Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-05-2006, 23:05   #1
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny Co z tą Tibią?

Jak myślicie czy tibia idzie w dobrą strone? czy Cipsoft prowadzi dobrą strategie rozwoju gry? czy wprowadza dobre rozwiązania? Jak sie zmienia społeczeństwo Tibii? Czy kiedys bylo lepiej niz teraz? chcialbym zebyscie swoje przemyslenia zamieszczali tutaj

PS: chyba nie bylo takiego tematu?
Piotrek Marycha jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-05-2006, 23:21   #2
Nitromino
Użytkownik Forum

Nitromino's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2006
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nitromino
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 62
Poziom mag.: 7
Nitromino ma numer GG 4082602
Domyślny

swe ? .........

Nitromino jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 23:23   #3
xedhgyr zezathyn
Użytkownik Forum

xedhgyr zezathyn's Avatar

Data dołączenia: 03 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
Domyślny

Było lepiej za 7.4
i do tamtych czasów chce wrócić
niestety,mażenia
co prawda było pare fajnych rzeczy...ale np.różdżki miały zrównoważyć klasy,a tak naprawde zaprzepaściły szanse na zrównoważenie knighta z sorcem

NIE dzieciom neostrady
NIE ludziom chorym na dyslekcje,dysgrafie i inne dysmózgowie
TAK opcji szukaj
TAK opcji edite post

możecie mnie zbesztać ale to i tak mój ulubiony zespół!!
xedhgyr zezathyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 23:23   #4
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

hmm niewiem czy byl czy nie ale odpowiem

moim zdaniem idzie w bardzo ale to bardzo zla strone

ja pamietam czasy bez skuli, bez , bez jakichs glupich antyluringow, czy tym bardziej bez noobow (newbie byli ale niegrozni) tam nobow poprostu zawsze rokowali i nie bylo problemu. Pewnie ludzie powiedza ze bez skuli to jak inferna..nie graliscie nie piszcie. byl lad i pozadek. fakt wojny byly czestrze ale przynajmniej uczciwe..nie naciaganie innych na rsa lub bana.
moze i bylo duzo pa..ale przepraszam teraz sa skule i inne badziewia a pa moze nie ma??

ja bardzo dobrze wspominam stare czasy, wtedy ludzie sie szanowali ..ale przecietna wieku graczy tez byla inna.

jedyne co cipsoftowi wychodzi w moich oczach to nowe tereny i grafiki..nie powiem fajne sa (oprocz giant spidera..ten stary byl fajniejszy ;P)

a i jakby ktos powiedzial ze skoro tak mi sie niepofdoba to czemu gram ? bo mam paru dorych znajomych z ktorymi lubie rozmawiac i jest ogolnie sposob na zabicie czasu..chociaz ostatnio oi tak prawie niegram ale to przez sesje
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2006, 23:31   #5
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Deaf Scream
hmm niewiem czy byl czy nie ale odpowiem

moim zdaniem idzie w bardzo ale to bardzo zla strone

ja pamietam czasy bez skuli, bez , bez jakichs glupich antyluringow, czy tym bardziej bez noobow (newbie byli ale niegrozni) tam nobow poprostu zawsze rokowali i nie bylo problemu. Pewnie ludzie powiedza ze bez skuli to jak inferna..nie graliscie nie piszcie. byl lad i pozadek. fakt wojny byly czestrze ale przynajmniej uczciwe..nie naciaganie innych na rsa lub bana.
moze i bylo duzo pa..ale przepraszam teraz sa skule i inne badziewia a pa moze nie ma??

ja bardzo dobrze wspominam stare czasy, wtedy ludzie sie szanowali ..ale przecietna wieku graczy tez byla inna.

jedyne co cipsoftowi wychodzi w moich oczach to nowe tereny i grafiki..nie powiem fajne sa (oprocz giant spidera..ten stary byl fajniejszy ;P)

a i jakby ktos powiedzial ze skoro tak mi sie niepofdoba to czemu gram ? bo mam paru dorych znajomych z ktorymi lubie rozmawiac i jest ogolnie sposob na zabicie czasu..chociaz ostatnio oi tak prawie niegram ale to przez sesje
Respect to You. Nic dodac, nic ujac, widac ma facet leb na karku
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 11:21   #6
kostooch
Użytkownik Forum

kostooch's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xedhgyr zezathyn
Było lepiej za 7.4
i do tamtych czasów chce wrócić
niestety,mażenia
co prawda było pare fajnych rzeczy...ale np.różdżki miały zrównoważyć klasy,a tak naprawde zaprzepaściły szanse na zrównoważenie knighta z sorcem
Prawda. Mozna bylo caly dzien stac z ferma drutow na mc i robic ladna kase. Mozna bylo zrobic zajebistego dista z jedna spirka w lapie. Od czasu zimowego upa sorc\drut jest przegiety na maxa i moze robic takie ilosci expa na jakimkolwiek lvlu, ze bania mala (vide 400k xpa w ciagu dnia moim 35 lvlowym drutem).
kostooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 12:53   #7
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

no cuż czy idzie w dobrą stronę... moim zdaniem różnie to bywa. Każdy update przynosi coś nowego. Soul pointsy moim zdaniem są już niepotrzebne( po ostatnim updacie wymogi lvlowe tak wzrosły dla run że teraz farma sorców/drutów jest nieopłacalna) Ogólnie rzecz biorąc to faktycznie updaty cipsoftu to przeważnie zabezpieczenia (szyfrowanie ostatnie) wzrosty wymogów co do run i sp (farmy druidów i sorców wyeliminowane) trochę nowych terenów łamiące się speary (koniec ze skilowaniem na boocie dla palka) jedynie co do knighta jakoś się nie przyczepjają. To moim zdaniem nawet dobrze (pewnie by było uszkodzenie broni itp to by już wcałe przegięcie było). Co do lurowania też dobre i złe strony. Ile razy padaliście od draga w ammo camp albo od gsa przy moście??Zloorowane dragi, gsy, minomagi, witche patrafiły wkużyć, no a złe strony?? probujesz ubic gsa (pallek oczywiście) już red(gs) hp iii poof za daleko loornięty no i 900 expa poooszło się jeb.. boolty i runy też. Co do skuli tak samo Kiedy masz wysoki lvl i to ty zabijasz oczywiście chciałbyś żeby skuli nie było (lub masz noobchara do pkowania) ale co kiedy to ty jesteś po drugiej stronie i to ciebie pkują?? Po prostu skule są po to żeby ograniczać niktóre osoby i tyle (wiem wiem miałem nie pisać o e pvp ale jeśli lubisz pkować to po prostu graj tam)
Zawsze się wydaje że stare było leprze a nowe jest do bani. Tak samo ze szkołą. Chodzisz do podstawówki mówisz ale hardkor kiedy ja pójdę do średniej. Jesteś w średniej mówisz ale lipa w podstawówce było 10 razy lepiej jak ja bym tam teraz wrócił ale by była zwała. Idziesz na studia mówisz ale tu lipa w średniej było o wiele lepiej zwała na maxa a tu płacisz 2000 za semestr i weś oblej qrw@ to 400 za warunek nie twoje. (chyba że studiujesz dziennie i mieszkasz w akademiku picie na maxa bibki codziennie ale przychodzi sesja i wtedy szybko wracasz na ziemie ). Po prostu Tibia jest jaka jest, zmienia się wraz z kolejnymi updatami czy na leprze?? Tego nie wiem każdy ma swoje zdanie i punkt widzenia.
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 13:09   #8
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Domyślny

po pierwsze co do tych farm drutow...za czasow 7.4 ludzie byli bardziej honorowi i malo ktory uzywal mc..a jeszcze mniej uzywalo botow....i wogole zaden sie dfo tego nieprzyznawal jak juz..a teraz niektore noby mysla ze bez botow to nie gra...ale co tam grac np w rpg not online i wpisac kody ..przeciez to tylko gra nie?? a gdzie tu przyjemnosc i satysfakcja??

musicie wziasc pod uwage ze kiedys ludzie grali dla siebie nie dla lv i nie uzywali w takiej ilosci mc botow ip..oczywiscie pewnie ktos mial ale byly to wyjatki.

co do tego ze e pvp..gdyby zrobili al ltak samo i be z skuli to bym sie nie zastanawial i nawet teraz przeszedl i kumpli namowil...ale bez aola exp za wyzszy lv ..to wszystko zacheca za bardzo do pk .

i co do dedow pewnie jestem jakis dziwny ale dla mnie zabawa jest zarowno umieranie jak i bicie lv/ zabijanie innych. nie jestem jakis tam pk bo nie robie random, moje pvp nie jest tez boskie...ale uzywam tylko swojej reki a nie jakichs lamerskich botow:> i wsyzstko przynosi mi satysfakcje.

a bez skuli..to nie bylo jak na infernie..fakt bylo trzeba czasami sie plaszczyc przed dzieciakami z h lv..ale predzej czy pozniej mozna bylo sie odegrac..wystarczylo zacisnac zeby i przyspieszyc z lv.

i co do tego ze sorc i drut tak ma dobrze to wlasnie minus jest...ja obecnie z sorca na najta wrocilem bo jest za duzo sorcow. kiedys sorc byl elita zadziej spoykana...a teraz?? taki 8-20 lv sorc druid epi szybciej od knighta czy pala na tych samych lv i nie poswieca czasu na trening wogole.

sorc z tego powodu stal sie za prosty juz wole pomeczyc sie knightem :> bo aim z runek to dla mnie nie jestwiekszy problem..na 3 strzaly 1 zawsze jest celny 2 czasami i zadko 3 na 3 ale tez sie udaje

dobra ofa zrobilem..chjcialem napisac ze kiedys byla inna mentalnosc ludzi i nie oszukiwali. teraz graja w 80% max 13 lat i dla nich mc boty to czesc gry bo fdzeiki temu moga zroboic cos szybko nie zalezy im na satysfakcji z tego ze zrobilo sie cos samemu tylk ozeby pochwalic sie koledze/kolezance jaki to ma hiper mega lv i skile...nie patrzac na sirdoki jakicgh do tego uzyl..lamerstwo ale dzieciom ciezko wytlumaczyc takie rzeczy.
stary 22-05-2006, 13:36   #9
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

cuż to rpg ale nie każdy czuje klimat tak jak ty (czy ja). W każdym rpg gram sorcem. Nigdy nie używam kodów nawet w offline (a trochę rpg już się grało baldursy, planescape, próbowałem troche w Icewind dale 2 ale jakoś mnie nie wciągnęła było tego wiele wiele więcej ale nie wszystkie tytuły pamiętam). Właśnie o to chodzi ludzie z Cip softu dostrzegają problem. Kiedyś tibia zrzeszała kilkuset ludzi. Większość się znała Było tylko kilka serwów. Każdy grał tylko i wyłącznie 4 fun. Ludzie szanowali innych bo wiedzieli ile trudu trzeba włożyć w rozbudowę postaci. Booty może i niektórzy używali ale to też tylko ci którzy nie czuli klimatu gry a jedyną satysfakcją było dla nich poczucie wyższości nad innymi (nie słuszne zresztą bo to nie oni zabili tylko boot). Teraz jest wielu hakerów, cziterów i innych. Ludzie nie grają dla zabawy tylko po to żeby wbić pożądny lvl i wystawić chara na allegro. Grają dzieci po 10 lat którzy nie za bardzo dorośli żeby bawić się w rpg.(wiem możecie mi zacząć jechać że taki ze mnie wielki gość bo jestem starszy i może macie rację znam paru 12 latków któży są inteligentniejsi niż 20 latkowie ale z reguły im młodszy grać tym mniej zrozumienia dla innych) Po prostuj szanujcie innych a inni będą szanować was. Gdyby nie updaty cipsoftu teraz byśmy mieli doczynienie z masami farm druidów ceny run by były śmiesznie niskie bo więcej ludzi chciałoby sprzedać niż kupić. Tibia z małej gry w którą grało kilkaset/kilka tysięcy graczy przeradza się w grę zżeszającą kilkadziesiąt tysięcy (a może już niedługo kilkaset tysięcy). Po prostu im więcej osób gra tym więcej oszustów a wszyscy chcemy mieć równe szanse
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 13:56   #10
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Domyślny

jeszcze inna sprawa jest to ze cipsoft traci kase na updatach...najwiecej sracil chyba przy soulpointsach bo te farmy druidow co jak co ale zwiekszaly liczbe graczy do tych 800+ i przez to ludzie czesciej paca kupowlai bo nie chcieli stac w kolejkach. a teraz na 80% serwerach gra max po 500 osob spawny sa slabe itd... ale ogolnie sa tego plusy i minusy. mnie naprzyklad wkurza wolny spawn ale juz sie z tym pogodzilem..na obsidi srednia to ponizej 400 graczy chyba wiec sobie szybkosc spawnow mozecie wyobrazic

ps sory za oftop
stary 22-05-2006, 14:00   #11
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Hail 7.1! Miło się wspomina tamte czasy... Wielogodzinne przechodzenie rooka, klepanie rotów do 20 lvla przy użyciu Spike Sworda, padanie 3 razy dziennie itd. Mało kto używał botów, nie było wielu noobów, można było lurować - słowem; coś się wtedy działo. Teraz każdy na bocie wbije 100 lvl w miesiąc, zaczyna się PA itd. Tibia nie daje już w ogóle radości większości graczy.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 15:02   #12
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Ja zaczynalem od Tibia 7.3 i bardzo mi sie podobalo , pamietam jak 2 tyg przechodzilem rook , nie bylo az tak duzo nOObów ani newbie po prostu kazdy grał na przyjmnosci , pamietam jak szlismy na jakiegos hunta to z pol dnia sie krzyczało na trade buy 10 bp uh's , albo nie bezpieczne wyprawy do venore bo sie zawsze myslalo ze gs bedzie zlurowany xDDDD , moim zdaniem cipsoftowi udał sie chrismtas update 2004 ( nie wiem jakie byly wczesniej ale ten mi sie podobal ) , potem to jush tylko Tibia staczała sie na dno , upadek ekonomi w tibi , lamiace sie spiry , soul pointsy , zjebana tiquanda w ktorej sa tylko hydry najfajniejsze a reszta to waste run i 0 loota , no i różdzki dzieki ktorym sorc/druid szybko expia , pozycja gmów tesh jest do bani co mi z tego ze jest milion piećset sto dziewiedzset gm-ów skoro jeden odwiedza serwer raz na miesiac -.- albo i dłużej , powinni takze dac jakies kary dla PA lub zmienic regulamin gry w ktorej by sie lepiej grało tak sądze
stary 22-05-2006, 15:15   #13
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Evil Maul
powinni takze dac jakies kary dla PA lub zmienic regulamin gry w ktorej by sie lepiej grało tak sądze
daj spokoj to juz wogle by bylo dno. fakt nie jest milo byc paowanym ale czesto pa dotyka wlasnie nobow za ich jakby to powiedziec "inteligencje". bo nie da sie z nimi pogadac bo np 24 lv sorc ma prota na 124 lv i sie wozi tu i tam :> jak jeszcze cipsoft zabierze pa = koniec wojen ..jeszcze zadsze pk = jeszcze mniej mozliwosci zabicia pk = jeszcze wieksza nuda powieje moje skromne zdanie :>
stary 22-05-2006, 15:34   #14
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

Pamiętam tibie z przed ponad 2 lat i powiem wam że gra wtedy miała całkiem inny klimat. 100lvl to było naprawde coś, mimo ze nie było souli anty luringów i tak dalej to było zdecydowanie mniej PA niż jest teraz. W tym momęcie zauważcie prawidłowość, powstaje nowy serwer i idzie tam zgraja ja to nazywam "zawodowców" ludzi których postać jest online 20h na dobę i ci ludize wbijają 100lvl w dwa miesiące, zaczyna sie rządzenie serwerem jakies dziwne niepotrzebne wojny. Ci ludzie to zawodowi gracze komletnie nie czujący klimatu gry, byle mieć większy i lepszy lvl i być władcą świata. Byle zgnębić innych ludzi którzy nie poświęcają az tle czasu grze przez co mają mniejszy lvl. dawny klimat gry zachował sie po części tylo na najstarszych światach, na nowych nie da sie już normalnie grać. A co do zmian wprowadzanych przez cipsoft to uważam że niektóre były wręcz konieczne ale wiekszość z tych zmian były wręcz tragiczne w skutkach. No ale jak powszechnie wiadomo kolejne updaty tylko psują grywanlośc dlatego z niepokojem czekam na kolejny i już sie zastanawiam co tym razem przyjedzie naszym kochanym cipom do głowy. Stara tibia była 10razy lepsza od tej którą mamy w tym momęcie. 7.2 to dla mnie była najlepsza wersjia

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 15:34   #15
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

No cóż CipSoft "stara się" ulepszyć tibię, ale jakoś to im nie idzie. Najlepsza była tibia w za czasów klienta 7.4-7.5. Wtedy granie sprawiało mi przyjemnośc, a traz to NOOBY, DEDY, PKERZY, BOOTERZY, HACKERZY i inny syf który nie zasługuje,żeby grać w tą grę.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 15:58   #16
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Niestety miałem okazję pograć w Tibię bez skulli jedynie przez niecały miesiąc, bo chwilę później wprowadzono ten feralny update. Czy CipSoft rozwija Tibię w dobrą strone? Hmm... no cóż, na pewno uważam, iż wprowadzenie soul pointsów było błędem - wcześniej narzekałem na tempo respawnu potworów, jednakże teraz to jest dopiero tragedia... W kwestii różdżek też raczej się nie wypowiem, bo zawsze grałem i gram tylko sorcem, więc są one mi na rękę i nie mogę przez to spojrzeć na sprawę obiektywnie. W każdym razie uważam, iż pomimo, że nie wszystkie pomysły twórców Tibii są dobre, to jednak bardzo się starają, aby zrobić Tibię ciekawszą i trudniejszą.

Wbrew pozorom Tibii nie psują update'y, a nowi gracze, którzy zaczynając grać, przynosząc ze sobą swoje dziecinne i bezczelne zachowanie z prawdziwego życia. Przykład? Porównajcie sobie graczy z Anticy (mam na myśli tych starszych graczy, którzy grają w Tibię nieco dłużej), a ludzi grających na dowolnym nowym serwerze? W przeciwieństwie do tych z Anticy, zdaje się, że tamci nie znają znaczenia słów honor, sprawiedliwość, lojalność i chyba przede wszystkim uczciwość... Nie rozumieją, że ich 100 lvl wbity przez 2 (lub więcej) osób znaczy mniej niż 30 lvl uczciwie zrobiony przez jednego gracza.

Natomiast jedno jest pewne - jak już zaznaczył wcześniej Deaf Scream (long time no see ) doskonale Cipom wychodzi dodawanie nowych terenów i potworów. Każda nowa aktualizacja wprowadza wiele i zazwyczaj nowe otoczenia bardzo różnią się od poprzednich (przykładem może być choćby dżungla).

Co czeka Tibię w najbliższym czasie? Tego zapewne nikt nie wie, choć na pewno z czasem się tego dowiemy... Aktualnie jednak imho wszystko wskazuje na to, iż coraz więcej dzieci (tak dzieci, bo jak można nazwać zgraję niewykształconych analfabetów, którzy uważają, że szkoła jest tylko po to, aby im utrudnić życie?) zacznie grać w Tibię, co spowoduje wzrost ilości noobów i coraz to częstsze odejścia porządnych graczy.

Pozdrawiam
Rothes

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 22-05-2006 o 16:38.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 16:25   #17
wojtas1
Guest

Szczęśliwy

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
Jak myślicie czy tibia idzie w dobrą strone? czy Cipsoft prowadzi dobrą strategie rozwoju gry? czy wprowadza dobre rozwiązania? Jak sie zmienia społeczeństwo Tibii? Czy kiedys bylo lepiej niz teraz? chcialbym zebyscie swoje przemyslenia zamieszczali tutaj

PS: chyba nie bylo takiego tematu?
moim zdaniem tibia jest swietna.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 16:29   #18
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Ta... Dla low-lvl newbie grającego w Tibie od niedawna może i jest fajna. Dla (większości) weteranów Tibia się stoczyła...
Btw, tak sobie myślę, że to jeden z niewielu tematów który ma szanse na sensowną dyskusję na ciekawy temat...
stary 22-05-2006, 16:34   #19
chesek
Użytkownik Forum

chesek's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Usunięty
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wojtas1
moim zdaniem tibia jest swietna.

Pfff, wyjdź. Widać, że nie masz nic do powiedzenia.

Moim zdaniem (jak większości tutaj) Tibia była najfajniejsza w wersji 7.1-7.2. Ja jak zaczynałem grać w Tibię nie martwiłem się o skille, mlvl czy myśl, że jak wejdę to zaraz ktoś mi zabierze loota - nie. Kiedyś ludzie byli inni, nie było takich osób jak koleś wypowiadający się 2 post wyżej. Każdy siebie szanował i pomagał - to było coś.

Ostatnio edytowany przez chesek - 22-05-2006 o 16:37.
chesek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-05-2006, 16:52   #20
ripper
Użytkownik Forum

Domyślny

Lol. To, że komuś Tibia się podoba, nie ma NIC do klimatu starej Tibii... Popieram Twoje poglądy, ale nie rób wjazdu na kogoś za jego zdanie ;d
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania