Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-01-2004, 07:56   #1
Havash
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 09 2003

Havash ma numer GG 3392300
Domyślny Tibia Vs Ultima Online

Od dłuższego czasu prowadze debate ze swojimi znajomymi, na temat który z tych komputerowych role-playów jest lepszy. Niektórzy utrzymują, iż Ultima Online jest prawdziwym rpg, inni zaś pozostają wierni do końca Tibi.
Bardzo jestem ciekaw waszych opini na ten temat. Prosze również o uzasadnienie wyboru.
Havash jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-01-2004, 08:23   #2
sulik
Guest

Domyślny

Myślę, że Ultima Online jest lepsza. Dzieki swojej łądnej grafice i dużej grywalności w pełni da się wciągnąć w śwait RPG. Ale ma też swoje minusy takie jak :
-trzeab płacić za granie a dokłądnie za założenie konta do którego trzeba mieć orginalny klucz
-na serwerach panują debilskie zasady (nie można mówić do kogoś po imieniu tylko po ksywie w grze, nie można w ksywie dodawać sobie tytułów takich jak : sir, king, lord ,nie można z NPCami rozmawiać przez ściane, nie można śmiecić, nie można z górki strzelać do potworów, nie można kopać rzeczy czyli przesuwać ich po ziemi jak się nie jest w stanie ich unieść i nie można brać słabych broni do walki bo jak mówią admini walka zamiast trwac 20 sekund może trwać pół godziny a nawet więcej )
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-01-2004, 08:55   #3
marred
Użytkownik Forum

marred's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj

marred ma numer GG 2185588
Domyślny

Zadanie takiego pytania na TYM forum to tak, jakby wejsc do przedszkola i zapytac: Kto lubi pic piwo?

Oczywistym jest, ze na tym forum 90% osob bedzie za Tibia, a na forum o Ultimie 90% osob byloby za Ultima, wiec ta debata wg. mnie nie ma sensu
**&***&***&&&***&&***&&&***&***&&&
***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***&
****&*******&&******&&***&*******&
*****&*****& &&****&&*****&*****&
******&&&&&***&&&&&&*******&&&&&
marred jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-01-2004, 23:21   #4
Jedi
Użytkownik Forum

Jedi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City

Stan: Na emeryturze
Jedi ma numer GG 2163513
Domyślny

Dlaczego? Ja osobiscie gram w tibie i helbreath, a w Ultime zagrac nie moge bo za plyte z gra trzeba zaplacic (a jak kaza juz zacialem sciagac jedyny pliki z ultima to zyd mi anulowal sciaganie). Ale nie ma sensu porownywanie tych dwoch gier bo poza gatunkiem sa od siebie zupelnie rozne.
stary 30-01-2004, 18:21   #5
Myfio
Użytkownik forum

Data dołączenia: 30 10 2003

Domyślny

Ultima jest lepsza z 10 razy. Panuje tam niepowtarzalny klimat i nikt nie zachowuje sie jak kretyn, nie daje kretynskich nazw. I wlasnie klimat daje przewage UO nad Tibia, w ktora wiekszosc graczy to dzieciaki w wieku 12-16lat. Bluzgajace wyzywajace itd. To totalnie nie pasuje do klimatu gry. Jesli jeszcze dodam kretynskie zachowania i nazwy to coz... Nie spotkalem na UO gracza nazywajacego sie zarzygana furtka, smierdzace kalesony, przelec mnie itd. na dodatek wyrazajacy sie na poziomie podstawowki. Jest to gra wlasnie dla takich osob i niewielu graczy spotykam o jakims poziomie.
Myfio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2004, 16:06   #6
Crono Kaioken
Użytkownik forum

Data dołączenia: 31 01 2004

Domyślny

Zdecydowanie Ultima.Jest bardziej rozbudowana i ma ladniejsza grafe.Ktos kiedys powiedzial ze tibia jest rozbudowana dlatego ze mozna zrobic chleb a UO gdybys chcial to moglbys se nawet zupe ugotowac ;]
Crono Kaioken jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-02-2004, 17:38   #7
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Tibia ROCKS!!!
Piszę tak głównie dlatego, bo za granie w Tibię (w pewnym stopniu) nie trzeba płacić! Juhuu!!!

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania