|
|||||||
| Notki |
| Camera Obscura Kliknij tutaj, aby zobaczyć tą grupę |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
Wiadomo, że niełatwo jest nakręcić dobrą komedię, o czym mogą świadczyć niektóre z niedawno powstałych produkcji. Są jednak komedie, które zasługują na miano naprawdę dobrych. W tym temacie wypisujcie komedię, które wg Was są właśnie takie.
Ja mam jeden swój typ: "Pół żartem, pół serio". Dlaczego? Świetna fabuła, mistrzowska obsada (m.in Jack Lemmon, Marylin Monroe) i niesamowite zwroty akcji. Jest to historia dwóch muzyków, którzy nagle tracą pracę. Aby zdobyć pieniądze na życie i przy okazji uciec przez poszukującą ich mafią, decydują się na nieco szalony krok. Wszystko to dzieje się w Stanach Zjednoczonych, w latach, w których kraj został objęty prohibicją. Moim zdaniem, jest to pozycja obowiązkowa dla każdego miłośnika komedii i nie tylko ; )
|
|
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
|
Jeśli chodzi o humor pikantny to jedna nie ma sobie równych: American Pie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arbiter Elegantiarum
Data dołączenia: 10 01 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
|
Była taka jedna, parodia Jamesa Bonda. Główny bohater to był... Artur Powell? Pikantna, dla dorosłych (dmuchane kutasy, potencje i te sprawy), pomóżcie mi przypomnieć jej tytuł
. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
*Austin Powers
![]() Chodzi Ci o to? Obejrzałam jakieś 20 min. i mnie odrzuciło. Zbyt pokręcone to jak dla mnie.
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
|
O Austinie jak wyżej. Parodia parodią, ale to było przegięcie.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Rybnik
Imię: Adedin
Profesja: Elder Druid
Gildia: Grupa Trzymajaca Wladze
Świat: Iridia
Poziom: 31
Poziom mag.: 40
|
Wrzucę tutaj kilka tytułów bo trzeba rozruszać to nasze skromne forum
![]() A więc zaczynamy: 1. O dwóch takich co poszli w miasto - jak dla mnie kupa śmiechu! 2. Kontynuacja pierwszej pozycji - Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay - może nie jest aż tak śmieszna jak jedynka ale też potrafi rozbawić ![]() 3. Wpadka(Knocked Up) - 'życiowa komedia', dwójka pijanych dorosłych i seks, po tytule można się domyśleć co dalej ![]() 4. Supersamiec - trójka młodzieńców chcąca uczcić koniec liceum. Wulgarna ale zarazem śmieszna komedia, która mysle rozbawi każdego ![]() No na razie wrzucam tyle, czekam na wasze propozycje.
|
|
|
#8 | |
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław
|
Żywot Briana'a uber alles : D
Do tego można dodać kilka polskich filmów (Kiler, Czas Surferów, Chłopaki nie płaczą, Nic śmiesznego, Miś) no i Borat : )
|
|
|
#10 | ||
|
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
Cytuj:
Cytuj:
@ Temat: Eurotrip, jak dla mnie przebija wszystko - a wiele widziałem. Młodzi i zdolni aktorzy, świetny scenariusz, bardzo dobre wykonanie, Vinnie Jones (gwarancja udanego filmu ), muzyka też dobra, a no i zboczeniec z pociągu... ![]() |
||
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Frequenter
Data dołączenia: 01 01 2007
Lokacja: Radom
|
Cytuj:
Polecam także takie komedie jak: Nie zadzieraj z fryzjerem, Starsza Pani Musi Zniknąć, Dzień Świra, Wakacje Jasia Fasoli, Rozmowy Kontrolowane, wszystkie części "Kevina samego w domu", Shrek... zresztą sporo tego jest. Większość naprawdę śmieszna i lekka.
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie Ostatnio edytowany przez piternet - 13-05-2009 o 12:40. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Blondynka
Data dołączenia: 02 05 2007
|
Cytuj:
Szczerze mówiąc nie pamiętam zbyt wiele tytułów filmów, które oglądałam. W pamięć mi jednak zapadło... wiele filmów animowanych, zwłaszcza Gone Nutty, czyli wstępy do Epoki Lodowcowej.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Dinozaur
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2009
Lokacja: Okolice piekła
|
Ja ubóstwiam dzień świstaka. Mistrzostwo.
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
|
O tak : ) klik i robisz co chcesz, lub OPOWIESCI NA DOBRANOC. rzadko ogladam filmy 'familijne' jednak ten jest przekozak : )
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Dinozaur
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2007
Lokacja: Rybnik
Imię: Adedin
Profesja: Elder Druid
Gildia: Grupa Trzymajaca Wladze
Poziom: 31
Poziom mag.: 40
|
Bardziej komedia dla dorosłych(potępcie mnie!) i do tego animowana >
South Park seria jak i film rozbawiają mnie do dziś. Nie żeby od razu był fanem wulgaryzmów, ale zmagania 4 głównych bohaterów mnie miażdżą(z serii, 12 sezon, odcinek 13 - śmiech Kenny'ego) ![]() Co do pełnometrażowych komedii hmmm... Daleko jeszcze, How High, Babcisynek, Nic śmiesznego, Bez czucia/Zakręcony(ang. Senseless), Wieczny student, American Pie ~
|
|
|
#18 |
|
Dinozaur
|
Wiem, że jest pełnometrażówka South Park, ale odcinki to pod serial komediowy bardziej się zaliczają.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
Nie chcę tutaj nikogo obrazić, ale filmy, które powstały ledwo rok-dwa lata temu nie nadają się raczej na miano 'komedii wszechczasów'. Niedługo jakieś komedie pokroju 'dziewczyna mojego chłopaka czy chłopak mojej dziewczyny' będzie super komedią.
Od siebie mogę polecić Dzień Świra i multum innym, ale chyba tylko ja mam czarno-czarny humor, więc pozostanę przy tej jednej opcji ;] |
|
|
|