PDA

Pokaż pełną wersje : Trójpunkt Sworda of Fury !

Stron : 1 [2] 3

cipek13
18-02-2008, 04:32
@up
12 wliczając próbę przekupstwa CIP softu.

TNX za info .
Jest jeszcze jedna. Trzeba tam wejść na te pukty to bedzie mozna przeplynąć na inną wyspe gdzie się pojawi spike sword . TO JUŻ LEKKIE PRZEGIECIE. NIE PODAM NICKU BO NIE CHCE GO ZDOŁOWAĆ;). LECZ DOTKNĄ DNA I PRZEBIŁ JE.;(

RookeR
19-02-2008, 23:57
''Wysysanie życia'' trudno nazwać magią, to raczej coś w stylu wampira lub jakiś czar stworzony przez nekromante. Po za tym nie możemy zapominać że na rooku każdy NPC, każdy potwór jest podejrzany i związek z Sword Of Fury Quest (tzn. bynajmniej ja rzadnego potwora NPC całkowicie nie wykluczam). A wiec tak samo ważny w tym queście może być i Mino Mag, Ghoul jak i choćby rat ( bo kto nam powiedział wprost coś o queście i jego trudnościach, o ile quest wogóle istnieje.) A mimo wielu legend, plotek dalej ludzie wierzą że quest istanieje i można go wykonać.( Ba sam do tej grupy należe)

Aha i jeszcze jedno, musimy pamiętać że Ghoul jest przedstawicielem 'gatunku' nieumarłych, więc może on mieć na rooku charakter nieumarłego Nekromanty (oczywiście w naszej wyobraźni), maga, strażnika, nieszczęśnika który czegoś pilnuje lub za coś został zamurowany za tą ścianą. Czyż nie ?

Flaorath
20-02-2008, 01:24
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do roli Ghoula na wyspie, proponuję zapoznać się z genesis Rookgaardu ;]

Sasse
21-02-2008, 12:15
A moze jest tak, ze :
1.Staniecie na tamtych pkt. powoduje drzenie wyspy
2. SoF spada do wody
3. Zabawa w rybaka? xD

Wiem, wiem, głupota ;s

Morderff
21-02-2008, 15:42
@up
To po co to piszesz... naprawde nie rozumiem takich postów.

Athelas
22-02-2008, 21:58
@RookeR O ghoulu to jest legenda... 4 śmiałków zeszło w głąb pewnej dziury. Nagle zaczęli tracić energię życiową, zostali zatakowani przez robale, jednak poszli dalej. Na końcu, w ostatnim pokoju (katana room) zdziczeli... Atakowali się nawzajem, zwyciężył jeden. Na chwilę wrócił jego rozum. Wyszedł i zakopał towarzyszy. Jeden z grobów został wejściem. Jego koledzy ożyli jako szkielety i do dziś atakują wszystkich, którzy wejdą w głąb tego grobu. Na końcu tunelu jednak zabijał ich ten Wojownik. Tracił człowieczeństwo dalej, ale zanim stał się nieumarłym do końca, Zbudował mur, który odgrodził go od innych ludzi. Niektórzy zabici zostali zmienieni w szkielety, a ciała innych zostały przed murem po dziś dzień. Ekwipunek w ciałach został, i czeka na innych właścicieli. Rycerz już nigdy nie zabił nikogo, jednak z czasem ściana niszczeje. Kto wie, może niedługo ściana ta runie? Wtedy będzie można uratować nieszczęsną duszę i odesłać ją do Krainy Wiecznych Łowów.

Tak wygląda ta legenda. Pewny nie jestem, ale chyba tak.

Kozakboss
18-03-2008, 21:11
Mysle ze cipsoft zrobil nam kawał i ze gmem zrobili ss i komus dali a ten ktos sie podniecal ze ma ssa i pokazywal na trade i pozniej zrobili wysepke z ss (Spike Sword) a za kilka tygodni wpadli na pomysl zeby zrobic q na katane i viking helmet i obok skrzynek uwiezili ghoula (wiem to stad ze bylem w katana room i po lewej stronie lazil w "czterech scianach" bez drzwi ghoul) ja ten q z Spike Sword badalem z rok i mi sie znudzilo wiec cipsoft robi se z nas zarty moim zdaniem.

cipek13
19-03-2008, 12:41
up@

Pogubiłem się trochę ??? Co mam katana room do SS

Mukos
19-03-2008, 18:08
Wrocilem niedawno do Tibi i slyszalem ze Potty On Harmonia zdobyl Spike Sword? Co sie znim stalo?

Athelas
19-03-2008, 18:10
Mysle ze cipsoft zrobil nam kawał i ze gmem zrobili ss i komus dali a ten ktos sie podniecal ze ma ssa i pokazywal na trade i pozniej zrobili wysepke z ss (Spike Sword) a za kilka tygodni wpadli na pomysl zeby zrobic q na katane i viking helmet i obok skrzynek uwiezili ghoula (wiem to stad ze bylem w katana room i po lewej stronie lazil w "czterech scianach" bez drzwi ghoul) ja ten q z Spike Sword badalem z rok i mi sie znudzilo wiec cipsoft robi se z nas zarty moim zdaniem.

nie, nie było tak -.- Po pierwsze, to GMowie nie mogą robić mapy, po drugoie katana quest był kiedyś z Ghoulem, ale go wysofali, a po trzecie Katana room było (chyba, jak nie to mnie poprawcie) przed SSem.

Quatio
19-03-2008, 19:05
Wrocilem niedawno do Tibi i slyszalem ze Potty On Harmonia zdobyl Spike Sword? Co sie znim stalo?
O ile sie nie myle to GM ja przeteleportowal z maina na rooka, mowila ze wziela ze soba tez blue robe ale nikomu nie pokazala bo dopiero bylaby jazda xd Potem ja odeslali na maina spowrotem.
Nie wiem czy dobrze przedstawilem zaistniala sytuacje, jezeli cos bylo inaczej prosze mnie poprawic

Morderff
19-03-2008, 19:18
@up
To był CM, ale w ogole nie ma juz sprawy nie ma Spike Sworda i tyle

Slythia
19-03-2008, 22:25
O ile sie nie myle to GM ja przeteleportowal z maina na rooka, mowila ze wziela ze soba tez blue robe ale nikomu nie pokazala bo dopiero bylaby jazda xd Potem ja odeslali na maina spowrotem.
Nie wiem czy dobrze przedstawilem zaistniala sytuacje, jezeli cos bylo inaczej prosze mnie poprawic
Nie pottego tylko mnie... Tak wogole ;P. I to brobe.. Prawie pokazalam ;D

DaimenPro
20-03-2008, 23:36
Dobrze by było porozmawiać z starszymi rookstayerami oni pewnie coś wiedzą , pamiętam że kiedyś był temat na którym była rozmowa chyba z sunrisem gdzie on podpowiadał z związku z tą sprawą...(Z każdym dniem jesteśmy bliżej rozwiązania, zagadki...)B)

Hubertoo
21-03-2008, 14:17
Apropo, ze zdobyl ten potty of harmonia to nei ejst do kocna prawda.
Oficjalan wersja to, ze CM tempnal jego koelzanke na main, tamta wziela sobie pare itemow (m.in sof) natspnei wrocil ja na rook, ona dala miecz koledze, który zaczal sie nim chwalic. Inny CM natomiast zabral mu ten miecz i jej chyab te itemki. To tak brzmi oficjalan wersja.
Niektorzy jednak twierdza, ze ta wersja zostala ogloszona, zeby meic spokoj i odpoczac od wywiadow i spamow innyc hgraczy.

Apropo tego SoFa, badam sprawe od dawna, co jaksi czas asa moej posty, kazdy jzu z reszta wie..
staralem sie znalezc co te pkty ze soba maja wspolnego, ten trójpunkt caly itd, no owszem po polaczeniu przecinaja wyspe, jednak jedyne racjonalne wyjasnienie to to, ze 3eci pkt musi stanowic wierzcholek trojkata i prawdopodobnie ównobocznego lub równoramiennego, jest neistet uytez inan mozliwosc, ze to wszystko to inna figura, no to wywoluej kontrowersje.
Alep o dluzszych poszukaiwanaich stwierdzam, ze raczej ten SoF jest mozliwy do zdobycia, ale zeby rozpracowac quest chyab trzeba miec PACC.

Jak bd online to piszcie
Hubaj (Aurea)

Slythia
21-03-2008, 23:49
Apropo, ze zdobyl ten potty of harmonia to nei ejst do kocna prawda.
Oficjalan wersja to, ze CM tempnal jego koelzanke na main, tamta wziela sobie pare itemow (m.in sof) natspnei wrocil ja na rook, ona dala miecz koledze, który zaczal sie nim chwalic. Inny CM natomiast zabral mu ten miecz i jej chyab te itemki. To tak brzmi oficjalan wersja.
Niektorzy jednak twierdza, ze ta wersja zostala ogloszona, zeby meic spokoj i odpoczac od wywiadow i spamow innyc hgraczy.

Ta kolezanka to ja..;/. Dobrze, nvm.

Disseny__
10-04-2008, 14:27
Przyznam się na początku, z matmy jestem cieńka.
Ale zmierzyłam te punkty, dochodzę do wniosku, że wierzchołek trójkąta równobocznego wyjdzie prawdopodobnie gdzieś tu

http://img407.imageshack.us/img407/1967/zzzwr4.th.png (http://img407.imageshack.us/my.php?image=zzzwr4.png)

Jest to na wyspie dla PACC. Nie wiem dokladnie gdzie (najprawdopodobniej gdzieś w czerwonym kółeczku.) i na którym poziomie. Oczywiście, to tylko moje podejrzenia.

yay.

Mariuszhero
12-04-2008, 16:34
Nie wiem czy to już było ale sądzę ze ta sprawa z tym 3 punktem jest bardzo prawdopodobna ponieważ:
załóżmy że są te 3 specjalne punkty i jeżeli się na nie wejdzie w odpowiedniej kolejności to coś się stanie. Jeżeli wejdzie sie w złej kolejności to spikesword znika na jakiś czas. Rozumiecie?? Więc teraz gdy znamy te 2 punkty to robimy błąd w kolejności. Jak odnajdziemy 3 punkt to trzeba będzie prawdopodobnie stanąć w kolejności 1,3,2 i w tedy coś się stanie. Być może potrzeba 4 graczy ( trzech wchodzi w punkty na krańcach trójkąta a jeden w punkt przecięcia wysokości, czyli w samym środku tego trójkąta). Mam nadzieje że dało wam to coś do myślenia)

Disseny__
13-04-2008, 12:42
Jak odnajdziemy 3 punkt to trzeba będzie prawdopodobnie stanąć w kolejności 1,3,2 i w

No cóż, ale mamy kilka wyborów kolejności.
może być:

1,2,3
1,3,2
2,1,3
2,3,1
3,1,2
3,2,1

Więc to takie szukanie w ciemno. Praktycznie niewiele wiemy.

Mariuszhero
13-04-2008, 14:26
No cóż, ale mamy kilka wyborów kolejności.
może być:

1,2,3
1,3,2
2,1,3
2,3,1
3,1,2
3,2,1

Więc to takie szukanie w ciemno. Praktycznie niewiele wiemy.

nie bo jeżeli teraz robimy źle to wiadomo ze 2 będzie na początku albo na końcu i jest łatwiej

Ale zauważyłem ze przecięcie wysokości tego trójkąta wychodzi dokładnie w miejscu gdzie się wchodzi z powierzchni do podziemi gdzie jest carlin sword quest i chain armor. Tam jest taka dziura której nie można rozkopać :evul: to może jest to!

Disseny__
13-04-2008, 15:03
Ale zauważyłem ze przecięcie wysokości tego trójkąta wychodzi dokładnie w miejscu gdzie się wchodzi z powierzchni do podziemi gdzie jest carlin sword quest i chain armor. Tam jest taka dziura której nie można rozkopać :evul: to może jest to!

Wysokości.. właśnie teraz biorę wysokości trójkątów na matmie. =]
Wyszło mi tak samo jak Tobie. Carlin sword quest o ile się nie mylę jest w tym pokoju, co komnata MM'a. Chyba dobrze kombinujesz. (;
Chodzi Ci o tą dziurę przy wejściu do podziemi? o.O
Kurcze, to może być trudne.. Nie ma sposobu, by ją rozkopać.

yay. ;d

Arcan
13-04-2008, 15:09
Nie chcę za bardzo kombinować, ale może będzię się dało ją rozkopać po wejściu w 3 punkty w odpowiedniej kolejności?

Mariuszhero
13-04-2008, 15:46
Pamiętacie ktoś mówił że za daleko szukamy, że odpowiedz jest bliżej!! Może o to chodzi, codziennie parę tysięcy osób przechodzi koło tej dziury i to jest to "bliskie rozwiązanie" (kurna skojarzyłem se z ciążą 8o).

Mariuszhero
13-04-2008, 17:33
Niestety ale ja uważam że kombinacje są tu jak najbardziej wskazane. W końcu wiadomo że ten kto odkrył te dwa punkty nie chodził sobie o tak i nagle wszedł w jeden punkt potem drugi itd... Podobno użyto wtedy jakiś kodów źródłowych ale to nie wiadomo na pewno. W każdym bądź razie raczej należy popatrzec się dookoła i otworzyc drzwi jak to mówią "magią" lecz co jest magiczne na Rooku za wyjątkiem antidote rune, life fluid, Apprentice Shenga, Mino Maga i magic light wanda ??
Jeszce jedna magiczną rzeczą jest Hyacinth: Seymour: The only magic-user on this isle is old Hyacinth. (gostek sprzedaje life fluidy: A mysterious druid who lives somewhere in the wilderness. He sells precious life fluids.) Co mówi Hyacinth: I am one of the few magic users on this isle. But I sense a follower of the dark path of magic hiding somewhere in the depths of the dungeons. co znaczy: jestem jedziły z niewielu magicznych użytkowników na tej wyspie. Ale odczuwam zwolennika ciemnej ścieżki magia (magiczny) ukrywający gdzieś w głębinach *dungeons*. Chodzi tu wyraźnie o Mino maga

Mariuszhero
13-04-2008, 17:58
Niestety sam pogrążyłem moją teorie z tą dziurą. ;( Poszedłem tam i sprawdziłem że jak się zejdzie po tych schodach to w miejscu gdzie jest dziura nie ma nic, tylko ziemia. Ponadto na tą dziurę nie można wejść co oznacz nie da się jej rozkopać. Chciałbym tylko zobaczyć czy w gdyby poprowadzić linię prostą w głąb podziemia to gdzie by się zatrzymała (może w komnacie mino maga)??

Teraz na to wpadłem!!!, mianowicie:
jeżeli 1 punkt jest na poziomie nr. -3, drugi na poziomie -1, to trzeci na poziomie -2, a czwarty (czyli środkowy) -4. Wiem że pod terenem dla pacc są podziemia z ratami wiec chyba wiadomo... Ale 4 poziom to niestety nie jest mino hell, lecz bardziej quest beer room.

Xandro
17-04-2008, 16:45
skoro wy o hiacincie to wiem troche bo poczytalem ksiazki na rooku i moze pisalo cos o magicznej miksturze zrobionej z ziol a ziola to sa herby a na rooku niby jakie sa herby?? moze trzeba poszukac i zaniesc dla hiacynta on zrobi nam klucz albo cos?? :D

Disseny__
19-04-2008, 11:38
Nie chcę za bardzo kombinować, ale może będzię się dało ją rozkopać po wejściu w 3 punkty w odpowiedniej kolejności?

Najpierw znajdźmy 3 punkt. =.=

DuRi_Zmc
19-04-2008, 12:03
@Quatio
Jeszcze mial Vamp shielda ale niestety Nie ma juz tego sworda a jak ma to niech pokaz na trade komus kto gra na harmonii Xd

P$ychop@ta
19-04-2008, 12:10
@up

Gdyby wszyscy sądzili tak jak ty to było by głupio ;(

Monsword
20-04-2008, 09:24
sword of fury... to nie jest nazwa dla picu.... może na tych punktach trzeba jeszcze stanąć bez eq? może wtedy spike sword nietylko zniknie ale się pojawi w....

Co do drzwi MM... hyacynt niejsest jedynym użytkownikiem magi.. skoro ziomowa od antidote rune ma runy to chyba umie czarować nie? A drzwi można by spróbwać otworzyć podczas ataku apertince sheng... próbwał go ktoś zmusic do użycia magi na drzwiach? Albo użyć MLW obok drzwi?

Prezydent_czuwa
20-04-2008, 12:42
@up
Co do Lily to pewnie jej zabrali licencję bo już nie sprzedaje tych run od... bardzo dawna. Zimowego update'u

Athelas
20-04-2008, 14:52
@up Lily nie ma już licencji, bo podniosła wydajność runy, przez co -15lvl nie mogli ich używać ^^

Agnus
23-04-2008, 01:41
A mose tzepa miec duszy lefel?

Ludzie może byście chociaż sprawdzali te teorie, bo pisanie, że jak się stanie bez eq to się ma sofa jest raczej zjebane -.-?

Mam rookera 13lv i kilka rzeczy mnie zaciekawiło i może potem wkleję ss :)

Disseny__
28-04-2008, 21:52
skoro wy o hiacincie to wiem troche bo poczytalem ksiazki na rooku i moze pisalo cos o magicznej miksturze zrobionej z ziol a ziola to sa herby a na rooku niby jakie sa herby?? moze trzeba poszukac i zaniesc dla hiacynta on zrobi nam klucz albo cos?? :D

yhy.. A to tak łatwo pójdzie.
Co mają zioła do miecza? =.=
Za bardzo kombinujesz..

Tofikson
30-04-2008, 14:39
ja slyszalem ze trzeba jakos tam ustawic jakies :P ciala i dostanie sie golden key ( od mino hell ) i tam jest tp do spike sword

SInGApOOre
30-04-2008, 14:55
ja slyszalem ze trzeba jakos tam ustawic jakies :P ciala i dostanie sie golden key ( od mino hell ) i tam jest tp do spike sword

ta otsy i filmiki z youtube rulez-.-.. to jest temat z trojpunktem nie questem na ss'a..

Odaz
30-04-2008, 16:29
Na miejscu dla PACC jest pewne pomieszczenie ze skeletonami... Po prawej stronie pomieszczenia jest tunel zawalony stalagmitami. Obok niego napisane jest Maze of Fury (na tabliczce)... Może jakby się znalazło 3 punkt i stanęło na wszystkich stalagmity by zniknęły. Jak dobrze pamiętam za stalagmitami jest jakaś dziura. Później zarzucę skrina.

Tylko powiedzcie co o tym sądzicie. Bo przy edycie skrina wkleić nie mogę. ;/

Mapetek
30-04-2008, 18:09
A zdarzyło wam sie znaleść kartke w ktorej nie bylo nadawcy i bylo cos napisane.Może wiecie o co chodzi ale jak coś to moge dac screena.

P$ychop@ta
30-04-2008, 18:31
a co dziwnego jest w tym że kartka jest bez nadawcy?

Mapetek
30-04-2008, 19:30
Jak ktoś coś w kartke wpisuje to zawsze jest na górze napisane kto to napisal.

Co w tym dziwnego ? Może to być jakaś wskazówka.Nie będę tu sie z Tobą kłucił bo próbuje tylko pomóc. Nie mówie że nie masz racji. ;)

Tocallo
30-04-2008, 19:37
Czy tylko mi, twój nick kojarzy się z napletkiem?

Poza tym, wiem o jakiej kartce mowisz. Zostaw ja, jest takich pare. Istnieja od server save.

Disseny__
30-04-2008, 20:30
Też się z taką kartką spotkałam, ale raczej niewiele ona ma wspólnego ze trójpunktem. ;pp

Tofikson
30-04-2008, 20:46
ta otsy i filmiki z youtube rulez-.-.. to jest temat z trojpunktem nie questem na ss'a..

na pierwszej stronie to jest napisane ze niby drzwi sie otworzą ...

P$ychop@ta
30-04-2008, 20:59
Jak ktoś coś w kartke wpisuje to zawsze jest na górze napisane kto to napisal.

Co w tym dziwnego ? Może to być jakaś wskazówka.Nie będę tu sie z Tobą kłucił bo próbuje tylko pomóc. Nie mówie że nie masz racji. ;)

O jakiej kartce mówisz o scrollu? Może sie myle nei wiem :p

Edit: Teraz już wiem gdzie ;p

Mapetek
30-04-2008, 21:09
@Tocallo

Masz ciekawe skojarzenia :D

@P$ychop@ta

Nom.Może też sie z tym kiedyś spotkaleś.

Disseny twierdzi ,że to nie ma nic wspólnego z Trójpunktem to w ten sposób dostałem swą opdpowiedz. Thx ;)

Ddamianek11
03-05-2008, 16:41
Rozwiązałem jakąś część tej zagadki[?].
Tak najpierw czeba [:DZniknąć(?)] SoF-a. I później zniknąć:D Ghoula.
Jak zniknąć Sofa to wszyscy wiedzą.
Ghoula można zniknąć tak :
Najpierw idziemy w to miejsce http://tibia.pl/earth.php?x=31981&y=32142&z=10&q=448.51&r=1
Kładziemy Od lewej : Klucz od Training Roomu, Klucz od Bear Roomu i Klucz od Katana Room Quest,Viking Helmet,Leather Bootsy, Viking Helmet, Studded Legi. Uwaga aby zniknąć Ghoula trzeba najpierw zniknąć Sofa !
Ale pewnie Ameryki nie odkryłem i 90 % forumowiczów wie o tym :P

@Edit
Zauważyłem że jak znikniemy Sofa i Ghoula i staniemy w te miejsca co się "znika Sofa" To ściana odzielająca Ghoula jest Bardziej pęknięta niż przedtem.
A i po Restarcie serva wszystko wraca do normy :P

Disseny__
03-05-2008, 19:14
@up

POLSZCZYZNA, chłopie. xD

No ale co z tego, że ściana jest bardziej pęknięta, skoro Ghoula już tam nie ma? ((;

Mapetek
05-05-2008, 19:31
@up
Będzie bezpiecznie i nikt nie polegnie ? :D
------------------------------------------------
To prawda ze ghoul znika w ten sposób ? :o
I 90% ma to wiedziec? Kurde czemu ja nie wiem ? :D

P$ychop@ta
06-05-2008, 12:56
A może w ciałach u ghula jest goldan key :D

jacek098
06-05-2008, 13:21
Jesli punkty są na -3 i -1to moze trzeba je odjac. Wyjdzie wtedy ze 3 punkt jest na -2. MOze to jest trojkąt prostokątny. Sprawdzie co jest na -2 pod SoF. Takie sa moje mysli. Pozdro

Disseny__
10-05-2008, 13:59
To prawda ze ghoul znika w ten sposób ? :o
I 90% ma to wiedziec? Kurde czemu ja nie wiem ? :D

Ja też nie wiedziałam. xdd
To my jacyś niedoinformowani jesteśmy.
Rozentuzjazmowałam się.
Tylko 10% nie wie,a my się w nich znajdujemy. xdd

shoq
10-05-2008, 14:13
Pomijając fakt, że Sword of Fury nikt jeszcze nie zdobył...

Disseny__
10-05-2008, 14:20
Pomijając fakt, że Sword of Fury nikt jeszcze nie zdobył...

Też tak myślę, choć nie mamy pewności..

Hubertoo
17-05-2008, 13:39
OMG a to ciekawe z tym ghoulem.. nie mialem o tym nawet pojecia czy cos.. wogole peirwsze slysze...

Ale pomyslmy, jezeli sciana bardziej peka hmm... ghoul znika to byc moze przenosci on sie w inne miejsce...
ale ciekawe gdzie, wiec znikaja juz 2 rzeczy sof, ghoul, byc moze ma tu cos do tego wszystkiego dzwignia toma?? sprawdzal ktos po zniknieciu ghoula i sofa czt moze ona nie zmienia polozenia albo cos??
to wszystko jest bardzo ciekawe, sciana bardziej peka, ghoul znika, sof znika...

ale powiedzcie mi ejdno, jakim cudem ktokolwiek odkryl to, ze jak sie polozy takie itemy w danej kolejnosci to ghoul zniknie a sciana bardziej peknie?

on wogole znika czy lezy zabity??
czy ziemia, ktora jest za sciana wyglada na popekana, tak, zeby dalo sie uzyc picka??

kurde znowu musze zaczac na tej Aurea tym rookiem grac i sprawdzac te rozne cuda ;]

Multikonciarz
17-05-2008, 14:50
Rozwiązałem zagadkę z spike swordem, wystarczy zdobyć 8 mlw i naokoło spike sworda rozrzucić i wtedy wyspa przypływa do nas, bierzemy spike sworda, a wyspa odpływa, można dziennie tylko jeden raz wykonać ten quest. Niestety blue robe nie zdobyłem bo to jest następna część questu, a niewiem jak zdobyć klucz do mino maga.

Disseny__
17-05-2008, 16:24
@up

taak, taak, my też Cię koFFamy. = = <w celu ironii.>

OMG a to ciekawe z tym ghoulem.. nie mialem o tym nawet pojecia czy cos.. wogole peirwsze slysze...

Ale pomyslmy, jezeli sciana bardziej peka hmm... ghoul znika to byc moze przenosci on sie w inne miejsce...
ale ciekawe gdzie, wiec znikaja juz 2 rzeczy sof, ghoul, byc moze ma tu cos do tego wszystkiego dzwignia toma?? sprawdzal ktos po zniknieciu ghoula i sofa czt moze ona nie zmienia polozenia albo cos??
to wszystko jest bardzo ciekawe, sciana bardziej peka, ghoul znika, sof znika...

ale powiedzcie mi ejdno, jakim cudem ktokolwiek odkryl to, ze jak sie polozy takie itemy w danej kolejnosci to ghoul zniknie a sciana bardziej peknie?

on wogole znika czy lezy zabity??
czy ziemia, ktora jest za sciana wyglada na popekana, tak, zeby dalo sie uzyc picka??

Ale nie wiemy, czy on na pewno znika, czy to kłamstwo. Bo skoro wiele osob o tym nie wie? = =

Hubertoo
24-05-2008, 22:45
@Up

Kurde no 3ebaby sprawdzic to wszytko, ale ciezko mi bedzie w najblizszym czasie bo mam malo bardzo czasu (powtorzenie, no ale konieczne ;p)
mysle, ze wbije niedlugo na Hubaj i pogram, bo teraz sie zajmuje najtem moim i skile robie.

btw
Zapraszam na temat

The Old Friends Life
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2069691&posted=1#post2069691

...

druidek123
25-05-2008, 16:22
ja tak myślę a widać że powiedziałeś "trójkąt" więc wpadłem na świetny pomysł:
http://img370.imageshack.us/img370/6572/sofdi8.png to drugie żółte co narysowałem to być może 3 punkt...

WisniaQ
25-05-2008, 20:20
Za daleko szukacie panowie.

Shay
25-05-2008, 20:43
WisniaQ

Mnie też intrygują słowa Knightmare'a, ale zostały one wypowiedziane przed rozwiązaniem( przynajmniej podaniem do publicznej informacji) zagadki znikania Spike Sworda. Przed odkryciem prawdy 90% graczy, uważało, że jest to" zabawa" GM- ów. Jednak teraz myślę każdy jest pewny, że jest to związane z jakimś questem( nie można powiedzieć, że wykorzystanie tego to bug czy coś w tym stylu, gdyż każdy wie, w jaki sposób Spike Sword opuszcza wyspę). W momencie, gdy Knightmare wypowiadał legendarne już słowa, ów sposób nie był znany. Więc, jeżeli, mając na myśli, dwa zupełnie zwyczajne, nie różniące się od innych, przypadkowe miejsca, mówił, ze szukamy za daleko, tak więc jeżeli to było pod naszym nosem, to co do cholery leży daleko od nas?! Wypowiadam te słowa, wierząc, ze znikanie Spike Sworda to początek questu.

Tak więc doświadczenie nauczyło nas ze trzeba szukać wszędzie;)

Zerrotyx
25-05-2008, 21:02
Źle kombinujecie...

Nie trzeba rysować trójkątu tylko pentagram. Jeśli wam się uda go naszkicować, pośrodku odnajdziecie punkt. Gdy 6 czerwca wykopiecie w nim dziurę kilofem wcześniej polewając dziurę krwią niewinnego nooba, wykopiecie dziurę do piekła. Ale nie piekła tibijskiego tylko piekła prawdziwego. Wtedy Szatan was wynagrodzi waszym wymarzonym i wyimaginowanym Spike Swordem a sam zajmie się szerzeniem zła na świecie... CipSoft to po prostu starożytne bractwo chroniące nasz świat od zła... A wy im przeszkadzacie xD

Rook_Guardian
26-05-2008, 22:48
Może ktoś dać screena lub filmik z youtube (błagm bez ots'ów!!!) ze "znikniętym" gohulem i bardziej rozwaloną ścianą??

Shay
27-05-2008, 12:10
UP

Wiele osób wspominało o tym, jednak jak do tej pory nikt nie przedstawił konkretnych dowodów na to, że Ghoul czasami znika. Osobiście, nie spotkałem się z tym, by Ghoula nie było w miejscu gdzie można go zazwyczaj spotkać.

Jeżeli ktoś posiada jednak jakiś dowód podtrzymujący tezę o znikającycm Ghoulu, proszę o załączenie go w tym temacie.

<hmm>
27-05-2008, 14:24
Prawdopodobnie na podtawie tego screena powstał mit o "Znikającym ghoulu":
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=91301

@shay
Widzę że ciągle się łudzisz że Tibia to RPG... to specjalnie dla ciebie screen tego samego człowieka ze strarym scrollem w jezyku minotaurów. Rozkoduj go ;)
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=91299

Have fun :baby:

compi
27-05-2008, 14:40
Ja tam uważam że, jak to nasz CipSoft mówi, "wszystkie przedmioty zawarte w grze są do zdobycia".
Master Slayer i jego ekipa odkryli jak zrobić aby SoF znikał.
Może robią coś źle że miecz znika?
"... tylko pokorny dotknie miecza Furiii..", a kto jest takim skromnym?
Pierwszopoziomowy gracz.
Dlaczego 1 lvl może wyjść z Wioski?
Żeby ten quest się udał, ale sam nie ubije tych potworów jakie go czekają.
Dlatego musi mieć lojalną ekipe.
Stanąć w Poison Cave i Rotworm Hell.
Jeżeli się uda, kto wię?
Następnie pozostaje MM.
Ja myśle że MM i SoF nie mają nic ze sobą wspólnego.
Aczkolwiek MM może stać na drodze do Final Roomu, SoF Quest.
Jak otworzyć dźwi?
"... Mag gdy to zobaczył, uciekł do swej komnaty i zapieczętował je czarną magią..."
Może je trzeba czymś rozwalić, np. polać wodą żeby spruchniały xD
Może poprostu ich nie trzeba otwierać, może jest inne wejście?
Teleport, jest niestabilny.
Może prowadzić wszędzie.
Kylindra Eoa(jak ona tam miała?) gdy przechodziła przez teleport spotkała demona. I nigdy nie wróciła.
Kiedyś demon strzegł Katany ( w legendach oczywiście).
Rozwiązanie nasuwa się samo.
Ghoul! Nie żywa Kylindra, która za swe sadystyczne podejście do życia, została zamknięta w więzieniu, za ścianą.
Jak rozwalić ścianę.
Jest kilka rozwiązań.
Dźwignia u Toma (przecież on lubi undeady xD).
Crowbar, którego nie ma na rooku, ale może jakiś queścik.
Rozwalenie bronią białą (mieczem, maczugą itp.)
Aktywacja teleportu z Ghoul Room i Mino Hell.
Jak to wszystko zrobić?
Przeciesz nasza egzystencja jest zbyt krótka...
Jak się podoba. Moja wyszukiwarka tak jakoś formatuje ten tekst.

<hmm>
27-05-2008, 14:50
@up
"wszystkie przedmioty zawarte w grze są do zdobycia"
A czy ktoś napisał, że można je zdobyć z questu??

Nigdy nie została potwierdzona aktualność tych questow. Zawsze odpowiedz jest typu "obszary sa nie odkryte" "questy sa pod waszym nosem".. etc. Nigdy nikt nie powiedział "możesz odkryć ten obszar" "quest jest możliwy do wykonania przez gracza" wiele questow powstało jako zamysł, i ich tylko szkielet został utworzony.

Disseny__
27-05-2008, 21:16
Źle kombinujecie...

Nie trzeba rysować trójkątu tylko pentagram. Jeśli wam się uda go naszkicować, pośrodku odnajdziecie punkt. Gdy 6 czerwca wykopiecie w nim dziurę kilofem wcześniej polewając dziurę krwią niewinnego nooba, wykopiecie dziurę do piekła. Ale nie piekła tibijskiego tylko piekła prawdziwego. Wtedy Szatan was wynagrodzi waszym wymarzonym i wyimaginowanym Spike Swordem a sam zajmie się szerzeniem zła na świecie... CipSoft to po prostu starożytne bractwo chroniące nasz świat od zła... A wy im przeszkadzacie xD

Po prosztu Cię kocham! x3

eyy, co do `znikającego` ghoula, to ja się tak zastanawiam:
-znikający Spike Sword
-`znikający` Ghoul
to MM też może znika? < ;

Paabloss
27-05-2008, 21:49
A mi się wydaje że ten Ghoul to Fake... gdzieś czytałem że Cipsoft nie usuwa samych Questów tylko Drogi do nich:(
ale jak coś to chętnie pokombinuje, zaraz ide na Katana Room i zrobie Screena czy Ghoul jest czy niema...

Mystlich
27-05-2008, 22:22
Na pewno posądzicie mnie o propagowanie ots-u ale muszę wam to powiedzieć:

Otóz na stronie

www.tibia.org.pl/forum

W dziale Ots/Mapy jest rl mapa Tibi z czasów 7.6 i jest tam Rookgard.Mapka została skradziona przez hakerów i w ten oto magiczny sposób trafiła na Torga.

Otóz ową mapę pobrałem na swojego OTS-a(wiem już dostanę warna za to ;/) i ku mojemu zdziwieniu okazało się że BRAKUJE punktów na których następuje sie żeby SS zniknał.Poprostu pola te są czarne.Może czas szukać 3 punktu na tej mapce.Polecam ściagnijcie OTS-a i tą mapkę i koniecznie MapEditor i szukajcie tego punktu i action id-ów po bardzo dużo dowiedziałem sie z tej mapy

Chce tylko pomóc i nie bluzgać mnie że OTS-a popieram ;/

Paabloss
27-05-2008, 22:45
y... padało tu wiele teorii np. że nie należy układać trójkątatylko [uwaga] Pentagram ale to się mija z celem... przecież tylko pokorny dotknie miecza Furii a Pentagram nie oznacza czegoś dobrego. Pozatym na Pentagram jest 10000000000 opcji ułożenia jego aby 2 punkty SOF'a się stykały...

WisniaQ
27-05-2008, 23:50
A mnie ciekawią te kamienie na wyspie z SoFem. Są specyficzne, okrągłe. Znajdują się podobne w niektórych miejscach na mapie na rooku, czy ktoś taką teorię badał?

cipek13
28-05-2008, 06:54
hmmm... wierz ze takich kamieni jest multum???

Tocallo
28-05-2008, 15:02
hmmm... wierz ze takich kamieni jest multum???

Za daleko szukamy/cie.

Paabloss
28-05-2008, 22:45
hmm... i co my z tymi kamieniami zrobimy? Nawet na nie nic nie da się położyć. Chyba że na jednym z kamieni leży Wolf ważący 100oz. może trzeba pokombinować i znaleźć więcej takich "dziwnych" ciał potworów i poukładać je na różnych takich kamieniach... a i myslę jeszcze że tych kamieni na Mapce jest tyle samo co na wyspie z SOF'em... ? :)

Triplonq
28-05-2008, 23:16
Dziendobry! , Ja mysle ze to nie mozliwe aby sie dalo znalezc ten punkt :<
hmm ciala? a moze to byc to! pozniej pokombinujemy z minoskiem albo ghoulem na rooku co? :d jak to odkryjecie zakupie PACC dla calego forum przysiegam!

Ide ide sobie po rooku i wiecie co?! Wpadlem do dziury a tam ghoul nie wiem jak to sie stalo ale szedlem normalnie po trawce kolo trolli i wpadlem jak by nigdy nicOKLAMALEM CIE HAHAAAHHAHAHAHAHA! :D dales sie nabran chinskie kakuo!

WisniaQ
29-05-2008, 09:08
Skoro odkrycie tych dwóch punktów SoFa było "nie dalekie",
a mysląc o kamieniach, które są przecież pod SoFem szukamy za daleko,
to ja przepraszam, ale bliżej się szukać chyba nie da.

Dodatkowe pytanie, czytał ktoś w jakiejś książce coś na temat Minotaura na wzgórzu?
Jakaś jego historia? Po co w ogóle on tam jest?

Paabloss
29-05-2008, 23:12
Minos na wzgórzu jest dla PICU mi się wydaje, kilka osób robi wielkie "HALO" bo wzięła jakiś papierek i coś tam napisała po Angielsku i niby to z loota Minosa. "rzal" takich NOOB'ów. chociaż z 2 strony ten Minos jest zadziwiająco blisko SS'a więc może jest jakieś powiązanie;) a i jeszcze jedna "mongolska teoria". Niedaleko Bear Cave(tam gdzie jest Cooper Shield Quest) jest Kamień na którym leży Inny Kamień. Bug czy anything else(coś innego)??

WisniaQ
31-05-2008, 16:44
Niedaleko Bear Cave(tam gdzie jest Cooper Shield Quest) jest Kamień na którym leży Inny Kamień. Bug czy anything else(coś innego)??

Sprawdziłem to, po zniknięciu SoFa z wyspy ten kamień nie przemieszcza się, co sugerowało pare osób, że podczas gdy SoF znika, mały kamień spada z dużegu sugerując trzęsienie ziemi. Jest to błędna teoria, sprawdzona, jak coś mam screeny.

RookeR
31-05-2008, 17:12
@2xup

Gdzieś czytałem (=d) że ten Minos na skale miał wypatrywać posiłków z Maina ^^

@Topic

Ktoś tu wspomniał o układaniu ciał na kamieniach... Nie głupi pomysł, bo rzeczywiście Wolf (ten kolo Orc Spearmana) leżący na kamieniu według legendy jest Bogiem którego Orcowie czczą (też to gdzieś czytałem =d), więc jeżeli by znaleść inne "dziwnej wagi" ciała i je ułożyć na odpowiednich* kamieniach może by coś to dało**

Ps. Sorki za brak linków i Minosie i Wolfie z dziwną wagą, ale nie pamiętam gdzie to czytałem ^^.
* Tylko na jakich kamieniach, bo tych jest dużo na rooku =d
** Wiem że "bawienie" się z tymi ciałami śmierdzi Shadow Rexem, no ale powiem tyle że nie zwariowałem ! =d. A po drugie jak już tyle metod człowiek sprawdzał to czemu nie zrobić tego ? =d

Paabloss
31-05-2008, 23:47
a może ten kamień co leży na innym kamieniu trzeba właśnie ściągnąć z tamtąd...?? kto wie... już tyle teorii padło a żadna nie jest poprawna :(:(

<hmm>
01-06-2008, 11:28
Minos na wzgórzu jest dla PICU mi się wydaje, kilka osób robi wielkie "HALO" bo wzięła jakiś papierek i coś tam napisała po Angielsku i niby to z loota Minosa. "rzal" takich NOOB'ów.

Jeśli nawiązujesz do linku, który podałem w moim poście to muszę cię zmartwić. Właśnie nazwałeś „noobem” jednego z bardziej szanowanych i starych graczy z antica(?)(Qwerty).

Minotaur nie siedzi tam „dla picu” tylko dla tworzenia namiastki klimatu RPG.
Jedni twierdza, że stary usunięty z gry scroll był jakąś wskazówka do questów.
Inni, że jest to „święty” minotaur wyznaczony do pilnowania ognia.
Jeszcze inni, że czeka on na swojej latarni na jakiś statek.

A tak naprawdę, to niezależnie od tego która wersje wybierzecie, jaka historię do niego wymyślicie, to i tak nie przybliży was to do niczego. [ ...do niczego poza dobra zabawa ;) ]

Paabloss
01-06-2008, 11:49
@up Soory nie wiedziałem za tego gracza...

@topic

Wiem że nikt mi nie uwierzy, ale ostatnio znalazłem jakiegoś Scroola na Mino hell coś tam pisało nie pamiętam co, najlepsze że nie pisało tam że było to przez kogoś edytowane!! ale jak zrobiłem tam spacje to już się pojawiło Writed by Przyjazny Rookslayerek :( żałuje że screena nie zrobiłem :( może on był potrzebny, jak znajde taki 2 to odrazu dam Screena...

Hunter Of Mystery
01-06-2008, 23:27
A moze zamiast klocic sie o gramatyke, bawic sie w konstrukcje trojkatow rownobocznych, tworzyc rozne rytualy i klocic sie o to, kto wie lepiej ("i siedz cicho bo ja wiem lepiej!") sprobojecie spojrzec w zupelnie innym kierunku? Zauwazcie, ze Cipy nie zrobily zadnego wiekszego questa bez logicznego powiazania. Trzeba zadac pytanie: dlaczego akurat te jaskinie, te punkty? Co laczy je z SoFem? I nastepnie poszukac tego ostatniego punktu, ktory bedzie mial cos wspolnego z Sofem.

Michoss
01-06-2008, 23:59
Tu mamy właśnie problem, bo poza Poison Spiderami nie ma żadnego związku między tymi miejscami, a tym bardziej między nimi a SoF'em.

WisniaQ
02-06-2008, 19:21
Kombinowałem ostatnio w inny sposób.
Pierwszy punkt znajduje się przy Poison Spiderach.
Drugi przy Rotwormach.
Więc może należy znaleźć miejsce, w którym te potwory występują razem?
No i znalazłem, jest to PS Cave na zachodzie, tam znajdują się Poison Spidery oraz jeden respawn Rotworma. Próbowałem kopać pickiem, łopatą, jednakże nic ciekawego tam nie odkryłem. Co o tym myślicie? Coś tam jest? Czegoś strzeże ten rotworm? Czy jest tylko jako 'ozdoba' ?

Hunter Of Mystery
02-06-2008, 23:41
Bardzo mozliwe, ze te punkty to taka wskazowka, naprowadzenie nas, gdzie mamy szukac, ale nie sa bezposrednia czescia questu.

Carbon
03-06-2008, 08:46
Co do mino na latarni :D
widziałem kiedyś pare ciekawych filmików kiedy koles zabil z fista tego minosa ( filmik trwal 49 min )
i poleciał z niego jakis dziwny axe

i pisalo pod spodem
[...] I'ts looted from minotaur on the mount [...]
widzialem ze mial cos okolo 16-15 atk nie pamietam do konca xd

ale to bylo dosc ciekawe nawet gdyby to byl fake

@marcin**
skończ w końcu twoje filozofie i pomóż nam w tej sprawie bo za te całe offtopy powinieneś już dawno dostać bana :)
i nie wypowiadaj się głupio cytując mnie bo gdybym ja cię cytował i łapał za każde słowo to byś tutaj się spalił ze wstydu

p.s FRAJER

Valderor
03-06-2008, 12:13
Widzę że ciągle się łudzisz że Tibia to RPG... to specjalnie dla ciebie screen tego samego człowieka ze strarym scrollem w jezyku minotaurów. Rozkoduj go ;)
dziesięć znaków
Still no sign of a ship yet,

even though I am looking out since days, now. Never again will I swear in the presence of the holy mage, in order to avoid such duties in the future.

Not the *exact* word phrasing, but it should be very close to the original, even though my memories are always weak. ;)

This scroll is the reason why we used to talk about the 'mino outlook', as opposed to the 'lonely mino' near the door of key 4601. Unfortunately, with the scroll being removed, there is a lot of confusion now if you want to direct somebody to the 'lonely mino'.

Cheers,

-- Sunrise ;)

Post Scriptum: I am not 100 % sure about the 'holy'... but I remember having a good reason referring to the leader of the minotaur armies as the 'unholy mage'.

Dindsuk
03-06-2008, 15:08
@Carbon: co ciekawego jest w fake? xD btw: tak to jest fake

Carbon
03-06-2008, 16:23
@Carbon: co ciekawego jest w fake? xD btw: tak to jest fake

to było ciekawe nawet gdyby to byl fake poniewaz....

oglądasz przez 49 min jak gosciu bije minosa z fista i leci mu nagle fajny axe :D

moze was to nie bawi ale dlamnie to bylo cos ... cooll ^^

Rasta :D

WisniaQ
08-06-2008, 10:47
Temat umilkł?

CycuRookslayer
08-06-2008, 11:50
A co do tego scrolla to pewne jest że jest on prawdziwy ?? Znalazło go wiecej osób czy tylko Qwerty ?? I to samo pytanie kieruje do zdjęcia, też autorstwa Qwertego ( jeśli można tak odmienic :P ) z katana questu , w którym za ścianą nie ma ghoula ( ktoś podawał link na tym forum ).

<hmm>
08-06-2008, 12:15
Scroll leżał tam zawsze po serwer save, więc widział go każdy.
Podobno był napisany kompletnie inna czcionką(w innej stronie kodowej?), co spowodowało po którymś update pojawienie się tych krzaczków zamiast literek. Następny update usunął kompletnie ten przedmiot z gry.

To jest wersja powielana od dłuższego czasu. Nikt już się nie upewni czy prawdziwa :)

Perfect*Doll
08-06-2008, 12:57
Ale co wasze wyzywanie się ma wspólnego z Trójpunktem Sworda of Fury?
Zachowanie Panów jest tandetne oraz infantylne.
Jeżeli tak bardzo chcecie się bawić w purystów to może popiszecie sobie troszkę na GG, co?
To jest forum czy jakaś szkoła podstawowa!?

A co do tematu, to zaciekawiło mnie Pana rozumowanie dotyczące Sworda of Fury. Jednak, żeby sie tego dowiedzieć trzeba mieć Premium Account. Możliwe, że uda się Panu rozwiązać tą zagadkę, ponieważ wydaje mi się, że coś w tym musi być. Zachęcam do dalszego odkrywania dziejów Rookgaardu.

WisniaQ
08-06-2008, 15:58
A co do tematu, to zaciekawiło mnie Pana rozumowanie dotyczące Sworda of Fury. Jednak, żeby sie tego dowiedzieć trzeba mieć Premium Account. Możliwe, że uda się Panu rozwiązać tą zagadkę, ponieważ wydaje mi się, że coś w tym musi być. Zachęcam do dalszego odkrywania dziejów Rookgaardu.

Nie zgodzę się, do rozwiązania questu nie potrzebny jest Premium Account, ponieważ ten quest był dostępny jeszcze zanim wprowadzono tereny dla Premium Account'ów.

CycuRookslayer
08-06-2008, 20:36
... ponieważ ten quest był dostępny jeszcze zanim wprowadzono tereny dla Premium Account'ów ...

Co miałeś na mysli mówiąc że był dostępny ??

WisniaQ
09-06-2008, 18:39
Że SoF już leżał na wyspie i czasami powodowano jego zniknięcie, wtedy nie było wiadomo jeszcze jak.

CycuRookslayer
09-06-2008, 20:36
Jeśli można to nazwać questem ( może rzeczywiście nim jest :)) to możliwość rozwiązania go mogli dodać po wprowadzeniu terenów dla posiadaczy PACC'a , wiec nie jest pewne. W zasadzie trudno rozważać coś co nie jest pewne , a raczej nawet nie istnieje :)

Disseny__
11-06-2008, 16:19
Jeśli można to nazwać questem ( może rzeczywiście nim jest :)) to możliwość rozwiązania go mogli dodać po wprowadzeniu terenów dla posiadaczy PACC'a , wiec nie jest pewne. W zasadzie trudno rozważać coś co nie jest pewne , a raczej nawet nie istnieje :)

A może (jeżeli wogóle istnieje) ten 'quest' jest tylko dla PACC'ów?
Nie wiemy. ;p
Wogóle czy istnieje. xDD
Ale zgadzam się z ostatnim zdaniem Twojej wypowiedzi, kolego. =p
Nie wiadomo, czy naprawde istnieje taki quest na rooku.

Biooolyy
11-06-2008, 17:54
A moze zamiast klocic sie o gramatyke, bawic sie w konstrukcje trojkatow rownobocznych, tworzyc rozne rytualy i klocic sie o to, kto wie lepiej ("i siedz cicho bo ja wiem lepiej!") sprobojecie spojrzec w zupelnie innym kierunku? Zauwazcie, ze Cipy nie zrobily zadnego wiekszego questa bez logicznego powiazania. Trzeba zadac pytanie: dlaczego akurat te jaskinie, te punkty? Co laczy je z SoFem? I nastepnie poszukac tego ostatniego punktu, ktory bedzie mial cos wspolnego z Sofem.

Paradox, Postman, Desert, Explorer Society, Pits of Inferno

Wymieniać dalej?

X-Zero
11-06-2008, 18:27
@Biooolyy
Paradox Tower- 1-słuchaj co mówi NPC, 2-czy "Paradoksalna wieża" a.k.a "Wieża szaleństwa" ci się z czymś kojaży?
Postman- Słuchaj NPC
Desert- Słuchaj NPC, czytaj książki
Explorer Socielity-Słuchaj NPC
Pits of Inferno-Słuchaj NPC, czytaj ksiązki.

Nie, nie wymieniaj dalej, ponieważ resztę też "wytłumaczę". Większość questów tibii (nie licząc takich jak Dead Archer czy Fanfare) ma jakieś wyjaśnienie u NPC lub w książkach.

Michos
Heheheheheh...

Carbon
12-06-2008, 14:50
Na to wygląda że możemy coś zdziałać

A jedna z moich propozycji to

Tibia.pl Team of<nazwa servera tibii>
czyli naszych paru forumowiczów znąjących sie na tym
Żeby pozbierać dane o tym wszystkim
Jeżeli jest ktoś chętny proszę pisać temat lub PV

Hunter Of Mystery
12-06-2008, 22:56
Paradox, Postman, Desert, Explorer Society, Pits of Inferno

Wymieniać dalej?
Paradox - gdzie tu jest sprzecznosc? Czy masz cos do gor Kazordon bo one tam sa?
Postman - tu nie ma zadnej sprzecznosci, te wszystkie latanie po statkach to sprawdzenie, czy nadajesz sie na listonosza.
Desert - nie znam historii powstania tych tuneli i komnat wszystkich, ale w samym quescie zadnych sprzecznosci nie ma.
Explorer Society - nie znam questa, a nie bede szukal spoilerow.
Pits of Inferno - jaka tutaj widzisz sprzecznosc? Lordowie Demonow powinny w dzungli sie chowac? A moze w kanalach w Thais? Albo wsrod elfow, ktore tak kochaja zycie? To oczywiste, ze Bezlitosna Siodemka ma swoja siedzibe ktora znajduje sie na wycieraczce przed pieklem.

CycuRookslayer
13-06-2008, 01:53
Na to wygląda że możemy coś zdziałać

Hmm Twoje zdanie ,ale według mnie temat nie różni sie niczym od 1/9999 innych wiec czemu tutaj ktoś miałby coś zdziałać ? Nie to żebym był od razu na nie! tak tylko sobie myślę że temat cały czas będzie rozwijać się tak samo - na wymyślaniu nowych sposobów (no i co jakiś czas atak : zdobyuem spajk słorda !!oneoneone!! ... :D:D:D ) i tak sobie pewnie będzie lecieć :) Chociaż nie mówie
że gdyby ktoś coś wykminił to było by głupio :D No i znów takie gdybanie :D Alem sie rozpisał jak głupi :P :)

Carbon
14-06-2008, 09:51
Hmm Twoje zdanie ,ale według mnie temat nie różni sie niczym od 1/9999 innych wiec czemu tutaj ktoś miałby coś zdziałać ? Nie to żebym był od razu na nie! tak tylko sobie myślę że temat cały czas będzie rozwijać się tak samo - na wymyślaniu nowych sposobów (no i co jakiś czas atak : zdobyuem spajk słorda !!oneoneone!! ... :D:D:D ) i tak sobie pewnie będzie lecieć :) Chociaż nie mówie
że gdyby ktoś coś wykminił to było by głupio :D No i znów takie gdybanie :D Alem sie rozpisał jak głupi :P :)

W pewnym sensie RacjA! ;)
No ale ja już nad tym pracuję od paru dni i coraz więcej się dowiaduje o SoF'ie
I nie tylko to co jest na forum ale także wiele wiele innych rzeczy ...

Pozdrawiam!

CycuRookslayer
14-06-2008, 13:40
@up

No to życze powodzenia :)

tiger13
15-06-2008, 01:58
A ja myśle że te dwa punkty łączą sie z punktem z swordem of fury i ten 3 punkt jest punktem tego miecza po drugiej stronie względem osi symetri.
Takie moje małe odczucie. :P

wgutbier
15-06-2008, 04:43
Wiecie co a niepomysleliscie o tym kregu gdzie sa waspy to tez moze miec cos wpolnego z tym questem(o ile istnieje)

Disseny__
15-06-2008, 17:12
Wiecie co a niepomysleliscie o tym kregu gdzie sa waspy to tez moze miec cos wpolnego z tym questem(o ile istnieje)

Tutaj rozmawiamy o TRÓJPUNKCIE SoF. A ten krąg nie tworzyłby trójkąta równobocznego. ^^

Speedrun
15-06-2008, 18:39
pomoge wam chyba 1 punkt tam gdzie pająki przed kapitan iglue terasure quest a 2 tam gdzie rot hell czyli 2 przyciski do znikniecia ssa a ostatni jest w katakumbach z 7 grobami moze jak bedzie 4 osobowa zaloga 3 stana w tych punktach i 1 w mino hell jak na sceerenie widac dragon slayera sunrise i jeszcze 2 osoby moze to jest klucz szukajcie pomuzciee

CycuRookslayer
17-06-2008, 14:19
@up

Nie udawaj teraz arcy mądrego bo w innym temacie o Spike Swordzie robiłeś z siebie idiote wklejając niby to rozmowe z przed 3 lat wiec wątpię żeby ktoś Cię teraz posłuchał , jak już to pisz troszkę łatwiej do zrozumienia , użyj czasem kropki czy przecinka. Zapewniam Cię że wtedy ktoś rozpatrzy Twoje propozycje :)

Madziaq
17-06-2008, 14:32
pomoge wam chyba 1 punkt tam gdzie pająki przed kapitan iglue terasure quest a 2 tam gdzie rot hell czyli 2 przyciski do znikniecia ssa a ostatni jest w katakumbach z 7 grobami moze jak bedzie 4 osobowa zaloga 3 stana w tych punktach i 1 w mino hell jak na sceerenie widac dragon slayera sunrise i jeszcze 2 osoby moze to jest klucz szukajcie pomuzciee

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ratujcie ludzie jak nie czytaliscie calego tematu to sie NIE udzielajcie....-.-
zaluje ze tacy ludzie jak Pan Klocek juz sie w tym temacie nie udzielaja...
teraz dla osob ktore chca zamiescic tutaj jakis post z "waznymi" informacjami -.-
- legenda o minosie na skale zostala obalona prez Pana Klocka ktory zabil go golymi rekami z 50 fista ( dziwny axe na zdjeciu to fake sam sie przyznal)
-na wyspe ze SS nie da sie dostac... a nawet gdyby spike otaczaja kamienie po ktorych nie da sie przejsc ! (po co komu na wyspe jak spike z niej znika?)
-Spike sword sie NIE teleportuje tylko ZNIKA co zostalo stwierdzone poprzez skrypty
-maze of fury to pic na wode fotomonatrz !! ktos inteligentny kiedys poprzez uzycie bota sprawdzil co znajduje sie pod ta zasypana dziura...i wiecie co tam bylo ?! NIC ....

tak to narazie bd na tyle...

teraz do inteligentnych ktorzy jeszcze sie udzielaja w tym temacie...
-czy ktos moglby potwierdzic znikniecie ghoula?
albo pokazac screena...?

posiadam 26 rookstayera na Elysi nick Habian Sill
najlepiej pisac do mnie na priv
nr gg :9356553

Toperz
17-06-2008, 14:38
Sprawdzałem to z ghoulem. Nie działa. Ten gostek co to pisał jest zbanowany. ;]

Madziaq
17-06-2008, 14:45
milo wiedziec ;) dzieki... bo jak sie czyta caly ten temat i te wszystkie noobskie wypowiedzi to sie czlowiekowi moze pokrecic ;)
ktos wie moze jak sciagnac ten program do sprawdzania skryptow? bo moze trzeba by bylo 3 hexa poszukac ;P?
mysle ze jakbysmy szukali przez dluzszy okres czasu to moze bysmy znalezli cos ?
tylko trzeba bylo by znalezc bardzo zaanagzowanych ludzi w to bo tak jak ktos juz powiedzial tych skryptow jest w........

CycuRookslayer
17-06-2008, 18:25
No ale co ze screenem (dawał ktoś linka na tym forum , kilka stron wstecz) na którym widać postać Qwerty (podobno szanowaną i wogule :P, niestety niegrałem wtedy ;/ ) oraz pokój w którym ghoul powinien się znajdować , lecz go tam po prostu niema :P. Jeśli to fake to uświadomcie mnie :P

Madziaq
17-06-2008, 21:05
hmm no wlasnie bo mi te linki nie dzialaly ;/
coz czekamy z Rookslayerem na jakies info ;P
widze ze temat troche przygasl... go go Rooskteyerzy...no nadal mamy zagadke do rozwiazania :PP

Madziaq
17-06-2008, 21:12
Prawdopodobnie na podtawie tego screena powstał mit o "Znikającym ghoulu":
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=91301

@shay

Have fun :baby:

yyyy...;/ wie ktos jak zrobic zeby te linki dzialaly..;/? xD

CycuRookslayer
17-06-2008, 22:23
@up

One jakiś czas temu jeszcze działały :) Tak więc mam prośbę do was - Ci którzy posiadają owy screen, zapodajcie go na jakiś server oferujący darmowy hosting grafiki :)

Alanus Lutinum
17-06-2008, 22:41
Nie jestem w temacie, mimo tego chciałbym po prostu powiedzieć, że szukajcie w sposób uczciwy. CipSoft nie zrobił niewykonalnych zagadek. Coś o tym wiem ;). Używajcie wskazówek dostępnych tylko z gry oraz aluzji. Używanie różnych level spy'ów czy botów i jeszcze jakiś sprawdazcy hexów zrobi wam mętlik w głowie. Osoby, które to rozwiązały doszły do tego w sposób uczciwy.

CycuRookslayer
18-06-2008, 00:57
@up

Ja nawet za to się nie biore , ponieważ nie mam o tym pojęcia oraz nie używam botów itp pozwalających na "przezwyciężenie gry" :P. Chodzi mi tylko o stary screen z Antici zrobiony w sposób legalny :P

Madziaq
18-06-2008, 09:08
2x up
ja bym chyba nawet dobrze z takiego bota nie potrafila korzystac ;P

hmmm a teraz przedstawiam moja teorie :) (juz chyba30...;/)

1 hex to jakisnia z poisonami
2 hex to rotwormy
3 hex to moze byc poison cave gdyz tam sa i poisony i rotwormy...

ale wiemy ze nasz trojpunkt to rownie dobrze moglby byc czworpunkt...wiec mozliwosc iz istnieje 4 punkt jest spora...
jego przypuszczalne miejsce to podziemia z bugami pod al dee dlaczego?
zasada ;) :
a=p
b=r
c= p+r ;)
a w poison cave sa rowniez raty i bugi... a al dee to jedyne miesjce gdzie wystepuja one razem ;P

co widziszmy gdy idziemy na bugi ?!
oO czyz to nie sa podziemia ze szkieletami za spearmanem i slynne groby z filmiku o Shadow Rexie? xD zwykly przypadek czy...?
moze ktos kto projektowal ots'a na ktorym gral Rex mial troche oleju w glwoie ;]?

Alethess
18-06-2008, 09:12
2x up
ja bym chyba nawet dobrze z takiego bota nie potrafila korzystac ;P

hmmm a teraz przedstawiam moja teorie :) (juz chyba30...;/)

1 hex to jakisnia z poisonami
2 hex to rotwormy
3 hex to moze byc poison cave gdyz tam sa i poisony i rotwormy...

ale wiemy ze nasz trojpunkt to rownie dobrze moglby byc czworpunkt...wiec mozliwosc iz istnieje 4 punkt jest spora...
jego przypuszczalne miejsce to podziemia z bugami pod al dee dlaczego?
zasada ;) :
a=p
b=r
c= p+r ;)
a w poison cave sa rowniez raty i bugi... a al dee to jedyne miesjce gdzie wystepuja one razem ;P

co widziszmy gdy idziemy na bugi ?!
oO czyz to nie sa podziemia ze szkieletami za spearmanem i slynne groby z filmiku o Shadow Rexie? xD zwykly przypadek czy...?
moze ktos kto projektowal ots'a na ktorym gral Rex mial troche oleju w glwoie ;]?

Ciekawa teoria. Jak możesz to sprawdź.
Nie wiem tylko dlaczego na siłe chcecie
z tych pktów zrobić figurę geometryczną ?

Carbon
18-06-2008, 10:47
Ciekawa teoria. Jak możesz to sprawdź.
Nie wiem tylko dlaczego na siłe chcecie
z tych pktów zrobić figurę geometryczną ?

Człowieku po co ci geometria?

Pamiętajcie o wypowiedzi knightmara
"Ta odpowiedź leży pod waszym nosem..."
Więc na co wam jakieś p=e r=p p=r r=e ?

"Szukajcie a znajdziecie"

Madziaq
18-06-2008, 15:32
Więc na co wam jakieś p=e r=p p=r r=e ?

ja tam nic takiego nie pisalam...
specjalnie dla tego pana

a= p (poiosn spidery)
b=r (rotwormy)
c=p+r (rotwormy +spidery)

teraz rozumiesz?

Slythia
18-06-2008, 15:44
specjalnie dla tego pana

a= p (poiosn spidery)
b=r (rotwormy)

teraz rozumiesz?
To byla ironia...

Disseny__
19-06-2008, 09:16
Nie było mnie kilka dni i nic nie wiem, nawet po przeczytaniu. xD
Trójkąt, owszem, może być. Czworokąt też, jak już ktoś powiedział. Pięciokąt lub sześciokąt w takim razie również. Może i ośmiokąt?
Jak dalej będziemy akurat w ten sposób kombinować, to nam w pewnym momencie graniastosłup wyjdzie. =.='
A chyba nie chcecie tu figur przestrzennych, nie? (;
Bo i tak to niemożliwe. Więc inne figury może narazie zostawmy w spokoju.

A tak wogóle, to ciekawa ta teoria z rotwormami i posionami.. Trzeba sprawdzić.. ;p

Carbon
19-06-2008, 15:23
specjalnie dla tego pana

a= p (poiosn spidery)
b=r (rotwormy)

teraz rozumiesz?

Zgadzając się z Sylthią to była ironia...

Co do tematu właśnie staram się opracować proste wyjście z sytuacji....

A i jeszcze jedno...?
Pamiętacie napewno wywiad z Master Slayere'm zadziwił mnie screen shot na którym jest na wysepce z SoF może ktoś coś wie?

CycuRookslayer
19-06-2008, 16:40
@up

Wiem tylko że był to test server wiec za wiele możliwości mu to nie dało :P

RookeR
19-06-2008, 17:19
@2xup

To był Test serwer, a dostał się on dzieki GM (może dzieki CM) po przez teleportowanie go tam.

@Topic

Większość osób tu pisząca (tzn. ta część która chce rozwikłać "zagadke") skupia się na trójkącie i obliczeniach... Tylko powiedzcie mi jedno... W którym queście Cipsoft stosował jakieś "teorie" matematyczne (patrz "metoda trójkąta" napisana w tym temacie =d) ? Może powinniśmy się skupić na wogóle czymś innym? Tylko na czym...?

Pozdrawiam

Madziaq
19-06-2008, 17:52
yyy z anglika dobra nie jestem czy ktos moglby mi przetlumaczyc to zdanie ;/?

poza tym widze ze ktos tu sie zainteresowal moja teoria..;/
odp na pyatnie... nie nie moge jej sprwdzic poniewaz byloby ciezko w pojedynke ;//
czy ktos moglby mi pomoc;/? albo sprawdzic za mnie ?

Carbon
19-06-2008, 17:56
@2xup

To był Test serwer, a dostał się on dzieki GM (może dzieki CM) po przez teleportowanie go tam.

@Topic

Większość osób tu pisząca (tzn. ta część która chce rozwikłać "zagadke") skupia się na trójkącie i obliczeniach... Tylko powiedzcie mi jedno... W którym queście Cipsoft stosował jakieś "teorie" matematyczne (patrz "metoda trójkąta" napisana w tym temacie =d) ? Może powinniśmy się skupić na wogóle czymś innym? Tylko na czym...?

Edit:

Przed chwilą robiąć sobie być może historyczny screen shot z Hyacinth-em zauważyłem coś dziwnego... Być może już dawno wyjaśnionego no ale...

17:25 Betrezen Ultor: Last screen with Hyacinth... Pozdrowienia dla tibia.pl oraz całej Candi.
<b>17:25 Hyacinth: It is shaped by the will of the gods, so we don't have to question it.</b>

Czy ktoś to zdanie już kiedyś zauważył ? Bo ja nie... A dodatkową ciekawostką jest to że Hyacinth nie raguje na rzadne wypowiedziane do niego słowo z tego zdania... Czy to nie dziwne... Jeżeli to już było prosze o odpisanie...

Pozdrawiam

A pokaż mi jakikolwiek dowód że to był TS jeżeli w jego wypowiedzi było ewidętnie napisane

"Że ja wam tego nie powiem ale może ktoś kiedyś odkryje tajmnicę SoF'a i stanie na tej wysepce" ( czy coś takiego )

CycuRookslayer
19-06-2008, 18:35
@up

Jeśli sie nie mylę to w wywiadzie mówił że był to TS.

Carbon
19-06-2008, 19:11
@up

Jeśli sie nie mylę to w wywiadzie mówił że był to TS.

Jeżeli się nie mylę to masz rację ;)

No ale sam fakt że tam dotarł i że jest to możliwe na Rl ;)

RookeR
19-06-2008, 19:33
@up

Na 99.9% był to TS. Ale mniejsza z tym...
Czy ktoś mi odpowie co oznacza zdanie:

17:25 Hyacinth: It is shaped by the will of the gods, so we don't have to question it

I jeszcze jedno, czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy to co "odkryłem" już kiedyś było poruszane na forum ?

Carbon
19-06-2008, 19:49
@up

Na 99.9% był to TS. Ale mniejsza z tym...
Czy ktoś mi odpowie co oznacza zdanie:

17:25 Hyacinth: It is shaped by the will of the gods, so we don't have to question it

I jeszcze jedno, czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy to co "odkryłem" już kiedyś było poruszane na forum ?

2 część zdania to :

"Więc nie powinniśmy pytać o to "

RookeR
19-06-2008, 19:56
@up

Moim zdaniem jest tu coś o bogach... Tłumacząc dosłownie wychodzi :

"To jest ukształtowane przez wole bogów, więc nie powinniśmy pytać o to."
JEST TO TŁUMACZENIE DOSŁOWNE (słownik ^^).

Pytam po raz kolejny... Czy ktoś już słyszał/wiedział o tym zdaniu? Bo jak tak to dam sobie spokój z tłumaczeniem go...

Pozdrawiam

CycuRookslayer
19-06-2008, 19:58
No ale sam fakt że tam dotarł i że jest to możliwe na Rl ;)

No nie dokońca ponieważ to GM'owie go tam przeteleportowali. No i żeby nie było to przytocze tutaj fragment wywiadu z Master Slayer'em o tym co interesuje nas najbardziej :) :

"Yallah: Jeśli już zeszliśmy na temat Gamemasterów. Twoje znajomości u GM-ów doprowadziły do tego, że na TS zostałeś przeniesiony na legendarną wyspę Sword of Fury. Jak do tego doszło, co tam odkryłeś i wreszcie czy udało Ci się go zdobyć?
Master Slayer: Rozumiem, że widziałeś moje zdjęcie na TibiaWiki. Powiedzmy, że miecz był w zasięgu mojego wzroku w kwietniu 2000 (Miał wtedy 13 lat!). Jako moderator Tibia.de musze przyznać, że słyszałem już każdą plotke na ten temat. I musze powiedzieć, że.....nie należy wyobrażać sobie za dużo. Sword of Fury to tylko mały mieczyk z kolcami, który wyspa powinna nauczyć się ignorować (?!). Jest bowiem wiele innych zadań do rozwiązania"

YugoPL
21-06-2008, 18:31
Pisząc tego posta od razu mówię że nie czytałem wszystkich stron.

SoF przenosi się na wielki głaz gdzieś w podziemiach z ratami sam jestem tego świadkiem widziałem SoFa gdy expiłem na ratach na 3 lvlu :P.Może tam musicie szukać.Ja jestem zbyt leniwy żeby latać po Rooku przez kilka godzin ja wam daję tylko prawdopodobną wskazówkę.Według mnie to może mieć powiązanie Ba nawet musi.

CycuRookslayer
21-06-2008, 20:23
@up

Screen ??

Marcin24
21-06-2008, 21:21

SoF przenosi się na wielki głaz gdzieś w podziemiach z ratami sam jestem tego świadkiem widziałem SoFa gdy expiłem na ratach na 3 lvlu :P.Może tam musicie szukać.Ja jestem zbyt leniwy żeby latać po Rooku przez kilka godzin ja wam daję tylko prawdopodobną wskazówkę.Według mnie to może mieć powiązanie Ba nawet musi.
Dziwne, że TYLKO Ty to zauważyłeś.

CycuRookslayer
22-06-2008, 00:07
" ... Ja jestem zbyt leniwy żeby latać po Rooku przez kilka godzin ... "

Nikt by tak tego nie potraktował gdyby zauważył :P

Carbon
22-06-2008, 15:51

Co do tego , muszę ci przyznać rację ....
Sam expiłem na pacc i w końcu dotarłem w inne miejsce z ratami gdzie zauważyłem lawę i ognie dalej po środku leżał SoF na głazie jak opisuje kolega Którego zacytwałem ... wygląda to jak kopia miejsca z tabliczką (położenia Sof'a na powierzchni)
Muszę więcej kopać po rooku ; )

@edit
Screena nie wstawie nie stety ponieważ mój czas pacc wygasł ...
ale spróbuję odnaleźć to miejsce na tibian earth

CycuRookslayer
23-06-2008, 03:11
@up

A wtedy nie zrobiłeś screena ?????;(:D

Carbon
23-06-2008, 07:40
@up

A wtedy nie zrobiłeś screena ?????;(:D
Niestety nie ponieważ byłem zbyt zafascynowany tym miejscem ale jak na razie nie mam zamiaru nikomu mówić gdzie to jest ;) ponieważ nieco dalej widziałem drzwi a za nimi Teleport w Nieznajome

Befsztyk
23-06-2008, 09:36
@up
takie bajeczki to mi mama na dobranoc mowi

Carbon
23-06-2008, 11:48
@up
takie bajeczki to mi mama na dobranoc mowi

Że się brzydko wyrażę

Matołq byłeś tam widziałeś to? To się nie odzywaj po resztą to miejsce jest an tibian earth

Ameriov
23-06-2008, 12:01
Ba, ja też widziałem, tyle, że tam nie było ratów tylko fire devile... no i drzwi też nie było, uhm... Nie wspominając o tym, że mówię o głównym kontynencie...

Please, ignore trolls.

~Ameriov.

Carbon
23-06-2008, 15:02
Ba, ja też widziałem, tyle, że tam nie było ratów tylko fire devile... no i drzwi też nie było, uhm... Nie wspominając o tym, że mówię o głównym kontynencie...

Please, ignore trolls.

~Ameriov.

Czyżbyś zemnie kpił?

A czy ja mówię że to było teraz?

To było za czasów gdy life fluidy były na karteczkę

Bodajże tibia 6.90

Ditto
23-06-2008, 15:07
Trzy słowa do Carbona prowadzącego - chuj ci w dupe ;[

@Down

http://youtube.com/watch?v=iRPsOk1gvgA

Madziaq
23-06-2008, 16:06
Trzy słowa do Carbona prowadzącego - chuj ci w dupe ;[

4 slowa... ;]

Marcin24
23-06-2008, 16:13
Czyżbyś zemnie kpił?
Na razie wszyscy z Ciebie kpią, jeśli naprawdę było tak, jak mówisz, to daj na to jakiś dowód.

Carbon
23-06-2008, 17:54
Na razie wszyscy z Ciebie kpią, jeśli naprawdę było tak, jak mówisz, to daj na to jakiś dowód.

Tibian earth?

Są filmiki na tibiacam.net

A ty przestań offtopować i postaraj się chociaż raz wypowiedzieć zgodnie z tematem

Slythia
23-06-2008, 18:01
Tibian earth?

Na Tibia Earth nic nie ma, a co do filmików to nie wiem.. Mógłbyś mi pokazać??

Skoro Ty o tym wiesz... To zapewne nie jesteś sam, prawda? W takim razie dlaczego nikt do tej pory nie zdobył tego miecza?
W całej historii Tibi tylko jedna osoba go posiadała, wiadomo przez co...

Moim zdaniem ten quest nie istnieje... Opieram się na swych doświadczeniach słowach osoby, która chyba jako jedna z nielicznych może coś więcej o tym wiedzieć.

Tom The Tanner
23-06-2008, 18:10
Jednak musisz przyznać, że jest wiele rzeczy o których nikt nie ma pojęcia. Weźmy takie znikanie SS. Nie chodzi o to, że jakieś związki blablabla, ale znikał przez tyle lat zanim dowiedziały się o tym pierwsze osoby. Jeszcze się zdziwimy jak za rok, czy dwa wszyscy będą wiedzieć skąd bierze się plaga ratów etc.

Wjal

Slythia
23-06-2008, 18:22
Jednak musisz przyznać, że jest wiele rzeczy o których nikt nie ma pojęcia. Weźmy takie znikanie SS. Nie chodzi o to, że jakieś związki blablabla, ale znikał przez tyle lat zanim dowiedziały się o tym pierwsze osoby. Jeszcze się zdziwimy jak za rok, czy dwa wszyscy będą wiedzieć skąd bierze się plaga ratów etc.

Wjal
Jak już tego niektórzy nie wiedzą ; ).

Befsztyk
23-06-2008, 18:28
@Carbon
wez juz moze skoncz pitolic o dupie marynie.
NIE MA TAKIEGO MIEJSCA A JAK JEST TO POKAZ GO NA TIBIAN EARTH,

Marcin24
23-06-2008, 18:49
Tibian earth?

Że niby ja Ci jeszcze mam filmików szukać? Chyba żartujesz. Przedstaw jeden wiarygodny dowód, albo skieruj oczy swojego kursora na czerwony kwadracik z białym krzyżykiem.

Carbon
23-06-2008, 22:48
Na Tibia Earth nic nie ma, a co do filmików to nie wiem.. Mógłbyś mi pokazać??

Skoro Ty o tym wiesz... To zapewne nie jesteś sam, prawda? W takim razie dlaczego nikt do tej pory nie zdobył tego miecza?
W całej historii Tibi tylko jedna osoba go posiadała, wiadomo przez co...

Moim zdaniem ten quest nie istnieje... Opieram się na swych doświadczeniach słowach osoby, która chyba jako jedna z nielicznych może coś więcej o tym wiedzieć.

Czy może istenieje coś takiego jak dekoracja? -.- Czy ja mówiłem że da się to zdobyć?

@Carbon
wez juz moze skoncz pitolic o dupie marynie.
NIE MA TAKIEGO MIEJSCA A JAK JEST TO POKAZ GO NA TIBIAN EARTH,

Pfff... I co jeszcze ? Taki cwaniak sam sobie szukaj

Że niby ja Ci jeszcze mam filmików szukać? Chyba żartujesz. Przedstaw jeden wiarygodny dowód, albo skieruj oczy swojego kursora na czerwony kwadracik z białym krzyżykiem.

A ty zmień avatar bo mi cię szkoda

Powtarzam widziałem to ludzie podczas expienia (ribia 6.90) nie wiem czy istnieje to miejsce dalej nie obchodzi mnie ono ponieważ nie uczestnicze na rooku

Befsztyk
23-06-2008, 22:56
Pfff... I co jeszcze ? Taki cwaniak sam sobie szukaj

HAHAHAHAHHAHAHAHAHA i takim sposobem sam odpowiedziales ze NIE MA takiej lokacji. Buzi :*

Carbon
23-06-2008, 23:19
HAHAHAHAHHAHAHAHAHA i takim sposobem sam odpowiedziales ze NIE MA takiej lokacji. Buzi :*

Ujmę to tak

Cie**u po*******ony za****ny umiesz czytać? NAPISAłEM WYRAźNIE BYłA TO TIBIA 6.90 I NIE WIEM CZY TA LOKACJA DALEJ ISTNIEJE

Szkoła uczy czytać ... n/c Plax

Befsztyk
23-06-2008, 23:27
@up
troche uprzejmiej noobsie...
a ja w tibi 6.90 widzialem orshabaala na rooku.i co? jajco.
nie podaje sie wiadomosci ktore dotycza tibii 6.90 BO SA ZA STARE.

Carbon
23-06-2008, 23:52
@up
troche uprzejmiej noobsie...
a ja w tibi 6.90 widzialem orshabaala na rooku.i co? jajco.
nie podaje sie wiadomosci ktore dotycza tibii 6.90 BO SA ZA STARE.

Noobasie?
Ty człowieku nie wiesz nic o tibii a co dopiero mnei nazywać noobasem ... pfff ...

Zauważ że jest to tmeat "Trójpunkt Sworda of Fury " czyli all info dotyczące sof a te dotyczą sof i nie obchodzi mnie to czy stare czy nie
Bedziesz mieć moda albo adma to pogadamy

Befsztyk
24-06-2008, 00:04
ale tak czy siak opowiadasz glupoty niepoparte zadnymi dowodami

Carbon
24-06-2008, 00:08
ale tak czy siak opowiadasz glupoty niepoparte zadnymi dowodami

Pogadaj moze z paroma old playerami ;) albo poszukaj filmików na tibia.cam

Ameriov
24-06-2008, 03:04
Dobra, założę się, że za Tibii 6.9 nie grałeś ale to prawda- Można było wtedy zobaczyć spika gdzieś, gdzie nie powinien być. Miejsce sobie wymyśliłeś bo owe nigdy nie istniało i istnieć nie będzie, ale to, że był również poza wysepką na rooku to fakt. A zanim mnie zbluzgacie, że zmyślam zastanówcie się 3x o co mi chodzi i czy nie mam racji... Jak już napisałem stronę wcześniej, przestańcie sie nim przejmować, wymyślił bajkę, chce być znany jak Shadow Rex i dzięki wam on myśli, że już jest sławny.

Ditto
24-06-2008, 08:57
Carbon ty masz maksymalnie 10 lat, a chcesz nam wpoić, że grałeś na 6.9 : o Jeszcze dodajesz to idiotyczne "0" na końcu, którego nie powinno być na 23852734624862563457 %.

@Edit

do tego szujo pisales, zeby marcin zmienil avatar, a jak zmieni bedzie carbonem =(

@Down

Leave Carbon alone!

@Down

DOBRYYYYYYYY KLOCUUUUUUUUUUUUU! :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Lord_Piterek
24-06-2008, 09:06
@carbon

wara stad 11-letni kozaczq :baby:

Speedrun
24-06-2008, 09:21
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ratujcie ludzie jak nie czytaliscie calego tematu to sie NIE udzielajcie....-.-
zaluje ze tacy ludzie jak Pan Klocek juz sie w tym temacie nie udzielaja...
teraz dla osob ktore chca zamiescic tutaj jakis post z "waznymi" informacjami -.-
- legenda o minosie na skale zostala obalona prez Pana Klocka ktory zabil go golymi rekami z 50 fista ( dziwny axe na zdjeciu to fake sam sie przyznal)
-na wyspe ze SS nie da sie dostac... a nawet gdyby spike otaczaja kamienie po ktorych nie da sie przejsc ! (po co komu na wyspe jak spike z niej znika?)
-Spike sword sie NIE teleportuje tylko ZNIKA co zostalo stwierdzone poprzez skrypty
-maze of fury to pic na wode fotomonatrz !! ktos inteligentny kiedys poprzez uzycie bota sprawdzil co znajduje sie pod ta zasypana dziura...i wiecie co tam bylo ?! NIC ....

tak to narazie bd na tyle...

teraz do inteligentnych ktorzy jeszcze sie udzielaja w tym temacie...
-czy ktos moglby potwierdzic znikniecie ghoula?
albo pokazac screena...?

posiadam 26 rookstayera na Elysi nick Habian Sill
najlepiej pisac do mnie na priv
nr gg :9356553
pan klocek pokonal minosa z 25 fista popraw to

Carbon
24-06-2008, 10:37
Dobra, założę się, że za Tibii 6.9 nie grałeś ale to prawda- Można było wtedy zobaczyć spika gdzieś, gdzie nie powinien być. Miejsce sobie wymyśliłeś bo owe nigdy nie istniało i istnieć nie będzie, ale to, że był również poza wysepką na rooku to fakt. A zanim mnie zbluzgacie, że zmyślam zastanówcie się 3x o co mi chodzi i czy nie mam racji... Jak już napisałem stronę wcześniej, przestańcie sie nim przejmować, wymyślił bajkę, chce być znany jak Shadow Rex i dzięki wam on myśli, że już jest sławny.

Masz rację bo on pojechał na obuz 3 dniowy i ja sobie ukradlem jego konto

Jego brat tutaj

Carbon ty masz maksymalnie 10 lat, a chcesz nam wpoić, że grałeś na 6.9 : o Jeszcze dodajesz to idiotyczne "0" na końcu, którego nie powinno być na 23852734624862563457 %.

@Edit

do tego szujo pisales, zeby marcin zmienil avatar, a jak zmieni bedzie carbonem =(

@Down

Leave Carbon alone!

@Down

DOBRYYYYYYYY KLOCUUUUUUUUUUUUU! :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Zostanmy razem xD?

@carbon

wara stad 11-letni kozaczq :baby:

pan klocek pokonal minosa z 25 fista popraw to

Wara z tad 9 letni kozaczq

Tvv
24-06-2008, 11:08

Jego brat tutaj

Zostanmy razem xD?

Wara z tad 9 letni kozaczq

Bredzisz człowieku xD

@offtopic

Elo jestem dopiero od paru minut na forum xd

Disseny__
24-06-2008, 12:49
Może już przestaniecie, co?
To się robi, delikatnie mówiąc, upierdliwe.
Jak już macie się kłócić, to może na GG sobie popiszecie, co?
Może i Carbon gada głupoty, może uważacie go za nooba, ale nadal poruszając ten idiotyczny temat dziwnego miejsca na Tibi 6.9, pokazujecie, że to Wy jesteście noobami.
Zamiast to zakończyć, nadal się besztacie.

Pozdro. ^^

CycuRookslayer
24-06-2008, 12:58
" ... Zauważ że jest to temat "Trójpunkt Sworda of Fury " czyli all info dotyczące sof ... "

Temat o trójpukncie nie oznacza zbierania all info dotyczącego sofa :)

Jego brat tutaj

Oo tak! Gdy kończą się argumenty to zawsze jest najlepsza metoda :) :D

Madziaq
24-06-2008, 16:18
oh wlasnie Carbon jezeli tak dawno widziales to miesjce to czemu nie wspomniales o tym 10 stron wczesniej ;>?

CycuRookslayer
24-06-2008, 16:28
@up

10 stron wcześniej jeszce niegrał w Tibie ^^

tiger13
24-06-2008, 17:31
http://pl.youtube.com/watch?v=xi1F_-jk5yk&feature=related

tutaj jest cały quest na spike sword

Dindsuk
24-06-2008, 17:47
Nieeeeee Tylko Nie Shadow Rex!!!!!!!!!!!!!!!

YugoPL
24-06-2008, 17:49
@up

Screen ??

Wtedy screena nie zrobiłem bo ja nie gram na rooku.To było po prostu expienie jak to zobaczyłem.

Rozwijajcie dalej ten temat ja postaram się dotrzeć w to miejsce najszybciej jak potrafię bo szczerze zapomniałem drogi ale mam 2 podejrzenia gdzie to widziałem.

1.Najgłębsze podziemia z ratami.Wejście jest włazem kanalizacyjnym znajdującym się w centrum obok sklepu Obi.

2.trudno mi to wytłumaczyć to jest miejsce gdzie są skrzyżowane drogi do drabinki na skeletony(skelety obok questu na list jakiegoś kapitana) z wejściem na trolle.Trzeba pójść drogą przez trolle później przez chmarę poison spiderów i jak najgłębiej można.

To moje najprawdopodobniejsze przypuszczenia.Oczywiście wierzyć mi nie musicie postaram się odnaleźć tą skałę ale nie będę znikał SoF'a z tym sobie poradzicie sami(bo jak już mówiłem jestem zbyt leniwy by latać po rooku za kawałkami ziemi).

Screena postaram się dodać jak najszybciej chyba że znajdę tę skałę na Tibia Earth.

@Edit:Wie ktoś co się dzieje z Tibian Earth?Gdy ją włączam to w przeglądarce pisze że zakończono wczytywanie strony ale Tibian Earth to Białe Tło i ten krzyż z czerwonych kropek ://Nic się nie dzieje jak zmieniam piętro albo przybliżam i oddalam mapę.

tiger13
24-06-2008, 19:18
Nieeeeee Tylko Nie Shadow Rex!!!!!!!!!!!!!!!

Czego tylko nie on?

Ditto
24-06-2008, 19:22
powiem wam ku*wa krotko: ku*wa m*c ;///

ten filmik byl tysiace razy jak nie tysiace tysiecy ;\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ raus

Dindsuk
24-06-2008, 21:41
Czego tylko nie on?

hmm powiedzmy ze niech lepiej ktos inny Ci na to odpowie ja nie chce uzywac wulgaryzmow dzisiaj ;p

Tvv
24-06-2008, 23:09
Czego tylko nie on?

Bo to jest ku**a fake?

Elizium
25-06-2008, 03:49
Masz rację, to bardzo ciekawe. Ba, więcej. Wykreśliłem trójkąt równoboczny z tych dwóch punktów.
Trzeci punkt wypada gdzieś w okolicy kanałów z ratami na pacc zone i KORYTARZA Z RYBĄ. Już od jakiegoś czasu zaciekawiała ona rookstayerów.
Sorki ale gdzie jest KORYTARZ Z RYBĄ? Wydawało mi się że dobrze znam rooka ale za cholere nie kojarze czegoś takiego ;(

A co do tematu. Muszę wszystkich bardzo niemile rozczarować... ale jakiś czas temu "wypłyneła" mapka ukradziona jakimś cudem CIPOM i wiele osób studiowało w skupieniu tą mapę w nadziei na rozwiązanie tego questa. Caaałego Rooka kratka po kratce. I przykro mi to stwierdzać - ale nie ma żadnej "trzeciej kratki". Owszem jest jedna kratka zaznaczona ale to jest dziurka do picka w bear róm. Zresztą właśnie temu i TLYKO temu że wykradziono tą mapkę zawdzięczamy to że ktoś wpadł wreszcie na pomysł z dwoma kratkami. Bo chyba każdy przyzna że pomysł jest debilny i nie ma żadnej logiki ani sensu - bo niby czemu akurat te dwie kratki a nie inne? Myślę że druga częśc questa jest równie debilnie pomyślana - i to właśnie dlatego nikt go jeszcze nie rozwiązał :p

Valderor
25-06-2008, 07:30
Sorki ale gdzie jest KORYTARZ Z RYBĄ? Wydawało mi się że dobrze znam rooka ale za cholere nie kojarze czegoś takiego ;(

W tunelu którym 1 lvl wychodzi z miasta.

Zresztą właśnie temu i TLYKO temu że wykradziono tą mapkę zawdzięczamy to że ktoś wpadł wreszcie na pomysł z dwoma kratkami. Bo chyba każdy przyzna że pomysł jest debilny i nie ma żadnej logiki ani sensu - bo niby czemu akurat te dwie kratki a nie inne? Myślę że druga częśc questa jest równie debilnie pomyślana - i to właśnie dlatego nikt go jeszcze nie rozwiązał :p
Eclo twierdził, że te dwa pola znalazł własnym sposobem, zupełnie niezależnie od wykradzionej mapy. Natomiast z tym, że żadnej w tym logiki ani sensu, wypada się zgodzić. Czasami podejrzewam, że Knightmare chciał, aby spike sword po prostu znikał co jakiś czas, zupełnie losowo, a silnik Tibii nie udostępniał wtedy czegoś takiego. Kto wie, może najazdy na mainie i inne podobne eventy również są skonstruowane w podobny sposób?

Muszę wszystkich bardzo niemile rozczarować... ale jakiś czas temu "wypłyneła" mapka ukradziona jakimś cudem CIPOM i wiele osób studiowało w skupieniu tą mapę w nadziei na rozwiązanie tego questa. Caaałego Rooka kratka po kratce. I przykro mi to stwierdzać - ale nie ma żadnej "trzeciej kratki". Owszem jest jedna kratka zaznaczona ale to jest dziurka do picka w bear room.
Niezupełnie jest tak jak mówisz. W każdym razie, nawet gdybyśmy znaleźli trzecią kratkę, to skąd wiedzielibyśmy, co z nią zrobić i jaki efekt powoduje? Druga sprawa to ta, że Tibia zmieniła się nieco od wersji 7.72 i to, co widoczne jest na wykradzionej mapie, może obecnie wyglądać i działać inaczej. Moim zdaniem to są przeszkody, których nie przeskoczymy bez wsparcia z wewnątrz Cipsoftu :-(

<hmm>
25-06-2008, 08:23
Czasami podejrzewam, że Knightmare chciał, aby spike sword po prostu znikał co jakiś czas, zupełnie losowo, a silnik Tibii nie udostępniał wtedy czegoś takiego. Kto wie, może najazdy na mainie i inne podobne eventy również są skonstruowane w podobny sposób?

Miecz znikał początkowo losowo. Po pewnym czasie został dodany "future" dla CM i wybranych GM w postaci owych tajnych sqm, którzy mogli się tym bawić dowolnie. Do dziś tylko 4-6(?) postacie mają swoje specjalne czary, i mogą z grą jako taką robić co im się podoba(w granicach rozsądku). Dzięki tym kratkom zwykły GM może przez teleport do 2 miejsc wpłynąć na znikanie SoF, bez dodawania mu jakichkolwiek carów.

CipTeam dodaje od jakiegoś czasu wszytko czego chcecie, w sposób bezczelny i wredny. Trzeba tylko to zauważyć - tymi sqm odpowiedział wam na wołanie "znikanie SoF to zabawa GM".

A co do najazdów, masz racje.

Vivynus
25-06-2008, 10:39
Doczytałem do 13 strony i już mi się odechciało :/ Przejdę do rzeczy. Już kiedyś bawiłem się w to i od najbardziej znanych Rookstayerów z serveru na którym gram dowiedziałem się na prawdę sporo. Quest był wiele razy odkryty, lecz ciągle co update nachodziły nowe obciążenia. Myślę także, że te mini "upy" które były ostatnio miały coś z tym wspólnego a nowe potiony itp. były tylko przykrywką, ponieważ ktoś już odkrył tą tajemnicę. Myślicie, że przeciętny człowiek, który pozna tą tajemnicę wyjawi wszystko innym? No chyba, że swoim kolegą. Tak więc jeżeli ktoś chciałby wspólnie ze mną zbadać tą tajemnicę to zapraszam na server Berylia. Mój nick to: Rookslayer Psajdak. Wiem, że jest błąd no ale trudno ;D

Soanvig
25-06-2008, 11:02
jak chcecie to szukajcie ,moze ktorys z was jako 1 zdobedzie SOF'a

zdobedzie SoF'a - się zgodzę
jako 1 - się nie zgodzę bo zapomniałeś o najwyższym lvl na rooku i jak twierdziły cipy miał legendarnego SoF'a czyli Spike Sworda lub Sworda of Fury jak kto woli. :) a co tych punktów... możliwe że zadanie jest tyle tudniejsze jak co w przypadku anihilatora punkty na których trzeba stanąć moga być baaaarxdzo oddalone i przupuszczam ze albo jest na mainie taki punkt alnbo na rooku. moja teoria.:
pokój toma, dźwignia. Otwiera na paccu drogę przez fury cośtam jakaś korytarz zawalony kamienem. Kamień zniknie po przesunięciu dźwigni. A SS to sword of fury wiec to moze byc powiazane. ten punkt moze (trzeci) jesli w ogole ma byc, istnieje o moze byc w tym korytarzu :) zapraszam do dyskusji...

CycuRookslayer
25-06-2008, 15:04
" ... jako 1 - się nie zgodzę bo zapomniałeś o najwyższym lvl na rooku i jak twierdziły cipy miał legendarnego SoF'a ... "

Nie wiem kogo masz na myśli pisząc "najwyższy lvl na rooku" ponieważ ten ciągle się zmienia, a poza tym to że ktoś miał SoF'a potwierdzone było chyba tylko u jednej osoby przez Cipów.

Madziaq
25-06-2008, 16:02
pokój toma, dźwignia. Otwiera na paccu drogę przez fury cośtam jakaś korytarz zawalony kamienem. Kamień zniknie po przesunięciu dźwigni. A SS to sword of fury wiec to moze byc powiazane. ten punkt moze (trzeci) jesli w ogole ma byc, istnieje o moze byc w tym korytarzu :) zapraszam do dyskusji...

czytaj caly teamt zanim sie wypowiesz...
maze of fury to pic na wode fotomontarz...
bylo sprawdzane za pomoca bota dzieki ktoremu mozemy widziec co znajduje sie pod nami ...a tam co bylo ?! nic....

Tvv
25-06-2008, 16:08
fotomontarz

Masz rację to fotomontarz

druidek123
01-07-2008, 10:30
Powtarzam juz po raz n'ty. Spike Sword ZNIKA! Nie przenosi się nigdzie. Należy odnaleźć resztę "punktów"/trigerów aby można było go dostać w swoje łapy.

Sprawdzane to było za pomocą tej samej techniki jaką odkryto te "magiczne hexy" (skanowanie plików z mapami w poszukiwaniu zmian).

Samo zniknięcie Spike Sworda nie jest początkiem questa a jedną z jego części. Co do tego jestem pewny na 100%!

ja też się z tobą zgadzam ponieważ......(QS troche chyba:P)

GreenPeace
03-07-2008, 12:04
No coś takiego ? Chyba oczywiste jest to ze ten sword gdzies sie telepotuje wtedy ;) przecież nie znika tak sobie. Wedlug mnie nalezy przeszukac dziwne miejsce np. mino hell czy te szkielety w rogu mapy albo cos w poblizu ...

A i wg. mnie sa cztery punkty nie 3 ktore tez pozostale dwa byc moze tez przecinaja sie przez wyspe
byc może jeden z punktow o ile wogole istnieja naprawde moze znajdowac sie na mainie .

Moze trzeba 3 ludzi do tego (jak w desert quescie tylko tam trzeba 4 ) jeden stoi w tym miejsci w rotworm hell drugi w tym pierwszym a 3 wtedy ustaje przy tabliczce ... sprboje na mc moze sie uda :D.

Vyohman
05-07-2008, 00:57
@up
A moim zdaniem jest 12809 takich punktów z czego 2 już wiadomo gdzie są... kombinujcie rookstayerzy od tego tam jesteście.

Odaz
05-07-2008, 17:11
Mam pomysł. (To tylko moja teoria) skoro wiadomo, że żeby dostać Sof'a musimy być pokorni (czy jakoś tak). Nawiązując do filmiku Rexa :/ wszedł on do tego Cave z Poisonami, potem do Rot Hella. Powchodził na te różne podłamane miejsca. I poszedł na wyspe Sofa którego nie było. Następnie poszedł na skelety gdzie porozrzucał rzeczy i wylał czerwoną ciecz na czaszkę. Dostał klucz.
NOO ale przecież było sprawdzane, że wylanie Life Fluida nie działa. To może coś innego, chyba wiem co ;)
Jeżeli kogoś to zaciekawiło proszę o komentarze to napiszę może co trzeba by było wylać?
@Edit & Down
Ale jeżeli chodzi o te połamane miejsca to jest prawda, ponieważ to sprawdzałem, lecz i tak nie oto mi chodzi. Chodzi mi oto, że on coś wylał. Sprawdzali i wiedzą, że to nie był Life Fluid to może coś innego? Przeczytaj jeszcze raz co napisałem jak nie zrozumiałeś.

Qba_xd
05-07-2008, 18:03
@up
to jest bajka o tym shadow rexie... w 90% to ots... wiele powodow jest na to

GreenPeace
05-07-2008, 18:51
po 1. to nie byl life tylko krew w vialu po 2.to z grobami to bajka
3. to byl ots
Wg. mnie moze byc także ten krag obok skeletow i tam trzbea polozyc te trupy
a na srodkowym kamieni pojawi sie sof :D zreszta kamien wyglada jak ten na wyspie na ktorym lezy sof no i jest otoczny 8 wiekszymi kamykami (jak sof tylko
ze sof malymi ;D) wiem troche dziwna ta teoria :D ale wlasnie ja sprawdzam tylko goblina potrzeba a jan ie mam pacca :( i dead humana musze znalezdz :D;)

Odaz
05-07-2008, 20:39
Może i tak, może to bajka, a próbował ktoś kiedyś na tą czaszkę wylać swoją krew?
Bo podobno trzeba być pokorny, to więc może to właśnie to. Tylko myślę, że trzeba znaleźć ciała tych mobów, które miej ważą jak powiedzieli to przedtem. Czytałem chyba cały ten temat i nic nie znalazłem o tym.

@EDIT
You must be humble. Czy jakoś tak, to więc może o to właśnie chodzi? Że swoją krew trzeba gdzieś dać? Jak nie na groby to gdzie? ;/
Pomyśl trochę dogłębniej.

Ditto
05-07-2008, 20:41
Może i tak, może to bajka, a próbował ktoś kiedyś na tą czaszkę wylać swoją krew?
Bo podobno trzeba być pokorny, to więc może to właśnie to. Tylko myślę, że trzeba znaleźć ciała tych mobów, które miej ważą jak powiedzieli to przedtem. Czytałem chyba cały ten temat i nic nie znalazłem o tym.

myslisz, ze nasza krew jest jakas wyjatkowa? >_<

Xiaolinek
05-07-2008, 22:50
Jezeli mamy byc skromnie to napewno nie bedzie walki z jakimis bosami czy cos tylko bedzie logicznie zodbyc klucz dlatego jest to chdozenie i znikniecie softa

Qba_xd
06-07-2008, 11:45
"Only the humble may touch the sword of fury" mi sie wydaje ze moze chodzic tu o 1 lvl...przeciez on jest pokorny/skromny... kiedys z kumplem przeszedlem 1 lvlem przez podziemie do wysepki spike sworda ale nie wiedzielismy co dalej... moze trzeba isc na mino hell? ale nie wiem :P

Morderff
06-07-2008, 11:55
@Up 2 up ...
Dużej ilości osób sie tak wydaje/ wydawało...

Disseny__
06-07-2008, 12:07
"Only the humble may touch the sword of fury" mi sie wydaje ze moze chodzic tu o 1 lvl...przeciez on jest pokorny/skromny... kiedys z kumplem przeszedlem 1 lvlem przez podziemie do wysepki spike sworda ale nie wiedzielismy co dalej... moze trzeba isc na mino hell? ale nie wiem :P

Może by coś z tego było, bo 1 lvl niby pokorny & skromny ale..
Jakby już się doszło tym 1 lvl'em na Mino Hell, to albo by go zatłukły Mino & Orki, albo same Mino.
Ewentualnie Mino Mage <lol2794721545624125. :D

etto.
Może nie tyle trzeba wylać własną krew, co jeszcze dednąć i położyć własne ciało? <łał.

Qba_xd
06-07-2008, 12:15
Może by coś z tego było, bo 1 lvl niby pokorny & skromny ale..
Jakby już się doszło tym 1 lvl'em na Mino Hell, to albo by go zatłukły Mino & Orki, albo same Mino.
Ewentualnie Mino Mage <lol2794721545624125. :D

idziesz tym 1 lvlem z protectem... np 15 rookstayerem... i on wszystko wybija. tak wlasnie przeszedlem przez podziemie 1 lvlem. jak byly poison spidery to moj pro wszystko wybijal mi :) :P

Morderff
06-07-2008, 12:23
@up
No ok... Chyba każdy tak robił tylko że robiły to setki osób i kombinowały nie raz...

Disseny__
06-07-2008, 12:42
idziesz tym 1 lvlem z protectem... np 15 rookstayerem... i on wszystko wybija. tak wlasnie przeszedlem przez podziemie 1 lvlem. jak byly poison spidery to moj pro wszystko wybijal mi :) :P

No. Fajnie. Ale postawmy sytuacje: Dotarliście do MM'a. Twój Pro go zabił <lol258165125164. Uznajmy, że teleport prowadził do SoF'a, bla, bla, bla.. I kto dostaje miecz? Oczywiście Twój Pro, bo to on wykonał całą robotę za Ciebie..

Wyobraźnia.. :D

Odaz
06-07-2008, 15:44
No z tym ciałem może prawdopodobne, lecz gdzie je położyć? No dobra 1lv może przejść, ale co dalej może AS musi go zabić z magi , gdy ten stoi obok drzwi do MM? <lol1288751321, mi się wydaję, że za bardzo kombinujemy. Lecz pomysłu w miarę prostego to chyba nikt nie ma. :D

Morderff
06-07-2008, 16:14
Ja w ogóle nie rozumiem po co kombinować skoro quest na razie nie istnieje...

Disseny__
06-07-2008, 20:19
Ja w ogóle nie rozumiem po co kombinować skoro quest na razie nie istnieje...

Też się nad tym zastanawiam. Widać nie jestem jedyną osobą, która twierdzi, że questa nie ma.
Ale fajnie się tak pobawić w Szerloka Holmsa. XD

Morderff
06-07-2008, 20:32
Rozumiem wszystkich tych, którzy próbują i kombinują no ale posłuchajcie paru (nie mówie o sobie ) mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy, którzy wiedzą że jak na razie tego questu nie ma...

Slythia
06-07-2008, 20:38
Rozumiem wszystkich tych, którzy próbują i kombinują no ale posłuchajcie paru (nie mówie o sobie ) mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy, którzy wiedzą że jak na razie tego questu nie ma...
Cóż... Nie mając jednoznacznych dowodów (jak wypowiedzi cmów) nie udowodnisz tego nikomu. Wszystko, co wiemy na temat tego (nieistniejącego) questa pochodzi z naszych przemyśleń, wniosków, ew. doświadczeń. Nie możemy nikomu mówić, co ma myśleć... W końcu sami do tego dojdą.

A w międzyczasie radziłabym zająć się tarantulą, o ile jeszcze nie wiadomo o niej czegoś interesującego.

@down
Więc... Miłej zabawy życzę ; ).

Disseny__
06-07-2008, 20:56
A w międzyczasie radziłabym zająć się tarantulą, o ile jeszcze nie wiadomo o niej czegoś interesującego.

Tarantula.. Możemy. (;
Kłopot w tym, ze w tym temacie gadamy o trójpunkcie SoFa.
Może wypadałoby założyc temat o Tarantuli?

diablo999
06-07-2008, 21:01
hej sry ze nie muwie o tych ruwnobocznych itp
wlasnie robilem elenore qest czy cos takiego odalem ringa ta elenore dala mi 150gp i nic nie muwila o tej charlotte ale czytalem na tibi.pl wiencz tam poszlem muwie juz z 50 razy errand a ona nic co mam zrobic ?:(:(

Odaz
06-07-2008, 21:21
@OFFTOP & UP
Najpierw może kup słownik wtedy powinno Ci się udać.

Gofin
06-07-2008, 23:56
Powracając do tematu.
Prawdopodobnie powtarzam po raz któryś to pytanie, ale dlaczego twierdzicie, że ten quest nie istnieje. Mam na myśli: dlaczego jesteście tego pewni.

Przepraszam, jeżeli odpowiedź jest w jakiś prosty sposób dostępna, ale jakoś tak nie jestem ostatnio na bieżąco w temacie.

Konduktor
07-07-2008, 00:10
Powracając do tematu.
Prawdopodobnie powtarzam po raz któryś to pytanie, ale dlaczego twierdzicie, że ten quest nie istnieje. Mam na myśli: dlaczego jesteście tego pewni.

http://i174.photobucket.com/albums/w93/19Piotrek08/beztytuu-1.jpg?t=1215381732

A sam mit istnieje od czasu kiedy ten spike sword tam lezy. Dziekuje do widzenia.

Gofin
07-07-2008, 00:18
Aha, czyli odpowiedzią na pytanie dlaczego ludzie twierdzą, że questa nie ma jest data pierwszego posta? Pozdrawiam. Cieszę się że już sobie poszedłeś.

Konduktor
07-07-2008, 00:26
Aha, czyli odpowiedzią na pytanie dlaczego ludzie twierdzą, że questa nie ma jest data pierwszego posta? Pozdrawiam. Cieszę się że już sobie poszedłeś.

Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross. Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil. Quest NIGDY nie istnial i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje. Zegnam drogi chlopcze.

PS Jezeli posiadasz inne dane to sa to zwykle pierdoly

Tvv
07-07-2008, 01:10
Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross. Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil. Quest NIGDY nie istnial i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje. Zegnam drogi chlopcze.

Że cię brzydko nazwę przy ludziach :

TY KU**A MATOLE NIEDOPIE****NY

Skończ pisać nam tutaj swoje bzdurne mity , jeżeli questa nie było i nie ma to jakim cudem ludność antici posiadają SoF , i przestań popełniać durne błędy w postach bo jak patrze co piszesz szkoda mi się robi forumowiczów że muszą to czytać ....

Co do innego zdania Goffina - Zgadzam się z gofinem a ty twardy cs'owiczu masz tu gałwno do gadania ... Jak jesteś taki twardy to zapraszam na server Non- Steam 1 na 1 ; )

@edit :

Co do skromności mnicha ... Znam kolesia który na tą wysepkę wrzucił swoje całe eq i kasę którą trzymał w banku (ok 470k) i myślał że w tedy stanie się skromny i otrzyma SoF'a ....

CycuRookslayer
07-07-2008, 01:30
@up

Ty jaka ta niby ludność ma sofy na antice ??

Gofin
07-07-2008, 12:25
@Konduktor
Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.
A owszem, zgadzam się.

Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross.
Nie przeczę. Zacząłem grać w Tibię dobiero 3 lata temu.

Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil.
Zgadzam się.

Quest NIGDY nie istnial
Jakiś dowód?

i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje.
Wiem że dla ciebie wyznacznikiem jakości i trudności questa jest to jakie potwory i w jakiej ilości trzeba po drodze zaciukać (no cóż, jak się gra jedynie w komputerowe RPGi to nic dziwnego, że taki ubogi jesteś) nie oznacza to, że ewentualny quest może być o wiele trudniejszy niż klasyczne tibijskie quest.

Zegnam drogi chlopcze.
Jakiś kompleks niższości masz?

No tak. Tylko moje dane i tylko moje zdanie jest prawdziwe. Kurde! Człowieku! W profilu masz wpisane 17 lat. To pomyłka (za dużo o 1 na początku) czy jesteś opóźniony w rozwoju?

Soul's
07-07-2008, 13:27
hej sry ze nie muwie o tych ruwnobocznych itp
wlasnie robilem elenore qest czy cos takiego odalem ringa ta elenore dala mi 150gp i nic nie muwila o tej charlotte ale czytalem na tibi.pl wiencz tam poszlem muwie juz z 50 razy errand a ona nic co mam zrobic ?:(:(
wypi3rd@laj z forum kaleko umysłowy

mała sugestia - plizzz, włącz głośniki (http://13k.pl/-/sugestia.php)

Disseny__
07-07-2008, 20:04
jeżeli questa nie było i nie ma to jakim cudem ludność antici posiadają SoF

em.
Nie wiem, czy jstem dobrze poinformowana, ale z tego co wiem, to dostali za wysokie lvl'e. (;
etto. Mogę się mylić. (;
Czyli-jeżeli to prawda-quest nie istnieje. Gdy jest sytuacja taka, jaką przedstawiłam, wychodzi na to, ze trzeba wbić ten 100 lvl, to może może..

em. żeby nie było: Nie jestem tego pewna!

Slythia
07-07-2008, 20:06
em.
Nie wiem, czy jstem dobrze poinformowana, ale z tego co wiem, to dostali za wysokie lvl'e. (;

Kto ma ten miecz na Antice? Ktoś go widział? Bo ja nie... Master Slayer też raczej nie ; P.

Disseny__
07-07-2008, 20:15
Kto ma ten miecz na Antice? Ktoś go widział? Bo ja nie... Master Slayer też raczej nie ; P.

Wg. plotek miecz posiada Sunrise.. chwila.. on jest na Antice? xDD
nie no.. Ktoś jeszcze może ma.. (;

RookeR
07-07-2008, 20:24
@up

Znaczy się wbije 100 level i dostane Sword of Futy? Bullshit...
Co do Sunrisa... On po wbiciu 100 levela nawet się spodziewał jakiejś nagrody... I nic nie utrzymał... ba GM nawet się dziwili z jakiej racji miał by coś dostać...

Pozdrawiam =]

Slythia
07-07-2008, 20:28
Wg. plotek miecz posiada Sunrise.. chwila.. on jest na Antice? xDD
nie no.. Ktoś jeszcze może ma.. (;
Przykro mi, Sunrise do tej pory nikomu nie pokazał tego miecza. Poza tym - on jest dobrym znajomym gmów...

Qba_xd
07-07-2008, 21:20
Character Information
Name: Sunrise
Sex: male
Profession: None
Level: 102
World: Antica
Residence: Rookgaard
Last login: Jan 03 2008, 12:34:57 CET
Comment: It might be a dream only...

... but I feel the Oracle has spoken to me, finally, after years of awaiting.

I am a wood nymph.

Hear the tingling of the tree's leaves... listen to their betraying sound, and follow me. Follow me into darkness... follow me deep, deep deep down, deeper than the abysmal grounds of your soul.

I will not tell soon forgotten tales of the landscape I find there, but loot, and dive back up.

Catch me, if you can.

Your wood nymph,

-- Sunrise :))
Account Status: Free Account

dawno nie wbija. on mial kiedys domek w AB'dendriel i nie wiem jak to mozliwe... jest na rooku a koles ma chatke na mainie... na serio. ale juz jej nie ma. on sie nie ujawnia ale na 100% ma tego sworda bo gdzies byly fotki ze on gral od praprapra-starej tibi gdzie byla jeszcze grafa skopana :P

Marcin24
07-07-2008, 21:26
dawno nie wbija. on mial kiedys domek w AB'dendriel i nie wiem jak to mozliwe... jest na rooku a koles ma chatke na mainie... na serio. ale juz jej nie ma.
Ile razy to będę jeszcze opowiadać. Sunrise kiedyś był na mainie i kupił sobie domek. Ludzie dużo razy go zabili, aż wrócił na Rookgaard i tam postanowił już zostać. Domek opłacali mu koledzy (kiedyś czynsz był pobierany z depo, teraz jest pobierany z banku, więc Sunrise stracił domek).

Qba_xd
07-07-2008, 21:29
@up
a to sorka <niewiedza> :P

Disseny__
07-07-2008, 21:39
on jest dobrym znajomym gmów...

etto. To pewno dlatego ma(?) SoFa i Brass Armor'a.
Chyba...

A jeżeli chodzi o domek...
To wyjaśnił kolega wyżej. xD

Slythia
07-07-2008, 21:45
etto. To pewno dlatego ma(?) SoFa i Brass Armor'a.
Chyba...

A jeżeli chodzi o domek...
To wyjaśnił kolega wyżej. xD
To wcale nie jest jednoznaczne ; ). Gm nie ma możliwości ani teleportować graczy, ani dawać rzeczy, ani też ich tworzyć. Nie mają takich możliwości. Dlatego też wątpię, by miał sofa.

Brass może mieć, gdyż daaawno temu wypadał on z minotaura.

Qba_xd
07-07-2008, 21:53
a spike sworda moze miec bo kiedys ten quest byl dostepny a Sunrise gra juz baaaardzo dlugo... ;)

Slythia
07-07-2008, 21:55
a spike sworda moze miec bo kiedys ten quest byl dostepny a Sunrise gra juz baaaardzo dlugo... ;)
A skąd to wiesz? Pokazał kiedyś ; P?

<hmm>
07-07-2008, 21:57
Brass może mieć, gdyż daaawno temu wypadał on z minotaura.

A skąd wiesz? Czy pokazał ktoś kiedyś? ; )

Qba_xd
07-07-2008, 21:58
hehe... troche zdjec ogladalem. Ale on tej tajemnicy nikomu nie chce wyjawic :P

Slythia
07-07-2008, 22:01
A skąd wiesz? Czy pokazał ktoś kiedyś? ; )
Nie wiem.. Lecz skoro wiele źródeł mówi, że wypadał on dawno temu z minotaurów, to prawdopodobne jest, iż nadal może go posiadać. Ale ty wiesz lepiej...

Vyohman
07-07-2008, 22:16
Dallheim miał kiedyś ten mieczyk, może poszedł sobie kiedyś na spacer i wrzucił go na wysepkę? Żałował do niedawna, że go stracił ale teraz ma bajerancką włócznie od nightmarów i ma sofa w dupie =D

<hmm>
07-07-2008, 22:28
Te źródła po prostu wyjaśniają skąd na 2 światach wziął się brass armor. Od dawna nikt nie wierzy w mino mage. A mówienie że kiedyś BA był lootem z minotaura, jest prostsze od wyjaśniania starego buga. I tak w to nikt nie uwierzy, brak dowodów, nikt tego nie pamięta, etc.
Patrząc na loot ze wszystkich minotaurów widać, że tylko zwykły mino nie gubi BA. Prosto pod to było podpiąć piękną bajkę.

Większość starych graczy to swego rodzaju "mitomani". Pisząc że sunrise ma to czy tamto, sami uwiarygadniali siebie jako potencjalnych posiadaczy rzadkich przedmiotów, lub dobrych znajomych. Co w świetle starego loot'a z mino staje się bardziej prawdopodobne. (Sunrise to zresztą inna bajka, i najgorszy możliwy przykład)

Zresztą zapraszam do poczytania wywiadów z Master Slayer'em. Wyłamał się on swego czasu i wyjaśnił nawet co się działo z postaciami, które weszły w posiadanie różnych przedmiotów "nie należących do rookgaardu".

Ale ty wiesz lepiej...
Nie wiem, easy - nie denerwuj się tak ;)

Slythia
07-07-2008, 22:32
Nie wiem, easy - nie denerwuj się tak ;)
Ja się nie denerwuję - stwierdzam tylko fakt. Nigdy nie interesowałam się brass, w końcu nawet nigdy dłużej nie grałam na Rooku. A Master Slayer... Cóż...

Ps. Co się działo?

<hmm>
07-07-2008, 22:35
Podczas istnienia buga - delete, po pewnym czasie gdy już nie można było dojść kto tak naprawdę pozyskał przedmioty - ban.

Czyli to co Ciebie jakimś "magicznym" cudem ominęło ;)
Całe szczęście :)

Dark Alphadron
07-07-2008, 22:45
Ja osobiście wierzę w to, że kiedyś Brass Armor był lootem z Minotaura. Słyszałem to od bardzo znanych i szanowanych osób na tym forum, jak i od znanych etc. Rookstayerów. Ba, nawet kilku moderatorów forum tak twierdziło. A Sunrise? Może ma, może nie. Co za różnica? Nawet jeżeli, to niczego nie zmienia. A jakby ubił Minotaura Maga to wiedziałby jak do niego dojść i sprzedałby pewnie parę BA/Chain Legs czy szlag wie czego, ewentualnie ktoś by go tam przyuważył. A jakoś ani to ani to się nie zdarzyło.
Zresztą, odchodzimy trochę od tematu.

Disseny__
08-07-2008, 11:18
etto.
A może to dlatrgo Sunrise już nie gra? ;>
Bo boi się noobuf piszących coś w strylu `heloł pokasz spajk słorda/bras almor/ czajn leksy!!!!`
etto.
Ja też bym się bała. ; p
etto. To tylko taka durna sugestia, jakby co.

Brass Armor był kiedyś lootem z Minotaurów na 98 %.
Większość starszych graczy tak twierdzi.. A jak oni tak mówią, to nie dopisujmy swoich teorii, bo 3/4 z nas nie grało w dawnych tibijskich czasach..

Odaz
08-07-2008, 14:42
@up
Dokładnie XD

Marcin24
08-07-2008, 14:55
Przecież Sunrise ma Brass Armor, sam nawet pokazywał. I uprzedzę wasze pytania - był lootem z Minotaura.

Dindsuk
08-07-2008, 15:04
Czy pokazywal go Tobie? Sadze ze nie, wiec skad masz pewnosc ze go ma?

Gofin
08-07-2008, 15:24
Może ktoś jeszcze pokusić się na odpowiedź na moje pytanie: "dlaczego jesteście tak pewni że questa nie ma/nie było?"?

Marcin24
08-07-2008, 15:36
"dlaczego jesteście tak pewni że questa nie ma/nie było?"?Ludzka przypadłość, jeżeli gdzieś nie umiem wejść, to tam się nie da wejść. Jeżeli nie mogę czegoś zdobyć, to nie da się czegoś zdobyć.
@edit
Marcin24 akurat w tym przypadku nie masz racji.
Jak to ładnie zabrzmiało. Rozwiń, proszę.

LolnY_dawac_haslo
08-07-2008, 15:38
A może po prostu przez reakcję mistrzów gry na wieść o tym, że Slythia zdobyła ten miecz?

http://img141.imageshack.us/img141/892/komentarzblackgd9.png

Morderff
08-07-2008, 16:43
Marcin24 akurat w tym przypadku nie masz racji.

RookeR
08-07-2008, 17:03
Hmm... Raczej ma racje ^^ Ludzką rzeczą jest to że "czego nie ztobie tego się nie da zrobić".
Ja sam uważam że nawet gdyby SoF został zdobyty, to MY(czyt. polacy i nie tylko) nie jesteśmy na to gotowi i zaraz okrzykniemy to FAKEM. A dlaczego? Bo ostatnim czasem znowu wróciły "filmy" z Shadow Rexem i kolejni "gracze'' robią FAKE o SoFe i umieszczają to na forum, mówiąć "zdobyłem SoFa to nie żarty".

Pozdrawiam =]

Morderff
08-07-2008, 17:07
Nie, ja na pewno tak nie mówię "czego nie zrobie tego się nie da zrobić". Pozatym naprawde no wystarczy poczytać popytać jak to było ze Slythią i reakcjami Tych ,,Wyższych", no i przecież też nie przesadzajmy no wątpie,żeby takowy quest istniał i nie został wykonany do dziś.