Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora Grup Użytkowników > Camera Obscura

Notki

Camera Obscura Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-11-2008, 20:24   #1
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Stan: Na Emeryturze
Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny Nowości kinowe

Na początek: mamy forum, jeee!
Co do tematu, już od dawna chciałem taki zrobić, tylko czekałem na forum.

Wielu z was planuje iść na konkretny film do kina, ale czy każdy z was DOKŁADNIE wie co to za film? Czy zawsze jesteście pewni, że film was nie zanudzi? Pomóżmy sobie sami! Wypisujcie najnowsze filmy na których byliście, i uzasadnijcie czy warto na nie iść, czy też nie. Ja zacznę:

Hancock
Film o zagubionym w świecie superbohaterze. Jeżeli szukacie dobrego, humorystycznego filmu, to natychmiast rezerwujcie bilety. Naprawdę warto. Trochę akcji, trochę humoru i lekko pokręcona fabuła, a do tego Will Smith...

Babylon A.D.
Film opowiadający o świecie zawładniętym przez chaos i anarchię, gdzie żywność wymienia się na broń i odwrotnie. Zimny świat, gdzie ostatni sprawiedliwy - Vin Diesel, walczy o uratowanie pewnej młodej dziewczyny. Dużo akcji, ciekawych zwrotów, a świat za 100 lat do mnie przemawia. Nawet lekkie zabarwienie miłosne. Jednym słowem - jeżeli lubisz klimaty strzelanin, samotnych misji, i zimnej przyszłości... Na co czekasz? Do kina!

Max Payne
Policjant z wydziału nierozwiązanych dochodzeń we własnej wojnie o sprawiedliwość. I tutaj porażka. Co tu dużo rozpisywać, jeżeli grałeś w "Max Payne" bądź znasz dobrze tą grę, to nawet nie wychodź z domu - chyba, że lubisz spać na kinowych siedzeniach. Zero akcji (w porównaniu do gry), inna fabuła i coś, co mnie najbardziej zdenerwowało - nie było "bullettime'ów". A jeżeli nie znasz gry, to możesz iść. Lecz w tym przypadku nie oczekuj cudów. Dziwne zabójstwo, parę strzelanin i narkotyki...

Świadectwo
Film biograficzny o Janie Pawle II. Cóż nie przepadam za takimi filmami, byłem z przymusu. Zależy na co kto chce iść. Jeżeli chcesz się zaznajomić z biografią Karola Wojtyły - to nie czekaj. Przystępnie pokazane życie polskiego papieża, krok po kroku ze szczegółami. Jeżeli chcesz podowiadywać się sekretów i ciekawostek z jego życia - to nie tutaj. Kard. Dziwisz wszakże o kilku wspomina, lecz to (zapewne) tylko cząstka wszystkiego. Dla tematyków.

To pisałem ja, Marcin bez 24.

Ostatnio edytowany przez Marcin24 - 22-11-2008 o 22:38.
Marcin24 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-12-2008, 23:08   #2
Adedin
Użytkownik Forum

Adedin's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Rybnik

Imię: Adedin
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
Poziom: 31
Poziom mag.: 40
Domyślny

Transporter 3
Zawrotna akcja, kobiety, samochody no i oczywiście główny bohater Frank (Jason Statham).. jak dla mnie bomba polecam!

Death Race
Kolejna rola Stathama, tym razem wciela się w kierowcę, który walczy o swoja wolność... w więzieniu. Porywające wyścigi i akcja niczego sobie, a do tego jego partnerka!

http://www.youtube.com/watch?v=Aew5QRKPHGc
Adedin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2009, 22:41   #3
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Może nie nowość, ale od jakiegoś czasu film robi furorę w Polsce i za granicą- Slumdog Milionaire. Niezły film, potrafi wzruszyć, momentami zalatuje Bollywoodem, ale ogólnie podobało mi się, oceniam na 7/10. Jeśli jeszcze ktoś nie był- nie ma co zwlekać!
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-05-2009, 22:46   #4
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gierubesoen Pokaż post
Może nie nowość, ale od jakiegoś czasu film robi furorę w Polsce i za granicą- Slumdog Milionaire. Niezły film, potrafi wzruszyć, momentami zalatuje Bollywoodem, ale ogólnie podobało mi się, oceniam na 7/10. Jeśli jeszcze ktoś nie był- nie ma co zwlekać!
Mimo tych niesamowitych zbiegów okoliczności i strasznie amerykańskiego finału, naprawdę wart obejrzenia ; )
stary 29-05-2009, 01:02   #5
Adedin
Użytkownik Forum

Adedin's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Rybnik

Imię: Adedin
Profesja: Elder Druid
Poziom: 31
Poziom mag.: 40
Domyślny

@Slumdog
dobry film, oglądałem i zaciekawił mnie nawet.

Co do nowości, ostatnio ściągnąłem X-MEN Geneza~
kopia - totalna porażka, nie oglądałem nawet, ponieważ uprzedił mnie kumpel przed nim. Produkcyjna wersja(brak pieniędzy na kino xd) tak więc opinię o nim dopiszę jak wyjdzie w lepszej jakości.

Z utęsknieniem czekam na powrót Transformers już w czerwcu
urzekły mnie efekty specjalne tego filmu, po prostu je uwielbiam !

Na film Antychryst mam zamiar wybrać się do kina i potem zdam relacje

http://www.youtube.com/watch?v=Aew5QRKPHGc
Adedin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania