Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-07-2005, 20:52   #1
Paszczaker Paszczakowski
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 07 2005

Domyślny Z serii Polak potrafi ;) (wnerwic rodaka)

Witam to moj pierwszy post na forum wiec prosze o wyrozumialosc jezeli takie tematy sie juz forumowiczom przejadly... moze jednak mniej zaawansowanych uprzedze przed potencjalnym niebezpieczenstem
W Tibie tez gram od niedawna - duzo slyszalem o PK ale nie zostalem zaatakowany - az do dzisiaj

Gram druidem jestem jeszcze niskopoziomowcem wiec mane regeneruje (jak mi sie wydawalo) w bezpiecznym miejscu na dachu swojej gildii w Carlin - zawsze spokojnie zostawialem tam postac - nie jest to uczeszczane miejsce, zawsze cisza spokoj - idealnie

Przyszedlem tam jak co dzien - na miejscu bylo kilka mebli nie widzianych tam przezemnie wczesniej - zignorowalem je - okazalo sie jednak ze to nie staly tam przypadkowo - kiedy tylko wlazlem na gore wpadlo do gildii dwoch kolesi - rycerz i jak mi sie wydaje paladyn - zastawili mi wyjscie szafka i zaczeli na zmiane wchodzic na gore i rzucac we mnei hmm i strzelac z luku - na szczescie mialem pelen pasek many i moglem spokojnie zdac sie na magick shielda potem tylko manafluid, UH i serie z GFB

udalo mi sie wybronic - w ostatniej chwili kiedy skonczyly mi sie UH i GFB tamci zwiali ( tutaj cytat: " *urwa - nie damy rady "; " ok - ********amy " ) mialem wiec farta

chcialem zapytac ( jako newbie ) czy reszta z graczy tez spotyka sie z tak wymyslnymi przejawiami sku*wysynstwa czy tez ja mialem po prostu pecha ? Nie byl to przeciez przypadkowy atak ale przemyslana pulapka :> Nie bardzo mi sie podoba ze niskopoziomowi druidzi sa traktowani jako worek UH-ow na nogach

Pozdrawiam Michał
Paszczaker Paszczakowski jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-07-2005, 20:56   #2
Gatho Gokhinin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 02 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Pythera
Poziom: 110
Skille: 90/89
Poziom mag.: 7
Domyślny

Heh, takie tematy naprawdę wszystkim sie przejadają i ten najprawdopodobniej zostanie usunięty lub skasowany. A co do Twojej przygody.....Hehe to ci PK byli z prawdziwego zdarzenia dobrze sobie poradziłeś, ale widać, że atakujący byli bardzo doświadczeni lub niezwykle inteligentni (oczywiście nie obrażając ofiary, gdyż większosć ataków pk kończy się deadem.....)
Gatho Gokhinin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2005, 20:59   #3
Paszczaker Paszczakowski
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 07 2005

Domyślny

Coz jezeli mam nadzieje ze moderatorzy mnie nie znienawidza - zawsze moja przygode mozna potraktowac jako anegdote

BTW od tej pory topie wszystkie meble jakie tylko znajde w gildii
Paszczaker Paszczakowski jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-07-2005, 21:11   #4
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

takie tematy sie przejadają i sa kasowane bo zwykle sa napisane w ten sposob
"zabili mnie cholerni pk, stracilem 2 solider helmet i 1200 expa, *******eni pk, ***ac pk, co o tym sondzicie ???!?"
ty za to napisales to calkiem w skladny sposob, thumbs up ^^

co do twojego pytania. Tak wszystko spotykaja sie z pk.. z wyjatkiem tych na serwerach non pvp

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 03:39   #5
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

dajcie sie chlopakowi wygadac przeciez ludzie ucza sie na bledach
ja tez mialem sytuacje ktura tera ten pk zaluje
bylo przed czyszczeniem serva w ab laduje sobie mane a tu nagle kolesi mie bije 12 pal wiec zabil mie (mojego uhmaykera)
po czyszczeniu weszlem moim 24 palkiem prawie go zabilem uciekl do depo i sie dowiedzialem z to polak

Ostatnio edytowany przez janek@ - 27-07-2005 o 13:11.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 04:16   #6
Skrzat
Użytkownik Forum

Skrzat's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey

Stan: Niegrający
Król Chlopie ty jestes poeta :P

Fajnie ulozyles ten temat mi sie bardzo podoba ilozyles swojo histrie z sensem i wiesz jak zrobic histroie bez przeklenst i mi sie to bardzo bodoba a i prosze modkow zeby nie usuwali tego tematu moze innym poczatkujacym sie przyda troche wiedziec o meblach , ze czasami nie na darmo stoja hyhy fajny temat gratz powodzenia i jak najmniej pk zebys widzial a i nos przysobie zawsze kilaka uhow trymaj sie
Skrzat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 08:40   #7
Marixon
Użytkownik Forum

Marixon's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Marixon ma numer GG 7189912
Problem Mój przypadek...

Mnie zaatakował 21 royal paladin i kazał mi płacić !! Dałem mu 2 HMM i 18 blanków i się nie odczepił . Kazał dać zbroję, ale nie dałem. Prawdopodobnie bym padł, lf'y uratowały mi życie (jeszcze nie miałem UH wtedy) . Zwiałem do depo.

A co do tematu to mi się podoba .
Marixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 09:08   #8
maripo
Użytkownik Forum

maripo's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Nowy Sącz

Poziom: 66
maripo ma numer GG 1138995
Domyślny

Ja jeszcze na starej postaci druid 15 lvl 30 mlvl Inferna byłem na foldzie... byłem nOObem więc wiecie
wchodze a tam 18 knight i 21 pall zaczeli mnie nawalać to ja panika... ale tak na głupa <przełomowy moment w mojej karierze> zaczełem nawalać ich runami jakie miałem... leciały f bomby explo tamci padli ja zarobiłem expa i jeszcze mi płacili <Headsmasher rox, moja rodzina > za toi że mnie atakowali, zlootowałem plate armora <1k> sword ringa <1k> i viking? shielda chyba... od tamtego czasu zawsze staram się stawić czoła pk

@topic

Ładnie napisane xD
maripo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 13:02   #9
Kacziv
Użytkownik Forum

Kacziv's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Kacziv ma numer GG 5619795
Domyślny

Decydujesz się na grę na serwerze PvP, a potem żalisz się, że ktoś chciał Cie zabić ?
Kacziv jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 14:23   #10
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Ciekawe kiedy CI ludzie się nauczą że podziały na Polaków, Szwedów, Brazylijczyków jest poprostu przejawem idiotyzmu?! Pomijam że temat jest z serii "a oni mnie zabili i oni są polakami i potem ich roz***ałem i w ogóle czas sie tym pochwalić".
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 14:54   #11
Paszczaker at worki :)
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 07 2005

Domyślny

Gwoli wyjasnienia :
Jestem w pracy nie mam dostepu do swojego konta bo haslo mam w przegladarce wiec zalozylem konto zeby nie przygladac sie bezczynnie

1 Ja sie nie zale - prawde mowiac to byl najbardziej emocjonujacy moment gry i wcale tej przygody nie zaluje - zawsze to cos nowego

2 do ostatniego postu nie potrafie sie odniesc bo nigdzie nie wspomnialem ze zwracam uwage na narodowosc :/ BTW - ani ja ani mnie nikt nie wykonczyl - jeszcze

Jestem tylko zaskoczony tym ze dla niektorych mordowanie innych graczy moze byc celem samym w sobie - o ile zabijanie ludzi ktorzy kradna albo w jakikolwiek inny sposob przeszkadzaja jest jeszcze zrozumiale - o tyle napady rabunkowe to dla mnie na Tibii cos nowego - pewnie przyjdzie mi sie przyzwyczaic

Pozdrawiam Michał
Paszczaker at worki :) jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-07-2005, 15:06   #12
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

A słyszałeś o czymś takim jak odgrywanie roli RPG? Ucz sie Stefan! Wątpie aby Ci ludzie chcieli odgrywać jakąkolwiek rolę, ale w świecie RPG może być tak, że kogoś sie zabija dla zysku, nie? Proste. A że nie ma odniesienia do narodowości... IMO jest, patrzysz się pod względem "polak to zrobił", co widać choćby po nazwie tematu.
stary 27-07-2005, 15:16   #13
Użytkownik forum

Domyślny

Ale ja nie to mialem na mysli dajac taki temat !! absolutnie nie !! Ja raczej wyrazilem podziw dla przemyslnosci, umiejetnosci planowania, i w koncu - inteligencji tych graczy ( chociaz ich odzywki byly na poziomie podstawowki + duza dawka wulgaryzmow pod moim adresem = wniosek - nauczyli sie tego od kogos innego )

A co do odgrywania roli - no dobra ciezko sie z toba nie zgodzic - w koncu mozna i tak.....
stary 27-07-2005, 15:32   #14
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paszczaker at worki :)
Ale ja nie to mialem na mysli dajac taki temat !! absolutnie nie !! Ja raczej wyrazilem podziw dla przemyslnosci, umiejetnosci planowania, i w koncu - inteligencji tych graczy ( chociaz ich odzywki byly na poziomie podstawowki + duza dawka wulgaryzmow pod moim adresem = wniosek - nauczyli sie tego od kogos innego )

A co do odgrywania roli - no dobra ciezko sie z toba nie zgodzic - w koncu mozna i tak.....
LOL ale mnie rozbawiłeś Niech Ci będzie że w to uwierze...
stary 27-07-2005, 15:38   #15
Użytkownik forum

Domyślny

Mozesz mi nie wierzyc ale ja do gier podchodze raczej bez emocji - zwlaszcza tych negatywnych - chociaz zachwycony nie bylem
A jeszcze wracajac do narodowosci - ze strony rodakow spotkalo mnie duzo dobrego jak porady, przedmioty, targanie mojego plecaka po mojej smierci itd
I staram sie odwzajemniac No i pomimo tego ze spotkalem sie z agresja to sprytu im nie odmowie....
stary 27-07-2005, 15:48   #16
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Domyślny

Jednak na przyszłość proszę, abyś nie móił polak, a gracz. Nie wiem jak innych, ale mnie to osobiście bardzo denerwuje.
stary 27-07-2005, 15:54   #17
Użytkownik forum

Domyślny

No dobra - niech bedzie - skoro ludzie sa tak wrazliwi ( i skoro dla innych "Polak" ma wydzwiek pejoratywny ) to trzymajmy sie poprawnosci politycznej taka drobna zlosliwosc - nie miej za zle
stary 27-07-2005, 16:56   #18
zwiastun ciemnosci
Użytkownik Forum

zwiastun ciemnosci's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Nazril - Wieża Ciemności

zwiastun ciemnosci ma numer GG 1923014
Domyślny

tja a pomysl ze sa inni rodzaje pkerow tzw. traperzy ktorzy sa jeszcze bardziej
pomyslowi i sprytniejsi.
;]
radzil bym ci nigdy nie spotkac traperow bo z nimi bedzie trudniej ;]
i zawsze miej ze soba destroy field rune barrrdzo sie przydaja w trapach uwierz mi ;]
stary 27-07-2005, 17:19   #19
Querix of Ice
Użytkownik Forum

Querix of Ice's Avatar

Querix of Ice ma numer GG 7778722
Domyślny

Heh jak codziennie stoisz na tym dachu po kilka godzin i afkjesz trudno żeby ktos sie nie skusil Ciebie zabić ....

voc :
skils : 88/63
m lvl : 18
lvl : 72

||...||....||.||..||\/||..||..||\..||..||||||..||||||..||
||...||....||.||..||\/||..||..||\\.||..||...||.....||....||
||...||....||.||..||...||..||..||..\\|..||||||.... .||....||
||...||||.|||||..||...||..||..||...||..||...||.... .||....||

..............Earth...........Air............Fire. .........Water
Querix of Ice jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-07-2005, 09:36   #20
Marixon
Użytkownik Forum

Marixon's Avatar

Lokacja: Bełchatów

Świat: Berylia
Marixon ma numer GG 7189912
Pytanie Pytanie o trapowanie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zwiastun ciemnosci
tja a pomysl ze sa inni rodzaje pkerow tzw. traperzy ktorzy sa jeszcze bardziej
pomyslowi i sprytniejsi.
;]
radzil bym ci nigdy nie spotkac traperow bo z nimi bedzie trudniej ;]
i zawsze miej ze soba destroy field rune barrrdzo sie przydaja w trapach uwierz mi ;]
Mnie jak trapnęli to aż szkoda gadać... Na statku przy Ghostlandzie 2 PK atakowało, a jeden z nich trapował... Fire fieldy, z ręki, itp... I co miał np. 10 lvl sorc zrobić takim łajzom??

P.S.

Trapowanie jest legalne ?? Słyszałem, że kolesie są niekiedy za trapa banowani, ale nie wiem, czy o takiego samego trapa chodzi ... Prosze o wyjaśnienie tego przez kogoś, kto się dobrze zna...
Marixon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania