Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-12-2003, 22:16   #1
kotomaniak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p

Domyślny Darashia

Szukałem na forum i raczej bez rezultatu. Popłynąłem sobie na darashie, pochodziłem po pustyni i the best monster tam to był scorpion. Tylu ludzi mi mówiło że są tam góry rotów. Gdzie moge je znaleźć? I powiedcie też gdzie nie chodzić (20lev sorc). Za odpowiedzi z góry thx. Mapak też by się przydała. I czy prz tej górce z mino (północny wschód wyspy) mogą mnie spotkac jakieś nieprzyjemniości np. archery i mino magi. I czy DSy biegają se po pustynii?

THX for (problilty) help

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-12-2003, 21:04   #2
aneezka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 12 2003

Domyślny

hmmm na daramie zbytnio nie expuje ale kiedys jak tam sie po pustyni przeszlam to znalazlam jedna dziure z rotami... na pustyni na zachod od miasta... centralnie jalowa pustynia a tam tylko ta jedna dziura (musisz se po prostu odkrywac systematycznie teren, btw lopata chyba sie moze przydac). potem mi sie juz nie chcialo wlec po piachu wiec nie wiem co tam dalej sie dzieje. do tego momentu gdzie doszlam-czyli do tej dziury zadnych dsow nie spotkalam.
aneezka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2003, 21:39   #3
kotomaniak
Użytkownik Forum

Domyślny

Thx. Ja myślałem że w tej dzióże jakies vampy czy coś a to swojskie roty ) . Ale prosze też o odpowiedzi na inne pytania.
stary 31-12-2003, 17:09   #4
Owoc
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003

Domyślny

DS nie biegają po pustynii (chyba że ktoś zluruje ale to chyba niemożliwe, albo wymagające tak dużo trudu, że nikt tego nie robi). Aha, w podziemiach na Daramie znajdziesz (wypisuje najgroźniejsze potwory):

poziom -1: max skele, roty
poziom -2: skele, roty, czasem ghule
poziom -3: ghule, czasem BH (BH z ghulami razem mogą stwarzać problem)
poziom -4: vampy

Teraz już nie gram w Tibię. UT2004/GW!
Owoc jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-01-2004, 12:04   #5
Temi
Użytkownik Forum

Temi's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Białystok

Domyślny

LOL a wienc na darashi sa:
Waspy, skorpiony,poison spidery, minotaury (zwylke archy magi guardy)
Rotwormy, stalkery, gule, ghousty, mumie, dsy, necromanci, vampiry, becholdery, szkielety,1 gs

Jezeli szukasz rotwormow to poszukja dzior na polnoc od miasta (do kazdej mozesz bez obaw schodzic)
PS czasami pk poluja tam na sorckow
stary 08-01-2004, 08:01   #6
Rince
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 11 2003

Rince ma numer GG 6700086
Domyślny

Tzw. "rotownie" sa 2 na zachod od miasta i 2 na polnoc.
(Darashia to jest nazwa miasta, a wyspa nazywa sie Darama )
Rince jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2004, 10:37   #7
cykoor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Tychy

cykoor ma numer GG 5633640
Domyślny

Na daramie nie powinienes natchnac sie na nic groznego. Jedyne nieprzyjemnosci moga cie spotkac jezeli wejdziesz glebiej do piramidki z mino, na gorke z GSem, no ale za gory na zachodzie wyspy bo tam to juz jest kilka silniejszych potworkow a tak to sa 4 dziurki i masa rotow
cykoor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-01-2004, 11:44   #8
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Darma to najlepsze miejsce do expienia dla nisko lvl sorc/druid, roty i mnio rulezzz.

Na roty to wyjdż centralnie na pólnoc z miasta i ustaw się na środku tego wielkiego budynku który jest ostatni z lewej. Teraz wal cały czas na Północ i znajdziesz dziure(nie zapomnij łopaty) i tam masz największe rotowisko na Darmie. 8)

Z tamtąd możesz pójść prosto na wschód i znajdziesz wieże minosów, super miejsce dla lootbaga, tylko nie schodż na dół bo masz Guarda a czasem 2 jak ktoś zluruje, ale na góre możesz włazić same zwykłe minosy.

Z mino idż na Południe(też ustaw się kolo środka wieży minosów) kawałeczek i masz 2 rotowisko, mniejsze ale też dobre.

Na wschód z miasta wyjdż ustawiając się (znowu) centralnie na środku miasta i tak idż na wschód po chwili co mamy? Dziura a w niej: roty.

Jest jeszcze 4 dziura z rotami jest ona na samym końcu wyspy na wschód przy Północnym brzegu, musisz poszukać nie da sie nakierować ale jest ona na południe od dużej skały.

Nie przechodż przez wschodnią garnice przedzieloną górą i rzeką - po drugiej stronie jest niebezpiecznie.

I jak trafisz na Ghost ship, to wyjście jest bodajże na 2 piętrze - musisz szybko przebiec koło ducha, jak się pośpieszysz to uciekniesz, na dole jest chyba Vamp, ale nie pamiętam dokładnie bo dawno tam nie byłem. Prosze sprecyzujcie moje błedy jak coś źle mówie.

Darma jest zarębista dla sorc/druid. Znajoma z Mino w 3 dni wyciągnęła loot bag wart 60k+ a i z rotów też się robi gigantyczne loot bagi(ale już bez viking helmetów ). Ani razu nie spotkałem thiefa na Darmie żeby ktoś mi loot bag próbował zakosić.

@Aneezka: Radze połazić po pustini chwile, bo można spotkać: Fata-morgane , very spox to wygląda a jak bliżej podejdziesz to znika 8) (jak ktoś się orientuje + ile nad lądem to jest to jestem ciekaw).

To tyle jeżeli chodzi o porady o darmie dla sorca na twoim lvl.

PS. Czy mi sie wydaje czy ta Darma wygląda jak od linijki zrobiona (te rozmieszczenie jaskiń) ??
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-01-2004, 17:17   #9
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
poziom -3: ghule, czasem BH (BH z ghulami razem mogą stwarzać problem)
+ slime
Cytuj:
poziom -4: vampy
na daramie sa tez jesli dobrze pamietam necro
Cytuj:
na dole jest chyba Vamp,
+ ds + jeszcze jeden vamp + ghost

jest tam kilka bardzo fajnych miejsc, ale tych trzeba poszukac ( kilka zrecznie ukrytych np. dziura z bh ghoulami i slimami [ w dosyc duzych ilosciach, resp szybki ] )
Cytuj:
Jest jeszcze 4 dziura z rotami jest ona na samym końcu wyspy na wschód przy Północnym brzegu, musisz poszukać nie da sie nakierować ale jest ona na południe od dużej skały.
tuz pod skala z gsem
ale jak dla sorca na tym lvl to nadaja sie tam chyba tylko rotowiska ( chodzi tu o expowiska bez runek, bo z runkami mozesz pojsc ew. na np. ghoule i ds )
stary 16-01-2004, 01:35   #10
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Co do dołu statuku to weim już, widziałem twojego SS z ghost ship, przeżyłbyś ale były podlurowane i zonq. Ale dalej nie wiem z tym necro. Napewno jest pojedynczy spawn vampa w małej komnacie, ale necro się popytam i dam znać.
stary 16-01-2004, 20:05   #11
kotomaniak
Użytkownik Forum

Domyślny

Ja to mam do tej darashii pecha. Zeszłem sobie na poziom -3 w piramidce minosów a tu zonk. Atak 4 mino magów i dead. (oczywiście zeszłem tam na niewidzialności). A wi ktoś gdzie można duchy spotkać tak żeby nie było za blisko czegoś mocniejszego (np. Bh albo slima).
I 1 jeszcze. Czy na pustyni koło górki GSa biegają stalkery i DSy?

stary 20-01-2004, 23:10   #12
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Domyślny

Nie tam nie ma Stalkerów i DSów są za góra(na zachodzie) ale nie wiem gdzie dokładnie.
stary 20-01-2004, 23:13   #13
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Cytuj:
I 1 jeszcze. Czy na pustyni koło górki GSa biegają stalkery i DSy?
nie
Twoje 2 posty skleilem w jeden.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2004, 15:40   #14
dzg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Braniewo

Stan: Aktywny gracz
Imię: ~
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Domnesticus
Świat: Xerena
Poziom: 70+
Skille: 83
Poziom mag.: 16
Domyślny

witam, nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec odswierzylem ten temacik. Jak dostać sie na darme? I ile takie podróże kosztują?
dzg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2004, 16:30   #15
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez dzg
witam, nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec odswierzylem ten temacik. Jak dostać sie na darme? I ile takie podróże kosztują?
Poplyniecia na Darame sa 2 sposoby.
1)Idziesz do Fermus Hill na latajacy dywan. Mozesz tez poleciec tam na latjacym dywanie z Edron.
2)Plyniesz do Venore i z miasta na Darame.

Pierwszy sposob jest bezpieczniejszy bo nie trafisz na ghost ship, a drugim mozesz.

A i jescze jedno. Plywac/latac moga tylko posiadcze Pacca.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2004, 16:44   #16
Beny
Zbanowany

Beny's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek

Beny ma numer GG 1975803 Beny ma login Tlenu beny1985
Domyślny

wystarczy spojzec na strone tibia.pl tam masz wszystkie ceny podruzy...w prawdzie nie wiem czy ceny sa zmienione po update (nie mam pac ) ale zanim klikniesz na lin kponizej..poszukaj Dla leniwych
Beny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 12:08   #17
sesaj
Użytkownik Forum

sesaj's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2003

Domyślny

Postanowilem odswiezyc ten temat, poniewaz mam pewne pytanie. Sprawdzilem na mapce respawnu i wedlug niej na ghost landzie sa ghule, no ale sa rowniez i dsy stalkery i inne grozne potwory

Tak wiec moje pytanie brzmi czy jest tam jakis resp samych ghuli? Chodzi o to zebym mogl sobie tam w miare spokojnie poexpic nie martwiac sie o to czy nie spotkam dsa albo stalkera

I Believe, I Can Fly...

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
sesaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 14:12   #18
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sesaj
Postanowilem odswiezyc ten temat, poniewaz mam pewne pytanie. Sprawdzilem na mapce respawnu i wedlug niej na ghost landzie sa ghule, no ale sa rowniez i dsy stalkery i inne grozne potwory

Tak wiec moje pytanie brzmi czy jest tam jakis resp samych ghuli? Chodzi o to zebym mogl sobie tam w miare spokojnie poexpic nie martwiac sie o to czy nie spotkam dsa albo stalkera
Ghost landzie? Czy raczej chodzilo ci o drefie, ten teren za gorami?
Kolo drefii znajduja sie tylko dwa w miare czyste ghoulowiska. Oba zaznaczylem na tym ssie z tibianews.net :

Ten respawn wyzej jest ukryty - trzeba przecisnac sie miedzy kamieniami i przejsc po poison fieldach. Przy max respie znajdziesz :
-1 : 2 ghoule
-2 : przy wejsciu bh, 3 ghoule, 3 skele. Idac na polnocny-zachod 4 ghoule. Idac na zachod : 2slime. Idac na wschod : 4 ghoule i schodki (kolejno : 1 ghost, 2 ghosty). Idac na polnocny-wschod : 2 beholdery.

Na tym respie nizej znajdziesz kilka skele, na -1 4 skele, -2 : ghoul, 3 skele, -4 beholder i 2 ghoule. Na -5 jest vampir.

Jesli chcesz kupe ghouli, idz do tombow. Na poziomach -1 (w niektorych na -2) jest bezpieczny resp, na ktorym znajdziesz skele, ghoule, mumie, pojedyncze dsy, crypt shamblery, po kilka scarabow, mozesz trafic takze na stone golemy. Najlepiej idz tam z jakims znajomym, ktory cie oprowadzi.
stary 08-04-2005, 23:14   #19
sesaj
Użytkownik Forum

sesaj's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2003

Domyślny

Wielkie dzieki za pomoc Mowilem na ten teren Ghost land poniewaz tak jest napisane na mapce respawnu
A co do tombow to nie wiedzialem. Poprosze kolege i on mnie zaprowadzi i bedzie luzik

I Believe, I Can Fly...

Oldschool's maniacs were, they are and will be 4ever!
sesaj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-04-2005, 23:41   #20
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

To miejsce można też nazywać "wastelands"
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania