|
Notki |
Poradniki Poradniki napisane przez użytkowników forum. Podfora : Wasze propozycje poradników ; Poradniki archwialne; Poradniki nie związane z Tibią |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 02 2008
|
![]() 1. Co to jest BynaCam?!
BynaCam to darmowy program do nagrywania filmów w Tibii. Program jest Open-Source dlatego możesz sprawdzić źródła i skompilować go samemu. Repozytorium SVN BynaCam'a : http://bynacam.googlecode.com/ 2. Instalacja Pierwszą rzeczą jaką musimy zrobić to ściągnąć program: Wchodzimy na http://bynacam.com/ rejestrujemy się, w dziale NEWS odszukujemy wersję 2.6 i ściągamy. Odpalamy plik i po chwili oczom naszym ukazuje się okno instalacji: ![]() Klikamy "Next", wybieramy folder gdzie ma być zainstalowany program, potem znowu "Next", a następnie "Install". Po poprawnej instalacji ujrzymy komunikat powiadamiający, że instalacja przebiegła pomyślnie. ![]() 3. Nagrywanie Po poprawnym zainstalowaniu się aplikacji na naszym komputerze zobaczymy nową ikonkę utworzoną na pulpicie "BynaCam Recorder". Po kliknięciu otworzy nam się moduł nagrywania filmu. ![]() Po kliknięciu w przycisk About wyświetli nam się okno z danymi kontaktowymi autora (jeżeli znalazłeś buga, napisz, autor jest polakiem). Pod przyciskiem "Options" kryją się jeszcze nieaktywne opcje programu. Jedyna dostępna w tej chwili opcja to zmiana katalogu filmów (wybierasz w jakim folderze ma zapisywać filmy). Gdy wybierzecie już folder, zamykamy przyciskiem "Close". ![]() Teraz aby rozpocząć nagrywanie klikamy przycisk "Start" (Gdy pierwszy raz uruchamiamy BynaCam'a program po przyciśnieciu "Start" spyta nas o plik klienta Tibii 8.42 - wybieramy plik i klikamy "Otwórz") BynaCam otworzył nam klienta Tibii, w nim będziemy się logować. O poprawnym załadowaniu BynaCam zostaniemy powiadomieni informacją w prawym dolnym rogu. ![]() Aby zakończyć nagrywanie poprostu wylogowywujemy się i wyłączamy klienta (BynaCam dopisze nagłówek do pliku z filmem i sam wyłączy się). 4. Odtwarzanie Odtwarzanie już istniejącego pliku jest bardzo proste, poprostu wyszukujemy plik *.byn i klikamy na niego dwa razy LPM(lewy przycisk myszy). ![]() Podczas odtwarzania, możemy użyć strzałek do kontroli prędkości (jak w TibiaCam TV) 5. Koniec Dziękuje za przeczytanie tego poradnika i myślę, że się komuś przyda. Zapraszam na oficjalne forum programu http://bynacam.com/ Program jest jeszcze w wersji BETA dlatego może mieć błędy, na oficjalnym forum będą pojawiać się regularne bugfixy i update'y. All Rights Reserved Ostatnio edytowany przez shereman - 30-04-2009 o 09:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2006
Lokacja: Poznań/Dębiec
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Przetestowałem i jestem jak najbardziej za przeniesieniem
Bardzo ładny poradnik, nie zauważyłem literówek etc. Przejrzysty,ładne screeny i przyda się, bo większość dawnych użytkowników tibicam nie ma czym nagrywać. Mam 1 pytanie: Plik się nagrywa w formacie *.byn to czy nie ma problemów z konwersją? @down Aha dzięki. Mimo wszystko poradnik fajny ![]()
Ostatnio edytowany przez igoman - 08-05-2009 o 14:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() To jest własny format autora, tak więc żeby skonwertować na *.avi potrzeba np. HyperCama (nagrywanie filmu odtwarzanego przez BynaCam)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Innominate
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
Edit. Z ots nie nagrywa ;] Ostatnio edytowany przez Rider41 - 11-05-2009 o 22:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() Co do OTS'ow:
http://bynacam.com/forum/showthread.php?t=147 A jezeli chcesz nagrać film żeby nie znikł, zaloguj się przynajmniej a jak dalej usuwa, to ustaw poprawnie firewalla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 08 2007
Lokacja: Legnica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kurze pieczone/hacked ;/
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 30
Poziom mag.: 34
![]() |
![]() tylko nie wiem czemu ale nie moge sie zarejestrowac na stronce a komunikat jest nastepujacy: Project temporary suspended!
Pomoze ktos? z gory thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Napisane świetnie ale nie oceniam gdyż nie testowałem programu (nie gram w tibie)
ale poradnik spoko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() nie uzywajcie bynacam bo to keyloger i tak po za tym okradlo duzo kont
![]() --- Vevonek dodał 0 minut i 34 sekund później --- nie uzywajcie bynacam bo to keyloger i tak po za tym okradlo duzo kont a wiec nie badz cie glupcami i se wpiszcie www.google.pl Hyper cam 100% nie ma nic ;] Ostatnio edytowany przez Vevonek - 19-01-2011 o 23:11. Powód: Automerged Doublepost |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Szkoda ze bynacam juz nie dziala ;/
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 12 2011
|
![]() właśnie BYNACAM keyogger!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chyba Keylogger gościu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
|
![]() Ja wole używać HyperCam2 jest nie do porównania !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2008
Lokacja: Konin
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sprawdzacz K.
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Skille: 79/78
Poziom mag.: 5
|
![]() Czy ten program nagrywa tylko i wyłącznie z tibii? Jakie są inne programy, które nagrywają również dźwięk?
![]() |