|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Dzisiaj chodziłem z kumplem po mieście starając sie wymyślić jakiś fajny pomysł na prezent i pomyślałem że przecież wy też chcecie na pewno wylać swoje żale na ta troche dziwne święto.
Dlaczego dziwne? Otóż niby żaden człowiek ich nie rozpoczął (a jeżeli ktos to zrobil to nie wiemy kto), nie ma liczonych jak np. WOSP ile razy juz sie odbywalo. Po prostu jest. Pierwsze pytanie: Czy w waszej rodzinie jest kultywowane to swieto? Czy jakos specjalnie sie zbieracie czy tylko prezenty w nocy podrzucane i spokoj? Drugie pytanie: Czy w waszej klasie jest specjalnie obchodzone to swieto? Moze dzien wolny od szkoly/pytania et cetera. A moze dajecie sobie prezenty, jezeli tak to w jaki sposob jest to rozgrywane. Trzecie pytanie: Czy wy kupujecie komus prezent, a moze juz kupiliscie i chcecie sie pochwalic? A moze chcecie sie zapytac co kupic bo czasu coraz mniej... A moze po prostu w klasie macie to swieto obchodzone w sposob jakis taki "inny, ciekawszy". Piszcie i chwalcie sie, moze za rok bedzie to powtorzone na drugim koncu kraju. Uf, koniec pytan wiec moze ja pierwszy odpowiem na te pytania.... 1) Kiedys bylo kultywowane ale obecnie po prostu rodzice daja mi pieniadze (100 zlotych) i sam sobie robie prezent. Jest to o tyle fajne ze ja sobie nie kupie glupiego prezentu ktory po 5 minutach pojdzie w kat. Jednak sa pewne minusy, np. nie ma jakiejs takiej tradycji wzajemnych prezentow. Ale coz przezyje to. 2)Ta, na matmie mam sprawdzian.... a w klasie to mamy tradycyjne kupowanie prezentow. Losowanie i takie tam 3)Kupilem prezent dla kumpla z lawki (ale ciiii ![]() ![]() To by bylo na tyle. Co by tu jeszcze napisac? Zycze jak najfajniejszych prezentow (nie zwiazanych z tibia, to wam nie jest potrzebne) no i tego uczucia ze sie sprawilo komus radosc w momencie dania mu prezentu... to chyba najfajniejsze w tym "dziwnym dniu"..... @Tiligus Spammer plax ;< Ban him!! A tak na serio, to juz ci mowie - mikolaj to twoj tata ;P
do zobaczenia w prawdziwym zyciu Ostatnio edytowany przez Ville - 03-12-2005 o 16:35. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() 1)u mnie w rodzinie całe świeto opiera sie na wizycie u dziadków i wspólnej obiado-kolacji... Prezenty jakie sobie robimy, są zazwyczaj oznaką tego ze sie o kims pamieta, i zazwyczaj te prezenty to małe cieszące drobnostki.
2)w mojej klasie tego świeta nie obchodzimy... zawsze jest problem z organizacja... zazwyczaj to sie opiera na stwierdzeniu na lekcji wychowawczej, "z okazji mikołajek, mozecie sobie cicho porozmawiac w ławkach". Wszyscy wtedy sie chwalą co dostali na mikołaja. 3)Prezenty jakie kupuje, to zazwyczaj jakies małe figurki świąteczne typu małe Mikołajki z reniferkami, ozdoby na choinke itp. Tymi prezentami bedzie cieszyc sie cała rodzina w trakcie świąt jak wszyscy zobaczą piekne świątecze dekoracje. Dołączam sie do życzen ![]() najlepszego ![]() ![]()
|||||||||.................... (Trwa ładowanie podpisu) \m/, Ostatnio edytowany przez CzOpKeRs - 03-12-2005 o 16:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() a ja wierze w mikołaja i nie będe słuchał tych herezji ;<
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Cytuj:
1) Raczej nie ;P W grudniu mam tez urodziny, wiec wiecie ;P 2)Dajemy sobiew klasie nawzajem prezenty. Losujemy, a 6 grudnia nasza wychowawczyni ewoluuje w sw. Mikolaja i rozdaje prezenty ^^ 3)Kupiłem koledze mikrofon i czekolade ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1. Torba słodyczy i 100 zł
![]() 2. Tak, robimy sobie prezenty, każdy losuje kogoś i daje się prezent. Ale, żeby go odebrać trzeba wykonać jakieś zadanie, jakie da wychowawczyni [ Ja musiałem się czołgać przez całą klasę ... ] 3. Nic nie kupie teraz, ale na te cholerne mikołajki szkolne kupie. A dla rodziny to nic ![]()
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... głupie (czyt:"dziwne") święto ?? , mi się bardzo podoba , założe poroże renifera i już gites , posypie cukierkami po szkole (już wiem dlaczego mikołaj jest taki gruby , jak chcesz dać komuś cukierka , to żeby rozwiać jego wątpliwości , trzeba zademonstrować , że nie jest zatruty i jak mam dać na 1k osób po cukierku to sam zjem drugie tyle
![]() 1. dostane batona i na tym sie skończy , a prezenty to po Wigilii dostaje ... 2. w klasie losujemy innych ludzi i dla nich robimy prezenty (~15zł - 1/6 pacca ![]() 3. kupiłem już takiego pluszaka - pingwina (ma strasznie mały ogon , o ile ten guzek to miałbyć ogon) ... PS. sry mówiłeś , że "dziwne" , a nie "głupie" ... Ostatnio edytowany przez DRoN - 03-12-2005 o 17:56. Powód: już nic ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak marginesem:
DO JASNEJ CHOLERY, żadne "Mikołajki", tylko "Święty Mikołaj". Mikołajki to wymysł komunistów - jako, że jakakolwiek wiara czy religia była w ich mniemaniu ZŁA (a naprawdę istniał taki święty. Poza tym, Santa Claus kojarzy się z okrutnym kapitalizmem amerykańskim), wymyślili Mikołajki. Co do tego święta/zwyczaju - mi to ryba, czy dostaję prezent, czy forsę. Ważne, że ta tradycja jest kultywowana w jakiś sposób.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Ja mikolajek nie obchodze, w szkole tez tego nie ma, to takie dziwne 'swieto' ni w ****e ni w oko, ani to boze narodzenie ani cos innego ;p
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 04-12-2005 o 08:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() 1. w tym roku mikołaj na 6 grudnia przyniesie mi książke a konkretnie wydanie kolekcjonerskie Wiedźmina (to w czarnej twardej oprawie z napisem Sapkowski na boku)
2. jakoo że chodze do 3 liceum jako "dorośli" ludzie stwierdziliśmy że nie ma sensu robić takiego obciachu i nie bedizemy sobie kupować prezentów bo za dużo z tym roboty 3. nie raczej nie, chociaż moze jedej osobie coś sie kupi, oczywiście osobie odmiennej płci
"Czemu nas tam nie ma gdzie za darmo wszystko dają...." "płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie" ![]() Ostatnio edytowany przez Pacek - 03-12-2005 o 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() No więc, u mnie w rodzinie dajemy sobie nawzajem drobne upominki czy jakieś słodycze. W szkole idziemy do jakiegoś kina, na lody czy robimy sobie nawzajem paczki, z tym że paczki są według mnie do bani, bo nie zawsze dostaniesz to co chcesz itd. Ja nikomu nic szczególnego nie kupiłem i pewnie nie kupie. Ot, "zwykłe rzeczy".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Świat: Kyra
|
![]() Hmm u mnie sie raczej tego nie obchodzi pamietam jak byłem mniejszy i patrze pod poduche a tam taki fajny jeżdzący aligator ach ale mialem radoche. W klasie sie losujemy i rozdajemy prezenty. Dzisiaj czy jak kto woli 6 min temu dzisiaj kupiłem koledze takie ciapcie rozmiar 30 takie różowiaste świnki i wsadzilem do nich dezodorant i pod prysznic + czekolada jeszcze.
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
![]() |
![]() Cytuj:
U mnie w klasie niestety jest obchodzone to "święto". Ja nie lubie mikołajek w klasie... w domu jeszcze ujdą ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
To sa mikolajki, bo to dzien kiedy Mikolaj ma imieniny. Hmm pomyslisz sobie ze wzialem to z kosmosu - jednak nie! Bo np andrzejki sa dniem kiedy Andrzej ma imieniny i nie jest to zaden dzien Andrzeja tylko po prostu - andrzejki.
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Ostróda
Imię: Soad_Rox
Profesja: Elite Knight
Świat: Eldorado
Poziom: 8
Skille: 7 ML
Poziom mag.: 7M
|
![]() Cytuj:
u mnie sie obchodzi mikolajki kazdy daje sobie jakis dobry prezent (bardzo symboliczny) wkladamy go sobie w nocy 5-6 do buta =] tak jakos jest co roku =] w klasie zawze obchdozilismy ale w tym roku moja ***ebana klasa jak zwykle cos jej nie pasowalo i chyba nie bedzie
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
![]() |
![]() święto komercji ... ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: Exiva "NCrash" :P
Stan: Aktywny gracz
Imię: Freezhen
Profesja: Paladin
Świat: Trimera
Poziom: 68
Skille: 87/79
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Fajne swieto... Zreszta na zeszle dostalem komorke
![]() ![]() ![]() ![]() Jak chcecie to moge podac adres tej firmy ![]() Nazistowska 5 klatka 8 budynek 666-ósty
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Ja tam lubię Mikołajki. Wciąż pozostało we mnie trochę dziecka, wciąż sprawia mi przyjemność wstanie rano i znalazienie jakiegoś drobnego prezentu. Mała rzecz a cieszy ;]
W klasie prezenty dajemy sobie raczej w okolicy Bożego Narodzenia, zazwyczaj ostatniego dnia przed świętami spotykamy się z wychowawcą, śpiewamy kolendy i takie tam. A i jeszcze w tamtym roku miliśmy pizze zamist oplatka. x.x @up ha-ha-ha -.-'
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. Ostatnio edytowany przez Aval'yah - 05-12-2005 o 17:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() No cóż... A u nan zawsze staramy się robić śmieszne prezenty, albo numery z nimi związane
![]() Jeden rok kolega dostał paczkę całą oplecioną sznurkiem ;P Prezent w środku był fajny, ale ile śmeichu było jak zobaczył te sznureczki ![]() Z kolei następnego roku zrobiliśmy jednemu koledze numer, wkładając pudełko w pudełko i tak chyba z 10 pudełek ;D Wszyscy starają się o oryginalne i śmieszne prezenty. W tym roku liczę na światny ubaw ![]() |
![]() |
![]() |