zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trójpunkt Sworda of Fury !

Stron : 1 2 [3]

Marcin24
08-07-2008, 17:11
Nie, ja na pewno tak nie mówię "czego nie zrobie tego się nie da zrobić".
Ty może tak mówisz, niestety większości Tibijczyków nie chce się myśleć nad questem. Tłumaczą sobie potem, że questa nie ma itp. Stąd takie komentarze na forum. Nie zaprzeczysz chyba?

Morderff
08-07-2008, 17:14
No w sumie masz rację, ale ja na pewno tak nie mówię i nie twierdzę iż nie ma questa kierując się słowami "czego nie zrobie tego się nie da zrobić".

Qba_xd
08-07-2008, 17:22
Ostatnia afera Rookgardowa została wyjaśniona: Slythia, jako jedna z tutorek przeniesiona na maina przez CMa (dokładniej na plażę koło Darashi). Po wylogowaniu sie CMów udała się do depo, gdzie otrzymała słynnego już Spike Sworda oraz parę innych przedmiotów. Powróciwszy na Rook oddała go swojemu koledze Potty on Harmonia. Zaczęła go pokazywać i w momencie, gdy o mieczu zrobiło się zbyt głośno oddała CMowi, by go usunął (oczywiście na jego prośbę).
http://img85.imageshack.us/img85/5139/beztytuube1.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/9951/spikejz4.jpg

A oto wiarygodny sposób, że ktoś zdobył ss' a. (zdjęcie nie moje)
http://foteka.pl/18b1602fedd37fe675dd6be8ebb833ca]
http://foteka.pl/full/18b1602fedd37fe675dd6be8ebb833ca.jpg

Ahhh ta Slythia... :P
Źródło - Tibiawiki

Disseny__
08-07-2008, 17:26
Pozatym naprawde no wystarczy poczytać popytać jak to było ze Slythią i reakcjami Tych ,,Wyższych"

Trudno znaleść informacje.. A jeżeli, to i tak niewiele nam mówią.
A co do pytania innych: mamy małe szanse na to, ze nam cokolwiek powiedzą.
Ale cóż.. trzeba próbować.. (:

Slythia
08-07-2008, 17:33
Trudno znaleść informacje.. A jeżeli, to i tak niewiele nam mówią.
A co do pytania innych: mamy małe szanse na to, ze nam cokolwiek powiedzą.
Ale cóż.. trzeba próbować.. (:
Jestem na tym forum... Naprawdę tak ciężko zapytać? Niedługo może dostanę się do większej ilości zdjęć, gdyż jak na razie nie mogę ich odzyskać z dysku ; ). Żałuję tylko, że żadnego filmu nie nagrałam...

@Qba_xd
Brawo.

Disseny__
08-07-2008, 17:47
Jestem na tym forum... Naprawdę tak ciężko zapytać? Niedługo może dostanę się do większej ilości zdjęć, gdyż jak na razie nie mogę ich odzyskać z dysku ; ). Żałuję tylko, że żadnego filmu nie nagrałam...

Jak chcesz mówić to opowiadaj. ; D
Albo lepiej nie, bo potem całe forum będzie latało z SoFami po Rooku. xD

etto.
Właśnie mogłaś nagrac film. Była byś jeszcze 2x popularniejsza.

Morderff
08-07-2008, 22:28
@up
Myślę (choć może się myle), że Slythii nie zależy na super popularności...
@down
. . .

Befsztyk
09-07-2008, 00:01
moj Boze oddac bezcenny na rooku przedmiot koledze... toc to moglas go sprzedac za niemala sume...

cooksley
09-07-2008, 08:25
Może ten SOF spada w dół?
-1http://tibia.pl/earth.php?x=32101&y=32084&z=8&q=195.66&r=1
Najwięcej wie Sunrise oraz Wesoły Rookstayer bo jak można nabić taki lvl na roku GM summonuje im potworki??

Marcin24
09-07-2008, 11:09
Najwięcej wie http://images.tibia.pl/forum/images/misc/character.gifSunrise (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Sunrise) oraz http://images.tibia.pl/forum/images/misc/character.gifWesoły Rookstayer (http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Weso%C5%82y%20Rookstayer) bo jak można nabić taki lvl na roku GM summonuje im potworki??
Morderffie, oto kolejny dowód na moje zdanie.

PeeSDeOeN
09-07-2008, 11:30
Czytaliscie wogole co pisze przy wysepce z mieczem??
Jeżeli nie to przeczytajcie i wrzuccie to na google translator!!
To jest rozwiazanie na SOF...
Razem z kumplem jestesmy bardzo blisko rozpracowania tego questa
Pozdro meczcie sie dalej

Disseny__
09-07-2008, 11:30
Myślę (choć może się myle), że Slythii nie zależy na super popularności...

Wiem, że jej nie zależy na popularności.
I na Spike'u chyba też nie. ;p

Morderff
09-07-2008, 12:03
@Cooksley
...
@Marcin
No tak...

rukplajer
09-07-2008, 19:37
dlaczego kolo zwrocil sie do niej o oddanie ss a nie do jej kolegi??:baby: przecierz to on byl jego wlascicielem-.-

Slythia
09-07-2008, 20:10
dlaczego kolo zwrocil sie do niej o oddanie ss a nie do jej kolegi??:baby: przecierz to on byl jego wlascicielem-.-
Nie rozumiem twej wypowiedzi, wybacz... Cm czekał na mnie... A, że pojawiłam się na swojej postaci to zaczęła rozmawiać ze mną.

MiodO-KrK
10-07-2008, 11:12
ehhh.....
i tak jestes legendą
1. bylas na mainie z mniejszym lvlem niz 6 :D
2.mialas spike sword w rece na rooku :D

sam fakty jest nie wazny jak tego dokonalas ;] i z czyja pomoca ;p ale to zrobilas

sadze ze niewiele osob moze sie pochwalic takim czyms :D
:cup::cup:

Disseny__
10-07-2008, 11:29
etto.
Trzeba wywiad przeprowadzić. ; p

Dodam, że legendą zostanie jeszcze baaardzo długo.
Niejeden by tak chciał.. ; p

GreenPeace
11-07-2008, 23:34
Nie wiem jak wam ale mnie wydaje sie ze to
gdzie jest spike sword mozna sie dowiedziec tylko na
podstawie tych dwoch punktow

PS. jak by tak spojrzec to wyspa ze spike swordem lezy dokladnie (na mapie ) nad blind orciem , ty minosem na skale , sklepem normy... , akademia i swiatynia.

Azestowy
12-07-2008, 05:21
Tak właściwie to te kropki nic nie znaczą... wiele jest takich na rooku.

GreenPeace
12-07-2008, 13:17
Ahh tak wiele takich kropek jest na rooku ;) ... gdybys chociaz wiedzial gdzie te kropki sa to bys mial juz spike sworda ale nie wiesz kropku :).

Dark Alphadron
12-07-2008, 13:28
Blind Orc nie ma wiele z mieczem wspólnego. W żadnym z dzieł na wyspie nie ma o nim mowy, żaden NPC na niego nie reaguje, zaś on sam tylko sprzedaje przedmioty. Kiedyś był badany tekst z Bear Roomu, na który ork reagował inaczej, ale po badaniach doszedłem do wniosku, że to była lista kategorii przedmiotów na sprzedaż. W sensie: lista rodzajów szmelcu, który ork może opylić, np. Miecze, Zbroje itp.
Norma nie ma nic a nic wspólnego ze Spikey'em. Jej sklep zmieniano po update, zaś na żadne opcje dotyczące informacji spoza miasta nie reaguje.
Temple - o Cipfriedzie wiemy mało, więc coś w tym może być.
Minotaur na skale - zero połączenia. Tutaj (http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#O_Minotaurze_Magu) można znaleźć informacje dotyczące go.
Pozdrawiam.
@down
1) Nie pisz postu pod postem.
2) Wiem jak jest po orkowemu "Sword", zaś gdy pytałem się go o nie - nie było żadnej wzmianki o Spikeyu. Wiem, bo kupiłem każdy złom, który mi oferował, a o żadnym nie gadał więcej. I to mi wystarczy. Próbowałem też przeróżnych mutacji z innymi słowami, np z "Pixo" - nic nie dało.

GreenPeace
12-07-2008, 13:35
Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?

Slythia
12-07-2008, 13:40
Okey blind orc moze nie miec nic wspolnego tylko jakiej podstawie uważasz ze nie ma ? Wiesz jak jest spike po orkowemu ?
Powiem tak. Jeśli znajdziesz ów zależność to nas o tym poinformuj ; ). Zdaniem wielu nie ma on nic z mieczem wspólnego, jest tylko sprzedawcą.

tyrael15
26-07-2008, 02:51
Witam ; ) ponieważ jestem tu nowym użytkownikiem nie chciał bym odrazu zobaczyć teksty na mój temat w stylu "noob" itd ;)

Dziś zacząłem właśnie czytać ten temat i bardzo on mnie zaciekawił ; )

pamiętacie może tą mapke? (o ile to można nazwać mapką lub obrazkiem :P)

http://gmk.net.pl/~iwona_myslak/sf.png

czemu właśnie miały by być 3 miejsca ; ) i miałby sie utworzyć z tego trójkąt jakiś tam?

a może to nie trójkąt lub jak wcześniej mówiono kwadrat, może nawet prostokąt, romb (nie wiem czy akurat dobrze napisałem ;P) i inne takie.

Chociaż mi przyszedł pomysł z "X"

Gdyby na wcześniej podanej mapie rozrysować równe kreski które by otworzyły z tego "X" to wtedy może by coś wyszło ;) może to 5 miejsc lub 4 i tajemnicza dźwignia w mieście ;) Która mogła by nas teleportować potem na wysepke z tajemniczym dotąd SOF'em ;)

Lub może te oto punkty miały by ułożyć jakiś obrazek dający wskazówke ^^

a może trzeba uzbierać jakieś przedmioty oddać je pewnym npc, a oni w zamian dadzą nam kluczyk lub dadzą wskazówke jak go zdobyć lub gdzie się znajduje ;) można by dużo myśleć nad tym.Kombinacji jest wiele ;)

Gdyby tak naprawde Sunrise miał SOF'a lub Spike Sworda zrobił by SS'a i pokazał dowód na to że go ma nie mówiąc skąd ma owego SOF'a czy tam Spike Sworda (zresztą to jedno i to samo) ;)

Szkoda zresztą że questy u npc zrobione z zagadek (pewne są ale nie pamiętam jakie) wtedy może i było by to uproszczone ale cipsoft mógłby zastosować takie coś jak utrudnienie questu czyli np dodatkowa misja ;)

Zresztą tyle questów jest nie rozwiązanych jeszcze ;] i może być też dziesiątki questów o których nie wiemy i nie mamy o nich pojęcia ;) Ostatnio kumpel Kosiorek odnalazł nowego questa.SS powinien być w Zdjęcia>Only Harmonia ;) tylko trzeba poszukać.Zresztą do dziś jest nie wyjaśniony quest z Elvenhair Rope (dobrze napisałem?) i tajemniczą troll lady do której podobno nie da sie dostać ;]

Lub dziś kolega mówił mi (wierze że to nie plotka ;)) o queście na Isle Of The King (jak wiadomo Main...) mówimy do NPC:
Hi
Frigo,Grido (nie pamiętam nazwy, jutro się o to dopytam) brother
yes

I w ten oto sposób pojawia sie nam kolejny tajemniczy quest ;]
Trzeba wejść do jego pokoiku w którym znajduje się klucz i scrool.
podobno nie można na nim zabijać monków (nie pamiętam dokładnego miejsca, dopytam się o to i sam się przekonam czy ten quest istnieje czy nie ;p)
bo za każde zabicie musimy płacić 1k (na np 20 lvl) bo jeśli nie to coś tam.
Dalej są podobno drzwi z czerwoną klamką które da sie otworzyć ale kolega nie poszedł niestety dalej ;) owy nowy quest trzeba zbadać ;]

To tylko był przykład questa o którym nawet nie mamy pojęcia że istnieje.

Teraz niestety muszę iść ale czekam na odpowiedzi :) i nie chciałbym zobaczyć odp w stylu "spam, noob" więc prosze o wyrozumiałość ;)

CycuRookslayer
26-07-2008, 03:10
@up

Jeżeli nie chcesz zobaczyć odpowiedzi w stylu "spam,noob" to nie pisz spamu noobie ... ^^. Połowa tekstu jest o niczym (pisanie wywodów a moze to kwadrat a może romb a może elipsa, a może 4 punkty a może 8) a druga o questach na mainie które rozpisane są za długo a tutaj jak wiadomo 100 hu*ów w bok mainowi :D:D:D.

[edit]
@down

Też nie jestem tu po to aby wszczynać kłótnie, nie wyzwałem Cię (to z noobem było ironią ;)). Ale jak sam mówisz - chcesz napisać coś co może zaciekawić graczy na mainie to jest to troszkę spam - zauważ, jest to forum na temat rookgardu. Nie powiem Ci co znajduje się za m-wallami w Ghostlandzie, bo nawet nie wiem gdzie się on znajduje :). Dla tego udzielam się tutaj, nigdzie poza TR nie znajdziesz moich postów. Owszem, możesz udawać fajnego wyjeżdżając mi z nazwami z maina i pokazując jaki to ze mnie newbik nie wiedzący nic o tej grze8o.
A co do Mino Maga nie musze go znajdować :P. Ale gdybym umiał się do niego dostać to chętnie bym sie z nim zmierzył (nie sam :]). Co do questów, tak byłbym zadowolony gdyby był jakiś nowy quest. Byłbym też zadowolony gdybyś w następnym poście mógł pisać mniej o questach z maina :D.

tyrael15
26-07-2008, 03:24
Zresztą tacy jak ty to wszyscy jesteście tacy sami ;] co chce ktoś napisać o czymś co mogło by zaciekawić graczy np na mainie to odrazu noob i spam ;] fajnie że jestem noobem i ciesze sie z tego wiesz ;) ale nie jestem tu po to by sie obrażać na wzajem, wyzywać lub wszczynać kłótnie ;]

I jeśli taki mądry jesteś to może znajdz i zabij mino maga na rooku i wyloć najlepszą broń na rook jak narazie czyli Taurus Mace (atk 30,18 def)(szkoda tylko że broń ta jest dwuręczna ale jak to sie mówi "zawsze coś :D" (Dotego że to pierwsza o ile zostanie ona wylotowana na rooku broń która jest dwuręczna bo wczesniej raczej takiej nie było ^^) albo powiedz mi czemu zniknęła z mapy Tibii Nieistniejąca już dziura z cyklopami na wschód od Mercenary Tower do której potrzebny był klucz nr 3950 lub został usunięty tunel to wyspy (należącej?) do Fibuli a wyspa ów zwie lub zwała się Calcanea na której był pojedyńczy resp GS'a i do wejścia na wyspe potrzebny był klucz lub POI istniał od dawna tylko nikt nie wiedział co tam jest i nie chciał tego zbadać lub może mi powiesz co znajduje sie za tajemniczymi m-wallami w Ghostlandzie i Fortecy Elfów ;] lub wykminisz jak wykonać tajemniczy quest powiązany z językiem beholderów na którym nagrodą (może i tak może i nie o ile quest istnieje) jest Winged Helmet. (kij z tym że to questy (o ile questy) na mainie, ale są nie wyjaśnione i napewno grało by sie o wiele fajniej wiedząc że nie tylko są te nudne,stale te same questy na rooku (jak narazie nie widziałem by zawitał nowy quest na rookgard) i mainie (nowe dodawane tylko dla pacc) ale też nowe questy odkryte przez zwykłych graczy ;]

Napewno byś miał wielką ucieche gdyby ktoś ci odkrył nowy quest na rooku bo wiadomo ^^ nowe lub stare very rare rzeczy nie do zdobycia to zawsze coś ;)

Zresztą ile to rzeczy i zagadek jeszcze nie zostało wyjaśnionych w Tibii.więc jeszcze dużo pracy czeka by odkryć te zagadki i zdobyć tajemnicze rzeczy ^^

tyrael15
26-07-2008, 04:03
Wiem że troszkę spam ale poprostu chciałem dać przykład i dlatego wyjechałem z tymi questami (lub nie questami) z maina ^^ a nie potrzebuje udawać fajnego ^^ bo nie jestem taki jak inni gracze (nie mówię tu o Tobie i o innych z tego tematu itd.) chyba wiesz o jakich graczy mi chodzi.Nie chce ci pokazywać jaki to z Ciebie newbik czy nie newbik bo nie od tego jest forum prawda?:D a jeśli cię uraziłem w jakiś sposób to przepraszam ^^

CycuRookslayer
26-07-2008, 04:07
@up

No wszystko wyjaśnione :). Taką rozmowe to ja rozumiem :P
Nie czepiając się - double post ^^ hehe . Pozdro :)

tyrael15
27-07-2008, 03:26
Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.

tyrael15
27-07-2008, 05:54
Lub kolejny pomysł.Prawdopodobnie może go dotknąć osoba pokorna i (o ile dobrze pamiętam) skromna.Wiecie co? może to być jednak zmyłka?Może trzeba być taką samą osobą jak ta mała dziewczynka która potem zabijała ludzi.Bo czy osoba pokorna i skromna umiała by zapanować nad "Mieczem Furii"?Raczej ta osoba zamiast być pokorna powinna być potężna by umieć zapanować nad tym Mieczem :P Wogóle ktoś próbował sposobu z white,red skullem? czyli zrookowanie sie mając przy tym white,red skulla (o ile to jest możliwe na rooku) a potem spróbować otworzyć drzwi na mino hell? (Trochę głupi pomyśl, bo nie było by to możliwe na światach no-pvp ale można spróbować)

Ptahun
27-07-2008, 09:05
K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.

Migfulcrum
27-07-2008, 09:29
Uwazajcie bo znajdziecie i akurat wszyscy rookstayerzy beda szpanowac nowiutkimi spike swordami ;) Proponuje wam ulozyc te punkty w cos takiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Teserakt
moze w srodku bedzie nastepna wskazowka albo SoF zacznie swiecic...

Shiawase
27-07-2008, 13:59
K!@#$% czy wy nie rozumiecie ze cipsoft piszac na znaku ze otrzyma go cierpliwy to chodzilo im o to ze otrzyma go ktos kto gra dalej normalnie i po jakims czasie go sam zdobedzie na kontynecie (obojetnie z questa czy z loota). Kazdy inteligentny by sie domyslil ale widac ciezko tu takich znalesc.

No cóż, podobno wysokolevelowi rookstayerzy posiadają SoF'a.
Gdybyśmy sę ich popytali... Ale i tak większość z nich już nie gra. ;]
Lecz najprawdopodobniej masz rację.

Co do Spike Sword czy tam SoF (i tak to jeden i ten sam sword tylko nazwa zmieniona ;]) to może gdy miecz zniknie przenosi sie on na poziom -6 pod pokojem mino maga (można zobaczyć ten poziom na TibiaEarth).Zobaczcie sami że taki poziom istnieje chociaż jest mały.Może wystarczy znaleść klucz a teleport u mino maga przeniesie nas poziom niżej gdzie będzie leżał na ziemi SoF lub będzie tam skrzynka z nim i teleport który przeniesie nas piętro wyżej czyli powrót ^^.

Poziom -6 jest błędem TibiaEarth. Nie można się do niego dostać.

Morderff
27-07-2008, 15:05
@UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje.

Shiawase
27-07-2008, 15:29
@UP
Tak podobno hmm podobno hmm no tak podobno posiadają... Podobno to naprawdę dużo rzeczy się dzieje.

Podobno SoF'a da się zdobyć, podobno da się dojść do Mino Maga, podobno do pokoju z Ghoul'em da się wejść...

Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś.

Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni.

Slythia
27-07-2008, 15:38
Podobno SoF'a da się zdobyć, podobno da się dojść do Mino Maga, podobno do pokoju z Ghoul'em da się wejść...

Pisząc to, nic do tematu nie wniosłeś.

Jak dalej będziesz skreślał każdy mit, każde przypuszczenie, każdą historię, bo ktoś napisze "podobno", nigdy nie rozwiążesz tej zagadki. W końcu w tym przypadku niczgo nie jesteśmy pewni.
Lecz ciągłe powtarzanie tych samych teorii, przez nikogo nie potwierdzonych, mija się z celem. Równie dobrze rookstayerzy mogą nadal zajmować się filmikiem Shadow Rexa, efekt będzie ten sam.

Shiawase
27-07-2008, 16:01
Lecz ciągłe powtarzanie tych samych teorii, przez nikogo nie potwierdzonych, mija się z celem. Równie dobrze rookstayerzy mogą nadal zajmować się filmikiem Shadow Rexa, efekt będzie ten sam.

Ale przyznaj-trzeba kombinować. I teorie niepotwierdzone potwierdzić. Gdy je potwierdzimy, może przestaną się powtarzać.
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy...

Anitaaa
27-07-2008, 16:46
@Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;]

Shiawase
27-07-2008, 18:23
@Shiawase
Jak na razie nie ma nowych teorii... Jak masz jakąś to się z nami nią podziel ;]. Ja osobiście nie wierzę aby ten quest istniał. No bo po co niby nam spike sword na Rooku o.O? Ale życzę Wam powodzenia w odkrywaniu tajemnic ;]

Ja również nie wierzę w istnienie takiego questa-po prostu bawię się w detektywa i staram się pomóc tym, którzy twierdzą, że SoF'a da się zdobyć.
Nowej teorii nie mam, lecz wielu teorii nikt jeszcze nie sprawdził... ;]

Slythia
28-07-2008, 09:56
Ale przyznaj-trzeba kombinować. I teorie niepotwierdzone potwierdzić. Gdy je potwierdzimy, może przestaną się powtarzać.
Mimo to, są teorie, które przestały być już powtarzane np. wspomniany przez Ciebie filmik Shadow Rexa. Ale do tego tematu już nie schodźmy...
W takim razie czy teoria mówiąca, że rookstayerzy dostają SoFa pomoże nam w poszukiwaniach? Wręcz przeciwnie, zakończy je. Wiele razy było mówione, że nie jest to prawdą, znam parę osób, które wg tej teorii powinny już go otrzymać - a to się nie stało.

@up
Mylisz się. Nie znam teorii, która nie zostałaby sprawdzona.

Japcoleusz
28-07-2008, 10:34
Ja mam nadzieje ze questa na SoF`a nie ma. Gdyby kiedyś Cipsoft go zrobił napewno moja (i nie tylko) kariera rookstayera by sie skończyła. Po części każdy rookstayer gra na rooku ze względu na spike sworda, ale pomyślcie co by było gdyby taki quest istniał. Sensu grania by już nie było... a może jeżeli Cipsoft tak nie lubi rookstayerów to moze specjalnie zrobi questa na spike sworda i odechce sie grac rookstayerom:).

czuczu20
28-07-2008, 18:10
Mało możliwe ,że stworzą tego questa . Bo skończył by się pomysł wprowadzony do gry nie przez cipsoft tylko przez graczy zwany ,,Rookstayer" ;) . I gdyby istniał wszystkie expowiska by były zajęte bo potwory by klękały przy graczach z tym mieczem :D
Stworzą go (może) gdy rook powiększy się z 2-3 razy .

Slythia
28-07-2008, 18:12
Mało możliwe ,że stworzą tego questa . Bo skończył by się pomysł wprowadzony do gry nie przez cipsoft tylko przez graczy zwany ,,Rookstayer" ;) . I gdyby istniał wszystkie expowiska by były zajęte bo potwory by klękały przy graczach z tym mieczem :D
Stworzą go (może) gdy rook powiększy się z 2-3 razy .
Na niskich poziomach nie ma aż takich różnic w obrażeniach przy używaniu tego miecza a np. katany.

CycuRookslayer
29-07-2008, 16:57
@up

Takie pytanko mam.
Gdy go posiadałaś, miałaś okazje pójść z nim na expowisko i ubić jakieś potworki ?? Bo nie wiem ile czasu dokładnie miałaś :).

Slythia
29-07-2008, 17:05
@up

Takie pytanko mam.
Gdy go posiadałaś, miałaś okazje pójść z nim na expowisko i ubić jakieś potworki ?? Bo nie wiem ile czasu dokładnie miałaś :).
Bawiłam się nim, oczywiście ; ). Na 2 poziomie biegałam sobie na najsilniejszych potworkach na rooku i tylko kibicowałam im, za ile mnie uderzą (rekord - 3). Nie było jednak jakiejś zauważalnej różnicy w moich obrażeniach.

Dindsuk
29-07-2008, 17:46
Nie dziwie sie jak bylas ze skillem 10-13, sprobuj z 21-23 i wtedy powiedz czy widzisz roznice.

Slythia
29-07-2008, 18:02
Nie dziwie sie jak bylas ze skillem 10-13, sprobuj z 21-23 i wtedy powiedz czy widzisz roznice.
Ale ja już go nie mam... No i bawiłam się nim trochę dłużej ; ).

Nie byłoby prościej sprawdzić tego na mainie po prostu?

CycuRookslayer
29-07-2008, 18:06
@up

A na rooku hity nie wchodzą inaczej ?? Wydaje mi się że wchodzą większe. Zresztą nie wiem mogę się mylić :).

Dindsuk
29-07-2008, 18:36
Wiem ze nie masz...tak sobie gdybam tylko.

TiRNA
13-08-2008, 02:26
Suma sumarum to będąc na 28 stronie jesteśmy w Dupie... I może ja nas z tej Dupy nie wyprowadzę, ale mogę wskazać drogę, która jak to w Dupie i tak będzie błędną...

Wspomnijmy o czym była mowa na ostatnich 28 stronach, bo z pewnością nikomu się nie będzie chciało tego czytać, hzyba, że znajdzie się taki noob jak ja...

1. Wiemy o dwóch polach na mapie:
a) respawn posion spiderów na północy: 32066, 32068 [poziom (-3)]
b) miejsce respawnu 5 rotwormów na wschodzie: 32169, 32157 [poziom (-1)]
Jeżeli w niedługim czasie obejdziemy te punkty w kolejności 1->2 SoF (SS) znika ze swojego miejsca... albo jak niektórzy mówią przemieszcza się w inne miejsce;

2. Początkowe położenie Spike Sworda: 320101, 32140 [poziom (0)];

3. Według spekulacji jest jeszcze trzeci punkt... w którym możemy pozyskać naszego Sword'a of Fury... niestety nie wiemy, gdzie to jest... punkt pierwszy (a) aktywuje punkt drugi (b), punkt drugi (b) powoduje teleport Spike Sworda do punktu trzeciego (c);

4. W internecie zamieszczonych jest wiele filmików dotyczących zdobycia SoF'a jednak większości z nich można zarzucić oszustwo;

5. Jedynymi osobami, które naprawdę mogą byc w posiadaniu SS'ów są rookstayerzy o bardzo wysokich lvl'ach, które to lvl'e nabili dosyć szybka i w bardzo trudnych warunkach, jakimi bez wątpliwości jest pobyt na rookgaardzie;

6. Według niektórych pomysłem na znalezienie punktu trzeciego (c) jest stworzenie trójkąta na podstawie tego punktu (c) i pozostałych dwóch znanym na punktów (a i b)... inni uważają jeszcze, że punktów może być więcej niż trzy i tworzą one bardziej złożoną figurę;

7. Spike Sword nie jest jedyną zagadką na rookgaardzie. Jest też znany na Mino Mage, Ghoul, oraz m.in. dźwignia w pokoju u Tom'a;

8. Rookstayerów interesują też inne miejsca jak np. Kamień na kamieniu będący według niektórych dźwignią położony w południowo-wschodniej części wyspy na takim wystającym cypku, albo np. też tunel koło wodospadu, który przebiega idealnie pod wysepką ze SoF'em;

9. Wielu z nas wiąże z sobą wspomnianego wcześniej mino maga z questem na SS'a, jednakże do pokoju z Mino Magiem potrzebny jest golden key. Sposoby na jego zdobycie ukazywane są w dosyć dziwny i skomplikowany sposób w filmikach na Youtube... dziś wiemy jednak, że znaleziony w grobach klucz (key:49) otwiera jedynie pierwsze drzwi prowadzące przez Posion Fieldy, ześ kolejne prowadzące prosto do Mino Maga dalej pozostają zagadką;

10. Ciekawostką jest równie wspomniany wcześniej kamień będący dźwignią... w połączeniu punktu w którym się znajduje z znanymi nam wcześniej punktami a i b. oraz punktem w którym znajduje się SoF, tworzy on idealny trapez równoramienny;

Życzę powodzenia w rozwikływaniu tejże tajemnicy, jaką jest "Never Ending Story" o Spike Swordzie i Miono Magu!!!!

Barszcz
13-08-2008, 09:28
hmm... co do golden keya to niebył bym taki pewien już wiele osób chciało go w ten sposób zdobyć. I chyba nikt go niema...:(

tyrael15
13-08-2008, 10:03
Ta i nikt go nie będzie mieć ;p a co do Spike itd to sobie na TORG-u popatrzcie bo pewny pan o nicku Piombon twierdzi że wie jak zrobić Spike, Pustynia Jakundaf,469 itd.twierdzi też że język beholderów 469 ma z tym związek zresztą sam sie z nim zgadzam bo sam 469 da nam odpowiedz na bardzo wiele questów.zresztą sam sprzedaje spojlery do questów i to nie za aż tak małe pieniądze.zresztą spójrzcie sobie na TORG-u a jeśli nie wierzycie to nie jak i tak mu gratulacje składało wielu modów itd z TORG-a za jego osiągnięcia.Jeszcze jedno jak to on sam mówił, Brazole też rozwiązywali te wszystkie zagadki typu 469, Spike itd i niestety zaszli dalej od nas.Pierw bym zaczął od 469 żeby potem móc dokończyć Spike na rooku.

<hmm>
13-08-2008, 10:59
Piombon sprzedaje tylko wskazówki do questow których nie rozwiązał i nie ma najmniejszego pojęcia jak rozwiązać.

Na moją propozycję 5000zł odpowiedział "Nie gram już w tibie" ;(

@edit down:

On "wie jak to wszystko wykonać", tylko tak dla zabawy nic nie wykonał - to chciałeś powiedzieć?
Czytaj ze zrozumieniem jego wypowiedzi: to że sprzedaje podpowiedzi nie oznacza, iż ma zielone pojęcie o tym jak to wykonać.

Jakoś ani on ani nikt z jego rzekomych kolegów nie odpowiedział na moją ofertę.

Piękna demonstracja poziomu torga :)

tyrael15
13-08-2008, 13:38
on wogóle nie gram w tibie lub grał w nią mało ;p i on wie jak to wszystko wykonać tylko tak dla zabawy daje spojlery łamigłówki żeby można było odkryć też coś innego w ten sposób i żeby sie w ten sposób pobawić.a wiedza skąd :P? kumple mu przynoszą booki skąd sie tylko da ten jak zawsze to przestudiuje powie tamtym gdzie mają iść sprawdzić i git xd ahhh j**** to :P

petepl
14-08-2008, 16:34
Moim zdaniem quest instnieje... Wyobrazcie sobie ze po zniknieciu spike sworda mamy zdobyc golden key i ze mamy na to niewiele czasu jednak jest mozliwe ze w tym czasie mamy rozwiązać wszystko... Byc moze spike sword teleportuje sie w to miejsce http://tibia.pl/earth.php?x=32110&y=32049&z=12&q=249.75 i w tym czasie mamy quest na golden key. Zdobywamy golden key'a i idziemy do mino maga zabijamy go i bierzemy spike sworda. Następnie idziemy do teleportu ktory nas przenosi do "Mintwalin" abyśmy byli godni i dali rade zabic potworki stojące nam na drodze do miasta. Czy to nie logiczne?

Juz stawialem posta kiedys dotyczącego trój punktu spike sworda... trzeci punkt powinien byc w tej dziurze http://tibia.pl/earth.php?x=31967&y=32169&z=0&q=47.54 tworzy sie idealny Trojkąt. byc moze trzeba zrobic quest "Captain Iglue Treasure" byc moze tam sie punkt znajduje:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

PS. Zapomnialem juz swoją 2 teorie;D

HubertPol
14-08-2008, 17:42
@up
Dobry jestes z matmy ;/ Idealny trójkąt rownorammieny wychdzoi mniej wiecej w miescie adokldniej w miejscu gdzie jest "posag" na pacc area : P

Szyna111
15-08-2008, 12:00
A moze drzwi do Mino Maga da sie otworzyc tylko i wylacznie podczas ataku Apetrice Sheng na Mino Hell.
Od strony fabularnej A.S jest uczniem M.M i jakos musi wyjsc z jego komnaty wiec mozliwe ze drzwi podczas ataku A.S sa otwarte a boss ma odwrocic nasza uwage od drzwi.(nie sprawdzalem nie wiem,jesli ktos by mogl niech sprawdzi)

Teraz pewnie ktos napisze "Ale on sie tam teleportuje a nie wychodzi prez drzwi"-dobrze o tym wiem bo bylem w MH podczas pojawienia sie bossa.

Mozna to sprawdzic choc wydaje mi sie to malo prawdopodobne.

Cosinus1990
15-08-2008, 14:08
pierwszy punkt -poison cave [-3]
drugi punkt -rot hell [-1]
trzeci punkt -troll cave, poziom z wodospadem [-2]

trzy punkty nie tworzą trójkąta a linie prostą!!!

czwartym punktem może być miejscówka z tabliczką "only humble..." z poziomu 0 przechodząca obok linii prostej

teoria o linii prostej nie jest wcale wymyślona, podobno z wodospadem dzieją się dziwne rzeczy po zniknięciu SOfa
po wykonaniu tych czynności warto sprawdzić czy ogień na górze minotaura zgasł
a ostateczne rozwiązanie znajdziemy w mieście

@edit:
niestety nie mogę tego sprawdzić bo przez piepszone mini pizdoupdaty mam lagi i kicki-.-

Barszcz
15-08-2008, 15:41
po zniknienciu sofa ogień u minosa na górce jest taki samB)

Cosinus1990
15-08-2008, 15:58

a co się dzieje z wodospadem przy trolach ? mam nadzieje ze wiesz o jakim miejscu mowię

Barszcz
15-08-2008, 16:36
Wiem wiem ale jakoś niewidać zmian. Może 1 osoba musi iść i sprawić żeby sof zniknoł. A druga musi patrzeć może coś się stanie.
Ale są 2 wodospady jeden pod drugim:confused:

Cosinus1990
15-08-2008, 20:50
tak są dwa wodospady, ale mi chodzi o ten drugi

czytałem cały temat i ktoś poruszył sprawe wodospadu że pojawia się tam jakaś lawa (?) ten wodospad jest dokładnie pod wysepką z sofem

neji13
15-08-2008, 21:00
Pobyt na wiesi troche potrwał i dużo na furum zmian - a teraz na temat: 1 Punkt Znikania to punkt wysunięty najbardziej na północ, 2 punkt najbardziej na wschód jest wysunięty - prawdobodieństwo 3 punkta (o ile istnieje) jest na południu, i byc może 4 punkt najbardziej na zachód. To wszystko spekulacje - nie mam rooksa i nie moge tego sprawdzic...

Nie wyspany jestem - piszę znowu bzdury...

HubertPol
15-08-2008, 21:28
@up
To nie pisz ; /

Rocket Slayer
16-08-2008, 09:07
@up
To nie pisz ; /

Święta racja

Pobyt na wiesi troche potrwał i dużo na furum zmian - a teraz na temat: 1 Punkt Znikania to punkt wysunięty najbardziej na północ, 2 punkt najbardziej na wschód jest wysunięty - prawdobodieństwo 3 punkta (o ile istnieje) jest na południu, i byc może 4 punkt najbardziej na zachód. To wszystko spekulacje - nie mam rooksa i nie moge tego sprawdzic...

Nie wyspany jestem - piszę znowu bzdury...

3 punkt nie istnieje!! Te 2 punkty zostały odkryte dzięki temu, że ktośtam zakosił mapkę Cips'om. Te 2 punkty służyły wyłącznie dla zabawy.

czytałem cały temat i ktoś poruszył sprawe wodospadu że pojawia się tam jakaś lawa (?) ten wodospad jest dokładnie pod wysepką z sofem

Lawa? Może grochówka? Niby skąd i kto wali takim bullshitem? No i co z tego, że jest tam wodospad?

Lol. Co ma do tego ten minotaur na górce???

Cosinus1990
16-08-2008, 13:24
@up

człowieku nie wypowiadaj się jeżeli twoim jedynym celem jest obalanie mitu SSQ
to jest temat w którym naszym celem jest rozwiązanie zagadki, swoje prywatne dygresje zachowaj dla siebie...

niedługo zostanie rozwiązany quest 469, spoil pojawi się już niedługo

HubertPol
16-08-2008, 13:49
Ehh nie możecie się pogodzić, że spike sword questa na rooku nie ma! Jedyny sposób na zdobycie go jest bug ...

Rocket Slayer
16-08-2008, 16:21
@up

to jest temat w którym naszym celem jest rozwiązanie zagadki, swoje prywatne dygresje zachowaj dla siebie...

Byle koleś nie będzie mi rozkazywał kiedy się tu wypowiadać, kiedy nie. Niedługo (rok może dwa) albo i wcale... bądź realistą

Tiaa spoil do "Spike sword quest" juz podales.... podam ci spoil do brass armor:

1. Wbij 8 lvl
2. Idz do oracle i powiedz Hi, yes, yes
3. po zabiciu xx minotaur archerów na main landzie zdobywasz brass armor. Koniec questu

RookeR
16-08-2008, 18:33
@up

Znam lepszy sposób na zdobycie Brass Arma ^^
1. Wbij 8 lvl
2. Wyrocznia i "hi, yes, yes"
3. Zostań knightem

Ok koniec ironicznych postów (bynajmniej z mojej strony =P)

@Topic

Powiem tak, kiedyś myślałem że da się zdobyć SoF-a... Ale teraz coraz bardziej myśle że jego się nie da zdobyć na rooku... No bo w końcu rookgaard ma już kilka latek za sobą... A jak SoF-a nikt nie zdobył, tak i nie zdobywa...

Ps. Nie pisać mi "a zkond wieszzzz??"*
* Błedy zrobione specjalnie of corse =P.

Pozdrawiam =]

Niezbawiony
16-08-2008, 19:06
Punkty na rooku hmm.. a wiecie co to jest gra ??? to jest zrobione dla piku tak jak mm i ghoul a tom i inni npc dodaja klimat ;p

Valderor
16-08-2008, 21:28

Wodospad jest tylko jeden, po prostu ma wysokość dwóch pięter. Idź tam z kolegą i ustawcie się na różnych poziomach. Jeżeli jeden wrzuci coś do jeziorka, drugi też będzie mógł zobaczyć kółka na wodzie.

"Lawę" widzieli boterzy, podobno niektóre boty tak oznaczają wodę z rybami.

3 punkt nie istnieje!!

Być może istnieje, ale aktywuje się go w inny, trudniejszy sposób (nie wystarczy na niego wejść) i mimo tego, że wielu graczy krąży codziennie po Rookgaardzie, nikt dotąd tego przypadkiem nie dokonał?

Barszcz
17-08-2008, 13:43
3 punkt hmm... może na pc Dlaczego ?

1 punkt jest na rot hell ( rotwormy )
2 przy p spiderach ( p spidery )

na pc jest pełno p spiderów i jest jeden rocikB)

Kung_Fu_Panda
17-08-2008, 17:28
Jak znika spike sword to na wodospadzie robia sie pluski jak by ktos z wedki lowil

Equa
17-08-2008, 21:55
Jak znika spike sword to na wodospadzie robia sie pluski jak by ktos z wedki lowilTym się nie przejmuj, to tylko łososie pacyficzne chcąc odbyć swoje tarło płyną w górę wodospadu (ku źródłu).
Swoją drogą - ciekawe jak chcecie zrobić quest (jeśli on w ogóle jest dostępny) skoro zaczynacie od środka? Te dwa punkty powinny zostać odkryte w inny sposób (oczywiście jeśli nie służyły, jak ktoś tu powiedział, do "znikania" miecza w dawnych czasach) niż poprzez Magiczne Hexe czy mapkę wykradzioną ze stronki Cipsoftu (taa, taka kradzież jest bardzo możliwa...). Taki mały przykład - większość osób wypowiadających się w temacie nie zna nawet historii tego miecza. To by się przydało. Kto go tam zaniósł, skąd się tam wziął i inne przydatne informacje, a nie gdybanie o magicznym trzecim punkcie, który równie dobrze może być czerwonym "x" w prawym górnym rogu ekranu.
(wiem, że offtop, ale ten temat to jeden wielki offtop, zatem ten post jest... na temat?)

Bass-Man
18-08-2008, 16:03
@up

Tym postem się skompromitowałeś (powodzenia w rozwiązaniu nieistniejących zagadek)...

3 Punkt nie istnieje a te 2 to dla zabawy GMów ale o tym już powiedział Rocket Slayer wyżej więc temat do zamknięcia (Chyba że modki lubią patrzeć na spam i offtop)

Ameriov
19-08-2008, 02:01
Wracając do tego posta z lawą.

Tak, ta lawa tam była... Ale wiesz dlaczego? Bo człowiek który to wymyślił miał włączoną Tibie Auto która pokazuje lawę w polach gdzie nie ma ryb :o

I nie piszcie, że nie ma 3 punktu. Może jest- póki nie znajdziesz/Nie zostaniesz CMem nie masz pewności.

Dars_Adem
19-08-2008, 02:42
Bass-Man, wes orzestan, robisz z siebie zajebistego MitMastah, ciagle paplasz iz SoF itd nie istnieja, jezeli tego nie wiesz, to przestan ciagle to pisac;;; roz*******aja mnie wypowiedzi "SS/2 Punkty SoF są dla zabawy GM"
jakby GM nie mial nic innego do roboty, tylko bawic sie w taką beznadziejna "zabawe", robisz to samo co GreenPeace, chcesz zablysnac na forum ,byc takim wielkim i byc przez wszystkich znanym jako super udzielajacy sie forumowicz ; (. Nie pisz juz, ze cos nie istnieje jezeli tego nie wiesz, mlocie.

Rocket Slayer
19-08-2008, 07:32
@up

...bo nie istnieje. Czemu wy nie chcecie zrozumieć, że to by była za dobra broń jak na Rookgaard?

Belor
19-08-2008, 08:35
Ktos wczesniej wspominal ze telepor w Mino mag room niby teleportuje do SoF, grubo sie mylisz jakbys poczytal sobie opowiadania CipSoftu to tym teleportem Minotaury ze swojej siedzyby w Mintlawin dostawaly sie do Mino Mag roomu.
Co do tych trojkontow czy kwadratow czy wielobokow czy czego tam, hmm przypuszczam ze trzeba by porozmawiac z jakimis npc na rooku moze to naprowadzi nas na polozenie tego sworda bardziej prawdopodobne niz wyliczanie jakis wspolrzednych.
Co do tego niby teleportowania sie SoF, on nie teleportuje znika juz na wilu forach to udowodniono ze pomoca sprawdzania pilkow map ;/

http://http://img405.imageshack.us/my.php?image=firstkniferookro8.jpg
Tutaj fotka ktora nie jest fake zrobiona niedawno do Mino Maga mozna sie dostac i go zabic.
Pzdro w poszukiwaniu Sof :)

Prezydent_czuwa
19-08-2008, 08:44
na południu jest to jaskinia ratów przy basenie, na zachodzie szkielety.

na otsach sie gra to questy sie ma ;)

Belor
19-08-2008, 09:00
Tutaj chce pokazc pare fotek zwiazanych z sword of fury i mino magiem
http://img166.imageshack.us/img166/3285/entradaparamintwallinsh6.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/6263/firstkniferookro8.jpg
http://s52.flogao.com.br/30/06/07/120/108172152.jpg
Teraz kolejna moja poszlaka ^^ jak rozmawiamy z krolem Minow na Mintlawin wypowiada on slowo Kaplar ktore oznacza (Bede bronil secretu mojego mistrza) czyli Mino Mag w Mino hellu na rooku jest jego mistrzem sekret ten prawdopodobnie moze dotyczyc Golden Keya albo jak dostac sie z Mintlawin do Mino Maga na rook'u. Sword of Fury moze dostaniemy od krola Minotaurow gdy zabijemy jego mistrza.

Edit@
Przed chwila przegladajac kroniki Krola minosow natknelem sie na cos takiego.
(Palkar walczył tak ze smokiem, że zabił on większość moich podwładnych. To była wina Palkara. Już nigdy nie poprowadzi żadnej armii. I nigdy nie zobaczę promyków słońca. Nie mogę uspokoić Palkara. Jest pełen energii. Podobnie z moimi poddanymi.)
Wczesniej wspomnialem ze Krol minosow mowi Kaplar a Palkar to jakby przekrecone Kaplar.
Kiedys gdzies na rooku bodajrze bylo cialo dragona czy cos takiego (Palkar walczył tak ze smokiem)
Czyli armia krola jak byla na rooku pokonala tego dragona.
Teraz jak idzemy do Mino hellu jest labirynt (Ludzie przedostali się przez labirynt! Na litość boską, jak oni nas tu znaleźli?)
(Wrzuciłem go do więzienia, z którego nigdy nie wyjdzie!)
Moze wiezien na Mintalwin bedzie cos wiedzial o SoF ? I walce minotaurow.
(Wygnańcy ukradli klucze do sekretnego laboratorium!) Moze ten wiezien wie gdzie jest klucz ? ( Golden Key)
(Kilku moich ludzi zablokowało wejście do laboratorium w moich komnatach wielkim kamieniem) i tu mam ytanie czy ten kamien na mintalwin da sie przesunac ?

Valderor
19-08-2008, 13:42
...bo nie istnieje. Czemu wy nie chcecie zrozumieć, że to by była za dobra broń jak na Rookgaard?
Polemizowałbym, czy na pewno za dobra.

1. Jakakolwiek równowaga gry na rooku poszła się jebać w momencie zwiększenia obrażeń w walce wręcz (update 8.0). Teraz nie ma już dużego znaczenia, czy będziesz bił minosy po 30, czy po 40.
2. Cipsoft wiele razy pokazywał nam, do czego jest zdolny, ostatnio udostępniając demon legs i bronie silniejsze niż te z annihilatora. Żadne potężne i "legendarne" przedmioty nie są już świętością.
3. Spike sword wcale nie jest taką super potężną bronią, speary biją mocniej.

Co do tego niby teleportowania sie SoF, on nie teleportuje znika juz na wilu forach to udowodniono ze pomoca sprawdzania pilkow map ;/
<snip>
Tutaj fotka ktora nie jest fake zrobiona niedawno do Mino Maga mozna sie dostac i go zabic.
Lol, jakich plików map? Tych w C:\Documents and Settings\<xxx>\Dane aplikacji\Tibia\Automap? Gwarantuję ci, że tam nic nie ma...
A fotka, jak to sam powinieneś wiedzieć, uwiecznia Shenga.

FSlash
19-08-2008, 20:49
Nie dopatrzyłem się w regulaminie zakazu tego rodzaju postów, więc...
Wpadłem na pewien pomysł, chodzi o zebranie w kupę wszystkiego co się da i układanie w całość. Forum tylko o SS...

Co o tym sądzicie? Nie chcę tu broń boże robić jakiejś konkurencji tej stronie, po prostu forum TYLKO o SS. Nie wkurzalibyśmy tych, którzy nie trawią tego tematu, a mozna by naprawdę profesjonalnie do tego podejść (osobne działy na powiązania, na npc, historię etc.). Zacząć wspólnie naprawdę konkretnie zbierać wszystkie elementy i próbować je połączyć.

Zrobiłem na próbę coś takowego:
http://spikeswordteam.forumowisko.net/index.php
Oczywiście nic tam jeszcze nie ma, ale działy mniej więcej pokazują, o co mi chodzi. Co wy na to? Jeśli uważacie, że to dobry pomysł i warto go pociągnąć, wiecie co robić...

Harkley666
23-08-2008, 02:15
hmm a jakby punkt w ktorym lezy Spike sword uznac jak otrzeci iwerzcholek trojkata i znalezc srodek ciezkosci tego trójkąta??Może to jest trazeci punkt???

Rocket Slayer
23-08-2008, 08:56
A może ten trójkąt to figura geometryczna i trzeci punkt powinien się znależć w 2/3 wysokości?

Wy serio sądzicie, że to by było takie skomplikowane? Taka gierka dla dzieciaków? Pomyślcie naprawdę, bo ręce opadają....

Kiedy wam się znudzą te bzdury, że da się zdobyć sof? Rok szkolny się zbliża, co niektórym radzę zrobić powtórkę.

Dark Alphadron
23-08-2008, 10:52
Powtórzę to po raz Bóg wie który, bo do niektórych najwyraźniej to nie dociera...
Knightmare sam wielokrotnie powtarzał, że rozwiązanie tego zadania leży tuż pod naszymi nosami i wybiegamy za daleko. Więc jakim sposobem wy w to proste rozwiązanie wplątujecie arytmetykę to ja nie wiem...

Japcoleusz
24-08-2008, 14:01
@up

Cipsoft słynie z takich wkrętów a szczególnie Knightmare, nie rozumiem ludzi którzy w to wierzą.

Veloire
24-08-2008, 22:05
Należy zrozumieć co łączy te punkty , ja zaobserwowałem , że łączy je to , iż 1 punkt jest pod a drugi nad poison fieldem. Myślę sobię , że skoro w 1 pod a w 2 nad to może w 3 obok?? Jednak 3 poison field istnieje tylko w goblin cave na queście. Próbowałem wykonać moją teorię tzn. zniknąłem SSa i stawałem na każdym polu w goblin cave , niestety bez skutku. Prawdopodobnie łączy je coś innego.

SmOoTHas
25-08-2008, 07:47
Tutaj chce pokazc pare fotek zwiazanych z sword of fury i mino magiem
http://img166.imageshack.us/img166/3285/entradaparamintwallinsh6.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/6263/firstkniferookro8.jpg
http://s52.flogao.com.br/30/06/07/120/108172152.jpg
Teraz kolejna moja poszlaka ^^ jak rozmawiamy z krolem Minow na Mintlawin wypowiada on slowo Kaplar ktore oznacza (Bede bronil secretu mojego mistrza) czyli Mino Mag w Mino hellu na rooku jest jego mistrzem sekret ten prawdopodobnie moze dotyczyc Golden Keya albo jak dostac sie z Mintlawin do Mino Maga na rook'u. Sword of Fury moze dostaniemy od krola Minotaurow gdy zabijemy jego mistrza.

Edit@
Przed chwila przegladajac kroniki Krola minosow natknelem sie na cos takiego.
(Palkar walczył tak ze smokiem, że zabił on większość moich podwładnych. To była wina Palkara. Już nigdy nie poprowadzi żadnej armii. I nigdy nie zobaczę promyków słońca. Nie mogę uspokoić Palkara. Jest pełen energii. Podobnie z moimi poddanymi.)
Wczesniej wspomnialem ze Krol minosow mowi Kaplar a Palkar to jakby przekrecone Kaplar.
Kiedys gdzies na rooku bodajrze bylo cialo dragona czy cos takiego (Palkar walczył tak ze smokiem)
Czyli armia krola jak byla na rooku pokonala tego dragona.
Teraz jak idzemy do Mino hellu jest labirynt (Ludzie przedostali się przez labirynt! Na litość boską, jak oni nas tu znaleźli?)
(Wrzuciłem go do więzienia, z którego nigdy nie wyjdzie!)
Moze wiezien na Mintalwin bedzie cos wiedzial o SoF ? I walce minotaurow.
(Wygnańcy ukradli klucze do sekretnego laboratorium!) Moze ten wiezien wie gdzie jest klucz ? ( Golden Key)
(Kilku moich ludzi zablokowało wejście do laboratorium w moich komnatach wielkim kamieniem) i tu mam ytanie czy ten kamien na mintalwin da sie przesunac ?
Coś w tym jest, opis questa "Dragon corpse quest" na Wiki.hunted.pl, Tak opisuje przebieg wydarzeń najazdu minotaurów na Rookgard: pozowlę sobie zacytować ów tekst "Dawno, dawno temu na Rookgaardzie żył przyjazny smok, który pomagał mieszkańcom. Bronił ich przed najazdami potworów na miasto. Kilka lat później pewien bandyta postanowił zatruć pokarm smoka i zdobyć jego cenne łuski. Pewnego dnia ów bandyta przyniósł smokowi zatrute jedzenie i poprosił o umiejętność wyrywania łusek. Smok przyjął pokarm i obdarzył go tą zdolnością. Nikczemnik podburzył minotaury, co spowodowało najazd na miasto. Zielony lewiatan ruszył swymi wielkimi skrzydłami z wielkim trudem, ale znalazł siły by obronić miasto. Podczas lotu stracił siły i uderzył w mury miasta podniósł się i spalił większość bykoludzi, jednak potężni magowie przetrwali i wspólnymi siłami wystrzelili w smoka tak silny pocisk energii że sparaliżował smoka i teleportował go w odludne miejsce. Ludność miasteczka w końcu przegnała minotaury. Nikczemnik myślał że zdobędzie łatwy łup, ale się pomylił. Smok ostatkami sił spalił go swym już słabym oddechem. Wszystko wokół zaczęło płonąć. Przed skonaniem smok pożarł poparzonego złoczyńcę...
Myślę że to może cos wyjaśniać, tylko co dokładnie?

@EDIT , dorbna sugestia na temat SoF'a ,może kiedy po jego zniknięciu z wyspeki, pojawia sie on w innym miejscu na Rooku? może np. trzeba sprawić aby SoF zniknął w momencie kiedy Appertice Sheng robi najazd na Mino Hell?, chociaż z drugiej strony to by było chyba za proste...

Dark Alphadron
25-08-2008, 11:21
Nie. Quest, jeśli istnieje, to od bardzo dawna, a Sheng doszedł niedawno.
Możliwe jest jednak, że CipSoft robił nas w jajo i quest dodał niedawno lub wcale go nie ma. Choć wątpię, żeby dodali na wyspie coś pożytecznego.

michur
25-08-2008, 12:15
Czytając wasze posty, różne rozważania nad questem, teorie trójkąta itd., wpadłem na bardzo prosty pomysł :p Być może jest on idiotyczny, dziecinny :baby: i banalny, ale Knightmare mówił, że wybiegacie za daleko.
Więc oto mój pomysł:
Jedna osoba stoi przy SoF, dwie pozostałe idą w te punkty dzięki, którym SoF znika. Po tych czynnościach te 2 osoby stojące w punktach robią zamianę, zmieniają się punktami (osoba 1 staje w miejscu osoby 2 i na odwrót).
Być może to coś da B) Może po tym spike sword pojawi się przy jakiejś osobie z trójki? Niewiadomo.
Nie sprawdzałem tego, więc możecie sprawdzić i zachęcam was do tego ;]

Pozdrawiam michur !

Madasaki
25-08-2008, 14:54
up. to jest dziecinę , głupie i tak banalne że aż genialne. :)

ciekawe co się stanie spróbuj?:)

Barszcz
25-08-2008, 15:36
pomysł dobry ale Sofa "może dotknąć tylko osoba pokorna" więc może 1 lev 0 expa B)

Veloire
25-08-2008, 16:09
pomysł dobry ale Sofa "może dotknąć tylko osoba pokorna" więc może 1 lev 0 expa B)

Boże następny. Było już sprawdzane 100 razy frazy.

Rocket Slayer
25-08-2008, 18:20
Tym postem się skompromitowałeś (powodzenia w rozwiązaniu nieistniejących zagadek)...

3 Punkt nie istnieje a te 2 to dla zabawy GMów ale o tym już powiedział Rocket Slayer wyżej więc temat do zamknięcia (Chyba że modki lubią patrzeć na spam i offtop)

@up

@up

Cipsoft słynie z takich wkrętów a szczególnie Knightmare, nie rozumiem ludzi którzy w to wierzą.

Nie. Quest, jeśli istnieje, to od bardzo dawna, a Sheng doszedł niedawno.
Możliwe jest jednak, że CipSoft robił nas w jajo i quest dodał niedawno lub wcale go nie ma. Choć wątpię, żeby dodali na wyspie coś pożytecznego.

PRZECZYTAJCIE TE POSTY PO 2 RAZY I DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z SOFEM!

PS N I E C Y T U J C I E Z D J Ę Ć

Madasaki
25-08-2008, 19:09
:(Zbierzmy to co wiemy. Czyli nic.:(

:(Jak powiedział Rocket Slayer i inni ten quest na 95,81% nie istnieje.:(

Dark Alphadron
25-08-2008, 20:23
Teoria trójkąta ma masę słabych punktów, nie trzeba się wysilać żeby ją podważyć. Wątpię, żeby ta dyskusja cokolwiek dała, zwłaszcza, że pozostałe dwa punkty (opcjonalne) są nieznane albo niedostępne.
Osobiście teorię trójpunktu uważam za pozbawioną sensu, a tezę za obaloną.

Anitaaa
25-08-2008, 21:14
@Rocket Slayer
Nie rozumiem Cię. Po co się udzielasz jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia? W ostatnich postach powtarzałeś tylko 'dajcie sobie z tym spokój', 'sof nie istnieje'. Chcą, niech szukają i się ich nie czepiaj, bo naprawdę nie masz o co. Szanuje Cię, ale proszę o jedno: przystopuj czasami. Wiem, powinnam Ci wysłać PW, no ale już za późno...

@topic
Zgadzam się z Dark Alphadron'em. Już było tyle pomysłów o trzecim punkcie, że głowa boli. Ja nawet próbowałam z żywiołami x D

@down
Wiem, ale już nie mogłam się powstrzymać... Już nie będę : ]

RookeR
25-08-2008, 21:50
@up:

Jego upominasz a robisz dokładnie to samo =P.

@topic:

Teoria "trójpunkta sofa" jest jak to powiedział Dark Alphadron słaba, pozbawiona sensu. Dodatkowo jeżeli wieżyć słową 'ojca rookgaardu' (Knighmare) to szukamy za daleko... A po za tym, macie jakiś quest w tibi z wykożystaniem geometri (ogólnie matematyki)? Nie uważacie że tibia jest zbyt prostą grą na snucie takich teori? W tibi trudno o jaką kolwiek fabułe* a co dopiero o jakieś specificzne teorie na temat questów...

* Fabuła w tibi przyznajcie sami jest baardzo cienka... Moim zdaniem jeżeli da się znajść Sofa to przez powiązania fabularne... No bo questów z fabułą kilka w tibi jest =P

Pozdrawiam =]

FSlash
25-08-2008, 22:53
PRZECZYTAJCIE TE POSTY PO 2 RAZY I DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z SOFEM!

PS N I E C Y T U J C I E Z D J Ę Ć

Anitaaa - racja, ale to mało powiedziane. Pozwól, że trochę dosadniej rozwinę twoją myśl...
Takich ludzi właśnie nie czaję. Nie dość że mówi wszystkim, co mają robić a czego nie, w nie jego temacie, który jest właśnie dla tych, którzy nie chcą dać spokoju sof, zabawne też o tyle, że adminem czy nawet moderatorem to on nie jest. No i ta oczo... czcionka, która delikatnie sugeruje, że ma czytających za debili, trzeba ryknąć by dotarło. To się nazywa wysoki poziom!

Swoją drogą o wiele łatwiej jest po raz 6758 napisać standardowe hasło, powtarzane non stop (smells like spam), żeby dać sobie spokój, że żal etc. niż próbować kombinować, nawet bez skutku. Malkonenci są najśmieszniejsi w tym temacie. Nikt im nie każe tu zaglądać, jednak to robią bo muszą komentować i prowadzić jakieś krucjaty w bliżej nie określonym celu.

Robią z siebie pośmiewisko wyjeżdżając z takimi mądrymi zwrotami, choć pewnie sami nie zdają sobie z tego sprawy.

Anyway, to ich cyrk i ich małpy, a jak będzie trzeba, temat zostanie zamknięty, jeśli tak tego pragniecie o wielcy oświeceni, którzy śmieją się z tego, że ktoś chce poszukać, to wyslijcie moderacji PM, jak uznają że należy, temat zamkną, right? No widzicie, to takie proste.

:(Zbierzmy to co wiemy. Czyli nic.:(

Jeśli wiesz, że to a to to ściema a tamto nie wypaliło, to też jest wiedza. Można wykluczać w ten sposób pierdoły o których nie warto więcej pisać i brać to pod uwagę przy dalszym kombinowaniu.

Ja nie szukam SS od dawna, nie mam też zamiaru uganiać się za paroma pikselami parę lat, więc jak już się za to zabierać, to porządnie (patrz mój post wyżej). I właśnie po to chciałem wszystko uporządkować, zebrać i podyskutować bez flustratow takich jak Rocket Slayer, jednak jak widać nikt się specjalnie nie kwapi, więc po staremu będą tylko takie tematy w których jest misz masz, piąte przez dziesiąte i po raz setny ktoś wyskakuje z genialną teorią, która jest obalona od dawna...

Rocket Slayer
26-08-2008, 07:51
Anitaaa - racja, ale to mało powiedziane. Pozwól, że trochę dosadniej rozwinę twoją myśl...
Takich ludzi właśnie nie czaję.
To nie wyrażaj o nich opinii, skoro ich nie rozumiesz.

Nie dość że mówi wszystkim, co mają robić a czego nie, w nie jego temacie, który jest właśnie dla tych, którzy nie chcą dać spokoju sof, zabawne też o tyle, że adminem czy nawet moderatorem to on nie jest.
Co z tego, że nie jest to mój temat? CO Z TEGO, ŻE NIE JESTEM MODKIEM?

No i ta oczo... czcionka, która delikatnie sugeruje, że ma czytających za debili, trzeba ryknąć by dotarło. To się nazywa wysoki poziom!
Hahahahaha ty masz jakieś kompleksy? Rozbawiłeś mnie tym, dziękuję.

Swoją drogą o wiele łatwiej jest po raz 6758 napisać standardowe hasło, powtarzane non stop (smells like spam), żeby dać sobie spokój, że żal etc. niż próbować kombinować, nawet bez skutku. Malkonenci są najśmieszniejsi w tym temacie. Nikt im nie każe tu zaglądać, jednak to robią bo muszą komentować i prowadzić jakieś krucjaty w bliżej nie określonym celu.

Robią z siebie pośmiewisko wyjeżdżając z takimi mądrymi zwrotami, choć pewnie sami nie zdają sobie z tego sprawy.
Sądzisz, że nie mam pojęcia o czym piszę? Sorki, tu sie mylisz. Każda moja wypowiedź jest przemyślana. Sorki dżordż, pomyliłeś mnie z kimś.

Anyway, to ich cyrk i ich małpy, a jak będzie trzeba, temat zostanie zamknięty, jeśli tak tego pragniecie o wielcy oświeceni, którzy śmieją się z tego, że ktoś chce poszukać, to wyslijcie moderacji PM, jak uznają że należy, temat zamkną, right? No widzicie, to takie proste.

Geeeez ludziska! JA NIE ŚMIEJĘ SIĘ Z KAŻDEGO, KTÓRY CHCE SZUKAĆ!!! Śmieję się z tobie podobnych i tych, którzy za bardzo kombinują, czasami granicząc z absurdem. Już to kiedyś wyjaśniłem ale może nie miałeś okazji przeczytać.

Jeśli wiesz, że to a to to ściema a tamto nie wypaliło, to też jest wiedza. Można wykluczać w ten sposób pierdoły o których nie warto więcej pisać i brać to pod uwagę przy dalszym kombinowaniu.
Racja

Ja nie szukam SS od dawna, nie mam też zamiaru uganiać się za paroma pikselami parę lat, więc jak już się za to zabierać, to porządnie (patrz mój post wyżej). I właśnie po to chciałem wszystko uporządkować, zebrać i podyskutować bez flustratow takich jak Rocket Slayer,
Strashne

3m sie ciepło, ziom!

Wiem, powinnam Ci wysłać PW, no ale już za późno...

Ty to już nawet siebie kontrolować nie potrafisz? How sad...

Teoria "trójpunkta sofa" jest jak to powiedział Dark Alphadron słaba, pozbawiona sensu. Dodatkowo jeżeli wieżyć słową 'ojca rookgaardu' (Knighmare) to szukamy za daleko... A po za tym, macie jakiś quest w tibi z wykożystaniem geometri (ogólnie matematyki)? Nie uważacie że tibia jest zbyt prostą grą na snucie takich teori? W tibi trudno o jaką kolwiek fabułe* a co dopiero o jakieś specificzne teorie na temat questów...

* Fabuła w tibi przyznajcie sami jest baardzo cienka... Moim zdaniem jeżeli da się znajść Sofa to przez powiązania fabularne... No bo questów z fabułą kilka w tibi jest =P

Polecam przeczytać post Rookera.

Ta dyskusja do niczego nie zaprowadzi, bo każdy ma swoją rację, więc po tym poście ja już nie będę zaśmiecać nią tematu.
Racja

Straszny to jest pokemoniasty język, nawet używany celowo, ale rozumiem że Ci z tym dobrze i myślisz, że jak rzucisz takimi tekstami, to jesteś cool i mnie ośmieszyłeś.
x-D ty na serio masz kompleksy :P No cóż, nobody's perfect

Za bardzo kombinuję, bo...? Ach, bo chciałem wszystko zebrać do kupy. Faktycznie, to jest dopiero absurd.
Widać, tak to jest jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Napiszę byś nie musiał się wysilać -> Nie napisałem, że ty kombinujesz.

Hmm, czekaj, wprawiłeś mnie w zakłopotanie... Może to, że nie masz żadych uprawnień, by mówić tutaj wszystkim, co by dali sobie spokój i czego nie robili?

Do tego trzeba uprawnień? Anyway, pisząc aby dali sobie z tym spokój staram się oszczędzić im rozczarowania i straconego czasu.

Pozdro

FSlash
26-08-2008, 11:30
To nie wyrażaj o nich opinii, skoro ich nie rozumiesz.

W swoim poście robisz dokładnie to samo.
Zresztą nie mogłem sobie odmówić tej przyjemności.

Co z tego, że nie jest to mój temat? CO Z TEGO, ŻE NIE JESTEM MODKIEM?

Hmm, czekaj, wprawiłeś mnie w zakłopotanie... Może to, że nie masz żadych uprawnień, by mówić tutaj wszystkim, co by dali sobie spokój i czego nie robili?

Hahahahaha ty masz jakieś kompleksy? Rozbawiłeś mnie tym, dziękuję.

Gdybym miał jakieś kompleksy, pewnie bym was wyśmiał i zaczął mówić o tym, że ktoś tu ma jakieś kompleksy.

Sądzisz, że nie mam pojęcia o czym piszę? Sorki, tu sie mylisz. Każda moja wypowiedź jest przemyślana. Sorki dżordż, pomyliłeś mnie z kimś.

W takim razie gratuluję specyficznego toku myslenia. Ja napisałbym wiadomość do moderacji, bo przeglądając temat jest oczywiste, że nikt się nie przejmie tym, co napiszesz i dalej będą próbować.

Geeeez ludziska! JA NIE ŚMIEJĘ SIĘ Z KAŻDEGO, KTÓRY CHCE SZUKAĆ!!! Śmieję się z tobie podobnych i tych, którzy za bardzo kombinują, czasami granicząc z absurdem. Już to kiedyś wyjaśniłem ale może nie miałeś okazji przeczytać.

Za bardzo kombinuję, bo...? Ach, bo chciałem wszystko zebrać do kupy. Faktycznie, to jest dopiero absurd.
To jak jest bo przeczysz sam sobie, przyznajesz mi rację, kiedy mówię o oddzielaniu ściem, a potem nazywasz moje poczynania graniczącymi z absurdem. Poza tym nic tobie do tego kto jak bardzo chce kombinować.

Strashne

3m sie ciepło, ziom!

Straszny to jest pokemoniasty język, nawet używany celowo, ale rozumiem że Ci z tym dobrze i myślisz, że jak rzucisz takimi tekstami, to jesteś cool i mnie ośmieszyłeś. Osobiście nic do Ciebie nie mam, chciałem na twoim przykładzie ukazać głupotę tego, co tu robicie. Też się trzym.

Racja

W jednym się zgadzamy.

No cóż, nobody's perfect

Teraz nawet w dwóch.

Widać, tak to jest jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Napiszę byś nie musiał się wysilać -> Nie napisałem, że ty kombinujesz.

To nie zmienia faktu, że nie rozumiem czemu przeszkadza Ci, że ktoś chce kombinować. Więc mówiąc "tobie podobnych" mialeś na myśli ludzi, którzy uważają, że pisanie ciągle by dać sobie spokój jest bezcelowe i lepiej dać ludziom w spokoju pokombinować? Wszystko jasne.

A skoro mowa o czytaniu ze zrozumieniem, to ja też nie napisałem, że TY śmiejesz się z każdego, kto chce szukać...

Do tego trzeba uprawnień? Anyway, pisząc aby dali sobie z tym spokój staram się oszczędzić im rozczarowania i straconego czasu.

Wiesz, masz rację, ale po pierwsze pisząc to i tak nikogo nie przekonasz, a po drugie jeśli ktoś chce stracić czas, to jest jego sprawa i o to mi od początku chodziło.

Po prostu moim zdaniem przydałoby się wszystkim odrobinę wyluzować, przecież nie licząc postów w których ktoś po raz 100 pisze o tym samym, to w tym temacie czasem padają niegłupie pomysły. A że przekombinowane? Cóż z tego. Mogą nigdy nie znaleźć tego głupiego scyzoryka, ale mają zabawę kombinując, przecież to ciekawsze niż wbijanie kolejnego levela...

Czytam sobie temat i co chwila posty typu "nie da się, dajcie se siana". No sami powiedzcie, czy to ma sens?

@down
Wiem o tym, ale nawet jako ironii nie trawię takich zwrotów. Ja już więcej na ten temat nie napiszę, każdy ma swoją rację, więc ta dyskusja i tak do niczego nie zaprowadzi.

RookeR
26-08-2008, 11:42
@up

To "Strashne 3m sie ciepło, ziom!" było ironią (i dalej jest). Mam taką prośbe, robicie tutaj totalny offtop*, kłócice się nie na temat i wjeżdżacie sobie na ambicje... Od tego typu "dyskusji" jest Private Massage (PW). Był bym wdzięczny (i jeszcze X osób) jak byś Cię z tej funkcji korzystali...

Ps. Nie. Nikogo nie bronie, nikogo nie oskarżam...
* Wiem sam go teraz zrobiłem, ale musiałem =x

Pozdrawiam =]

Smash-Shady
27-08-2008, 00:02
Nie jestem rookstayerem, ale czytając wasze wypociny doszedłem do pewnego wniosku iż....któryś z użytkowników wspominał, ze jak położymy jakieś itamsy (vikingi etc) to ściana w ghoul roomie staje się bardziej zniszczona... (może doszliście do tego ze to bujda, ale przeczytałem ~10 stron tematu wiec wybaczcie jeśli się mylę...) Może trza użyć jakiejś mele weaponki by rozpierdykać ścianę? (np knifa co leci z bossa minosów na roku?) jeśli się mylę to przepraszam najmocniej, nie chce nikogo wprowadzać w błąd.

RookeR
27-08-2008, 00:30
@up

Jak już czytasz te wypociny to czytaj całe... Ta teoria co ją podałeś to jeden wielki Bullshit... A, no i Ci wybaczam, więc nie musisz wysyłać kwiatów i czekoladek =d.

Pozdrawiam =]

Deverley
29-08-2008, 11:30
Tak czytam i wymyslilem iz po stanieciu na tych dwoch ponktach sof prznosi sie do jaiegos np pokoju a droga do tego pokoju prowadzi przez mino maga wtedy w pokoju mino maga wchodzisz do tp i trafiasz na sof ;p

Dark Alphadron
29-08-2008, 11:35
Tak sobie myślę, że przez te wszystkie zwały spamu ten pomysł pojawił się przynajmniej 27 razy i za każdym razem został zbyty twierdzeniem, że nikt do Minotaura Maga nie wejdzie. Zresztą na Test Serverze teleport prowadził wprost do temple, ponieważ, jak to pisał Mag w księdze, jest spaczony. I wiem, że na TSie po rooku małpy ganiają, ale nie sądzę, żeby zmienili przeznaczenie teleportów, bo to oznacza masę zabawy z kodem źródłowym gry.

ParkourMaster
29-08-2008, 19:57
ja myśle, że MM i SS to zupełnie inne questy. mysle tez ze tp nie prowadzi do temple, ale na losowe miejsce na rooku (tzzzt zepsute :(), potem trzeba do Hiacyntha isc i napisac ze sie pokonalo "ucznia czarnej magii z podziemi". da nam jakies itemki, a my mozemy sie cieszyc WoCE, Brass Armor, Chain Legsami :). SSem sie na razie nie zajmuje

Japcoleusz
29-08-2008, 20:37
@up
Tp u mm prowadzi do temple (zostało to sprawdzone na tsie) pogódź się z tym.
PS. daj znać jak coś odkryjesz:D

ParkourMaster
31-08-2008, 18:46
TAK OCZYWIŚCIE, TEST SERVER JEST BOGIEM, A CIPSOFT JEST WROGIEM boniepowiedząjaksofazdobyć

UŻYTKOWNIKU, NAUCZ SIĘ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE!:D:D:D

Bercikk91
02-09-2008, 18:50
Oto co ja znalazłem na rooku, nie wiem czy to ważne czy nie ale daje screena:
http://img79.imageshack.us/img79/5116/beztytuunf7.jpg

Anitaaa
02-09-2008, 18:57
Up.~
Było omawiane parę razy, tylko nie wiem czy tu, czy w "Odpowiedz na...".

Japcoleusz
02-09-2008, 18:58
@Bercikk91

Maze of Fury - dla nie których, jest to tunel który jest związany z spike sword questem, niestety ktoś pokazywał screeny z pomocą TIBII NG, pod "magiczną" dziurą nie ma nic, zadnego pokoju, tunelu, NIC.

petepl
27-11-2008, 13:49
Witam Wszystkich:] po pierwsze chcialbym wam cos pokazac, jest to wiadomość ktorą otrzymałem od Cripsoft.

Thank you for your email.

We will not answer any questions concerning game content. However, rest
assured that we will include new secrets, quests and monsters with every
new update. We will also continue older and unfinished quests, so
rechecking doors and areas that were barred previously might now lead
onto new paths and some NPCs will have new things to say. We hope you
will enjoy exploring the new lands and secrets we have created for you.

If you have any further questions and would like to write to us again,
please attach or quote your previous email and our reply to ensure that
our help will be efficient.

Kind regards,
Valerie
Tibia Customer Support

A tu jest tłumaczenie na translate;]

Dziękują za waszą pocztę elektronową. My będzie (wola) nie odpowiadać (odpowiedź; odpowiadać) wszelkie pytania (zagadnienie) dotyczący gra zadowalać (zadowolony; zawartość). Jednak, odpoczynek (reszta) zapewniał (zagwarantował) co (żeby; który) będziemy włączać nowe tajemnice, śledztwa (poszukiwanie) i *monsters* z każdym nowym udoskonaleniem. także będziemy kontynuować (przedłużać) starszy i *unfinished* śledztwo (poszukiwanie; szuka), tak (więc) resprawdzający (sprawdzenie; porównujący; porównanie) drzwi i przestrzenie które były zakazywane zawczasu teraz mógłby prowadzić (kierować) na nowe ścieżki i niektóre (pewna ilość; niedużo) *NPCs* będzie mieć nowe rzeczy mówić (przemawiać). mamy nadzieję wy być cieszyć się badać nowe ziemie i tajemnice stworzyliśmy dla was. Jeżeli wy macie wszelki dalej (dalszy) zadaje pytanie (podaje w wątpliwość; pytanie; zagadnienie) i chciałby pisać my (USA; amerykański) znowu, sprawiać przyjemność (proszę) przywiązują albo cytują (brać w cudzysłów) wasz poprzedzający (przed; poprzedni) poczta elektronowa i nasz odpowiadają zapewniają żeby nasza pomoc będzie efektywny. Życzenia najlepsze, *Valerie* *Tibia* Poparcie Klienta

Czy moglby to ktos dokladnie przetlumaczyc bo ja nie czaje z tego za duzo;]
Czekam na odpowiedzi!:]

Rocket Slayer
27-11-2008, 15:06
Wypchaj się archeologu. Nie łaska kogoś znajomego poprosić lub na priv? Angielskiego nawet w przedszkolu uczą...

Aff... a jaką wiadomość napisałeś? Domagałeś się ujawnienia tajemnic?

petepl
27-11-2008, 16:14
w wiadomości ktorą napisalem zadałem tylko 2 pytania. Pytanie pierwsze:
Czy istnieje taki Quest na Sword Of Fury.
Pytanie 2:
Czy mogłbym dostać choćby najmniejszą wskazówke dotyczącą tego Questa? miejsce gdzie mogłbym zacząć swoje poszukiwanie.

Pethaf
27-11-2008, 16:37
To jest forum związane z tibią, a nie z frytkami, Cripsoft powinien udzielać informacji na temat zawartości tłuszczu i melaminy w ich produktach ^^ no chyba że chodziło Ci o Cipsoft. Nie oni, są od tibi, a nie od produkcji gumowych wagin (cip :P)

petepl
27-11-2008, 16:48
Ku**a nie draznic mnie...To jest Forum mamy tu omawiac Tajemnice Rookgardu wiec lepiej pomuzcie mi to dokladnie przetlumaczyc slowo w slowo co oni mi odpisali;] Nie klucmy sie tu:/

Pethaf
27-11-2008, 16:52
Skoro wysłałeś do nich wiadomość, jak mniemam po an(g)ielsku, to chyba powinieneś też zrozumieć co oni do Ciebie piszą.

Golden-Sword
27-11-2008, 16:56
Pethaf
Naprawdę z wielkim trudem przyznaję ci rajcie.

nikt nie wie lub nie chcą powiedzieć czy taki qest istnieje .
Moim zdanie nie ma takiego qest

petepl
01-12-2008, 15:21
Skoro wysłałeś do nich wiadomość, jak mniemam po an(g)ielsku, to chyba powinieneś też zrozumieć co oni do Ciebie piszą.

Pisałem wiadomość z częściową pomocą translate.pl ;] no moze ktos to przetlumaczyc?:D

Pan Klocek
01-12-2008, 17:13
Pisałem wiadomość z częściową pomocą translate.pl ;] no moze ktos to przetlumaczyc?:D

Zaraz ci przetłumaczę bo widzę że się nie odczepisz. Ale proszę cię zastanów się tak na serio: "czy CipSoft kiedykolwiek, komukolwiek, powiedział jak zrobić/czy można zrobić jakiś quest?"

EDIT
Thank you for your email.

Kind regards,
Valerie
Tibia Customer SupportDziękujemy za Twój email

Nie odpowiadamy na pytania odnośnie gry (chodzi o "zawartość" czyli questy, potwory, NPC'e). Niemniej jednak, proszę być pewnym, że umieścimy nowe sekrety, questy, potwory z każdym nowym updatem. Również odświeżamy i dokańczamy stare niedokończone questy, więc ponowne sprawdzanie drzwi i zasypanych przejść może odkryć przed tobą nowe ścieżki, a niektórzy NPC będą mieli coś nowego do powiedzenia. Mamy nadzieje, że będziesz dobrze się bawił odkrywając nowe miejsca i sekrety, które dla was przygotowaliśmy.

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania i masz ochote napisać do nas raz jeszcze, prosimy zacytować poprzednią wiadomość i tąodpowiedź aby upewnić się, że nasza pomoc będzie wystarczająca.

Z wyrazami szacunku
Valerie
Tibia Customer Support

Czyli można to streścić do: srutututu majty z drutu, nie dajemy gotowych spoili, sam se graji sam se odkrywaj. Bye.

Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo wogóle umieściłą sobie regułe w skrzynce i samo odpowiada.

@DOWN
Heh za późno ;)

Rabus_1
01-12-2008, 17:17
@up
nie trudź się, ja już to zrobiłem :)

Wersja Oryginalna

Kind regards,
Valerie
Tibia Customer Support

Wersja Polska

Nie odpowiemy na żadne pytania dotyczące zawartości gry. Jak kolwiek,
zapewniliśmy, że będziemy dodawać nowe sekrety, zadania i potwory w każdym
kolejnym update. Tak samo będziemy kontynuować starsze i nie dokończone zadania,
więc sprawdzanie drzwi i miejsc które były wcześniej zablokowane może teraz poprowadzić
na nowe ścieżki, a niektórzy NPC będą mieli nowe rzeczy do powiedzenia. Wierzymy, że
będziesz szczęśliwy odkrywając nowe miejsca i sekrety które dla Ciebie stworzyliśmy.

Jeśli masz więcej pytań i chciałbyś napisać do nas ponownie, dołącz lub zacytuj proszę twój
poprzedni e-mail i naszą odpowiedź, aby nasza odpowiedź była efektywna

Z poważaniem
Valerie
Tibia Customer Support

Rocket Slayer
01-12-2008, 17:29
Ciao! Knajtmaruś, po ostatniej upojnej nocy zdradził mi sekret Rookgaardu, fakt, trochę mnie to kosztowało, no ale było nam milusio :* (nawet nie zgadniecie misiaczki, gdzie Maruś wytatuował sobie tajemnice tej wysepki. Mrrrrrau ;]

Na plecach jak Scotfield z Prison Break X-d

@Pan Klocek, Rabus_1

Po cholerę mu to tłumaczycie? Niech się sam nauczy lub niech spyta znajomych/rodzinę...

Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo wogóle umieściłą sobie regułe w skrzynce i samo odpowiada
No a jak... chciałoby Ci się odpisywać ręcznie na dziesiątki podobnych pytań? Ctrl + c, Ctrl + V - dokładnie

Valderor
01-12-2008, 17:48
Założe się, że ma to w notatniku żeby tylk zrobić ctrl + c ctrl + v, albo w ogóle umieściła sobie regułę w skrzynce i samo odpowiada.

Rofl, to by całkiem wiele wyjaśniało.

(Żeby nie było offtopicu) Owszem, Cipsoft nigdy nie odpowiedział na pytanie, czy dany konkretny "mityczny quest" istnieje. Ale za to potwierdzili ogólnie, że owszem, w Tibii istnieją nieznane/nieodkryte questy. Czy spike sword jest jednym z nich - tego już nie wiadomo :-/

Luker's
01-12-2008, 18:11
Co do tych tajemniczych questów i SoF to powiem tak...

Uważam że jet to możliwe... Lecz nie powinno być powtarzane teorie z dawnych czasów .
Ile ich jest ??? około z 50...

BaniuPPL
11-12-2008, 19:58
Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :) Moze nasza skromnosc nam pomoze AWE i Powodzenia co wy na to xD :):baby::baby:

Rocket Slayer
11-12-2008, 21:06
[QUOTE]Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD
Głupcze, chcesz to przeszukaj cały Rookgaard sam tylko nie wkręcaj do tego niewinnych newbie i innych niewinnych duszyczek!

Cipki same poinformowały, że nic na Rooku się nie zmieniło jeśli chodzi o questy i pomyślą dopiero nad tym robiąc next update.

moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :)
ALT + F4
co wy na to xD :):baby::baby:
a my na to jak dziecko neo na neostradę! Rusz dupę i szukaj na własną rekę :baby: :baby: <więcej emotek się nie dało? :baby:

Pan Klocek
11-12-2008, 21:07
Drodzy rookstayerzy apeluje do wszystkich, Panie Klocek i inni. Postarajmy sie jeszcze raz po tym update przeszukac caly rookgaard, sami widzicie co sie dzieje. Nowe zdobycze na Mainlandzie GOLDENT BOOTS i GREAT SHIELD moze jednak tego SSa da sie jakos latwo zdobyc :) Moze nasza skromnosc nam pomoze AWE i Powodzenia co wy na to xD :):baby::baby:

Nie ma sprawy. Wiesz co, wiem nawet gdzie na 100% powinieneś zacząć aby ruszyć z tym questem. Idź do BIBLIOTEKI. Jak przeczytasz wszystkie książki i genezis będziesz miał w małym palcu to zgłoś się raz jeszcze :)

Zadziwiające jak to ludzie wolą pickować cały Rookgaard, taszczyć jakieś trupy do 7 grobów, bić Mino z fista (;)), sikać na punkty od SoF, chodzić w kółko naśladując ghoula, a przeczytanie tych kilku książek sprawia im TYLE trudności! Siedzą na Rookgaardzie od lat, znają każdy kamyk i drzewo, ale książek się nie ruszą. Ehhh no i pozostaje jeszcze kwestia czytania ze zrozumieniem, nie wspominając o interpretacji i łączeniu faktów. Marny jest żywot prawdziwych questów w Tibi i jej mitów oraz legend.

EDIT

I PO RAZ KOLEJNY! NA MIŁOŚĆ BANORA SPIKE SWORD TO NIE TO SAMO CO SOF. Fuuuuuuuuuuuuu

Dreamers
15-12-2008, 14:58
@Klocek

Można wiedziec czemu przestałeś grac?
btw mam jeszcze jedną teorię ale jej wam nie podam :> Klocek, jak kiedys wbijesz na titanie to Ci powiem.

.N3pt3r.
15-12-2008, 15:20
Nie ma sprawy. Wiesz co, wiem nawet gdzie na 100% powinieneś zacząć aby ruszyć z tym questem. Idź do BIBLIOTEKI. Jak przeczytasz wszystkie książki i genezis będziesz miał w małym palcu to zgłoś się raz jeszcze :)

Zadziwiające jak to ludzie wolą pickować cały Rookgaard, taszczyć jakieś trupy do 7 grobów, bić Mino z fista (;)), sikać na punkty od SoF, chodzić w kółko naśladując ghoula, a przeczytanie tych kilku książek sprawia im TYLE trudności! Siedzą na Rookgaardzie od lat, znają każdy kamyk i drzewo, ale książek się nie ruszą. Ehhh no i pozostaje jeszcze kwestia czytania ze zrozumieniem, nie wspominając o interpretacji i łączeniu faktów. Marny jest żywot prawdziwych questów w Tibi i jej mitów oraz legend.

EDIT

I PO RAZ KOLEJNY! NA MIŁOŚĆ BANORA SPIKE SWORD TO NIE TO SAMO CO SOF. Fuuuuuuuuuuuuu

Święta Racja Panie Klocku :)

To prawda, każdy rookmastah szuka czegoś nie wiedząc czego...
Wiemy że szukają SoF ale nie czytają książek, dlaczego?
No właśnie, brak ochoty i lenistwo bo lepiej jest huncić Newbie za to że ukradli worek z ciałami niż poświęcić parę godzin na odczytanie książek z biblioteki :)

Marcin24
16-12-2008, 18:21
sof jest nie do zdobycia, ale jakos go zdobyl kolega kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi twojego najlepszego kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi kolegi...
Daj dowód, że nie da się zdobyć.

.N3pt3r.
16-12-2008, 18:48
Daj dowód, że nie da się zdobyć.

Nie da dowodu bo go brak... Jednakże 2 osoby miały ten Miecz :)

Marcin24
16-12-2008, 19:12
Nie da dowodu bo go brak... Jednakże 2 osoby miały ten Miecz :)
To trzeba go znaleźć, a nie na forum z czymś takim.

.N3pt3r.
16-12-2008, 19:22
To trzeba go znaleźć, a nie na forum z czymś takim.

Tak, może i racja... Bez urazy dla wszystkich ale na takim forum to się nie doszuka niczego... Wpisując w Szukaj słowo "SoF" wyskakuje 1000 plagiatycznych tematów z nazwą coś w stylu " MAM SOF OŁ JEA"

Co do tego dowodu to raczej się kłania "Biblioteka u Seymoura"

Szpec
16-12-2008, 22:21
Ja sie teraz zajmuje czytaniem forów Brazylijskich. Ktoś kiedyś powiedział że najbliżej rozwiązania zagadki jest pewne brazylijskie forum, więc sobie zajrzałem.

Z ciekawszych rzeczy posiadam tekst:

- Ninja Trovador: One of the users of the forum Rookgaard of Tibia Br better known. Jura has a sword that makes some ... Two years. Had a Level 32 in Rookgaard, which ended up being deleted. At least give more clues that the two from above: it says that you must be premium account for it and that the NPC is the key Louie.

Ogólnie, to wrzuccie sobie to na translator, tutaj jest troche ciekawych rzeczy.
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=39749

Polecam wam dużo czytać i szukać jeżeli chcecie coś osiągnąc. Niestety fora polskie do tego nie są najlepsze ze wzgledu na duza ilosc dzieci neo.

Z takich tam bzdetów to wiem jeszcze że Sword of Fury nie da się wziąść w tym queście na własność. Głównym celem podobno jest zniszczenie go (?). Tak wynikało z postów z torga

Luker's
16-12-2008, 22:36
No to się spisałeś...
Jak coś będziesz miał to napisz...

Tas
16-12-2008, 22:53
Który to już temat o SoFie? 54543241?

Wiem dobrze że nie dacie sobie z tym spokoju ale może znajdą się tacy co nie wieżą o bzdury o mieczyku z kolcami... Wiem że mnie skrytykują ci którzy ślepo poświecą całe lata na szukanie odpowiedzi której nie znajdzie .

Pzdr :D

.N3pt3r.
16-12-2008, 23:33

Wiem dobrze że nie dacie sobie z tym spokoju ale może znajdą się tacy co nie wieżą o bzdury o mieczyku z kolcami... Wiem że mnie skrytykują ci którzy ślepo poświecą całe lata na szukanie odpowiedzi której nie znajdzie .

może 100? z tym że ten jest normalny a nie z samych postów takich jak ty piszesz?

@topic :

No to Brazole są przypały....

Pan Klocek
17-12-2008, 09:12

Po pierwsze "wierzą", a po drugie, wiara to w mowie potocznej oznacza przekonanie o czymś. W religioznawstwie natomiast polega na przyjęciu istnienia lub nie istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt. I tu bym się zgodził, część ludzi ślepo wierzy (dokładnie w miecz z kolcami, spike sword), a co z tym małym procentem którzy WIEDZĄ, a nie wierzą (i rozróżniają SoF od SS)?

@Szpec
Ja sie teraz zajmuje czytaniem forów Brazylijskich. Ktoś kiedyś powiedział że najbliżej rozwiązania zagadki jest pewne brazylijskie forum, więc sobie zajrzałem.

Z ciekawszych rzeczy posiadam tekst:

Cytuj:
- Ninja Trovador: One of the users of the forum Rookgaard of Tibia Br better known. Jura has a sword that makes some ... Two years. Had a Level 32 in Rookgaard, which ended up being deleted. At least give more clues that the two from above: it says that you must be premium account for it and that the NPC is the key Louie.
Ogólnie, to wrzuccie sobie to na translator, tutaj jest troche ciekawych rzeczy.
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=39749 (http://urlguard.net/l/http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=39749)

Polecam wam dużo czytać i szukać jeżeli chcecie coś osiągnąc. Niestety fora polskie do tego nie są najlepsze ze wzgledu na duza ilosc dzieci neo.

Z takich tam bzdetów to wiem jeszcze że Sword of Fury nie da się wziąść w tym queście na własność. Głównym celem podobno jest zniszczenie go (?). Tak wynikało z postów z torga

Daj spokój, wielokrotnie Brazylijczycy z tego forum wygłaszali brednie i próbowali wkręcić społeczność Tibi, nie tylko w SoFa ale i inne questy. I w dodatku ten tekst z translatora, o matko, można się pochlastać.
Jeśli ktoś Ci powie, że posiada Spike Sowrda na rooku, to od razu może dać mu ignora, albo przestać czytać jego posty.

<hmm>
17-12-2008, 12:10
I tu bym się zgodził, część ludzi ślepo wierzy (dokładnie w miecz z kolcami, spike sword), a co z tym małym procentem którzy WIEDZĄ, a nie wierzą (i rozróżniają SoF od SS)?

Ludzie nie wiedzą nic o SoF w rozumieniu takim jak Ty to czujesz. Przyjmij dla uproszczenia, że po prostu mylą i nazywają `miecz z kolcami` raz SS raz SoF.

Tak naprawdę jeśli nagrodą z questu nie będzie miecz, którym można walić po głowach `snejki i bugi`.. to większość ma ten quest w dupie.
Jeśli jest prowadzona tu `dyskusja` to tylko o zdobywaniu miecza, cała reszta(bajki i baśnie - rpg) to brednie nie związane z tematem.
Puki to do Ciebie nie dotrze, będziesz pisał posty i ciągle się dziwił, że wiekszość je ignoruje i nie podejmuje dyskusji.

@topic
Ktoś zwrócił uwagę, że po tym(?) update zaczęły się respic różne itemy w komnacie z copper key'em? (możliwe ze mam zwidy, ale raz 5min po server save znalazłem tam dzbanek a innym razem sword, dziwne bo dokladnie na wodzie)

.N3pt3r.
17-12-2008, 15:41
Po pierwsze "wierzą", a po drugie, wiara to w mowie potocznej oznacza przekonanie o czymś. W religioznawstwie natomiast polega na przyjęciu istnienia lub nie istnienia czegoś bez żadnego dowodu wiarygodnie potwierdzającego ten fakt. I tu bym się zgodził, część ludzi ślepo wierzy (dokładnie w miecz z kolcami, spike sword), a co z tym małym procentem którzy WIEDZĄ, a nie wierzą (i rozróżniają SoF od SS)?

@Szpec

Daj spokój, wielokrotnie Brazylijczycy z tego forum wygłaszali brednie i próbowali wkręcić społeczność Tibi, nie tylko w SoFa ale i inne questy. I w dodatku ten tekst z translatora, o matko, można się pochlastać.
Jeśli ktoś Ci powie, że posiada Spike Sowrda na rooku, to od razu może dać mu ignora, albo przestać czytać jego posty.

Tak, to prawda.. brazole nie jedno krotnie zgłaszali różne spamy co potem się okazuje? Brazylijska dobranocka!
ale muszę przyznać niektórzy brazole na Rookgardzie potrafią pokazać klasę :)

Valderor
26-12-2008, 20:22
Święta w toku, więc postanowiłem zabawić się w Świętego Mikołaja i podarować poszukiwaczom mitów informację, która (jak sądzę) nie była dotąd powszechnie znana. Mnie nie udało się wycisnąć z niej nic istotnego, ale może ktoś inny będzie miał więcej szczęścia?
http://img123.imageshack.us/img123/6858/bearroomactiontileaz9.png
Zastrzegam, że nie propaguję ani nie pochwalam OTSów, ale nie miałem jak w inny sposób tego pokazać.

Edit @ down:
Dość dużo napisano o mapie, która swego czasu została wykradziona z Cipsoftu, i chyba nie ma sensu, żebym tutaj powtarzał te informacje. Kto się interesował - ten raczej wie, co jest widoczne na screenie.

.N3pt3r.
26-12-2008, 20:46
@ up
Nie rozumiemy do końca tej wypowiedzi.. dla nowych bedzie to trudne więc może jakiś Spoil?

Szpec
27-12-2008, 12:22
tzw. pole akcji które coś robi ale nie wiadomo co.

Vermilion
27-12-2008, 17:01
Jeśli mi się wydaje, jest to zejście do miejsca gdzie znajdujemy klucz do bear roomu. W oskryptowanym miejscu normalnie stoi po prostu skrzynka, z której wyciągamy klucz.

Szpec
27-12-2008, 18:11
Nie. W tym miejscu jest woda, taki mały wystający skrawek.
Skrzynia jest 1 kratke w prawo a potem w dół od drabinki

--Ogorek--
28-12-2008, 16:25
moglby ktos dac screena tych punktow (chodzi mi o dokladne podanie) a nie na mapie :) thx

Veloire
28-12-2008, 20:12
Idąc teorią "spływu" może tam odpływa znikający z wysepki miecz B)
Będę musiał się tam wybrać... z wędką xD

michalek12
29-12-2008, 10:33
Widziałem na jednym ze zdjęć z awansami dla tibia.pl, że w Katana room jest jakiś teleport. Chyba go wcześniej nie było? Do czego on prowadzi?

Anitaaa
29-12-2008, 10:40
~Up.
Wejdź, to się przekonasz... Ale skoro chcesz wiedzieć, to ten teleport prowadzi za drzwi tego pomieszczenia gdzie się znajduje. A kiedy go dodano? Hum. Nie pamiętam, ale już jakiś czas temu.

Zalgadis
29-12-2008, 10:59
Tzw. pole akcji które coś robi ale nie wiadomo co.

Skąd wiesz że jest to pole akcji?
Jeżeli tak, to gratki, bo to może dać nam duże pole wybicia.

Michoss
29-12-2008, 11:38
Miałem kiedyś tą mapę. Więc powiem ci, że wszystkie pola akcji na tamtej mapie są wypełnione 'czystką' której autorzy Map editora nie zdefiniowali (bo nie była nikomu potrzebna). Trzeba by sie tam skoczyć i zobaczyć, czy z tą wodą nie da się zrobić nic ciekawego.

Oczywiście, nie wiemy czy od 7.6 nie zmieniło się to miejsce, lub jego działanie. Możliwe, że teraz to pole akcji jest gdzie indziej.

Albertus
31-12-2008, 11:23
widziałem parę postów ze cip nie lubi rookstayerow

powiem wam jedno , dla nich liczy sie osoba kora ma pacc albo go nie ma. a nie main czy rook , 100 level czy 5 .

EnpeceThief
15-02-2009, 21:27
ja wiem kto moze nam podpowie
na świecie Isara:
Na trade: ok. 17:02 Rookguardian de'Bove [103]: sell magiclight wand 40k
-
17:07 Enpece Thief [6]: jak do mino maga dojsc
17:07 Rookguardian de'Bove [103]: Idz na main
-
17:35 Enpece Thief [6]: to skad masz magic light wand?
17:36 Rookguardian de'Bove [103]: Apprentice Sheng

:flaga_pl:

on cos wie na ten temat (na 90%)

@edited:
przechwytywanie pakietów Klient<->Serwer T.ibi.aP.ro.xy by BlackdTools (z dotami bo sie na T.i..bia.Pro gwiazdki >no wiecie)

ten program natchnal mnie na pewien hack NIE SZKODZACY NIKOMU!

opisze w nowym temacie
~

I jeszcze jedno: przeskanujcie te kamienie w wodospadach - WSZYSTKICH i WSZYSTKIE
Sory za taki spammmmmm

Szpec
15-02-2009, 21:39
ja wiem kto moze nam podpowie
na świecie Isara:
Na trade: ok. 17:02 Rookguardian de'Bove [103]: sell magiclight wand 40k
-
17:07 Enpece Thief [6]: jak do mino maga dojsc
17:07 Rookguardian de'Bove [103]: Idz na main
-
17:35 Enpece Thief [6]: to skad masz magic light wand?
17:36 Rookguardian de'Bove [103]: Apprentice Sheng

:flaga_pl:

on cos wie na ten temat (na 90%)

@edited:
przechwytywanie pakietów Klient<->Serwer T.ibi.aP.ro.xy by BlackdTools (z dotami bo sie na T.i..bia.Pro gwiazdki >no wiecie)

ten program natchnal mnie na pewien hack NIE SZKODZACY NIKOMU!

opisze w nowym temacie
~

I jeszcze jedno: przeskanujcie te kamienie w wodospadach - WSZYSTKICH i WSZYSTKIE
Sory za taki spammmmmm

Lol. Chodzilo mu o to ze jak chcesz sobie mino magi ubijac to rob to na mainie, a MLW leci z Shenga. Ameryki nie odkryłes.

skalinho
19-03-2009, 10:30
Ktos tam powiedzial cos takiego:

miejsce 1 - na terenie respawnu poison spiderów. (atak trucizną)
miejsce 2 - na terenie respawnu rotwormów. (atak melee)
miejsce 3 [ - na terenie respawnu skeletonow? (atak - wysysa życie). Bardziej prawdopodobne miejsce na PACC zone.

co do punktu 3. w tym miejscu znajduje sie dziora ktora jest zastawiona czyms...

Beh0lder
19-03-2009, 15:07
Ktos tam powiedzial cos takiego:

miejsce 1 - na terenie respawnu poison spiderów. (atak trucizną)
miejsce 2 - na terenie respawnu rotwormów. (atak melee)
miejsce 3 [ - na terenie respawnu skeletonow? (atak - wysysa życie). Bardziej prawdopodobne miejsce na PACC zone.
No powiedzial to miszczu shadow <lol>

co do punktu 3. w tym miejscu znajduje sie dziora ktora jest zastawiona czyms...
Tak chmarą noobków którzy chcą spajka :o

Vistek
20-03-2009, 19:01
tunele sa odpowiedzia
szczegolnie tam gdzie woda
"Gdy spike sworda brakuje, napewno w wodzie nurkuje
5 lat sie meczyliscie a ja zaledwie podczas przechodzenia rooka to odkrylem :]

Beh0lder
20-03-2009, 19:05
"Gdy spike sworda brakuje, napewno w wodzie nurkuje
5 lat sie meczyliscie a ja zaledwie podczas przechodzenia rooka to odkrylem :]

Rly?!?1?1?!? A ja myslalem ze go czarna dziura zassała :( to teraz oświec nas jak go zdobyc pl0x!!1111!!!!1 ;(

PSP
21-03-2009, 16:24
@up
Kiedy zrozumiesz że takim zachowaniem pokazujesz, iż twoja inteligencja sięga 0?

@topic

Tak jak to poruszono nie dawno, "Gdzie on jest kiedy go nie ma?".Chodzi o SoF'a, gdzie on może się znajdować kiedy go "znikniemy"? Przytoczę słowa "Tylko skromny człowiek może dotknąć Miecza Furii."
Pytając CipFrieda odpowiada nam "I'm Humble monk." Może po zniknięciu Cip go trzyma?

Marcin24
21-03-2009, 16:50
Może po zniknięciu Cip go trzyma?
Świątynny mnich to poczciwa osoba, która cieszy się z każdej rozmowy. Może zaświadczysz mu tego zaszczytu i pogadasz z nim o tym? Kto wie, może gdy się z nim zapoznasz lepiej to poznasz nie tylko to, ale o wiele więcej...

PSP
21-03-2009, 19:47
Och.... Może od razu postawi mi herbatę u dixi?.. To tylko przypuszczenie bo kto inny na Rooku jest "Humble"?

Beh0lder
21-03-2009, 20:49
@up
Kiedy zrozumiesz że takim zachowaniem pokazujesz, iż twoja inteligencja sięga 0?
A kiedy noobki zrozumieja , ze pisanie rzeczy po raz setny nic nie da?

T Przytoczę słowa "Tylko skromny człowiek może dotknąć Miecza Furii." Ile razy bylo mowione , że humble moze miec kilka(nascie?) znaczeń i to niekoniecznie musi byc odpowiednik tego slowa w jezyku polskim.
np. jest w niemieckim a nie ma go w innych jezykach

Pytając CipFrieda odpowiada nam "I'm Humble monk." Może po zniknięciu Cip go trzyma?
Tak ciekawe jakim cudem sof znika po czym spada on Cipfrendowi na łeb...
Zastanow sie czy to wogole mozliwe , że sof po zniknieciu dziwnym trafem pojawia sie u jakiegos npc.

@down
1 pokorny
2 skromny
3 niski
4 potulny
5 niepokaźny
6 czuły
7 upokarzać
8 poniżyć

PSP
21-03-2009, 22:57
@up
Masz swoje kilka<naście> znaczeń słowa humble -
1 skromny
2 pokorny
3 poniżać; upokarzać

OMG NIE MOGE POLICZYĆ ILE TEGO BO MI TO 3 DNI ZEJDZIE :(

Słownik plx.?

Vincyl
22-03-2009, 21:23
No wiec ja spytam moze troszke odbijajac od tematu xD
Ile jest ksiag na rooku i gdzie je mozna zdobyc bo chcialbym miec cala biblioteczke w plecaku i troche poczytac :P

Rocket Slayer
22-03-2009, 22:20
Biblioteka (8+) + mino hell (1? 2?) + Bear room (?)

Pacc? Nie kojarzę by się tam cokolwiek z tych rzeczy respiło... albo to zwykła skleroza ;p

Vincyl
23-03-2009, 14:14
No na mino hellu znalazlem tylko ta co na stole lezala ;s
a po stronie pacc?

Vyohman
23-03-2009, 20:47
Na rooku jest odkryte wszystko co sie da i nie znajdziecie nic ciekawego w książkach.

Marcin24
23-03-2009, 21:12
Na rooku jest odkryte wszystko co sie da i nie znajdziecie nic ciekawego w książkach.
Widać jaka jest Twoja wiedza na temat Rookgaardu skoro twierdzisz, że w książkach nic nie ma. Lepiej się już nie odzywaj i zachowaj resztki honoru.

Vincyl
24-03-2009, 14:47
czy ja pisze ze chce cos znalezc? ...
ja mam ochote poczytac i pytam gdzie znajde te ksiazki moze ktos mi w koncu pomoze?

Ogest77
24-03-2009, 17:20
Według mnie jak SoF znika to poprostu znika, a nie sie teleportuje.
Mogę się mylić, ale według mnie w książkach (z biblioteki) jest historia Rookgaardu więc raczej nie znajdziemy tam nic o trójpunkcie.Ale są jeszcze książki z Mino Hell itp. :D
SRY za wszystkie błędy.

Old_Game
24-03-2009, 18:52
Ludzie wy jesteście chorzy ? Skończcie z tym nie zajmujcie sie głupotami zróbcie w swoim życiu coś ciekawego!!

Ta jak twoje Super Inteligentne Tematy?

Mestru8
24-03-2009, 19:42
Biblioteka (8+) + mino hell (1? 2?) + Bear room (?)

O ile mnie pamięc nie myli to jeszcze przy quescie na short sworda jest book. Chyba ze po najnowszym Update sie cos zmieniło.

Vincyl
24-03-2009, 20:13
Wiec w mino hell jest 1 na stole i 3 w skrzynce, lecz te ze skrzynki to sa takie same jak z bear roomu ;s
a na premium sa jakies ksiazki? bo pewnie jak jest cos zwiazane z SoF'em to na 100% musi byc cos dla pacca jakas informacja albo jakas ksiazka bo watpie zeby Cipsoft zaniedbala "lepszych graczy" tam cos musi cos byc...

Ogest77
24-03-2009, 21:35
@up
Masz rację oni nigdy ich nie zanidbują :)

Beh0lder
24-03-2009, 21:51
Wiec w mino hell jest 1 na stole i 3 w skrzynce, lecz te ze skrzynki to sa takie same jak z bear roomu ;s
a na premium sa jakies ksiazki? bo pewnie jak jest cos zwiazane z SoF'em to na 100% musi byc cos dla pacca jakas informacja albo jakas ksiazka bo watpie zeby Cipsoft zaniedbala "lepszych graczy" tam cos musi cos byc...

Jakundaf desert , troll mountain , hellgate , bazyliszek , spike sword i jego 2 punkty , m walle u elfow i kilka innych wszystkie sa na faccu i wszystkie robi knightmare więc nie sądze aby cos bylo na paccu (oczywiscie moge sie mylic)

Robmen
24-03-2009, 22:02
Ehh... Juz sam niewiem czy wierzyc w mozliwosc zdobucia SoFa czy nie :baby:

Vincyl
24-03-2009, 22:11
@ 2 up
Tylko ze co kolejny update to nowosci tylko dla paccu myslisz ze dlaczego skasowali aole zeby kupic pacca i blessy nabywac jakby poszukac dokladnie na pacc to pewnie bysmy cos znalezli ale przeciez nikt nie przeczyta wszystkich ksiazek z tibii ;p

DK-LOG.911
25-03-2009, 07:43
nawet jezeli cos ma zwiazek z sofem to NAJPRAWDOPODOBNIEJ jest na rooku

Mestru8
25-03-2009, 13:26
@up
Nie najprawdopodobniej tylko na 100% i to w najstarszej części rookgardu (co oznacza ze tereny dla pacc odpadają) Lecz nie było też wtedy wysepki z sofem. Rozwiązania trzeba szukac na tej części rooka która istniała po powstaniu wysepki z SoFem.

Beh0lder
25-03-2009, 14:24
@ 2 up
Tylko ze co kolejny update to nowosci tylko dla paccu myslisz ze dlaczego skasowali aole zeby kupic pacca i blessy nabywac jakby poszukac dokladnie na pacc to pewnie bysmy cos znalezli ale przeciez nikt nie przeczyta wszystkich ksiazek z tibii ;pAola zostaly z tego co wiem >.> a pozatym te iles tam % ze sie przedmiotu nie straci od tych 4 blessow to i tak duzo .

@dk-log
Mozliwe ale nie wykluczone , że sof mialbyc jakas bronia poczatkowa po wyjsciu na main dla knightow zanim powstal isle of destiny

Spiderman
25-03-2009, 14:55
Ja tylko się wypowiem do wszystkich niedowiarków.
Sposób na zniknięcie SOF'a został odkryty po bardzo długim czasie, więc z kąd wiecie że po długim czasie nie odgadnie ktoś sposobu na jego zdobycie?
Z kąd?
W boga też nie wierzysz?

tralalala123
25-03-2009, 16:04
@Spierman

nie wszyscy wierza w Bogow. Zreszta co Oni do tego maja? Znajdz inny przyklad bo Ci to nie wyszlo.

Rozmawiajmy o grze.

Jednak masz racje z tym odkryciem sposobu na znikniecie, troche czasu minelo zanim sie cos wydarzylo.

Vincyl
25-03-2009, 16:12
@ 2 up
Pisze sie "skad" xD

@Mestru8
A ktora czesc rooka pojawila sie rowno z wysepka?

ruszka
25-03-2009, 16:24
ok... Mój kolega twierdzi jak otworzyć room z mino magiem. Mówi że trzeba jakieś "runy". Pokazał mi to na trade: Powiedział że to ma coś wspólnego z MM.
Czy coś takiego na rooku istnieje ?? (TO NIE FAKE!)
http://img510.imageshack.us/img510/2777/minomag.png (http://img510.imageshack.us/my.php?image=minomag.png)
nie mówcie ze jestem nub bo to się z kąśtam, bo nie znam za bardzo zagadek mino maga.

Beh0lder
25-03-2009, 16:26
Ja tylko się wypowiem do wszystkich niedowiarków.
Sposób na zniknięcie SOF'a został odkryty po bardzo długim czasie, więc z kąd wiecie że po długim czasie nie odgadnie ktoś sposobu na jego zdobycie?
Z tad , że ten quest nie istnieje ani nie istnial.

W boga też nie wierzysz?
Nie wierze.

@up jestes noobem... :D
A tak naprawde to sie respi na tutorialu u santiaga i ma tyle wspolnego z sofem co nic

ruszka
25-03-2009, 16:53
Oszukał mnie debil jeden :S

Mestru8
25-03-2009, 19:46
@Mestru8
A ktora czesc rooka pojawila sie rowno z wysepka?
Nie wiem czy dobrze mowie (uwielbiam skleroze ^^) ale chyba częśc wschodnia oraz podziemia. Terenów dla pacc jeszcze wtedy nei było.
Powtarzam NIE jestem pewien.
@edit
Podziemia oczywiscie te na terenach wschodnich.