|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Grudziądz
Stan: Niegrający
|
![]() Witam
Ostatnio zauważyłem, że coraz więcej polaków do swoich wypowiedzi dodaje takie bzdurne "eeeEeee", np. wchodzę do jakiejś kopalni, i słyszę "eeee" (z 6 sekund przerwy) "wyjazd !!" i tak prawie zawsze. Dla mnie osobiście jest to niesamowicie irytujące, czy nie ma innych zwrotów, które możemy używać przed/po/w trakcie zdania, np. hej? Takie "eeee" to sie kojarzy z człowiekiem jąkającym się lub po prostu jakimś kretynem (który nie potrafi skleić porządnego zdania, tylko zaczyna je od "eee" żeby dać sobie czas na myślenie i sklejenie zdania). Zwracam się z apelem do wszystkich aby przestali używać ten zwrot i go zwalczali, jesteśmy osobami inteligentnymi, nie potrzeba nam dużo czasu na "zrobienie" zdania, a w naszym pięknym języku istenieje naprawdę dużo słów, którymi możemy te "eee" zastąpić. Pozdrawiam
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() yyyyyy, ale o so choci?
Tak na poważnie to nie spotkałem się jeszcze aby w grze ktoś pisał eeee/yyyy. W życiu codziennym tak, ale w grze..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() To "eeeeee" oznacza lekcewazenie nooba oraz ironiczne wypowiadanie sie na jego poziomie, jakbys nie wiedzial. Czyli np jak ja expie a ty podejdziesz swoim 8 lvl charem i zaczniesz mi zabijac potwory to ja ci tak odpowiem.
Ostatnio edytowany przez móc - 23-08-2006 o 08:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() ...lub zażenowanie
![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Ogólnie nie mam nic przeciw przerywnikom w stylu "eee", albo "prawda?" o ile nie zastępują one spacji w zdaniach, wtedy to jest irytujące, a tak to niech sobie będą, wszak wnoszą one coś do zdania
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wg.mnie "eeee" oznacza "nie" np.Ktoś mówi czy może mu poblokować drqaga, a inny odpowiada mu "eee".Mnie nie przeszkadzają takie zwroty w grze chyba, że ktoś zacznie przeklinać po tym "eee" ale nie zawsze tak jest
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
|
![]() Osobiscie spotkalem sie jak do mnie mówili "ee" albo "ej" ale to rzadko. Raczej sieje strach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2006
Lokacja: Poznan
Profesja: Elder Druid
Świat: Arcania
|
![]() Ja osobiscie biore to za zaklopotanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 03 2005
Lokacja: Wroclaw
Stan: Aktywny gracz
Imię: Krod arix
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Creation of God
Świat: Guardia
Poziom: ~35
Poziom mag.: 47
![]() |
![]() boze ale masz problem... nie ktorzy nie potrafia sklecic normalnego zdania juz nie mowiac o popelnieniu nawet 3 bledow w jednym slowie.
i co, bedziesz to mowil setkom tysiecy ludzi z calego swiata zeby nie pisali na przyklad "omg" bo zacznie cie to denerwowac? ludzi nie zmienisz, mozesz jedynie sie temu poddac lub po prostu olac ta gre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() @up ja bym wybral ta ostatnia propozycje XD.
CO do slowka w stylu e to znam tylko takie: 1:"e" slowo zastepcze w wymowie np. kiedy koles uklada zdanie.(eeee jestem najtem) 2:"e e" z przerwa to oznacza nie. 3:eeee zdziwienie. Wracajac do tematu musze powiedziec, ze rzadko sie spotykam z takim czyms, ale w rekordowej ilosci w mojej szkoleXD. Ostatnio edytowany przez janek@ - 24-08-2006 o 00:53. Powód: Och te "musze" musze cie wymienic |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() A mnie denerwuje to wszechobecne "ej", jacys kretyni do ciebie pisza i "ej siemka, ej moge zadac pytanie?". I co ja biedny mam z tym zrobic ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() O rany, to "eee" to plaga prawie jak AIDS w Afryce. Musimy powołać specjalną "Komisję do Spraw >eee<".
Nie masz innych problemów? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Bełchatów
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Arashi/KoA
Świat: Thoria/Aldora
![]() |
![]() eeee ale o co ci chodzi xD
@topic Na harmoni mało kogo widze żeby mówił "eee". Wczoraj tylko jakaś gościówa do mnie "eeee za ile bp hmm?". Ale jak masz takie problemy to spotkasz osobe która tak powie to jej z sd albo czegoś i już mówieć nie będzie ![]()
![]() |
#16 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() ja nie lubie jak mowia do mnie ej -.-
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() "Ej!" to do krowy na pastwisku jak [chyba] Scor~ mawiał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() ja w tibii nigdy sie z czymś takim nie spotkałem ale chyba tak sie mówi do noobów którzy ci zabijają potworki na których expisz/trenisz
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
|
![]() W somie to masz racje, ale np. dla mnie jeszcze bardziej jest irytujace jak ktos mi wywali txt: "br?"
![]() Aha dobze by bylo jakby ktos sie ciebie jeszcze posluchal bysmy wtedy mieli lepsza opinie i nasz polski 200+lvl niemusial by sie zanas wstydzic przed innymi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Starachowice
|
![]() Od niedawna gram na Forterze i tego "eeeee" nie zauważyłem za to tam każdy zaczyna zdanie od "man" np. man ... (chwila przerwy) leave plx.
|
![]() |
![]() |