![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2004
Lokacja: Jeszcze nie znalazles?
![]() |
![]() Na tibia.pl pisze ze belt ma 60 obrazen a strzala 30.
Postanowilem przejsc sie na cyce wyprobowac nowa lepsza bron . Okazalo sie ze kusza jest gorsza bo cyca zalatwialem dluzej. Czemu tak sie stalo??
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Jedni mówią na to przypadek, inni zrządzenie losu, jeszcze inni zbieg okoliczności.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2003
Lokacja: mieszkanie ;>
|
![]() Ja tam sam nie wiem czym lepiej walic to moze mi powiedzcie? mam i to i to!
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2003
![]() |
![]() Tak jak Magus powiedział zależy od farta np. poszedłem z kumplem do Orc Fortnes i ja lurowalem, mialem kusze z boltami a on walił z łuku i czasami dostawał wiecej expa ode mnie a skille miał o 1 mniejsze ode mnie.
Edit: na silniejsze potwroki bierz sobie kusze a na slabsze tak jak np. wolf ,troll ,cyc ,bierz łuk (btw cyc nie zalicza sie do słabszych potworków ale co to dla palka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Kusza, a raczej bełty mają większe obrażenia. Przynamniej w teorii... Jest jednak problem z amunicją - jak masz pacc'a to możesz kupić czar tworzący bełty. Jak nie masz troche kaski bys wydał na amunicje. (bełty zostawają jako loot po mino archerach dwarf soldierach, ale to raczej nie wystarczy).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Z beltami moze byc problem, ale mozna to rozwiazac. Ja zapryjaznionemu knightowi kiedys dalem Guardian Shielda z DS'a, a on mi teraz dozgonnie daje bolty
![]() Ice: Ja np. na wolfa to strzaly nie marnuje, tylko... wale go z fista ![]()
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Siemka, ja gram na Valori i mam 15 lvl pallka 51/35 skille no i co wieczor w carlin sa zawody (duele do zoltego hp ) wedlug mnie bolty lepiej sprawdzaja sie na ludziach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
![]() |
![]() Pamiętaj że mając mały level (male skile ) nie oplaca sie kuszy !!! .. udezrzenie zalezy od twojego levela i skilla distance fight ! Więc poczeekaj troszke a zobaczysz wielka różnice !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
|
![]() no właśnie.
A zęby skutecznie fandolić z kuszy to trzeba mieć high dista skill. Nie oplaca sie zabijac szaraków beltami, bo z luku dzieki temu wywalisz wiecej strzal, ktore sam sobie zrobisz, a spirami jeszcze taniej bo mane zaoszczedzisz. Dzieki słabszej niz kusza broni szybciej nabijesz sobie skill tak ze jak wezmiesz kusze na gsika to Ci szybko pojdzie ![]() pozdrowionka A ps. Fakt, rats, wolfs, bears oplaca sie z łapy bić. Ale w kroliki i jelonki zawsze pouszcze strzale, by mi lekko podskoczyl dist ![]() A.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2003
Lokacja: Gdynia
Imię: Mike Dragonbreath
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Poziom: 50
Poziom mag.: 46
|
![]() Ja mam palka na 12 lvl, 51/40 i mlvl 8 i według mnie strzały z łuku są niedość ze słabsze to i gorzej z celowaniem, z tego co zaobserwowałem to boltami częściej sie trafia =) no i więcej zadaje dm.
- - - - - - - - - - - - - - - Lord Leszczu - 25 sorc, 36 mlvl Apocalypse Rider - 12 pall, 51/40 8mlvl |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2004
|
![]() Z łukiem chodzi się kiedy ma się mało kasy lub ma się niski lvl.Bolty są droższe od strzał ale mają więcej ataku.
Jedna bolta ma 60 ataku i kosztuje 3gp w sklepie a normalnie 2 gp , strzala natomiast ma 30 ataku w sklepie kosztuje 2 gp a noramlanie 1gp. Teraz możesz sam zdecydować. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
![]() |
![]() A co jest droższe?
Strzała czy bełt? I czy da się zbierać strzały tak jak włucznie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() To nieprawda ze belt ma 60 ataku a strzala 30. Wystarczy troche pouzywac zeby zoabczyc ze nie ma az tak duzej roznicy. Znalazlem na jakiejs stronie informacje, ze strzala ma 25, a belt 30 ataku - i to jest jak na moj gust najcelniejsza ocena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Ja osobiscie uwazam ze kusza lepsza bo nia best hit mam 186 a lukiem zaledwie 118
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Iława
|
![]() Dla mie to jest jedno i to samo wiem tylko że jak walisz w inną postać to mocniejsze są bełty!!
pinkin park is the best!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Nie no z belta masz atak 60 a ze strzalki tylko 30 .Jesli zabijales cycka dluzej z kuszy to miales pecha ale jesli niemasz beltow to trzeba chodzic z lukiem..Wiem na swojim przykladzie mialem palka 21 level ale mi go shakowali i zrobilem sobie maga i wiem ze z kuszy sie zabiera wiecej obrazej!!! i to na tyle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
![]() |
![]() Jeśli masz durzo kaski albo masz pacca to lepiej biegać z kuszą ale jamk masz skile 75 dysta to ja bym biegał z łukiem bardziej to oszczędne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Po 2) Ja w cyce to z kuszy tez gorzej walilem z kuszy, a z luku lepiej ale na innych potworkach to jest odwrotnie. Moj best hit z kuszy jest 107, z luku 90 cos, a ze spearow 113, wiec wedlug mnie speary sa najlepsze z tego co wymienilem, a najgorsze strzaly. Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2003
|
![]() Bolt nigdy w zyciu nie moze miec 60 ataku!!sami paldyni w grze byli by porownajmy najlepszy miecz w grze z boltem
Magic long sword-55 ataku bolt-60:/ 1 bolt kosztowal by wiecej niz mls. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Jeśli nie masz pacc to chyba łuk bo strzały mozesz robić a jak masz pacc to kusza bo mozesz robić bolty ;]