--> |
|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Opole
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Uwaga ! Ta propozycja na artykuł jest tłumaczeniem ze strony domowej Tibii (tj. www.tibia.com), i dodałem także pare własnych spostrzeżeń, tak więc przejde już do opisu poszczególnych zawodów.
A) Druidzi ![]() B )Rycerze ![]() Podczas podróży rycerze często pokonują innych przeciwników by chronić swoich towarzyszy broni. Ze względu na swoje zdolności, doświadczony rycerz jest prawie niemożliwy do pokonania i podczas nawet najtrudniejszej walki padają jako ostatni. Mają niestety jedną, lecz porażającą wadę, a mianowicie mają ograniczone zdolności Magiczne, ale naszczęście wiedzą chociaż jak rzucać podstawowe zaklęcia, więc mogą podnieść swój poziom Magiczny. Z tego powodu rycerze podczas walki zużywają duże ilości run leczących, które kupują od przyjaciół, lub sami są leczeni przez polowego Druida lub Czarodzieja. Jednak nigdy to nie był problem dla Rycerza, ponieważ posiadają legendarne ilości złota, oraz są wystarczająco silni by podnieść dużo cennych przedmiotów które można później sprzedać w mieście, więc nigdy nie opuszcza miejsca polowania z pustymi rękami. Podsumówując, Rycerz jest profesją która łatwo awansuje w poziomach, i jeśli szukasz paru ciekawych przgód, to jest to czego szukasz. C) Paladyni ![]() D) Czarodzieje ![]() do wielkiej potęgi. Tylko Czarodzieję (po osiągnięciu 25 poziomu magicznego - przyp. autora) są w stanie stworzyć runy Nagłej Śmierci (Sudden Death) oraz wyczarować Olbrzymią Eksplozję (Ultimate Explosion). Każdy doświadczony Czarodziej może pokonać nawet najsilniejszego przeciwnika za pomocą Magii, i ze względu na to często przyjmuje się go do drużyny podczas polowania. Podsumuwując, Czarodziej jest najtrudniejszą do grania profesjąm więc powinieneś/powinnaś zastanowić się przed jego wyborem podczas przechodzenia na Mainland. Właściwości poszczególnych profesji: Druid Rycerz Paladyn Czarodziej Ilość Punktów Życia / na poziom |5 15 10 5 Ilość Punktów Many / na poziom |30 5 15 30 Udźwig / Na poziom |10 25 20 10 Ulubiona zdolność |Mag. Walka wręcz Dystans Mag. Ulubione zaklęcie |UH Exura Arrows SD Odnowa życia |Powoli Szybko Średnio Powoli Odnowa many |Szybko Powoli Średnio Szybko Promocja |Elder Elite Royal Master Ostatnio edytowany przez Wyzzer - 05-08-2006 o 10:18. Powód: Wielki reedit :D |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Fajnie ze sie starales i wogole, ale chyba wszsycy to wiedza =/
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Artykuł niezły... Jest kilka błędów wynikłych z ograniczeń naszego jezyka. Nie pasuje mi pisanie słowa "magia" z dużej litery i zdanie "Tworzyć Nagłą Śmierć". Nie lepiej "Tworzyć runy Nagłej Śmierci"?
Re up: Jeju, ale ktoś, kto zaczyna przygodę z Tibią nie musi mieć o tym pojęcia! Nie każdy jest takim Super Hiper Mega Wymiataczem jak ty. Jak jesteś tak samolubny, to idź zapoluj na demony.
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 11-08-2004 o 12:16. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Deeper than hell
![]() |
![]() Musislaes miec niezla cierpliwosc do napisania tego... mi by sie nie chcialo ;-) Odsylalbym raczej wszystkich do tego artykulu na tibia.com... W kazdymbadz razie Gratz!
P.S. Naprawde mi sie podoba ta "d-lanca" na rycinie przedstawiajacej knightow ;-) |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Heh, ciągle staram się znaleźć jakieś błędy (wiem napweno że przy spolszczeniach czarów itp.). Mam nadzieję że zyska to miano arykułu, dopiero drugie pojeście, a jak nie za druigm, to za trzecim itd.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Oryginal: "Druids are pure magic users."
Tutaj: "Druidzi sa ubogimi uzytkownikami magii." ubogi = poor, a pure znaczy 'czysty'. Mozna to porawic na np. "Druidzi posluguja sie czysta magia." |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: amera
Poziom: 134
Skille: 103/90
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() [quote=Ghost Nieudany]Artykuł niezły... Jest kilka błędów wynikłych z ograniczeń naszego jezyka. Nie pasuje mi pisanie słowa "magia" z dużej litery i zdanie "Tworzyć Nagłą Śmierć". Nie lepiej "Tworzyć runy Nagłej Śmierci"?
o boshe jak ja nie lubie takich noobow jak ty...czepia sie o ortografie...a może sie spieszył i dlatego robił tyle błedów?? on przynajmniej napisał post ktorym pomoze ludziom z rooka wybrać vocation..a ty najeżdżasz na niego z wymowieniem....powinni cie zamknąc w klatce.... ![]() ![]() ![]() stfu noob!! ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------- noobish plx! ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2004
|
![]() Po pierwsze:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() może i jestem newbie ale chcę się dowiedzieć w jaki sposób mogę magiem zrobić run nagłej śmierci (a i dzięki za poradnik bardzo mi pomógł)
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 01 2005
|
![]() Fajnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 01 2005
|
![]() Odstawiłeś kawał dobrej roboty !!!!
Wieeeeeelki + odemnie 3maj sie ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmmmm.... poradnik berdzo niezły, bez 2-óch zdań a tak apropo piszcie jakie prawdziwe przedmioty z Tibii znaleźliscie na rysunkach
![]() ja znalazłem i rozpoznałem: Guardian shield (na plecach druida) Ultimate Healing Rune (w rękach druidów) Mastermind Shield (u rycerza) Magic Sword (też u rycerza) Horned Helmet (na głowie rycerza) Dragon Lance (w rękach rycerza po prawej) Thunder Hammer (paladyn) Boots of Haste (paladyn) chyba Blue Robe (paladyn) Royal Helmet (paladynka) Arrow (paladynka) Bow (paladynka) Sandals (paladynka) Blue Robe (sorcerer) Skull Staff (sorcerer) Hat of the Mad (sorcerer)
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Z daleka od moderatorów
![]() ![]() |
![]() SWIETNIE ZAWALISCIE EXTRA FAJOWO!
![]() Aha tylko 1 blad moze sie myle ale ultimate to chyba znaczy ostateczny a nie ogromny ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
![]() |
![]() Nie wiem które to tłumaczenie, a które to własne spostrzeżenia, ale niezła robot - KRÓTKO ZWIĘŹLE, BEZ ŻADNYCH GŁUPICH DODATKÓW. Tak powienien wyglądać poradnik bez względu na to czy jest to tłumaczenie czy "Własna robota".
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() [IMG]Yo! Ziom[/IMG]
Fajny poradnik.Tylko nie za dużo się dowiedziałem.Trochę to nie na czasie ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez AdamS_ - 08-05-2005 o 04:26. |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wielki reedit.
Bugfixes on the ortography, and added some comments for newbies~
#17 |
Zbanowany