|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 07 2005
Lokacja: Płock
![]() |
![]() Mam 53 lvl 81/80 i czy dalbym rade zbloczyc Dl dla ;
-pala 81 dista 46 lvl -pala 89 dista 49 lvl i czy byloby to w miare oplacalne..... Dziekowalbym za filmik o zblizoneym blokerze i ekipie ![]() Ty z góry ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Lokacja: Wejherowo
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lavio C~~
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Morgana
Poziom: 38
Skille: 21/23
Poziom mag.: 50
|
![]() Cytuj:
![]() Ale z sd muszą czasem też bić ![]() pa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Ale nie chodzi mi ze wezme 2 na raz, tylko raz 1, raz 2
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 07 2005
|
![]() ![]() Palle bija z boltow...i z hmmow a nei tak jak poprzednik powiedzial ze z sd ![]() AHA I PAMIETAJ O TYM ZEBY ISC JAK NAJSZYBCEIJ DO DRAGON LAIR (POLECAM TA MIEJSCOWKE ) ZEBY ZABLOKOWAC WMAIARE JAK NAJWIECEJ SPAWNOW. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 03 2005
Lokacja: Neverland
Imię: Vis'ghar Irae
Świat: Pythera
|
![]() Myślę że dasz radę zablokować DL'a na tym lev, natomiast co do opłacalności... tego nie da się jednoznacznie określić - zależy to od loota, a ten potrafi płatać figle, i na jednym huncie nie lecieć wcale, by na innym sypnąć prezentami jak na gwiazdkę.
Btw - jeśli to będzie Twój pierwszy hunt na DL'e polecam Ci wieżę z pojedyńczym respem na dragon landzie obok venore - szybki resp, bezpieczeństwo... tylko że zastać ją pusta to problem ![]() Twój, Vis ![]() PS. @ poo man - z tym lev trochę chyba przesadziłeś... przy blokowaniu Dl'a chodzi o ilość hp, bo gdy gad zaspamuje nas ogniem możemy nie nadążyć z uhaniem... 35 lev to chyba trochę za mało. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() hmm ja tu widze male herezje.
ja solujac dla na 80 lvla pallka jak stane na wavie i spam dostane to potrafie miec ciepło a ludzie na 30-40lvl pisza o blokowaniu... to jest wykonalne- to da sie zrobic- ale jak ktos naprawde umie grac i ma doswiadczenie rekord o jaki slyszalem byl spam od smoka ktory w 1 turze zadal dmg za ponad 1000hp- sumujac ogien i lape. to jakies extrime byl, ale ja i tak nie polecam blokowania majac malutki lvl i nie bedac obytym z dlami. bo widzialem paru gosci co tak chodzili i generalnie - 1 hunt im sie uda a nastepny juz sie nie uda roznie to bywa ;P
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Ja blokowalem dl na wiezy od 39 levelu i z jednego hunta zwrocilo sie za 2 poprzednie [loot:rh=75k] .DL bilo 3 palkow wszyscy ok. 69 dista i pomagali se z hmmow.Moje eq bylo: G arm ,C legs ,Leather boots,Demon shield ,bs ,crus helmet, i p ammy bo tego od ognia gdzis wcielo.Zchodzilo ok. 4-7 uhow i nikt nie pomagal z sd.Dostalem raz combo na 42 levelu i wyszedlem z 35 hp.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Dandrag
Gildia: Doom Brigade
Poziom: 46
Poziom mag.: 52
![]() ![]() |
![]() Herezja to mało powiedziane.. bloker na 30-40 levlu.. Ludzie nauczcie sie w końcu grać. Ani nie masz zysku bo uhy ida jak woda ani nie czujesz sie bezpiecznie. Tak jak mowił Cors to da sie wykonać ale po jakich kosztach i z jakim ryzykiem. Nie lepiej isc na cos słabszego albo po prostu dobic level
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 07 2005
|
![]() Nie no co ty! nie dasz rady! nie ryzykuj! taki lvl! Chyba ze jestes szalony!
a teraz na powaznie hrhr po 1) spokojnie zbloczysz po 2) na 1 dla bedziesz tracil 0-2 (2 to jak bedzie felerny dl) uhy po 3) jakis dsmik czy rh ... chyba oplacalne nie sadzisz? ![]() drobna rada: skoluj kilku (2+) sorcow i mozesz wziac tych palkow i na demonki ![]() loot lepszy (o wiele ![]() ![]() @Up ludzie wy myslicie?! 80+/80+ 53lvl i nie da rady zblokowac? lollll n/c wystarczy ze sie umie uhac ... i wcale nie po shocie jak sadza niektorzy :/ co wy wiecie o prawdziwym blokowaniu ... Ostatnio edytowany przez Venture - 01-08-2005 o 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Gremlin:
Sprawdź to http://www.tibia.com/community/?subtopic=character 40 RP zbloczył Demona,więc jeżeli taki lvl'el (i do tego RP) zbloczył Demona to 65 elite knight powinien z łatwością go zblokować...
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2005
Lokacja: Barlinek
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Co z tego, że uda mu się zblokować 2-3 demony? Tamten koleś wcześniej polecał 2+ sorców i iśc na demon HUNTA (Hunt- polega na zabijaniu większej ilości potworów w celu zdobycia expa oraz wylotowania jakiegoś itemu) a nie iśc i zabić 1 demona. Mój kumpel bloczył demona na 55 lvlu i zlokował 6 demonów ale na jednym prawie deda załapał i zrezygnował z tego. Na 1 demona szedł mu 1 bp uh I szedł właśnie z ekipą podobną do tamtej proponowanej (szło 3 palków i 2 sorców). Palkowi 40 lvl się udało, ja mam filmik jak 20 lvl bloczy dla ale to wcale nei znaczy, że od tego lvla można to robić.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 05 2005
|
![]() @ up up up poo man
Tak jest mozliwosc blokniecia dla na 35-40 lvlu ale to zalezy od farta napewno nie od umiejetnosci -.- Ja knightem na 46 lvlu padlem natychmiastowo od 1 comba dla ( nie zdozylem sie uhnac) - moze to pech @ up lol to samo 30 lvl dl - tak od razu mozna bloknac nawet na 20 ale to calkowity fart byle jaki wiekszy hit i mozesz pogadac z kaplanka w swiatyni |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 05 2005
Świat: Kyra
|
![]() DLa moze bloknac nawet 30 lvl -.- Widzialem na filmie jak 44 lvl SOLOWAL DLa, widzialem tez jak 31 lvl Knajt bloczyl. Wiec Gremlin nie gadaj, ze ledwo bloknie, bo on SPOKOJNIE zablokuje DLa i to nie tylko na wiezy -.- Z 2giej strony moj qmpel na 3cim DLu na huncie, po 2 sekundach po wejsciu dostal combo i deadnal... (40 lvl Elite)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
raz jak blokowalem dle, wbilem na wierze 56 level mialem bodajze, gdy przesunalem sie na skos bylem juz na deep red ![]() tak wiec dla 40 leveli, moze sie blokowanie okazac zabojcze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Dandrag
Gildia: Doom Brigade
Poziom: 46
Poziom mag.: 52
![]() ![]() |
![]() Skoro połowa woli słuchać tych którym się UDAŁO przeżyć na takim niskim levelu blokując dla/demona zamiast wziąć do siebie porady bardziej doświadczonych graczy to życze miłego odrabiania straconych levli/skili
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() Dzieki teraz jak pójde na Dl,albo na bk to moze wrzuce filmik na forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno
Poziom: 101
![]() |
![]() spokojnie dasz rade zablokować - mój kolega na 33lvl zalbokował bylem z nim wtedy - dużo uh nie pójdzie ale jak Gremil wspomniał wieżyczka to narazie najlepsza miejscówka
![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() A teraz chwila szczerości, ilu z was [poza oświeconymi Moderatorami[+no może tak z 2 osoby], którzy akurat coś sensownego napisali] widziało na oczy DLa?
Połowa napisała, że da rade [ma szansę, Orzel blokował DLa druidem na ~60-70 lvl] a inni że na luzie i jeszcze mu się opłaci... Mało który hunt na DLe się opłaca, naoglądaliście się filmików Tibicam i myślicie, że DLe wyskakują z DSMów i RH przy każdej okazji kiedy ktoś je łaskawie zabije... Na Dlach zrobiłem już ze 2 lvle [ponad 200k expa czyli troche DLi już było] i nawet FS mi nie wypadł [no może nie jest to standard, powino juz kilka Towe Shieldów i FSów wypaść..] ar eszta lootu nie zwróciła nawet za 1/5 UH 90 EK który naprawde dużo wie o blokowaniu. Co ciekawe szło mu więcej UH niz 0-2 na DLa [pomyliło ci się z dragiem chyba] |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Nowy Sącz
Imię: Maripo Headsmasher
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 66
![]() |
![]() ja mam 39 lvl <jutro 40 plx