Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 14-07-2005, 00:09   #1
Dark Sznaucer
Użytkownik Forum

Dark Sznaucer's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2005

Żarówka Gdzie powinienem expic 60 master sorcem??

Mam mały problem... Nabiłem 60 lvl na larvach w ciagu 2 miesiecy lecz jak wiecie larvy SUX Mam teraz problem gdzie poexpic 60 ms'em z 61 mlvlem. (Chcialbym jakies spokojne expowisko gdzienie padne w razie kick'a, czyli szybki łatwy exp) Wiem że wymagam dużo ale może jakis HLvL MS mi pomoże <<<<Przoesznie piscie Necro bo to jest nudniejsze niz larvy >>>> // Potworma byc do solowania a nie expienie z blokerem, nie chodzi mi o dmoeny / behemoty / wrl bo na nich hunce nie expie

Pomocy plX

MDS~~

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2005, 00:54   #2
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Lol. A przypadkiem nie kupiłeś tego chara? Coś nie wierze, na 60 lvlu masz 3 256 800 expa więc przez 60 dni musiałbys robić 54280 expa dziennie. Nie za dużo jak na larvy? Zreszta nvm.

Expienie solo - Poh, Cyclo, Guardy (dwarf hell/labirynt) z Gfb i Hmm
możesz ew iść na dragi z hmm ale to hardkor xd

Expienie z blockerem - Dle/Wrle/Demony
ripper jest offline  
stary 14-07-2005, 01:22   #3
Astionis
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny Big lol

Sznaucer jestem pewien, ze kupiles tego chara, bo Sorcer z takim lvl-em to raczej wie gdzie expic ... Dle, Demony i takie tam. Zreszta jesli sie boisz o kicki to idz najlepiej expic na trolach, tam w miare bespiecznie jest, chociaz i tam moze Ci sie w tym samym momencie trafic zlosliwy pk <LOL>

@ Ripper sadze ze zrobienie 54280 expa w ciagu dnia to nie jest zaden problem, nawet jak w gre wchodzi sorcer i larvy. Temat do zamkniecia.
Astionis jest offline  
stary 14-07-2005, 02:10   #4
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Dude... nie istnieje coś takiego jak "szybki łatwy exp"...

Jak co to leć na DLe (solo) i jak jest ekipa (bloker + 1-2 friendsów pall/mag/drut) to na demonsy, ofkors możesz lecieć też na inne cacka w między czasie.

P.S.
Odpuść sobie kupowanie charów, strzelam, że za ~1-2 miechy, gdy podbijesz lev do ~100 koleś użyje r-keya i będzie ci wdzięczny za kasę i free expienie

Vanhelsen jest offline  
stary 14-07-2005, 16:35   #5
Blaszak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 06 2005

Domyślny

Boshe co za ludzie, gość nie wie gdzie expic to odrazu "za ile tego chara kupiles " " ale char kupiony wez z tad wyjdz" "co to jest?! kupiony char?! buhauahu" dobijające...

Edit: ja kiedys jak jeszcz mialem 56lvl , dawno temu to tez nie wiedzialem gdzie expic, to oznacza ze kupilem tego acounta?..

Ostatnio edytowany przez Blaszak - 14-07-2005 o 16:36.
Blaszak jest offline  
stary 14-07-2005, 17:02   #6
Thristen
Użytkownik Forum

Thristen's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Sosnowiec~

Stan: Na Emeryturze
Imię: Thristen
Profesja: Royal Paladin
Świat: Celesta
Poziom: 154
Skille: 102/65
Poziom mag.: 23
Domyślny

sznaucer ty lepiej oddaj skradzione moge kumpla 45k Thiefie

btw. moze i expil na larvach ale nie do 60lvlu i czlowieku albo kupiles ta postac albo jestes kompletnym idiota ( chodz w kagancu sznaucer jak to grev napisal )
a co do tematu to necro/tomby z sumonem lub bierz blokera na ancienty/vamp hell tam duzo expa jest
Thristen jest offline  
stary 14-07-2005, 17:15   #7
shymchuck
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 03 2005
Lokacja: Barlinek

shymchuck ma numer GG 2644341
Domyślny lol

54k expa na dzien to nie problem bo na laravach robisz 15k na godzine.

Co do expienia to może guardy np z monkiem
stary 14-07-2005, 17:48   #8
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez shymchuck
54k expa na dzien to nie problem bo na laravach robisz 15k na godzine.

Co do expienia to może guardy np z monkiem
Chyba tylko jak ma mało runek, przy sporej ilości runek hunt na guardach zwróci mu się kilkakrotnie. Praktycznie wymieniłeś wszystkie potwory do expienia. Polecam tombe po uzyciu scrab coina na wybrzezu - na zachod od ankh~, widzialem jak 115 knight zrobil tam 30% dosciwadczenia w 80minut.
stary 14-07-2005, 18:13   #9
Dj Fara0n
Użytkownik Forum

Dj Fara0n's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2004

Profesja: Paladin
Dj Fara0n ma numer GG 1366594
Domyślny

Ej gdzie mam expic?Nabilem 100 level na trollach mam 70 mlvl i niewiem co dalej?
@topic:
Przyznaj sie...Kupiles tą postac.Gdybys nabil sam taki level to bys na 100% wiedzial gdzie expic i nie zadawal glupich ptytań...A i jeszcze jedno, jest do tego temat "gdzie expic ze skillami xx/xx" .
stary 14-07-2005, 18:52   #10
piotrek1000
Użytkownik Forum

piotrek1000's Avatar

Data dołączenia: 24 12 2003

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
Domyślny

Zacznijmy od tego ze to jest mozliwe(wiem bo sam mam MS), a co do tego "nie wiem gdzie expic" czy to naprawde takie dziwne gosciu nabil 60lvl na larvach i co?
Teraz nie wie co zrobic bo larvy nudne a nigdzie jeszcze nie byl expic i niezna fajnych miejscowek, nie wie tez co sam moze bic bo nigdy nie probwal. A tak do tematu to nekro nie sa takie zle(boh plx), mozesz tez sprobwac expic z DS'ami na dragach(edron) lub gdzies w tombach(tez mozna tam DS sobie zrobic ).

P.S Moze kupil postac, ale nie mowcie o rzeczach o ktorych nie macie pojecia...

Ostatnio edytowany przez piotrek1000 - 14-07-2005 o 19:06.
piotrek1000 jest offline  
stary 14-07-2005, 21:46   #11
Grevamba
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: lake tikitaka

Imię: Grevamba
Profesja: Elite Knight
Gildia: Amba
Poziom: 107
Poziom mag.: 7
Domyślny

Dog Hunt??? x]

Grevamba jest offline  
stary 15-07-2005, 00:31   #12
Dark Sznaucer
Użytkownik Forum

Dark Sznaucer's Avatar

Domyślny Odczepcie się...

Odczepcie sie chcialem pomocy a nie poniazania.... dziekuje dla tych ktorzy starali sie pomoc i gardze tymi ktorzy mnie obrazali!!!! Account posiadam od poczatku i fuck off!! Bede expil na larvach i scarabach a w piatek / sobota / niedziele DEMONY BEHEMOTY WRL DL jestem w stanie robic 3 lvl na tydzien

A to dla tych ktorzy mnie ponizali i nazywali noobem...
stary 15-07-2005, 01:10   #13
Banano
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Śrem

Stan: Niegrający
Imię: Banano
Profesja: Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 56
Skille: 21/26
Poziom mag.: 54
Banano ma numer GG 1150650
Domyślny

Dziffne..... ale zdawało mi się że na początku powiedziałeś że masz 60 lvl. No nic, pewnie mi się coś pomyliło. ja bym na twoim miejscu expił na rotwormach, bo dużo kasy się sypie i w ogóle przyjemnie jest. Larvy zatruwają (posion sux!). A tak na poważnie to pytanie troche źle sformułowałeś, bo trzeba było powiedzieć że expisz głównie z blokerem a chcesz poexpić sobie solo. Ja bym proponował guardy albo tomby pod Ankrahmun. Na przyszłość trzeba umieć formułować pytania. A co do tego że nabiłeś ten 56 lvl w 2 miechy.......hmmm......chyba że twoje hunty na larvach przeplatały się z demon huntami itd. Bo żeby nabić taki lvl w dość krótkim czasie ...... Data stworzenia tego accounta też jakaś fajna jest (Nov 14 2003, 16:35:28 CET) Więc nie wiem czy napisałeś to dla szpanu czy faktycznie kupiłeś ten account (account trading sux ;/). Tyle co chciałem napisać. Na przyszłośc wyrażaj sie jaśniej.

Ostatnio edytowany przez Banano - 15-07-2005 o 01:12.
Banano jest offline  
stary 15-07-2005, 08:01   #14
Dark Sznaucer
Użytkownik Forum

Dark Sznaucer's Avatar

Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Banano
Dziffne..... ale zdawało mi się że na początku powiedziałeś że masz 60 lvl. No nic, pewnie mi się coś pomyliło. ja bym na twoim miejscu expił na rotwormach, bo dużo kasy się sypie i w ogóle przyjemnie jest. Larvy zatruwają (posion sux!). A tak na poważnie to pytanie troche źle sformułowałeś, bo trzeba było powiedzieć że expisz głównie z blokerem a chcesz poexpić sobie solo. Ja bym proponował guardy albo tomby pod Ankrahmun. Na przyszłość trzeba umieć formułować pytania. A co do tego że nabiłeś ten 56 lvl w 2 miechy.......hmmm......chyba że twoje hunty na larvach przeplatały się z demon huntami itd. Bo żeby nabić taki lvl w dość krótkim czasie ...... Data stworzenia tego accounta też jakaś fajna jest (Nov 14 2003, 16:35:28 CET) Więc nie wiem czy napisałeś to dla szpanu czy faktycznie kupiłeś ten account (account trading sux ;/). Tyle co chciałem napisać. Na przyszłośc wyrażaj sie jaśniej.

Dzieki za rady, w koncu ktos cos mi tu madrego powiedzial A napisalem 60 lvl w zaokragleniu co to za roznica 3 lvl~~ Account od poczatku moj i tylko moj, wczesniej gralem na dan00bi paladynem 32 lvl (walsnie tam uczylem sie grac, chociaz niekoniecznie to umiem )

Pozdrawaim
stary 15-07-2005, 08:32   #15
Romusiek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Belchatów

Romusiek ma numer GG 4355960
Domyślny

Ja expić proponowałbym na ds'ach w hellgate, jest tam ładny resp dsow i dobry z nich exp, mam kolegę MS'a i on właśnie expi w hg ^^
Romusiek jest offline  
stary 15-07-2005, 11:07   #16
Grevamba
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2005
Lokacja: lake tikitaka

Imię: Grevamba
Gildia: Amba
Poziom: 107
Poziom mag.: 7
Domyślny

I co?Że niby to eq miało wszystkich zgaśić?
Bez obrazy ale w tym momencie robisz z siebie idiote -.-
A co do expienia to 60+ sorcem można expić wszędzie...poh, guardy, drag lair, tomby itd. itp.

Ostatnio edytowany przez Grevamba - 15-07-2005 o 11:09.
Grevamba jest offline  
stary 15-07-2005, 11:19   #17
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Imię: --
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

tomby, jak wyczaisz tam dobra miejscowke to mozna tam ciagnac naprawde duzo expa...
Arathorn jest offline  
stary 15-07-2005, 12:02   #18
hide
Użytkownik Forum

hide's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004

Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
Domyślny

W tomabch za teleportem jest jeden z lepszych expów solo dla sorców na tym levelu. Trzeba wziać dużo GFB i jazda, jedyny problem to że ciągle będą w ciebie walić paralyze vampy i mumie więc Trzeba wziąć jeszcze MFy żeby się leczyć. Zależnie do tombu możesz robic [z zapasem GFB] nawet lvl dziennie [a moze i troche zarobisz]!
@ci co mówią że kupil...
To że nie wie gdzie expić to nie dowód że kupił konto.. Wielu sorców którzy właśnie skończyli z larvami i rotami ma ten sam problem [np. ja >.< chociaż wytrzymałem na larvach tylko do 45 lvla...]

hide jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania