Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-07-2004, 08:43   #1
Grevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 04 2004

Domyślny Pytanie do ludzi z non pvp

Ostatnio zastanawiałem się nad zaletami takich serverów...w sumie nie jest hyba asz tak źle bo nie ma pk no ale....biegnie na przykład 80 lvl a jakiś 10 lvl br noobek wywali mu na przykład taszczony bp boltów...No i co ten 80 lvl może mu zrobic?Lub 10 lvl nabluzga 100....i co?Nic nie może zrobic...Bardzo was prosze powiedzcie jak tam u was jest bo strasznie mnie to ciekawi.
Skills: 78/79
Mag lvl: 5
Grevil jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-07-2004, 09:07   #2
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

1. Nie musisz tych boltow ciagnac po ziemi, mozesz zrobic jeszcze 1 kurs do depo i zabiezesz wszystko w inventory, ew mozesz pojsc bez sprzetu i miec dosc cap zeby zabrac bolty na raz (w wiekszosci miast nic juz sie nie da zlurowac wiec mozna nago biegac bo PK sie obawiac nie musisz).

2. W RL jak cie dziecko z piaskownicy zacznie wyzywac to tez podbiegniesz i rozwalisz mu glowe ceglowka?

3. Nie wiem jak na innych Non PvP, ale na Secura wiekszosc high lvl jest na tyle pozadna ze wiekszosc ich szanuje (znajda sie wyjatki, ale na PvP tez sie znajdzie spryciaz co z depo bedzie ci bluzgal).

Servery Non PvP sa troche bardziej jak RL, tutaj nie jest cool ten co ma 2 kolegow z ktorymi trenuja/expia postacia 24h na dobe na zmiane, ale ten co sie umie wypowiedziec i prezentuje soba cos. Sa wyjatki, ale z regoly sa to kupione od kogos postaci ktore zwykle potem albo wcale nie awansuja w lvl albo bardzo niewiele.
stary 15-07-2004, 09:18   #3
Grevil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 04 2004

Domyślny

Dzieki...Czyli jest tam całkiem fajnie Tyle że jeśli miałbym prubować z non-pvp to musze czekać na nove bo tam to jest niby fajnie bo tanio ale jak pujde na hunta wypadnie coś fajnego a liche z tego pieniądze.Jeszcze raz dzięki Gremlin
Skills: 78/79
Mag lvl: 5
Grevil jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2004, 11:08   #4
Dwimenor
Born to Ban

Dwimenor's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
Dwimenor ma numer GG 7472583
Domyślny

Na serwerach non-pvp rzeczywiście ceny są niższe, i mniej zarobisz na sprzedaży, ale pamiętaj że i ty mniej zapłacisz za kupiony sprzęt.
stary 15-07-2004, 14:52   #5
Adamsik
Użytkownik Forum

Adamsik's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Domyślny

Niewiem jak na innych serverach non-pvp ale na Harmoni nawet ceny runów sa nizsze.
Cały dzień męczyłem się zeby sprzedac BP HMMów a i tak musiałem w koncu sprzedac za 800gp
Na danubi wszyscy bili się o hmmy!
Adamsik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2004, 15:09   #6
luzik
Zbanowany

Data dołączenia: 14 06 2004

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Cytuj:
Na serwerach non-pvp rzeczywiście ceny są niższe, i mniej zarobisz na sprzedaży
oj stary zapraszam na Pacere np: fire sword 35 k ,bohy 110-120 k, knight armor 20 k drogie wszystko jak byk 8)
luzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2004, 21:07   #7
Sqbaney
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 07 2004

Sqbaney ma numer GG 7069531
Domyślny

To graj na securze ceny są normalne np bp hmmów 1k

Apropo gram na securze juz z 2 lata innymi postaciami i teraz czuje głód zabicia czasem jakiegos nobika. Czasem to nam ludziom z non pvp wydaje sie ze na swiecie pvp byloby fajnie po dziarzyc.
Sqbaney jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2004, 07:38   #8
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Domyślny

re: Ceny na non PvP nizsze
To Antica tez musi byc non PvP bo ma najnizsze ceny
To samo Nova i Amera.

Ceny zmieniaja sie w zaleznosci od stosunku high lvl do low lvl, a zwykle jest wiecej high lvl na starszych swiatach i dlatego ceny za sprzet sa nizsze (duzo ludzi huntuje), a na runy wyzsze (mniej ludzi robi runy a wiecej ich uzywa).

Cytuj:
Apropo gram na securze juz z 2 lata innymi postaciami i teraz czuje glód zabicia czasem jakiegos nobika.
1. Secura nie istnieje jeszcze 2 dwuch lat, w pod koniec Listopada bedzie druga rocznica.
2. Ktos kto gral na Secura od poczatku nie nazywal by 1k/BP HMM normalna cena. Taka cena jest "normalna" od jakis 3-4 miesiecy, przedtem cena za BP HMM wynosila ~800gp.
stary 16-07-2004, 08:15   #9
eldian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
eldian ma numer GG 7414703 eldian ma login Tlenu Eldian@o2.pl
Domyślny

hmm... ale nie jest tak że masz 11lev i cie zabije 150lev i co
nic nie możesz zrobić a na nonpvp nie ma tak zgadzam sie z gremlinem teraz 1k ale przedtem 800gp jak by ktoś wtedy zainwestował w runki to kaaaaaaaaaaaaase by zbił
zresztą na nonpvp według mnie ma się wiecej kolegów
stary 16-07-2004, 23:23   #10
Ikar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 12 2003

Domyślny

Faktycznie nic specjalnego nie da się zrobić, poza ściągnięciem na takiego jakiegoś stworka - potwornie rzadkie, oraz totalnym olewaniem gościa jak kiedykolwiek coś będzie próbował kupić/sprzedać + to samo kumple. Do tego jeśli mamy dużo wyższy lvl (knightem) albo jesteśmy sorcem/druidem/pallkiem - bawimy się w shadowing (czyli łazimy za gościem i ubijamy wszystko na co zamierza polować i lootujemy to - aż się ćwok nauczy). Ale generalnie - zostawiamy sobie lootbagi w bezpiecznych miejscach, i albo chodzimy kilka razy, albo wysyłamy do siebie przez mailboxa...

Jak to tam jeszcze jest u nas na non-pvp? Ano na Calmerze ceny są... dziwne nieco. Tzn - jest masa n00bów, którzy zaniżają ceny - często przychodząc z tanich serwerów i przyzwyczajeni do niskich cen, sellują nisko. Natomiast - ciekawostką jest mała ilość średnio-lvlowych postaci. A szczególnie knightów. Generalnie masa osób traktuje non-pvp jako serwer treningowy - i jak już się zapozna trochę, albo zmęczy n00bami, to idzie sobie na nowy serwer pvp. I tak to dziwnie jest, że jest zawsze masa low lvli, troszkę średnich i niewiele hi-lvli . Dlatego u nas teraz dosyć prosto jest zdobyć c-shield i gsa, albo i fsa oraz c-shield (że nie mówię o tower, bo to jest praktycznie nie do sellnięcia obecnie - tanie poniżej wartości). A potem? potem się robi duuuży problem. I tak - ostatnio przez to "wymieranie" mid-lvli okazuje się, że fire sword ma się dopiero w okolicach 30 lvlu, albo i później (jeśli się oczywiście gra uczciwie, a nie 5 uhmakerów...). A potem - potem ceny są niezłe.

Co do community... na non-pvp są samo przez się osoby nastawione bardziej pacyfistycznie . Mnie na przykład nigdy nie ciągnęło do pkowania ludzi - nawet mam wyrzuty sumienia w stosunku do n00bów. A spammerzy maja ignore i tyle... A to też się przejawia w stosunku do graczy - więcej osób tak myślących + z reguły to nie n00by - i już się da zebrać trochę spoko osób.
+ można wyrobić sobie pewien szacunek i dzięki temu życie na serwerze jest łatwiejsze .

Jeśli jest się nowym graczem - to wybitnie non-pvp to zwykle najlepszy wybór na początek .
Ikar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-07-2004, 11:49   #11
vijeg
Użytkownik forum

Data dołączenia: 29 05 2004

Domyślny

ja jestem na Non - pvp i nie chciałbym być na PVP. Faktycznie - czasami mam ochote zabić jakiegoś nooba który mnie blokuje albo coś no ale strasznie nie lubie umierać (żałoba 2 dni ) i nagle mi ktoś wyskoczy bo ma zły humor, rozwala mnie a ja trace np. guardian shielda za którego dałem 8k. I co? i dupa nic mu nie zrobie. A na Non-PVP takich problemów nie ma

a co do cen - ja jestem na Pacerze i jest naprawde drogo, przykłady:

bp sd - 4k
FS - 35k
plate legs - 4k
knight armor - 20k
dragon shield - 20k

i wydaje mi sie że to jest naprawde drogo... ale cóż - mam 28lvl i nie chce mi sie przeżucać na inny server

Ale z innej strony polecam pacere - najlepszy gość ma chyba 75lvl (na niektórych serverach po 140 mają) i przynajmniej kiedyś będzie można dorównać tym najlepszym... wkońcu mniejsza jest różnica między 28lvl a 75 niż 28-140 a jak już sie wyrośnie na potęge to ma sie fajne itemki i można zato sprzedać drogo

pozdr
vijeg jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania