Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Fake'i

Notki

Fake'i Zdjęcia troche inne od normalnych... przerobione mniej lub bardziej. Tutaj je znajdziesz.

Pokaż wyniki sondy: Robic dalej
Takkk 231 87.50%
NIEE :[ 33 12.50%
Głosujących: 264. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 19-06-2005, 00:28   #1
kwakerman
Użytkownik Forum

kwakerman's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2004

kwakerman ma numer GG 4847446
Domyślny Tajemniczy Quest...

To moj 1 fakie story ale NIEprosze o lagodne ocenianie
acha odrazu przestrzegam ze nie trzeba czytac calej historii zawartej ksiazce wystarczy koncowka

Pewnego pieknego dnia poszlem do depo w dincity.Zobaczylem tak jakiegos bogacza i noobow

Cos inteligentne te nooby za moment poszli...

oto rozmowa z bogaczem:
Bogacz:Witaj kaczorexie
Kaczorex:witaj bogaczu
Bogacz:do zeczy
Bogacz: wczoraj ok godz 17:21 znalazlem pewna ksiazke ktorej tresci nikt z moich kumpli rozszyfrowac nieumial
Bogacz: Kumpel mi powiedzial ze jest jeden gostek co ma duuuuzo ksiazek i slownikow.
Bogacz: teraz rozumiesz oco chodzi
Kaczorex: Daj mi ta ksiazke sprobuje poszukac czegos o tym jezyku w moim domku. zapraszma na herbatke do mnie

Bogaczowi spodobaly sie moje itemy

Bogacz polozyc sie spac a ja rozszyfrowywalem ksiazke
Az po kilku godzinach:

Bogacz:no i co tam ciekawego pisze??
Kaczorex:O tajemnieczym Quescie zreszta sam przeczytaj:

Dawno dawno temu, kiedy na powierzchni żyły demony, pewien człowiek zagłębiał tajniki wszechmocnej magii.
Wielki mistrz demonów za wszelka cenę chciał, bo zabić, ponieważ stwarzał zagrozenie. Postanowil wiec uprowadzić
Człowieka, którego nazywano białym lowca. Wielki demon zaproponował białemu lowcu władzę nad częścią świata w zamian za
Ukradniecie czaru, który nazywał się united explosion. Lowca zgodził się poszedł do magika i powiedział mu o planie wielkiego demona.
Mag postanowił stworzyć czar 100 razy lepszy niż ue, a nauczyć wielkiego demona słabszej wersji ue.
Po 3 dniach mag nauczył łowcę ue alby ten nauczył go demona ,Wielki demon uradowany nowym super silnym czarem wyprubowal go na innych demonach.
łowca mógł rządzic 3 wybranymi obszarami świata. wybrał miasto chironia, exawia i nironia .
tam założył obóz treningowy dla tych, którzy chcieli walczyć: właśnie w ten sposób narodziły się 4 profesje: palladyn, knight, druid i sorcer
łowca uczył 2 pierwszych a MAG 2 ostatnich. wielki demon nie spoczoł na laurach i nauczył demony ue.
ludzią udało się stworzyć kilka unikalnych itemow Magic longsworda , thunder hamera , Magic plate armor oraz boots of haste
Demony stworzyli demon seta (demon helmet demon armor demon legs) Great Axe oraz EXCALIBUGA
Ludzie oraz demony walczyli ze sobą do 93 dni wojny, wtedy rozsunęła się ziemia i zniszczyła 3 miasta, którymi rządził biały łowca
Demony mając przewagę zaatakowali. Ludzie cofnęli się na skraj świata wam zastawili połapke na demonów. NA skraju swata znajduje się wielki lodowiec
w który ludzie weszli. za nimi demony. Wtedy wielki MAG przeteleportował wszystkich ludzi i użył super, ue który stopił wielki lodowiec i demony zapadły się pod ziemie
Wtedy ziemia znów rozsunęła się i wszystkie demony wróciły pod ziemie. Niestety wielki demon zabrał wszystkie artefakty ludzi oprócz Boh.
Ludzie odbudowali świat. Niestety wielki MAG poklucił się z bialym łowcą. Mag w starciu zabił łowcę ten jednak przeklnął go, aby ten niemógł używać ani ue ani super ue.
Wielki mag przyjoł imię WARLOCK. Więcej o nim nikt nieuslyszał. Po śmierci łowcy i wygnaniu maga władze nad światem przejęli 4 bracia: Dzony(knight) Ron (sorcerer) Henry(paladin) Mick(druid)
pod nich zadem żyło się szczęśliwie do czasu 100 rocznicy pokonania demonów .
Dziwne rasy wstąpiły na ziemie. Nazywano ich minotaurami,orcami,elfami,dwarfami. Na ziemi istniało teraz 5 głównych ras
Przybysze chcieli tylko dostać kawałek ziemi. Zarządzono glosowanie. knight i druid chcieli zgodzić się na warunki przybyszów, sorcer i palladin nie.
Ostatecznie jednak nie zgodzono się na to. Rozpoczęła się następna wojna. Ludzie przegrali z kretesem.
Elfy utworzyły miasto Ab'Dendriel dwarfy Kazordoon minotaury Mintwalin. Orci byli wędrowcami i pojawiali się w wielu miejscach.
Ludziom udało się wybudować thais. Jednak kobiety postanowiły wybudować swoje miasto carlin.
Wszystkie 5 ras chciało zdobyć władzę nad światem experymentujac, przez to powstało wiele nowych potworów.
W 100 rocznice wojny 5 ras ziemia przesunęła się. W nowym miejscu wybudowano nowe miasto dincity.
Bardzo często ziemia się tam trzęsła. Odkryto ze to przez działania demonów.
Pewnemu wielkiemu bohaterowi udało się wejść pod ziemie. Nigdy nie wrocił. Pewien prorok w 99 rocznice wyprawy bohatera pod ziemie miął dziwny sen.
Spisał go i brzmiał tak wielkie artefakty, wielkie potwory wielki bohater, który zdobył excaliBUGA zginął z ręki wielkiego demona, który strzeże najlepszych artefaktów na najniższym poziomie ziemi.
Dokładnie po zniszczeniu przedmiotu apokalipsy dziura do podziemi otworzy się a 3 śmiałków będzie mogło zdobyć starożytne artefakty w ultra trudnym Quescie.
PS:, aby przejść przez tunel potrzebne jest 30 k 3 Boh 3 aol 1 tedybear 1 Annihilator bear i golden helmet

Bogacz: Och fuck a wiec excaliBUG instnieje !!!!
Kaczorex : no ;]
Bogacz: tera trzeba rozszyfrowac ta zagatke z przedmiotem apokalipsy
Kaczorex: znam kolesia co ja rozszyfruje ma na imie Garbaty
Bogacz: tak tylko ze bedzie musial brac udzial w quescie
Kaczorex: Ale i tak 3 osoby sa potrzebne
Bogacz: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zawiadomilem garbatego na pw zby przyszedl to moich skromnych 4 scian
Kaczorex: Czesc garbaty
Garbaty: dwanacie
Kaczorex: rozwiaz zagdke a konca tej kasiazki
Garbaty: ok niech ja tylko przeczytam

Po przeczytaniu ksiazki reakcja Garbatego byla wiadoma

KONIEC czesci 1 jezeli w ankiecie bedzie przynajmniej 10 glosow zeby robic dalej to zrobie

Ostatnio edytowany przez kwakerman - 19-06-2005 o 19:31. Powód: Poprawa błędów ortograficznych w texcie
kwakerman jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-06-2005, 00:50   #2
Bauton/Havero
Użytkownik forum

Bauton/Havero's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2005
Lokacja: Chodzież

Bauton/Havero ma numer GG 2646256
Domyślny

hm trudno ocenić dosyć nudne i dużo razy robili tego typu fake zrób dalej może byc ciekawiej
Bauton/Havero jest offline  
stary 19-06-2005, 09:03   #3
Szafa
Użytkownik Forum

Szafa's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: inąd

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

nic ciekawego sie nie dizeje zadnej akcji ...tylko nad ta historyjka sie namenczyles a reszta ...wyglada jak z jakiegos badziwnego ots .
Ale zrob dalej ...TYLKO JAKAS AKCJE DAJ !!
Szafa jest offline  
stary 19-06-2005, 09:10   #4
Plastex
Użytkownik Forum

Plastex's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity

Stan: Na emeryturze
Plastex ma numer GG 2590440
Domyślny

Rób dalej bo ładne, ale daj więcej szczegółów i akcji. W sondzie powinno być "Taaak" a nie "Takkk".
stary 19-06-2005, 09:21   #5
Mironios
Użytkownik forum

Mironios's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2005

Domyślny Tajemniczy...

Świetnie ci to wychodzi jak na pierwszy fake, myśle że nikt się nie obrazi jak bedziesz robił jego dalszy ciąg
Mironios jest offline  
stary 19-06-2005, 09:28   #6
Teraram
Guest

Domyślny

Nonono spoko Da się oglądać

stary 19-06-2005, 09:50   #7
Specter
Użytkownik Forum

Specter's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2004
Lokacja: Wśród Twoich koszmarów

Stan: Tutor
Imię:
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Premia
Wyślij wiadomość przez ICQ do Specter Specter ma numer GG 8296275 Send a message via Skype™ to Specter
Domyślny

niejest to zaden majstersztyk ale calkiem ladne
chetnie przeczytam nastepne czesci

"Spójrzcie na mnie! Jestem żywym stworzeniem. Istnieję. Jednak, jak każdy z nas byłem kiedyś tylko formą energii. Wraz z poczęciem ciało wchłania tą energię. To dzięki temu żyjemy. Spójrzcie na mnie! Jestem umierającym stworzeniem. Umrę. W przyrodzie energia nigdy nie znika, a jedynie zmienia swą formę."

Wejdź tu, a bardzo mi pomożesz

Specter jest offline  
stary 19-06-2005, 09:57   #8
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Kilka błędów ortograficznych ale jak dla mnie wykonanie bardzo przyzwoite

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI
Lord Dreathan jest offline  
stary 19-06-2005, 10:01   #9
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Stan: Na Emeryturze
Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Świetne. Rób więcej i bardzo fajny temat fake'i wybrałeś
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline  
stary 19-06-2005, 10:06   #10
Kolos89
Użytkownik Forum

Kolos89's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2005
Lokacja: Kąty Wrocławskie

Świat: Astera
Kolos89 ma numer GG 2162428 Kolos89 ma login Tlenu kolos_1989@tlen.pl
Domyślny

Rób dalej. Bez sensu się skończyło . Czekam na następną część (fajne te królicze bambosze )
Kolos89 jest offline  
stary 19-06-2005, 10:22   #11
Maciosek
Użytkownik Forum

Maciosek's Avatar

Data dołączenia: 18 01 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Spiney
Profesja: Paladin
Świat: Morgana
Maciosek ma numer GG 1513626
Domyślny

Niezłe, ale zobaczyłem jeden błąd, który występuje na obu obrazkach z itemkami:
Reszta jest dobrze zrobiona.
Maciosek jest offline  
stary 19-06-2005, 10:30   #12
Dejvo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

Wykonanie całkiem przyzwoite, mógłbyś zdradzić w czym zrobiłes ów fake? Co do fabuły - jest totalnie bezsensu, a fake nudny. Czytając tytuł tematu - " Tajemniczy Quest..." - oczekiwałem czegoś więcej, właściwie sory, że to powiem, ale tym tytułem się ośmieszyłeś... to jest tajemniczy quest?

Ostatnio edytowany przez Dejvo - 19-06-2005 o 10:32.
Dejvo jest offline  
stary 19-06-2005, 10:37   #13
Dwarf
Użytkownik Forum

Dwarf's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Profesja: Brak (Rookgaard)
Wyślij wiadomość przez ICQ do Dwarf Dwarf ma numer GG 5701862 Dwarf ma login Tlenu Tlen sux!
Domyślny

Moze byc, ale za malo na ocene :/ Ale urazila mnie jedna rzecz, mianowicie pełno błędów w tekście. Ale to taki offtop Poczekam na więcek XD
korzeni w głębi lód nie skuje,
z popiołów strzelą znów ogniska,
i mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
król tułacz wróci na stolicę..."

J.R.R Tolkien
Dwarf jest offline  
stary 19-06-2005, 10:45   #14
Rejdi
Guest

Domyślny

Fake ogolnie może być... Fabuła nudna jak flaki z olejem, mam nadzieję, że ją rozkręcisz Oprócz błędu wskazanego przez Macioska, znalazłem jeszcze jeden Nie uważasz, że drzwi pokoju z itemami są troche nie na miejscu? No i ogólnie ten pokój... jak tam można mieszkać? On śpi i siedzi na podłodze?

A poza tym... fake zrobiony w OTS! Spójrzcie tylko w lewy górny róg pomieszczenia z itemami. Brakuje tam w ścianie "słupka" co jest charakterystyczne dla OTSów. Sam robiłem ten błąd wielokrotnie przy robieniu map do OTS.

stary 19-06-2005, 11:33   #15
Averus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 06 2004

Domyślny

Może i by było fajne, ale te błędy! Te literówki! Połykanie liter... Małe litery! Cholernie to utrudnia odbiór fake'a. Historyjka może być... Ogólnie, nie najgorzej.
Averus jest offline  
stary 19-06-2005, 12:48   #16
Dejvo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rejdi
A poza tym... fake zrobiony w OTS! Spójrzcie tylko w lewy górny róg pomieszczenia z itemami. Brakuje tam w ścianie "słupka" co jest charakterystyczne dla OTSów. Sam robiłem ten błąd wielokrotnie przy robieniu map do OTS.
Racja. Tak więc od razu zmieniam pogląd na ten fake. Oczywiście nic do robienia fake'ów w OTS nie mam, jednak to znacznie zmniejsza ocene Twej pracy, co najwyżej... 3/10, blah!
Dejvo jest offline  
stary 19-06-2005, 12:58   #17
Severino
Guest

Pergamin

No dobra czas na moją ocenę:

Jeżeli robiłeś to w OTSie to ocena brzmi 4/10,a słowna tak:
Nie lubisz się wysilać,co?

A jeżeli bez OTSa to 8,5/10,a opinia słowna:
Zapowiada się ciekawie...

stary 19-06-2005, 13:47   #18
Mishell
Użytkownik Forum

Mishell's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: zapomnialem :P

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: nie ma
Świat: Harmonia
Domyślny

powiem szczerze ze nawet ciekawie sie zapowiada tylko prosze : albo skroc historie albo popraw ortografie w niektorych miejscach pojac nie mozna o co chodzi

wlasnie tracisz okolo 10 sekund na przeczytanie mojego podpisu
Mishell jest offline  
stary 19-06-2005, 13:53   #19
Evul Tibian
Użytkownik Forum

Evul Tibian's Avatar

Data dołączenia: 26 11 2004

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Screeny z otsa a nie fake -.-'

~Get low, bitch!~
Evul Tibian jest offline  
stary 19-06-2005, 18:04   #20
Patimrok
Użytkownik Forum

Patimrok's Avatar

Data dołączenia: 18 10 2004

Domyślny

wiesz niezła fabuła, ale te błędy ortograficzne aż rażą i odstraszają, ale rób dalej

@EDIT
OTS -.-

Ostatnio edytowany przez Patimrok - 19-06-2005 o 18:05.
Patimrok jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania