|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Zaczne od tego, ze podstawowe outfity (tz te nowe) wygladaja jak zywcem wyjete z cyrku. Jednak to najmniejszy problem. Problemem jest cena addonow oraz trudnosc zdobycia ich oraz outfitow. Dal mniej wtajemniczonych powiem kilka cen:
-"czaszka" do stroju wizzarda-cena: medusa shield, c-legs, DSM, Ring of the sky -Kapelutek do stroju mieszczanina (tego z bufonami na rekanwach): cena 150k, moze rozlozyc na raty -kamizelka do stroju j/w- 150k, j/w -addon do stroju barbazyncy (prawdopodobnie SCA na plecach)- 2*RH +jeszce cos, nie wiem dokladnie co - SOV na plecy do stroju rycerza- 100kawalkow zelaza i jeden stali krolewskiej - scmitar do orintalnego stroju- przyniesc jakas rzecz z calessy (aby tam przezyc trzeba nielada wysilku i poziomu postaci o wast'cie nie wspominajac) - kapelusz z piorkiem- kilkadziesiat rzadkich itemow z kurczakow i innych zwierzatek - outfit zebraka- kilkaset przedmiotow "mysliwskich", zebranie ich zajmnie wile setek godzin lub pochlonie ogromna ilosc gotowki (skup od FACC userow) - outfit assasina- na pocztek mamy do rozwiklania 3 zagadki zwiazane z zabiciem jakis gosci, dalej nie powiem bo bendzie QS. Dodam, ze nie jest to rakie proste jak sie wydaje. - ourfit rycerza (taki jak ma teraz BK) - uff.... to sie napracowac musimy. Do zdobycia: 100 behemoth costam (wylatuje z behemotow ![]() Nie wypisze wszystkiego, bo albo nie znam albo zapomnialem ale powiem jedno: CIP soft-sux! Aby zdobyc chociaz jeden addon wybulimy conajmniej 50k a nawet i 200k jak chcemy jakis dobrze sie prezetujacy. Nawet wysokopoziomowcy majacy kasy wbrod mowia ze to glupota. Co myslicie o cenach tych "gowien"? @down&down.... Podobaja mi sie stare outfity. Questy dodane w update rowniez sa dosyc ciekawe. Jednak sadze, ze oddawanie tak dobrych przedmiotow wzamian za jakas szabelke albo czaszke jest dosyc nierozsadne. Mysle, ze teraz wyrazilem to samo ale mnie negatywnie ujelem.
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 04-08-2006 o 12:47. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Venore Market Street 6
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Naction
Świat: Refugia
|
![]() Jestes jakims malo inteligentynm dzieckiem o0
po to zostaly zrobione te outfity tak trodnu dostepne ze jakbys sobaczyl teraz kolesia w putficie rycerza z rogami to bys pomyslal WOW ale kozak! I to Cipy osiagnely, a pozatym bardzo podoba mi sie pomysl tego ze wszsyko jest trudno zdobyc... unikamy sytuacji w ktorej 8 levele by mialy wszyskie addony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() heh dzieki ci, przydalo mi sie to, mozesz podac angielskie nazwy kawalkow zelaza i tej stali krolewskiej?bede wdzieczny
![]()
![]() |
#4 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: z Nieba
Imię: Galf de'jaw
Profesja: Druid
Gildia: Titan Squad
Świat: Luminera
Poziom: 51
Poziom mag.: 51
|
![]() Niektóre outfity przypominaja mi tureckich wojowników
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/
Stan: Na Emeryturze
Świat: Solera
|
![]() Nie podoba sie? To nie kupuj a nie zalisz sie jakby to bylo nie wiem co
nie podoba ci sie outfit?? nie graj w tibie nie podoba ci sie update?? To nie graj! NIKT WAM DO CHOLERY NIE KAZE GRAC, I PRZESTANCIE DO KURWY SIE ZAZALAC |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Człowieku, długo tak będziesz?
Jak ci się nie podoba ta gra to w nią nie graj, a nie zakładaj kolejny z rzędu temat w którym się użalasz nad tym jakie wszystko tu jest do dupy i w ogóle. Addony mają być znakiem osiągnięcia czegoś, a nie kolejny debilnym questem pokroju deserta, który wykonuje każdy 20 lvl. Nikt cie nie zmusza do zdobywania ich. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Imię: Petersaber
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() Mi się ta trudność w zdobywaniu Add Onów bardzo podoba. Jak kolega parę postów wyżej, zauważył że jak zobaczymy ziomka z hełmem na głowie, pomyslimy "Wow, ale kozak!"
down@ haha ![]()
Ostatnio edytowany przez Always hunted - 04-08-2006 o 16:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 06 2006
Lokacja: Łódź
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ojciec Artur
Gildia: Elite Squad
Świat: Titania
Poziom: 38
Skille: 9999999
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() A dla mnie Tibia coraz bardziej zamienia się w Simsy -.-
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() moje zdanie jest takie ze sam pomysl z dodatkami do strojow i trudnoscia w ich zdobywaniu jest bardzo dobry tylko nie podoba mi sie sam ich wyglad^^ale to juz inna kwestia mogliby chociaz zostawic tez stare outfity
![]()
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Ludzia nie podobaly sie takie questy jak Explorer Society czy Banuta-"to nie do pomyslenia zeby trzeba bylo myslec gdy chcemy cos dostac w grze!". No ale przeciez jak Cipsoft zrobil quest ![]() Ja wole odblokowac sobie kolejne wyspy zamiast uganiac sie za dwarfami aby znalesc rude zelaza w ilosciach hurtowych, albo PG'owac na behemotach zeby miec 100 narzadow nalezacych do nich.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elu Rooky
Profesja: Knight
Gildia: Peacefull People
Poziom: 24
|
![]() Moze i drogie ale jakie piekne, gdy ktos taki outfit ma widac ze jest naprawde bogaty i trzeba sie z nim wszedzie liczyc. Troche glupio ZE AZ TAK drogie bo levele 30- nie moga sobie raczej na taki wyglad. Ale wedlug mnie ogolnie CipSoft odwalil kawal dobrej roboty.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 07 2006
Imię: Axion Evolution
Profesja: Elite Knight
Gildia: Waleczne Serca
Świat: Samera
Poziom: 40
|
![]() Szkoda że pozmieniali dawne promocyjne outfity... Przeciec mogli zostawić bo były naprawde dobre, a najwyżej dodać inne... Szczerze mówiąc to teraz trudno kogoś poznać czy ktoś jest FREE czy PREMMY... Przyznam że podobają mi się outfity z addonami są napewno wyróżniające sie i eleganckie, ale co do zdobycia takowego chociaż jednego to nie mam zdania na ten temat...
Ostatnio edytowany przez Axion - 04-08-2006 o 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Zyzus 1)CIPsoft trzyma sie zasad: -nic za darmo -klient placi-klient wymaga 2) 10 skrzydelek, 50 skor minotaura, 20 kawalkow skory z ghoula, 30 kwiatow z elfow i jeszce chyba cos...
Po co mamy znecac sie okrutnie nad modkami? Sami sie wykoncza... ![]() Ostatnio edytowany przez Stożek - 04-08-2006 o 18:22. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Shiba Ujmitsu
Świat: Honera
Poziom: 34
Poziom mag.: 35
![]() |
![]() co do Cip Softu to mam jedno zastrzeżenie: dlaczego nie robi czegoś porządnego dla facc??!! :/:/:/
PS. mógłby ktoś opisać ile nietoperzych skrzydełek potrzeba na tego outfita? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() @Stożek: ale zrozum, że o to właśnie chodzi! Po pierwsze, nikt ci nie każe kupować Addonów Po drugie, nikt pewnie nie będzie się za wszystkimi uganiał jak królik za marchewką bo najczęściej ludzie jadą na jednym outficie paręnaście miesięcy i tylko kolorki zmieniają, więc skupią się na 3 addonach Po trzecie, addony mają przedstawiać to, że masz kupę kasy, wysoki lewel, że jesteś kozak czy tam tatar a nie być czymś, co masz na 20lev... A jedyną wadą addonów, moim zdaniem, jest to, że nawet dla FACC outfitów są one only for PACC...
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Zalozyciel tego tematu ma calkiem sporo racji. Ale ja tez mam swoje zdanie a oto one:
Cipsoft zrobilo te wcale niepotrzebne a zarazem nie majace nic wspolnego z intiligencja addony po to zeby coraz wiecej (gapasy plaxy, fuc u,kupje szczaly) graczy gralo w ta juz i tak do reszty spie*szona gre... Juz nie wroci druid z paroma backpackami uh`ow juz nie przyjda palkowie masowo na cyklopy oraz juz nigdy nie bedziemy sie czuli bezpiecznie przy unikaniu sd`ow sorca i jego rozdzki. POwiedzmy sobie szczerze tibia to kompletne dno ![]() ![]() jednym zdaniem: CipSoft chce zebysmy jeszcze w to grali;/. Addony sa niepotrzebne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Opole
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Seraphim Loki
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Eternal March
Świat: Aldora
Poziom: 68
Skille: 80+
Poziom mag.: 17
|
![]() Addony bardzo fajna sprawa, ale faktycznie przesadzili z cena ich zdobycia, no bo zeby zdobyc 1 addon dla palka musze uzbierac 100 skor dragon lorda, nawet majac obsidian knife nie uzbieram tego w miesiac.
|
![]() |
![]() |