![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Lokacja: W moim domu
Stan: Rookstayer
![]() |
![]() Witam witam
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Po 1 gra na kodach jest beznadziejna. Twórcy gry i tak ją wystarczająco zepsuli robiąc ją tak liniową.
Po 2 zanim coś napiszesz to sprawdź czy nie ma w tym błędów. Jak masz jakieś dys~mózgowie to przepuść przez worda. @DOWN A owszem... ale będąc magiem gra w porównaniu z paladynem różni się tylko szczegółami. A spodziewałem się zupełnie innego rozwoju akcji. Pierwsza część miała dla mnie bardziej niepowtarzalny klimat, ale zepsuło go dla mnie niebo i las. W lesie to zielone szyby pojawiające się gdy się zbliżamy, a niebo - cały czas szare, brunatne. Fajne jest tylko przy barierze. Oprawa muzyczna jest wporządku, ale za mało zróżnicowana. Ostatnio edytowany przez mejlun - 12-03-2005 o 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Under dark skies
Stan: Tutor
Imię: Raven Cien Gomeza
Profesja: Knight
Gildia: Maggot Corps
Poziom: 100
Skille: 90/85
|
![]() Wiesz co... Zalosny jestes... Wszyscy, ktorzy samodzielnie przeszli Gothica bez zadnych pomocy ani czituff... Ci zrozumieja... Bo Gothic to nie tylko naparzanka scierwojadow i Poszukiwaczy... To jest Zycie... Bo tylko prawdziwy fan zrozumie, ze caly ten Swiat zostal stworzony tylko dla 1 momentu- kiedy czujesz, ze naprawde jestes nikim... I zostajesz Kims...
To uczucie warte bylo spedzenia okolo 250h na odkrycie wszystkich sekretow wszystkich czesci... Co do solucji: www.gothic.g4ce.pl bardzo porzadna strona ze stuffem Naprawde nie polecam grania z solucja... Co to za przyjemnosc zrobic Probe Ognia z wskazowkami? Co do zlozonosci fabuly... Jest ona wrecz niewiarygodnie zlozona i wciagajaca, a zarazem nietrudna w odbiorze... Postacie- miodek... Taki np. Kruk- moja inspiracja z 1 czesci, prawa reka Gomeza, czuje sie, ze kreci na lewo swoje wlasne biznesy, ma bajeranckiego miecza (Prawo Kruka ![]() ![]() ![]() Muza zostala potraktowana po macoszemu, na szczescie w Night of the Raven temat z bebnami pojawiajacy sie w lasach Jarkendaru rzadzi... Cos a'la morrowind ![]()
Niezdarnie tańczyć na granicy zła I nawet stoczyć się na samo dno Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk Posiadam wiarę w niemożliwą moc Potrafię, jeśli chcę rozświetlić mrok Mogę poruszyć was na kilka chwil Tylko zrozumcie, kiedy zechcę znowu sobą być Ostatnio edytowany przez Prawo Kruka - 12-03-2005 o 22:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Wrzuć 2 zł a odpowiem ci ;)
|
![]() @Prawo Kruka:
Niezła wypowiedź ![]() Mnie wkurzyło jedn ow Gothiku II (chyba dawno nei grałem więc się nie czepiać ja kbug w innych częsciach został poprawiony..) minowicie że jak che podnieść miecz to muszę niezle pogłuwkować nad zebraniem go nie? teraz już wiem jak podnosić ale strzasznie ta klawiatura tylna wkurzała.. P.S czy W Gothiku Noc Kruka ten Bug jest poprawiony bo będe chcieć sobie go kupić ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Bartek Wielki
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() O TAK ! gothic rox.. ale tym tematem się ośmieszasz ta gra jest prosta i nie potrzeba żadnych kodów
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
![]() |
![]() ja gralem w gothica na kodach ale gdy gralem bez kodow zrozumialem ze taka gra jest duzo lepsza Polecam bez kodowa gre
![]() Gdy mi sie nudzilo, przychodzilem do nowego obozu, kodem przywolywalem golema lub trolla, zamienialem sie w niego przyciskiem ,,O'' I zabijalem wszystkich. Potem wczytywalem gre i zmartwychwstali wtf? xD Polecam gre bez kodow, no ewentualnie w nowym obozie xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 12 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ja na to sporo kasy wydałem G1,G2,GNK to wszystko orginalne poprzechodziłem 4 razy jedynke, 5 razy dwójke, i 2 razy NK.
A według mnie KODY zostały stworzone tylko po to żeby testowanie gry przez twórców stało się szybsze, łatwiejsze. A w Morrowinda też ciupałem i tu znoofu duzo kasy wydałem Arena - Trudno to cos zdobyć ( Za granicą chyba jednynie ) Dargeffal ( nie potrafie zapamiętać ) - to przez emula sciągłem Morrowind, Bloodmoon, Tribunal - omg 200 zł za to dałem ![]()
Ostatnio edytowany przez Markx - 20-03-2005 o 20:37. Powód: Moshe naushe sie whłescie thej ołtografi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2004
Lokacja: Dębica
![]() |
![]() Mam prośbe... Gdzie moge znaleźć gildie złodziei? Bo szukam szukam swoim straznikiem i nie moge i przez to gra robi sie nudna ... Prosze o wyjasnienie gdzie i jak się dostac // z góry thx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2004
![]() |
![]() Wszyscy mieszkańcy miasta mówią, że złodziej wskoczył do wody i tyle go widzieli. Wejście powinno więc znajdować się gdzieś w okolicach portu. Poszukaj wzdłuż brzegu, złodziejowi napewno nie chciałoby się daleko płynąć
![]() Nie chciałem pisać gdzie to dokładnie jest, bo nie miałbyś żadnej satysfakcji. I jeszcze jedno - radze przystąpić do gildii. Można naprawdę duuuuużo zarobić, a zadania wzbogacają fabułę - nie kończy się tak szybko. @DOWN owszem, każdy może Ostatnio edytowany przez mejlun - 22-03-2005 o 19:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2004
Lokacja: Dębica
![]() |
![]() Thx poszukam
![]() PS : Straznik moze wstapic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Ja gothica I przeszedłem prawie całego bo mi się nie chciało wracać do siedziby śniącego
![]() Tak na marginesie polecam moja ulubiona strone o Gothicu Gothic Tavern na gry-online POzdro dla Worma i Szczepa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mam pare pytanek jeszcze. Przeszedlem I i II ale w dwojce jak probowalem zostac magiem to sie nie udalo... Bylem paladynem, lowca smokow i nowicjuszem i zrobilem wszyskie zadania ale nie bylo proby ognia a nowicjusz nie wejdzie do Hagena, wiec jak to zrobic?
Gothic I. Tym razem przylaczylem sie do najemnikow i mam zonka bo sprzedalem ziele isidra i nie moge mu tego powiedziec, jakis blad czy jak? Kupilem gothic II za 5 dych w media markt (nie dla idiotow) i przeszedlem i nie chcialbym wydawac kolejnych 5 dych na noc kruka ![]() znalazl bym to w jakiejs takiej gazetce albo cus? Zeby taniej jakus bylo PS Fajna jest kradziez kieszonkowa w II ![]() ![]() PS 2 Bardzo fajnie ryczy sniacy gdy go wciaga do demonicznego wymiaru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() nie skumales ze ten kolo ma obszerne kieszenie? xD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Ja jestem, hmm... moze nie fanatykiem, ale zaawansowanym graczem w Gothica. Przeszłem G1 koło 10 razy, G2 koło 8 razy, a NK... 1 raz. Spoko seria.
Co do kodów, ech... Przecież seria Gothica jest banalna. A granie na kodach jest według mnie 100% głupotą. Bawienie się owszem, jeszcze można. Ale żeby tak grać... Cytuj:
Co do G1, to nie mogę ci pomóć. Jeżeli zrobiłeś wszystko zgodnie z planem i nie wyświetliła ci się kwestia w dialogu to masz buga. G1 jest pełny bugów. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up: Dzienki za pomoc
![]() Co do kodow... Moj brat raz dla zabawy wezwal soka ozywienca i go zabil kodem. i byl ten filmik. a misja: powrot na okret. Haha to bylo dobre ![]() Gothic I bez kodow nie jest trudny ale gothic II dla mnie bez kodow jest trudny. Szczegolnie w kolonii karnej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ej prosze o pomoc jesli nie chcecie pomoc, bo to jest trudne to nie musicie.
Wykonalem 2 zadania, ale nie wiem o co chodzi z Serpentesem. Myslalem ze to kamienny golem. Wie ktos moze gdzie to jest albo co to w ogole ma byc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Dzienki, igaraz mowil ze za mostem, ale h*j z niego ![]() ![]() Edit ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Cor Tibiarz - 17-04-2005 o 19:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2004
|
![]() widze tu samych zaawansowanych Graczy..
![]() oczywiscie.. nie gram na kodach.. no moze czasem gdy jest bug. mianowicie przeszedlem gothica 2,15 razy.. i mam chcec pobawienia sie kodami;] chodzi mi o kod na punkty nauki na forum www.gothic.phx.pl mowili ze mam wpisac najpierw w konsoli "edit abbiltes" czy jakos tak i pozniej eab(reszta sama wyskoczy) ale cholera nie wyskoczylo i czy ktos moglby mi podac Pelna nazwe tego kodu?;] Przypominam ze ja sie bawie!! ![]() coz.. zobaczylem jednego posta.. nie pamietam wlasciciela ale mowil ze jego brat wezwal smoka ozywienca.. dal mi to jeden pomysl.. nie wiedzialem ze jest kod na smoki.. mozecie mi podac kod na 5 smokow oprocz ozywienca|? Ostatnio edytowany przez Terkat - 18-04-2005 o 06:58. |
![]() |
![]() |