|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vinde Tivah
Profesja: Knight
Świat: Guardia/Elysia
|
![]() Witam!
Zaczynam od nowa, to juz moja 9 postac i troche doswiadczenia mam, ale tym razem powracam na stare smieci czyli na Elysie (pvp), gdzie zaczynalem. Chcialbym zrobic postac do okolo 40 lvl, ma ona sluzyc potem do pk ale takze i spokojnej normalnej gry, co doradzicie, myslalem nad magiem i druidem... Nie mam zamiaru kupowac pacc PS. Zauwazcie ze tematy o profach sa kierowane przez uzytkownikow proszacych o porade kim grac na NON-pvp, ja wybralem pvp
FAN FSO Polonez Ostatnio edytowany przez VLD - 01-05-2009 o 09:59. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2009
Imię: Nath Teran
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 143
|
![]() Na pytania typu ms/ed ciezko jest odpowiedziec. Prawda jest taka ze te profesje prawie wogole sie nie roznia. Druid ma lepsze zywioly rodow, dlatego ja osobiscie wole druida.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2006
Lokacja: L-ny
Stan: Na Emeryturze
Imię: Jestem loł lefel
Gildia: Efce Ankrahmun
Świat: Danubia
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: 69
![]() |
![]() Druid/Sorc - Zależy na czym masz zamiar expić. To nie prawda jak powiedział pan up, bo te postacie są podobne ze względu na hp/mp, Eq, i supplies jakie używają. Ale jeśli chodzi o Expy, oraz taktyki to diametralnie się różnią.
Paladin - jeśli miałbyś kogoś z monkiem i dobre skille, to postać jest naprawdę świetna do grania na pvp. Szybkość w expieniu w miejscach niedostępnych na tym poziomie dla innych, oraz 0 waste czyni z tej postaci świetnego Cash makera. Knight - dużo hp pomaga mu przeżyć ale na low lvl bez pacc jeśli nie znasz ukrytych miejsc to raczej ciężko. Jak wyżej. Monk+skillowanie, i może wyjść naprawdę owocna postać. P.S Właśnie uciekłem z Elysii. Paymenty za free się zaczęły ;/ Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2008
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() Cytuj:
tera hur druida jest droższy o 40many i słabszy dosyć sporo od vis hura sorca, dodam że terra hur zadaje obrażenia z ziemi więc jest praktycznie nie przydatny do expienia, do pvp tak samo bo zadaje mniejszy damage niż sd next: ROTS zabiera 2 razy mniej many od ethernal winter a max hit jest taki sam... żywioły? tu bym sie kłucił... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Terra hur jest dla posiadaczy pacc'a, a autor tematu nie zamierza go kupowac. Tak, macie racje, te postacie sie TROCHE roznia, ale tam gdzie jedna profesja jest slabsza, inna zyskuje, i odwrotnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2008
Lokacja: W domu.
Imię: Sakan
Świat: Elysia
|
![]() Terra Hur dla pacc, hehehehe? Chyba jest coś o czymś nie wiem...
Jeśli masz wybrać między facc sorc a facc druid to weź sorca, ma dobre atakujące czary dla facc (exevo gran vis lux/exevo vis hur) a druid to co najlepsze to dla pacc. Ja bym Ci bardziej polecił palka niż sorca/druida jeśli ma być facc na około ~40 lvlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Pionki
Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Pacera
|
![]() Bez pacc odpuść sobie profy magiczne, może paladyn? choć możesz też najta, trudno go zabić nawet na tym 40 lvl xP tylko skille musisz wbić
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pojebalo mi sie z terra hurem, sorry. Zgadzam sie, ze na facc'a bardziej pasuje palek/knight.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2008
Imię: Vinde Tivah
Profesja: Knight
Świat: Guardia/Elysia
|
![]() Nie chce mi sie skilowac, poza tym paladynem jak zaczynam od zera to ciezko zdobyc kase na skilling, a knightem to dlugo idzie, nawet za dlugo (mam 53 knighta, wiem jak to jest ze skilami)
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Kupujesz monka (ew, najpierw robisz coś niezgodnego z zasadami tibii i robisz sobie monk makera. Długo to nie zajmuje) i w jeden dzień wbijasz spokojnie dist ~50 na spearach. Jest to już wystarczający dist żeby iść na roty i zbierać niezłe profity.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze
Imię: Moon Durus
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
|
![]() jak facc to postacie magiczne odrazu mozesz skreslic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2009
|
![]() ten temat tez mi sie przyda. Ja ci radze palka, a jezeli koniecznie magiczne no to sorc (sd i pare czarow ofensywnych dla FACC)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Skreślanie postaci magicznych na facc jest krzywdzące. Sam z powodzeniem zrobiłem 50 sorca w dość niedługim czasie. wystarczy tylko wiedzieć jak i gdzie expić z zyskiem. Mogę się zgodzić, że gra na facc jest utrudniona, ale nie niemożliwa
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2008
Lokacja: W domu(?)
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 112
Skille: 80+
Poziom mag.: ?!
|
![]() Postać magiczna do pk jest ok ze względu na to, że na lvl ~30 możesz summonować potwory. Ale, palkiem, gdy wbijesz dobrego skilla (nawet te 60) to spokojnie z rs'ami możesz pk'ować (niewiem dokładnie od którego lvl są enchant speary, bo już dość dawno nie grałem) na 30lvl. Kupujesz potki, idziesz na miejsca w których jest od groma botów i pk masz idealne z dużym zarobkiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2007
Świat: Galana
|
![]() pal dla lamusów
sorc ma lepsze zywioly niz drut jak masz 50 knighta to juz sam powinienes sie orientowac nieco cipko |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Sorc ma lepsze zywioly niz drut - Nie zgodze sie. Jak masz 50 knighta to juz sam powinienes sie orientowac nieco cipko - Po to jest to forum, zeby zapytac o opinie innych. I nie musisz nikogo obrazac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 08 2007
Świat: Galana
|
![]() woi daje mozliwosci expienia na lepszych potworach. Tak samo jak wave slabszy ogniowy i mocniejszy z energi. Exori frigo hur i tera drutka sa zalosne do expa. Wiadomo ze podobne profesje ale wole sora.
pale mnie irytuja bo biegaja sobie z tarcza ze spirami zamiast jak dawniej z kusza co psuje klimat i zalozenia. Gardze nimi. nara |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2008
Lokacja: Manchester
Profesja: Elder Druid
Świat: Keltera Ofc
|
![]() Cytuj: