Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-06-2005, 03:25   #1
Oficer Wywiadu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Premia
Poziom: 101
Skille: 26/33
Poziom mag.: 70
Domyślny Dlaczego Tibia jest bleee - i dlaczego nie bede w nia grac

Tibia, z początku wydawała sie ciekawą grą on-line, jednakże pierwszy mój zapal ostudził brak FAQ'a - wybaczcie koledzy, ale FAQ w stylu "jak on ci walnie z HMM to ty zapodaj UH" to mozecie sobie w d... wsadzic ...
Nigdzie nie ma opisanego roogkgarda - co robic, na co zwrocic uwagę, w jakiej kolejności robic questy (co to jest quest), co warto kupić, co sprzedać i najwazniejsze - W JAKIEJ PROFESJI SIE SZKOLIĆ.
Oczywiscie jestem w stanie zrozumieć piszących FAQ'i - chcą być najlepsi - więc z tąd poradniki "jak expić" umieszczone w nieznanych dla normalnego usera zakamarkach mapy ...
Powiem krótko Tibia jest grą NIEZRÓWNOWAŻONĄ - błąd w rookgardzie ma konsekwencje na całe Tibijskie życie - jeśli szkolisz się na knighta to nie masz szans, jedynie słusznymi profesjami są palladyn i druid - te postacie mają tak dużą przewagę nad innymi że gra staje się bez sensu jeśli wybierzemy inną profesje i chcemy grać sami ....
Przeszedłem przez wiele strategii on-line, off-line, real time i turowych, ale nigdzie nie spotkałem takiej dyskryminacji określonych profesji - wszędzie było to w miarę zrównoważone - a w tibii - nieporozumienie...
Po dwóch tygodniach gry doszedłem do knighta lev 15 skile 43/44 i widze ze dalsza gra nie ma sensu - i tak załatwi mnie pierwszy lepszy palladyn (lub druid) nawet z niższymi skilami bo mają znaczną przewagę w walce na odległość - zanim do takiego gościa dojdę to będę martwy. Nie bez powodu wszyscy PK (player kilerzy) których spotkałem to palladyni - zanim się ktoś zorientuje - jest martwy.
Dlatego właśnie Tibia jest do bani - i dlatego nie wykupię PACC'a - choć już miałem to zrobić - pojąłem, że gra nie daje równych szans wszystkim i szkoda na nią czasu ....
Dlatego mówię krótko - tibia suxxx
Oficer Wywiadu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-06-2005, 07:11   #2
Hieyan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Usunięty
Domyślny

Mów co chcesz, ale jesteś ułamkiem procenta ludzi na forum, którym się Tibia nie podoba.
Co do tej pierwszej części. Jak byś szukał, to byś znalazł. Niechodzi mi już żeby na tibia.pl (choć napewno jest) ale np w www.google.pl .
Kiedyś niewiedziałem o co biega z tym Rookgaarde, wpisałęm Rookgaard i już pierwsza pozycja - Rookgaard - jak najłatwiej przejść, questy, eq, początki itp itd...

Poprostu Tibia Cię nie wciągnęła tak jak innych.

A i jeszcze jedno - jak byś dogonił tego paladyna i go zaatakował, to raczej byś wygrał walkę...
Hieyan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2005, 09:40   #3
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oficer Wywiadu
Nigdzie nie ma opisanego roogkgarda - co robic, na co zwrocic uwagę, w jakiej kolejności robic questy (co to jest quest), co warto kupić, co sprzedać i najwazniejsze - W JAKIEJ PROFESJI SIE SZKOLIĆ.
Ależ jest porównanie ras na oficjalnej stronie. A ze ktos nie zna angielskiegi, to już jego problem
Cytuj:
Powiem krótko Tibia jest grą NIEZRÓWNOWAŻONĄ - błąd w rookgardzie ma konsekwencje na całe Tibijskie życie - jeśli szkolisz się na knighta to nie masz szans, jedynie słusznymi profesjami są palladyn i druid - te postacie mają tak dużą przewagę nad innymi że gra staje się bez sensu jeśli wybierzemy inną profesje i chcemy grać sami ....
A to już zależy od punktu widzenia. Mi najlepiej grało się knightem właśnie. Przy dobrych skillach można bardzo wiele robić. Bez szans z paladynem? Hmmm. Kiedy jeszcze grałem, to raczej mój 60 knight nie musiał bać się, że jakikolwiek paladyn będzie w stanie samodzielnie go załatwić, choćby miał lvl bardzo wysoki. Nawet przed dwoma dobrymi 100+ byłem w stanie uciec wołając w międzyczasie kumpli. A z równym sobie palkiem byłem w stanie podjąć walkę. Po za tym akurat drud jest jedną z najmniej lubianych profesji właśnie ze względu na to, że nie jest najlepszy w PvP. Jest dobry dla graczy, któzy nie umieją grać, bo może sprzedawać UHy, ale i tak dobry mag będzie znacznie więcej runek kupował, niż sprzedawał
Cytuj:
Przeszedłem przez wiele strategii on-line, off-line, real time i turowych, ale nigdzie nie spotkałem takiej dyskryminacji określonych profesji - wszędzie było to w miarę zrównoważone - a w tibii - nieporozumienie...
Tibia to NIE jest strategia A co do dyskryminacji - wiesz co? Ja ostatnio grałem ze znajomym w szachy. Kurde, to jest dyskryminacja białych i ta gra jest niezrównoważna, bo ja grałem białymi i przegrałęm!
Cytuj:
Po dwóch tygodniach gry doszedłem do knighta lev 15 skile 43/44 i widze ze dalsza gra nie ma sensu - i tak załatwi mnie pierwszy lepszy palladyn (lub druid) nawet z niższymi skilami bo mają znaczną przewagę w walce na odległość - zanim do takiego gościa dojdę to będę martwy. Nie bez powodu wszyscy PK (player kilerzy) których spotkałem to palladyni - zanim się ktoś zorientuje - jest martwy.
No, jak na 2 tygodnie grania to nie masz czym się chwalić, że miałeś 15 poziom. Trza było zacząć od przyekspienia - po 30-40 poziomie (tak, da się zrobić 30 poziom w 2 tygodnie bez grania 24/7) żaden PK już przypadkiem nie zaatakuje, a jeśli tak zrobi, to będziesz w stanie się obronić lub uciec.
Cytuj:
Dlatego właśnie Tibia jest do bani - i dlatego nie wykupię PACC'a - choć już miałem to zrobić - pojąłem, że gra nie daje równych szans wszystkim i szkoda na nią czasu ....
Bo tibia JEST do bani, ale nie z tych powodów, które wymieniłeś
Bo akurat szanse każdy ma takie same.
Fakt, w innych grach jest lepiej, bo od początku wybierasz profesję, nie masz tych 8 poziomów na zastanowienie się i choćby spróbowanie poszukania manuali.
Fakt, większość obecnych gier MMORPG jest lepsza w solo. W Takim Guild Wars, WoW czy Lineage to wogóle super się gra samodzielnie, każdą profesją... tylko nudno i jesteś mocno w plecy zawsze w stosunku do tych, co w teamie grają.

A po za tym, zły dział.

Ostatnio edytowany przez MatKus - 26-06-2005 o 13:07.
MatKus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2005, 09:53   #4
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Mowisz ze nie ma FAQ, poradnikow i takich tam, a da sie poszukac, ja duzo czytam ciekawostek o tibii i jakos sobie je znajduje, kazdy ma swoje zdanie, jedni lubia tibia, inni nie, wiekszosc jednak chyba ma sentyment do tibii
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2005, 10:49   #5
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Cytuj:
A słyszałeś o czymś takim jak światy non-PvP
Cytuj:
Tibia, z początku wydawała sie ciekawą grą on-line, jednakże pierwszy mój zapal ostudził brak FAQ'a - wybaczcie koledzy, ale FAQ w stylu "jak on ci walnie z HMM to ty zapodaj UH" to mozecie sobie w d... wsadzic ...
Jak idziesz do ubikacji to też musisz mieć wszystko opisane krok po kroku aby deski nie zasikać ?
Co to za zabawa grać w grę, w której mamy wszystko opisane ? W inne gry też grasz z opisami bo sam sobie nie radzisz ? Na odkrywaniu właśnie polega cała zabawa.

Brakuje ci opisu gry ?
http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual
Mówisz, że nie ma FAQ ?
http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq ... a to co ?
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2005, 11:07   #6
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Tak, a jak kupujesz widelec, to tam TEZ powinna byc instrukcja obslugi! A nie ma! Ze nie wspomne o tym, ze na tibia.com jest opisana kazda profesja. A na zdrowy rozum - wojownik smiga z bronia biala, mag jest przystosowany do walki magia ofensywna, druid - leczaca i defensywna, jedynie palladyn w tibi jest dziwny, bo wali z lukow.

Cytuj:
Powiem krótko Tibia jest grą NIEZRÓWNOWAŻONĄ - błąd w rookgardzie ma konsekwencje na całe Tibijskie życie - jeśli szkolisz się na knighta to nie masz szans, jedynie słusznymi profesjami są palladyn i druid
Jaki blad popelnisz? Przy wyborze profesji? Nie wiem, jak na rookgardzie mozna sie szkolic na knighta. A tym bardziej na sorca. Palladyn - fakt, profesja latwa i przyjemna, ale lekki lag i mozesz pasc. Druid? Niby dlaczego? To wlasnie on jest profesja, ktora najciezej sie pozniej gra - brak duzej ilosci czarow ofensywnych (sd, ue, e-wave), ktore rekompensowane sa tylko uhami (bo poison stormy i paralize to shit jakich malo). A na wiekszosci questow druid moze TYLKO strzelac z runow - bo ani nie poblokuje, ani nie wyczysci pomieszczenia ue.

Cytuj:
Po dwóch tygodniach gry doszedłem do knighta lev 15 skile 43/44 i widze ze dalsza gra nie ma sensu - i tak załatwi mnie pierwszy lepszy palladyn (lub druid) nawet z niższymi skilami bo mają znaczną przewagę w walce na odległość - zanim do takiego gościa dojdę to będę martwy.
Tak, ale za to knightem o wiele latwiejszy jest trening. Ma wiecej capa, hp. Na moim 62lvlu moglem tyle bp uhow na siebie zapakowac, ze moglem zginac w przypadku laga lub duzej ilosci pkrow - co jak co, ale takiemu pallowi trudno byloby mi sciagnac 1000hp uzywajac samych boltow i sdkow, gdy ja uhalem sie po ~350. Bez lagow to predzej palladynowi sdki by sie skonczyly, niz by mnie zabil. Sorc? Pff...walnie ue za 400, uhne sie 2 razy, a on juz stoi bez many. Jesli maja mniejsze lvle ode mnie : gs w lape i lece ich szlachtac, w palladyna moje hity wchodza jak w maselko. Chyba,ze ma duzo shieldingu i tarcze przy sobie, ale to inna historia.

Cytuj:
Straszne!
stary 26-06-2005, 11:19   #7
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

on poprostu użala się nad sobą bo jest kiepski w tę grę jak koledzy mówili
manual- jest na ww.tibia.com ,www.tibia.pl tam byś znalazł
faq- też --ll--
rookgard-jest dla poaczątkujących byś się właśnei nauczyli grać
pk-są światy bez pk
tibia to nie jest strategia czy "diablo 2" jest strategią lub "morrowind" ??

a teraz zamknąc prosze temat

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-08-2005, 13:01   #8
Mystic Krupek
Użytkownik forum

Mystic Krupek's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2004

Domyślny

I Po Co To Piszesz ??
Mystic Krupek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 12:13   #9
Szybki Lampard
Użytkownik Forum

Szybki Lampard's Avatar

Data dołączenia: 14 07 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Domyślny

Po pierwsze jakbys poszukal to bys znalazl zeczy na forum , po drugie poprostu nie wiesz jak grac w tibie i cieszyc sie tym ze masz taka jaka masz postac.
po trzecie w tibi moze cie ktos zabici o to chodzi zeby starac zeby cie nie zabili no i musisz starac sie byc jak najlepszym o to chodzi w tibii -.-"
Szybki Lampard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 12:31   #10
Buffon
Użytkownik Forum

Buffon's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp

Buffon ma numer GG 5984919
Domyślny

Te spostrzeżenia zostaw dla siebie.
Btw. Paladyn zanim do niego dojdziesz to Cię zabije ?
LOL wiesz co to są uhy ? runy ? wiesz co to są bronie ?
rotfl to jest żałosne...
Padłeś albo coś i teraz nam wmawiasz , że tibia jest blee.
Moźe trochę jest ale ja poprostu nie mam co robić to zasiadam głównie z powodu kolegów.(wspólne hunty,cele)
Więc nie opowiadaj mi tu swoich historii tylko idź na dwór pograj w piłkę to humor Ci się poprawi
Pozdro
Buffon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 15:09
Dark polo
Ta wiadomość została usunięta przez Dr. Omader. Powód: A tobie co na leb wali? Za duzo slonca?
stary 28-08-2005, 19:20   #11
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Cytuj:
Oczywiscie jestem w stanie zrozumieć piszących FAQ'i - chcą być najlepsi - więc z tąd poradniki "jak expić" umieszczone w nieznanych dla normalnego usera zakamarkach mapy ...

Oceniasz gre mając o niej naprawde małe pojęcie(wnioskuje z twej wypowiedzi). To tak jakbym ja powiedzial ze gra "super fajter 12" jest lipna bo przegralem 1 walke. Poztaym nie chcesz - nie graj, ja chcem-ja gram proste.

Niech łół bedzie z toba
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-08-2005, 20:10   #12
Crasher
Guest

Problem ...

Właśnie, poznałeś Tibie w zaledwie malutkim procencie pewnie nawet nie znasz nic poza Rookiem i okolicami miasta w którym mieszkasz a mówisz że jest do bani! Piszesz także, że jedynymi słusznymi profesjami są Paladin i Druid a w Tibi jest tak,że KAŻDA profesja ma zalety i wady.

Dla mnie Tibia jest fantastyczną grą i nic mi w niej nie przeszkadza! A tobie jak się nie podoba nie graj przecież Cipsoft Cie nie zmusza!!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania