|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() Szukałem na forum i raczej bez rezultatu. Popłynąłem sobie na darashie, pochodziłem po pustyni i the best monster tam to był scorpion. Tylu ludzi mi mówiło że są tam góry rotów. Gdzie moge je znaleźć? I powiedcie też gdzie nie chodzić (20lev sorc). Za odpowiedzi z góry thx. Mapak też by się przydała.
![]() THX for (problilty) help
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 12 2003
|
![]() hmmm na daramie zbytnio nie expuje ale kiedys jak tam sie po pustyni przeszlam to znalazlam jedna dziure z rotami... na pustyni na zachod od miasta... centralnie jalowa pustynia a tam tylko ta jedna dziura (musisz se po prostu odkrywac systematycznie teren, btw lopata chyba sie moze przydac). potem mi sie juz nie chcialo wlec po piachu wiec nie wiem co tam dalej sie dzieje. do tego momentu gdzie doszlam-czyli do tej dziury zadnych dsow nie spotkalam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Thx. Ja myślałem że w tej dzióże jakies vampy czy coś a to swojskie roty
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() DS nie biegają po pustynii (chyba że ktoś zluruje ale to chyba niemożliwe, albo wymagające tak dużo trudu, że nikt tego nie robi). Aha, w podziemiach na Daramie znajdziesz (wypisuje najgroźniejsze potwory):
poziom -1: max skele, roty poziom -2: skele, roty, czasem ghule poziom -3: ghule, czasem BH (BH z ghulami razem mogą stwarzać problem) poziom -4: vampy
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Białystok
|
![]() LOL a wienc na darashi sa:
Waspy, skorpiony,poison spidery, minotaury (zwylke archy magi guardy) Rotwormy, stalkery, gule, ghousty, mumie, dsy, necromanci, vampiry, becholdery, szkielety,1 gs Jezeli szukasz rotwormow to poszukja dzior na polnoc od miasta (do kazdej mozesz bez obaw schodzic) PS czasami pk poluja tam na sorckow ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2003
![]() |
![]() Tzw. "rotownie" sa 2 na zachod od miasta i 2 na polnoc.
(Darashia to jest nazwa miasta, a wyspa nazywa sie Darama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Na daramie nie powinienes natchnac sie na nic groznego. Jedyne nieprzyjemnosci moga cie spotkac jezeli wejdziesz glebiej do piramidki z mino, na gorke z GSem, no ale za gory na zachodzie wyspy bo tam to juz jest kilka silniejszych potworkow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Darma to najlepsze miejsce do expienia dla nisko lvl sorc/druid, roty i mnio rulezzz.
Na roty to wyjdż centralnie na pólnoc z miasta i ustaw się na środku tego wielkiego budynku który jest ostatni z lewej. Teraz wal cały czas na Północ i znajdziesz dziure(nie zapomnij łopaty) i tam masz największe rotowisko na Darmie. 8) Z tamtąd możesz pójść prosto na wschód i znajdziesz wieże minosów, super miejsce dla lootbaga, tylko nie schodż na dół bo masz Guarda a czasem 2 jak ktoś zluruje, ale na góre możesz włazić same zwykłe minosy. ![]() Z mino idż na Południe(też ustaw się kolo środka wieży minosów) kawałeczek i masz 2 rotowisko, mniejsze ale też dobre. ![]() Na wschód z miasta wyjdż ustawiając się (znowu) centralnie na środku miasta i tak idż na wschód po chwili co mamy? Dziura a w niej: roty. ![]() Jest jeszcze 4 dziura z rotami jest ona na samym końcu wyspy na wschód przy Północnym brzegu, musisz poszukać nie da sie nakierować ale jest ona na południe od dużej skały. Nie przechodż przez wschodnią garnice przedzieloną górą i rzeką - po drugiej stronie jest niebezpiecznie. I jak trafisz na Ghost ship, to wyjście jest bodajże na 2 piętrze - musisz szybko przebiec koło ducha, jak się pośpieszysz to uciekniesz, na dole jest chyba Vamp, ale nie pamiętam dokładnie bo dawno tam nie byłem. Prosze sprecyzujcie moje błedy jak coś źle mówie. Darma jest zarębista dla sorc/druid. Znajoma z Mino w 3 dni wyciągnęła loot bag wart 60k+ a i z rotów też się robi gigantyczne loot bagi(ale już bez viking helmetów ![]() @Aneezka: Radze połazić po pustini chwile, bo można spotkać: Fata-morgane ![]() To tyle jeżeli chodzi o porady o darmie dla sorca na twoim lvl. PS. Czy mi sie wydaje czy ta Darma wygląda jak od linijki zrobiona (te rozmieszczenie jaskiń) ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() jest tam kilka bardzo fajnych miejsc, ale tych trzeba poszukac ( kilka zrecznie ukrytych np. dziura z bh ghoulami i slimami [ w dosyc duzych ilosciach, resp szybki ] ) Cytuj:
![]() ale jak dla sorca na tym lvl to nadaja sie tam chyba tylko rotowiska ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]() Co do dołu statuku to weim już, widziałem twojego SS z ghost ship, przeżyłbyś ale były podlurowane i zonq. Ale dalej nie wiem z tym necro. Napewno jest pojedynczy spawn vampa w małej komnacie, ale necro się popytam i dam znać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja to mam do tej darashii pecha. Zeszłem sobie na poziom -3 w piramidce minosów a tu zonk. Atak 4 mino magów i dead. (oczywiście zeszłem tam na niewidzialności). A wi ktoś gdzie można duchy spotkać tak żeby nie było za blisko czegoś mocniejszego (np. Bh albo slima).
I 1 jeszcze. Czy na pustyni koło górki GSa biegają stalkery i DSy?
![]() |
#12 |
Administrator
|
![]() Nie tam nie ma Stalkerów i DSów są za góra(na zachodzie) ale nie wiem gdzie dokładnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Cytuj:
Twoje 2 posty skleilem w jeden.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 03 2004
Lokacja: Braniewo
Stan: Aktywny gracz
Imię: ~
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Domnesticus
Świat: Xerena
Poziom: 70+
Skille: 83
Poziom mag.: 16
|
![]() witam, nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec odswierzylem ten temacik. Jak dostać sie na darme? I ile takie podróże kosztują?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Cytuj:
1)Idziesz do Fermus Hill na latajacy dywan. Mozesz tez poleciec tam na latjacym dywanie z Edron. 2)Plyniesz do Venore i z miasta na Darame. Pierwszy sposob jest bezpieczniejszy bo nie trafisz na ghost ship, a drugim mozesz. A i jescze jedno. Plywac/latac moga tylko posiadcze Pacca.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
![]() ![]() |
![]() wystarczy spojzec na strone tibia.pl tam masz wszystkie ceny podruzy...w prawdzie nie wiem czy ceny sa zmienione po update (nie mam pac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Postanowilem odswiezyc ten temat, poniewaz mam pewne pytanie. Sprawdzilem na mapce respawnu i wedlug niej na ghost landzie sa ghule, no ale sa rowniez i dsy stalkery i inne grozne potwory
![]() Tak wiec moje pytanie brzmi czy jest tam jakis resp samych ghuli? Chodzi o to zebym mogl sobie tam w miare spokojnie poexpic nie martwiac sie o to czy nie spotkam dsa albo stalkera ![]()
![]() |
#18 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Kolo drefii znajduja sie tylko dwa w miare czyste ghoulowiska. Oba zaznaczylem na tym ssie z tibianews.net : ![]() Ten respawn wyzej jest ukryty - trzeba przecisnac sie miedzy kamieniami i przejsc po poison fieldach. Przy max respie znajdziesz : -1 : 2 ghoule -2 : przy wejsciu bh, 3 ghoule, 3 skele. Idac na polnocny-zachod 4 ghoule. Idac na zachod : 2slime. Idac na wschod : 4 ghoule i schodki (kolejno : 1 ghost, 2 ghosty). Idac na polnocny-wschod : 2 beholdery. Na tym respie nizej znajdziesz kilka skele, na -1 4 skele, -2 : ghoul, 3 skele, -4 beholder i 2 ghoule. Na -5 jest vampir. Jesli chcesz kupe ghouli, idz do tombow. Na poziomach -1 (w niektorych na -2) jest bezpieczny resp, na ktorym znajdziesz skele, ghoule, mumie, pojedyncze dsy, crypt shamblery, po kilka scarabow, mozesz trafic takze na stone golemy. Najlepiej idz tam z jakims znajomym, ktory cie oprowadzi.
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2003
|
![]() Wielkie dzieki za pomoc
![]() ![]() A co do tombow to nie wiedzialem. Poprosze kolege i on mnie zaprowadzi i bedzie luzik ![]()