![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
|
![]() Kilka slow odemnie...
Do gry zachecila mnie recenzja w majowym nr. CD-Action. Do tego dochodzi masa filmikow ktore obejzalem na You Tubie, screeny i wypowiedzi graczy. Dla tego chce sie z wami podzielic ta gra. ![]() Wstep Gra typu MMORGP/FPS wyprodukowana przez Masang-Soft, gdzie glownym watkiem sa statki kosmiczne. W grze gdzie niegdzie przeplataja sie elementy z mangi i anime (szczegolnie wyglad postaci i typowe mechy pod postacia mysliwcow), lecz mam nadzieje ze nie odstraszy to graczy ktorzy nie sa zwolennikami tego klimatu, bo graficznie nie jest cukierkowa jak wiekszosc tego typu tytuly. Gra jest 3D, bez oplat abonamentu. Klijent i instalacja Na samym poczatku sciagamy klijenta ze stronki: www.airrivals.net. Podczas pobierania bierzemy sie za tworzenie konta (podajemy login, adres pocztowy na ktory zostanie przyslany link aktywacyjny i haslo do naszego konta). Gdy gra sie w pelni pobierze, instalujemy ja wedlug naszych upodoban (wymagania potrzebne do instalacji podane sa na glownej stronie gry). Wybor postaci Po zalogowaniu sie wybieramy serwer na ktorym chcemy grac (nie polecam Helix'a, podobno jest juz pelny i nie da sie na nim grac, za to slyszalem ze na Orionie jest garstka polakow). Po wyborze serweru, przychodzi nam zrobic swoja postac i wybrac statek. W dolnym okienku mamy avatar naszej postaci i dowolnie mozemy ja zmienic (do wyboru jest rowniez plec i w zasadzie dziewczeta ladnie sie prezentuja <loli>). Nastepnie wybieramy pojazd ktory jest niezbedny do wyruszenia w miedzy galaktyczna podroz. Do wyboru mamy cztery rodzaje statkow. 1. A-Gear - raczej powolny i malo sterowany latajacy czolg. 2. B-Gear - swietny bombowiec. 3. I-Gear - szybki i zwrotny mysliwiec. 4. M-Gear - twardy i mocny okret sluzacy innym jako wsparcie. Rozgrywka Nadszedl czas a by zanuzyc sie do swiata gry. Potencjalnie swiat i cala mapa z tego co slyszalem od kumpli jest durza i zroznicowana. Na samym poczatku czeka nas tutorial, ktory pomoze nam zapoznac sie z zasadami panujacymi w grze. Po tutorialu jestesmy tak jak by wolni. Mozemy wybierac misje dzieki ktorym zdobywamy zloto, mozemy skierowac sie do sklepu, gdzie po zakupie czesci ulepszymy nasz statek lub po prostu udamy sie w kierunku expowiska gdzie bedziemy nabijac level. Zdobywanie kolejnych poziomow jest bardzo istotne poniewaz wplywa to pozniej na nasze "zdolnosci" pojazdu. Mamy wiekszy taka, mozliwe sa lepsze akrobacje i uniki jak rowniez tarcze ktore beda nas bronic przed pociskami. Strona glowna: www.airrivals.net Informacje na temat typow statkow zaczerpnolem z nr. 05/2009 CD-Action Btw. Jesli macie jakies pytania to kieruje was na fora, bo jak narazie zaczolem sie zapoznawac z ta gra, wiec ciezko bedzie mi odpowiadac na niektore pytania. ![]() Ostatnio edytowany przez Pacz_knight - 10-06-2009 o 12:17. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Gra prezentuje się ciekawie, dość innowacyjny mmorpg o.0, zaraz sobie ściągnę i zobaczę co dalej
![]() Proponuje innym na forum, jakby chcieli grać, wybierać ten świat na O*. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Chciałem ściągnąć, ale pobiera mi się tylko jakiś niemiecki downloader, który pobiera klienta z prędkością 120kb/s
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Rybzor, jak ty pobrałeś klienta gry?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Arcan
Tak, niestety klijent przy pobieraniu jest po niemiecku, ale instalator i sama gra jest w pelni w jezyku angielskim. @Ryba Z tego co wiem i jesli sie nie myle, to miasto jest po to zeby skupywac czesci i bron do statkow. Mozna rowniez pobierac misje w jakims tam centrum dowodzenia, tak jak gdzies czytalem na forum o.O |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() Ściągam, a co mi tam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Słitaśny Krulik
|
![]() Ściągam, strasznie się na tą gre napaliłem. Ale mam takie pytanie, jak wygląda śmierć w tej grze? W sensie, z tego co widzę na youtube to się spada i bada bum. Tylko jak to wygląda później? Traci się statek, broń i co tam się ma, czy jak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ściągam, na jutro powinno być
![]() Orion.
Ostatnio edytowany przez Serious Sam - 09-06-2009 o 01:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Vasu, na razie przy śmierci tylko teleportowało mnie do miasta. Nie wykluczone, że od któregoś poziomu się coś traci.
Jakie macie nicki, lvle, geary i jaka frakcja? Mój nick to jeycam, 13lvl, I-Gear, ANI ![]() Ostatnio edytowany przez Grocix - 09-06-2009 o 13:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja jak narazie testuje sobie po kolei statki zeby zobaczyc czym bedzie mi sie dobrze gralo. Jak narazie najlepszy jest B-Gear i I-Gear. W ostatecznosci wybiore chyba tego drugiego.
![]() "Noob har" - Nick: Sake1, I-Gear, lvl-6 Btw. Po za tym gram ta touch padzie na laptopie, wiec ciezko idzie xd Dzisiaj zrzuce gre na stacjonarke, albo wezne myszke dolacze i bedzie git. ^^ Ostatnio edytowany przez Pacz_knight - 09-06-2009 o 11:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() W takim razie dołączajcie do tej drugiej frakcji, obok BCU (wybór jest na 10 lvlu), chyba ANI się nazywa, to polatamy razem.
@Pacz Graj B-Gearem :< Btw. Wiecie, że podczas gry można słuchać własnej muzyki? Wystarczy wrzucić mp3ki (FLACi raczej odpadają) do folderu Music w folderze gry. Ostatnio edytowany przez Grocix - 09-06-2009 o 13:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wlasnie wyczytalem w CDA ze na 11 poziomie mozesz wybrac przynaleznosc do jednej z frakcji:
1. BCU - imperium 2. ANI - rebelianci Niewiem czym to sie rozni, ale najprawdopodobniej sa to dwie strony ktore ze soba walcza co jest chyba istotne w dalszej rozgrywce. Osobiscie wybieram ANI ![]() @up Czemuz to? ![]() Chcesz zebym sie odmienial z posrod reszty bo wy wszyscy macie I-Geary? xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @Pacz
Ano ANI. Później są wojny i raidy, jak w WoWie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nick:Samils
Pojazd: I-Gear Nie wiem, jak się sprawdza tą frakcję, no i 5 lvl...
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Loooo ja pierdziu! Wszyscy I-Gearami wala x.X
To ja moze zeczywiscie dla odmiany wezne B-Geara. Dzisiaj pod wieczor robie moja ostateczna postac. Btw. Mam juz 10 lvl xd |
![]() |
![]() |