|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Manasami bedzie szybciej a life ringami wolniej.
A co do tego ile dzialaja LR to mozesz zobaczyc na naszej kochanej stronce ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: Nisko
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 62
|
![]() zalezy jaka grasz profesja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
Stan: Aktywny gracz
|
![]() jestem druid (elder) i wlasnie chodzi mi o to (bo sam nie wiem jak to obliczyc)
czy np majac xxx kasy (powiedzmy 50k) i inwestujac to w life ringi (600-800 na rynku,900 na edron) czy kupujac manasy za te xxx kasy na czym lepiej wyjde ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: Koscian
Stan: Na emeryturze
Imię: Dont click here.
Świat: Elysia
Poziom: 60
Poziom mag.: 54
![]() |
![]() Moge dodać, że ja na life ringu (elder druid + food) zrobilem ~8 uh
na elysi okolo1,2k, wychodzi ze 300gp na plusie....... reszte mozesz policzyc sam. Chetnie to sprawdze tylko obecnie wogole nie mam kasy, lecz jesli wypadnie mi dsm z dli to kupie bp lifer ringow i obiecuje ze przetestuje ten shit
Hail Dark Fighters! In memory of Kleokli the Elder Druid. ------------- Po jakims czasie twoja najlepsza postac zostaje tylko symbolem porażki i straconych godzin, dni, miesiecy i postanawiasz ja sprzedac, zarabiasz tyle ze w efekcie wychodzi kolo 3 gorszy za godzine gry, a kto sobie nim pkuje, po czym dostaje delete za acc shareing/tradeing/player killing. Moze lepiej wogole tego nie zaczynac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Świat: Iridia
![]() |
![]() MF jest szybciej ale drozej, LF jest wolniej ale jesli dobrze przemyslalem to troche taniej. Tylko teraz tez jest kwestia ile ten MF doda ci many, bo mozesz miec pecha i mało dostaniesz lub odwrotnie bedziesz mial szczscie i dostaniesz po 80 many za 1 MF, to oczywiscie tez zaezy od kasy, i od tego czy potrzebujesz run na gwałt czy mozesz z nimi poczekac z 1-3 sni. MF= szybko drogo i nie wiadomo jak sie wejda, LF= troche taniej,wolniej, no i zawsze doda ci tyle samo many, tylko teraz nie wiem ile tez na twoim swiecie kosztuje LF
![]() @edit kurde, zle przeczytalem, chodziło ci o mlvl ;p zmien tylko słowa "runy" na mlvl i na to samo wychodzi a co do mlvl, jesli byłbym na twoim miejscu to wolałbym LF
Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć. Ostatnio edytowany przez Cafe - 07-11-2005 o 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2005
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zielony Pingwin
Profesja: Elite Knight
Gildia: Vincit Omnia
Świat: Hiberna
Poziom: 126
Skille: 92/89
Poziom mag.: 8
|
![]() A wiec tak, troche jestem doswiadczony w tych sprawach bo zrobilem master sorca 50lvl 56mlvl.
Na poczatku mana sitting do 45mlvl, bo stwierdzilem ze tak wolno to to jeszcze nie leci, a kasa sie na pozniej przyda. Potem kupilem life ringi za 100k=111life ringow. Life ring trwa 20min i daje 1 mana point co 2 sekundy, czyli 20*60=1200sec/2=600. Ale nie zapominajmy tez o jedzeniu, ktore regeneruje sie master sorcowi ( elder druidowi tez ![]() Po zuzyciu tych ringow postanowilem kupic tym razem mana fluidy za 100k czyli 1000 mana fluidow. Po wyliczeniu srednia wynosila 50 mana pointow za 1 mana fluid, wiec po wypiciu wszystkich mialem ~ 50000 mana pointow. ( 2 razy kupowalem taka ilosc mana fluidow i 2 razy srednia wyszla zblizona do 50 mana pointow za 1 mana fluid) Ze sprzedazy flaskow potem kolejne 50 czyli w sumie dalo mi to ~ 50300. Czas trwania = jak szybko wypijesz, to zalezy od ciebie, ale mysle ze nie wyrobisz sie w godzine ![]() ![]() WNIOSKI: Jak masz czas i pieniadze to inwestuj w life ringi, ja mialem to i to i zrobilem w sumie okolo 250bp hmmow (troche czasu zajelo) , co potem przeznaczylem na guardy, dl'e, itp. Ale jak pisalem wyzej, przeszedlem na mana fluidy. Decyzja nalezy do ciebie. Ja radzilbym zaczac od life ringow, chodzac na roty na darashii ( wbilem tam 32lvl ) , przez ten czas hmm robic, i potem expic na czym innym juz z runami , polecam guardy. Loot z guardow wysmienity, wiec i kasy ci nie bedzie brakowac. Moj ekwipunek zanim wogole odszedlem z rotow to : 100bp hmm, 20 bp explo, 20bp gfb, 10bp sd. Z 32lvl na 50lvl wbilem na guardach tracac - uwaga - "az" 0 uh ![]() P.S. Po updacie guardy biegaja po calej jaskini , wiec niedoswiadczeni gracze moga miec problemy. to juz tylko od ciebie zalezy jak zagospodarujesz swoje runy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() @up
Co 3 sek. (1 punkt many i hp. Warto dodac ze hp tez sie laduje. Jezeli chodzi o sama mane to sie bardziej oplacaja mana fluidy, ale jezeli xpisz np na larvach czy na czyms co powoli zzera hp to bardziej sie oplaca lr
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Imię: Niat Luza
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
|
![]() A wiec troche to jest inaczej >.<
Druid/Sorc na 1 Life Ringu dostaje 600 many Elder/Master natomiast 800 Innych profesji generalnie nei znam a przynajmiej nie liczylem... A co do manasow to wedlug mnie dobry sposob ale jak masz spoko tej kasy bo life ring trwa 20 min i masz 800 many a przez te 20 min mozesz zrobisz kilka bp hmm/uh/explo czy co tam robisz i jeszcze zdarzysz souli pozbierac troche ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
Poziom: 168
|
![]() Warto dodać że manas nie zawsze daje określoną ilość many i trzeba liczyć w granicach ok 60~
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() Cytuj:
nie rozumiem niby czemu ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 03 2005
Lokacja: Łódz
Imię: Tajne
Profesja: Royal Paladin
Gildia: SHADO SOULS :D
Świat: Vlaoria rox :D
Poziom: 36
Skille: 71/51:/
Poziom mag.: 15
|
![]() co 2 sek co 3 lol? co ey czytac nie umiecie lf działa przez 20 min i co 4 sek daje 1 mane i 1 hp -.-
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2004
Lokacja: Piotrków Trybunalski
Stan: Na Emeryturze
Imię: Nagrix
Profesja: Paladin
Świat: Valoria
Poziom: 49
Skille: 75/62
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() Mana fluid daje średnio 50mp liczyłem biorąc 110 mana fluidów
![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2005
Lokacja: Gliwice
Imię: Zielony Pingwin
Gildia: Vincit Omnia
Świat: Hiberna
Poziom: 126
Skille: 92/89
|
![]() Moze powtorze, bo chyba nie wszyscy zrozumieli -.- :
Life Ring daje w ciagu 20min 600many + 300many z jedzenia , czyli w sumie 900. Zuzylem z 20bp life ringow wiec cos o tym wiem, i testowalem wiele razy. 900many w ciagu 1200sec to jest 1 mana na 1,33 sec dokladnie. Dane dotyczace sorca i druida z promocja. Mana fluid daje srednio 50many, testowalem to kupujac 2 razy po 50bp manasow, wiec tez cos o tym wiem. Ostatnio edytowany przez Niwgnip - 08-11-2005 o 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: O taaaaaaaam ->
|
![]() moim zdaniem lepsze sa life ringi wychodzisz na plus chociaz ze wolniej idzie
![]() @up wiem ze ty wiesz ze ja wiem ze wiesz wiecej AHAHHA lol Ostatnio edytowany przez Biedny - 09-11-2005 o 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hyh...ja to w praktyce sprawdzam.
Najadlem sie na fulla ,zalozylem life ringa..ciagle dojadam rybek ,po 20 minutach mam ok 730 many Elder Druid z foodem i lr ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 11 2005
|
![]() Ja tam wole manasy, chyna lepiej wychodzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 05 2004
Lokacja: Racibórz
![]() |
![]() Cytuj:
Co 3 sek. Jak chcesz to zapraszam na edron i ci zafunduje zebys sobie mogl sprawdzic -.-
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 10 2005
Imię: kasii
Profesja: Paladin
Świat: astera
Poziom: 100
Skille: 90+2/69
Poziom mag.: 20
|
![]() do trenienia m lev przed up manasy
po up manasy dla pacc z promocja ring dla facc( soul pionty sie na mf za szybko kończa ![]() czyli jesli chcesz potrenic mlev i niemasz promocji polecam ringi jesli masz promocje to po prostu fluidy bo soule zregenerowac dla kogos z promocja to 50 minut (200 souli X 15 sek = 300/60=50) dla kogos bez promocju 3h20min(100x2min=200min /60=3,(3)) jesli podczas odnawiania souli nie majac promocji robisz hmmy to masz 3 soule do przodu co 14 minut czyli full souli masz po 7.7h ![]() dalej rozmyslac mi sie nie chce na ten temat po up ring jest lepszy dla ludy bez promocji MF dla tych z promocja ![]() Ostatnio edytowany przez kasii - 09-11-2005 o 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 10 2005
Lokacja: Wawa
Stan: Na emeryturze
Imię: Katanaster
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ruthles Seven
Świat: Guardia