|
Notki |
RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() THE ELDER SCROLLS IV: OBLIVION
Wielu z Was, jak również i ja grało zapewne w trzecią odsłonę 'The elder scrolls' pt 'Morrowind'. Grając w nią gracz przemierzał swoim bohaterem nieodkryty teren wyspy Morrowind pokonując przeciwników, ulepszając róznego rodzaju skille oraz zagłębiając się w całą fabułę gry, która moim zdaniem była bardzo ciekawa. ![]() Akcja gry będzie się rozgrywać w prowincji cesarskiej Cyrodiil, prawdopodobnie kilka lat po wydarzeniach na Vvardenfell. Jak nazwa sugeruje, fabuła będzie się obracać wokół pewnych wydarzeń związanych z Otchłanią. Przeniesiemy się do krainy pełnej pięknych lasów, bęzdie mogł przejechać się włąsnym wierzchowcem i walczyć z róznego rodzaju potworami. Do wykonania będzie bardzo dużo misji, tych głownych jak i pobocznych. Tyle o kwesti fabularno-praktycznej, że tak to ujme teraz krótko o kwesti technicznej. Co do wymagań sprzętowych nic nie jest jescze pewne, ale sądząc po screenach... Elfickie ruiny Domek na polanie Piękny las Nasz bohater Jeden z potworów Wydaje mi się ![]() ![]() Jak widać wszystko w grafice zostało dopracowane w najdrobniejszym szczególiku. Na przykład trawa, drzewa, kwiaty poruszające się na wietrze albo pięknie oświetlone lokacje...mmm palce lizać ![]() Gra zostanie wydana na PC, X-BOX2 oraz najprawdopodobniej na PS3. Wg producentów gra powinna zostać wypuszczona na rynek na przełomie roku 2005 i 2006 czyli juz za kilka miesięcy. To tyle ode mnie... ![]() ![]() ![]() ![]() Co o tym sądzicie?
Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. Ostatnio edytowany przez Pavvel - 11-07-2005 o 16:16. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 10 2004
Lokacja: Orzesze
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Piekne screeny, no grafika bedzie boska, czekamy az wyjdzie...
![]() |
#3 |
Master Alucard
|
![]() Ciekawe czy bedzie tak jak z Duke nukem forever.... A tak na serio to ciekawe jakie to bedzie mialo wymagania... I czy nie zawalą sprawy grywalnosci i fabuły. Choc wyglada Bosko! Pewnie na full pojdzie tylko na prockach dwurdzeniowych i pixel shaderach 3.0... ;P
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 11-07-2005 o 17:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Wafka/Venore
|
![]() Czekamy czekamy ;d
a ja juz zbieram kase na kompa ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Cf45Nso2
![]() |
![]() Wydawało mi się, że ten las jest prawdziwy. Czekam z niecierpliwością..
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wow co za grafa xD no ale ciekawe czy bedzie dobra grywalnosc... tylko ze moja karta tego nie wytrzyma pewnie
![]() ![]()
"Nie każde złoto jasno błyszczy, nie każdy błądzi, kto wędruje, nie każdą siłę starość zniszczy, korzeni w głębi lód nie skuje, z popiołów strzelą znów ogniska, i mrok rozświetlą błyskawice. Złamany miecz swą moc odzyska, król tułacz wróci na stolicę..." J.R.R Tolkien
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: L-Przestrzeń
|
![]() Widzeliscie tego bohatera? Widzieliscie jego zbroje? Omagad koles jest prawdziwy a wlosy ma normalnie takie jak prawdziwe, cos czyje ze bede musial zmienic kompa...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2005
Lokacja: Blachownia
Profesja: Knight
Poziom: 70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Grafika zapowiada sie wręcz oszałmiająco. O fabule coś słyszłałem i podobna też ma być obiecująca. Jeżeli grywalnością będzie sie równał z tą z Morrowinda, to to będzie naprawdę niezwykła gra, na którą opłacać się będzie wydać pieniądze.
![]() Ostatnio edytowany przez Rafsal - 11-07-2005 o 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Widzę, że powoli temacik się rozkręca... i dobrze
![]() Chciałem troche uzupełnić informacje ...a więc zaczynamy ! AD Wymagań sprzętowych Co do wymagań nie są pewne, lecz MrSmileyFaceDude, przedstawiciel Bethesda napisał na oficjalnym forum: "Aktualnie mój komputer w pracy ma Radeona 9800 Pro z 256MB. Ale gra jeszcze nie jest skończona, więc póki co niemożliwym jest danie jakąkolwiek znaczącą odpowiedzi na pytania dotyczące wymagań systemowych." Jeśli obecnie pracownicy Bethesdy pracują na Radeonie 9800 Pro, to za rok (przewidywana przez fanów data wydania) na tej karcie graficznej powinniśmy odpalić Obliviona na co najmniej średnich ustawieniach. W innej wypowiedzi MrSmileyFaceDude dodaje“Mogę wam powiedzieć na jakim sprzęcie pracuję, ale nie jak gra działa, ponieważ wciąż nad wszystkim pracujemy - ja np. większość czasu spędzam w debugger'ze. Pracuję na Pentium 4 3GHz z 1GB RAM-u i Radeonem 9800XT 256”.J W sumie to to nie jest taki dobry sprzęt nie ? ![]() Radzę wszystkim pragnącym grać w Obliviona na high detalach zbierać pieniążki na nowego PC J (czemu ja mam athlona 1800+, 256 ramu oraz GF2MX400 64mb sdram ![]() System walki: Czy nie wydawało Wam się, że walka w Morrowindzie była dość nudna? Jednym z powodów dlaczego walka własnie w Morrowindzie była nudna i monotonna była zapewne opcja "zawsze uzywaj najlepszego ataku". Gracz nie miał najmniejszego powodu aby wyłączac tę opcję. każdą bronią do walki w zwarciu były tylko 3 ataki, i zawsze, obojetnie jak uderzylismy, najlepszy byl jeden - ten który mial najlepsze obrażenia. Ataki wszystkimi broniami wyglądały identycznie. Na szczęście w The elder scrolls IV będzie inaczej. Bethesda zapowiada, że tym razem naprawde będziemy mieli powody do tego, by wyprowadzać różne ciosy w zależności od sytuacji. Walka każdą bronią ma wyglądać inaczej. Na dodatek gołym okiem zauważymy różnicę pomiędzy wprawionym wojownikiem a mało wytrenowanym newbie ![]() To na razie tyle ode mnie. Proszę o komentarze! ![]() Jeśli przypomni mi się coś godnego uwagi dodam to do tematu Pozdrawiam ![]()
Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Mam nadzieję, że u mnie pójdzie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1
Imię: BuBel i Cahreo!111oneone
Profesja: Elite Knight
Gildia: Bubel i caherero
Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
|
![]() Ludzie!Nie widzicie ze wszystko jest zarenderowane?!?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Bethesda zamiast płodzić kolejnego TES i dodatki doń, mogłaby się wziąść za Fallouta 3...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2005
Lokacja: Blachownia
Profesja: Knight
Poziom: 70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() "Wcielamy się w świeżo schwytanego więźnia, który odsiaduje kare w jednej z podziemnych cel. W tym czasie na powierzchni dzieją się niewątpliwie ciekawe rzeczy. Do miasta wkracza zabójca z zadaniem zabicia Imperatora Tamriel. Ten, aby uchronić się przed marnym końcem, przekracza - wraz ze strażnikami - tajemny portal. Wynik tego działania jest taki, że my trafiamy na wolność, a Imperator wcale nie ucieka na dobre przed zabójcą. Chwile po tym skrytobójca dopina swego i władca trafia do krainy wiecznych łowów. Jednakże przed śmiercią przekazuje nam Amulet Królów. A co my z nim zrobimy, będzie już zależeć tylko od nas."
Cd-Action 02/2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 01 2005
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Chetnie bym zagral, ale pewnie nie pojdzie na mojej maszynie(ledwo 1,5 roku ja mam ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Mniam... :>
Nareszcie zrobią coś z tym atakiem. Nożykiem dźgnięcie, młotem walnięcie zza głowy... podobno realizm też wzrośnie. Gdy machniemy bronią i walniemy gdzieś w powietrze, nie zadamy nikomu obrażeń. Musimy trzepnąć go prosto w ciałko. Mniam. ![]() Ciekawe, czy misje będą jeszcze ciekawsze niż w Morrowindzie. Hmm... z tego co wiem mam komp o bardzo podobnych parametrach do pana debuggera, zatem może jakoś u mnie zadziała. Czekamy na wydanie PC.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No i doczekaliśmy się.
![]() 24 marca odbędzie się premiera THE ELDER SCROLLS IV: OBLIVION.]] Gra będzie kosztować coś koło 109 zł. » Win 2000/XP » Pentium 4 2 GHz » 512 MB RAM » karta graficzna 64MB Geforce FX5900 » 1 GB HDD tak prezentują się teoretyczne wymagania sprzętowe. Chwilowo nic więcej nie chce mi sie pisac. Moge dodac tylko to, że czytałem iż ze względu (wczesniejszych) dużych wymagać sprzętowych gra została odchudzona o niektóre smaczki graficzne...no ale przeciez nie samą grafiką człowiek żyje ![]()
Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. Walk on, walk on with hope in your heart And you'll never walk alone, You'll never, ever walk alone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Cytuj:
![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
|
![]() |
![]() |