![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Wrocław
|
![]() Rysuję w wolnych chwilach, zwykle są to smoki. Ostatnio udało mi sie zeskanować dwa z nich i wstawiam je tutaj
![]() Rys. 1 Rys. 2 Jeszcze chcę tylko dodać, że drugiego narysowałam na zielonej szkole w czerwcu a miałam wtedy przy sobie tylko blok w kratke ![]() A co do tej czarnej krechy w pierwszym na dole to juz się jakoś tak zeskanowało i dopiero się kapłam jak już wstawiłam na stronkę. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: .:unkn0wn:. [err666] SoaD Rulez! \,,\, (^^) ,/,,/
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Nie wiedziałem, że smoki owłosione... xD Raczej słabe prace.... i te słonko xD Kartka w kratkę.... sorki, ale tylko 4/10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Co do czarnej krechy - normalne jest chyba obrabianie pracy po zeskanowaniu na komputerze. Takiej krechy można się łatwo pozbyć.
EDIT: I przy okazji byś się pozbyła tych wszystkich syfów na około tego smoka. Chciałbym zobaczyć twoje ręce po skończeniu rysowania... Ostatnio edytowany przez Bambuko - 24-08-2005 o 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ten pierwszy smok jeszcze ujdzie, drugi zas to...
![]() Ale jesli sprawia Ci to przyjemnosc - rysuj dalej! Z czasem nauczysz sie rysowac ladniej, zgrabniej i powabniej (lol?) ~~
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2005
Lokacja: Araraquara, Brazil
Stan: Na Emeryturze
Imię: Neaniver
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Eternal March
Świat: Aldora
Poziom: 53
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2005
|
![]() niedługo pokaze swoje
a i limit został przekroczonY! niewielu to zobaczy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp
![]() |
![]() Ekhmm... o ile mi wiadomo to nie wolno rozmazywać kredek,ołówków itp.
palcami bo jest to niedozwolone przy prawdziwej sztuce (coś jak rysowanie linijką) Rysunki : Chciałaś tym prochem od ołówka zacieniować ![]() nie podobają mi się te rysunki =/
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: <brak danych>
|
![]() pierwszy jeszcze 6/10
ale ten drugi jedynie 3/10 (i to naciagane) ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() skrzydła pokryte łuską, toć to twarde i zupełnie pozbawione aerodynamiki, powinna jeśli już być tam błona
sam pysk wyszedł niejako najlepiej, ale dolna szczęka jest tak delikatna, że jak ktoś za nią chwyci, to się ździebko wygnie i złamie... powinna mieć mocniejsze kości i lekko uwidocznione, nie iść owalem ładnie do gardła, lecz zachować niejaką równość, prawy róg jest zbyt mocno wygięty, nieproporcjonalnie do lewego.. ta sierść to już za wiele, nie rób mix'u ze smokiem wschodu, albo robisz typowo europejską bestię, albo jakiegoś np. chińskiego, gdyż te nasze rodzime to futra nie miały! 2) to wygląda po trochu jak wypchany balon imitujący smoka skrzydła się zarwą przy najmniejszej próbie lotu - gdzie kości, usztywniające ową konstrukcję nośnią? łusek praktycznie brak.. dziób.. to jest dziób a nie smoczy pysk, gdzie jego normalny kształt oddający poniekąd część 'smoczej grozy'? sam tułów, baloniasty, paskudnie wyszedł, brak przejścia w ogon, brak jakichkolwiek obrysów stawów.. toż smok to mimo wszystko ruchliwa bestia, jak ma być taką z takim cielskiem i bez nóg? no cóż.. musisz sporo popracować jeszcze nad swoim warsztatem.. ale w miarę, jak czas będzie płynął, powinieneś opanować lepiej kreskę.. wtedy chętnie rzucę okiem na to co zamieścisz tutaj ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @Taube
Taube, miej litośc dla początkujących, ja też tak zaczynałam ![]() ![]() @topic Pierwszy smoczek jest nawet fajny, ale to bardziej takie "smoczątko". Na następny raz poprosimy jego mamusię ![]() Drugi obrazek nie podobał mi sie już tak jak ten pierwszy. Smok nie ma wogóle zaznaczonych łusek, a sama głowa jest z lekka niekształtna ( i tu znów te twoje trójkąty), a sam smok wgląda jakby był jeszcze w jajku ![]() Same obrazki sprawiają miłe wrażenie, bo przypominają mi moje obrazki na historii, czy niemieckim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() a litość będę miała.. dobrze *.* <niewinne łoczęta> postaram się nie kąsać.. ino czasem batem smagnę ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Witch
Data dołączenia: 14 05 2004
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
A teraz moje trzy grosze. Nie słuchaj ich tak bardzo, bo oni tu chcą niewiadomo jakiego poziomu ![]() Jesteś na dobrej drodze. Smoki to też moja ulubiona tematyka. Jak narazie czepię się tylko trzech rzeczy (tak żeby Ci dać kopa na odwagę). 1. Rysujesz... hmm.. smoczątka. Spróbuj takiego strasznego narysować ![]() 2. Postaraj się pobawić cieniem. Tak odrobinkę. Nie rób każdego szczególika oddzielnie - narazie zaznaczyc trzeba nimi sam kształt. 3. Dodaj odrobinę realizmu do tych smoków. Pooglądaj sobie filmy o dinozaurach najlepiej. Pełno tam ciekawych pomysłów, a i podpatrzeć można jak taka gadzina mogła wyglądać ![]() A futerko jest jak najbardziej na miejscu. Kto wie? Może właśnie te nasze europejskie były futrzaste ze względu na klimat. Jak narazie tyle. więcej dodam, gdy/jeżeli pokażesz coś więcej. Mogę jedynie odesłać cie jeszcze do tego tematu: http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=36861 To taki mały poradnik z podstawami rysowania. Może się przyda.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Pierwsze smoczatko sliczne i pocieszne. =P
A drugie.. niezbyt udane moim zdaniem. Ot, taka karykaturka.. Niemniej nawet mi sie podoba.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Moim zdaniem nie powinienes tego oceniac w ten sposob. Poziom wykonania jaki jest taki jest wiec nie mozna sie zbytnio do tego przyczepaic tylko czekac az zacznie rysowac sprawniej. Ja bym sie do realistyki puki co nie przyczepial bo to raczej nie ma znaczenia jesli cos jest narysowane stylowo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Całkiem całkiem
narysuj mi coś z gwiezdnych wojen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ps. póki przez 'ó' @down Cytuj:
![]() a to już jest czytanie a nie przeglądanie profilu... i to się rozumie ![]() d. Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. Ostatnio edytowany przez Taube - 24-08-2005 o 21:12. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=47296
Mój temat :| ehhh... ja się męczyłem długo z moimi "rysunkami" i strasznie małe zainteresowanie. A Tu chłopak rzucił dwa rysunki które można szybko wykonać i spam komentów ![]() @Topic Poradnik Tany powinien Ci pomóc, podpowiem Ci, że przez zmniejszanie nacisku ołówka na papier można ładnie cieniować spróbój zrobić gamę sobie na papierze, od najciemniejszego do jasnego , wykorzystaj to w swoich rysunkach, mazanie paluchami nie jest zawsze najlepszym wyjściem. Ale... mało się znam. więc... jak na swój wiek jesteś na dobrej drodze ćwicz rysuj ![]()
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2005
|
![]() Dzieki za rady. Mam nadzieję, że teraz gdy wezmę do ręki ołówek uda mi się narysować coś bardziej profesjonalnego.
![]() Jeżeli stworzę coś godnego uwagi postaram się zamieścić to tutaj i będę oczekiwała dalszych rad. Wielkie dzięki za wzkazanie co jest z rysunkami nie tak, na pewno mi się przyda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() |