zaloguj się

Pokaż pełną wersje : SoF Done!

Stron : 1 [2] 3

ktos_tam
26-01-2007, 17:42
Ehh.

Dochodze do wniosku, że zmiana rządu by nic nie dała, bo polacy poprostu już tacy sa.

A co ty masz do Instynkt przeciez ona nawet w tym temacie nic nie napisala

@up
Mylisz się. Czytanie nie boli.

Chodziło mi tylko o to, że Instynkt wypowiadała się w tym temacie -.-

Coray
26-01-2007, 17:43
Ehh

Plujecie sie ze to jest trick.

Wiec ja sądze tak:

Od dawna to może być trick ale nie związany z dzwigniami, dlaczego?

Dzwignie weszly po tym update. A SoF znika juz od dawna. Wiec trick trickiem, a moze od teraz Sofa da się zdobyc?

I jesli potrzeba 2 osob to jak de"bove zrobila to sama? Rozdwoila sie?

Po 1 czy ja pisałem, że chodzi o jakieś dźwignie ?
Po 2 mogła sobie zrobić 2 chara yep ? i dwoma nacisnąć :)
Po 3 pomyśl

@up
Eh .... żal.br

Myst Rydan
26-01-2007, 17:43
Ludzie zrozumcie ze nikt wam na trade SoF nie pokaze, bo nikt go nie ma. A co do bandy oddanych pani Instynkt:
Jezeli powiedzialaby, ze ogien jest zimny to byscie tez uwierzyli?

Tutaj ostateczny dowod, ze to wszystko jedna wielka sciema (film troche niewyrazny ale jak sie przypatrzec widac co pisze ten, kto wykonuja ta sztuczke)
http://video.google.com/videoplay?docid=-3672248863329342648

Mam nadzieje ze za taka prowokacje kilka osob z supportu i sama Instynkt straca pozycje.

Coray
26-01-2007, 17:47
Ludzie zrozumcie ze nikt wam na trade SoF nie pokaze, bo nikt go nie ma. A co do bandy oddanych pani Instynkt:
Jezeli powiedzialaby, ze ogien jest zimny to byscie tez uwierzyli?

Tutaj ostateczny dowod, ze to wszystko jedna wielka sciema (film troche niewyrazny ale jak sie przypatrzec widac co pisze ten, kto wykonuja ta sztuczke)
http://video.google.com/videoplay?docid=-3672248863329342648

Mam nadzieje ze za taka prowokacje kilka osob z supportu i sama Instynkt straca pozycje.

No nareszcie !!! Ktoś tu myśli ! Więc Milan, (wielki) Prodigy i ty Instynkt + Sorcererek czy jak ci tam ! To są dowody na wasze kłamstwa ...

@down

oneoneoneone xD

Milan ognia
26-01-2007, 17:51
Po 3 pomyśl

@up
Eh .... żal.br
Oskarżasz ją o Mc?

Paceq
26-01-2007, 17:51
Po 3 pomyśl

@up
Eh .... żal.br

LOL.
Jak cie kopne..
Wiec rozumiem ze de'bove wydala nastepne 100 zl na 2 pacca tak?
bo raczej na tym sammy accouncie nie da sie mc...

zal.swe :D

Smailer
26-01-2007, 17:52
nie rozumiem co oni takiego tam robia ja to oglodalem juz wczoraj ale nic nie widze

AzuranskiRookstayerXL
26-01-2007, 17:52
@myszaa

Emm?
@topic
Skoro tak to może jak ten trick sie wykorzysta to do tamtych plonących zwłok trza lecieć?

Coray
26-01-2007, 17:56
@Milan
Tego nie napisałem ale nigdy nic nie wiadomo ...
@Paceq
Okay mój błąd ale kolega/żanka mogła/ógł pomóc prawda?

Instynkt
26-01-2007, 17:57
Heyah

W zwiazku z zaistniala sytuacja przyszedl czas odslonic wszystkie karty.

Na wstepie dorzuce, ze cale te zamieszanie jest sprawka wielu osob, ale znajac zycie Ja oberwe najbardziej. Coz ... "ktos
musi" =]

Spike Sword - jeden z najbardziej porzadanych rarow w Tibii, a zarazem najbardziej poszukiwany Item na Rookgaardzie. I poki
co wciaz nie wiadomo jak go zdobyc. Krazy sporo legend/historii/bajek na jego temat. Mozliwe, ze kazda z nich zawiera
czasteczke prawdy, ktora kiedys odsloni przez Nami swoja tajemnice. Wielu graczy probowala szukac rozwiazania na rozne
sposoby. Przekopanie calej wyspy w poszukiwaniu ukrytych pomieszczen / przegladanie kazdego Forum zwiazanego z Tibia /
prowadzenie rozmoz z NPC / szukanie informacji u naj~ Rookstayerow ... oto nieliczne z nich, na ktore mozemy natknac sie
najczesciej. Mimo to wciaz kurtyna nadal nie zostala nawet w jakims stopniu odslonieta, az do wczoraj. Kilka osob bylo
swiadkiem znikniecia Spike Sworda z wyspy (Wy takze mozecie Nimi byc ogladajac film). Samo "puf" niczego nie oznacza, o czym
przekonacie sie w dalszej czesci tego posta.

Quest - czy wogole istnieje? Nikt nie moze miec pewnosci, ze zwiazany jest z lvl'em i graczami z Premium Account (o ile Q na
SS jest prawda). Mimo tych watpliwosci uwazam, ze SS jest dostepny na Rookgaardzie. Wyobraznia CipSoftu nie zna granic, o
czym niejednokrotnie mieliscie okazje sie przekonac, wykonujac nowe Questy. Mozliwe, ze klucz jest pod Naszymi nosami, a My
mimo usilnych staran nie potrafimy go dostrzec. Ogladajac film kazdy moze zobaczyc moment znikniecia SS z wyspy. Aby tak sie
stalo nalezy wykonac 2 banalne czynnosci, o ktorych wiedzialo wiele osob przede mna. Niestety nie moge Wam ich zdradzic,
poniewaz takie zostaly ustalone zasady. Fakt znikniecia miecza wcale nie musi oznaczac, ze ktos go zdobyl. W zwiazku z tym
uwazam (podobnie jak inni gracze), ze musi to byc zwiazane z czescia Questu. Innymi slowy prawdopodobnie takowy istnieje,
chociaz poki ktos go nie wykona, nie mozna miec 100% pewnosci.

Film - jest autentyczny. Spora czesc Forumowiczow mylila sie twierdzac, ze zostal nakrecony na OTSie. W jednym momencie
celowo zostaliscie wprowadzeni w blad. Sprytne i inteligentne osoby (mam nadzieje, ze odnosi sie to do kazdego) szybko
zorientuja sie gdzie tkwi -zonk-. Powodow calej tej "akcji" jest cala masa.

Po co ten cyrk? - Latwiej bedzie mi wytlumaczyc cala ta zaistniala sytuacje w punktach:
1. Chodzilo o zrobienie z graczy blaznow? NIE. Moim (a w zasadzie naszym) zalozeniem bylo przede wszystkim pokazanie Wam, ze
Quest na Spike Sworda prawdopodobnie istnieje. Znikanie miecza z wyspy mialo miejsce wiele miesiecy temu, ale dopiero od
niedawna wiadomo na jakiej zasadzie to sie odbywa. Dzieki temu filmowi mozecie na nowo zaczac poszukiwania. Nie prawda jest,
ze h-lvl dostaje go w prezencie. Wystarczy przeczytac tabliczke, a wszystko stanie sie jasne. Poza tym naglosnienie tego
problemu sprawi, ze ludzie znow zainteresuja sie Tajemnica Rookgaardu. Spora czesc mogla nigdy nie dowiedziec sie o tym
zdarzeniu, czego chcemy uniknac. Prawda jest taka - im wiecej osob wysili mozg, tym wieksze bedzie prawdopodobienstwo
odnalezienia nastepych -kluczy-. Powtarzam: NIGDY nie mialam na celu osmieszenia innego gracza i zawsze bede 3mala sie tej
zasady.
2. Chodzilo o zdobycie slawy? NIE. Zdaje sobie sprawe, ze mimo iz nie jestem naj Rookstayerem, zna mnie bardzo liczne grono
graczy. Na kazdym serwerze, na ktorym mialam przyjemnosc sie pokazac, znalazly sie osoby, ktore znaly mnie jedynie ze strony
i poglosek. Zawsze w takim chwilach zamienialam z kazdym z nich kilka slow. Nigdy nie szukalam rozglosu ani fanow ... prawda
jest taka, ze gdy zaczynasz cos osiagac zawsze znajdzie sie ktos, kto zainteresuje sie toba i twoim zyciem (kariera). Grajac
w Tibie nie stoje w City i nie chwale sie calemu swiatu swoja postacia, zadko udzielam sie na Forum, nie nakrecam Filmow i
nie udzielam wywiadow. Ograniczam sie jedynie do pogrywania na Isarze (w szczeglnosci na Pacc Zone, gdzie mozna miec chwile
spokoju), skromnego moderowania i robienia ss'ow. Zapewne niektorzy czytali moj Comment (www.tibia.com (http://www.tibia.com)). Uwazam, ze nalezy
pochwalic sie swoimi osiagnieciami a nie ciagle zyc w aurze tajemniczosci - co w moim przypadku jest chorobliwe i Ci co mnie
znaja wiedza o czym mowa. Tak wiec sami widzicie, unikam rozglosu jak ogien wody, a ten film wcale nie jest tego
zaprzeczeniem.
3. Chodzilo o ukazanie latwowiernosci graczy? TAK. Wciaz nie moge wyjsc z "podziwu" dla osob, ktorzy wierza w "CESKY SEN".
Wielokrotnie powtarzalam, zaufajcie potedze wlasnych oczu. Nieliczni zrozumieli i przyjeli moje rady do serca, a szkoda. Sami
widzicie i jestescie swiadkami, ze byle h-lvl (odnosze sie do aktualnej sytuacji i poziomu Waszej agresji =] ) moze Was
zrobic w trabe. Wystarczylo jedno zdanie by wielu opadlo z krzesel. Spokojnie ... sama nie raz przejechalam sie na takich
ludziach i dlatego ostrzegam innych. Ten Film jest takze swego rodzaju ostrzezeniem przed bezmyslnym pokladaniu wiary w
innych graczy. Pamietajcie - ukazanie naiwnosci to nie proba osmieszenia Was, a jedynie przestroga.
4. Kto jest w to zamieszany? Nie bede ukrywala, ze to Ja jestem glowna sprawczynia calego tego bajzlu. O tym co stalo sie w
filmie wiedzialo sporo osob. Kto wie, moze nawet 20% osob w tej chwili czytajacych ten post, pomagalo mi w tej intrydze.
Jezeli poczuja sie na silach to przyznaja sie bez bicia o kim mowa. Nie mniej najwieksze konsekwencje poniose Ja i liczylam
sie z tym od samego poczatku. Takze "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien" ...
5. Zdajesz sobie sprawe co teraz ludzie o tobie pomysla? TAK. Czytaj wyzej. Dorzuce, ze posty typu "Ty K...o"/"Oszukalas
Nas"/"Mialas moj szacunek i go stacilas"/.... beda powtarzac sie jeden za drugim i wcale mnie nie zdziwia. Od zawsze
spotykalam sie z ponizaniem ze strony innych w tej grze. Wasze wypowiedzi pokaza, czy potraficie ocenic krytycznie samych
siebie (dalem sie porobic), czy macie poczucie humoru, czy potraficie zachowac kulture w takiej sytuacji. Podsumowujac -
dostane ciegi no ale przynajmniej przez 1 dzien glosniej bylo o Rookgaardzie niz Mainie =]
6. Dlaczego Nas oszukalas? Nigdy na Forum nie napisalam, ze posiadam SS. Pamietajcie - sa 2 strony medalu. Czesto gesto moje
posty maja podwojne dno. Nieliczni potrafia zrozumiec sens moich wypowiedzi. Moj text - Ju si Spajk Słord - byl jedynym
zonkiem, ale nie proba oszukania.
7. Jak to sie stalo, ze dalem sie nabrac? Zlozylo sie na to wiele czynnikow. W zasadzie wszystko odbylo sie spontanicznie,
poczawszy od "puf" z wyspy, a konczac n a"puf" z reki. Ogolnikowo wygladalo to tak
a) nagranie filmiku przy SS'ie tak aby kazdy widzial "puf"
b) znika Spike Sword
c) rzucam text You see .... (pamietacie dopisek? Bezczelnie sciagniety z tabliczki hehe)
d) logout
e) powrot i szybkie zabicie owcy (chodzi o sam fakt zabicia czegos + swieze cialo i krew)
f) oficjalnie oglaszam, ze stracilam SSa po 1 hicie (cos ala Ice Rapier)
g) wkret o napisie z tabliczki
h) pokorny + 1 hit = rece + nogi
Prawde powiedziawszy gdyby wogole taka sytuacja miala miejsce to moja balejczka wydawalaby sie sensowna.

PODSUMOWANIE - Film jest prawdziwy, nie kryje zadnych podtextow, nie ma na celu osmieszenia kogo kolwiek, ma ostrzec i
uczulic Was na pokladanie wiary w kazdym z osobna. Najwazniejszym jednak zalozeniem moim i reszty bylo dorzucenie nastepnego
elementu w ukladance zwanej "Tajemnica Rookgaardu", dzieki ktorej Nasza wysepka czasem potrafi skupic na sobie wieksza uwage
niz Main. Przyjdzie dzien, gdzie kurtyna znikniecia SS'a odsloni sie i znow pelni energi i swiezych pomyslow ruszycie na
poszukiwanie rozwiazan.

Z powazaniem

Instynkt - "Rookguardian de'Bove" (<- tak to Ona jest winna)

Coray
26-01-2007, 18:01
Jejeje miałem rację xDxD haha jejeje <świętuję> xD !!!!

Zito
26-01-2007, 18:02
Z powazaniem

Ekhm z czym?

Milan ognia
26-01-2007, 18:05
A o mnie to już nie napisała, ze jestem winny. ;)

Coray
26-01-2007, 18:06
HAHA TERAZ JA SIĘ ŚMIEJĘ BO MIAŁEM RACJĘ !!!! HAHAHA ! HAHAHA !! !~BUHAHAHA xDxDxDXDDDD a tyle osób po mnie jechało .... PANIE KLOCKU :) Z poważaniem :) !!! hauahauhaua
@Milan ty o tym wiedziałeś :) ??? ładnie ci obrona wychodziłą hehe :D

MvD
26-01-2007, 18:06
ja również jestem jednym z was ;) Zawiniłem, źle zrobiłem, przepraszam :)

Massior
26-01-2007, 18:07
ALE WAŁ HUEhueHUEhuEHUEHuH 8o

Kiwix
Tylko dalej nie rozumiem jak to sie stalo na filmiku, ze SoF zniknal? ;s

kk, all rozumiem, ale na jakiej zasadzie sword znika?

Michoss
A powiesz nam czy "Te dwie banalne czynności" można wymyślkić?
Czy to jest coś w rodzaju "połóż mace tu, zluruj rota i obróć się o 180 stopni"?
To jedyna rzecz jaka mnie teraz ciekawi...

Yallah
Wszyscy są winni tylko nie Ja!

Nadal jednak pozostaje zagadką skąd ktoś się dowiedział jak sprawić by SoF zniknął.

Y'all

Res Khmer
26-01-2007, 18:08
Przyznaję się bez bicia... To ja i de'bove uknuliśmy ten plan od podstaw, potem przyłączyliśmy innych. Początkowo jednak nie wiedzieliśmy jak doprowadzić do zniknięcia tego mieczyka, ale od czego jest Milan :D. Wszystkie filmy które nakręciłem (z Isary i Xenery) to był pokaz umiejętność Role Playingu :D (zwłaszcza film z Pell'em)

Wszystko zaczęło się na Elysii (poniżej film), bodajże w środę dostałem bardzo wiele wskazówek, których jednak nie potrafiłem powiązać w całość.
http://www.youtube.com/watch?v=reHyTGP3xZQ

Wkręt Rooku :D

Tu podam kilka wskazówek, ale najpierw muszę dokonać selekcji:
1. Aby wyłączyć trzeba się udać w dwa miejsca, być może kolejność ma duże znaczenie
2. Oba miejsca są ukryte pod ziemią
3. Cave - dirt - poisen - bite bite - ouch - step twice - flames down
4. FACC
5. wymagana jest inwencja

AMEN

Milan ognia
26-01-2007, 18:10
@up:
Co... a o mnie znowy zapominasz? ;(
Ja nie mam zamiaru nikogo przepraszać jak MvD. Ileż to razy na Owionie był jakiś wkręt z Irca? Teraz pora na nas.
WKRĘT 2007!
Mamy Was!

Elevarm
26-01-2007, 18:11
Heyah

W zwiazku z zaistniala sytuacja przyszedl czas odslonic wszystkie karty.
(...)
Z powazaniem

Instynkt - "Rookguardian de'Bove" (<- tak to Ona jest winna)

Gratulacje, z wiekszym pustosłowiem mozna spotkac sie tylko na Wiejskiej.

Żal, sam pracuje od miesiecy nad wieloma tajemnicami w Tibii i zadnej z nich nie sponiewieral bym w taki sposób jak mialo to miejsce tutaj.

Ktoś mógłby to zamknąc...

vNs'Cru
26-01-2007, 18:11
Ale sie napisałas :P
Bylo minelo i mam nadziej ze ty jako pierwsza znajdziesz ss gl.

Coray
26-01-2007, 18:12
Ha :)) ładnie, ładnie !!!! Spox wszytskim wybaczam :) A czy klocek był w teamie (wtajemniczonych ?)

Irenox
26-01-2007, 18:12
Corej razem swietujmy ;]
tez sie nie mylilem

Paceq
26-01-2007, 18:15
Hehehe ladny walek:D

Teraz posypia sie komentarze:

Ja wiezdiałem od poczatku ale wy mi nie wierzyliscie.

I DOBRZE!
Przynajmniej byla zabawa:D

Teraz pozostaje sie dowiedziec jak zrobic zeby zniknol :D

Michoss
26-01-2007, 18:16
Kurdeee...Ja też chce wiedzieć jak zniknąć SSa :P

Coray
26-01-2007, 18:16
Corej razem swietujmy ;]
tez sie nie mylilem

Jejejejeje xD SAMBA !!!! lalalala lalalalala la la XDDD HEHE

Shinodin Barthez
26-01-2007, 18:18
A ja tak dla odmiany...powiem że się tego nie spodziewałem :D

- Prodigy -
26-01-2007, 18:19
Jezeli poczuja sie na silach to przyznaja sie bez bicia o kim mowa.

Z biciem, czy bez bicia - przyznaje się, że od początku wiedziałem co jest grane i aktywnie brałem w tym udział, o czym świadczy chociażby filmik. Bezsensowna z pozoru akcja, wywołała skrajne emocje u niektórych osób, mniej lub bardziej pokazując jak dziwnie potrafią się zachować w pewnych sytuacjach. Każdy z Was sam powinien sobie odpowiedzieć na pytanie, czy więcej zrobiliśmy dobrego, czy złego całym tym zamieszaniem, czy zwyklinać nas, czy okazać wyrozumiałość, bądź postawić się w naszej sytuacji. Jeśli ktoś zmienił o mnie zdanie po tym zajściu, niech powie to wprost, bo od początku liczyłem się z tym, że nie każdy potraktuje tą sprawę w taki sposób, jak chcieliśmy, aby została potraktowana - ja osobiście nie będę miał pretensji do nikogo i wiem, że sporo osób może mieć je do mnie, bo na swój sposób każdy ma do tego podstawy.

Pell

W.S.F.
Bardzo udana mistyfikacja. Moim zdaniem temat powinien zostać objęty amnestią ( i bynajmniej nie maturalną), tak aby nikt nie został ukrany. To był ciekawy <joke> (dobre słowo?;) )

Moim zdaniem udało się to wam, bo zasialiście ziarno wątpliwości i zaczynało ono kiełkować. Wcześniej nikt nie nabierał się na takie 'odkrycia'.
A ludzie uwierzyli, bo pragnęli, aby to była prawda.:cup:

Karl0ss
Dobra skąd ja to wiedziałem... nie wiem czy za taki wkręt nie powinno się "czegoś dostać", ale przynajmniej przyznali/przyznał się jeszcze "w odpowiednim czasie", co do wkręconych... to też mnie ciekawi czy Klocek byl w "ekipie".
Do spike'a podcodziłem z tak zwanym dystansem... i się ciesze( że podchodziłem z dystansem), chociaż gdy usłyszałem, że praktycznie 4/5 quest'a to zabijanie potworów to nie wiedziałem co może jeszcze gorzej spitolić CipSoft.

Pozdro i zjadających owieczek życze

Vevi
Niezle Khmer...
... a juz sie mialem Ciebie jak wejdziesz na Elysie pytac xDDD...
Użytkowników czytających ten temat: 100 (zarejestrowanych: 61, gości: 39)
Wkret roku xD?

Smailer
26-01-2007, 18:20
BŁAGAM PLAX NIE ZABIERAC JEJ MODKA PLAX
P.S ja sie nabrałem :D

Oltun
26-01-2007, 18:21
ten topic powinien nosic nazwe "Saw 4"

Thor of heaven
26-01-2007, 18:21
@up:
WKRĘT 2007!
Mamy Was!

Opanujcie się!!
Was już kompletnie po@$!#%@ z nudów i bezrobocia?!
Nich to ktoś zamknie....
W taki sposób chcecie zwiększyć popularność ??
Zal, zal..

Teraz niechaj posypia się warny i bany. Jeżeli to zostanie pozostawione bez żadnej reakcji modów to przepraszam bardzo. Zaraz znajdą się kolejne
cwaniaki, które zrobią filmik o DSL.

W ogóle dziwi mnie to, że żaden moderator nie zareagował!

Jejejejeje xD SAMBA !!!! lalalala lalalalala la la XDDD HEHE

<lol>>

Dobra, przyznajecie się, spoko..
To zróbcie listę może co? Będzie łatwiej banowac.

@ down
O to chodzi..

Z powazaniem

Co to ma być?

Pozdro

Res Khmer
26-01-2007, 18:23
Tak żeby jasność nastała w temacie:
Klocek o niczym nie wiedział, a to że widział to inna sprawa, nie musiał wiedzieć jak to zrobić.

Ekipa z 'niebieskiego Jeepa' to:
Instynkt
Milan
Prodigy
MvD
Ja, czyli Res Kmher

Jeżeli kogoś pominąłem to przepraszam :D

Michoss
26-01-2007, 18:23
@upup
Może to dla tego że to Instynkt jest modem xD

Myst Rydan
26-01-2007, 18:24
Sam w pewnym momencie wueirzylem... na jakies 5 minut.
No coz, ja ci, Instynkt, wybaczam po przeczytaniu tego ostatniego posta. Ale nie wybaczam tym z supportu ktorzy tak ofensywnie traktowali kazdego kto mowil ze to sciema. Zachowali sie jak male dzieci. No w kazdym razie teraz mam co robic moim 'pseudo rookstayerem' - szukac sposobu na znikniecie spike sworda.

Ciesze sie ze tak sie to skonczylo.
Yours,
Myst

Zito
26-01-2007, 18:25
W ogóle dziwi mnie to, że żaden moderator nie zareagował!
Pozdro

Jak mial zareagowac skoro wszystrie reporty zapewne 'przejmowala' pani instynkt i ignorowala?

Tylko tak dalej.. widac ze lubicie "zdobywac uznanie" w kregach 12latkow ... GL

Coray
26-01-2007, 18:27
KLOCEK MAMY CIĘ !!! I JAK SIĘ TERAZ USPRAWIEDLIWISZ KŁAMCO JEDEN ?!?!?!?! napisałeś : widziałem. A taki wiarygodny się wydawałeś, nie uwierzę ci już na ani jedno słowo a nawet na kropkę :)

PS. MYŚLĘ, że ci którzy wiedzieli i tak mnie zjechali powinni jednak mnie przeprosić. Za bachorka itp ;/

Smailer
26-01-2007, 18:31
Szkoda że ja nie byłem w teamie z niebieskiego Jeepa bym był sławny jak kononowicz krzysztof B)

Thor of heaven
26-01-2007, 18:34
No coz, ja ci, Instynkt, wybaczam po przeczytaniu tego ostatniego posta.

A myślisz o co jej chodziło...

PS: Tym z supportu to zbyć ogulne określenie!!

Zamknijcie ten temat....

Michoss
26-01-2007, 18:38
@"Instrukcja" by Res Khmer
Eee....
Taak..Bardzo pomocne...
Nie mógł byś dać choć TROCHE dokładniejszej, bo nie chce mi się czekać aż dadzą na Erigu ;P

Kshaq
26-01-2007, 18:43
Ja od początku w to nie wierzyłem... Wyzwałem wszystkich po kolei... Jak widać opłacało się. Pamiętam jak wczoraj z Gandim, Mówiczem, Oranem i Yakuzą robiliśmy małe zebranie i oczywiście nikt wam nie wierzył. Ja bym się wstydził to wszystko... :/

Myst Rydan
26-01-2007, 18:44
A myślisz o co jej chodziło...

PS: Tym z supportu to zbyć ogulne określenie!!

Zamknijcie ten temat....

Oczywiscie nie chodzi mi o caly support, jedynie te kilka osob ktore w tym uczestniczyly.

Tom The Tanner
26-01-2007, 18:55
EDITED:
Ja się tu qrka rozkręcam a tu mi zawieszenie broni w czasie gdy pisałem posta wp..iklejają! Ja się zabije! Powiesze na skakance!

Plej!
Tak, zrobienie deserta samemu dałoby mi większą satysfakcję niż po przeczytaniu solucji. Tak samo z innymi questami. Bearoom, Minohell, chociażby quest na pick robiłem samemu i teraz gdy wiem już o nich wszystko grając inną postacią nie jest przyjemnie wykonywać te misje. Gdybym znalazł Spike leżący na ziemi oczywiści bym go wziął. Heh, marzenia. :P Nie jestem na nikogo zły bo rozumiem, też bym się tak poczuł gdybym był dzieckiem i uważałbym ze chcieli mnie wpuścić w maliny... ja tam jednak wierzę nadal, jednak nie jestem do końca pewny co do Spike. Z jednej strony wygląda to na taką małą, co ja plotę, wielką intrygę ale tak ułożoną, że nie można nikomu nic zarzucić. Z drugiej zaś strony wszystko się układa. I wierzyłbym 100% gdyby nie wskazówki rzucone przez kogoś tam. Ryba i jakieś pomieszczenie. Klikaj na to szare. Popiół? Klik-klik. Zapaliłem torchem i polałem ładunkiem łatwopalnym czyli krwią oraz skondensowaną wydzieliną odżylną z rodziny pajęczaków czyli slime i nic. Co do ryby to spróbujcie wlać jej coś do łokaaa. Zwiadowcy donoszą, że jeśli wlejesz tej rybce substancję do oka to ta substancja bezczelenie ci wsiąknie. Ale przenieśmy się od popiołów z ogniska trolli i tajemnic jamy ocznej ryb do De'Bove i ekipy w filmiq. "Czy to Seagulla?" - to pytanie ciągle mnie nęci. Nikt nie chciał odpowiadać jakby się bał, że w filmiku znajdzie się niezła wskazówka. Spike znika - ok. Jeśli ktoś odnalazł sposób na zrobienie mejgic dezintreggrate to kłaniam się nisko. Jeśli ktoś znalazł sposób na wykonanie questa to kłaniam się jeszcze niżej. De'Bove znika SS? Czy pani De'Bove powiedziała, że jej Spike znika? Nie. Szanowna pani De'Bove napisała tu tylko jeden, jedniutki, jedniuteńki post. Się udało. Powiedziała CO? Nie, może udało się "zniknąć" Spike Sworda, a nie go zdobyć? Po co ja tu to wszystko pisze... pewnie bez rozwodów wiecie wszystko. No to doszliśmy do qmulicaj... qumuluj... qliminacyjnego momentu (nigdy nie wiedziałem jak się to pisze).

-=-
Na forum.tibia.pl zawsze panował zamęt, toczyły się nieustanne bitwy. Jednak widać, że nadzszedł czas odwiecznego wyrównania rachunków. Nadszedł czas wojny!
-=-

Stowarzyszenie Węgla i Stali!

Oto z jednej strony wściekli forumowicze uważający, że mają po swojej stronie dobro i chcą, będą, a może nawet są źli (chyba to ostatnie). Nie wiem jaką mocą władają, że to pogodzili i jeszcze nie puka do nich ONZ. Mają za sobą naprawdę wielkie zasoby innych użytkowników którym odpowiada Caps Lock oraz jak kto woli wciśnięty Shift! Shit! Nieźle! Nie zważają na nic. Zniszczą każdą przeszkodę, która stanie im na drodze, poświęcą nawet całe noce siedząc na forum by poniżyć, zyskać sobie chwałę, chałwę o smaku truskawkowym i posty! Nie należy lekceważyć tej potęgi, bo to właśnie ona, przez te wszystkie lata pokazuje swoje kły nie tylko Innym bo tak ich nazywają ale też Siłom Wyższym czyli moderatorom. Jeszcze raz powtarzam: Nie należy zbliżać się do tych osób bo mogą być szczególnie niebezpiecze... a co dopiero w grupach! "Ofensywa na 1 miejscu. Defensywa na 4." - to ich motto. Wiele lat temu nazywano ich Zastępami Neo. To właśnie wtedy wymyślili motto bo jeszcze wtedy nie umieli liczyć. Dziś jednak większość ewulowała. Niektórzy tylko, zostali Trollami a oni nie zdziałają już nic w tej wojnie. Trolle może i przeważały w bitwie. Trolle mają wszyscy głęboko w zwieraczu dolnym bo... to wojna.

Hordy Masonów!
Zaś w narożniku num(b)er dwa stoją zawodowcy. Mają tu duży staż i są zasłużonymi użytkownikami. Mimo to buntownicy powoli staczają ich w otchłań przegranej. Jest ich mało i w swych zastępach nie mają trolli. Nie dają za wygraną, choć coraz bardziej widać jak rozpaczliwie się bronią. Są oszołomieni nagłym przeważeniem szali i prawdopodobnie to wykorzystają ich przeciwnicy. Ja zaś uważam, że przetrwają jeszczę trochę, jeśli oczywiście nie wygrają tej otwartej wojny. Bowiem na ich czele stoi teraz przyczajona De'Bove, która w odpowiednim, najmniej spodziewnym momencie uderzy. Kto wie, może nawet jej cios położy przeciwników? Na razie jednak jest osłabiona i oszołomiona. Tajne Źródła Informacji mówią, że siłą odciągano ją od Oracle! Dosłownie i w przenośni! Mam nadzieję że nie zrobi żadnego głupstwa. Aha, jeszcze jeden As w rękawie, który może stać się użyteczny. Znajomości. Jednak nie będę się rozpisywał na ten temat bo wypadki i bany chodzą po ludziach... W każdym razie wolałbym by to ta grupa zwyciężyła.

The Others.
Neutrale. Każdy inny, nie zwerbowany przynajmniej miesiąc wcześniej w szeregi którejś ze stron zostanie bezzwględnie zlikwidowany. Zmieciony. Starty w pył, proch i tabletki z krzyżykiem! Ahhh... zbliża się Apokalipsa! Tak mawiają Inni. Kim są? Zabłąkani użytkownicy opłakujący zradę naszej wspaniałej dumy Rookgaardu albo po prostu użyszkodnicy którzy wtargnęli tu przypadkiem i dorzucli swoje 3 grosze bądź euro. Może nawet czytając to nie wiedzą o co tu chodzi i co się w ogóle dzieje. Odzywają się mało i większość to nie trolle. Jednak takie jest życie. Ja zaliczam się do tej skromnej grupy, która jak plebs w społeczeństawie nie przetrwa. Mam jednak nadzieję, że fale wyrzucą mnie na brzeg całego i będę mógł dla was komentować z ukrycia dalej.

Kto wygra? SWiS? Masoni? Może Władze bojąc się manifestacji, rozruchu, a nawet rewolucji wkroczą z wężami z wodą na ulicę? Jednak tej wojny nikt nie zatrzyma. Nie ochłodzi ich nawet woda z psikawek policji z pałami i tarczami.

Nie zatrzyma ich nikt. Uciekaj więc.

Smailer
26-01-2007, 18:58
Ale Nie DawaĆ Bana Instynktowi I Teamowi Z Niebieskiego Jeepa Plx

Michoss
26-01-2007, 19:02
@upup
Ja tam byłem Masonem a teraz jestem Orderem. I Yo!
...
...
...
Tak moi drodzy. Ja też nie wiem poco spamuje w tym temacie.
Ja tylko liczę na instrukcję "Jak Zniknąć Spike Sworda"

Fire Necromacer
26-01-2007, 19:08
Ileż to razy na Owionie był jakiś wkręt z Irca? Teraz pora na nas.

No wiesz.. IRC, a ktoś, co jest w przenajświętszym supporcie to inna sprawa ;)
Z supportu Dwim wywalał za byle co, czy coś się powinno zmienić? :)

MixerQ
26-01-2007, 19:10
Ee, ludziska ja w to nie wierze bo wg. mnie jest tak :

1. Spike Sword jest na Rooku pokazany do dalszej motywacji początkujących graczy
2. Dalibyscie ten filmik na Youtube ??

filobossek2
26-01-2007, 19:10
To wszystko było tylko jedną, wielką sex-aferą z "Insynkt" w roli głównej ;), ale nie wierzę, by ktokolwiek spośród biorących udział w tej dyskusji, choć przez minutę nie rozważał możliwości, że wszystko to jest prawdą. (Wtajemniczonych nie licząc)

Panu Klockowi to tylko przyjaciół pozazdrościć - jak ktoś czytał od początku to wie o czym mówię. :baby:

P.S Coray - Ciebie popierałem prawie od początku :) <lizus> ;P

Coray
26-01-2007, 19:12
Tak Klocek skłamał i to na łamach forum ... :/

Hitchock
26-01-2007, 19:12
Muehuehuehuehue.

Ale wy jesteście pojebani...

Krótki skrót:

Milan - Pipka
MvD - Pipa!
Pell- To Pipa!
De'buc - Poniedziałek Pipa , Wtorek Pipa , Środa Pipa , Czwartek Pipa... a w niedziele dla odmiany super-mega-pipo-zwierz

Widać niesprawiedliwość forum. Oni nawet warna nie dostają ;/

nosane
26-01-2007, 19:16
Nie rozumiem jaki był cel tej "intrygi"... Zwiększenie zainteresowania Tajemnicami Rookgaardu? Bullshit. I co, myślicie, że teraz wszyscy rzucą się za poszukiwanie Spike Sworda?

Równie dobrze mogliście po prostu powiedzieć, że odkryliście jak zrobić, aby Spike Sword zniknął z wyspy. Po co do tego dodawać całe to przedstawienie? Czy w ten sposób można było jakoś przybliżyć do rozwiązania zagadki? Nie. Myślicie, że skoro tyle osób podnieciło się perspektywą Spike'a, to oni wszyscy zaczną go szukać? Nie, wrócą do expienia i innych questów... Stworzyliście tylko temat pełen spamu, kłamstw i domysłów.

W moim odczuciu całe to przedstawienie nie miało sensu, nic nie wniosło, pozwoliło wam się tylko trochę ponabijać z tych wszystkich, którzy w to uwierzyli i poczuć się Tymi Lepszymi Którzy Są Wtajemniczeni.

Moim (a w zasadzie naszym) zalozeniem bylo przede wszystkim pokazanie Wam, ze
Quest na Spike Sworda prawdopodobnie istnieje.
Nie widzę związku. Jeśli zrobię fake'a, że ze snake'a wypadł mi plate armor, to pokażę wszystkim, że to _prawdopodobnie_ jest prawda? Nie? No właśnie. Można było po prostu pokazać, że odkryto, jak "zniknąć" spike'a. Po co ten cyrk?
hodzilo o ukazanie latwowiernosci graczy? TAK.
No dobra, ale co to dało? Nic.
Zdajesz sobie sprawe co teraz ludzie o tobie pomysla? TAK. Czytaj wyzej. Dorzuce, ze posty typu "Ty K...o"/"Oszukalas
Nas"/"Mialas moj szacunek i go stacilas"/.... beda powtarzac sie jeden za drugim i wcale mnie nie zdziwia. Od zawsze
spotykalam sie z ponizaniem ze strony innych w tej grze. Wasze wypowiedzi pokaza, czy potraficie ocenic krytycznie samych
siebie (dalem sie porobic), czy macie poczucie humoru, czy potraficie zachowac kulture w takiej sytuacji. Podsumowujac -
dostane ciegi no ale przynajmniej przez 1 dzien glosniej bylo o Rookgaardzie niz Mainie =]
Mówisz tak, jakby nie zależało Ci na szacunku innych. Powiem tylko jedno - takich rzeczy się nie powinno robić. Gdyby np. Twój najlepszy przyjaciel/przyjaciółka Cię oszukał/a, a później powiedział/a "Eee, myślałem, że umiesz się krytycznie ocenić i masz poczucie humoru". To później zaufałabyś mu bez mrugnięcia okiem? Wiem, że to zupełnie inny wymiar i trochę to podkolorowałem, ale mniej więcej o to chodzi.

Ogólnie uważam, że poruszacie się po bardzo cienkim lodzie i nie podoba mi się to. Żałuję, że w ogóle byłem świadkiem tej "zabawy"... I chodzi tutaj o coś więcej niż tylko "wkręta 2007". Zresztą, ja tu nie mam nic do gadania.

Pozdrawiam.

AzuranskiRookstayerXL
26-01-2007, 19:16
EDITED:
<ciąć>

Klikaj na to szare. Popiół? Klik-klik. Zapaliłem torchem i polałem ładunkiem łatwopalnym czyli krwią oraz skondensowaną wydzieliną odżylną z rodziny pajęczaków czyli slime i nic.

<ciach ciach>
Spike znika - ok. Jeśli ktoś odnalazł sposób na zrobienie mejgic dezintreggrate to kłaniam się nisko.

1.Razem zapaliliśmy i laliśmy
2.Zajrzyj na forum balanced

Silverman
26-01-2007, 19:25
Ja dopiero dzis godzine temu zobaczylem ten temat i zaczalem go czytac od poczatku pomijajac spam i na poczatku podczas ogladania filmu myslalem a moze jednak...

Ale pierwsze co zucilo mi sie w oczy to to ze film trwal ~17 minut a w temacie ktos tam wymienial te kilka pomieszczen w ktorym byly rozne potworki i porownywal do POI.

Kazdy chyba kto ogladal filmik z POI wie ze nie trwał on 17 minut:)

Oczywiscie bylo mozliwe ze qest zostal wykonany wczesniej a Instynkt miala tylko zagadac cos do NPC lecz ktos tam na filmiku palnał:
"Soru Halton on Isara [4]: Oby jej lf starczylo. =/
Soru Halton on Isara [4]: Na jej miejscu tez bym nie pisal, tylko sie flowal."

Co swiadczylo jednak ze to nie jest zwykla pogaduch z NPC

A najbardziej co mnie rozbawilo to Pan Klocek jak sie poprostu zbłaznił... zachował się na poziomie naszych polityków trzymających wladze. Wygladało to tak jakby on chcial jedynie zeby mogl cos powiedziec w temacie nie koniecznie prawdziwego. Zeby inni myslieli ze on wszystko wie i ze ma super kolegow ktorzyt tez wszystko wiedza i mu wszytsko mowia. Prawda jednak okazala sie innna ;)

Always hunted
26-01-2007, 19:26
A wiecie jakie jest moje zdanie?
Za taki żart, Instynkt powinna stracić modka. Co z tego że jest ''królową Rookgardu"? Pewna kara musi być. Bycie moderatorem nie oznacza tylko banowania kolesi z keyloggerami, oznacza także pilnowanie porządku na forum, i jest to poważna funkcja. Takie żarty nie są na miejscu, nie dość że dość głupie, ''haha aj got sof, ajm master bat i not szoł ju it" to jeszcze wprowadzają pewien chaos. A tego moderator powinien unikać.

Ja do niej całkiem straciłem zaufanie... podobnie jak wielu innych. Nie będzie można już jej wierzyć, bo kto wie czy to co powie to nie będzie następne wkręcanie?

Co do jej ostatniego postu, to mi to bardziej wygląda na przemyślaną obronę swojej reputacji po tym jak ''mały dżołkas'' wyszedł na jaw. Po prostu nie wierzę że to co tam napisała to prawda (mam na myśli jej cele:

1. Chodzilo o zrobienie z graczy blaznow? NIE.
2. Chodzilo o zdobycie slawy? NIE.
3. Chodzilo o ukazanie latwowiernosci graczy? TAK

Co do pierwszego... noo, tutaj nie wiem.
Ale co do drugiego punktu, odpowiedź na pewno brzmi TAK. Chciałaś zdobyć sławę jak pierwsza osoba która zdobyła SS w queście, ale stety nie wyszło, pomyślałaś nieco, i napisałaś przemowę. Heh, widziałem już takich, od Bazyliszka, MLS, Excalibuga, DSL... widziałem już takich kłamców, i Twoje zachowanie jest bardzo podobne, podobnie jak Twoich przyjaciół zamieszanych w żart.
Co do trzeciego... na pewno TAK, ale z innego powodu niż napisałaś (patrz punkt wyżej)

6. Dlaczego Nas oszukalas? Nigdy na Forum nie napisalam, ze posiadam SS. (...) Moj text - Ju si Spajk Słord - byl jedynym
zonkiem

Jak nie napisałaś? W tym swoim podałaś wagę i opis własny, które widać TYLKO kiedy dany przedmiot masz w ekwipunku/leży na sąsiednim sqm. To JEST równoznaczne z posiadaniem danego przedmiotu.

Jeśli o mnie chodzi, to myślę że Instynkt powinna zostać pozbawiona modka jako sprawca zamieszania i kłamczyni. Która/której broniła się/broniono do końca, aż się przyznała. Ale to, że się przyznała, bynajmniej nie zmniejsza jej winy.
Osoby z Supportu, który w tym uczestniczyły, też powinny stracić swoją pozycję. Wszyscy zdegradowani do zwykłych userów.

Tom The Tanner
26-01-2007, 19:31
@Azuranski
A co tam się dzieje? :o Dobra nie odpowiadaj. :P

Myślałem, że skończy się na jakiejś wieeelkiej awanturze ro(o)ku i dlatego napisałem mój poprzedni post. xD Ale oczywiście znów tak mnie zakręciliście (jak i innych), że bardziej chce mi się śmiać niż gniewać/bluzgać/itd. :D Był taki plebiscyt chyba, na najlepszy temat, użytkownika, i jakieś coś tam... nie pamiętam. Jeśli nadal trwa to ten mógłby wygrać! Tak na serio to wkręciliście ponad 80 osób jeśli nie więcej. xD Widzicie co może zdziałać lvl i klejące się słówka?

Chyba mniejszość gniewa się na Niebieski Jeep. Więc chyba w tej sytuacji bardziej na miejscu byłoby uznanie (nie wiem jak wy ale ja nie umiem "zniknąć" Spike). xD Dobrze, że cała ta parafiada się odbyła. Osłodziliście gorzki dzień baaardzo dużej ilości Rookstayerów. Ja jak debil do końca wierzyłem, choć koledzy mnie upewniali, że nieeee, nieeee. Jak nie będziecie słuchać zdrowego rozsądku kolegów to skończycie w jaskini Trolli podlewając popiół krwią i trucizną. ^^

Volshio
26-01-2007, 19:32
1. Zdobywasz Spike Sworda.
2. Idziesz sobie zabic Ghoula (Ale tylko na nijm uzywasz Spike'a).
3. Idziesz do Toma i po zabiciu Ghoula masz dostęp do dzwigni pod wiaderkiem, przesuwasz ja i otwieraja sie dzwi do Mino Maga.
4. Idziesz sobie do Mino Maga i go sobie swoim Spike Swordem zabijasz.
5. Wchodzisz do teleportu kolo Mino Maga.
6. Pojawiasz sie w Swiątyni i Spike jest juz na zawsze twój!!!
7. I poco to komu? (wszystkie zagadki rozwiązane, czekamy az CIPki dodadza nowe)
8. Joke ;)

Edek Rozprowacz
26-01-2007, 19:44
Przyznam cały temat śledziłem od początku i nawet uwierzyłem ^^ w ten "żart" chociaż już dziś na Aureańskim rooku rozwikłaliśmy zagadkę .

Nie będę ukrywał że ta mistyfikacja była świetnie przygotowana i zrealizowana co wcale nie usprawiedliwia "Was". Uważam że cała ekipa powinna dostać co najmniej warna jeśli nie bana. Wiele było tematów "Zdobyłem Spike Sworda" i prawie zawsze kończyła się to banem autora. Nie rozumiem czemu tym razem miało by być inaczej. Jedyne co zrobiliście to wprowadziliście w błąd dziesiątki użytkowników (fakt że w tym procederze uczestniczył mod.. jest żałosny). Jeśli o mnie chodzi i tak niewierze aby osoby winne otrzymały w jakikolwiek sposób chociaż upomniane (te forum schodzi na psy..) dlatego zaglądam tu coraz rzadziej. Z mojej strony wszystkie osoby zamieszane + "Pan Klocek" tracą u mnie szacunek oraz reputacje który zdążyły sobie wyrobić przez czas swojej działalności.

Pozdro (nie będę odpisywał na bluzgi tak w tym temacie jak i na PW)

druidek13
26-01-2007, 19:45
Ładnie to tak ludzi bezczelnie nabierać? ;)

Ale muszę przyznać, że dałem się nabrać :D Jak za rok będzie wybieranie najlepszego tematu 2007 roku, to na dzień dzisiejszy bym głosował na ten :p

Luke Firemaster
26-01-2007, 19:54
Ja tylko liczę na instrukcję "Jak Zniknąć Spike Sworda"

Umiesz liczyć - licz na siebie. W tym temacie pojawiły się już wystarczające instrukcje. Prawdopodobnie ma to związek z jaskiniami prowadzącymi do Captain Iglue`s Treasure lub Katana Room, ale mnie to nie kręci, gram na mainie. Jakbym miał Rookstayera, może właziłbym w te poisonfieldy jak ostatni debil, nie wiedząc co i jak. ^^

Wkurzają mnie tylko wypowiedzi w tematach Stonogi "a morze to tszeba zagadaci do Dallheima majonc 666 hape?". Knightmare w wielu przypadkach zażartował sobie z graczy, i niektóre rzeczy są na pokaz: od spike sworda, mino maga i ghula, poprzez skarbiec imperatora Kazordoon i ten w Hellgate, aż do boots of waterwalking, które można zobaczyć w Ankrahmun. Według mnie bełkotem jest "język beholderów", po prostu Knighmare zasnął z łbem na numerycznej albo coś w tym stylu :D .

Res Khmer
26-01-2007, 19:57
Jeśli o mnie chodzi, to myślę że Instynkt powinna zostać pozbawiona modka jako sprawca zamieszania i kłamczyni. Która/której broniła się/broniono do końca, aż się przyznała. Ale to, że się przyznała, bynajmniej nie zmniejsza jej winy.
[/hunted]

Po pierwsze to nie Szanowny Instynkt, a my dolewaliśmy oliwy do ognia.

[quote=Silverman]
A najbardziej co mnie rozbawilo to Pan Klocek jak sie poprostu zbłaznił... zachował się na poziomie naszych polityków trzymających wladze. Wygladało to tak jakby on chcial jedynie zeby mogl cos powiedziec w temacie nie koniecznie prawdziwego. Zeby inni myslieli ze on wszystko wie i ze ma super kolegow ktorzyt tez wszystko wiedza i mu wszytsko mowia. Prawda jednak okazala sie innna

Być może wbrew woli pozostałych członków, po kryjomu, po północy... Zdradziłem mu coś. Ale tylko dlatego że zasłużył sobie swoją osobą i swą pokorą. Nie kłamał!!! On nie kłamie.

@2down: -.^ mocne słowo, nie został w to wciągnięty bo był offline

Naszym głównym celem, było pokazanie, że Rookgaard to miejsce gdzie jeszcze wiele jest do odkrycia. Knightmare gratulujemy pomysłów, nie mam pojęcia jak na takie coś można wpaść.

Silverman
26-01-2007, 20:02
@Luke Firemaster

Można jabłko dostaje każda nowa postac na rooku.

Coray
26-01-2007, 20:04
@2xup
Czyli jesteś sprzedawczykiem xD

abdull1
26-01-2007, 20:18
Otwieram temacik myślę sobie że już są pewnie screeny a tu żarty sobie robią :/
wyszedłem jak Zabłocki na mydle :/

zna ktoś jakieś inne polskie strony o tibii z forum czy to jest największa i jedyna ?

Always hunted
26-01-2007, 20:25
[/hunted]

Lol? Zapraszam na Julerę w takim razie...

Ale ona brała w tym udział, więc powinna zostać UKARANA, stratą pozycji moderatora, jeśli nie banem. Jak słusznie Edek Rozprowacz zauważył, inne tego typu tematy były zamykane, a autorzy karani banem. Czemu teraz ma być inaczej? Noo, tym razem to wszysyc uczestnicy powinni zostać ukarani, nie tylko założyciel tematu.

Naszym głównym celem, było pokazanie, że Rookgaard to miejsce gdzie jeszcze wiele jest do odkrycia. Knightmare gratulujemy pomysłów, nie mam pojęcia jak na takie coś można wpaść.

Jasne jasne, broń się dalej... wychodzicie na coraz większych noobów, którzy po tym jak zauważyli ze ich mistyfikacja się nie udała, próbują zasłaniać się szlachetnymi pobudkami... pfff, nupki.

Felux
26-01-2007, 20:32
Gratuluje ! jestem dumny ze Polak jako pierwszy go zdobyl ;)(przynajmniej nie slyszalem zeby kto inny go mial)

Polka a nie Polak :)

Coray
26-01-2007, 20:33
@2xup
No tak, a ja świętuję, bo od samego początku wiedziałem, że to wałek chociaż o ich przekręcie nie wiedziałem. Więc wynika z tego, że ci którzy po mnie jechali to powinni dostać warny :) Oczywiście niektórzy przeprosili ... ale to było nie na miejscu. Z drugiej strony podziwiam ich, bo w pewnym momencie wymiękałem ale do ostatniej chwili wiedziałem, że kłamią :D

@up
Ona go nie zdobyła ...

@down
Miło :)

Milan ognia
26-01-2007, 20:33
Eh... Jakie szczęście, że nie wszyscy wiedzą wszystko. Tak jak ten Pan na górze. Na szczęście, coś mnie podkusiło i skopiowałem coś kiedyś komuś. :)
I nie to było naszym celem, żeby zrobić z tego syf. A pamiętacie mój post w Plotkach (e... skasowany =/) a 'Apokalipsie'?

/Chodzi o Hunted, nie o Coray'a.

Silverman
26-01-2007, 20:38
@ Milan i inni
Taka jest prawda ze swoją akcją zrobiliscie wielkie bagno w ktorym dzisiatki ciewkawych, uczciwych uzytkownikow utkwilo na kilkanascie/dziesiat minut. Takie cos to powwino byc tylko w hydre parku. A swoimi szczytnymi celami to sobie mozecie podetrzec (sami wiecie co). Innymi słowy glupia zabawa na innych uzytkownikach co nie powinno obejsc sie bez kar.

Exevind
26-01-2007, 20:48
Może by tak przestać się czepiać kogoś kto miał dobre zamiary, zamknąć ten temat i zapomniećo całej sprawie, dzięki 'kłamcom' dowiedzieliśmy się kilku ciekawych rzeczy, i to, że powstało z tego bagno nie jest jedynie ich winą.
Close this topic please!!!

@Coray i inne 'bossy'
Przestańcie się przechwalać tym, że mieliście rację, taaa, udało wam się zgadnąć! Ja cy wy jesteście wielcy... Dajcie spokój, nie odkryliście całej prawdy!

Tak więc proszę o zamknięcie tego tematu i nie karanie NIKOGO za to bagno spamu, które się tu narobiło.

Coray
26-01-2007, 20:52
Może by tak przestać się czepiać kogoś kto miał dobre zamiary, zamknąć ten temat i zapomniećo całej sprawie, dzięki 'kłamcom' dowiedzieliśmy się kilku ciekawych rzeczy, i to, że powstało z tego bagno nie jest jedynie ich winą.
Close this topic please!!!

@Coray i inne 'bossy'
Przestańcie się przechwalać tym, że mieliście rację, taaa, udało wam się zgadnąć! Ja cy wy jesteście wielcy... Dajcie spokój, nie odkryliście całej prawdy!

Tak więc proszę o zamknięcie tego tematu i nie karanie NIKOGO za to bagno spamu, które się tu narobiło.

No comment, a ty chyba nawet nie wiesz o co chodzi :) Bossem nie jestem i nie chcę być i się w końcu odpier*****e się ode mnie :D Przyłączam się do prośby zamknięcia. Kropka

@down
Dziękuję :) i mam to samo zdanie ^^

Wald_Kerius
26-01-2007, 20:53
Widzę że temat bardzo szybko się rozwija. Tak więc i ja wetknę tutaj swojego posta. Cała akcja Instynkt z wkręceniem ludzi była jak dla mnie genialna. Pomysł jako "wkręt" bardzo dobry, wykonanie również perfekcyjne. Dawno nikt forum nie rozruszał tak jak go zrobiła Instynkt. Gratulacje dla niej! Ktoś tam pisał, że jest zbulwersowany tym co się stało. A co tak na prawdę się wielkiego stało? Ktoś zrobił sobie z Was userzy żart (nie pierwszy i nie ostatni na tym forum). Gratuluję dla tych którzy sie domyślili o co w tym tak na prawdę chodzi. A czy coś komuś z tego powodu się stało - nie sądze. Tak więc wszystkie komentarze i żale na temat odejścia Instynkt ze stanowiska moderatora, czy też do osób które współpracowały przy "wkręcie" są nieuzasadnione. Świadczą tylko o nieumiejętnym osądzeniu i reakcji na zaistniałą sytuację.

jerrry
26-01-2007, 20:56
Geez ludzie... naprawde żal mi was :( \

De'bove bardzo dobrze zrobiła wyjaśniając to wszystko a reszta którzy jej towarzyszyli i rozpowiadali-uwaga-MIELI RACJE! powiedzcie czy ktokolwiek z nich napisał coś w stylu "pokażemy wam ss-y, mamy spike'a itp"? nie wydaje mi sie :confused: oni jako jedyni starają sie jakoś rozwiązać odwieczny problem Spike sworda a wy tylko grzejecie dupy (nie boje sie tego powiedizeć) przed monitorami i myślicie że wszystko wam powiedzą. Bez komentarza dla tych wszystkich którzy wierzyli w to że dostaną odpowiedź

@rookslayerzy- good to go tak trzymać i dalej rozwiązujcie zagadki rookgaardu

AzuranskiRookstayerXL
26-01-2007, 20:58
To był wspaniały wkręt. Razem z rook balanced cały dzień szukaliśmy.Wygraliście z nami, userami, którzy myślą że nie da nas się wkrecić.
BRAWO!

Tom The Tanner
26-01-2007, 20:59
@Up.
Cała prawda. ^^

Nikomu nic się nie stało, że jednego dnia trochę wysilił się na poszukiwania. Ukazuje to też, jak wiele jest jeszcze na Rookgaardzie do odkrycia i motywuje do dalszych poszukiwań. Wszystko wraca do Normy... ufff...

pS: Wkręciłem was, norma dużą literą to nie była wskazówka. xD

Always hunted
26-01-2007, 21:00
ileśtam up@
Szanowny panie moderatorze... możesz mi jedną rzecz powiedzieć? Czemu zwykły user, który założy temat tego typu, ma bana+zamknięcie tematu w 10-30 minut, a tutaj temat stał cały dzień, zanim się przyznali i wszystko powiedzieli? Cóż...

Zwykły user dostałby bana. A Instynkt nie zostanie nawet ukarana. I gdzie tu sprawiedliwość, ludzie? -.-
A jeśli ja założe taki sam temat, tylko że z brass armorem, to też dostanę pochwałę? Może ze mnie jeszcze moda zrobią? \o/

Thanal
26-01-2007, 21:00
No właśnie...konsekwencje... Czy forum tibia.pl ma jakieś wewnętrzne zasady dotyczące pracy moderatorów? Raczej na pewno. Czy jest tam kwestia zakazu wprowadzania użytkowników w błąd? Nie wiem, wydaje mi się, że powinna być. Czy Instynkt powinna zostać pozbawiona statusu moderatora? Jeżeli wyżej wymieniona zasada istnieje - tak. Jeżeli nie - wszelkie ewentualne konsekwencje to kwestia tylko i wyłącznie do rozpatrzenia przez pozostałych modków. I tyle. I jeszcze coś do reszty osób uczestniczących od początku w psikusie...proszę, nie piszcie, że Instynkt nigdy nie napisała wprost o fakcie posiadania przez nią miecza itd. etc. Skoro planem było WPROWADZENIE Nas - forumowiczów w błąd (obojętnie dla jakich powodów) - to ona to zrobiła. A co do tego, że "nie powiedziała przecież wprost", "tylko sugerowała", "chodziło o coś innego" to, proszę Was, dość mam już tego wykrętnego gó.na w naszej polityce żeby jeszcze akceptować to tutaj :(...Liczą się zamiary, nie forma. @Instynkt - oczywiście rozumiem zamysł, ale...no właśnie...kwestia Twojej osoby jako moderatora tego forum - nawet jeżeli NIE są sporządzone zasady Waszej pracy tutaj (w taki sposób w jaki sporządzony jest ten regulamin http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789 dla "zwykłych" użytkowników) to jednak ten napis "moderator" w avatarze coś oznacza...no, głupia na pewno nie jesteś, zrozumiesz o co mi chodzi :P Wydaje mi się po prostu, że chyba jednak generalnie trochę więcej Ty straciłaś tą akcją niż My zyskaliśmy. Ale to tylko moje zdanie :)

Uther92
26-01-2007, 21:02
Widzę że temat bardzo szybko się rozwija. Tak więc i ja wetknę tutaj swojego posta. Cała akcja Instynkt z wkręceniem ludzi była jak dla mnie genialna. Pomysł jako "wkręt" bardzo dobry, wykonanie również perfekcyjne. Dawno nikt forum nie rozruszał tak jak go zrobiła Instynkt. Gratulacje dla niej! Ktoś tam pisał, że jest zbulwersowany tym co się stało. A co tak na prawdę się wielkiego stało? Ktoś zrobił sobie z Was userzy żart (nie pierwszy i nie ostatni na tym forum). Gratuluję dla tych którzy sie domyślili o co w tym tak na prawdę chodzi. A czy coś komuś z tego powodu się stało - nie sądze. Tak więc wszystkie komentarze i żale na temat odejścia Instynkt ze stanowiska moderatora, czy też do osób które współpracowały przy "wkręcie" są nieuzasadnione. Świadczą tylko o nieumiejętnym osądzeniu i reakcji na zaistniałą sytuację.
Sorki, może to co powiem będzie źle odebrane, ale może to i dobrze. Teraz mówisz, że wszystkie opinie na temat zdegradowania RdB są niesłuszne, bo to użytkownicy żle odebrali jej przekaz. Każdy podobny temat do tej pory był zamykany/ usuwany a autorzy karani. Czy to jest sprawiedliwość ?! Czy każdy kto zrobi temat o domniemanym posiadaniu Sof'a czy BA, pod pretekstem rozruszania forum/ zachęcenia innych do myślenia może zostać pozytywnie odebrany przez osoby o wyższych rangach na forum. Wydaję mi sie, że w tej sytuacji prawo zostało nieco nagięte, ale czy to byłe złe czy dobre ocenia sami użytkownicy. Dla mnie pomysł był dobry ale wykonanie niedopracowane i nieprzemyślane. Ale wiadomo cel uświęca środki.

jerrry
26-01-2007, 21:03
pokaż mi normalnego usera który potrafi w normalnym stopniu napisać posta :confused: albo założyć ciekawy temat...

Damcik
26-01-2007, 21:10
To co dziś się stało w sumie nic strasznego jeśli chodzi o mnie nie nabrałem się ale troszkę wierzyłem błąd tkwił w tym, że gdy de'bove zrobiła qesta to na drugi dzień i na lumirze i na Xerenie. Troszkę dziwne - co nie?

Jeśli chodzi o karę, m moderatorzy nie powinni wprowadzać w bład i jeszcze gratulować, że rozruszał forum. A kiedy zwykły user by zrobił taki temat też by rozruszał forum tylko taki post jest kasowany po 15 minutach max.
Nie sądze żeby ją odrazu pozbawiać statusu MODERATORA FORUM. Powinien tylko przeprosić oficjalnie w nowym temacie i zamknać odrazu temat

To tyle
Jeszcze musze pogratulowac
Gz
xD

Zito
26-01-2007, 21:10
@modek up
Fajny kawal? Uh.. ah.. lezal od poczatku.. smialy sie tylko 3-4 osoby.. (potem pewnie wciagnieto pare osob... nie wazne juz z jakich powodow)
Smiejmy sie z takich kawalow, nie kasujmy tematow, tolerujmy to... jutro utoniemy w morzu spamu/fakow, bo to przeciez smieszne! (to chyba dewiza tego modka?)

A tak na marginesie, czy ktos pamieta jeszcze co oznacza(lo) slowo "noob"? nie? przypone:

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę.

I to tu mialo miejsce, nie robienie sobie kawalow, czy jakies "pokazywanie latwowiernosci"... bo jesli by tak bylo kazdy by to sam zrozumial i nie potrzeba by bylo wielkich tlumaczen.

Milan ognia
26-01-2007, 21:15
Halo! Ludzie!
Inne tematy o spike swordzie, brass armorze czy nie wiem czym jeszcze były karane ponieważ:

Muj kolega mi pofieciał, rze ma spajk słorda... (masa błędów i kolega kolegi).
Brak dowodów - u nas był filmik, który nie jest ani fake'iem, ani z OTS. My tylko inaczej powiedzieliśmy co na nim jest.
Nie były zaplanowane, uzgodnione jako zwykły żart.

Przecież ten temat miał specjalnie tyle błedów: teleport facc na pacc - jasne. Niezgodne informacje co do bramki lvl'owej. Dwuznaczna wypowiedź Intynktu.
I przede wszystkim:
Mój post w temacie Plotki i Ploteczki. Czyż nie mówiłem tam o spamie i o 'Queście' (w cudzysłowiu - specjalne).
Pokażcie mi który punkt regulaminy został złamany? Wasza duma? Że się nabraliście? Ależ to nie jest powód aby nas karać.
Czy gdyby nie ten temat, to wiedzielibyście, że można zrobić tak aby Spike znikł? Możliwe, że tak... możliwe, że nie. Ale kiedy byście się dowiedzieli - to inna sprawa. Czy to, że włożyliście trochę wysiłku i poszukaliście... ba! Obaliliście ten temat (gratuluję Coray'woi, który mimo iż w ostrych słowach - pokazał wam, że to pic na wodę) - nie! Więc o co chodzi?

/Edit:
Ale to było zaplanowane jako prowokacja - więc się dziwię, o co tyle hałasu. Przecież pokazaliście tylko jak się zachowujecie w takiej sytuacji. Wy nie wiedzieliście więc wyszło naturalnie. My wiedzieliśmy - udawaliśmy takich rasowych trolli, noobków.

AzuranskiRookstayerXL
26-01-2007, 21:23
@Milan
Wprost przeciwnie. mnie to zachęciło do dalszych poszukiwań. dzięki wam!

filobossek2
26-01-2007, 21:24

Lol ? <10znakow>

Midarth
26-01-2007, 21:27
Halo! Ludzie!
Inne tematy o spike swordzie, brass armorze czy nie wiem czym jeszcze były karane ponieważ:

Muj kolega mi pofieciał, rze ma spajk słorda... (masa błędów i kolega kolegi).
Brak dowodów - u nas był filmik, który nie jest ani fake'iem, ani z OTS. My tylko inaczej powiedzieliśmy co na nim jest.
Nie były zaplanowane, uzgodnione jako zwykły żart.Przecież ten temat miał specjalnie tyle błedów: teleport facc na pacc - jasne. Niezgodne informacje co do bramki lvl'owej. Dwuznaczna wypowiedź Intynktu.
I przede wszystkim:
Mój post w temacie Plotki i Ploteczki. Czyż nie mówiłem tam o spamie i o 'Queście' (w cudzysłowiu - specjalne).
Pokażcie mi który punkt regulaminy został złamany? Wasza duma? Że się nabraliście? Ależ to nie jest powód aby nas karać.
Czy gdyby nie ten temat, to wiedzielibyście, że można zrobić tak aby Spike znikł? Możliwe, że tak... możliwe, że nie. Ale kiedy byście się dowiedzieli - to inna sprawa. Czy to, że włożyliście trochę wysiłku i poszukaliście... ba! Obaliliście ten temat (gratuluję Coray'woi, który mimo iż w ostrych słowach - pokazał wam, że to pic na wodę) - nie! Więc o co chodzi?

/Edit:
Ale to było zaplanowane jako prowokacja - więc się dziwię, o co tyle hałasu. Przecież pokazaliście tylko jak się zachowujecie w takiej sytuacji. Wy nie wiedzieliście więc wyszło naturalnie. My wiedzieliśmy - udawaliśmy takich rasowych trolli, noobków.

Pisząc takie posty, zachowujesz się jak szczur, który chce się ratować z tonącego okrętu. Mogłbyś mieć przynajmniej tyle odwagi żeby poddać się karze [imho, ty załozysz sobie nowe konto, a Instynkt moda nie odzyska]. No i btw. też jestem za tym żeby zabrać Instynkt moda, kary dla wszystkich powinny być takie same, a miejsce na durne żarty jest w OWION'ie.

Wald_Kerius
26-01-2007, 21:30
@Uther92, Always hunted

Widzicie różnicę w tych przykładowych tematach poniżej?

Temat1 "Zdobyłem Zpike Sworda na Rogu"

Zdobylem spike sworda i jestem z tego dumny. Jezeli jakis moderator usunie mi ten temat to bede mial go tam gdzie wlasnie trzymam swego zbigew sworda...(..|..)

Temat2 "Spike sword zdobyty"

Na potwierdzenie tego faktu mam zrobiony film(link do filmu), oraz świadków którzy aktualnie grali na tym serwerze. Cala akcja odbyła się tu i tu, brało w niej udział tyle i tyle osób. wszystkie potrzebne materiały mam zgromadzone na dysku i chętnie się z nimi podzielę o ile nie będą one lamać Tibia Rules. Niestety nie mogę wyjawić dokładnej solucji gdyż takie zachowanie narusza w/w prawa, oraz nie pozwala mi się cieszyć moim "małym" sekretem.

W wersje 1 nikt nie uwierzy i za takie głupie nabijanie postów, tematów itp. należy się ban. Jest to tylko głupie gadanie chcącego się wyróżnić usera. W wersję nr. 2 tak jak i w całą mistyfikację Instynkt uwierzyła duża część userów z forum. Aby dokonać tego wszystkiego wiele osób musiało się napracować i na pewno zajęło im to sporo czasu i wysiłku. Za tą idealna mistyfikację należą im się (jeszcze raz podkreślam) ogromne gratulacje. Osoby które nie mogą rozróżnić obu skrajnych wersji przykładowych tematów, radzę aby "zapoznały się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, lub skonsultowały się z lekarzem lub farmaceutą" (dla niekumatych to to jest też żart tak jak cały temat Instynkt. Dalej nie kapujecie o co w tym chodziło?) Jeżeli nic już do was nie dotrze to "idąc" waszym rozumowaniem powinniście oskarżyć waszym rodziców o wprowadzenie was w błąd teoria o istnieniu św. Mikołaja. Możecie również zaskarżyć twórce dnia Prima Aprilis za to że setki osób wprowadziły was w błąd.

edit
@iles tam postów niżej

Szkoda mego cenne czasu na wdawanie się w tą dyskusje ...

Nethalis
26-01-2007, 21:30
Przecież wiadomo było od samego początku że to żart i kłamstwa. Zniknięcie sofa po jednym uderzeniu wydaje się dziwne( Po co CipSoft dawał by quest na spike sword który można raz użyć). Każdą zagadkę da się wytłumaczyć a co do znikania sofa ze skałek to nie mam pojęcia (może kiedyś też nauczę się tego robić)

Milan ognia
26-01-2007, 21:31
<Meeeep! Meeeep!>
Nie masz racji. Czemu na Owionie? Żeby każdy wiedział, że to żart? Meeep!

Always hunted
26-01-2007, 21:35
Milan i spółka@
Udawaliście rasowych trolli... hmm... sorry, mi wciąż trudno uwierzyć że teraz nie bronicie się po prostu, wymyślając sobie taką wymówkę "a tak naprawdę chciałeł zrobić fajny kawał i przywrócić rpg do Tibii"

-.-

Poza tym, filk rec można sfake`ować, co kiedyś ktośtam udowodnił... albo można było nagrać na OTSie... jakie mieliście dowody że to nie był ani fake ani OTS? ŻADNE!

Regulamin? Proszę bardzo, skoro trollowaliście, sam się do tego przyznałeś,
My wiedzieliśmy - udawaliśmy takich rasowych trolli, noobków.
Cytuję regulamin

8. Rodzaje upomnień
# Rozpowszechnianie fałszywych informacji: 1 do 6 pkt.
# Kretynizm w czystej postaci: 9 do 10 pkt.
# Trolling: 6-10 pkt

Rozpowszechnianie fałszywych informacji :) Wypisz wymaluj wasz ''żart''!
Kretynizm? Taaak, modek i Support wprowadzający w błąd użytkowników, a) mając określony cel
b) chcąc mieć swoje 5 minut i/lub sławę (stawiam na B )
Trolling? taaaak, sam się przyznałeś!
No to masz 6-10pkt i/lub 9-10pkt i/lub 1-6 pkt

A czy może być modek z punktami karnymi? Jeśli tak, to ja dziękuję.... jeśli nie, Instynkt traci posadę. Przykro nam!

@Wald_kerius
Mylisz się... kiedyś widziałem temat podobny, tyle że o soft bootach poparty screenem i filmikiem z OTSa. Posiedział na forum godzinę, i został skasowany. I przepraszam, ale czy na którymkolwiek z filmów pokazanych tutaj jest pokazany SS w posiadaniu gracza? Bo zostało tylko pokazane jak zniknął z wysepki... SS nie został ani pokazany na trade, ale wogule. Tylko jego zniknięcie, co, jak wiadomo dzięki tibia.wiki~ jest spowodowane tylko pewnym trickiem.
A pierwszy post wyglądał tak
17:58 Rookguardian de'Bove [90]: 17:58 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. Only the humble may touch the Sword of Fury.
Palily sie ognie spike lezal
zgasly Ognie spike nie bylo
Dopiero po chwili user zedytował posta, a po 10 minutach ktoś dał filma, i poszło dalej...

PS: mógłbyś usunąć ten link do obrazka ''Regulamin'' z podpisu? Mam tagi img wyłączone dla bezpieczeństwa, a adres do obrazka rozszerza mi forum na 1,3 (130%) szerokości ekranu....

n@uriQo.
26-01-2007, 21:41
Milan i spółka@
Udawaliście rasowych trolli... hmm... sorry, mi wciąż trudno uwierzyć że teraz nie bronicie się po prostu, wymyślając sobie taką wymówkę "a tak naprawdę chciałeł zrobić fajny kawał i przywrócić rpg do Tibii"

-.-

Poza tym, filk rec można sfake`ować, co kiedyś ktośtam udowodnił... albo można było nagrać na OTSie... jakie mieliście dowody że to nie był ani fake ani OTS? ŻADNE!

Regulamin? Proszę bardzo, skoro trollowaliście, sam się do tego przyznałeś,

Cytuję regulamin

Rozpowszechnianie fałszywych informacji :) Wypisz wymaluj wasz ''żart''!
Kretynizm? Taaak, modek i Support wprowadzający w błąd użytkowników, a) mając określony cel
b) chcąc mieć swoje 5 minut i/lub sławę (stawiam na B)
Trolling? taaaak, sam się przyznałeś!
No to masz 6-10pkt i/lub 9-10pkt i/lub 1-6 pkt

A czy może być modek z punktami karnymi? Jeśli tak, to ja dziękuję.... jeśli nie, Instynkt traci posadę. Przykro nam!

@Wald_kerius
Mylisz się... kiedyś widziałem temat podobny, tyle że o soft bootach poparty screenem i filmikiem z OTSa. Posiedział na forum godzinę, i został skasowany.

Dobrze mówi ...

Milan ognia
26-01-2007, 21:43
Dobiłeś mnie. Tak kretyńskiego argumentu dawno nie widziałem. Lepszy już jest 'żal.br'.
Czy Ty wiesz czym jest PROWOKACJA uzgodniona z siłami wyższymi? Nie, nie tylko z Intynktem do którego doczepiliście się jak nie wiem co.
I zdziwisz się, jeżeli to, że ujawnimy prawdę było postanowione wczoraj? Wczoraj 1/666 tego forum miała wątpliwości. Nie byli oni słuchani.

Coray
26-01-2007, 21:47
Ej opanujcie się !!! Myślę, że to powinien rozwiązać administrator albo jakaś sonda. Uspokójcie się ! Ja osobiście uważam, że nie powinni być karani ale to jest tylko moje osobiste zdanie ! z obaczcie jaki zamęt teraz zrobił się na forum ! Coś przeczuwam, że teraz w tym dziale już nie będzie tak jak kiedyś.

@UP

No właśnie ! ja pisałem, że to wkręt ale nikt mnie nie słuchał tylko obrzucano mnie bluzgami ! :)
Nie powinniście być karani.

@DOWN

Yhy zawzięty ... :D

Always hunted
26-01-2007, 21:48
Dobiłeś mnie. Tak kretyńskiego argumentu dawno nie widziałem. Lepszy już jest 'żal.br'.
Czy Ty wiesz czym jest PROWOKACJA uzgodniona z siłami wyższymi? Nie, nie tylko z Intynktem do którego doczepiliście się jak nie wiem co.
I zdziwisz się, jeżeli to, że ujawnimy prawdę było postanowione wczoraj?

Ja Cię dobiłem? Prosiłeś o wpis z regulaminu-> masz. Są przewidziane w regulaminie kary za 2-3 rzeczy jakie zrobiliście... Po szczegóły odsyłam do mojego post 2 posty powyżej Twojego. A Instynkt się tak przyczepiliśmy bo jest modkiem.

Wczoraj 1/666 tego forum miała wątpliwości. Nie byli oni słuchani.

I co się okazało? ŻE MIELIŚMY RACJĘ!

up@
Nie trzeba by się opanowywać gdyby nie oni :P Ale ja zawzięty jestem, no nie?

@Wald_kerius
Efekty już się pojawiły. Temat z filmem z tego tematu w "Filmach", czy temat "Sword of Fury to nie jest legenda, tutaj znajdziesz QS!" w Tajemnicach Rooka i idiotycznym wpisem.... i chyba jakimś jpg

down@
Cóż... fakt, mody siła wyższa, pewnie zaraz mnie któryś zbanuje za 'obrażanie modków' z dopiskiem "trolling"

Midarth
26-01-2007, 21:53
"Zostaw ich. Wiecznie optymisci, mysla, ze zmienia swiat. Chodz lepiej na piwo."

Daj już spokój Always~, mimo że masz racje do niczego nie dojdziesz, bo tutaj mod to siła wyższa i należy do forumowej czystej rasy [takie forumowe "Mein Kampf"]. Nie ma co się kłócić o bany, bo nic to nie da, ba kiedyś dostałem bana na miesiąc za posta w temacie "Only Celesta" [bez zdjęcia], a osoba pisząca 2 posty po mnie [tyle, że z supportu] nie dostała nawet punktu karnego, tylko jej post został usunięty. Z władzą nie wygrasz, bo Ci ta władza ręke odrobię, także jak dla mnie szkoda czasu...

- Prodigy -
26-01-2007, 21:56
My nie potrafimy się przyznać? Patrz: Oszukałem wielu ludzi, kłamiąc, że jestem w posiadaniu Spike Sworda, starając poprzeć się to PRAWDZIWYM filmem, który tak naprawdę nie udowadniał niczego. Chcecie mnie karać? Proszę bardzo - czy gdziekolwiek napisałem, że nie zasługuję na kare, albo prosiłem o jakąś litość, czy przebaczenie? Jeśli ktoś uzna, że należy mi się kara, to mi ją da, bez względu na to, czy powtórzysz to jeszcze 30, 40, czy 50 razy w kolejnych postach. I jak? Przeszło mi "przez gardło"? To teraz czekam, aż wszyscy, którzy nie śpiąc przez noc kombinowali, jak zdobyć ten miecz, a teraz mówią "O wrzystkim od poczontku wiedziałem, pszejżałem was na wylot" i nie chcą się przyznać, że też dali się nabrać i ciągle mieli wątpliwości, w końcu się przyznają.

Aha, i przyznaliście się hmmmm, kiedy większość już nie wierzyła...

Więc mieliśmy w pierwszym poście dać filmik, a już w kolejnym się przyznać? Przyznanie się, było równoznaczne z wygadaniem wszystkiego, a nam chodziło o coś zupełnie odwrotnego. No i lepiej późno, niż wcale, prawda?

jerrry
26-01-2007, 21:57
@Nethalis
pewnie sam sie wkręciłaś a teraz ci głupio....

i teraz pojawiają sie ludzie którzy nabijają posty w stylu "hehe nice joke:confused: " dobrze że modki i admy szybko działają (ale pewnie to nic dziwnego ruch tu dziś niesamowity :P)

Milan ognia
26-01-2007, 22:00
@Hunted:
Nie widziałem Twojego posta, który by twierdził, że to pic. Użyłem tego argumentu w stylu: nie wiedzą, że to nie jest prawda, nie musimy się bać. A jednak postanowiliśmy, że napiszemy prawdę.

Guest 1900
26-01-2007, 22:03
Ktoś musil byc naprawde poraniony wymyslajac to tak "wogÓle" to powinni ponieść konsekwencje swoich czynów ... modki nam sie o byle jajco do dupy doczepia to niech oni tez zostana osądzeni jak reszta... rozumiem kawał czy dowcip zrobić ... ale to przerosło tych co to wymyslili i nie zdołali tego ogarnac ... i nie piszcie mi ze to samo tak sie zrobilo ze ludzie zaczeli spamowac ... naważyliście sobie piwa to pijcie to teraz do DNA !!

n@uriQo.
26-01-2007, 22:07
No to może inaczej... Niech ktoś pokaże ss'a ze naprawde sof jest.. Nie jakis tam fake, tylko prawdziwie zdiecie od posiadacza tej właśnie broni .. Nie potrzebna jest kłótnia na kolejne 30 stron... Nie prosze by pokazać co i jak zrobić by miec sof'a, lecz prosze w imieniu całego forum (części niewierzącej) o jakiś dowód...

@up
taaa, zgadzam się w 100%

@milan
jeżeli to miał być jakis niewinny żart, a teraz uciekł wam z pod kontroli to wystarczy powiedzieć "tak, to był żart" i po kłopocie no chyba ze to jest prawda to chce jakieś dowody !

Coray
26-01-2007, 22:09
No to może inaczej... Niech ktoś pokaże ss'a ze naprawde sof jest.. Nie jakis tam fake, tylko prawdziwie zdiecie od posiadacza tej właśnie broni .. Nie potrzebna jest kłótnia na kolejne 30 stron... Nie prosze by pokazać co i jak zrobić by miec sof'a, lecz prosze w imieniu całego forum (części niewierzącej) o jakiś dowód...

<zaraz mnie zaleje krew mode on>
CZŁOWIEKU INSTYNKT SIĘ PRZYZNAŁA, ŻE GO NIE MA I ŻE TO BYŁ KAWAŁ !!!!!!!!!!!!11111oneone -.-''

jak się wypowiadasz w jakimś temacie to czytaj go od początku lub przynajmniej 5 stron wstecz

ONI SIĘ PRZYZNALI, ŻE TO BYŁ ŻART !!!
</zaraz mnie zaleje krew mode off>

Always hunted
26-01-2007, 22:16
@Hunted:
Nie widziałem Twojego posta, który by twierdził, że to pic. Użyłem tego argumentu w stylu: nie wiedzą, że to nie jest prawda, nie musimy się bać.

20:38 Rookguardian de'Bove [90]: 17:58 You see a spike sword (Atk:24 Def:21). It weighs 50.00 oz. Only the humble may touch the Sword of Fury.
Czy nie powinno nie być tego opisu?

A przecież już kiedyś zrobiono fake rec movie, to mogli i tym razem
Hmmm.... nie uwierzę dopóki nie zobaczę na własne oczy....

Tak wyglądał mój pierwszy post w tym temacie... czy nie widać w nim że wam nie wierzę?
Aha, i przyznaliście się hmmmm, kiedy większość już nie wierzyła...

Silverman
26-01-2007, 22:24
Podsumowywujac powyższe argumenty...... po prostu na tym forum sa rowni i rowniejsi. I w obecnej sytuacji nie ma szans zeby ci "równiejsi" za złamanie punktów w regulaminie zostali w jaki kolwiek sposób ukarani. A wiecie dlaczego?? Bo zawsze sie znajdzie jakis kolega admin/mod tego co powinien zostać ukarany i bedzie go bronił a w takim wypadku nikt nie bedzie ryzykował ze może podpaśc wiekszej liczbie osób z ranga.

@Wald_Kerius-moderator

Swoimi wypowiedziami odźwierciedlsz obecna sytuacje na forum... i tym samym jestes tak samo beznadziejny popierając to oszustwo jak autorzy przedstawienia o ktorym mowimy.

Kshaq
26-01-2007, 23:33
Modków powaliło... Zablokujcie i spokój...

Instynkt
26-01-2007, 23:53
Heyah

Nie spodziewalam sie, ze wiekszosc z Was mimo wszystko potraktuje to wszystko jako zart. Mile zaskoczenie, zwlaszcza, ze oberwalo mi sie od niektorych.

1. Spore grono wiedzialo o calym zajsciu ... zarowno Forumowicze jak i osoby z wyzszej polki.
2. Jezeli nawet ktorys z Moderatorow dowiedzial sie o zajsciu "w trakcie", ku mojemu zaskoczeniu przyznal mi racje.
3. Nigdy nie zagladam do dzialu z raportami, a co za tym idzie, nigdy ich nie przegladam. Bedac modkiem 1 dzialu nie widze takiej potrzeby.
4. Po moich "czystkach" w tym dziale otarlam sie o utrate pozycji Moderatora. W naszym gronie panuja identyczne zasady jak na calym Forum. Jezeli zawinisz to ostrzezonko lub cya. Skoro do tej pory zaden z nich nie odniosl sie negatywnie do akcji SS, tzn ze zrozumieli i poparli moje (nasze) intencje.
5. Na tym Forum nie ma rownych i rowniejszych. Podreslilam, ze biore na siebie wszystkie konsekwencje (bez wzgledu co by to nie bylo). Nigdy nikogo nie prosze by stanal po mojej stronie ... ludzie wybierani na Moderatorow sa bezstronni i jezeli ktoremus z nich nie podoba sie zachowanie innego Modka, oglasza to na Prywatnym Forum lub po przez Prywatna Wiadomosc.
6. Jako Moderator nigdy nikomu nie dalam Bana, BA z tego co pamietam moze dalam komus 2 pkt karne. Osadzanie mnie jedynie na podstawie niebieskiego nicku jest zalosne. Szanuje zdanie kazdego z Was - i te dobre i te zle. Twierdzenie, ze za krytyke poleca z mojej strony ostrzezenia i bany, jak widzicie sa nietrafne.
7. Mam wrazenie, ze niektore osoby z pretensjami podchodza do zagadnien zwiazanych z Tibia zbyt emocjonalnie. Czyzby przez ten Film zawalil sie Wam swiat pod nogami? Straciliscie sens zycia? ... Rozumie, ze mozna czuc sie oszukanym. Prawda jest taka, ze codziennie gdy wstaje i otwieram oczy wiem, ze znow polski Rzad robi mnie w ch..
8. Kolejny Temat o SS'ie ... czyzby? Zaden Temat nie poruszyl tej czesci Forum jak ten. Nigdy w tym dziale nie bylo takiego ruchu, tyle spekulacji i rozwazan jednego dnia. Dostaliscie namacalny dowod, nikt nikomu nie wciskal kitu. Kto ponosi wine? Owszem Ja, ale czy aby napewno w 100%?
9. Kilka osob potrafilo podejsc do tego z samokrytyka - tak dalem sie nabrac przyznaje, udalo Wam sie. Czujesz sie zawiedzony? Hmmm ... a co Ja i reszta mamy powiedziec? Widzac komentarz typu "musisz stacic moda, bo tak, jak moglas" od osob, ktore sadzilam, ze maja poukladane w glowie i zanim w cos uwierza to zobacza i dotkna, czulam sie troszke zawiedziona.
10. Sa tez tacy, ktorzy maja pretensje o to, ze nie zostali wtajemniczeni. To byl spontam a nie misternie uknuty plan.

Prosilabym, aby ten Temat nie stal sie scena klotni. Jezeli masz cos do powiedzenia i skrytykowania OK. Ale zrob to jak nalezy ... komentarz i uzasadnienie.

@Pan A: Wszyscy winni powinni dostac bana
@Pan B: Bo co?
@Pan A: Bo jajco, bo tak mowie
@Pan B: Idz i nie wracaj
itp itp itp

Nawet jezeli caly post jest krytyka i obelga niech ma rece i nogi.

-Cesky Sen- ... moze zamiast rzucac miesem wystarczy sie chwile zastanowic i wyciagnac z tego jakies wnioski (tyczy to sie kazdego bez wyjatku).

Fikcja czy nie ... cieszy mnie fakt, ze dzieki temu calemu zamieszaniu wiele osob zaczelo grac na Rookgaardzie badz wznowilo swoja zawieszona dzialalnosc Rookstayera.

PeZet Dr. =]

Dark Sven
26-01-2007, 23:53
@up:
Co... a o mnie znowy zapominasz? ;(
Ja nie mam zamiaru nikogo przepraszać jak MvD. Ileż to razy na Owionie był jakiś wkręt z Irca? Teraz pora na nas.
WKRĘT 2007!
Mamy Was!
Sven was od razu rozgryzł, szczwane z was bestie... Gratulacje. Ale 2007? No się zaczął dopiero :>

@Always Hunted i inni
Czego się tak burzycie- dżołkas to dżołkas. Jeśli ukarać Instynkt to i Droma i Hegemmona i wszystkich modów za ich przekręty. Co się tak burzycie to tylko zabawa, oderwanie od monotoni życia /w przypadku modów kasowania naszych bezmyślnych/durnych postów/

edit
Fikcja czy nie ... cieszy mnie fakt, ze dzieki temu calemu zamieszaniu wiele osob zaczelo grac na Rookgaardzie badz wznowilo swoja zawieszona dzialalnosc Rookstayera.
No faktycznie, może jutro odpale mojego Rookstayera i bobuszuje po rooku, bo szczerze mówiąc po przeczytaniu tego tematu mam taką ochotę

Res Khmer
27-01-2007, 00:26
TU JESZCZE SŁÓW KILKADZIESIĄT ODE MNIE!!!

Prawda jest taka, że jeżeli ktoś nie wierzył to miał nadzieję że za jakiś czas moje miękkie serce pęknie i dam Wam solucje... A tu figa z makiem 8o

Przeszkadza Wam to, że życie Rookstayer'a nabrało znowu kolorytu, że jest znowu coś co można odnaleźć. Jest to ciągle dla was tajemnicą. Mogę się jednak założyć o to że połowa, ba 90 % z Was nawet się stąd nie ruszy, gdyż będzie wyczekiwała solucji. Za przeproszeniem ale każdy kto czeka na jakąkolwiek kolejną podpowiedź to wrzód na honorze polskich rookstayerów. A najgorsi to tacy co myślą już tylko o tibiawiki lub erig.net, gdzie wszystko zostanie wyłożone jak na talerzu.

A ja powiem, że to nie koniec tej tajemnicy, gdyż wiem że Spike Sword'a można z powrotem "włączyć", bo w środę na Elysii został, że tak powiem usunięty 2 razy w ciągu jednego dnia, a normalny jego spwan następuję dopiero po restarcie serwera, i to tym razem nie żart. Aby cokolwiek rozwiązać wystarczy zagadać tu i ówdzie

Vantage
27-01-2007, 00:32
Miałem założenie takie, że nie odezwę się w tym temacie i pozostane bierny.

Jednak potrzeba wygłoszenia mojego zdania coraz to bardziej się kumuluje...

Uważam, że robienie z igły-widły nie ma większego sensu. Tego typu żarty nie są na tej stronie i tym forum prowadzone regularnie - więc czemu miałoby i takowych zabraknąć.
Czujesz się oszukany, że uwierzyłeś i zostałeś wykiwany? Założę się, że gdybyś był zamieszany w tę intrygę, nie puściłbyś pary z ust i sam byś czekał na rozwój sytuacji. Byłbyś dumny, że w sumie elita zaprasza Cię do przedsięwzięcia, o którym będzie przez KRÓTKI czas bardzo głośno.
Nie małe poruszenie zapanowało na wielu serwerach. Wielu Rookerów (zwłaszcza tych z wyższymi lvlami) odczuło niecodzienny przypływ spamu - udokumentowane mam przypadki, że byle nooby skakały po serwarach pytając się każdego, kto był na wyższej pozycji rookstat'u o tematykę spike sworda.

Osobiście uważam, że większego sensu nie ma w wyżalaniu się i mieszaniu z błotem uczestników owego spisku. Wpadli na pomysł zrobienia czegoś niecodziennego i gitara gra. Ale ...

...

... jeżeli chodzi o sprawiedliwość to już inna sprawa. Prawdą niepodważalną jest, że grupka 15 lvli robiąca tego typu wyczyn i próbująca udokumentować go na forum zarobiłaby prawdopodobnie bana.
Podążając tą samą drogą uważam, że obojętnie kto to robił powinien zostać ukarany w taki sposób, jaki został by ukarany każdy inny user. Proszę, nie uważajcie, że w jakikolwiek sposób mszczę się na kimkolwiek - sprawiedliwość tego by wymagała, co nie? Gdyby tak się stało zostałoby udowodnione, że liczyć się z innymi powinien każdy.

Jednak z przyjemnością stwierdzam, że bardzo miło czytało mi się ten temat. Komedia - dramat - horror, wszystkiego po trochu, bardzo miły powiew świeżości, wyłamanie się ze standardów, normalnie forum tibianews.net :) .

Gratuluję. A smutasom polecam kubeł zimnej wody.

Michoss
27-01-2007, 00:36
@upup
Co do "włączania" SS
1) Czasami, pare razy dziennie, jest coś w rodzaju "mini resetu" który kasuje ciała, śmieci itd. a daje respiące sie itemy (np. dziś dwa razy zabrałem bębenek od szamana w sabrehaven). Możliwe że ten Mini-reset oddaje też SS.
2) Możliwe że SS można włączyć wykonując jeszcze raz jego wyłączenie (głupia teoria, ale możliwa :P)

A nawiasem. Wcale nie 90%, tylko jakieś 2% (ja), reszta będzie tylko zaglądać.
A poza tym nie solucje, tylko odpowiedź na to je***e pytanie "czy do sposobu zniknięcia spike sworda można dojść w jakiś logiczny sposób?"

Res Khmer
27-01-2007, 00:44
@Michoss:

Nie można go włączyć ponowny wykonaniem tamtych czynności, ani wspak, ani normalnie. Testowałem ja i nie tylko ja

Dałem logiczną zagadkę i kilka podpowiedzi, za które mam nadzieję nikt nie będzie miał mi za złe, bo w końcu też je dostałem od ... (jeżeli uważnie czytałeś forum i gdzieś kliknąłeś, to być może utkwił Ci tekst "It is gone??", jeżeli tak to jużw wiesz)

Yallah
27-01-2007, 00:44
Vantage powiem tak:

[Asslicker mode=on] Zgadzam się z Tobą prawie z wszystkim. Wreszcie ktoś konkretny się wypowiedział, bez żadnych przypuszczeń, aluzji i ironii. [/Asslicker mode=off]

Jednakże nie zgadzam się z Tobą co do kwesti ukarania. Nie chce żeby to było odebrane jako podlizanie się komukolwiek, lecz nawet jakby to zrobili noobkowie nie chciałbym, żeby ich w jakikolwiek sposób karano za to, że uchylili rąbka tajemnicy.
Instynkt jak i Jej ekipa udowodnili, że można "wywołać" zniknięcie Spike Sworda, co do tej pory było zagadką.
Myśle, że dowcip związany z tym był jak najbardziej na miejscu i nie ubliżał nikomu jedynie wywoływał lekki "dyskomfort" gdyż czuło się, że ONI wiedzą więcej niż JA.
Za co więc mieli by zostać ukarani? Za niewinny dowcip? Za to, że umieścili film, który nie był ani fake'iem, ani nie obrażał nikogo, ani nie został nakręcony na OTS-ie, ani tym bardziej nie krzywdził nikogo.
Możliwe, że coś umknęło mojej uwadze i źle zrozumiałem Twoje intencje, lecz wydaje mi się, że tak nie jest.

Z poważaniem

Y'all

Hellraiser
27-01-2007, 00:45
@Pan A: Wszyscy winni powinni dostac bana
@Pan B: Bo co?
@Pan A: Sorry, raczej "delejta",..

20:33 Rookguardian de'Bove [90]: Zaraz na Main chyba przejde

Za kare lepiej wejdz na "Maina", a pozniej Polska naiwnośc nie ma granic :D

CipSoft nie da takich rarytasów na rooku, to jest wyspa dla nowych by wbic 8 lvl, i siedziec na Mainie, to tyczy sie tak samo jakby serwer mialby byc odrazu od rooka pvp, to tak samo z takimi dzikimi Questami, Takie rzeczy to tylko w,.. na Mainie.

Close this Thread please,...

Zito
27-01-2007, 00:52
@res khmer

Wiesz co?... tak czekam na "solucje" bo nie bede mial okazji nawet powalczyc sam ze znalezieniem rozwiazania. Na wszystkich swiatach na jakich mam postacie nie ma juz spike. Przez pare tygodni napewno beda latali 'wtajemniczeni' i robili to dla zwaly, a ja nie mam ochoty wstawac nad ranem i sie z nimi scigac.

każdy kto czeka na jakąkolwiek kolejną podpowiedź to wrzód na honorze polskich rookstayerów

To nie Ty wspominales przypadkiem o podpowiedziach, ktore dostels od -kogos tam-? (nie chce mi sie szukac cytatu) Czy mam rozumiec, ze rozgryzles 'solucje' MS?

Co do pojawienia sie spike... trzeba bylo sprawdzic czy smieci na wyspie zniknely razem z pojawieniem sie ogni...

Jedno pytanie: czy wykonujac owe dwie zekome czynnosci sa jakies efekty w miejscu ich wykonywania? (w przypadku obecnosci miecza na wyspie i gdy go nie ma)

Res Khmer
27-01-2007, 01:06
Tak dostałem pewne podpowiedzi, okreslilem pierwsze miejsce, ale bez drugiego nic się nie zdziała. Tylko ja nie czekałem aż mi ktoś je da, sam się oto starałem. Zresztą ja większość czasu przeznaczam na stanie na rynku, w tym czasie szukając sensownych pomysłów. Skończyły mi się pomysły na trapy, lurowania.

Jedno pytanie: czy wykonując owe dwie rzekome czynności są jakies efekty w miejscu ich wykonywania? (w przypadku obecnosci miecza na wyspie i gdy go nie ma)

Oni mnie zabiją, że Wam tyle mówię ;/ Nie ma efektów, ale coś trzeba zrobić. I niniejszym oświadczam, że była to ostatnia odpowiedź. Gdyż już każdy powinien wiedzieć.

Michoss
27-01-2007, 01:09
@res khmer
Jeśli za logiczną odpowiedź uznajesz "cave-dirt-poisen(chyba powinno być poisOn)"itd. to...Taaak. Baardzo logiczna podpowiedź. Szczególnie Bite bite i ouch...
Poza tym, jestem pewien, że ty otrzymawszy TAKĄ podpowiedź, też byś nic nie wymyślił.
A pytanie o "logiczny sposób" znaczyło czy można to wymyślić BEZ PODPOWIEDZI.

Pan Klocek
27-01-2007, 01:16
KLOCEK MAMY CIĘ !!! I JAK SIĘ TERAZ USPRAWIEDLIWISZ KŁAMCO JEDEN ?!?!?!?! napisałeś : widziałem. A taki wiarygodny się wydawałeś, nie uwierzę ci już na ani jedno słowo a nawet na kropkę :)

PS. MYŚLĘ, że ci którzy wiedzieli i tak mnie zjechali powinni jednak mnie przeprosić. Za bachorka itp ;/

Ehh Coray Coray, jednak jestes glupi.... moze nie bylem w tej ekipie "z niebieskiego jeepa" ale jechalem zaraz za nimi, na doczepke..... po wyjasnieniu Pani Instynkt Milana, Res i reszty przeczytaj moje posty i sie zastanow, czy rzeczywiscie tak w ciemno jechalem.

DO wszystkich co po mnie jada:
Mowcie mi do reki.

Tak mi zalezy na waszych pogladach, tego rodzaju komentarze mozecie sobie darowac. Jesli ma ktos ochote na powazna polemike zapraszam na PW.

A do Pani Instynkt:
Co tak szybko :P ja bym ich jeszcze pomeczyl troche, wlasnie fabrykowalem kilak screenow :D

do calej myslacej reszty:
Mamy juz cos, mamy poczatek, cos sie nareszcie ruszylo. Teraz my sie ruszmy i pchnijmy to dalej. Ja wlasnie po tej akcji kupilem znow pacc. SoF here i come!

PS
A wkasnie, teraz po tej akcji widac jeszcze jedno, kto jest zaufana osoba godna uslyszec sekretow Rooka. To tak na przyszlosc..... Pokorny znaczy tez podporzadkowany :]

Rohas
27-01-2007, 09:28
@Grupa Niebieskiego Jeep'a:D
Przyznam, że dałem się nabrać na waszą...eee "zagadkę":D Co nie zmienia faktu, że nadal Was lubie:)
@Pan Klocek
Jestem z Tobą:cup:

Alessandro Del Piero
27-01-2007, 10:22
Widać, że temat już stracił popularność ;)

Ja nie uwierzyłem. Chciałem dowodu na to, że ktoś rzeczywiście miał Sofa, więc byłem jednych z tych noobów jak to powiedział Vantage latających po servach ;] Gratuluje wam pomysłu i szczególnie wykonania, choć było mnóstwo nieścisłości (może były celowe?). Obudziliście przynajmniej szarą społeczność Rookstayerów, którzy wzieli sie wreszcie za szukanie i chwała wam za to ;]

Trollowiec
27-01-2007, 10:26
obejrzałem filmik i to było niesamowite! Polacy jako pierwsi odkryli zagadke spike'a! :cup: Ciekawe jak ona to zrobiła i czy ciężko było.

filobossek2
27-01-2007, 10:29
obejrzałem filmik i to było niesamowite! Polacy jako pierwsi odkryli zagadke spike'a! :cup: Ciekawe jak ona to zrobiła i czy ciężko było.

Z tym postem chyba każdy wie co zrobić ?? - nick mówi sam za siebie.:confused:

Coray
27-01-2007, 10:36
Ehh Coray Coray, jednak jestes glupi.... moze nie bylem w tej ekipie "z niebieskiego jeepa" ale jechalem zaraz za nimi, na doczepke..... po wyjasnieniu Pani Instynkt Milana, Res i reszty przeczytaj moje posty i sie zastanow, czy rzeczywiscie tak w ciemno jechalem.

DO wszystkich co po mnie jada:
Mowcie mi do reki.

Tak mi zalezy na waszych pogladach, tego rodzaju komentarze mozecie sobie darowac. Jesli ma ktos ochote na powazna polemike zapraszam na PW.

A do Pani Instynkt:
Co tak szybko :P ja bym ich jeszcze pomeczyl troche, wlasnie fabrykowalem kilak screenow :D

do calej myslacej reszty:
Mamy juz cos, mamy poczatek, cos sie nareszcie ruszylo. Teraz my sie ruszmy i pchnijmy to dalej. Ja wlasnie po tej akcji kupilem znow pacc. SoF here i come!

PS
A wkasnie, teraz po tej akcji widac jeszcze jedno, kto jest zaufana osoba godna uslyszec sekretow Rooka. To tak na przyszlosc..... Pokorny znaczy tez podporzadkowany :]

Ehh klocek, klocek sory za tamten post ale dopiero po nim res czy tam milan (już się pogubiłem) przyznał, że ci powiedział ... więc jeszcze raz sory :)

Leilandel
27-01-2007, 10:49
Tia....najpierw wszyscy mowia ,,a potpowieccie jedna wskazuwke czyli jak zdobyc spajk sworda" a potem wszyscy ,,Od poczatku to bylo wiadomo ze nie zdobyliscie SS".

Tebiator
27-01-2007, 10:52
mnie osobiscie malo to obchodzi czy zdobyla czy nie :P i bez tego niezle wale z katanki w potworka wiec? tak sie jarac SoFem... ech ludzie....

Maciek11
27-01-2007, 10:55
Dobrze, że się chociaż przyznaliście... Dałem się nabrać na tą sztuczkę i na te wszystkie "opowieści". No cóż winni pozostają winnymi ale bez kary-wolałem, żebyście powiedzieli, że znaleźliście sposób na znikanie SS'a a nie, że go zdobyliście... Może nie było by tego zamieszania.

Pan Klocek
27-01-2007, 10:59
mnie osobiscie malo to obchodzi czy zdobyla czy nie :P i bez tego niezle wale z katanki w potworka wiec? tak sie jarac SoFem... ech ludzie....

zal.br

@Cala reszta

W natloku tej agresji, wyzwisk i oczerniania zgubiliscie jeden kluczowy watek. Trollowiec o nim wspomnial, w swoj glupkowaty sposob, odkryta zostala jedna z najwiekszych tajemnic rooka, jzu wiemy ze Spike nie znika sam z siebie. I sugeruje ze od tego teraz nalezy zaczac.

@Coray
res czy tam milan (już się pogubiłem) przyznał, że ci powiedział
tak? powiedzial? lol ^.-

Edit.
@ Down
:P

A i jeszcze jedno zapomnialem powiedziec. Knightmare byl uwazany za geniusza, ktory stworzyl wielka zagadke rooka, a teraz coraz bardziej jestem przekonany ze on jest po prostu SZALONY! Tylko chory czlowiek mogl cos takiego stworzyc @_@

Coray
27-01-2007, 11:07
[Always hunted]
[/hunted]

Być może wbrew woli pozostałych członków, po kryjomu, po północy... Zdradziłem mu coś. Ale tylko dlatego że zasłużył sobie swoją osobą i swą pokorą. Nie kłamał!!! On nie kłamie.

@2down: -.^ mocne słowo, nie został w to wciągnięty bo był offline

@up
To Res, tak napisał :) o Tobie ...

Tom The Tanner
27-01-2007, 12:18
Widać, że wiele osób potężnie się rozczarowała. Teraz krążą tu i tam po tym temacie i nie wiedzą co ze sobą zrobić. Teraz będzie dochodzenie? Szczerze mówiąc to kogo obchodzi kto zawinił. To tylko zwykły żart wykonany tak by omamić. :P Bardzo dobry żart. Ale jak zwykle, wszyscy szukają w tym złego, choć więcej w tym pożytku. Jeden dzień oderwałeś się od expienia i zacząłeś szukać? Co z tego, że nic nie znalazłeś? Łojej, musisz się wyżyć, przecież trzeba ich wieszać, palić, ciąć i polewać octem bo zrobili ci kawał? Ahaaa, przecież na forum musi być porządeczek, a ty musisz tego dopilnować! Nie powiem "szkoda słów" bo wcale ich nie szkoda!

Jakiś miesiąc temu powstawały tematy "Spike znika, to zabawa ge-emów!". Każdy podawał tam swoje tezy i wiele z nich były bliskie prawdy albo po prostu mówiły prawdę. Inni jednak gdy usłyszeli "Spike znika gdy wykona się jakieś czynności, tak mi się przynajmniej wydaje." reagują wyzwiskami itd.

Nie wiem co zrobić, żeby Spike zrobił <puff> (kwestia czasu ^^) ale wiem, że każdy ruch w tej grze jest częścią czegoś innego co ma swoją przyczynę. Przyczyna - skutek. Znikanie legendarnego miecza to tylko począttek, wstęp. Nie wiadomo czy ktokolwiek rozwiąże ją do końca. Tylko pewien pan na literę K. wie i pewnie teraz dziwi się, że ktoś wykonał jej strzęp... Zostało tylko szukać dalej.

Edit:
@Jerry.
Wskazówa Resa jest chyba najbardziej przydatna. Tyle, że te "(..) proszę, proszę - ałajć (...)" mnie dobija. xD

Fejfer
27-01-2007, 13:01
Mówicie, że dla Instyktu należy się ban/warn. A tak naprawdę większość z was powinna go dostać! A za co? Już tłumaczę...

Przez pierwsze kilkanaście stron był tylko offtop, na temat solucji do questu i ogólnie krzyk na Instynkt za to, że solucji nie daje/nie dała. A po wyjaśnieniu sprawy - znowu offtopic i znowu krzyk na Instynkt.

NIE MA SoFA? TO USUŃCIE TEMAT ZAMIAST ROBIĆ ŚMIETNIK, KURWA JA PIERDOLĘ!

Pozdrawiam,
Fejfer

jerrry
27-01-2007, 13:01
@up nie przeklinaj jak dasz kropki bedzie ładniej wyglądało ;)

@up zgadzam sie z przedmówcą. Niektóre osoby za to zmienianie zdania i wypowiadanie sie w temacie o którym nie mają pojęcia powinny dostać bana albo kilka pkt karnych...

@res khmer - zauważyłem że najbardziej sie wypowiadasz w tym temacie a chyba najmniej z tych wszystkich którzy brali udział w tym "żarcie"-wiesz. Twoje dobre serduszko po nic nam to De'bove i tak najwiecej wyjaśniła i chwała jej za to.;)

A co do całej sytuacji zobaczcie jak forum sie rozkręciło :P to chyba jeden z niewielu tematów które w niecałe 2 dni (1 dzień?) ma 39 stron. Ale emocje opadły i forum znowu będzie wyglądać że siedzi na całym może po 30 osób. Więcej takich akcji

pozdro ;)

Kic~
27-01-2007, 13:55
... a ja nadal czekam na solucję :] <ironia>

DrakoOsek
27-01-2007, 14:00
yea wiekszosc juz wiem : DDDDDDDD!!!!!!!!!!

tibia.de rox

tylko nie wiem kurwa co sie robi po tym ".<." wiecie ocb ? : P

asmd
ale te bany powinny byc !
albo przynajmiej ostrzezenia jakies >.<<<<>>>>>>>>>>>>>

!!.,.

@edit
oni tam nie podaja jak zrobic , podaja tylko wskazowki ale lepsze niz tu , tam przynajmiej pisza co zrobic na poczatku a nie jak tu >.< -.- tylko ze po ang ; d
ale wystarczy slownik albo jakis translator np www.translatica.pwn.pl ;d , za pare min podam Wam linka.

Milan ognia
27-01-2007, 14:02
Hm... A czemu 'niebieski Jeep'? Nazywacie nas tak, a my (ja i Prodigy... nie wiem jak inni) nie wiemy czemu.

//Dlaczego tak nas nazywacie... Res tak powiedział i się trzymacie...

jerrry
27-01-2007, 14:07
@kic~to sobie poczekasz :/

@Milan a ty napisz konkretniej bo nic z tego co napisałeś nie można wywnioskować :p

Michoss
27-01-2007, 14:33
@DrakoOsek
Powiesz mi gdzie to leży na tibia.de? Nie umiem znaleźć :P

jerrry
27-01-2007, 15:03
:confused: :confused: :confused:

dlaczego wy ludzie nie potraficie dojść do niczego sami? tylko będziecie liczyć na innych :/ szkoda mi was...szkoda mi waszej przyszłości...kiedys nikt nie bedzie za wami latał i wszystkiego wam robił jestescie jak dzieci:baby:

@Topic

uważam że temat NIE JEST DO ZAMKNIĘCIA gdyż jest to jedyny temat dot. Spike'a w którym wypowiedizała sie większośc forumowiczów i przynajmniej nie będą tworzone nowe tematy. (przynajmniej taka jest nadzieja)

@down
co rozumiesz o sprawiedliwości? Czy widzisz jakiś sens w karaniu De'bove która i tak pisze posty od święta? albo milana, Rook'a~ lub Res Khmera? Oni wypowiadają sie gdyż jako jedyni maja jako takie (bez obrazy ;)) pojęcie o tej grze. I dziela sie tym z wami. A wy jeszcze sie plujecie o to :|
...

Zillek Edonek
27-01-2007, 15:04
Osobiście uważam, że większego sensu nie ma w wyżalaniu się i mieszaniu z błotem uczestników owego spisku. Wpadli na pomysł zrobienia czegoś niecodziennego i gitara gra. Ale ...

...

... jeżeli chodzi o sprawiedliwość to już inna sprawa. Prawdą niepodważalną jest, że grupka 15 lvli robiąca tego typu wyczyn i próbująca udokumentować go na forum zarobiłaby prawdopodobnie bana.
Podążając tą samą drogą uważam, że obojętnie kto to robił powinien zostać ukarany w taki sposób, jaki został by ukarany każdy inny user. Proszę, nie uważajcie, że w jakikolwiek sposób mszczę się na kimkolwiek - sprawiedliwość tego by wymagała, co nie? Gdyby tak się stało zostałoby udowodnione, że liczyć się z innymi powinien każdy.

Podpisuje się pod tym.

Coray
27-01-2007, 15:21
Proszę o kasację tego posta.

jerrry
27-01-2007, 15:28
@up jakoś tego nie pokazuje że wie więcej....
w sumie może to sie ukrywa ale nie mam zamiaru sie kłócić

z mojego postu NIE wynika "nie miej przyjaciół" tylko "nie licz że każdy da ci rozwiązanie pod nos" więc nie wiem o co chodzi
tak rozumiem to, że każdy interpretuje inaczej. Nie chodzi mi o to że nie można sie pytać albo coś, tylko o to że nie mozna siedzieć z założonymi rękami i czekać aż ktoś zrobi to za nas. Ale może warto byłoby coś próbować samemu no nie?

poza tym moje ostatnie posty podchodza już pod offtop, więc koniec tego tematu. jak chcesz gadać to na PW

edit: świeci i świecić będzie :)
mniejsza o to, może i nie masz co robić ;P
(...)

@down
jak dla mnie są wystarczające :)
ale inni mają swoje zdanie ;P

@2x down
"ne rosumie"?

Res Khmer
27-01-2007, 15:46
Wskazówki jakie dostałem takie Wam dałem, nic więcej się nie da...
Mi się nie chce skakać po postach, niech ktoś je podsumuje

@down: offtop, na co to piszesz... lool
A modki otworzyli z powrotem, bo to ich sprawa...

Guest 1900
27-01-2007, 15:55
BOZE ! ... była 35 str. to widziałem temat został ZAMKNIĘTY .. a teraz patrze i co ... zal ... czy modki sie tak rajcuja tym ?

Coray
27-01-2007, 16:01

Michoss
27-01-2007, 16:20
hmh..Właśnie mi coś zaświtało..Czy w skład tego "questa" wchodzi zabijanie robali?
Bo jeśli tak to chyba już wiem 8o

Fejkowiec
27-01-2007, 16:22
@Rookguardian de'Bove

<?Beep.

You have already lost your respect.

Beep>

slawekmag
27-01-2007, 16:38
Myślę nad training room (nie chodzi nawet o tą część z potworami, ale tam z ogniem i energią itp.)

Zito
27-01-2007, 16:41
@Rookguardian de'Bove

Moze na koniec wyjasnisz jaki jest final tego 'questu'.. jaka jest 'nagroda'? Dalas nie raz pokaz swojej wiedzy wiec nie wierze, ze nadal szukasz dalszego rozwiazania. Jesli jest inczej to niestety nie wiem kto sie w tym wszystkim powinien smiac.

@ +reszta 'kawalarzy'

Mam nadzieje ze kolejne wasze "dzołki" beda bardziej udane i nie bedziecie musieli tlumaczyc i wyjasniac z czego sie smiac. Zastanowcie sie kto w tym temacie wkrecal, bo wasz "dzołk" lezal i kwiczał od poczatku ;)

@ +wszyscy inni ktorzy nadal wierza...

Wypiszcie sobie wszytkie 'teorie' na temat rooka, ktore powstaly w okresie powiedzmy 2 lat. Obok wypiszcie wszytkie zmiany wprowadzone w tym update.. i zastanowcie sie kto robi sobie z Was zwale.

druidek13
27-01-2007, 16:59
Myślę nad training room (nie chodzi nawet o tą część z potworami, ale tam z ogniem i energią itp.)
Na filmie gościu mówił, żeby nie zabijać poison spiderów... 1 część?

Cave - dirt - poisen - bite bite - ouch - step twice - flames down.

poisen - musisz iść za poison fieldy tam gdzie jest pewien quest -> później do zabicia poison spidery które "gryzą" (bite), później szkielety, które biją (ouch), ale nie rozumiem step twice i flames down. :(

@edit
TAK! step twice = 2 żywioły (?) ogień i energia, trzeba w nie wdepnąć (LOL?), flames down czyli ogień jako drugi. Czy to zadziała? Nie wiem, nie mam rookstayera.

Michoss
27-01-2007, 17:02
@up
Step twice to znaczy-krok drugi
a Flames down-ognie gasną
Ja osobiście myślałem o zabiciu rota w poison cave, ale oboje nie wiemy co ma być "krokiem drugim" :P

druidek13
27-01-2007, 17:12
@up
krok drugi = step second/second step (nie wiem jaka kolejność)
step twice = podwójny krok

Niech pomyślę... dwa razy na ogień nadepnąć?... W końcu żeby zgasić ogień można go też przydeptać, a jeśli ten w training room ma połączenie z tymi przy spike'u?... Myślmy dalej ;)
@down
oj dobra, nie spamujmy ;>

Michoss
27-01-2007, 17:19
hmh..Osobiście myśle że to to NIE dzieje sie w mieście...Poza tym Flames down ZNACZY "ognie w dół" lub "ognie gasną" więc raczej w tym ostatnim chodzi o zniknięcie SS i zgaśnięcie ogni...

- Prodigy -
27-01-2007, 17:29
Proszę was, nie zapominajcie, że od wszelkich dyskusji tego typu macie inny temat w "Tajemnicach Rookgaardu", więc tam przenieście swoje wszelkie gdybania i domysły.

Xedram
27-01-2007, 18:35
Hmm... Wysluchajcie mojej teori:

poisony sa w 2 miejscach Katana quest i salmon quest. pozniej walczysz z poison spiderem na salmonie i rotem na katanie. Ouch> we 2 questach walczysz ze szkieletami. 2 zywioly to energia i ogien wiec tam trzeba cos zrobic albo przypatrzyc sie temu. flames down=ognie w dol> na to wychodzi ze spike i ognie znikaja.

Tylko jedno mi nie pasuje. na salmon quest niema dzwigni.

moze trzeba poszukac w goblin hellu? Wspomniano w ktoryms z postow ze to wszystko odbywa sie na facc area ;]

Mam nadzieje ze pomoglem chociaz odrobinke : ).

Yhym... i jeszcze jedno :
Jesli bedziecie tylko czekac az ktos ujawni jak "zniknac" spike sworda to nieliczcie ze napisze o tym tu wiec RUSZYC GŁOWĄ bo to nie boli a efektem tego moze byc rozwiazanie zagadki przez ciebie! [dla niekumatych to do wszystkich nie dla wybranej osoby]

Pozdrawiam. Xziz~

Trampolina
27-01-2007, 18:37
No dobra fakt moja naiwnosc nie zna granic badz tez ufnosc do takiej osoby jaka jest Pani "INSTYNKT" ale bardziej to moja wyobraznia widziala tego SS w jej rekach anizeli ona mi to wmowila poniewaz nie znalazlem faktycznie ani jednego postu mowiacego o tym zeby go posiadala ;)

Jednak mysle ze troszke sie dziwie ze po tym wszystkim chcac ruszyc cos w tej sprawie Pani "Instynkt " i grupa 3majaca wladze nie chce powiedziec jak to zrobic zeby ognie zgasly ?! w jednym poscie piszecie ze chcecie cos ruszyc a w drugim ze nie powiecie jak dalej isc i gdzie szukac ! nie sadzicie ze to sie troche gryzie ?! Moim zdanie powinno to wyjsc na jaw i niech ludzie dalej szukaja a nie traca czas nad glowieniem sie jak zgasic te ognisko :P moze ktos nie ma pomyslu na to zeby to zrobic ale moze cos mu zaskoczy jak pokona ta jedna bariere ;) wiec mysle ze bylo by sensowne wyjawienie tego chociazby ludziom zaangazowanym w rozwiklanie zagadek rookgardu (i naprawde nie musze to byc ja bo i tak mam malo czasu na granie) mysle ze wtedy pomoglo by to ruszyc conieco ;)

a wiec pomyslcie czy nie wyglada to narazie tak ze my wiemy ale nie powiemy ale moze ktos ma pomysl co dalej zrobic ?!

Tom The Tanner
27-01-2007, 19:09
@Up.
Podanie dokładnej, całkowitej solucji do gaszenia ognia na wyspie byłoby największą głupotą jaką w zyciu widziałem. Apeluję do wszystkich by tego nie robić! Wskazówki - owszem, ale i tak obejdzie się. Każdy ma coś w "musku" i powinien tego czegoś używać.

About pomysłu "gdy przekroczy barierę".

Większość chce tylko zgasić ognie by mieć satysfakcję (nie wiem z czego jeśli pzeczytają opis) albo chcą się pobawić. Sama ciekawość do tego popycha. Wiesz dlaczego zwierzęta wymierają? Bo ktoś rujnuje równowagę np budując fabryki, wycinając lasy, podpalając miejsca gdzie coś żyje. Gdyby ten ktoś wszystkiego nie niszczył, nastąpiłaby naturalna kolej rzeczy i nie byłoby tam niczego, że tak powiem "złego". Myślisz, że jeśli ktoś powie coś nad czym męczył się Master Slayer i Thomas czy jak mu tam przez tyle czasu to coś da? Wiesz jak powinno się odbyć? Ktoś zagasza płomienie, dzięki temu, że wcześniej dowiedział się czegoś od np NPC i wie co robić dalej. Gdyby tak nagle podstawić to wszystkim pod nos - myślisz, że da to odp sqtek? Nie. Zostanie zniszczona równowaga... myślisz, że kogoś obchodzi jak zdobyć Spike Sworda? Nie. Więkoszość interesuje sam szpan tym mieczem i to, że będzie nim zabijał trolle. Tacy właśnie ludzie nie zdobędą Spike, według praw które daaawno temu nakreślił Knigtmare. Jednak co po tym skoro przecież lepiej wypaplać?

Co innego tezy, gdybania i rozwiązywanie na postawie jakiś drobnych wskazówek. Samodzielnie czy nie to nie ma różnicy... ale nie przesadzajmy. Mam nadzieję, że inne fansite również nie udostępnią rozwiązania.

Ma_rvin
27-01-2007, 19:23
A jednak sie stało.
Pamietam jak były tematy typu "Połż 100 cc na skale to samo sie pojawi w backpacku"albo połż martwego skeleta na ogniu to cie teleportnie do mino maga"

Silverman
27-01-2007, 19:43
Heh jakbyscie sie wszyscy jeszcze bardziej starali to i tak nie utrzymacie tego w tajemnicy. Znajdzie sie w koncu ktos, byc moze nawet ktos z was i ujawni to, lecz na konkurencyjnym forum zeby zachowac anonimowosc. Według mnie za tydzien no góra dwa wszyscy, ktorzy beda chcieli wiedziec jak zgasic ognie dowiedza sie 8o.

Nie zapominajcie ze sa tacy co czekaja na solucje. Np. ja sie do nich zaliczam. W tibie nie gram pol roq, a rookstayerem juz ponad poltora B) i nic mnie nie przekona zeby wrucic do niego. Ale chętnie dowiem się jak wykonac ten trik i jestem pewny ze nie bede muszał dlugo czekac pomimo tego ze ani razu nie klikne dwukrotnie na ikonke tibia***** ;).

Laila Polka
27-01-2007, 21:36
@up
Ale chętnie dowiem się jak wykonac ten trik i jestem pewny ze nie bede muszał dlugo czekac pomimo tego ze ani razu nie klikne dwukrotnie na ikonke tibia***** .
Ale można se ustawić że tlyko raz sie klika na ikone i sie program otwiera XD
a tak apropo to też mam pewność że ktos kiedyś to wygada! ale przeciesz Fajniej jest rozwiązać to samemu... pod warunkiem że wie sie od czego zacząć... czego ja niestety nie wiem ;(

tiker
27-01-2007, 21:49
Moim zdaniem to BLEF albo fake to jest zacheta zaby wyjsc na maina a nei zeby czekac na spike sworda

Coray
27-01-2007, 22:37

Tebiator
28-01-2007, 10:29
smialem sie z kolegi ze uwierzyl w te wasze brednie ze sofem...

:D

co za ludzie... jakby sie dalo taki quest wykonac to juz napewno bym go sam wykonal :]

pzdr dla tych co mysla racjonalnie ;)

Tom The Tanner
28-01-2007, 11:17
@Up.
To miał być racjonalny argument, tia? A to ciekawe... skoro sam byś go wykonał dawno temu to musiałbyś już dawno wykonać ten skrawek o któym rozmawiamy... bo niewątpliwie ma to związek z głownym questem. ;)

MagField
28-01-2007, 13:59
Jak ma niech to udowodni;]

Kshaq
28-01-2007, 14:59
Z racji tego, że pokasowałem wszytko swoim temacie daje ten link tutaj

Zniknięcie Spike Sworda na Malverze (http://www.youtube.com/watch?v=pGlTem5uPTg)(YouTube)

Dzięki Thor i Oran za kręcenie...

Shinodin Barthez
28-01-2007, 15:28
jest coś dziwnego w tym filmiku...jak jest zbliżenie i przesuwasz czas na to gdy znika ss to masz czarny obraz i nie widać wyraźnie jak to się dzieje klatka po klatce :/

Kshaq
28-01-2007, 17:07
@up
Co?

Nowy filmik tym razem z muzą itd.
LINK (http://www.youtube.com/watch?v=B9-EmI-Px9k)

Rooker666
28-01-2007, 23:05
Nie sądze żeby to był fake ponieważ na obydwu filmikach jest pokazane rozwiązanie
Gratuluje tym co zdobyli SS

Trampolina
29-01-2007, 02:06
Jesli ktos nadal glowi sie nad tym jak zniknac ten nasz kofany mieczyk to podpowiem tylko tak ze wystarczy obejzec 2-3 filmiki zeby zrozumiec o co chodzi z tak zwanym "step twice" ;) podpowiem ze z jezyka angielskiego moze to nie tylko oznaczac "wejdz/stan dwa razy" ale rowniez "wejdzcie/stancie 2 razy" i radze pomyslec o tym ogladajac filmiki z tym cudownym znikaniem ;) przedewszystkim jeden filmik gdzie jeden czlowieczek mowi ze omalo sie nie udal przez to ze .......... ;)

Coray
29-01-2007, 10:25

DratrisDxx
29-01-2007, 13:48
@up

To nie dowód -.- -.- -.- -.-

Ktos inny questa zrobil a ty se patrzyłeś , jakbys to zrobil to bys mial przy sobie spike sworda, no nie ?

X-Zero
29-01-2007, 14:00
@up
OMG! Przecież to tylko numer z zniknięciem, a nie z zdobyciem!

@topic
Ale Wam nie wyszło! Przecież na wyspie leży Spike Sword, a nie SoF!
Znikanie to prosta sztuczka (tak mówią), ale ja jeszcze nie wiem jak to zrobić!

Kiedyś jak szedłem po bagnach to chyba gdzieś po drugiej stronie(PACC zone) leżał SS.Ale na pewno nie dało się dojść, bo bym krzyczał, żeby ktoś zdobył. Był okrążony skałami!!!

Lostwind
29-01-2007, 14:21
Również odkrylem arkana tej ciekawej sztuczki;) , acz nie powiedziałbym, że to takie banalne.

slawekmag
29-01-2007, 14:37
@up
Już więcej nie podpowiadaj XD

Hahah ! xD udalo mi sie !!! zajebiście ! jejejeeje znam sposób ^.^ ale nikomu nie powiem ^.^

Dowód :) :

http://img249.imageshack.us/my.php?image=xdnf9.png

A skąd wiem ? kolega mi powiedział część, ja ją dokończyłem i się udało i potwierdził, że o to chodzi ^^ sprawdziłem to na 3 swiatach i za każdym razem znikał ^.^ XDD

@down
Lol ? miałbym kłamać, że umiem ? po co ?
Zapraszam jutro na Saphirę po 8:00 to ci znów udowodnię... (oczywiście nie powiem jak to zrobić) ^^ To "znikanie" jest banalne ...
Ps. Jesteś wielkim bez mózgiem bo na razie nikt nie wie jak go zdobyć ... Odkryto tylko jak zrobić by znikł ^^ i właśnie ja już wiem jak to zrobić ...

Do osób, kóre wiedzą : NIE MÓWCIE ! :)) a to jest naprawdę banalne. Jeżeli ktoś nie wierzy, że wiem (ekipa niebieskiego jeepa) to msg, powiem jak zrobić na dowód ale tylko DLA EKIPY NIEBIESKIEGO JEEPA i Kshaqa ... bo oni wiedzą ;)

Innym nie powiem. Pozdro ^.^

NIE SŁAĆ DO MNIE PW ANI NIE PISAĆ W GRZE !!! NIC NIE POWIEM !!! I TYLE !!! NAPRAWDĘ NIE PISZCIE, BO TO TYLKO STRATA WASZEGO CZASU :)

@3down

To jest banalne ...

Qr*a MAĆ! Brak mi słów dla takich osób. Po co ku**a tak szpanujesz? TAKIMI LITERAMI SZPANUJESZ

Po za tym:

NIE SŁAĆ DO MNIE PW ANI NIE PISAĆ W GRZE !!! NIC NIE POWIEM !!! I TYLE !!! NAPRAWDĘ NIE PISZCIE, BO TO TYLKO STRATA WASZEGO CZASU :)

A przedtem pisałeś:

Ludzie, zlitujcie się !!! podpowiedzcie coś jeszcze !

żal.pl

Ale Wam nie wyszło! Przecież na wyspie leży Spike Sword, a nie SoF!

Wiesz co to SoF? To nazwa spike sworda, który jest na rooku.

Always hunted
29-01-2007, 14:39
Mam niewinne pytanie... jaki idiota otworzył z powrotem ten temat? Widziałem, że jest zamknięty! To pewnie Instynkt otworzyła, w końcu ''niebieski jeep" (?) musi się cieszyć popularnością i być na pierwszej nie stronie....

Coray
29-01-2007, 14:43

slawekmag
29-01-2007, 14:51
Mam niewinne pytanie... jaki idiota otworzył z powrotem ten temat? Widziałem, że jest zamknięty! To pewnie Instynkt otworzyła, w końcu ''niebieski jeep" (?) musi się cieszyć popularnością i być na pierwszej nie stronie....

Ten temat nie był zamknięty. Zamknięty był temat "znikanie spike sworda"

"Ej plaxior pomusz blagam cie musis pomuc plxplx" ... ^^

Też tak pisałeś. A jeśli nie chcesz takich wiadomości TO PO CHOLERE SIĘ CHWALIŁEŚ? Czy nie mogłeś zachować tego dla siebie? -.-

Wiesz, że nie do każdego docierają małe litery

Do każdego normalnego użytkownika docierają małe litery. A często nawet bardziej niż duże.

Czy ty jesteś na serio tak durny

Nie wyzywaj.

Mówiłem Ci już, że jak ci coś przeszkadza - nie wchodź tu

Nie, nie mówiłeś. Po za tym to Ty powinieneś wyjść.

I nie usprawiedliwiaj się, od razu widać, że szpanujesz.

Mopsmaster
29-01-2007, 14:52
Hehe mozesz zrobic filmik (byc slawnym xD) i powiedziec to juz teraz bo i tak w koncu sie wyda bo ludzie beda probowac :]

Coray
29-01-2007, 14:57

Kshaq
29-01-2007, 15:01
@up
Na 4 światach powiadasz... Sam może jeszcze? Jakie masz lvl'e...?

Zito
29-01-2007, 15:08
Czy dopuki ktos nie poda pelnej solucji bedziecie sie ciagle klucic kto jest lepszy/gorszy/madrzejszy albo kto jest "wiekszym" rookstayerem?
A jesli ktos wie jak to sie robi, to jego radosc nie potrwa juz dlugo... ~jutro nikt nie bedzie o nim pamietal - kazdy bedzie to potrafil.

@edit
Ten temat mial rozruszac to forum.. jak widac "swietnie" sie to udalo: czesc firumowiczow wie jak, i sa aktualnie zbyt WIELCY zeby cokolwiek na ten temat napisac, reszta boi sie o cokolwiek zapytac, bo nie chce byc zbluzgan i potraktowania jak imbecyle przez tych pierwszych.
Niezle wam to wyszlo.. nie ma co.

Coray
29-01-2007, 15:09

Always hunted
29-01-2007, 15:11
Ten temat nie był zamknięty. Zamknięty był temat "znikanie spike sworda"

Ten też był zamknięty....

slawekmag
29-01-2007, 15:12
Oj Drogi Sławeczku ... zazdrość zżera ?? Co ja poradzę

Znowu szpanujesz...

Zazdrość z czego? Że zrobiłeś coś w jakiejś tam grze? W tibie już dawno nie gram. Po za tym nie jest to wcale wyczyn. Myślisz, że tylko ty tak umiesz? Skąd wiesz, że ja nie umiem? Hę?

Coray
29-01-2007, 15:14

Hamtarox
29-01-2007, 15:37
Przepraszam,czy moglby ktos podac linki do wszystkich filmikow ktore jak dotad sie ukazaly? moze byc tibia.cam lub na youtube wszystko jedno

Bylbym wdzieczny :);)

Mopsmaster
29-01-2007, 15:52
Hehe Ludzie na wszystkich forach teraz głowia sie jak zrobic aby zniknal spike sword z kamieni i ten kto powie jak lub zrobi filmik napewno zyska troche slawy na tym forum ja nie wiem co jest w tych ludziach takiego ze mowia "O ja nie powiem tego i smego zeby inni sami odkryli nie bede im psul zabawy" heh w tym nie ma zadnej zabawy tylko jakies nudy lepiej wiedziec niz nie :).

A co do tego jak go zdobyc to napewno trzeba wykonac takie czynnosci:

-Nie zabijac zadnego potworka
-Jedna osoba staje tam obok znaku (1sqm nizej) "Only humble may touch the sword of fury" (ona tez nie moze nic zabijac :) )

te 2 czynnosci napewno

slawekmag
29-01-2007, 16:12
-Jedna osoba staje tam obok znaku (1sqm nizej) "Only humble may touch the sword of fury" (ona tez nie moze nic zabijac :) )

te 2 czynnosci napewno

Nie rozśmieszaj mnie.

Hamtarox
29-01-2007, 16:15
A co do tego jak go zdobyc to napewno trzeba wykonac takie czynnosci:

te 2 czynnosci napewno

Taak wczoraj pisalem ze nie trzeba zabiac bo w opisie na tabliczce pisze humble czyli pokorny
Natomiast dzisiaj mnie cos tknelo
Spojrzcie na filmik od Kshaq'a na poczatku mowia "Jestemy pokorni (...)"
Wniosek sam sie nasuwa xDDD

Ide to sprawdzic xDD

-Per-
29-01-2007, 16:19
@up
Już więcej nie podpowiadaj XD

Hahah ! xD udalo mi sie !!! zajebiście ! jejejeeje znam sposób ^.^ ale nikomu nie powiem ^.^

Dowód :) :

http://img249.imageshack.us/my.php?image=xdnf9.png

A skąd wiem ? kolega mi powiedział część, ja ją dokończyłem i się udało i potwierdził, że o to chodzi ^^ sprawdziłem to na 3 swiatach i za każdym razem znikał ^.^ XDD

@down
Lol ? miałbym kłamać, że umiem ? po co ?
Zapraszam jutro na Saphirę po 8:00 to ci znów udowodnię... (oczywiście nie powiem jak to zrobić) ^^ To "znikanie" jest banalne ...
Ps. Jesteś wielkim bez mózgiem bo na razie nikt nie wie jak go zdobyć ... Odkryto tylko jak zrobić by znikł ^^ i właśnie ja już wiem jak to zrobić ...

Do osób, kóre wiedzą : NIE MÓWCIE ! :)) a to jest naprawdę banalne. Jeżeli ktoś nie wierzy, że wiem (ekipa niebieskiego jeepa) to msg, powiem jak zrobić na dowód ale tylko DLA EKIPY NIEBIESKIEGO JEEPA i Kshaqa ... bo oni wiedzą ;)

Innym nie powiem. Pozdro ^.^

@3down

To jest banalne ...

Jak znasz sposób, ale nikomu nie powiesz to na ch*j się chwalisz?

Ale zaszpanowałeś... Myślisz, że każdy teraz będzie uważał, że jesteś bogiem i zacznie do ciebie pisać :P Slawekmag ma racje Wyjdź i nie wracaj na to forum Dla mnie jesteś po prostu kawałkiem gówna, które szpanuje, żeby mieć szacunek.

Żałosny jesteś.

@edit
Ale ten temat ma wzięcie, od początku oglądają go 20 - 70 osoób

CoffinNail
29-01-2007, 16:20
może mi sie wydaje ale jedna z postaci z filmiku o zinkaniu Sofa na Luminerze ma w nicku "humble"...

Coray
29-01-2007, 16:27

Trampolina
29-01-2007, 16:51
Coray faktycznie mogles to wszystko ujac innymi slowami ;) nie jestes jedynym co wie o co chodzi itd ale fakt ze sam wczesniej blagales by cos zdradzic powinien cie tknac do tego by nie pisac "mam was gdzies nic nie powiem bo jestescie debile itd " wiesz jak zniknac ale nie wiesz jak zdobyc bo "only the humble can tuch this sword" a ja dodam "any one can do this trick but only the humble one will rich this sword " a wiec rozpowiadanie tego faktycznie nie jest najleprzym sposobem bo zaraz banda nobow bedzie sie tym bawila jak zapalaniem i gaszeniem torchy na rynku a nie o to chodzi :/ mysle ze jednym z najleprzych sposobow bylo by zorganizowanie ekipy wywiadowczej na jednym swiecie by nie byla to grupa rozproszona po kilku serverach bo wtedy traca poszukiwania na efektach :) jestem w stanie spedzic troche czasu na innym servie jesli tylko jakas chetna grupa przynajmniej kilku ludzi zorganizuje mi jakies eq a wiec pomyslcie o tym "instynkt" i grupa 3majaca wladze ;) i moze zorganizujemy poszukiwania w kilkadziesiat osob na jednym swiecie. mysle ze wtedy faktycznie cos by moglo ruszyc.

Michoss
29-01-2007, 16:54
@Coray
Dziękuje, dziękuje <Kłania się>
"Użytkownik Michoss nazwał mnie dupkiem, ja kce do mamusi..."

Wiesz, TO już pozostawię bez komentarza...
@Edit
hmh...Tak?
Wątpię by było więcej użytkowników, bo reszta pewnie się pluje żebyś im powiedział...
@Edit2
Umh..Dziiwne dziiwne...
Ale wszyscy z nich zaczeli od "Proszem powiec jak zniknonć spajk sword" a skończyli na "Jesteś dupek bo nie kcesz mi powiedzieć!11" Prawda?

emilok
29-01-2007, 16:59
@Kshaq
Już Cię rozumiem jak to jest i rozumiem czemu skasowaleś tamten temat ...

Kshaq jeszcze żadnego tematu na tym forum nie skasował.

-Per-
29-01-2007, 17:22
@2xup
lamer plx ? Chcesz zobaczyć kawałek gówna ? Spójrz w lustro ... To już przechodzi granice :) ja wcześniej napisałem dlaczego napisałem, że wiem... ale ty czytać nie umiesz :P I modem nie jesteś żeby wypraszać je ?

@Kshaq
Już Cię rozumiem jak to jest i rozumiem czemu skasowaleś tamten temat ... teraz zaczełem dostawać pw : "jesteś dupkiem, bo sam chcialeś wskazówek, a teraz nic nie powiesz"

Ja wam serdecznie dziękuję ... Nic już nie napiszę w tym temacie ! I rugajcie mnie itp. mam to w d.... . Pomyślcie tylko czy sami byście upublicznili spoila ... -.-'' Cya.

@2xdown

Myślisz, że tylko ty mnie dupkiem na pw nazwałeś ?? ...
To już tylko twoję "zwątpienia ...
@3xdown

Musisz za słówka łapać ?? Skasował, zamkną ... wielkie halo o te 2 wyrazy ... (chodzi o was ... to wy zamknęliście, usunęliście)

Szkoda na ciebie słów i czasu, ale nudzi mi się. Na prawdę myślisz, że jesteś taki cwany? Odpowiem ci, NIE, nie jesteś. Widzisz, stchórzyłeś i już nie będziesz wchodził do tego tematu, ale to dobrze przynjamniej będzie spokój. Nie wiem ile masz lat i ile grasz w tibie, ale jak widze po tobie to pewnie masz około 8-10 lat i grasz w tibię od 1 roku.

Tylko nie idź do mamusi z tekstem : "Mamusiuu... Przezywają mnie na forum, bo jestem mały i głupi. Aaaaa...;( ;( ;( "

@topic
Niech ktoś, kto ma postać na rooku, spróbuje znaleźć rozwiązanie i opowie na o tym tutaj. Ja teraz nie mam postaci na rooku, a niecierpie tam expic, więc ja tego nie zrobie.

PS. Zastanawian się czy to nie jest troche QS, ale nie jestem pewien, bo to chyba nie jest quest tak do końca.

Coray
29-01-2007, 17:23

Michoss
29-01-2007, 17:28
@up
A wiesz co Ci powiem Coray? Jeśli tylko się dowiem jak zrobić to DAM SOLUCJE.
Specjalnie dla takich Mastahuf jak ty...Specjalnie dla was...

@down
Dokładnie. Sam napisał że "Kolega mu powiedział"

slawekmag
29-01-2007, 17:28
@up

Hahaha to żeś się wywyższył ! O chłopie brawa !! brawa ! Jaki z ciebie capone ... Czekasz na solucję ?? czekaj, czekaj, powodzenia ;) musiałem napisać ... naprawdę musiałem, bo taki dzieciuch jak ty nie powinien nigdy w swoje ręce dostać solucji ! I nie rozumiem czemu piszesz o latach. To, że ktoś ma np. 10 lat nie musi oznaczać, że jest pieprzonym bachorem.

Też czekałeś o solucję. Nie, ty o nią żebrałeś! I wcale nie odgadłeś zagadki.

MasterTusk
29-01-2007, 17:38
coray-jestes dla mnie największym błaznem który szwęda się w tym temacie.

Prosiles o wiecej wskazówek,przywróciłes nawet post Kshaq'a[juz nie mowiac czy miales na to jego zgode]

i błaźniłes się na forum żeby ino ktos ci powiedział jak to zrobic.

a teraz,gdy juz wiesz jak to zrobic,mądrzysz sie ze nikomu nie powiesz i zeby nikt juz więcej nie podpowiadał.

Zrobiłes z siebie ostatniego głupka.Widac jaki fałszywy jestes.

Gallar
29-01-2007, 17:39
Więc tak. Naprawdę, Coray może i chciał solucji, i jako szafiryjczyk - dostał ją.
Nie powie Wam nic.
To bystry chłopczyk jest, i zdaje sobie sprawę z tego że jeżeli z jego ust wyleci choć jeden spoil, to straci możliwość brania udziału w dalszej części tej 'zabawy w questa'. Bynajmniej nie z ramienia ekipy z którą sam współpracuję (:* Gniew mroku/rook balanced).
I to by było chyba na tyle ;- ).
I btw.
Ta solucja Mastah Slayera, "dirt cave poison[...]" naprawdę jest w stanie pomóc.
= )
Enjoy.

#znikanie sworda by me / Saphira
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/17748

-Per-
29-01-2007, 17:45
@up

Hahaha to żeś się wywyższył ! O chłopie brawa !! brawa ! Jaki z ciebie capone ... Czekasz na solucję ?? czekaj, czekaj, powodzenia ;) musiałem napisać ... naprawdę musiałem, bo taki dzieciuch jak ty nie powinien nigdy w swoje ręce dostać solucji ! I nie rozumiem czemu piszesz o latach. To, że ktoś ma np. 10 lat nie musi oznaczać, że jest pieprzonym bachorem.

@down
Dlatego nigdy kto wie nikt ci tego nie powie :)

Walcie dalej, a ja tylko się śmieję ^^ Tylko nie wiem co to wam daje ?

"Pieprzonym bachorem" takim jak ty... Może byś dziecko coś napisał na temat, a nie tylko pie*****sz głupoty, którymi i tak nikt się nie interesuje. Mi w odróznieniu od ciebie dziecko powiedzą solucje jak będą chcieli się nią pochwalić, bo trzeba chociaż trochę pisać na temat i być miłym dziecko...

MIŁO BY BYŁO JAKBY JAKIŚ MODEK TU WPADŁ I ZBANOWAŁ TO DZIECKO, KTÓRE WESZŁO NA TO FORUM, PRZEZYWAĆ I SZAPNOWAĆ

PS. Od razu cie nie lubiłem dziecko.

@topic
Jak ktoś próbuje rozwiązać tą zagadkę to mam dla niego kilka podpowiedzi :

1. Nie zabijać potworów.
2. Być w grupie.
3. Uważąć na różne mocna potowry.
4. Nie błąkać się po jaskiniach zbyt głeboko, bo to podobno jest proste i banalne.

Coray
29-01-2007, 17:49
Daję do kasacji wszystkie moje posty w tym temacie :) Myślę, że lżej Ci się zrobi :)

@Per
Napisałem "wskazufki" i wziąłęm w cudzysłów ... ale ty nie rozumiesz o co chodziło :)

Hamtarox
29-01-2007, 17:53
No wiec tak chcialbym zaczac od tego ze w przeciwienstwie co do niektorych (wiekszosci) nie klapie dziobem i nie kloce sie z innymi, a takze nie blagam o solucje choc wskazowki by sie przydaly ;]

No wiec tak dzis z pewnym kolega wybralem sie by sprobowac znikniecia SoF'a.
Poszliśmy tak jak to jest pokazane na filmiku z luminery, nic po drodze nie zabijajac, ba nawet nie atakowalismy potworkow gdy dostalismy sie do jaskini ja zostalem, a kumpel poszedl do spike droga zgodna z filmem i tez nic nie zabijal. Doszedl na miejsce i czekal.Ja probowalem najpierw zrobic krok w lewo potem w prawo lecz nic to nie dalo.Wyszedlem z tego "pomieszczenia" - nic poszedlem w lewo do dziury i przez nia przeszedłem -nic.Poszedlem taka sama droga jak w ta i tez nic :( Juz przez łąki doszedlem do kumpla i nic :(((
Zrezygnowalismy niestety...

To wychodzenie z jaskini bylo spowodowane tym ze na filmiku z luminery gosc mowi do 2 ze jest juz poza jaskinia...

No ale teraz zastanawiaja mnie 2 rzeczy:
1.Czy po drodze wszystkie potwory trzeba zaatakowac lecz nie zabijac
2.Kumpel zauwazyl ze gosc w filmiku ma w nicku humble lecz uwazam to za nic pomocnego

Wiec jesli ktos poda jakies wskazowki to napewno bym sie ucieszyl, lecz blagal nie bede...

Pozdrawiam ;)

Mopsmaster
29-01-2007, 17:55
Coray wyjdz juz prosze bo nie wnosisz nic do tematu tylko robisz zadyme to jest powod na bana nikt nie zamierza tu sie klocic tylko rozwiazac zagadke ty juz wiesz wiec tobie dziekujemy papa...

MasterTusk
29-01-2007, 17:56
@up
Bachorze, pokaż mi chodź 1 rzecz za którą zasługuję na bana ...
Przezywać i szpanować ... u.U wiesz co ? Przezywasz to tylko ty :) Szpanujesz nie tylko ty. Koniec :P
Ale te twoje "wsazufki" im pomogą ... hauhauahaua XDXD

prosze,nie udzielaj się więcej.i przemyśl mój poprzdni post.

twoj szpan niezna granic.jak juz mowilem-jesteś błaznem i pajacem tego tematu[i tematu Kshaq'a tez]

powiedz mi prosze[niekoniecznie tutaj,na pw lub na gg] ile masz lat bo tylko dzieci do lat 12 CZASAMI nie wiedzą co to jest własny wizerunek na forum.Ty masz u nas wszystkich wizerunek "bachora" który:

*plx POWIEDZCIE JAK TO ZROBIC DAJCIE WIECEJ WSKAZOWEK!!
** haha udalo mi sie haha nikomu nie powiem jak haha nie pisac do mnie na pw i na gg haha i tak nie powiem haha nooby

przemyśl to dziecko jeszcze raz i później dopiero udzielaj sie na forum.

to tyle mojego.

Mopsmaster
29-01-2007, 17:57
No wiec tak chcialbym zaczac od tego ze w przeciwienstwie co do niektorych (wiekszosci) nie klapie dziobem i nie kloce sie z innymi, a takze nie blagam o solucje choc wskazowki by sie przydaly ;]

No wiec tak dzis z pewnym kolega wybralem sie by sprobowac znikniecia SoF'a.
Poszliśmy tak jak to jest pokazane na filmiku z luminery, nic po drodze nie zabijajac, ba nawet nie atakowalismy potworkow gdy dostalismy sie do jaskini ja zostalem, a kumpel poszedl do spike droga zgodna z filmem i tez nic nie zabijal nic. Doszedl na miejsce i czekal.Ja probowalem najpierw zrobic krok w lewo potem w prawo lecz nic to nie dalo.Wyszedlem z tego "pomieszczenia" - nic poszedlem w lewo do dziury i przez nia przeszedłem -nic.Poszedlem taka sama droga jak w ta i tez nic :( Juz przez łąki doszedlem do kumpla i nic :(((
Zrezygnowalismy niestety...

To wychodzenie z jaskini bylo spowodowane tym ze na filmiku z luminery gosc mowi do 2 ze jest juz poza jaskinia...

No ale teraz zastanawiaja mnie 2 rzeczy:
1.Czy po drodze wszystkie potwory trzeba zaatakowac lecz nie zabijac
2.Kumpel zauwazyl ze gosc w filmiku ma w nicku humble lecz uwazam to za nic pomocnego

Wiec jesli ktos poda jakies wskazowki to napewno bym sie ucieszyl, lecz blagal nie bede...

Pozdrawiam ;)

Wskazówka:

Koles ktory to robil ma lvl 1

moze cos z tym...
moze ma 0 expa?

-Per-
29-01-2007, 17:57
Daję do kasacji wszystkie moje posty w tym temacie :) Myślę, że lżej Ci się zrobi :)

Sorry za offtopa i karmienie trolla, ale nie powstrzymałem się, to dziecko na prawdę denerwuje.

Masz powody :
1. Offtopy,
2. Obrażanie innych użytkowników,
3. Trollostwo
4. Karmienie trolla
5. Twój ryj
6. Wiele innych...

Ale ja przynajmniej dałem jakieś wskazówki (tak to się pisze, bo widze, że nie umiesz).

Nie mam czasu na wymienianie innych dziecko. Ale musisz iść do przedszkola, więc żegnam.

PS. Nie wracaj.

Michoss
29-01-2007, 18:00
@ -Per-
Wiesz, bez obrazy, ale już bardziej pomógł post Coray'a w którym pisze "Sprawdziłem na 3 światach" bo to przynajmniej oznacza że "quest" wcale nie wymaga wysokiego lvla, oraz prawdopodobnie da się go wykonać samemu.
Dzięki Coray, to była jedna z lepszych podpowiedzi jakie mogłeś dać :P

Coray
29-01-2007, 18:04
@up
Nie ma za co ...
Posty podane do kasacji ... I nie licz -per-, że na twoje słowa wyjdę z tego tematu.

Jak dobrze w Tibii od paru osób usłyszeć, że mam rację :p i że solucji nie powinienem dawać choćby co, bo te sępy tylko na solucję czekają zamiast samemu pomyśleć. =]

Micielus
29-01-2007, 18:55
Jeden wielki rotfl. Ciekawe czy na Amerze jest jeszcze spike, czy ktoś go "hiddenował" :p

Co do całego numeru - udało się wam. Niezłe to było. Nie sądze, żeby próba rozkręcenia forum powinna być karana banem, zwłaszcza jeśli się miało dobre intencje. I najwyraźniej dobry skutek.

Hamtarox
29-01-2007, 20:09
Wskazówka:

Koles ktory to robil ma lvl 1

moze cos z tym...
moze ma 0 expa?

Moze w sumie to jedyna droga ktora mozna przejsc na 1 lvl na tamta część.
Rozwiazan moze byc w nieskonczonosc, gdybym tylko wiedzial co robi ten drugi w jaskini podczas gdy tamten siedzi przy spike
A i to ze ma 1 lvl i 0 expa-no wlasnie czyli nigdy nic nie zabil wiec jest jakby bardziej pokorny
Ale na filmiku w wykonaniu Kshaq ten ktory idzie do podziemi czyli Kshaq ma chyba 4 lvl ale pewnosci nie mam :o

Mopsmaster
29-01-2007, 23:30
Ej no co nikt nie pisze kazdy tylko odswieza strone jak bedziemy tak siedziec to samo sie kur* nie rozwiarze kto moze na xerene wbic?

NeX_1337
30-01-2007, 06:08
Moze cie w h*** robi?
Nie ma dowodow ze ma spika

RookGwardzistka
30-01-2007, 09:36
Wiem ze moje malutkie zdanie się nie liczy ale chcialabym powiedziec ze jeśli ktoś ma SS na tym forum to napewno de'Bove;)

X-Zero
30-01-2007, 13:21
Wiesz co to SoF? To nazwa spike sworda, który jest na rooku.

To daj look na tego na wyspie to zobaczysz xD
On jest nazywany SoF'em ale to spike sword!

I jakby go zdobyto to pisałoby spike sword!

Shinodin Barthez
30-01-2007, 13:26
NeX_1337 Moze cie w h*** robi?

RookGwardzistka Wiem ze moje malutkie zdanie się nie liczy ale chcialabym powiedziec ze jeśli ktoś ma SS na tym forum to napewno de'Bove

Czy wy ludzie jesteście normalni ??? TO BYŁ JEDEN WIELKI WKRĘT !!! -.-

slawekmag
30-01-2007, 16:53
Moze cie w h*** robi?

Wiem ze moje malutkie zdanie się nie liczy ale chcialabym powiedziec ze jeśli ktoś ma SS na tym forum to napewno de'Bove;)

Ludzie, czytajcie cały temat -.- co za debile. To był żart.

To daj look na tego na wyspie to zobaczysz xD
On jest nazywany SoF'em ale to spike sword!

I jakby go zdobyto to pisałoby spike sword!

Taaa, ale SoV (sword of valor) też się tak nie nazywa, ale wszyscy na niego tak mówią. I tu jestem identyczna sytuacja. Dlaczego? Bo ten spike sword jest jedyny i wyjątkowy, dlatego że jest na rooku.

ZenekMiszcz
30-01-2007, 17:54
Chciałym zadać 1 (2?) pytanie, może ktoś udzieli odpowiedzi.

W jaki sposób odkryto ten sposób na zniknięcie Spike'a? Czy oparty jest na jakimkolwiek źródle, książce, rozmowie z NPC czy było to zupełnie przypadkowe odkrycie?

Pozdrawiam.

Coray
30-01-2007, 18:42
@up
Przypadkowe odkrycie, człowieka bardzo uważnego. Nie spotkałem się by jakiś npc/książka/cokolwiek o tym mówił/a :) To jest tak "dziwne". (czyt. Przypadkowe odkrycie). Poza tym to już gdzieś, ktoś napisał :)

Zerrotyx
30-01-2007, 18:50
Hahahaha, ale się ubawiłem dobry dowcip.

Michoss
30-01-2007, 18:53
:<
A ja kurde milion razyn pytalem "Czy da sie do tej sztuczki dojsc w jakis logiczny sposób" to zawsze mi odpowiadali "to jest bezsensowne" albo "dostales juz sensowna podpowiedz"
:<

Zerrotyx
30-01-2007, 19:07
Stary, to jeden wielki dowcip... Czy ktoś widział żeby Instynkt się tu wypowiadała? Czxy jest jakiś inny dowód poza filmem, który mógł powstać na OTSie? Bo to żaden problem załatwić tak, żeby zniknęły płomienie i pojaiwły się kamienie...

Coray
30-01-2007, 19:10
@up
Po 1 żaden problem ? a znasz chociaż sposób ?? jeżeli tak - pw zobaczę czy nie kłamiesz, bo ja go znam.
Po 2 wypowiadała się parę razy w tym temacie i nawet się przyznała [!]

Na przyszłość :

CZYTAJ CAŁY TEMAT ZANIM SIĘ WYPOWIESZ !

@down
Nie @up tylko @2up prawda ? :>

X-Zero
30-01-2007, 19:13
Slawek my się dalej nie rozumiemy xD

Wiem jak na niego mówią!
Chodzi o tą wiadomość:
You see a sword of fury(...)
I tylko o to!
Jeżeli już to by było:
You see a spike sword(...)

@up:
Jaki OTS!!! On naprawdę znika! Sam tego dokonałem :P ale nie liczcie na pomoc... Wystarczy poczytać ten temat i ten zamknięty!

Marciniek
30-01-2007, 20:51
Czytałem ten temat, ponieważ zawsze miałem sentyment do Rookgaardu.
Muszę przyznać, że akcja z SS'em przedstawiała się wiarygodnie, jednak nawet samo "You see..." nie równa się "You have...".
Nie potępiam tej akcji, ponieważ, aby coś osiągnąć często trzeba pracować w grupie. Pokazanie (lub też przypomnienie) faktu, że SoF może znikać, daje do myślenia, że on nie tylko tam sobie leży.
Taka mobilizacja rookstayerów jest moim zdaniem pozytywnym zjawiskiem, jednak co to za quest, który mimo swojej popularności nie został rozwiązany przez tyle lat? A może to tylko ironia ze strony twórców...

slawekmag
30-01-2007, 21:00
Ten quest jest pewnie bardziej bezsensowny niż to znikanie sof.

Zerrotyx
30-01-2007, 21:02
@up
Po 1 żaden problem ? a znasz chociaż sposób ?? jeżeli tak - pw zobaczę czy nie kłamiesz, bo ja go znam.
Po 2 wypowiadała się parę razy w tym temacie i nawet się przyznała [!]

Na przyszłość :

CZYTAJ CAŁY TEMAT ZANIM SIĘ WYPOWIESZ !

@down
Nie @up tylko @2up prawda ? :>

A coś poza słowami może być? Rookgaardian może urządzić pokaz, choćby na trade? Bo dopóki sam nie zobaczę, nie uwierzę, sorry, ale taką mam postawę.

@down

Odkryli jak go zniknąć... LOL

Coray
30-01-2007, 21:06
A coś poza słowami może być? Rookgaardian może urządzić pokaz, choćby na trade? Bo dopóki sam nie zobaczę, nie uwierzę, sorry, ale taką mam postawę.

Czy jesteś naprawdę taki głupi czy tylko udajesz ??? (wiem, wiem karmię trolla :/ ale zmusił mnie !)

ONA NAPISAŁA, ŻE SIĘ PRZYZNAJE, ŻE GO NIE MA I ŻE TO BYŁ NUMER ! ODKRYLI JAK GO ZNIKNĄĆ !!!! W TYM TEMACIE NAWET !!! CZŁOWIEKU NIE ZAŁAMUJ MNIE !!! ZNAJDŹ JEJ POST I SAM SE ZOBACZ !!!

@2up

Hmmm też tak pomyślałem, ale to jest i dziwne i głupie i śmieszne i w ogóle nie wiem co o tym myśleć. Nawet nie ma wskazówek żadnych co dalej robić po znikaniu go. Codziennie go znikam i coś tam próbuję, ale nic, a nic ^^

7up
30-01-2007, 21:13
O jezu... dzieci... Jeszcze nikt nie ma spika :confused: No ale dobra podniecajcie sie dalej!!

Mopsmaster
30-01-2007, 21:14
Ja wiem gdzie spike sie pojawia po zniknieciu ale trzeba wykonac wpierw pewna czynnosć :)

Nie powiem nikomu chyba ze ktos powie mi zrobic zeby zniknal bo tego akurat nie wiem a jesli dowiem sie sam ta tajemnica pozostanie na zawsze dla mnie ;) :baby:

Coray
30-01-2007, 21:16
Ja wiem gdzie spike sie pojawia po zniknieciu ale trzeba wykonac wpierw pewna czynnosć :)

Nie powiem nikomu chyba ze ktos powie mi zrobic zeby zniknal bo tego akurat nie wiem a jesli dowiem sie sam ta tajemnica pozostanie na zawsze dla mnie ;) :baby:

Haha !! Wiesz, że nawet śmieszny jesteś ?? "Wiem gdzie spike pojawia się po zniknięciu ale nie wiem jak go zniknąć" XDDD Dziecko, marny sposób na zdobycie tej tajemnicy, oj marny ...
Na dodatek zaprzeczasz samemu sobie XDDD i jeżeli to twój char w profilu to mam pytanie, za ile na Allegro go kupiłeś / z kim sharowałeś/ujesz ??
A i jeszcze jedno, zaraz pewnie będzie : Kolega mi powiedział. Mi kolega mówił, że ma 10 SoF'ów na rooq :)

@DOWN

Wczoraj ktoś do mnie pisał na Saphirze i podawał się za Ciebie i chciał żebym mu powiedział jak znikać na dowód ^^ Ale na szczęście sprawdziłem na tibia.com, że to nie ty i nic, a nic nie powiedziałem XDD
Nick : Pell on Saphira

@2DOWN

Wybacz, to ty jesteś w błędzie, bo to Ciebie nikt tu nie słucha :) (na przyszłość- nie mów za wszystkich) Takie bajeczki to dla mamusi na dobranoc :)) Proszę nie ośmieszaj się ... Ja spotkałem syna świętego Mikołaja i powiedział mi gdzie są zwłoki węża ^^ I mi tu banem nie groź, bo sam go możesz otrzymać :D Jesteś ostatnią osobą na forum, która może mi tym grozić ^^ A i jesteś super koleś no normalnie autorytet ! Słownictwo 1 klasa ! Jesteś moim idolem !!! Trzymaj tak dalej ! Super jesteś dorosły !!! Pokazuj dalej swoją dorosłość ! :D
Tak jak wcześniej - nie masz dowodów to się nie wychylaj.

- Prodigy -
30-01-2007, 21:17

Dzisiaj na Xerenie pisał do mnie ktoś z identyczną sprawą w niemal identyczny sposób... :> "Wiem co się dzieje ze Spike Swordem po zniknięciu, mogę Ci powiedzieć, chcesz? Tylko Ty mi najpierw powiedz co zrobić, żeby zniknął. Ale mówie Ci, to bezcenne info, opłaca Ci się". Niestety nie wykazałem się tu zmysłem do interesów i nie wymieniłem jego cudownego info za moje :/.

Mopsmaster
30-01-2007, 21:28
@Coray

Ty to zamknij juz swoj pyszczek bo i tak ciebie juz tu nikt nie slucha to po 1 :)
po 2 nie rob zadymy bo dostaniesz bana :)

@Topic

A wiec dzis na pewnym świecie dostalem info od pewnej osoby ktora zna pana Slayera że wie co zrobic aby pojawil sie spike w innym miejscu niestety nie chcial zdradzic dla mnie jak spowodowac aby wpiew zniknal powiedzial mi ta informacje (gdzie sie pojawia i jak to wykonac) bo chyba sam w to nie wierzyl ale odziwo to okazala sie prawda ja tez bylem mile zaskoczony :)
Nadal nie wiem co zrobic zeby spike zniknal i nie oczekuje od was zadnej podpowiedzi :) sam niedlugo to wykombinuje bo jak slyszalem od wielu osob to jakies proste gów* tylko teraz zbytnio nie mam czasu. A skad wiem gdzie sie pojawia? Otóż gdy spike nie bylo juz na kamieniach poszedlem po prostu i zrobilem to co przekazal mi kolega :)
I nie powiem tego tylko z tego powodu ze ludzie na tym forum spuszczaja sie w gacie i wykrzykuja "HAHA ja wiem jak zrobic zeby znikł! Ale wam nie pofiem nie! HAHA My treasure! Mytreasure! :)" Wiec ja tez wam narazie nie powiem dowiecie sie z filmiku ktory moze kiedys zaprezentuje :baby:
Wiec powodzenia w patrzeniu jak spike znika prosze o to zebyscie robili to czesciej bo wtedy bede mogl odwalic dalsza czesc za was ;)
I kazdy kto napisze cos na mnie w gniewie bo zauwazylem ze tak tutaj sie dzieje ze lecą wyzwiska itd... to mam do niego wiadomosć -Chu* Ci k***o w d** :* :* :*-

Dziekuje za uwage :)

Zerrotyx
30-01-2007, 22:11
Zachowajcie kulturę w tym temacie... Bo to się zamienia w jedno pole do walki na słowa.

Jeśli wy wiecie jak go ,,wyłączyć" , a Mopsmaster wie gdzie się pojawia, to ja wiem jak go zdobyć (lol)

Elwer Balus
30-01-2007, 22:19
Obiecałem sobie, że nic nie napisze w tym temacie, ale głupota Mopsmastera mnie dobija:D Człowieku, zajmij się lekcjami, bo Ci pani w pupkę przyłoży, a koledzy z zerówki poprawią:D

@up: nie, no co ty?;)

Zerrotyx
30-01-2007, 22:57
Ej sorry w tym temacie jest tyle instrukcji że nawet ja wiem :D Chyba, jeszcze nie sprawdzałem.

Picasso
30-01-2007, 23:33
Tak w ogole to co wam da poznanie tej tajemnicy? Jesli jestescie tak tepi, ze nie potraficie rozkminic tego z tych wszystkich podpowiedzi/filmikow itp. to myslicie, ze rozwiazecie dalsza czesc questa (o ile w ogole jest cos dalej), ktora jest pewnie jeszcze bardziej zawila niz to "znikanie sofa" ? -.-

Verious
30-01-2007, 23:36
Ja tam nie wierzę... dopóki nie zobaczę...
Ale może coś w tym jest, ale w to bardzo wątpię.

Coray
31-01-2007, 09:06
@up
Żal.br, a ja wątpię w twoją inteligencję :) Czytaj cały temat zanim się wypowiesz :P

Agent iks
31-01-2007, 17:05
Dobra dobra pogadamy konkretniej ludziska jak ktoś odkryje gdzie sie pojawia spike sword albo czy jego znikanie napewno jest powiązanez jego zdobyciem...

A może jego znikniecie to zła oznaka ? może akurat tzreba zrobic coś żeby on nie zniknoł...

Eh... zadużo niewiadomych ^^'

Zerrotyx
31-01-2007, 17:48
Dla mnie to już dużo że wqule znika... Bo to chyba miał być usunięty quest? A i mam nadzieję, że się go nie da zdobyć... Dlaczego? Bo wtedy Rookgaard straciby jedną z legend... Po co tu siedzieć, jeśli ma się scale arma, spike sworda, life ringa, pokonane 100 mino magów i 10 zrobiony quest na sofa... Po co?

-Per-
31-01-2007, 18:41
Dla mnie to już dużo że wqule znika... Bo to chyba miał być usunięty quest? A i mam nadzieję, że się go nie da zdobyć... Dlaczego? Bo wtedy Rookgaard straciby jedną z legend... Po co tu siedzieć, jeśli ma się scale arma, spike sworda, life ringa, pokonane 100 mino magów i 10 zrobiony quest na sofa... Po co?

Szczerze mowiąc to masz racje. Lepiej żeby nie odkryli jak zdobyć SoF'a.

@Coray
Czy mógłbyś przestać wyzywać i czepiać się innych ja już dałem sobie z tobą spokuj, bo myślałem, że się uspokoisz, ale ty nadal coś musisz powiedzieć. To jest forum i każdy ma prawo mieć swoje zdanie, więc nie czepiaj się o to jak ktoś patrzy na te znikanie Spika.

@Mopmaster
Może udowodnisz nam to, że wiesz gdzie pojawia się Spike Sword? Czy masz tylko przypuszczenia...

Mopsmaster
31-01-2007, 19:04
No wiem gdzie sie pojawia na goblinach zamiast skałki pewnej pojawia sie spike i na nim fieldy ale przedtem trzeba tez cos zrobic ;p
Pokaze wam jak bede mial dostep do pacc zrobie sska czy cos

Zerrotyx
31-01-2007, 19:15
Czekamy cierpliwie

Michoss
31-01-2007, 19:22
Z twoich słów wynika że pojawia się zamiast sera w cheese temple...
@down
nie, ja tylko mowie co wynika z jego słów :P

slawekmag
31-01-2007, 22:27
Ludzie, i wy mu wierzycie?

W.S.F.
31-01-2007, 22:43
O LoL :D On nie ma pacca, a "wie" gdzie się pojawia Spike na pacc area. Głupota ludzka nie zna granic, no ale cóż.. są ludzie i parapety. Pozdro MopsmasterB)

Zerrotyx
01-02-2007, 15:22
Ty się nie znasz na sprawie to nic nie mów. Aż tak głupi to on nie jest, powiedział, że kumpel mu zdradził to info.

Krizz
01-02-2007, 15:28
Mi nie przeszkadza to że to nie prawda z SS'em, szczerze mówiąc nadal to że nas 'oszukała' będę brał w cudzysłowie. Ani jej nie znam, ani nie widziałem, ani z nią nie rozmawiałem, ale jedno jest pewne, nie zrobiła tego żeby zrobić wielkie 'halo', tylko żeby otworzyć nasze umysły i zmobilizować do myślenia (to się nazywa jednodniowa burza mózgów =P). Dla mnie fakt, że wiadomo jak 'zdisapirić' SS'a, jest dużym postępem.
Jednym słowem cieszmy się że tajemnica o tym jak 'disapirnąć' SS'a przynajmniej po części wyszła na jaw.

P.S: Bardzo interesuje mnie czy kilof naprawdę jest potrzebny, chociaż jeszcze bardziej intrygują mnie jabłka.

Jak już powiedziałem Mały trick, sławny nick. =P

-Per-
01-02-2007, 16:07
Mi nie przeszkadza to że to nie prawda z SS'em, szczerze mówiąc nadal to że nas 'oszukała' będę brał w cudzysłowie. Ani jej nie znam, ani nie widziałem, ani z nią nie rozmawiałem, ale jedno jest pewne, nie zrobiła tego żeby zrobić wielkie 'halo', tylko żeby otworzyć nasze umysły i zmobilizować do myślenia (to się nazywa jednodniowa burza mózgów =P). Dla mnie fakt, że wiadomo jak 'zdisapirić' SS'a, jest dużym postępem.
Jednym słowem cieszmy się że tajemnica o tym jak 'disapirnąć' SS'a przynajmniej po części wyszła na jaw.

P.S: Bardzo interesuje mnie czy kilof naprawdę jest potrzebny, chociaż jeszcze bardziej intrygują mnie jabłka.

Jak już powiedziałem Mały trick, sławny nick. =P

Jak chcesz to myśl tak, że chciała "pobudzić nasze umysły", ale według mnie nudziło jej sie i sobie malutki żarcik zrobiła. Ale z jednym masz racje, teraz dużo osób wie jak zrobić żeby SoF zniknął, więc można będzie łatwiej rozwiązać tego questa.

@Mopmaster
Czekamy na dowód... Ja ci trochę wierze, ale za dużo było tutaj przekrętów, kłamstw itp. żeby komuś wierzyć od razu.