Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 12-03-2005, 21:02   #1
harddog
Użytkownik forum

harddog's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: W moim domu

Stan: Rookstayer
harddog ma numer GG 2996496
Król Fanatycy gothica

Witam witam Jestem fanatykiem gothica przeszedłem wszystkie części i moge wam bardz pomuc O to najlepszy kodzik do Gothica 2 i gothica 2 noc kruka. Naciskamy otwiera się okno umiejętności piszeszemy Marvin dajemy znowu b i gdy naciśniemy f8 to latamy.Niezły kodzi co sam odkryłem .Jeśli wam to się to bodobało to napiszcie i zaraz napiszemy coś nawego np.jak przejść gothica 1 2 i noc kruka ciekowostki itd
harddog jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-03-2005, 21:50   #2
S.P.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004

S.P.M ma numer GG pisz to ci dam
Domyślny

Po 1 gra na kodach jest beznadziejna. Twórcy gry i tak ją wystarczająco zepsuli robiąc ją tak liniową.
Po 2 zanim coś napiszesz to sprawdź czy nie ma w tym błędów. Jak masz jakieś dys~mózgowie to przepuść przez worda.

@DOWN
A owszem... ale będąc magiem gra w porównaniu z paladynem różni się tylko szczegółami. A spodziewałem się zupełnie innego rozwoju akcji. Pierwsza część miała dla mnie bardziej niepowtarzalny klimat, ale zepsuło go dla mnie niebo i las. W lesie to zielone szyby pojawiające się gdy się zbliżamy, a niebo - cały czas szare, brunatne. Fajne jest tylko przy barierze. Oprawa muzyczna jest wporządku, ale za mało zróżnicowana.

Ostatnio edytowany przez mejlun - 12-03-2005 o 22:29.
S.P.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 12-03-2005, 21:59   #3
Prawo Kruka
Użytkownik Forum

Prawo Kruka's Avatar

Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies

Stan: Tutor
Profesja: Knight
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
Domyślny

Wiesz co... Zalosny jestes... Wszyscy, ktorzy samodzielnie przeszli Gothica bez zadnych pomocy ani czituff... Ci zrozumieja... Bo Gothic to nie tylko naparzanka scierwojadow i Poszukiwaczy... To jest Zycie... Bo tylko prawdziwy fan zrozumie, ze caly ten Swiat zostal stworzony tylko dla 1 momentu- kiedy czujesz, ze naprawde jestes nikim... I zostajesz Kims...
To uczucie warte bylo spedzenia okolo 250h na odkrycie wszystkich sekretow wszystkich czesci...

Co do solucji: www.gothic.g4ce.pl bardzo porzadna strona ze stuffem

Naprawde nie polecam grania z solucja... Co to za przyjemnosc zrobic Probe Ognia z wskazowkami?

Co do zlozonosci fabuly... Jest ona wrecz niewiarygodnie zlozona i wciagajaca, a zarazem nietrudna w odbiorze... Postacie- miodek... Taki np. Kruk- moja inspiracja z 1 czesci, prawa reka Gomeza, czuje sie, ze kreci na lewo swoje wlasne biznesy, ma bajeranckiego miecza (Prawo Kruka ) i jeszcze okazuje sie ze jest very evul sweet

Muza zostala potraktowana po macoszemu, na szczescie w Night of the Raven temat z bebnami pojawiajacy sie w lasach Jarkendaru rzadzi... Cos a'la morrowind
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk

Posiadam wiarę w niemożliwą moc
Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok
Mogę poruszyć was na kilka chwil
Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być

Ostatnio edytowany przez Prawo Kruka - 12-03-2005 o 22:08.
Prawo Kruka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-03-2005, 17:07   #4
Sir Otto
Użytkownik Forum

Sir Otto's Avatar

Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Wrzuć 2 zł a odpowiem ci ;)

Domyślny

@Prawo Kruka:

Niezła wypowiedź

Mnie wkurzyło jedn ow Gothiku II (chyba dawno nei grałem więc się nie czepiać ja kbug w innych częsciach został poprawiony..) minowicie że jak che podnieść miecz to muszę niezle pogłuwkować nad zebraniem go nie? teraz już wiem jak podnosić ale strzasznie ta klawiatura tylna wkurzała..

P.S czy W Gothiku Noc Kruka ten Bug jest poprawiony bo będe chcieć sobie go kupić .

Rysuj, trenuj, bo staniesz do walki z kimś takim jak Król Otto.

Ucz się, zawsze znajdziesz czas na tibię.
Sir Otto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-03-2005, 19:30   #5
Lord_Nerevar
Użytkownik Forum

Lord_Nerevar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
Lord_Nerevar ma numer GG 2036538
Domyślny

O TAK ! gothic rox.. ale tym tematem się ośmieszasz ta gra jest prosta i nie potrzeba żadnych kodów , no przydają się coniektórym w NK bo jak wiadomo CD projekt przez tyle czasu nie umiało naprawić dobnych usterek... nie mówiać już o podstawieniu pasujących głosów

LBW
Guardia
Lord_Nerevar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2005, 16:53   #6
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005

Cor Tibiarz ma numer GG 8630524
Domyślny

ja gralem w gothica na kodach ale gdy gralem bez kodow zrozumialem ze taka gra jest duzo lepsza Polecam bez kodowa gre

Gdy mi sie nudzilo, przychodzilem do nowego obozu, kodem przywolywalem golema lub trolla, zamienialem sie w niego przyciskiem ,,O'' I zabijalem wszystkich. Potem wczytywalem gre i zmartwychwstali wtf? xD
Polecam gre bez kodow, no ewentualnie w nowym obozie xD
Cor Tibiarz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-03-2005, 20:36   #7
Markx
Użytkownik Forum

Markx's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004

Stan: Na emeryturze
Markx ma numer GG 6019343
Domyślny

Ja na to sporo kasy wydałem G1,G2,GNK to wszystko orginalne poprzechodziłem 4 razy jedynke, 5 razy dwójke, i 2 razy NK.
A według mnie KODY zostały stworzone tylko po to żeby testowanie gry przez twórców stało się szybsze, łatwiejsze.

A w Morrowinda też ciupałem i tu znoofu duzo kasy wydałem
Arena - Trudno to cos zdobyć ( Za granicą chyba jednynie )
Dargeffal ( nie potrafie zapamiętać ) - to przez emula sciągłem
Morrowind, Bloodmoon, Tribunal - omg 200 zł za to dałem

Ostatnio edytowany przez Markx - 20-03-2005 o 20:37. Powód: Moshe naushe sie whłescie thej ołtografi
Markx jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2005, 18:40   #8
MicMic
Użytkownik Forum

MicMic's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2004
Lokacja: Dębica

MicMic ma numer GG 4255078
Domyślny Mini problem

Mam prośbe... Gdzie moge znaleźć gildie złodziei? Bo szukam szukam swoim straznikiem i nie moge i przez to gra robi sie nudna ... Prosze o wyjasnienie gdzie i jak się dostac // z góry thx
MicMic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-03-2005, 18:56   #9
S.P.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 06 2004

S.P.M ma numer GG pisz to ci dam
Domyślny @up

Wszyscy mieszkańcy miasta mówią, że złodziej wskoczył do wody i tyle go widzieli. Wejście powinno więc znajdować się gdzieś w okolicach portu. Poszukaj wzdłuż brzegu, złodziejowi napewno nie chciałoby się daleko płynąć
Nie chciałem pisać gdzie to dokładnie jest, bo nie miałbyś żadnej satysfakcji. I jeszcze jedno - radze przystąpić do gildii. Można naprawdę duuuuużo zarobić, a zadania wzbogacają fabułę - nie kończy się tak szybko.
@DOWN
owszem, każdy może

Ostatnio edytowany przez mejlun - 22-03-2005 o 19:13.
S.P.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-03-2005, 14:28   #10
MicMic
Użytkownik Forum

MicMic's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2004
Lokacja: Dębica

MicMic ma numer GG 4255078
Domyślny

Thx poszukam
PS : Straznik moze wstapic?
MicMic jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-03-2005, 17:53   #11
Pramus
Tupac Legacy

Pramus's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn

Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
Pramus ma numer GG 4183891
Domyślny Gothic rulezz

Ja gothica I przeszedłem prawie całego bo mi się nie chciało wracać do siedziby śniącego Gothica II przelazlem paladynem, magiem ognia i prawie najemnikiem. W Noc Kruka właśnie gram ale wróciłem do Tibii (mam tylko jeszcze zabić Kruka). Uwazam ze gra z cheatami oczywiscie psuje rozgrywke ale..... Ktos juz powiedzial ze Gothic to proscizna. LOL Gothic to bardzo trudna gra. Na przyklad jak otwierasz plecak podczas walki i chcesz sie uleczyc mozesz nie zdazyc bo czas dalej plynie.......

Tak na marginesie polecam moja ulubiona strone o Gothicu Gothic Tavern na gry-online
POzdro dla Worma i Szczepa.
Pramus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2005, 17:50   #12
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

Mam pare pytanek jeszcze. Przeszedlem I i II ale w dwojce jak probowalem zostac magiem to sie nie udalo... Bylem paladynem, lowca smokow i nowicjuszem i zrobilem wszyskie zadania ale nie bylo proby ognia a nowicjusz nie wejdzie do Hagena, wiec jak to zrobic?

Gothic I. Tym razem przylaczylem sie do najemnikow i mam zonka bo sprzedalem ziele isidra i nie moge mu tego powiedziec, jakis blad czy jak?

Kupilem gothic II za 5 dych w media markt (nie dla idiotow) i przeszedlem i nie chcialbym wydawac kolejnych 5 dych na noc kruka
znalazl bym to w jakiejs takiej gazetce albo cus? Zeby taniej jakus bylo

PS Fajna jest kradziez kieszonkowa w II Mozna se zarobic duzo

PS 2 Bardzo fajnie ryczy sniacy gdy go wciaga do demonicznego wymiaru
stary 16-04-2005, 17:52   #13
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adi Olsztyn
Na przyklad jak otwierasz plecak podczas walki i chcesz sie uleczyc mozesz nie zdazyc bo czas dalej plynie.......
lol jaki plecak?
nie skumales ze ten kolo ma obszerne kieszenie? xD
stary 16-04-2005, 21:35   #14
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Ja jestem, hmm... moze nie fanatykiem, ale zaawansowanym graczem w Gothica. Przeszłem G1 koło 10 razy, G2 koło 8 razy, a NK... 1 raz. Spoko seria.
Co do kodów, ech... Przecież seria Gothica jest banalna. A granie na kodach jest według mnie 100% głupotą. Bawienie się owszem, jeszcze można. Ale żeby tak grać...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cor Tibiarz
[..]Przeszedlem I i II ale w dwojce jak probowalem zostac magiem to sie nie udalo... Bylem paladynem, lowca smokow i nowicjuszem i zrobilem wszyskie zadania ale nie bylo proby ognia a nowicjusz nie wejdzie do Hagena, wiec jak to zrobic?

Gothic I. Tym razem przylaczylem sie do najemnikow i mam zonka bo sprzedalem ziele isidra i nie moge mu tego powiedziec, jakis blad czy jak?
[...]
Widzisz, Próby Ognia się nie dostaje. Musisz sam ją wymusić. Zajrzyj do biblioteki klasztornej, i przeczytaj wszystkie ksiegi na tych stojakach. W jednej z nich pisze o Próbie Ognia. Potem idź do Parlana, Pyrokara, a potem już Próba. Dalej sobie już poradzisz.
Co do G1, to nie mogę ci pomóć. Jeżeli zrobiłeś wszystko zgodnie z planem i nie wyświetliła ci się kwestia w dialogu to masz buga. G1 jest pełny bugów.
stary 17-04-2005, 06:41   #15
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

@up: Dzienki za pomoc

Co do kodow... Moj brat raz dla zabawy wezwal soka ozywienca i go zabil kodem. i byl ten filmik. a misja: powrot na okret. Haha to bylo dobre
Gothic I bez kodow nie jest trudny ale gothic II dla mnie bez kodow jest trudny. Szczegolnie w kolonii karnej.
stary 17-04-2005, 09:53   #16
TheNatoorat
Użytkownik Forum

TheNatoorat's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2004

Stan: Zbanowany
TheNatoorat ma numer GG 4895805
Domyślny

Gothica II trzeba przechodzić nie naparzając wrogów, ale często wysługiwać się sprytem, ukrywać się.

Przeszedłem obie części, niestety nie mam dostępnu do G2NK.
stary 17-04-2005, 17:57   #17
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

ej prosze o pomoc jesli nie chcecie pomoc, bo to jest trudne to nie musicie.
Wykonalem 2 zadania, ale nie wiem o co chodzi z Serpentesem. Myslalem ze to kamienny golem. Wie ktos moze gdzie to jest albo co to w ogole ma byc?
stary 17-04-2005, 18:56   #18
Quodion
Użytkownik Forum

Quodion's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cor Tibiarz
ej prosze o pomoc jesli nie chcecie pomoc, bo to jest trudne to nie musicie.
Wykonalem 2 zadania, ale nie wiem o co chodzi z Serpentesem. Myslalem ze to kamienny golem. Wie ktos moze gdzie to jest albo co to w ogole ma byc?
Hehe, bo to jest golem. Ale magiczny golem. Jak idziesz na Próbe Ognia, to jest taki most wiszący, a przed nim bandyta (czy jakoś podobnie). Przed mostem na prawo, za drzewami (trochę się musisz cofnąć, najlepiej trzymaj się ściany) jest ten magiczny golem. Uprzedzam pytanie: Można go zabić tylko za pomocą Świętego Młota z podzemi klasztoru.
stary 17-04-2005, 18:58   #19
Cor Tibiarz
Użytkownik Forum

Cor Tibiarz's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quodion
Hehe, bo to jest golem. Ale magiczny golem. Jak idziesz na Próbe Ognia, to jest taki most wiszący, a przed nim bandyta (czy jakoś podobnie). Przed mostem na prawo, za drzewami (trochę się musisz cofnąć, najlepiej trzymaj się ściany) jest ten magiczny golem. Uprzedzam pytanie: Można go zabić tylko za pomocą Świętego Młota z podzemi klasztoru.

Dzienki, igaraz mowil ze za mostem, ale h*j z niego . A ten mlot to uspilem kolesia i mlot zabralem

Editk jestem magiem ognia! Teraz moj cel to grac az bede mogl robic deszcze ognia bo to jest jakis wymiatajacy czar (przynajmniej w jedynce )

Ostatnio edytowany przez Cor Tibiarz - 17-04-2005 o 19:13.
stary 18-04-2005, 06:53   #20
Terkat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 10 2004

Domyślny

widze tu samych zaawansowanych Graczy.. wiec pomozecie mi w kodach?
oczywiscie.. nie gram na kodach.. no moze czasem gdy jest bug. mianowicie przeszedlem gothica 2,15 razy.. i mam chcec pobawienia sie kodami;] chodzi mi o kod na punkty nauki na forum www.gothic.phx.pl mowili ze mam wpisac najpierw w konsoli
"edit abbiltes" czy jakos tak i pozniej eab(reszta sama wyskoczy) ale cholera nie wyskoczylo i czy ktos moglby mi podac Pelna nazwe tego kodu?;]
Przypominam ze ja sie bawie!!
coz.. zobaczylem jednego posta.. nie pamietam wlasciciela ale mowil ze jego brat wezwal smoka ozywienca.. dal mi to jeden pomysl.. nie wiedzialem ze jest kod na smoki.. mozecie mi podac kod na 5 smokow oprocz ozywienca|?

Ostatnio edytowany przez Terkat - 18-04-2005 o 06:58.
Terkat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania