|
Notki |
Poradniki inne, niezwiązane z Tibią Poradniki napisane przez użytkowników forum, które nie dotyczą Tibii, jednak są warte umieszczenia na stronie i przeczytania. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: Lublin
Imię: Sir Dzikusek
Profesja: Elite Knight
Świat: Eternia
Poziom: 122
Skille: 93/90
Poziom mag.: 7
|
![]() To mój pierwszy poradnik w życiu, kiedyś trzeba zacząć ![]() Jak każdy używający UOSU zauważył, że w nim można ustawić by robił automatycznie zdjęcia, lecz minimalnie tylko co 1 min. przez co gdy chcmemy pokazać jak bijemy draga to nam sięnie uda, ponieważ draga często bije się mniej niż 1 min. Dzisiaj zauważyłem w programie IrfanView, że w nim można robić zdjęcia z dowolnym odstępie czasowym, nawet co 1 sekundę. Żeby z tego skorzystać, ściągamy poniższe pliki i instalujemy. Download: IrfanView - Oficjalna strona (dobrze by było, gdybyscie także ściągneli i zainstalowali Pluginy) IrfanView 3.97 - spolszczenie - Kliknij Tutaj Instalacja spolszczenia: 1. Rozpakowujemy plik "polski*****", powinniśmy mieć 2 pliki: Polski.dll i Readme.txt. 2. Kopiujemy plik "Polski.dll" i wklejamy go do katalogu "Languages" tam gdzie mamy zainstalowany IrfanView (domyślnie: C:\Program Files\IrfanView\Languages) 3. Uruchamiamy IrfanView i klikamy "Options->Change Language" i wybieramy swój język. Uruchamiamy program i widzimy o to takie ładne okienko: ![]() Klikamy teraz Opcje i wybieramy Przechwyć Ekran/Okno (lub klikamy C): ![]() Następnie pokazuje się nam takie okno: ![]() Zielony kolor: Tutaj wybieramy na jakim obszarze ma być przechwytywany obraz. Dla tibi najlepsze będzie "Aktywne okno ". Bez beki pznacza że na zdjeciach nie bedzie "paska tytułu okna". Czerwony kolor: Zaznaczamy to, jeżeli chcemy sami zrobić zdjęcie i ustawiamy klawisz za pomocą którego możemy zrobić zdjęcie. Niebieski kolor: Zaznaczamy to, gdy chcemy by zdjęcia robił za nas program w wybranym przez nas odstępie czasowym. Fioletowy kolor: Jeżeli zaznaczamy tę opcję na zdjęciach pojawi się wskaźnik myszy. Żółty kolor: Ta opcja przydaje się tylko w tedy, gdy chcemy zrobić 1 zdjęcie na długi czas. Pomarańczowy kolor: Ta opcja natomiast najlepiej nadaje się przy automatycznym robieniu zdjęć. Wybieramy katalog docelowy do którego mają być zapisywane automatycznie zdjęcia oraz ustawiamy format zapisu i dostosowujemy jego jakość. Uwagi: - Czasami przy pierwszym zdjęciu okno Tibi i IrfanView może się przesortować (tzn. na chwilkę pojawi nam się okno programu, ale zaraz powróci do Tibi). W następnych zdjęciach już nie powinno się to powtarzać. - Program oczywiście jest Freeware. - Zdjęcia wykorzystane w poradniku są zrobione przeze mnie. Mam nadzieję, że poradnik się podoba, a jeszcze bardziej, że komuś się przyda. Jeżeli znaleźliście jakiś błąd ortograficzny itp. napiszcie, postaram się poprawić. Pozdrawiam Sir Dzikusek (Eternia)
Inverso ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Sir Dzikusek - 08-08-2005 o 21:04. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 04 2005
Lokacja: Szczecin
Imię: Master Fresh
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 40
Poziom mag.: 52
![]() |
![]() Bardzo dobry poradnik, wielu osobą się przyda, aczkolwiek nie wiesza kompa? UOsu jest dość małym programem, a kiedyś na moim starym kompie mi wiechy robił, więc się boje pomyśleć co z tym cudeńkiem będzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Wszystko pięknie i wspaniale, ale podaj link do programu z oficjanej strony czyli http://www.irfanview.com/
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Lublin - Eternia - Kazordoon
![]() |
![]() Dobry poradnik, dobrze na temat. Moze ja sie przekonam do tego programu zrezygnuje z Uo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Myślałem, że się domyślisz i podasz też link do spolszczenia na irfanview.com. Pozwoliłem sobie już to poprawić.
Napisz jeszcze gdzie należy rozpakować plik polski***** i jak odpalić polską wersję to przeniosę poradnik. (Czy wszystkim trzeba wszystko mówić?)
![]() |
![]() |
#8 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Ach ten Dwimenor ;] Zawsze dopatrowuje się najmniejszych błędów i dopiero wtedy przenosi do poradników. Ale dobrze. Tak powinno być. W końcu poradnik to ma byc poradnik - przejrzysty i dokładny ;] Zrób to co Dwimenor jeszcze mówił
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dopisałem już jak zainstalować spolszczenie, jak jeszzce widzicie jeszcze jakieś braki lub błędy to piszcie.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Daleeko...
![]() |
![]() da sie go ustawic zeby robil screany print screanem???
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: Lokacja
Stan: Aktywny gracz
Imię: Kamlot De'Kapy
Gildia: Slipknot
Świat: Titania
Poziom: 40
Skille: 75+/75+
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Hmmm... robie wszystko co mowisz, ale jak chce zrobic zdjecie to sie nie zapisuje
![]() edit: Dziala tylko opcja Zapisuj co X sek. ...
W moim sercu Bydgoszcz i Zawisza WKS! W trzy kolory stroisz się! Błękit nieba, biel i czerń! To są barwy wspaniałe! Za nie oddam życie swe! Bo uwielbiam Zawiszę! On dziś dla nas w piłkę gra! I trzy punkty zdobywa! See you in Matchs Zawisza's ![]() Prosze nie wchodź...nieee!! ![]() Wejdziesz - niewyjdziesz ![]() A tak na marginesie... HAIL KYRA! - jesli chcesz zobaczyc prawdziwe oblicze Kyry to kliknij tu! Ostatnio edytowany przez Kamlot De'Kapy - 09-09-2005 o 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Poziom: 71
Skille: 22/20
Poziom mag.: 51
![]() |
![]() dobry poradnik zwłaszcza sie przyda an wojnach i mass huntach, po 2 dobry bo mam infranview
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Fiorina 361
Stan: Niegrający
Świat: Azura
|
![]() Stary! Dzieki! Mam juz ifrana w ... czasu i nie wiedzialem ze moge ssy robic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]() Swietna robota stary. Naprawde dzieki!
|
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 28 04 2005
Lokacja: Nowa Ruda
Imię: Frooget
![]() |
![]() Witam !
Mom nowszą wersje niż tak na której opiera się poradnik. Chciał bym się do wiedzieć w jaki sposób można robić SSki jeden za drugim bez zmiany co chwile nazwy przez "Opcje..." Bo gdy zrobie jednego SS i za nim następnego to mi się podmieniają pliki i jest tylko ss ostatnio zrobiony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Lokacja: Pabianice
Imię: Demongo
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 21
|
![]() Cytuj:
@topic Thx bardzo przydatne, używałem irfana ale nie wiedziałem o tej opcji.
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2006
|
![]() Co należy sciagnąć z Ifan Viev
bo to jest normalna strona co mam całą strone sciągać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
|
![]() Super poradnik! Tego mi było trzeba, już nie muszę się babrać w paincie
![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 06 2008
Lokacja: szczecin
Imię: Shark of Akatsuki
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() Swietne naprawde swietne do tej pory uzywalem uosu ale nie zadowala mnie jesgo jakosc wiec postanowilem poszukac jakiegos innego programu i ten jest naprawde swietny.
Gratuluje i zycze wielu takich poradnikow. |
![]() |
![]() |