|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Aktywny gracz
Imię: Silis'star
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: United Guardians
Świat: Kyra
Poziom: 42
Skille: 23/26
Poziom mag.: 43
![]() |
![]() Witam. No wiec mam problem
![]() ![]() pomożcie ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Dobrze zrobisz, tylko cos mi nie pasi z tymi cenami explo/mfow, ale nie mam glowy do liczenia teraz ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() 1 bp explo = 4k (przynajmniej taka cena bylaby sensowna)
14*4=56 a nie 49 chyba ze sprzedajesz za taniej co w ogole nie jest oplacalne xD Pozatym ja bym ci radzil na hydry isc, szybciej sie expi bo na hero takie 45 bp mf mozesz stracic w 4 dni a na hydrach w tydzien lub wiecej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 55+
Skille: 80+/80+
![]() |
![]() Bardzo dobry pomysl tylko jedno nie za malo za te explo dostaniesz, upomnij sie o swoje taka rada bp explo-4k co daje 56k za 14 bp.
EDIT: Tego up nie bylo gdy ja pisalem. Ostatnio edytowany przez Texterus - 15-06-2006 o 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lolq Assasin
Gildia: Veritaserum
Świat: Secura
Poziom: 49
Skille: 19/24
Poziom mag.: 52
|
![]() U mnie na servie to spokojnie 5k za bp explo byś dostał
![]() Wg mnie Ci się opłaca, ale lepiej tak jak wyżej kolega napisał , jest iśc na hydry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() Oj nieradze! Ja też właśnie wpadłem na taki pomysł i poszedłem na hero ( ja - 46 najt 75/74 ) z kolegą ( 52 ed 55 mlvl ). No i była taka fajna sytuacja , biegnie hero , zaczoł mnie klepać , 3 razy się przerzucił na kolege , ( zanim go zabił z morta troche zleciało czasu ) pod koniec tej przygoty policzyliśmy straty , 3 exura sio na mnie , 900 many na hity hero w ed ( miał mana shield of korse ) i ponad 400 many na exori mort ( obrażenia z tego były koło 80 dmg ). Czyli co? 1300~ many na jednego to prawie 1 bp MF , chcesz zabić 40~ hero to spoko , ale się zapewne nie zwróci. Możesz iść spróbować może akurat z kolegą pecha mieliśmy...
Ostatnio edytowany przez PharadoX - 15-06-2006 o 23:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Lokacja: MMZ : ]
Imię: Mithoo'Soul
Profesja: Elite Knight
Świat: Astera
Poziom: 5o+
Skille: 79/77
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Na twoim miejscu bym se wzial te bp explo i z explo poszedl a dobijal exevo mort poniewaz moze to byc ryzykowne jak hero sie przeluruje a wiem ze robi to czesto + mały lag taki ~1-2 sek to masz deda 100% : P
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2005
Lokacja: Nisko
Stan: Niegrający
Imię: Lady'Ant
Profesja: Elite Knight
Świat: Selena
Poziom: 34
Skille: 65/64
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Co do tych explo to ładne z was pazerniaki.. ubiłbym was na moim servie za takie ceny (sprzedałem postac więc ludzie z Seleny nie bójcie sie już
![]() Przy dobrym szczęśćiu na hero jest nie tak tragicznie.. lepiej stój bez utamo (blocker ma cię jak coś UHnąć) i pilnuj sytuacji z sio na siebie. Ale powiem ci że jak hunciłem przez 3 dni poleciały tylko c-legi. Brat huncił solo pallem w 2h - 2 c-army, c shield, 2 w-h, f-s... czyli loot jest strasznie losowy. Dobrze robisz sprzedając explo lecz wybierz się lepiej jak masz wolny spawn hydr. Ale na twoim lvl nie opłacalne jest walenie z visa w hydry jeszce moim zdaniem ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Wroclaw
Imię: Krod arix
Gildia: Creation of God
Świat: Guardia
Poziom: ~35
Poziom mag.: 47
![]() |
![]() z taka iloscia explo dostaniesz wiecej niz standardowa cena. np jezeli na twoim serwie bp explo chodzi po 4k to przy 20 bp dostaniesz zalozmy 4,3k za bp. czym wiecej sprzedajesz na raz tym wieksza cena. bardzo czesto hlvle nie maja run a kase maja. w sklepie nie kupuje bo to zupelny waste a kupowac po 1bp i to jeszcze leciec z ank do jakiegos venore to i tak wychodzi drogo bo transport w 2 strony to juz jakas kasa. jak krzykniesz na trade sell 20bp of explo to zobaczysz ze bedziesz mial mase ofert od hlvli wlasnie. bo to oni skupuja, nawet gdy nie potrzebuja, to kupuja zeby miec w zapasie.
a co potem? hero jest ciekawym huntem, ale jak poprzednicy mowia, dosc czesto sie przerzuca i spore hity dostajesz. lepiej hydry, tylko raczej z mocniejszym blokerem. z hydr leci duzo wiekszy exp i loot cenniejszy ktory zresza leci czesciej niz z hero. z tym ze na hydry to lepiej dobrze zapoznac sie z taktykami, zeby nie tracic nie potrzebnie kasy. odpowiednie ustawienie graczy i summonow (w zasadzie nie do bicia, ale do zablokowania przejscia na magow) i mozna isc. jest jedno "ale"... hydry na mase, czyli tam gdzie oplaca sie expic i jest miejscowka tylko z hydrami, wydaje mi sie znajoma tylko jedna. i jezeli jest tylko ta jedna dobra miejscowka to na bank bedzie zajeta. wiec ten hunt hero nie taki glupi, bo raczej miejsc na hero jest kilka i przewaznie wolne - nie wiem jak jest na kazdym swiecie, ale na moim tak wlasnie jest jak napisalem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() @up: Hero wcale nie sa takie puste, tez duzo ludzi na nich hunci ;p
Chcialem jeszcze dodac, ze jesli sie dostaniesz na hydry to mozna tak samo latwo pasc a loot moze nie dopisac. Cala moja historia hydr to 23 small sapphiry 3 k army medusa shield 4 wh 3 roh 3 ssa z jakichs 15h huntu -.- Ah no i zeby nie bylo hydra sie na mnie przezucila i strzelila combo a ja bylem bez utamo vity no i wniosek prosty - smierc moja i innego shootera Tak wiec stracilem mlvl prawie 2 lvle nic nie dostalem specjalnego i stracilem mfy. Jakbys szedl na hydry to bierz tak z 10bp mf, powinno wystarczyc a jak jestes sorcem to juz szczegolnie bo nie musisz exura sioowac i exura gran mas resowac XD |
![]() |
![]() |