Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-02-2006, 07:26   #1
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny Historia Plains of Havoc

Witajcie właśnie robię komiks na podstawie tibii który bedzie dostępny na tej topliscie - www.komiks.toplista.pl, fabularyzowany, a akcja zacznie sie w miescie ktore stalo kiedys na plains of havoc wiec potrzebuje jak najwiecej informacji o zagladzie plains of havoc. Kto zaatakował, kim są knightmare knights itp.

Będę bardzo wdzięczny jak mi pomożecie !!
Ikares jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-02-2006, 07:02   #2
Luc'Infernus
Guest

Domyślny

http://www.tibia.pl/map.php?map=poh Jest to adres mapki pohu, znajduje sie tam króki opis jego histori, tzn skad tam sie wziely potwory itd. Wydaje mi sie ze byl tu juz temat o pohu, opcja szukaj .

PS. Jak bedziesz robil ten komiks dodaj cos od siebie do tej histori pohu, zeby bylo ciekawiej, zamiesc tam np jakiegos ch...... dzielnego rycerza .

Ostatnio edytowany przez Luc'Infernus - 07-02-2006 o 07:05.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2006, 07:24   #3
Ikares
Użytkownik forum

Ikares's Avatar

Data dołączenia: 30 01 2006
Lokacja: Ze Skądowa

Stan: Rookstayer
Imię: Rookstayer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Wymiatacze
Świat: Superoria
Poziom: 666
Skille: -10/-10
Poziom mag.: -6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luc'Infernus
http://www.tibia.pl/map.php?map=poh Jest to adres mapki pohu, znajduje sie tam króki opis jego histori, tzn skad tam sie wziely potwory itd. Wydaje mi sie ze byl tu juz temat o pohu, opcja szukaj .

PS. Jak bedziesz robil ten komiks dodaj cos od siebie do tej histori pohu, zeby bylo ciekawiej, zamiesc tam np jakiegos ch...... dzielnego rycerza .

Mam zamiar troche dodać ;p Będzie cała ekipa profesjii A na tą krótką historyjkę już patrzyłem, opcji SZUKAJ też użyłem.. Poprostu nie chciałem czegoś spaprać tzn żeby sie nie okazało że dałem taką nazwę miasta a tak naprawde była inna Aha dziękuje ci że się zainteresowałeś tym tematem ;p

@Down Wielkie dzięki

Ostatnio edytowany przez Ikares - 07-02-2006 o 14:31.
Ikares jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-02-2006, 09:21   #4
Rejdi
Guest

Domyślny

Hmm, historia PoHu... słyszałem o tym troche, ale nie jestem wszystkiego pewien w 100%. Miasto, które tam kiedyś stało było kolonią osadników z Thais lub Venore (raczej Thais). Na powierzchnię wydostały się demony i różne niebezpieczne istoty, nie wiem jak do tego doszło, więc tu pewnie będziesz miał pole do popisu Oddziały żołnierzy nie zdążyły uratować miasta ale wysłano tych Rycerzy Koszmaru (którzy wtedy chyba byli znani jako Red Legion - ale to tylko gdzieś słyszałem), żeby pozbyli się złych sił. Nie ma dokładnego opisu przebiego walki, wiadomo że rycerze zepchnęli to zło do podziemi (pewnie Pits of Inferno) i zablokowali wejście i tym samym uwięzili zło i siebie samych w tych podziemiach. Jeden z tych Rycerzy zginął jeszcze po drodze, można dotrzeć do jego ciała. Jeden prawdopodobnie uciekł i "zdziczał" mając jako towarzystwo tylko beholdery - to ten sławny Black Knight. Hugo the demonbunny to był chyba jeden z arcydemonów, które wylazły tam na powierzchnię (coś ala Orshi i Morgi). Jeśli chodzi o sposób w jaki te potwory wylazły na powierzhcnię to ja osobiście podejrzewam The Ruthless Seven, którzy jak wiadomo są zamieszani w ostatnie ataki Orshów i prawdopodbnie będą zamieszani w ataki Morgów.

To chyba wszystko co wiem na ten temat, nie wszystkie informacje są pewne, więc dobrze by było jakby ktoś jeszcze się wypowiedział, żeby można było prównać
  Odpowiedz z Cytatem
stary 05-07-2006, 09:52   #5
Bodi druid
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 03 2006

Cool Poh

Fajnie ze sie tym zainteresowales. Hugo w przeszlosci zostal uwieziony przez bardzo silnych druidow ktorzy zlapali go w pulapke na POH (zostal uwieziony przez uzycie czaru blokujacego przejscie Exevo Grav Vita lub cos podobnego. I ten wlasnie Hugo zostal zepchniety do podziemi przez tych druidow. Legenda mowi ze on nadal zyje i jest dzies uwieziony pod pohem. Mowi sie o KWT lacz to nie prawda. Hugo ma tez bezposredni zwiazek z Orshem i Ruthless Seven . Mysle ze troche pomoglem NARQ

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania