imię Shanhaevel, które jest połączeniem imienia i nazwiska Shantirel Galaerivel, co oznacza po elficku 'dziecię zrodzone w lesie cieni'... Uch, ale patos. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2006
|
W Neuroshimie nazywam sie po prostu Al, mysle, ze to idealnie pasuje do cwaniaczka-mafiosy z Vegas. Wymyslilem to na poczekaniu, w drodze na sesje, byc moze inspiracja byl Al Bundy ^____^
Ostatnio edytowany przez litt - 31-10-2008 o 22:37. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2007
Lokacja: Gdańsk
|
Masz rację, przeżywamy zastój.
Jeżeli lubujesz się w klimatach Fantasy, chciałbyś uczestniczyć w sesjach RPG, pragniesz wcielić się w: kochającego przyrodę Elfa, mieszkającego w górach Krasnoluda, lub silnego Człowieka? Nie czekaj dłużej, dołącz do naszej "Tawerny RPG"! Stwórz swoją oryginalną postać i dołącz do świata Fantasy - podróżuj ze swoją drużyną, zabijaj orków, ratuj miasta przed smokami, lub stań po stronie zła...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arbiter Elegantiarum
Data dołączenia: 10 01 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
|
Moje drugie, poważne imię postaci tibijskiej. Z bratem stryjecznym szybko >wikipedia i wio. Powpisywaliśmy chyba parę tytułów Władcy Pierścieni (części) i patrzymy - o, jakie zajebiste imię. Ol o/
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
|
Kenixia? Wszystko przez Tibie ; )
Miałam jakoś około 8 lat i zobaczyłam u siostry koleżanki Tibie. Oczywiście spodobały mi się biegające kolorowe ludziki, więc same założyłyśmy postacie. Ona swoją postać nazwała Venixia a jako, że byłyśmy słit psiapsióły w tym czasie, wiec nawet imię chciałyśmy mieć podobne. I zostało, wiąże się z fajnymi wspomnieniami, dlatego od tamtego czasu go nie zmieniam .
|