|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Senja
Imię: Cichy mac
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() Ostatnio w związku z czasowym brakiem działania starego klienta TibiCam, rozpocząłem się rozglądać nad jakimś nowym programem.
Ilość kandydatów dość szybko spadła do 2... TibiCam NG, i TibiCam. O ile TibiCam jeszcze nie miała działającej wersji, to postanowiłem bardziej przypatrzeć się konkurencyjnemu produktowi produkowanemu przez (jak na początek się zdawało) firmę. Produkt wydał mi się na tyle warty zaufania, że wątpię aby miał na celu hackować konta. Sciągam, instaluje... uruchamiam... nastapił restart kompa. Próbuje kolejny raz.. to samo, reinstalacja programu – to samo. Ostatecznie częściowo udało mi się uruchomić to oprogramowanie, jednak nie byłem w stanie nic nagrać, ani odtworzyć. No dobra, ale myślę - skoro został wydany przez „firmę”, to może ma jakąś pomoc techniczną. A owszem jest, gotowe formularze zapraszają do zadawania pytań. Wszystko pięknie. Opisuje dokładnie problem... wkrótce dostaje odpowiedź – „zreinstaluj Windowsa”. No dobra, tylko, ze takie rozwiązywania problemów, to i ja znam. Napisałem, że jednak oczekiwał bym może zajęcia się tym bugiem, a nie rozwiązania problemu na zasadzie – „format dysku”. (W końcu program został wydany przez „profesjonalną firmę oferującą pomoc techniczną”). Odpowiedź była szybka – dostałem BAN-a. No cóż, skoro TibiCam NG nie działa, pomoc techniczna to banowanie (sic!) użytkowników zadających niewygodne pytania, to ja jednak podziękuje oprogramowaniu produkowanemu przez tą „firmę”. Dobrze, że w międzyczasie pojawiła się już działająca stara TibiCam. Może nie ma tylu funkcji, ale ma jedną ogromną zaletę – zawsze działa! Pomocy technicznej nikt nie obiecuje, co jest chyba uczciwszym rozwiązaniem, niż to z czym się spotkałem. Zresztą aktualnie są prowadzone prace nad jej rozwojem, i dodaniem paru funkcji. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2006
Lokacja: Sojcze
Świat: Pandoria
![]() |
![]() Mi TC NG dzialala bez zarzutu. Jej glowna zaleta jest to ze mozemy zaczoc nagrywanie w dowolnym momencie, bez ponownego uruchamiania klienta Tibii.
Jednak ma takze pewne wady, przykladowo nie pokazuje skulli na filmach, czy nie pokazuje rzucanych czarow. Czasami tez mam problem z wlaczeniem filmu bo... nie wykrywa klienta Tibii ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Nie wiem co Ci się działo z tym Cichy... mi TC NG działa zupełnie bez zarzutu.Jeszcze nigdy nie musiałem cos kombinować. I ma wiele więcej zalet niż wad, co jest odwrotną sytuacją do zwykłej TC... brak przewijania filmu do tyłu w TC to.. ekhem... <ocenzurowano>
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Zalesie Grn.
Stan: Aktywny gracz
![]() |
![]() Ja też mam problem z tc ng, tyle że nic sie z kompem nie dzieje.
Włączam playera wybieram filmik i sie tibia nie odpala(@upup, robiłem resety kompa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() ja w ktoryms temacie napisalem ze mi tc ng nie dziala...to wyzwali mnie od tumanow i idiotow z niskim "poziomem intelektualnym" ..pff ..teraz badzcie tacy mądrzy(MUI, Olorion.) i powiedzcie ze my jestesmy tumanami bo nie umiemy obslugiwac tc ng...pfffff nie na kazdym komputerze to musi dzialac...i wszystko
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
|
![]() Też miałem problemy z Tibicam NG, ale wczoraj wieczorem wyszła nowa wersja, która u mnie już chodzi doskonale
![]() i jeszcze mała Ciekawostka: Jak większość osób wie, skanując poprzednią wersję na viruscan.jotti.org jeden z AV wskazywał na to, że instalka jest zarażona jest jakimś spyware(definicja spyware:http://pl.wikipedia.org/wiki/Spyware). (Btw. Jeśli ktoś korzystał z tej wersji to dla pewności radzę przeskanować kompa jakimś porządnym anti-spyware, ja polecam Spybot) Okazuje się jednak, że skanując nową wersję żaden z AV nic nie wskazuje, więc chyba ta wersja jest już bezpieczna. Ostatnio edytowany przez Pablosso - 30-05-2006 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja osobiście polecam NG najnowższy.Jestem mile zaskoczony obługą
i możliwościami.Problemów z NG żadnych nie miałem ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2005
Lokacja: BIaŁyStOK
![]() |
![]() Z kąs masz tibie Cam 7.7??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2006
Lokacja: Wodzisław Śląski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Master Darios
Profesja: Knight
Gildia: Amigos
Świat: Celesta
Poziom: 73
Skille: 81\77
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
|
![]() jest jeszcze produkt nr 3 TibiaMovie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: WoWscape
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2005
Lokacja: Kołobrzeg
Stan: Na emeryturze
Imię: Oskaburth
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 46
![]() |
![]() Mi tez NG nie dziala. Zna ktos link zeby sicagnac TibiCAM pod 7.7?
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam. Nie wiem jak wam ale jak ja sciagnelem tibie cam 7.7 i kilka filmow to podczas odtwarzania postacie bardzo wolno chodzily na normlanym spidzie. przykladowo film krecil 126 rp a ruszal sie jak slimak...
Edit: podkreslam na normlanym spidzie ![]() btw tak przypadkiem to nie wprowadzili nowego clienta? ![]()
17:34 You see yourself. You are an elite knight. Ostatnio edytowany przez Aver - 01-06-2006 o 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Chyba nikt nie wspomnial o jednej z najwiekszej wadzie TibiCAM, to jest taka, ze nie dziala na win 98. Ale i tak jest (dla mnie!) najlepsza.
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
|
![]() a co jest w nim zlego? kazdy uzywa tego co uwaza za najlepsze i najsensowniejsze dla siebie
|
![]() |
![]() |