|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Na rookgaardzie po lewo od Wasp Tower jest krąg orków, to chyba każdy wie. Tylko dlaczego ten Dead Wolf jest niezwyły! Niezwykły dlatego że:
-Nigdy nie gnije. -Waży 100,0 a normalny korpus wilka waży 130,0 cap -Respi się zawsze po servie -Gdy zdejmie się go z kamienia nie da się go już spowrotem włożyć na ten kamień -Słyszałem wiele powtarzających się opini: ''Trzeba go zamienić na Paccc Area na key dla Toma'' - uznałbym to za głupotę typu ''Złowić złotą rybę i płynąć na niej na wyspe SS'' ale skoro tak wiele osób o tym mówi i wilk jest naprawde dosyć dziwny... Co wiecie o tym wilku?
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Chyba wszystko o nim powiedziałeś ale ja słyszałem jeszcze że żeby go sprzedac trzeba znac jakiś inny język bo swykłe słowa nie wystarczą i trzeba coś do jego zwłok włożyć by go sprzedać.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Zaraz sprawdze czy da się go otworzyć.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Da sie jak każde zwłoki...chyba ale lepiej sprawdz bo moge sie mylić.
BTW a może ktoś słyszał co należy wogule do niego włożyć ??
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() tez jestem rookstayerem i chce znaleźć spike sworda, może tego wilka wymienia się na klucz do mino maga, a tam jeżeli uda się nam koło niego przejść uzyskamy albo buty na wode, albo bedzie tam spike swrdo dwraven sheild i iron helmet?? są dwie wersje tylko nie wiem która prawdziwa, chyba bardziej ta pierwsza
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Zresztą, dajcie sobie spokój, wiecie ile takich dead potworków respiących się po respie servera jest np. na mainie? -,-
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 05 2005
Lokacja: wygodna
Imię: Paladyn on rook
Gildia: Ironbeards Clan
Świat: Aldora
Poziom: 50
|
![]() Jak się patrze, co wy tu wypisujecie na temat tego "biednego" wilka, to aż mi się niedobrze robi. Zruzumcie, że jest wiele takich ciał, które respią się w niektórych miejscach. Wybierzcie sie np. na Katana room quest, a znajdziecie tam wiele ciał ludzkich, które nie gniją. Wyżej wymieniony wilk po prostu nadaje grze klimatu, pełniąc rolę złożonej ofiary przez ludzi. Nie zapominajcie, że akcja gry toczy się w średniowieczu.
Po drugie, DO ZLOŻONEGO QUEST"U POTRZEBNA JEST JAKAŚ WSKAZÓWKA! Cip soft(Nightmare) tak tworzy quest'y aby można było je rozwiązać, wskazać początek poszukiwań. Nawet jeśliby ten wilk dotyczył jakiegokolwiek quest'u to źle rozpoczynacie poszukiwania, gdyż nigdzie się nie dowiecie, że ten wilk jest do czegoś potrzebny. On może być co najwyżej "środkiem questu" a nie "początkiem" Przykład: Quest u willego. Większośc graczy zna ten quest i gdy zdobędzie "potrzebny owoc", od razu idzie willego i mówi hi, "owoc" yes, bye. A tak naprawdę powinni sami się tam udać, popytać się o jakieś zadania, pomoc.. etc. Wiele osób mimo iż rozwiązywało ten quest wiele razy, to nie wiedzą np. po co mu ten owoc, lub jak zagadać, żeby zlecił nam to zadanie. Dlatego nie jest sztuką chodzenie z wilkiem i pytanie się o niego, ale tak poprowadzić rozmowę, aby sam NPC. poprosił nas o wykonanie jakiegoś zadania. Edit: down. Podaj chodź jedną wskazowkę od cip soft'u dotyczącą quest'ów na rook'u. Na razie. Ostatnio edytowany przez kuba1324 - 28-06-2006 o 16:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() He he dajcie jakies przykłady innych respawnójących sie ciał które ważą inaczej niż zwykłe ??I nie piszcie czegoś co było już powiedziane a wogule to co do questów (za dużo powiedzialeś na temat jednego z nich ) to cipy podają nam ciagle wskazówki dotyczące mnio maga i inych tajemniczych zreczy na rooku
![]()
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2005
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Jerzolux - 28-06-2006 o 18:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Omg, nie podam Ci przykładu takiego ciała, bo naprawdę mam lepsze rzeczy do roboty niż latanie po całym kontynencie i lookanie na każde martwe ciało. NAPRAWDĘ. DUŻO lepsze.
A co do wskazówek od Cipsoftu, to chyba jedyną wskazówką (a raczej 'antywskazówką') jest to, że powiedzieli, iż ten quest jest ZAMKNIĘTY.
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A gdy powiem: pokaż mi tego newsa w którym mówili że jest zamknięty a ty odpowiesz: Niechce mi się przeszukiwać całego archiwum? Ech... ale z tymi wskazówkami to racja jedyną wskazówką można potraktować to że Tom kupuje wilki. Dla tych co nierozumieją:
QEST na doublet : 1.Grach idzie do <QS> i znajduje Doublet pod starą deską ''bo tak usłyszał od kolegów albo an forum''. 2. Gracz chodiz po NPC i próbuje coś wyciągnąć w końcu idzie do Toma mówi odp słowo i Tom mu udziela odpowiednich wskazówek o pewnym zapominalskim podróżniku i jego piwnicy czy tam domu. A może jego waga to bug?
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2006
Lokacja: Rook
Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Looking
Świat: Askara
Poziom: 24
Skille: 21/26
Poziom mag.: 69
|
![]() Sam założyłem ten temat jakiś tydzień temu . Ludzie nie wałkujcie tego samego. Chcesz przykładu ?? - pójdź na drakonie
[quote=Vantage]Z ciekawości poleciałem main charem na drgon lair koło Venore (pełno respujących się ciał wilków) i zobaczyłem podobny wynik jak Ty. Ciała wilków mimo iż wyglądają podobnie, to te respujące się ciała mają prawdopodobnie różną wagę (chyba dotyczy wszystkich tego typu ciał). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Może i masz rację ale na rookgaardzie trzeba patrzeć na wszystko.
PS: W twoim temcie są jakieś przydatne info? Jak tak to link plx. ![]()
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Masz racje na rooku trzeba patrzeć na wszytsko, trzeba wleźć do karzdej dziury jeżeli chcesz coś znalęźć, każdgo npc trzeba pytać o zadanie, bo może kiedyś wkońcu się uda i ktoś zdobędzie np. Spike Sworda
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2006
|
![]() Nie mówcie, że quest na spike of fury jest zamkniety bo nie jest! Dowód ? Prosze :koło dark katedry jest sobie NPC z outfitem monka i jakby był quest zamkniety to po co by odpowiadał na słowo excalibug (podobnie jak SoF na rook tylko ze excalibug jest na mainie) przeciesz po co nowy NPC miałby miec opcje taka, gdyby questy by juz nie było. Wiec nie gadać głupot typu "lol i tak quest jest zamkniety" a jeżeli chcerz sie tak wypowiedzieć to podaj dowód.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja dam inny dowód ponieważ sami cipy powiedzieli ze żadnych questów nie zamykają ani nie usówaja ale to już było wiele razy mówione przy okazji SoF'a.
![]() |
#19 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
a kiedys byl quest na demon legs. moze mi powiesz ze jeszcze istnieje? ![]() jak sie myle poprawcie xD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez RookMasterNR1 - 29-06-2006 o 12:44. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tylko powiedziałem to co mówiły cipy.