![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() Jestem Knightem na 9 lvl. Niedługo 10.
Mam sword fighting na 25. Teraz używam Two handed sword`a. (Zdobyłem go jak ktoś robil porządki w domku. Ale nie jestem zlodziejem bo mi pozwolił). Ten sam gościu wywalił na ziemie bp z platynowymi monetami. Teraz potrzebuje lepszego miecza, bo mam duuuuużo kasy. Jaki wybrać? Wiem, że dla ludka na 9 lvl Two handed sword to i tak dużo, ale od tego gościa dostałem też najlepszy equp. Jakie miecz mam wziąść? Mam 40k. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() cos malo przekonywujaca ta twoja historia . Albo cale to zdarzenie jest jedna wielka bujda, albo wziales te rzeczy bez jego pozwolenia ( chodzi o te 40 k
![]() podaj serwer na jakim grasz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() eee, kup sobie scimitara i dwarfish shiled i na 15 lvlu kup sobie Fire Sworda, narazie lepsza broń jest zbędna
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Kupisz Fire Sworda, zginiesz i co będzie?? Dejvo ma rację.
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() @Monoron
Przeczytaj ten -->klik<--temat. powinien Ci pomoc podjac decyzje.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2003
|
![]() ehh kup sobie lepiej spike ;]
i np. bh shield po co wiencej? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2003
![]() |
![]() Podałeś że masz najlepszy stuff więdz wezme to pod wzglą. Zrub se dobre skille Spike Swordem a potem ...... Giant Sword i z dobrymi skillami i lv solo na Draga se pojdziesz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
![]() |
![]() EEEEE taaammm.
Ja Ci powiem tak. Wedlug mnie kup sobie teraz fire sorda i guardin shield albo dragon shield ![]() Pozdrawiam 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Ja ci polecam kupic sobie spike sword do tego guardian shield i dokup jakis sprzet typu p-set przynajmniej. Na poczatek to starczy. Ale niestety masz bardzo słaby sword fighting. Musisz troche potrenowac, jak bedziesz mial tak na 40 sworda to juz sobie mozesz fajnie expic nawet.
A reszte kasy zostaw na pozniej. Jak zrobisz lepszy lvl i skille to se FS + DS + k-set kup. I jak ci jesczez zostanie to bedziesz mial na UHy. ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nikt ważny
|
![]() Ja na Twoim miejscu kupił bym teraz scimitara, dwarven shield, steel helmet, p-set i kilka uh-ów. Nie chodzi tu tylko o to że jak zginiesz to możesz na low lvl stracić coś cool ale też o to żeby wyćwiczyć twoje kiepskie skille... pograł bym tak do 15lvl i zmienił broń na spike albo serpent sword a tarcze na bh shield a fs kupił bym między 20-25lvl to zależało by od skilli itp.
nie daj się zrobić w konia i nie kupuj na tak niskim lvl fire sworda no i nie podawaj świata i nicka bo możę się zdażyć, że ten temat przeczyta jakiś kolo który chętnie wyśle ciebie do świątyni i zaopiekuje się twoim eq ..... ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Na tym 10lv masz spore szanse zginąć więc nie polecam kupować fs bo masz spore szanse że padniesz,lepiej kupic dwarven shield i scamir i p set lub maxymalnie polecam spike sword i bh shield.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Buuuuu
|
![]() Troche zmienie tok rozmowy (wracajac bardziej do tematu).
Otoz prosil bym o wypowiadanie sie ludzi ktorzy posiadaja/posiadali zarowno bright sword jak i fire sword. Pytanie nastepujace: Czy ktos poza mna uwarza ze bright sword (atk 36) uderza slabiej i czesciej chybia niz fire sword (atk 35)? - Nie pytam sie o opinie ktory miecz lepszy/gorszy, pytanie sformulowane jasno wiec jasno odpowiadac. - Wolal bym zeby wypowiadali sie ludzi ktozy maja skille w sword dosc wysokie zeby bylo widac roznice jednego punktu ataku (tak z 55 sword przynajmniej). - Jesli nie masz obydwu mieczy, ale kiedys tam biles fire swordem i bil slabiej (bo miales skille i lvl o 10 mniejszy) tez mnie to nie specjalnie obchodzi. A wiec spostrzezenia z mojej strony: - Fire sword czesto mi sie zdaza zabic niedzwiedzia 1 ciosem (nawet na balanced), bright sword zdazylo mi sie to tylko kilka razy zawsze na full atak. - Dwarf Guard na balanced trafiam guarda co drugi raz bright sword, 3/4 urzywajac fire sword (sword ring robi duzo wieksza roznice przy fire sword dodatkowo). - Max hit bright sword to 152 w guarda, fire sword tylko 132, jednak fire sword znacznie czesciej trafia ciosy w okolicach 50-80, bright sword bije po 20-90 zwykle. Troche OT, ale z fire sword (def 20) zgarniam od guarda prawie tak samo jak z GS (pomijajac full defense), z bright sword sytuacja wyglada duzo lepiej (na balanced z pojedynczym guardem nawet calkiem dobrze, tylko zajmuje straszliwie dlugo). Informacje podane dla lvl 68-70 sword i lvl 35-40 exp.
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
To wszystko prawda. Gościu na prawdę wyrzucił full fajnych przedmiotów na ziemie, ale ta kasa była głęboko w którymś bp. Może nie wiedział że mi je daje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() @Gremlin:
Ave 1 - level 34 skill 67 w swordzie. Ave 2 - posluguje sie FSem ale czesto moge poexpic bs, wiec mysle, ze juz cos na ten temat wiem. Prawde mowiac te miecze sa bardzo rowne.Wg mnie ludzie niepotrzebnie podniecaja sie tym bs bo nie jest on taki "cool".Nie tylko Tobie sie zdarza, ze z BS walisz mocniej ale i rzadziej.U mnie to samo ![]() Mniej wiecej bs na balanced ( u mnie) wali od 25 - 80, natomiast FS od 35 do 60-70 i to czesciej. Wybor miecza zalezy od skillow.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wszyscy mówicie o spike swordzie a w porównaniu z fs to jest nic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 08 2003
|
![]() @ up
Wcale nie nic, widziałem na którymś forum skriny, na których gostek blokował demona (!) ze Spike Swordem, bo ma on 1 def więcej. Moim zdaniem to juz lekka przesada, ale teraz to już i tak nieważne - wszyscy blokują z BS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2003
|
![]() @ Gremlin
Nie mam pewności ale wydaje mi się, że jeśli dłuższy czas miałeś jakąś broń/tarczę i ją zmieniasz to przez jakiś czas postać się do nowej musi "przyzwyczaić". Może nie mam wysokiego sworda ale po zmianie fs na bs mi też w pierwszej chwili wydawało się że zadaje mniej obrażen i rzadziej trafiam, ale po kilkunastu godzinach treningu mniej więcej się wyrównało. |
![]() |
![]() |