Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-05-2010, 18:53   #1
jackie0895
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 05 2010

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
Domyślny Nie zdecydowany (pomóżcie)

Witam
Jestem nowy na tym forum, lecz od dawna czytam tu poradniki, tematy itp. Proszę o wyrozumiałość i nie nabijanie postów typu "żal mi cię", "palek rox" itp.

Więc przejdzmy do rzeczy.
Mój problem polega na tym że nie mogę się zdecydować co do profesji. Kiedyś grałem i od niedawna ponownie zacząłem grać swoimi postaciami. Mam sorca lvl 39, m lvl 39 eq:dobre jak dla sorca i mam Knighta lvl 24, m lvl 5, skille sword 73/73 eq:crown armor, blue legs, vamp shield, crus helmet i buciki. Mam w depo około 5cc. Obydwie na tym samym serwerze non-Pvp
Ostatnio uzbierałem trochu kasy i mam zamiar kupić pacca, ale nie mam pojęcia którą postać wybrać. W gre wchodzi ew. drut i pal.

W knight spodobało mi się to że ma on dużo capa i ciężko go zabić, ponieważ jak biegałem sorcem na 35+lvl to co godzinę do depo musiałem iść bo mało capa. Zaś, gdy czytałem trochu na forum i pewny gościu uświadomił mi że gra knightem jest bardzo monotonna i na potwory typu dl, gs , beh to ja będę mógł iść tylko w roli blokera, ponieważ solo będzie duży waste. Po przemyśleniu stwierdzam że jest w tym prawda. A co do sorca to jest moja pierwsza postać bardzo lubię tą profesje, lecz czy da się nią zarabiać i miło expić solo na lvl typu 50-100.

Jak ktoś chce pomóc to niech nie pisze 1 lub 2 zdania i na tym koniec. Najlepiej żeby wypowiadał się doświadczony gracz.
Z góry dziękuje
jackie0895 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-05-2010, 20:01   #2
RooS_xD
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 05 2010

Imię: Royal Roos
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Polecam ci grę Knightem

Mało on waści, a Sorcerer potrzebuje potek (bieg maratoński do dp), a i capa ma nie za wiele (zajmują go potki). Gra Knightem jest monotonna, a Sorcerer jest bardziej urozmaicony.

I tu masz wybór:

MONOTONNOŚĆ + MAŁE WASTE ALBO UROZMAICENIE + MEGA WASTE

wybór zależy wyłącznie od ciebie
RooS_xD jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-05-2010, 20:58   #3
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

tibijski sorc jest jedną z najbardziej przegiętych postaci w grach rpg, więc wybór jest prosty..
stary 05-05-2010, 21:31   #4
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

tibijski sorc to cienias przy tibijskim pallku
stary 05-05-2010, 22:01   #5
Gustek
Użytkownik Forum

Gustek's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa

Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
Gustek ma numer GG 1104284
Domyślny

Skoro zamierzasz kupić pacc to polecam jednak grać sorcem. Nie jest wcale prawdą, że msem wszędzie masz waste. Takie teksty są rozsiewane przez dzieci co na 45 lvlu chcą już bić dle bo mogą używać sd... Expowiska takie jak ancient scaraby, culty, barby, małpy itd doskonale nadają się do szybkiego zbierania kasy. Jeśli chodzi o cap to dobrym rozwiązaniem jest używanie life ringów i/lub softów. Zaoszczędzasz sporo capa i oprócz tego kasę.

Ogólnie moja odpowiedź na Twoje pytanie brzmi tak:
Jeśli musisz grać wyłącznie jedną postacią polecam sorca. Ja osobiście bym skupił się przede wszystkim na nim, a w momentach gry już żygałbym nim grałbym ekiem (osobiście gram aktualnie edem i czasem dla urozmaicenia ekiem/msem).
Gustek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2010, 15:57   #6
jackie0895
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 05 2010

Profesja: Sorcerer
Poziom: 45
Poziom mag.: 44
Domyślny :/

Dzięki za odpowiedzi

Poproszę by teraz ED I MS się wypowiadały.
Czy w przedziale lvl 50-100 da się expić (gdzie) sorkiem bez większego waste. Nie chodzi mi o to by zarabiać nie wiadomo ile, wystarczy tytle by na potki było. Poprostu by się zwracało.

A na to pytanie niech mi odpowiedzą EK.
Chodzi mi o expienie solo czy da się expić knightem (50-100) bez monotonii. I jakie skille knightem by grało się dobrze tak do 100lvl??

Ostatnio edytowany przez jackie0895 - 06-05-2010 o 16:04.
jackie0895 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-05-2010, 18:18   #7
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

To, czy expienie jest monotonne zależy od twoich własnych odczuć i tego na ile naciskanie na przemian 2 klawiszy myszy jest Cię w stanie znudzić.

Natomiast to, czy da się expić sorcem bez waste nie ma znaczenia, znaczenie ma to, czy Ty będziesz potrafił tak expić. Z doświadczenia wiem, że w przypadku sorca czasem można ograniczyć koszty expienia nawet o 20-30% bez żadnych magicznych sztuczek, wystarczy tylko przestać bezmyślnie nawalać w klawisz z czarem a zacząć celować, i leczyć się tak, aby maksymalnie wykorzystać siłę czarów leczących. Większość graczy jest za głupia żeby na to wpaść i stąd narzekanie na waste.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania