--> | --> |
|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2003
|
![]() Jezeli jest temat top filmy, to czemu nie ksiazki? Podajcie tu tytuly swoich 6 ulubionych ksiazek fantasy+autorow.
Moja lista: I-Trylogia Doliny Lodowego Wichru: ~Krysztalowy Relikt; ~Strumienie Srebra; ~Klejnot Halflinga; II-Trylogia Mrocznego Elfa ~Ksiega I: Ojczyzna; ~Ksiega II: Wygnanie; ~Ksiega III: Nowy Dom; (wszystko R. A. Salvatore, Dziedzictwa Mrocznego Elfa jeszcze nie czytalem ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2003
![]() |
![]() pogratulowac gustu
moje ulubione: -Dylogia Liriel: ~Córka Mrocznego Elfa ~Splątane Sieci [autor: Elaine Cunningham, chwalona przez R. A. Salvatore] -Mistrz i Małgorzata [autor: Michał Bułhakow] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2003
|
![]() re: up
Jak bede mial czas i wezme sie za Dziedzictwo Mrocznego Elfa, to pewnie nastepna bedzie wlasnie Dylogia Liriel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() Ja polecam Raymonda E. Fista. W oryginalnym wydaniu trylogia, w polskim 4 części:
Uczeń magii Mistrz magii Mrok w Sethanon Srebrzysty Cierń Poza tym serię książek [nie pamiętam autora] o Richardzie, Poszukiwaczu Prawdy. Prześwietna! Tytułów też nie pamiętam za bardzo. Było tam coś "Świątynia wichrów", "Czara ognia", innych nie pamiętam, a części jest chyba z 6-7. Oprócz fantasy polecam książki jednego z najlepszych moich autorów: Dean R. Koontz. Są to thrillery. Niezwykle wciągające (jak bagna), a przy tym czasem mogą zmrozić krew w żyłach.
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Kocham horrory, a więc:
1. Stephen King: "Worek kości" 2. Clive Barker: "Powrót z piekła" 3. James Herbert: "Księżyc" 4. Graham Masterton: "Manitou" 5. Brian Lumley: "Dom pełen drzwi" 6. Stephen King: "Carrie" A tak poza tymi tytułami to wszystkie opowiadania H. P. Lovecrafta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() 1. Wladca Pierscieni ( w sklad wchodza 3 ksiazki
![]() 2. Dragonlance ( 4 ksiazki ) - jednym z glownych bohaterow Rasitlin Majere, na danubii ( z troche przeinaczonym imieniem ) , 105 lvl master sorc ( polak of corz ^^ ) 3. Hrabia Monte Christo ( 3 tomy ) 4. Silmarilion 5. Filary Ziemi ( 2 tomy, autor : Ken Follett ) 6. Muminki =P |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() To ja moze bardziej kompleksowo - cale serie ksiazkowe polacze w jeden punkt, bo ciezko wybrac pojedynczy tom, a czesto lacza sie w jedna calosc.
1. Tworczosc Tolkiena. 2. Cykl o Diunie Franka Herberta (+'Preludium' autorstwa jego syna i Briana Andersona). 3. 'Swiat Dysku' Terry'ego Pratchetta. 4. Cykl o Enderze Orsona Scotta Carda. 5. Z czasow podstawowki (sentyment) - Seria 'Pan Samochodzik i...' 6. Opowiadania P. K. Dicka (powiesci troche mniej - i tak czesc z nich ewoluowalo z opowiadan ;)) Zabraklo punktow na takie perelki literatury jak trylogia (w 5 czesciach ;)) 'Autostopem przez galaktyke', tworczosc Lema, mitologie Grekow, ksiazki Edmunda Niziurskiego, 'Potop' H. Sienkiewicza, tworczosc Rogera Zelazny'ego. Wszystkie je cenie na rowni z wypunktowanymi, ale coz... trzeba bylo cos wybrac. Oprocz tego lubie szeroko pojeta SF (ale fantasy juz raczej nie :)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
|
![]() 1.Trylogia Tolkiena
2.Saga Wiedźmina(Sapkowski) 3.Momo(Michael Ende) - ta książka zasługuje na wyróżnienie ponieważ zmieniła moje życie ![]() 4.Kuzynki(Filipiuk) 5.Instrukcja do mojego I komputera(mam ją dalej ![]() 6.Vamp-Irek(książka mojej siostry o wamp-irkach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() 1. cała twórczość tolkiena (od silmarillion po LoTR)
2. Warcraft (część 1&2) 3. Seria świat czarownic 4. Zakazana archeologia 5. Odkrywcy 6. inne fantasty i naukowe, oraz przygodowe
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() 1. Tworczosc mistrza Tolkiena
2. Tworczosc mistrza Sapkowskiego 3. Tworczosc mistrza Juliusza Verne'a ---------------- (teraz cos nieco innego)---------------------- 4. Dzieła Papcia Chmiela - seria Tytus Romek i A'Tomek ![]() 5. Thorhal - Jean Van Hamme, Grzegorz Rosiński 6. Kajko i Kokosz - Janusz Christa P.S. - Sentyment do komiksow pozostal z dziecinstwa ![]()
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Troche odświeże ten temat, może jeszcze jakieś inne książki polecicie? (fantastyczne plz )
Powiem że czytałem Dragonlance (kroniki & legendy) , Sługe bożego (czytał kto młot na czarownice?) , Achaje (z kolei Achajke ja polecam i gorącą zachęcam! ) , Tolkiena nie czytałem i niebęde więc niepisać prosze ![]() A czytał kto może Siewce wiatru i może coś na jej temat powiedzieć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Rivia ;)
![]() ![]() |
![]() wsyztskie ksiązeczki pana A. Sapkowskiego
![]() 1. Krew Elfów 2. Ostatnie Życzenie 3. Miecz Przeznaczenia 4. CZas Pogardy 5. Narrenturm 6. Chrzest Ognia oprocz Pana A. rowniez: 1. Władca Pierścieni 2. Dym i lustra - lekka fantastyka by Neil Gaiman i tyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2004
|
![]() "Władca Pierścieni" Tolkiena (chwała mu)
"Harry Potter" J. K. Rowling seria : "Strrrrraszna historia" i "Monstrualna errrudycja" "Pan Samochodzik i Templariusze" |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: Oblivion
Stan: Początkujący
Imię: Aluve
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 12
Skille: 41/40
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Moje najlesze książki fantasty:
1) Władca Pierścieni - J.R.R. Tolkien: -Drużuna Pierścienia, -Dwie Wieże, -Powrót Króla. 2) Saga Wojny Pajęczej Królowej (narazie tylko 2 księgi): -Upadek - R.A. Salvatore i Richard Lee Beyers, -Powstanie - R.A Salvatore i Thomas M. Reid. 3) Harry Potter - J.K. Rowling: -Harry Potter i Kamień Filozoficzny, -Harry Potter i Komnata Tajemnic, -Harry Potter i więzień Azkabanu, -Harry Potter i Czara Ognia, -Harry Potter i Zakon Feniksa. 4) Hobbit-czyli tam i z powrotem - J.R.R. Tolkien. To już wszystko bo innych książek fantasty nieczytałem (choć zamierzam przeczytać Wrota Baldura Philip'a Athans'a),a inne książki to tylko lektury szkolne więc niema co wymieniać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() 1.Szczury i Rekiny (Tomasz Piatek)
2.Harry Potter wiezien Azkabanu (J.K.Rowling) 3.-----"-------- cZARA ognia -----"------- 4._----"------- Zakon Feniksa ----"------- Reszta ksiazek J.K.Rowling nie przypadla mi do gustu 5. Druzyna Pierscienia (Tolkien) 6.Return of the King (Tolkien) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2004
|
![]() podręcznik gracza D&D
podręcznik Mistrza podziemi D&D Księga potworów której jeszcze nie mam a na serio to tolkien rowling sapkowski!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Radom
![]() |
![]() 1.Harry Potter
2.Harry Potter 3.Harry Potter 4.Harry Potter 5.Harry Potter 6.LotR trylogia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Mythera
|
![]() Odsiezam...
1. Eragon (1 i 2) 2. Krew Elfow 3. Filary Ziemi (3 tomy) 4. Hobbit 5. Władca pierscieni (All tomy) 6. Z glebi serca |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 02 2007
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Pandoria
![]() |
![]() 1. "Szalone życie Rudolfa" J. Fabicka
2. "Seks i inne przykorsci" J. Fabicka 3. "Harry Potter i ksiaze pol krwi" J. K. Rowling 4. "Cyfrowa Twierdza" D. Brown 5. "Oczy Smoka" s. King Jak widac czytam rozne rodzaje literatury.