Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > Grafiki

Notki

Grafiki Masz talent do grafik? Zamieść swoje prace tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-08-2005, 10:55   #1
Mystical Dragon
Użytkownik forum

Mystical Dragon's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny Rysunki by Me ;)

Rysuję w wolnych chwilach, zwykle są to smoki. Ostatnio udało mi sie zeskanować dwa z nich i wstawiam je tutaj

Rys. 1

Rys. 2

Jeszcze chcę tylko dodać, że drugiego narysowałam na zielonej szkole w czerwcu a miałam wtedy przy sobie tylko blok w kratke
A co do tej czarnej krechy w pierwszym na dole to juz się jakoś tak zeskanowało i dopiero się kapłam jak już wstawiłam na stronkę.
Mystical Dragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-08-2005, 11:03   #2
Mentos
Użytkownik Forum

Mentos's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: .:unkn0wn:. [err666] SoaD Rulez! \,,\, (^^) ,/,,/

Stan: Na emeryturze
Mentos ma numer GG 5518922
Domyślny

Nie wiedziałem, że smoki owłosione... xD Raczej słabe prace.... i te słonko xD Kartka w kratkę.... sorki, ale tylko 4/10
Mentos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 11:04   #3
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Co do czarnej krechy - normalne jest chyba obrabianie pracy po zeskanowaniu na komputerze. Takiej krechy można się łatwo pozbyć.

EDIT:
I przy okazji byś się pozbyła tych wszystkich syfów na około tego smoka. Chciałbym zobaczyć twoje ręce po skończeniu rysowania...

Ostatnio edytowany przez Bambuko - 24-08-2005 o 11:05.
Bambuko jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 12:20   #4
Belvedor
Użytkownik Forum

Belvedor's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||

Stan: Na emeryturze
Belvedor ma numer GG 5329653
Domyślny

Ten pierwszy smok jeszcze ujdzie, drugi zas to...
Ale jesli sprawia Ci to przyjemnosc - rysuj dalej! Z czasem nauczysz sie rysowac ladniej, zgrabniej i powabniej (lol?) ~~
stary 24-08-2005, 12:37   #5
Neaniver
Użytkownik Forum

Neaniver's Avatar

Data dołączenia: 19 01 2005
Lokacja: Araraquara, Brazil

Stan: Na Emeryturze
Imię: Neaniver
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 53
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Interia.pl
Transfer przekroczony

Godzinny limit transferu dla konta mysticaldragon.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony.

Godzinny limit transferu dla kont bezpłatnych, zlokalizowanych na serwerze MIASTO WWW wynosi 1,5 MB. W związku z jego przekroczeniem, konto o nazwie mysticaldragon.w.interia.pl zostało czasowo zablokowane. Zostanie ono ponownie automatycznie odblokowane począwszy od następnej godziny. Zapraszamy do ponownego odwiedzenia tej strony w późniejszym czasie.

Jeśli jesteś właścicielem tej strony i chcesz znacznie powiększyć godzinny limit transferu do 7,0 MB, możesz w każdej chwili dokonać ulepszenia tego konta. Zachowując ten sam dobry adres oraz dotychczasowe ustawienia, otrzymasz znacznie większą pojemność (25 M, atrakcyjny transfer 2,5 GB/m-c, a do tego brak okienka reklamowego pop-up.

Ulepsz swoje konto i wejdź w nowy wymiar MIASTO WWW EXTRA - zanim założysz sprawdź szczegóły oferty.
(limit10znakowsux)
stary 24-08-2005, 12:56   #6
tymon samuraj
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 07 2005

Domyślny

niedługo pokaze swoje
a i limit został przekroczonY!
niewielu to zobaczy!
tymon samuraj jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 13:25   #7
Buffon
Użytkownik Forum

Buffon's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp

Buffon ma numer GG 5984919
Domyślny

Ekhmm... o ile mi wiadomo to nie wolno rozmazywać kredek,ołówków itp.
palcami bo jest to niedozwolone przy prawdziwej sztuce (coś jak rysowanie linijką)
Rysunki : Chciałaś tym prochem od ołówka zacieniować =|
nie podobają mi się te rysunki =/
Buffon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 13:30   #8
k-kondzik
Użytkownik Forum

k-kondzik's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2005
Lokacja: <brak danych>

Domyślny

pierwszy jeszcze 6/10
ale ten drugi jedynie 3/10 (i to naciagane)
stary 24-08-2005, 16:24   #9
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

skrzydła pokryte łuską, toć to twarde i zupełnie pozbawione aerodynamiki, powinna jeśli już być tam błona
sam pysk wyszedł niejako najlepiej, ale dolna szczęka jest tak delikatna, że jak ktoś za nią chwyci, to się ździebko wygnie i złamie... powinna mieć mocniejsze kości i lekko uwidocznione, nie iść owalem ładnie do gardła, lecz zachować niejaką równość, prawy róg jest zbyt mocno wygięty, nieproporcjonalnie do lewego..
ta sierść to już za wiele, nie rób mix'u ze smokiem wschodu, albo robisz typowo europejską bestię, albo jakiegoś np. chińskiego, gdyż te nasze rodzime to futra nie miały!
2) to wygląda po trochu jak wypchany balon imitujący smoka
skrzydła się zarwą przy najmniejszej próbie lotu - gdzie kości, usztywniające ową konstrukcję nośnią?
łusek praktycznie brak..
dziób.. to jest dziób a nie smoczy pysk, gdzie jego normalny kształt oddający poniekąd część 'smoczej grozy'?
sam tułów, baloniasty, paskudnie wyszedł, brak przejścia w ogon, brak jakichkolwiek obrysów stawów.. toż smok to mimo wszystko ruchliwa bestia, jak ma być taką z takim cielskiem i bez nóg?

no cóż.. musisz sporo popracować jeszcze nad swoim warsztatem.. ale w miarę, jak czas będzie płynął, powinieneś opanować lepiej kreskę.. wtedy chętnie rzucę okiem na to co zamieścisz tutaj

d. Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 16:58   #10
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005

Stan: Niegrający
Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny

@Taube
Taube, miej litośc dla początkujących, ja też tak zaczynałam . Gdyby wstawić na forum moje pierwsze prace to mielibyście nie mniejszą polewkę .

@topic
Pierwszy smoczek jest nawet fajny, ale to bardziej takie "smoczątko". Na następny raz poprosimy jego mamusię . Skrzydła powinny byc przykryte błoną. Jeśli używasz miękkiego ołówka, to straj się rozcierać go i wypełniać obrazek z głową. Stosuj gumkę do wymazywania go, możnabyło wymaać nieco ołowka z łusek w miejscu gdzie pada światło. Tak samo jest z zębami... Nie rysuj trójkątów, rysuj kły z dwóch połączonych ze sobą łuków. Potem dodaj do nich cienie i światło, aby sprawić wrażenie "zaokrąglenia". Jeśli rysujesz łuski to zdecyduj się na ich kształt i ułożenie - jeśli mają być trójkątne, to muszą być ciasno ułożone (choć niekoniecznie dachówkowato), a jeśli zaokrąglone, to układasz je w dachówkę. Mozesz też nie zaznaczac tak mocło łusek, a jedynie w zacienionych miejscach pogrubić ich kontury. No i oczywiście to cieniowanie na łuskach: w oświetlonych miejscach mocne, w zacienionych dodaj więcej ołówka, a nie stosuj gumki. Co do owłosienia - ja nic do tego nie mam, choć nie przeczę, że powinienieś się zdecydować na styl.

Drugi obrazek nie podobał mi sie już tak jak ten pierwszy. Smok nie ma wogóle zaznaczonych łusek, a sama głowa jest z lekka niekształtna ( i tu znów te twoje trójkąty), a sam smok wgląda jakby był jeszcze w jajku . No i skrzydła pozostawiają nieco do życzenia. Stosuj bardziej realistyczne cieniowanie.

Same obrazki sprawiają miłe wrażenie, bo przypominają mi moje obrazki na historii, czy niemieckim . Rysuj dalej i ćwicz cieniowanie. Będą z ciebie ludzie

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 18:02   #11
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eileen
Taube, miej litośc dla początkujących, ja też tak zaczynałam . Gdyby wstawić na forum moje pierwsze prace to mielibyście nie mniejszą polewkę
hehe.. każdy tak kiedyś zaczynał ;P ale ważne by popracować nad tym, z czym ma się problemy i wiedzieć właściwie co chce się narysować
a litość będę miała.. dobrze *.* <niewinne łoczęta> postaram się nie kąsać.. ino czasem batem smagnę

d. Taube

mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
stary 24-08-2005, 18:55   #12
Tana
The Witch

Tana's Avatar

Data dołączenia: 14 05 2004

Stan: Na Emeryturze
Domyślny ***

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Buffon
Ekhmm... o ile mi wiadomo to nie wolno rozmazywać kredek,ołówków itp.
palcami bo jest to niedozwolone przy prawdziwej sztuce (coś jak rysowanie linijką)
Bullshit! Można wszystko, byle tylko robić to dobrze.

A teraz moje trzy grosze. Nie słuchaj ich tak bardzo, bo oni tu chcą niewiadomo jakiego poziomu
Jesteś na dobrej drodze. Smoki to też moja ulubiona tematyka. Jak narazie czepię się tylko trzech rzeczy (tak żeby Ci dać kopa na odwagę).

1. Rysujesz... hmm.. smoczątka. Spróbuj takiego strasznego narysować Będzie trudniej, ale warto.
2. Postaraj się pobawić cieniem. Tak odrobinkę. Nie rób każdego szczególika oddzielnie - narazie zaznaczyc trzeba nimi sam kształt.
3. Dodaj odrobinę realizmu do tych smoków. Pooglądaj sobie filmy o dinozaurach najlepiej. Pełno tam ciekawych pomysłów, a i podpatrzeć można jak taka gadzina mogła wyglądać

A futerko jest jak najbardziej na miejscu. Kto wie? Może właśnie te nasze europejskie były futrzaste ze względu na klimat.

Jak narazie tyle. więcej dodam, gdy/jeżeli pokażesz coś więcej. Mogę jedynie odesłać cie jeszcze do tego tematu:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=36861
To taki mały poradnik z podstawami rysowania. Może się przyda.

Tana jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:04   #13
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Pierwsze smoczatko sliczne i pocieszne. =P
A drugie.. niezbyt udane moim zdaniem. Ot, taka karykaturka..

Niemniej nawet mi sie podoba..
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:45   #14
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taube
skrzydła pokryte łuską, toć to twarde i zupełnie pozbawione aerodynamiki, powinna jeśli już być tam błona
sam pysk wyszedł niejako najlepiej, ale dolna szczęka jest tak delikatna, że jak ktoś za nią chwyci, to się ździebko wygnie i złamie... powinna mieć mocniejsze kości i lekko uwidocznione, nie iść owalem ładnie do gardła, lecz zachować niejaką równość, prawy róg jest zbyt mocno wygięty, nieproporcjonalnie do lewego..
ta sierść to już za wiele, nie rób mix'u ze smokiem wschodu, albo robisz typowo europejską bestię, albo jakiegoś np. chińskiego, gdyż te nasze rodzime to futra nie miały!
2) to wygląda po trochu jak wypchany balon imitujący smoka
skrzydła się zarwą przy najmniejszej próbie lotu - gdzie kości, usztywniające ową konstrukcję nośnią?
łusek praktycznie brak..
dziób.. to jest dziób a nie smoczy pysk, gdzie jego normalny kształt oddający poniekąd część 'smoczej grozy'?
sam tułów, baloniasty, paskudnie wyszedł, brak przejścia w ogon, brak jakichkolwiek obrysów stawów.. toż smok to mimo wszystko ruchliwa bestia, jak ma być taką z takim cielskiem i bez nóg?

no cóż.. musisz sporo popracować jeszcze nad swoim warsztatem.. ale w miarę, jak czas będzie płynął, powinieneś opanować lepiej kreskę.. wtedy chętnie rzucę okiem na to co zamieścisz tutaj

d. Taube

Moim zdaniem nie powinienes tego oceniac w ten sposob. Poziom wykonania jaki jest taki jest wiec nie mozna sie zbytnio do tego przyczepaic tylko czekac az zacznie rysowac sprawniej. Ja bym sie do realistyki puki co nie przyczepial bo to raczej nie ma znaczenia jesli cos jest narysowane stylowo.
Arrivald jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:51   #15
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Całkiem całkiem
narysuj mi coś z gwiezdnych wojen
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:53   #16
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald
Moim zdaniem nie powinienes tego oceniac w ten sposob. Poziom wykonania jaki jest taki jest wiec nie mozna sie zbytnio do tego przyczepaic tylko czekac az zacznie rysowac sprawniej. Ja bym sie do realistyki puki co nie przyczepial bo to raczej nie ma znaczenia jesli cos jest narysowane stylowo.
fakt, że może trochę się rozpisałam omawiając te kilka szczegółów i dając wskazówki jak u tak młodego rysownika, co nie zmienia faktu, że Tobie, mój drogi, się przyda czytanie ze zrozumieniem a nuż się okaże, że ja jednak nie facet a baba..

ps. póki przez 'ó'

@down
Cytuj:
a litość będę miała.. dobrze *.* <niewinne łoczęta> postaram się nie kąsać.. ino czasem batem smagnę
my to zwiemy chyba odmianą czasowników?
a to już jest czytanie a nie przeglądanie profilu... i to się rozumie

d. Taube

Ostatnio edytowany przez Taube - 24-08-2005 o 21:12.
stary 24-08-2005, 20:52   #17
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
fakt, że może trochę się rozpisałam omawiając te kilka szczegółów i dając wskazówki jak u tak młodego rysownika, co nie zmienia faktu, że Tobie, mój drogi, się przyda czytanie ze zrozumieniem a nuż się okaże, że ja jednak nie facet a baba..

ps. póki przez 'ó'

d. Taube
Skad mialem wiedziec ze jestes kobieta? Czytanie ze zrozumieniem chyba nie ma tu nic do rzeczy, nie przegladam kazdego profilu. I przepraszam szanowna Pania za blad ortograficzny.
Arrivald jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 21:12   #18
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=47296

Mój temat :|

ehhh... ja się męczyłem długo z moimi "rysunkami" i strasznie małe zainteresowanie. A Tu chłopak rzucił dwa rysunki które można szybko wykonać i spam komentów

@Topic
Poradnik Tany powinien Ci pomóc, podpowiem Ci, że przez zmniejszanie nacisku ołówka na papier można ładnie cieniować spróbój zrobić gamę sobie na papierze, od najciemniejszego do jasnego , wykorzystaj to w swoich rysunkach, mazanie paluchami nie jest zawsze najlepszym wyjściem.
Ale... mało się znam. więc... jak na swój wiek jesteś na dobrej drodze ćwicz rysuj
stary 25-08-2005, 10:09   #19
Mystical Dragon
Użytkownik forum

Mystical Dragon's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005

Domyślny

Dzieki za rady. Mam nadzieję, że teraz gdy wezmę do ręki ołówek uda mi się narysować coś bardziej profesjonalnego.
Jeżeli stworzę coś godnego uwagi postaram się zamieścić to tutaj i będę oczekiwała dalszych rad.
Wielkie dzięki za wzkazanie co jest z rysunkami nie tak, na pewno mi się przyda
Mystical Dragon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-08-2005, 22:06   #20
Randlemen
Użytkownik Forum

Randlemen's Avatar

Data dołączenia: 05 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mentos
Nie wiedziałem, że smoki owłosione... xD Raczej słabe prace.... i te słonko xD Kartka w kratkę.... sorki, ale tylko 4/10
Może to trochę dziwne z mojej strony, ale w tym przypadku w pełni się z tobą zgadzam Mentos. Słabe prace.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania