Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-06-2006, 21:11   #1
Adner
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2006

Domyślny Microsoft Office 2007

No cóż, właśnie przejrzałem z grubsza betę tegoż pakietu i... nowa szata graficzna jest OLŚNIEWAJĄCA! Obsługa stała się dużo prostsza i szybsza dzięki zakładkom, a sam program zajmuje niewiele więcej pamięci komputera. Moim zdaniem, ta beta zasługuje na ocenę celującą. A co wy o tym sądzicie?

@down
Rzecz gustu xD

Ostatnio edytowany przez Adner - 13-06-2006 o 21:45.
Adner jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-06-2006, 21:37   #2
Ryłek
Zbanowany

Ryłek's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3

Imię: RC-1262
Ryłek ma numer GG 1617583
Domyślny

Wała nie olśniewająca. Jeszcze bardziej brzydka i gówniana od poprzednich. M$ znowu wam daje shita, a wy jak dzieci cieszycie się z jego ugniatania.
Poza tym wiecie, że Windows (a przynajmniej jego jądro) nie jest wcale takim genialnym wynalazkiem Bill Gie? ;]

@down: Tak widziałem, jest brzydki jak noc. Wodotryski to ja sobie oglądam w F.E.A.Rze, albo HL2. Od takiego pakietu oczekuje funkcjonalności, a niestety Microsoft Office jej nie posiadał, nie posiada i jak tak dalej pójdzie to nie będzie posiadać. Bill znowu wywali kasę i rozreklamuje, tak że ludzie kupią. Nieświadomi, że pod ręką mają (by daleko nie sięgać) takiego Open Offica, nie wspominając już o możliwości wywalenia całego Wina w cholerę.
I na przyszłość "nie ucz ojca dzieci robić".

Ostatnio edytowany przez Ryłek - 13-06-2006 o 21:51.
Ryłek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-06-2006, 21:46   #3
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny Re:

@up
a wogółe widziałeś Offica 07? Bo zdaje mi sie że nie ;d

@Topic
racja jest super, tylko droga ;]
stary 14-06-2006, 00:54   #4
rads0n
Użytkownik Forum

rads0n's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Barad dur

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana \m/
Poziom: <?>
Domyślny

dzieci sie napalaja na nastepne niepełnosprawne dziecko micro softu...?
stary 14-06-2006, 05:01   #5
styku
Użytkownik Forum

styku's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2005

Domyślny

Dokladnie. Produkty Micro$oftu za kazdym razem roznia sie tylko cena i layout'em, rzadko funkcjonalnoscia-.-
Hail notepad!
@Rylek:
Heh, ty tez lubisz linuxa? Jaka dystrybucja? Albo inny system?

Ostatnio edytowany przez styku - 14-06-2006 o 05:03.
styku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 08:38   #6
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Zamiast krasc Offica 07 lepiej zassac OO.

@Rylek: no i co z tego, ze win nie jest wcale takim genialnym wynalazkiem BG? Zazdrosc zjada cie od srodka, ze ktos potrafil stworzyc taki system jak Win? IMO do zastosowan domowych winda jest 1000x lepsza od jakiejkolwiek dystrybucji linuxa.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 08:43   #7
malkolm
Użytkownik Forum

malkolm's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
Od takiego pakietu oczekuje funkcjonalności, a niestety Microsoft Office jej nie posiadał, nie posiada i jak tak dalej pójdzie to nie będzie posiadać.
To, ze Ty nie potrafisz wykorzystac mozliwosci m$o nie oznacza, ze ten pakiet takowych nie ma.
stary 14-06-2006, 08:58   #8
Grigor
Użytkownik Forum

Grigor's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2006
Lokacja: .......\HELL/.......

Stan: Na emeryturze
Domyślny -.-

zgadzam sie z Ryłkiem.
stary 14-06-2006, 09:06   #9
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

microsoft wydaje nowe wersje za ktore trzeba placic rownowartosc dobrego komputera, a dostepna jest alternatywa w postaci open office'a

najnowsza wersja OO obsługuje sprawdzanie pisowni jezyka polskiego z ogromnym slownikiem tworzonym poprzez graczy scrabble na portalu kurnik.pl

czego chciec wiecej?
makr, ktore sa potencjalnym zrodlem keylogerow?
animowane pieska ktorego nie da sie wylaczyc?
czy moze kolejnej dziury, na ktorej zalatanie bedzie trzeba czekac kilka miesiecy?

po co wydawac kilka tysiecy zlotych jesli moge miec taka sama funkcjonalnosc za darmo?
zeby miec wspomnianego pieska w 3D i wykorzystujacego wszystkie mozliwosci najnowszych kart zgodnych z directX 10?
MayGyver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 09:14   #10
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
@Rylek: no i co z tego, ze win nie jest wcale takim genialnym wynalazkiem BG? Zazdrosc zjada cie od srodka, ze ktos potrafil stworzyc taki system jak Win? IMO do zastosowan domowych winda jest 1000x lepsza od jakiejkolwiek dystrybucji linuxa.
Poproszę argumenty.

@Topic
Gdyby ludzie nie patrzyli na to jakie to śliczne to takie Office'y by nie wychodziły. Może ktoś napisać co nowego w MO 2007?
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 09:34   #11
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Poproszę argumenty.
Bez tej windy na którą narzeka 90% jej urzytkowników wiekszość z nich nie potrafiła by sobie nawet gry włączyć na swoim komputerze.

Winda jest jak demokracja; niejest idealna, ma wiele błędów, ale nikt nic lepszego dotąd nie wymyślił.

Zaraz mi ktoś wyskoczy że unixy to, unixy tamto; unixy nie są złe, jednak to przez m$ nastąpił bum komputerowy, stał się on dla każdego, a nie tylko specjalistów.
stary 14-06-2006, 09:59   #12
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Poproszę argumenty.
Ty, a po co? Ja ma podawac argumenty na cos na co nie musze, a ktos kto stwierdza, ze Windows nie jest dobry nie musi?

NO WAI, nie mam zamiaru wdawac sie w kolejna dyskusje WINvsLIN, napisalem swoje zdanie i nie musze sie z niego tlumaczyc.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 16:31   #13
Kamchal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Profesja: Brak (Rookgaard)
Domyślny

Mów se co chcesz, ale i tak najlepszy jest dla mnie Microsoft 2000
Kamchal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 17:46   #14
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
zeby miec wspomnianego pieska w 3D i wykorzystujacego wszystkie mozliwosci najnowszych kart zgodnych z directX 10?
Piesek jest fajny. To spinacz jest lamerem.

@MO2k7
Ot, kolejne opakowane w kolorki "dzieło". Wolę OpenOffice od czegoś, co będzie się gryzło z połową theme'ów graficznych na dysku. :P
stary 14-06-2006, 18:10   #15
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Od bardzo dawna nie interesowałem się Offisem, na razie korzystam z 2003, tyle co ja z niego korzystam… dwa razy na tydzień to niewiele. A tu proszę 2007 : ) trzeba będzie zassać ^.^ Nie jestem zbytnio obeznany z tym programem jedyne co mi potrzebne to Word i Excel (czasami Powerpoint do prezentacji ) na nich znam się w miarę dobrze. Zaczynamy zasysanie pip pip pip.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 22:16   #16
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Stan: Na Emeryturze
Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
No cóż, właśnie przejrzałem z grubsza betę tegoż pakietu i... nowa szata graficzna jest OLŚNIEWAJĄCA! Obsługa stała się dużo prostsza i szybsza dzięki zakładkom, a sam program zajmuje niewiele więcej pamięci komputera. Moim zdaniem, ta beta zasługuje na ocenę celującą. A co wy o tym sądzicie?
Lal, super, nie wiem od kiedy KUPUJEMY pakiet biurowy dla wygladu, ale moze po prostu nienadazam za rozwojem branzy IT? Coz, czlowiek sie starzeje, takie zycie...
Co rozumiesz przez niewiele wiecej pamieci komputera? 100 MB? 200 MB? czy moze 800MB jak vISTA?

Pozatym, ile funkcji nowego MSO jestes w stanie wykorzystac? 100? a potrafisz wymienic powiedzmy 1/10 reszty? Nie? to wytlumacz mi po cholere zajmowac cenne miejsce na dysku i PLACIC GRUBA FORSE za cos, czego nigdy nie wykorzystasz?
Cytuj:
a wogółe widziałeś Offica 07? Bo zdaje mi sie że nie ;d
Nie, i nie mam zamiaru. Pozatym, on nie ruszy na mojej platformie systemowej.
Cytuj:
racja jest super, tylko droga ;]
Stac cie?
Cytuj:
Zamiast krasc Offica 07 lepiej zassac OO.
Za free i po polsku, z potzebnymi funkcjami, bez przepakowania, bez gowna. Czego chciec wiecej? Znaczka MS, pudelka, kodu rejestracyjnego i pustego portfela?
Cytuj:
To, ze Ty nie potrafisz wykorzystac mozliwosci m$o nie oznacza, ze ten pakiet takowych nie ma.
WYKORZYSTUJESZ chociazby 10% tego co oferuje ci KTORYKOLWIEK skladnik pakietu MSO? tak? a jak formatujesz tekst?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
(...)
Pod tym moge sie podpisac obiema rekami. I nogami tez, jak tylko sie naucze.
Cytuj:
Bez tej windy na którą narzeka 90% jej urzytkowników wiekszość z nich nie potrafiła by sobie nawet gry włączyć na swoim komputerze.
No juz nie rob z uzytkownikow takich debili, ok? nie wiem jak ty, ale ja pamietam jescze czay MS-DOS 6.0, dos4gw.bat i mordegi z tym, zeby uruchomic muzyke MIDI w grze pokroju Settlers II. Ludzie grali, ludzie pisali programy, wykonywali edycje tekstu. I nie bylo masy debili, idiotow itd, ktorzy maja problemy z wyslowieniem sie, ze o poprawnej pisowni nie wspomne. Gdzie sie podziala ta wiedza ludzi? I skad sie wziela banda gowniarzy, ktorzy nie potrafia sobie poradzic jak im nie dziala autostart ? Co, do ubikacji tez sie ze sluzacym chodzi?
Cytuj:
Winda jest jak demokracja; niejest idealna, ma wiele błędów, ale nikt nic lepszego dotąd nie wymyślił.
Mac.
Cytuj:
Zaraz mi ktoś wyskoczy że unixy to, unixy tamto; unixy nie są złe, jednak to przez m$ nastąpił bum komputerowy, stał się on dla każdego, a nie tylko specjalistów.
Na poczatek, UNIKSY, ale ten UNIX. tak samo jest z Linuksem. Bum na kompy w domu rzeczywiscie nastapil przez Microsoft. Z tym ze nie oznacza to, ze oni sa ta sluszna droga, ktora powinna podazac branza IT. Zauwaz mrowie projektow na Sourceforge.net. Zauwaz, ze dobry, FUNKCJONALNY system wcale nie wymaga 20 GB HDD, gigabajta ramu i karty graficznej z 128 MB na pokladnie zeby byc przyjaznym i zaopatrzonym w fajerwerki graficzne pokroju interfrejsu Aero (tfu, tfu). Dowod? Moj aktualny system zajmuje ze wszystkim 20 GB. Ze _wszystkim_, tzn z UT2K4, GuitarPro5, NeverWinterNights, OoO (katalogu /home z muzyka i filmami nie licze). Posiadam XGLa, ktory JUZ dziala i robi to STABILNIE, a nie Aero, ktore pojawi sie na styczen roku przyszlego (O ile nie przesuna premiery. Znowu.) Mam zainstalowane wszystkie potrzebne mi do pracy narzedzia, poczawszy od menedzera plikow, a na antywirusie skonczywszy. Za ten system i wszystkie programy do niego nie zaplacilem ANI JEDNEGO GROSZA (gier i GP5 nie licze). Mam doslownie wszystko. Za darmo. Tez tak potrafisz?
Cytuj:
trzeba będzie zassać ^.^
Porozmawiajmy o prawie karnym?

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-06-2006, 23:09   #17
Wikt
Użytkownik Forum

Wikt's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!

Poziom: 69
Wikt ma numer GG 1491750
Domyślny

Office 2007 i Vista to moim zdaniem najzwyczajniej morderstwo portfela w zamian za cukierkowe efekty i grafike. Co prawda powoli XP zostanie zepchniete w cien, jak teraz Win98 (bez SE), ale jak na razie po prostu nie widze powodu aby to kupowac.

Z Linuksem jest ten problem, ze nie wszystkie gry maja natywne wersje pod niego (nie przecze, ze takich gier nie ma), i niektore trzeba emulowac - szary uzytkownik by tego nie rozkminil, a ja sam i tak wole pojsc na latwizne :/

Jak ktos nie gra w gry, to faktycznie, Linux jest lepszym wyborem :>
stary 15-06-2006, 15:50   #18
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

N poprawę humoru

stary 15-06-2006, 19:35   #19
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek
nie wspominając już o możliwości wywalenia całego Wina w cholerę.
I na przyszłość "nie ucz ojca dzieci robić".
Oki, wywal Winde i baw się wtedy Wodotryskami w HL / FEAR...
Cytuj:
Poproszę argumenty.

@Topic
Gdyby ludzie nie patrzyli na to jakie to śliczne to takie Office'y by nie wychodziły. Może ktoś napisać co nowego w MO 2007?
Gdyby... gdyby... właśnie, GDYBY, ale ludzie patrzą. Co do argumentów, odpal mi na Linuxie, os X, czym kolwiek np: Hitman'a, Sillent Hill, Morrowinda, GTA:VC, WarCraft III, wymieniać dalej?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Mac.
Amen A by nie było, dla przeciwników, teraz można wpakować na Appla winde, choć czy to na dobre Mackowi wyjdzie?...

Co do tego czy MO 07 jest cool?
Prosta sprawa, Vista wszystko rozp...liła. Dlaczego? Bo co mi nawet z najlepszego, najbardziej stabilnego, bajerandzkiego, cudownego, funkcjonalnego (i dodajmy np: darmowego) pakietu skoro mój komp nie odpali nawet systemu dla ów pakietu wymaganego... To tak jak z Halo 2 na PC. Bedzie tylko pod Viste, i MS znów się będzie dziwić, jakim cudem konsolowy hit nie idzie się sprzedawać na PC. Oni chyba zapominają, że po coć chyba reklamowali XP...

@emilok: co do obrazka, dodam do niego pewną historyjkę:
Posiadam cudnego kompa z hiperkarketu ^^ z OEMem Windy ME. Niestety, gdzy po dłuższym czasie chciałem przeskoczyć na Linuxa, zostałem (nie)mile zaskoczony. Mianowicie nie mogę przeprowadzić formatowania dysku pod inny format niż Cudny windowsowy FAT, nawet partycji nie zrobię, ot taka miła polityka Micro$hitu.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-06-2006, 23:43   #20
Ghost Nieudany
Użytkownik Forum

Ghost Nieudany's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: TO MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ!

Ghost Nieudany ma numer GG 2875067 Adres Jabbera do Ghost Nieudany
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Oki, wywal Winde i baw się wtedy Wodotryskami w HL / FEAR...
Emu i lecisz.

Cytuj:
Co do argumentów, odpal mi na Linuxie, os X, czym kolwiek np: Hitman'a, Sillent Hill, Morrowinda, GTA:VC, WarCraft III, wymieniać dalej?
Jest linuksowa wersja SH. Jest linuksowa wersja GTA:VC. Jest linuksowa wersja WarCraftow. Reszta - emu.
W zasadzie, to z linuksa nie korzystam tylko dlatego, że jestem leniwy. No i dlatego, iż Thiefy nie są linux-friendly.

Cytuj:
To tak jak z Halo 2 na PC. Bedzie tylko pod Viste, i MS znów się będzie dziwić, jakim cudem konsolowy hit nie idzie się sprzedawać na PC.
Będzie się sprzedawać. Ludzie lubią gówno - Halo: Combat Evolved było żałosne, dwójeczka pewnie też, a w Hammeryce na bank będą wydawać tony pieniędzy na kolejne cudeńka M$.

Wybaczcie, ale tworzenie systemu, który będzie wymagał piętnastu gigabajtów wolnego miejsca na dysku, PRZYNAJMNIEJ procka z jednym gigahercem, PRZYNAJMNIEJ jednego gigabajta pamięci RAM i karty graficznej z PRZYNAJMNIEJ trzydziestoma dwoma megabajtami pamięci jest po prostu CHORE - takich wymagań nie mają niektóre gry komputerowe. Pierdzielę, jeśli XP zostanie KOMPLETNIE olany przez M$, kupuję drugi dysk i instaluję lina. Owszem, trochę się namęczę, trochę mi to zajmie, pewnie nie będę idealnie się nim posługiwał - ale będę miał święty spokój, bez wodotrysków i pixel shaderów na pasku zadań.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania