|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 10 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Imię: Seba neo
Profesja: Knight
Świat: Azura
Poziom: 52
Skille: 77/74
Poziom mag.: 6
|
![]() Chciałbym się dowiedzieć ile by mi maxymalnie uhów poszło na 1 orca leadera (knight lvl 30 skille 66/62). Proszę o odpowiedź tylko szybko bo się moderatorzy na mnie uwzieli i zaraz pewnie skasują temat
![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Jakie masz eq?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Warrior helmet, Knight armor, knight legs, bright sword, crown shield, scarf
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ekhem pamietam jak mialam knighta jakies pol roku temu (z hakiem) skille jakies 67~/67~ nie pamietam dokladnie (wiem ze badziewne), z nieco leprzym eq (c set, crusader helmet, crown shield, bright/giant sword). Wtedy z gsem szlo mniejwiecej tyle samo uhow co z brightem i tarcza (czyli 1-3 uhy na jednego leadera); wtedy mialam 41 lvl (nie szydzic ze skillow plx, to byl moj drugi char dopiero :>)
Blank signature. Ostatnio edytowany przez Vaxxia - 27-01-2005 o 18:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
Przekroczone limity sygnatury. Ostatnio edytowany przez Sebuś - 27-01-2005 o 18:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Knightem ich za duzo nie tluklem (pare dla sportu), ale jak expie pallkiem na orclandzie to tak na oko co 10 liderow ten sword ring wypada. Może troche żadziej?
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Świat: Kiedyś refugia
|
![]() OO lider to wredna bestia ale z twojimi skilami oraz Eq powinieneś dać sobie radę na 1-3 Uhuw i zalezy jeszczce gdzie bo jak na OF to może zejśc ci do 6 Uhuw (pałetające sie tu i uwdzie spirmeny i zerki tudzież 2 lidery naraz). Niezraż sie tym ze wypadnie ci bag, może w natsępnym sie czaić s ring albo w helm
![]() LIFE AFTER DEATH TIBIA ONLY |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 85
Skille: 88/85
|
![]() MI sword ring wypadl z pierwszego lidera w zyciu....
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Był czas, że chodziłem na leadery i sword ring wypadał średnio co piąty leader, więc dosyć często. ^^
|
![]() |
![]() |
#10 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Gildia: Defenders of Fangorn
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dziś byłem na OF z kolegą pallem i zabiliśmy ~15 leaderów i najlepszy loot z nigo to scimitar!! Może nie mam szczęścia
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thazol
Profesja: Paladin
Gildia: Holy Justice
Świat: Solera
Poziom: 41
Skille: 80/60
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Żeby nie zakladac nowego tematu wrzuce pytanko tutaj czy na of. pallem lvl 17 skille 6*/4* i duza iloscia uhow sobie poradze?? i ile okolo uh mi pojdzie na 1 leadera??
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() Sam oceń na podstawie poniższego.
Mój pallek na 23 lev (wtedy chodziłem na OF): ~65/55, plate set, steel helmet, scarf, bolty, dragon shield (okazjonalnie) - z ucieczką żadnych problemów, tyle że podczas pościgu Leader rzuca tymi wk... nożami (przy moich skillach dostawałem 25-40). Zanim go zabiłem traciłem co najmniej jedną exura vitę. - parę sekund laga = nagła śmierć (raz tak zginąłem) - zapomnij o uhach jeśli nie umiesz ich używać w biegu. Używaj exury. - Twoim głównym zmartwieniem będą berserki. - jak leader do Ciebie podejdzie nie baw się w bohatera tylko zakładaj tarczę i wykończ go z hmmów, w okolicach shieldingu 50 na full defie bije niezbyt mocno (zdążysz się uhać). - jak idziesz na przedpola OF, najpierw wykończ spearmeny na wzgórzu - zawsze dobrze mieć upatrzone bezpieczne miejsce na ucieczkę. To tyle. Aha, loot: pare scimitarów, jakaś kasa. Nic więcej a ubiłem ich sporo (ale halabardy z berserków poprawią Ci humor ![]() Pozdrawiam.
Do życia podchodzę z dystansem. Ostatnio edytowany przez Stu - 29-01-2005 o 13:47. Powód: a taka sobie literówka:) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 11 2004
|
![]() Wie może ktoś gdzie występuje pojedynczy orc leader??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() Jak sama nazwa wskazuje - nie występuje
![]() Ale przy wejściu na orcland (w okolicach strażnicy) jest dość bezpiecznie: 2 berserki, jakiś szaman i troche tych wszystkich słabszych. Pozdrawiam
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Poziom: 85
Skille: 88/85
|
![]() Robert11@ Nie jestem pewny ale pojedynczy leader wystepuje na drodze do demony, tyle ze przed nim bedzie duzo zerkow i innych kup.
Pacc>Azura>Kazordoon>Elite Knight>71lvl->85/83->6mlvl Ostatnio edytowany przez iglarf - 12-03-2005 o 11:06. Powód: Blad ortograficzny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
|
![]() Eee... co do loot'ów to naprawdę zależy od szcześcia, bo loot, który wypadnie z potworka jest generowany z jego pojawieniem się na mapie, z tego co zauważyłem Tibia nie ma zbyt dobrego algorytmu losowania, albo to było zamierzone, bo raz prawie nic nie wypada a raz wypada sam midzio stuff.
Dzieje się tak dlatego, że do takiego algorytmu muszą być poprane pewne dane, np. czas w tibi itd., bo to nie jest tak jak w totolotk'u (choć i w totolotku nic się nie dzieje przypadkiem), no i na podstawie pobranych danych jest losowany loot dla potworka. Czyli przy jednym respawnie będą fajniutkie itemki, a przy drugim mogą być nawet puste ![]() Niestety więcej nie jestem w stanie powiedzieć, powiedziałem tylko to co było oczywiste. |
![]() |
![]() |