|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Dziś (14.09) doszło do pierwszych starć między dwoma najpotężniejszymi gildiami na Galanie, Powerpuff Girls i All Saints.
Rozpoczęło się od tego, że Konda (najwyższy poziom na Galanie, 136 master sorcerer), vice-leader All Saints zabił Boltana (120 lvl Royal Paladin) ponieważ ten nie chciał opuścić szeregów Powerpuff Girls - nieznane są dokładne przyczyny dlaczego Konda starał się zmusić go do opuszczenia gildi (jak się później okazało napisał on to wszystkim Polakom w PPG). Najprawdopobniej starał się on najpierw osłabić gildię Powerpuff, a dopiero potem doprowadzić do wojny. Zaraz po zabójstwie Konda otrzymał ultimatum - 200k paymentu za straty Boltana albo wojna między gildiami. Teoretycznie wszystko miało zakończyć się pokojowo lecz niestety na obietnicach się skończyło - Konda nie zapłacił mimo kilkakrotnego przedłużenia czas na zapłatę. Dlatego dziś o 19:06 gildia Powerpuff Girls wypowiedziała wojnę All Saints (http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=948879 - post z deklaracją wojny). Moim zdaniem gdyby powiódł się plan Kondy (wyrzucenie polskich graczy z PPG) AS by wygrało, natomiast teraz szanse chylą się na stronę PPG - oczym świadczą fragi: Po pierwszym dniu wojny sytuacja wygląda nastepująco: 6:2 dla PPG, a membersi AS okupują wszystkie dostępne PZ =] Z nie mojej winy nie mogę skopiować śmierci członków AS (bug? nie wiem ale nie wyświetlają sie ich śmierci w community o.O)... Fragi dla PPG: Vidente Thunder of Skys Van Hellsings Kapcom Guardian of Skys - odszedł z wojny Harillion - odszedł z wojny Keekz'lorenzo Fragi dla AS: Hizopi Lady Jah Jigrod Gowelman http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=948938 - ciągle uaktualniany post z fragami wojenymi. Informacje zawarte w poście są na 100% prawdziwe i z pierwszej ręki (Jestem członkiem PPG). Będę się starał również uaktualniać posta w miarę rozwoju sytuacji na froncie. 16.09 ok. 18:30 doszło do bitwy, która rozegrała się w okolicach Mt. Sterum oraz GH AS. Bitwę wygrało PPG, AS natomiast ratowało się ucieczką. Jedynym 'fragiem' był Keekz'lorenzo, member AS. Najważniejsze postaci wojny wg mnie: -- PPG: - Demiphant on Galana (100 lvl, RP, Polak) - Bon Devil (99 lvl, EK, Polak, były leader Powerpuff Boys) - Febb (86 lvl, ED, Leader PPG) - Veccia (102 lvl, EK, Vice) - Corlic (113 lvl, RP, Polak, Vice) - Grzbieciq (99 lvl, RP, Polak, były Vice) - Begger inco (107 lvl, EK, Vice) - Xisso (104 lvl, RP, Vice) - Maoz Valoren (104 lvl, RP, Vice) - Boltan (120 lvl, RP, Polak - od niego się all zaczęło) -- AS: - Grudging (62 lvl, MS, Leader AS) - Konda (136 lvl, MS, Vice, Najwyższy poziom na Galanie, to on rozpoczął ataki) - Oen (120, EK, Vice) - Vidente (102, EK, Vice) - Sakia (91 lvl, RP, Vice) - Soul hunter of galana (102 lvl, RP, Vice) - Van Hellsinghs (104 lvl, RP, Vice) // Signed by Tharrin Ostatnio edytowany przez Coen - 16-09-2005 o 19:50. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() who cares???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Templar wiesz moze czemu terry molotov spadl z 84 lvl na 77 i przenioisl sie z AS do PPG ?
![]() As ma 32 osoby w gildi w tym h lvl : Konda-136 master/Oen-120 knight /Soul hunter of galana-102 royal/Van Hellsinghs-104 royal/Vidente-102 elite PpG(HAIL!!) ma 56 osob w gildi w tym h lvl : Begger inco-107 elite/Febb-86elder/Corlic-113 royal/dark smooke-91 elite/Maoz Valoren-104 royal/Veccia-102 elite/Xisso-104 royal/Demiphant on Galana-100 royal/Boltan-120 royal/Grzbieciq-99 royal/Bon Devil-99elite oraz wielu innych 60+ Kto ma przewage ocence sami.. Przyczyna wojny wedlug moich informacji byla proba zabicia Stypa(PPG 95 rp) przez Zarize (AS teraz 77 master)kiedy styp huncil na dragach...PPG zarządało wydalenia zarize z AS albo zarize zginie...Konda wiedzial ze wojna musi nastapic i chcąc osłabic morale ppg zabil boltana .Zabicie boltana bylo ostatecznym powodem dla ppg aby rozpoczac wojne... To tyle odemnie Pozdro Dla Ziom eternal crew,Perm,Pillan(all ppg) A takze dla ciebie Templar ![]()
WWW.MOHRADIO.COM Ostatnio edytowany przez Kenseji - 15-09-2005 o 00:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Slepy jestes czy co?? Jak by kazdy rozpisywal sie co do wojen na kazdych swiatach to by mozna oc****c chyba... Na Askarze wybuchla juz 3 albo 4 no i jakos nikt nie wali postow wojna na galanie. Jak chcesz do gazetki to moze nie tu... Ignorancja ludzi mnie zabija.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2004
Lokacja: Łódź
Imię: Legend of Ogg
Profesja: Paladin
Gildia: Dwarfhood
Świat: Galana
Poziom: 53
|
![]() Hmm... zaraz...
Corentiros vs Patriots i Messiahs Corentiros vs Patriots Patriots vs Blackboarded Marauders All Saints vs Despicable Heroes All Saints vs Powerpuff Girls No, musiałem to sobie rozpisać bo już się gubię w wojnach Galany. Swoją drogą, jak ludzie zaczęli Kondę do Jejiheva porównywać, to ten ostatni się odezwał na forum, że sobie wyprasza xD
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 02 2005
Imię: Azgarinett
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Powerpuff Girls
Poziom: 62
Skille: 87/68
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Hail PPG!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Jak by kazdy na tym forum zasmiecal tematami o wojnach to by zrobil sie jeden wielki burdel... Zaraz zaloze temat o wojnie na Askarze pozniej o 2 wojnie ponziej o Wojnie na Selenie but WHO CARES!!! Drom na pamiec skasuj ten temat.... Ostatnio edytowany przez Barts - 15-09-2005 o 10:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Ekhem... myślę, że ten temat bardziej pasuje jako artykuł do gazetki.
Z resztą, who cares? Cytuj:
PL noobs vs Swe noobs a potem wyżej wymienione ![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() @topic: wojny są głupie -.- Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 15-09-2005 o 13:03. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie są znane? jerkov wypowiedz sie..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Krótka rozmowa z Lutore (był wtedy jescze członkiem AS) oraz Kondą no i po pewnym czasie stało się... oficjalnych wersji, bądź przykrywek nie znam... Konda zapewne chciał zmusić Boltana do opuszczenia PPG dlatego że AS byli w sojuszu z PPG a zabicie członka PPG przez AS groziło tym co się stało... Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 15-09-2005 o 15:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 04 2005
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 30
Poziom mag.: 43
|
![]() Nie którzy z was piszą kogo to obchodzi itp...
Mnie na przykład bardzo... Chciałbym wiedzieć o takich sprawach..... nawet gdyby sie nie działy na moim świecie Fajny temat gratuluje |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2004
Lokacja: Łódź
Imię: Legend of Ogg
Profesja: Paladin
Gildia: Dwarfhood
Poziom: 53
|
![]() Hmm... Konda już wcześniej miał zachowania dosyć śliskie że tak powiem, choć oczywiście będzie zaprzeczał zarzutom o rasizm, to dziwnym się wydaje, że akurat tylko Polaków chciał "wyizolować" z PPG...
@Jerkov: pl noobs vs swe noobs było w marcu albo kwietniu, po upadku Cor~ ![]() I zaraz zaraz, chcesz powiedzieć, że pośrednio to Ty wywołałeś wojnę? ;] @Barts: Jest róznica między wojną na miesięcznym serwerze, a wojną na rocznym, nieprawdaż? Z innej beczki: Mój kumpel na 14 poziomie rox, biegał po Thais za walczącymi, wylootował fsa i bsa z zabitego gracza z redem xD
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2004
Lokacja: Wroclaw
Imię: Harmi the Druid
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 100
![]() |
![]() Ja odnosze wrazenie ze ta wojne wywolal Konda z nudow. Dawno sie nic nie dzialo, wiec postanowil wywolac konflikt. Mogl sie tez poczuc zagrozony wzrastajaca liczba 100 lvli, dzieki wojnie moze udac sie mu wywalic czesc z nich z serwera.
Moim zdaniem AS powinni wywalic Konde. Mocno oczysciloby to atmosfere na serwerze |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 15-09-2005 o 17:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Imię: Demiphant on Galana
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Powerpuff Girls
Poziom: 100
Skille: 97/70
Poziom mag.: 20
|
![]() Corentiros vs Patriots
Patriots vs Blackboarded Marauders Między tymi dwoma wojnami była jeszcze wojna IS(Polacy-,-) vs Pat. Odnoście Zarize to dzień przed próbą zabicia Stypa próbowal zabić Demiphanta on Galana(czyli mnie ![]() Btw. Konda to PA huntował mnie za to,że mnie nie lubił na 90 lvlu.Mam nawet zapisanął tą rozmowę. Terry miał hacka;/ Ostatnio edytowany przez Maciupa - 15-09-2005 o 18:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Robię osobną odpowiedź bo będzie ciut off topic więc nie edytuje
![]() ![]() Rook him ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 08 01 2005
Lokacja: W moim domu proste, nie?
|
![]() Tia racja, źle zrobiłem bo faktycznie to wkurzające z tymi wojnami.
Ale ..... jak już ktoś tutaj zauważył napisany przezemnie temat został skasowany więc czuje się w głupiej sytuacji tzn. On może robic temat o wojnie a ja nie. WTF?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |