|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() Witam!
Każdy z nas ma jakąś negatywne przyzwyczajenie "kulturalne". Jeden przeklina, drugi dłubie w nosie... A więc poruszam tu ten temat i proszę również o rade dla mnie i mego kumpla. Chodzi o to ,że mam głupie przywyczajenie lub zachowanie(jak zwał tak zwał). Bowiem często odgryzam paznokcie. Jest to okropnie nie higieniczne itp. Wiem o tym, dziwne jest to ,że nie odgryzam ich z strachu jakijś fobii czy nudów. To jest jakby silniejsze odemnie. I mam tak kilka dobrych lat. Wiem jest to bardzo dziwne. Próbowałem się tego pozbyć. Ale to się robi jak nałóg. Silna wola nie wystarcza. A natomiast mój kumpel to już ma problem. On dłubie w nosie i je (no wiecie co). Nie dobrze mi sie robi na samą myśl. Mówi ,że nad tym nie panuje. Naprzykład jak ludzie mu zwracają uwagę to na jakiś czas przestaje a potem znowu to samo. Jakie wy macie przyzwyczajenia i jak radzicie pozbyć się naszych "nałogów"? Prosimy o rzetelne odpowiedzi. Pozdrawiam! ![]() @down Ja też już powoli dostaje się do skórek. Czasem za mocno pociągne i.....boli!
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Chessterr - 17-01-2006 o 15:10. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
![]() |
![]() u mnie bylo troszke dziwnie, najpierw, jak u Ciebie obgryzanie paznokci, pozniej te skórki obok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() hehe, co ciekawe, mam ten sam problem co twoj kolega. taki habit.
poza tym, czesto drapie sie po lbie. ale to z powodu swedzenia. ![]() moje rece nienawidza nie miec dobrego zajecia, wiec z reguly albo siedza w kieszeniach, albo desperacko szukaja zajecia. :x |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Gdzieś czytałem, że to reakcja na stres- żucie keratyny uspokaja, więc to może po prostu odruch?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() To wszystko kwestja psychiki jak juz widzisz ze ręka kieruje ci sie do buzi to staraj sie o tym zapomniec zrobic cos innego to moja jedyna rada
![]() Ostatnio edytowany przez Dreament - 17-01-2006 o 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Maryan the Cursed
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 106
Skille: 91/87
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() 99% kobiet lubi mezczyzn z zadbanymi dlonmi. Sprawa wydaje sie oczywista, albo przestajesz jesc pazury albo jedyna kobieta, ktora na Ciebie spojrzy bedzie pani z tapety na pulpicie.
BTW. Nie ludz sie, ze ten 1% zostanie dla Ciebei-to lesbijki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() A co do mego kumpla. Jak wiemy "kozuchy" są ohudne na sam wygląd. A on to je ale mówi ,ze nawet nie wie czemu. Co on ma robić:>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój
![]() |
![]() @chessterr
niech sobie zalatwi kostke rubika ![]() @michał nie to forum @dron masz tiki ;p mi sie czasem zdaza takie drganie ale kciuka, i nie regularnie/po spelnieniu okreslonych warunkow. Ostatnio edytowany przez Afiks - 17-01-2006 o 15:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() ... a ja mam taką dziwną przypadłość , że jak siedze przed kompem więcej niż 4h (czyli naszczęście rzadko) , to mi powieka lata , taki fajny skurcz ... łaskocze i troche swędzi , ale wmiare przyjemne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() @down Ja mam też takie dziwne uczucie. Czasem siedze spokojnie i nagle tak nie wiem co się dzieje. Jakbym tracił koncentracje. Nie wiem co sie dzieje na około. Mama mnie wyśmiewa ale jest to bardzo dziwne uczucie. Chyba trzeba kupić centrum senior ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Chessterr - 17-01-2006 o 15:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Ja ostatnio mam takie fajne schorzenie ze od czasu do czasu zaczyna krecic mi sie w glowie i nic nie widze przez jakies 3 sekundy. Moze to z powodu nadcisnienia or smth.? Ale w kazdym razie nad tym chyba nie da sie zapanowac ;P
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Oj, to u mnie coś podobnego... Tyle, że tak na chwilke wszystko się rozmazuje i jeśli stoje na nogach to się prawie przewracam
![]()
![]() |
#13 | |
Guest
|
![]() @ Odruchy etc Czasami np jaj mi dlogopis spadnie czy klucze, to mam taki odruch ze klapie bardzo szybko sam sie dziwie, heh. A takie male moje przyzwyczajenie to bawienie sie dlugopisem. Tricki w rece etc xd
Cytuj:
@down Jak bedziesz starszy to poczujesz. Kiedys tez mialem takie cos ale sie wyleczylem sam, scary eh? Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 17-01-2006 o 15:51. |
|
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2005
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @Top Ja to muszę co 30 sek sobie "strzelać" palcami, wiecie, pstrykanie kośćmi ![]() ![]() Cytuj:
![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Rinnaroc - 17-01-2006 o 15:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() ... ja tak kiedyś miałem , że na kilka sekund zaczynała mnie boleć głowa i widziałem wszystko na zielono ... też bardzo fajne uczucie , nawet jak sie przedłużało ... ale jaki byłem zdesperowany , jak otwierałem oczy i palcami se wycierałem , a dalej wszystko zielone było
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@chopkers To zastosuje tą metodę. A teraz już nie używasz recepturek?
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Chessterr - 17-01-2006 o 15:56. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
|
![]() Heh, ja dłubię w nosie (ale nie jem) a co do odruchów to ja:
* zawsze muszę mieć czymś zajęte ręce * macham nogami jak siedzę na wysokim krześle (wiem, że to wyglada dziecinnie i w ogóle, ale nie mogę się od tego odzwyczaić) EDIT: Jezu jakiego głupiego byka walnąłem... ![]() Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 17-01-2006 o 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ja jak obgryzalem paznokcie, to sobie zapodalem kilka gumek recepturek na nadgarstek... i za kazdym razem jak ugryzlem paznokcia, strzelalem sobie z nigl w lape.. w koncu to tak bolalo, ze zaprzestalem jakims cudem xPP
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() Heh jeszcze pare, jak siedze to szybko drgam noga up&down, az sie lawka trzesie. I tu juz takie mniej kulturalne, jak juz mnie jakis nauczyciel tak wkurza to musze odpyskowac bo nei wytrzymam -.- ale rzadko to robie bo ze wszystkimi nauczycielami mam sztame xp.
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() ... no właśnie , jakie są sposoby , żeby sie odzwyczaić , tylko taki , że wyjść na idiote w klasie/przy ludziach , bo to już ostateczne ... ta gumka może jest dobra , bo mam już dość jak mnie w przełyku kolą połykane (moje) paznokcie
![]() |
![]() |
![]() |