|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
Pokaż wyniki sondy: Czy trapisz/trapujesz? | |||
tak, systematycznie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 19.79% |
tak, nawet często |
14 | 14.58% |
tak, rzadko |
28 | 29.17% |
trapiłem, ale teraz trapią mnie wyrzuty sumienia |
4 | 4.17% |
nie trapiłem, ale nie wykluczam że może kiedyś... |
14 | 14.58% |
nigdy nie trapiłem i nie będe trapić |
17 | 17.71% |
Głosujących: 96. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Undead
Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Unn Recca
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rookgaard Circle
Świat: Elysia
Poziom: 41
|
![]() Jak każdy rookstayer z nOObostwem trzeba walczyć. Jednym z takich sposobów jest trapowanie (z ang. trap-potrzask)
![]() Ja musze przyznać się, że od trapowania jestem już uzależniony ![]() ![]() ![]() Poznaniu opini na temat trapowania ma służyć także sonda ![]() Wasz, Res Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 11-08-2006 o 08:42. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Masalasa
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Poziom: 150
Poziom mag.: 72
|
![]() Człowieku trapowanie to podstawa dla każdego rookstaylera...
Ja np. trapuje przy każdej okazji, na minohell mugłbym trapować ale z kimś bo samemu się szybko nudzi ... Moge dać ci filmik z trapowania na minohell i na copper shield qest. Chcesz? Niestety ten filmy są na tibie 7.72 ale jak masz to tego kięta z TibieCam to ci chętnie wyśle. Były takie czasy że ja z kumplem trapneliśmy 30 osub w 1 dzień... po tym up date trudno się trapuje bo mozan chdozic po beczkach itp... |
![]() |
![]() |
#3 |
Undead
|
![]() No ja się chyba jasno wyraziłem że trapuje systematycznie dzień w dzień i już mi sie nawet expić nie chce, mimo że pacc-a mam
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Łódź
Profesja: Druid
Gildia: Solo style
Świat: Celesta
Poziom: 43
Poziom mag.: 51
|
![]() LoL -.-
Rookstayer jest po to aby pomagać słabszym graczom, a nie ich zabijać... I właśnie dlatego wszyscy uważają ze Polacy to n00by ![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez druidek12 - 11-08-2006 o 08:43. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Res Khmer
czaje w mino hell najlepjej się blokuje ... jeszcze jak się podlozy trough (bo po nim nie można chodzić) pod schody i schowa pod śmieciami to już trap na 100%. Jeszcze dobrze jest jak się gdzieś położy w minohell ciało luckie gdzies w poblizu schodów a w nim jakies śmieci to już trap na 1000%, na to nabieże się i 8+ lvl Ostatnio edytowany przez Xadi - 11-08-2006 o 08:55. |
![]() |
![]() |
#6 |
Undead
|
![]() @druidek12
powiedz mi gdzie jest napisane, "rookstayer ma pomagać słabszym", gdzie?? A może h lvl na mainie też ma słabszym pomagać, no człowieku gdzie ty żyjesz?? Teraz prawie cała Tibia to jeden wielki Power Abusing, przynajmniej na Nebuli. Ja im nawet w questach nie pomagam, chyba że mam zamiar ich trapnąć. CipSoft o tym nic nie wspomniał, a nawet jak wspomni to nikt sie do tego nie zastosuje ![]() Ostatnio edytowany przez Res Khmer - 11-08-2006 o 08:49. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @3up
niestety ale wszyscy trapują szwe, br, ger- wszyscy i tego się nie da zmienić a ze polacy to nooby to ja już tego nie wymyśliłem, ale nOObów trzeba trapować Bo jak sam nie bedziesz trapowac to końcu zostaniesz trapnięty przez jakeigoś nOOba z br... Ostatnio edytowany przez Xadi - 11-08-2006 o 08:51. |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Res Khmer
jak mi wiadomo Cip'y wogle nie wspomniały o rookstaylerach i nie jest za nimi i przeciwko nim... ![]() moze kiedyś Cip'owie zakceptują rookstaylerów... ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() Tak, lubie trapować innych graczy którzy mnie wyzywają etc. jak znajdzie się taki delikwent to zwykle był już w świątyni ale teraz se odpuściłem trapowanie.
|
![]() |
![]() |
#12 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
I naucz się pisać "rookstayer" Cytuj:
Cytuj:
Ja tylko pare razy strapowałem, ale prawdziwych "noobów", który zaczyna atakować mojego minosa (czasami jak miałem ochotę), albo podkrada loot z minosa (tego nie przepuszczam), chociaż z nowym systemem lootowania raczej już nikt nie podkradnie ![]()
Regulamin forum - Bardzo fajny artykuł, przeczytaj koniecznie zanim coś napiszesz. ![]() Ostatnio edytowany przez Pavel Ches - 11-08-2006 o 10:08. |
|||||||
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Trapowanie na rooku jest jak pekowanie na mainie. Dodaje klimatu grze. Dzieki trapowaniu mozna poczuc sile posiadania duzego lvla na rooku. (bo potwory zabija sie niewiele szybciej)
|
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 05 2006
Lokacja: Polska
Imię: Rold Crius
Gildia: Kings of Rookgaard
Świat: Nebula
Poziom: 33
Skille: 22/27
![]() |
![]() Tak, trapienie, to forma PvP na rooku... Przynajmniej tyle, można jakiemuś noobowi nosa przytrzeć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
![]() |
![]() Trapowanie na rooku to rzecz jak najbardziej normalna, wielu rookstayerow to robi. Dobrym miejscem jest drabinka na drodze na mino hell. Tak jak mowicie ze jak "ktos cie trapnie" to bedziesz wyklinac traperow... jest na to prosty sposob, a mianowicie myslenie i bycie ostroznym.
[Ewentualne filmiki na pw.(7.72)]
||
![]() |
![]() |
#16 |
Undead
|
![]() @rold
a czy ty myslisz ze my ciebie rold bysmy chcieli zniszczyc, po pierwsze ciezko by bylo a i nawet szkoda, w koncu masz masz juz 25 lvl i jestes kumplem. Ale takie do 15 lvl-a to z wielka checia ![]() ![]() a z reszta rookgaardem nebuli rzadzi ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Undead
|
![]() Tak przy okazji pamiętam sytuacje jak z kumplem trapnąłem jednego kolesia. Nigdy nie widziałem tak grzecznego l'levela szybko zaplacil nam po 200 gp (może więcej ale nie chcem przesadzić). Aż się nam żal zrobilo i wypuściliśmy. Reszta nie umie tak postąpić i wyzywają (czemu nawet się nie dziwie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() A czy pomyśleliście, że trapowanie jest to wykorzystywanie bugów w grze? Za to grozi ban. W takich sytuacjach wystarzy tylko zareportować daną osobę i liczyć na to że GM jest online. Możecie mówić, że raportowanie nic nie da bo nie raz zgłaszaliście ofertę sprzedarzy acc na trade i nic się nie działo. Jednak jeżeli chodzi o trapowanie to wiem z własnego doświadczenią iż GMowie nadzwyczaj często reagują na tego typu zgłoszenia. Jednak mało osób podczas trapowania pamięta o użyciu ctrl+r, a szczególnie na Rookgaardzie gdzie połowa graczy nie wie nawet do czego słóży trade chanel itp.
Tak jak już ktoś tu napisał, trapowanie jest to takie małe PVP na Rooku i czasami trzeba komuś otrzeć nosa. Należy jednak pamiętać, że jest to nielegalne, bo jak wiadomo Rookgaard teoretycznie jest tak stworzony aby nie dało się zabijać innych graczy. @Res Khmer Btw. edytuj posty
Ostatnio edytowany przez Wald_Kerius - 11-08-2006 o 11:07. |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: Gdynia
![]() |
![]() Pozdro dla Pavla Ches bo widze, że to jakiś obrońca uciśnionych. Osobiście to mam wylane na wszystkich innych graczy (nielicząc tych z mojej gildii ofc.) i trapuje nie patrząc czy to pl, br, ger, swe. Oczywiście jak ktoś już powiedział najfajniej jest trapnąć konkurencię, bo to coś w rodzaju trofeum.
|
![]() |