|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
|
![]() No cóż, właśnie przejrzałem z grubsza betę tegoż pakietu i... nowa szata graficzna jest OLŚNIEWAJĄCA! Obsługa stała się dużo prostsza i szybsza dzięki zakładkom, a sam program zajmuje niewiele więcej pamięci komputera. Moim zdaniem, ta beta zasługuje na ocenę celującą. A co wy o tym sądzicie?
@down Rzecz gustu xD Ostatnio edytowany przez Adner - 13-06-2006 o 21:45. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Wała nie olśniewająca. Jeszcze bardziej brzydka i gówniana od poprzednich. M$ znowu wam daje shita, a wy jak dzieci cieszycie się z jego ugniatania.
Poza tym wiecie, że Windows (a przynajmniej jego jądro) nie jest wcale takim genialnym wynalazkiem Bill Gie? ;] @down: Tak widziałem, jest brzydki jak noc. Wodotryski to ja sobie oglądam w F.E.A.Rze, albo HL2. Od takiego pakietu oczekuje funkcjonalności, a niestety Microsoft Office jej nie posiadał, nie posiada i jak tak dalej pójdzie to nie będzie posiadać. Bill znowu wywali kasę i rozreklamuje, tak że ludzie kupią. Nieświadomi, że pod ręką mają (by daleko nie sięgać) takiego Open Offica, nie wspominając już o możliwości wywalenia całego Wina w cholerę. I na przyszłość "nie ucz ojca dzieci robić". ![]() Ostatnio edytowany przez Ryłek - 13-06-2006 o 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() @up
a wogółe widziałeś Offica 07? Bo zdaje mi sie że nie ;d @Topic racja jest super, tylko droga ;]
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Barad dur
Stan: Aktywny gracz
Imię: Dark lord sauron
Profesja: Sorcerer
Gildia: Goblins of moria
Świat: Galana \m/
Poziom: <?>
|
![]() dzieci sie napalaja na nastepne niepełnosprawne dziecko micro softu...?
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Dokladnie. Produkty Micro$oftu za kazdym razem roznia sie tylko cena i layout'em, rzadko funkcjonalnoscia-.-
Hail notepad! @Rylek: Heh, ty tez lubisz linuxa? Jaka dystrybucja? Albo inny system? Ostatnio edytowany przez styku - 14-06-2006 o 05:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Zamiast krasc Offica 07 lepiej zassac OO.
@Rylek: no i co z tego, ze win nie jest wcale takim genialnym wynalazkiem BG? Zazdrosc zjada cie od srodka, ze ktos potrafil stworzyc taki system jak Win? IMO do zastosowan domowych winda jest 1000x lepsza od jakiejkolwiek dystrybucji linuxa.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......
Stan: Na emeryturze
|
![]() zgadzam sie z Ryłkiem.
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() microsoft wydaje nowe wersje za ktore trzeba placic rownowartosc dobrego komputera, a dostepna jest alternatywa w postaci open office'a
najnowsza wersja OO obsługuje sprawdzanie pisowni jezyka polskiego z ogromnym slownikiem tworzonym poprzez graczy scrabble na portalu kurnik.pl czego chciec wiecej? makr, ktore sa potencjalnym zrodlem keylogerow? animowane pieska ktorego nie da sie wylaczyc? czy moze kolejnej dziury, na ktorej zalatanie bedzie trzeba czekac kilka miesiecy? po co wydawac kilka tysiecy zlotych jesli moge miec taka sama funkcjonalnosc za darmo? zeby miec wspomnianego pieska w 3D i wykorzystujacego wszystkie mozliwosci najnowszych kart zgodnych z directX 10? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
@Topic Gdyby ludzie nie patrzyli na to jakie to śliczne to takie Office'y by nie wychodziły. Może ktoś napisać co nowego w MO 2007? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Winda jest jak demokracja; niejest idealna, ma wiele błędów, ale nikt nic lepszego dotąd nie wymyślił. Zaraz mi ktoś wyskoczy że unixy to, unixy tamto; unixy nie są złe, jednak to przez m$ nastąpił bum komputerowy, stał się on dla każdego, a nie tylko specjalistów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
NO WAI, nie mam zamiaru wdawac sie w kolejna dyskusje WINvsLIN, napisalem swoje zdanie i nie musze sie z niego tlumaczyc.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Mów se co chcesz, ale i tak najlepszy jest dla mnie Microsoft 2000
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@MO2k7 Ot, kolejne opakowane w kolorki "dzieło". Wolę OpenOffice od czegoś, co będzie się gryzło z połową theme'ów graficznych na dysku. :P
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Od bardzo dawna nie interesowałem się Offisem, na razie korzystam z 2003, tyle co ja z niego korzystam… dwa razy na tydzień to niewiele. A tu proszę 2007 : ) trzeba będzie zassać ^.^ Nie jestem zbytnio obeznany z tym programem jedyne co mi potrzebne to Word i Excel (czasami Powerpoint do prezentacji ) na nich znam się w miarę dobrze. Zaczynamy zasysanie pip pip pip.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||
Nieobecny.
|
![]() Cytuj:
Co rozumiesz przez niewiele wiecej pamieci komputera? 100 MB? 200 MB? czy moze 800MB jak vISTA? Pozatym, ile funkcji nowego MSO jestes w stanie wykorzystac? 100? a potrafisz wymienic powiedzmy 1/10 reszty? Nie? to wytlumacz mi po cholere zajmowac cenne miejsce na dysku i PLACIC GRUBA FORSE za cos, czego nigdy nie wykorzystasz? Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Poziom: 69
![]() |
![]() Office 2007 i Vista to moim zdaniem najzwyczajniej morderstwo portfela w zamian za cukierkowe efekty i grafike. Co prawda powoli XP zostanie zepchniete w cien, jak teraz Win98 (bez SE), ale jak na razie po prostu nie widze powodu aby to kupowac.
Z Linuksem jest ten problem, ze nie wszystkie gry maja natywne wersje pod niego (nie przecze, ze takich gier nie ma), i niektore trzeba emulowac - szary uzytkownik by tego nie rozkminil, a ja sam i tak wole pojsc na latwizne :/ Jak ktos nie gra w gry, to faktycznie, Linux jest lepszym wyborem :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() N poprawę humoru
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Co do tego czy MO 07 jest cool? Prosta sprawa, Vista wszystko rozp...liła. Dlaczego? Bo co mi nawet z najlepszego, najbardziej stabilnego, bajerandzkiego, cudownego, funkcjonalnego (i dodajmy np: darmowego) pakietu skoro mój komp nie odpali nawet systemu dla ów pakietu wymaganego... To tak jak z Halo 2 na PC. Bedzie tylko pod Viste, i MS znów się będzie dziwić, jakim cudem konsolowy hit nie idzie się sprzedawać na PC. Oni chyba zapominają, że po coć chyba reklamowali XP... @emilok: co do obrazka, dodam do niego pewną historyjkę: Posiadam cudnego kompa z hiperkarketu ^^ z OEMem Windy ME. Niestety, gdzy po dłuższym czasie chciałem przeskoczyć na Linuxa, zostałem (nie)mile zaskoczony. Mianowicie nie mogę przeprowadzić formatowania dysku pod inny format niż Cudny windowsowy FAT, nawet partycji nie zrobię, ot taka miła polityka Micro$hitu.
![]() |
![]() |
#20 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
W zasadzie, to z linuksa nie korzystam tylko dlatego, że jestem leniwy. No i dlatego, iż Thiefy nie są linux-friendly. ![]() Cytuj:
Wybaczcie, ale tworzenie systemu, który będzie wymagał piętnastu gigabajtów wolnego miejsca na dysku, PRZYNAJMNIEJ procka z jednym gigahercem, PRZYNAJMNIEJ jednego gigabajta pamięci RAM i karty graficznej z PRZYNAJMNIEJ trzydziestoma dwoma megabajtami pamięci jest po prostu CHORE - takich wymagań nie mają niektóre gry komputerowe. Pierdzielę, jeśli XP zostanie KOMPLETNIE olany przez M$, kupuję drugi dysk i instaluję lina. Owszem, trochę się namęczę, trochę mi to zajmie, pewnie nie będę idealnie się nim posługiwał - ale będę miał święty spokój, bez wodotrysków i pixel shaderów na pasku zadań.
![]() |