zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trójpunkt Sworda of Fury !

Stron : [1] 2 3

Corriesto
04-05-2007, 00:01
Dnia owego pamiętnego, zainspirowany słowami osoby która jako pierwsza odkryła sposób na zniknięcie SoFa, postanowiłem opublikować moje spostrzeżenie :

Są dwa punkty po których należy przejść aby spowodować zniknięcie SoFa ! Przemyślałem całą tę sprawę i stwierdziłem że musi być gdzieś trzeci punkt w którym po tp, SoF się znajduje !

Jak dotąd odkryłem tylko tyle że punkty te w tibians.earth na poziomie 0 połączone z miejsca 1 do 2 idealnie przecinają wyspę z SoFem !

Mam nadzieję że zainteresuje was ten fakt, daje on wiele do myślenia...
Obecnie nie mogę wstawić zdjęcia ani linku bo taki jest tutaj regulamin :(
Ale pewnie umieszczę na tibia.org.pl

Corriesto
04-05-2007, 00:03
Rezerwuję sobie ten temat do edycjii, zapewne wkleję tu screen lub link jak spełnie podpunty regulaminu...

Michoss
04-05-2007, 00:31
Masz rację, to bardzo ciekawe. Ba, więcej. Wykreśliłem trójkąt równoboczny z tych dwóch punktów.
Trzeci punkt wypada gdzieś w okolicy kanałów z ratami na pacc zone i KORYTARZA Z RYBĄ. Już od jakiegoś czasu zaciekawiała ona rookstayerów.

Kshaq
04-05-2007, 01:06
Dobra ale przecięcia prowadzisz pod jakim kontem chcesz... Masz kilkaset (jak nie więcej) możliwości przecięcia się tych dwóch punktów xD Sam próbowałem to zrobić, ale przy rozważaniu każdej możliwej pozycji dałem sobie spokój...

Michoss
04-05-2007, 01:13
eee....co?
Trójkąt Równoboczny, nie równoramienny. Trójkąt równoboczny ma wszystkie boki równe, i każdy kąt 60*, więc są tylko dwie opcje.

Kshaq
04-05-2007, 10:52
Nie musi być równoboczny... A może Nightmare był cienki z matmy i wykombinował cokolwiek ;]

Fpitolony w sprawe
04-05-2007, 11:00
Cienki z matmy? o0, a to ciekawostka ^^, raczej az taki przypadek, by sie nie zdarzyl, no chyba, ze specjalnie tak zrobil, zeby zainteresowac, albo znowu ludzie beda szukac "za daleko" xD

Qiano
04-05-2007, 11:14
Heh :) I tak nic z tego nie będzie :/ Wg. mnie niestety nie ma miejsca by zdobyć SoF'a :/ Choć może kiedyś ktoś tego dokona... Trójpunkt? Całkiem ciekawe

Xekiev
04-05-2007, 11:30
jak chcecie to szukajcie ,moze ktorys z was jako 1 zdobedzie SOF'a

Scobel
04-05-2007, 12:24
Nikt tak naprawde nie wie do konca na jakiej zasadzie dzialaja te dwie kratki no i przede wszystkim co dzieje sie z mieczykiem. A moze mieczyk to cos na styl hologramu :D ... wiecie ma za zadanie kusic, nacieszyc oko a nie byc do zdobycia.

Wiecie co innego jak by cipp opublikowali ilosc questow na mainie i na rooku a nawet ich nazwy ... wtedy mozna sie zastanawiac. Cipp pisza ze nigdy nie wylaczyli zadnego questu i kazda rzecz w tibi da sie zdobyc. Ale nie zapomnijcie ze pozmieniali wiele questo gdyz byly za banalne ...

Corriesto
04-05-2007, 12:43
Przedewszystkim ten news zawdzięczam rozmowie Yallaha z osobą która jako pierwsza odkryła ten trick ! Pisała ona że aby znaleść 3 punkt do którego teleportuje się SoF, należy zrozumieć co łączy te 2 punkty. Stąd też trój punkt.

Ale problem w tym jak znaleść trzeci mając te 2...

Scobel
04-05-2007, 13:07
Przedewszystkim ten news zawdzięczam rozmowie Yallaha z osobą która jako pierwsza odkryła ten trick ! Pisała ona że aby znaleść 3 punkt do którego teleportuje się SoF, należy zrozumieć co łączy te 2 punkty. Stąd też trój punkt.

Matematycznie :D ??

Tristo
04-05-2007, 14:51
Matematycznie :D ??

to nie takie proste.. trzeba skumac w jaki sposob on sa od siebie zalezne(o ile to nie bujda i nie tracimy czasu).

Panoramix
04-05-2007, 15:02
no spoko, spoko
ale niech ktos mi powie, gdzie sa te 2 punkty o których tak mowicie?
z gory dzieki ;]

Dejvo
04-05-2007, 15:50
$vboptions[postminchars]

Michoss
04-05-2007, 16:02
Punkt pierwszy jest wyżej.

kuba1324
04-05-2007, 22:40
@Up.
Nie jest... sprawdź sobie w map edytorze...

Pisała ona że aby znaleść 3 punkt do którego teleportuje się SoF, należy zrozumieć co łączy te 2 punkty. Stąd też trój punkt.

SOF odpada, to może wodospad? On leży na linii łączącej te 2 punkty(oraz został dodany w tym update). A z czym można powiązać wodospad? Może z wizerunkiem ryby, odbitej w podziemiach z trollami?(ten element również został dodany w tym update).

Jestem pewien, że można by wymyślić jeszcze parę teorii... Pytanie tylko, czy to ma jakiś sens?

MasterMapet
05-05-2007, 00:36
Moim zdaniem gdyby nie ten tajmniczy Sof by nie było sensu gry na rookgaard :p
To my Rookstayerzy mamy szukać rozwiązania i kombinować ,aby po ciężkiej pracy osiągnąć nasz cel i zdobyć Sword of Fury.

elfo.del.bien
05-05-2007, 00:53
CIPsoft nienawidzi rookslayerow... to czasem sie zastanawiam poc oten caly sof

Dark Alphadron
05-05-2007, 01:01
CIPsoft nienawidzi rookslayerow... to czasem sie zastanawiam poc oten caly sof
KOGO nienawidzi? NIE MA kogoś takiego jak "rookslayer". Są tylko Rookstayerzy, których CIPSoft zaakceptował, dając im do wykonania questy na Add-Ony.
@topic
Te trzy punkty... gdzieś (chyba nawet w pierwszym poście tego tematu) czytałem, że odkryli dwa punkty mogące być trzecim wierzchołkiem trójkąta równobocznego. Można to sprawdzić. To znaczy tak jak w Lighthouse Queście - niech jakieś osoby staną w każdym z tych punktów (lub tylko w trzecim) a kolejna niech np. leci do wysepki z SoF lub do Mino Hell i spróbuje otworzyć drzwi. Może zadziała. A co do tej mapki - ta kreska bardzo przypomina mi trójkat Pitagorejski. Może by znaleźć trzeci punkt w oparciu o to? Ale wydaje mi się, ze za bardzo kombinujemy. W końcu Knightmare mówił, że "szukacie za daleko, a rozwiązanie macie tuż pod nosem". Ale nie psuję zabawy. Sprawdzę te punkty na Antice, razem z kolegami z klanu Halton.

DxV
05-05-2007, 01:10
hmm z tego obrazka wynika że punkt SOF nie dzieli odcinka |12| na pół tylko to dostrzegłem

Ureticon
05-05-2007, 11:42
Nawet Master Slayer powiedział , że gdzieś musi być 3 punkt , który przywruci SoFa bądź coś w tym rodzaju.

Tom The Tanner
05-05-2007, 12:02
@muminek666x,
Próbujesz wzbudzać w nas litość?

Ludziska, mam dla was przykrą wiadomość. Tam nie ma żadnych przecięć. Srójkąt nie trójkąt, kupcia i siusiulki. Na Tibian Earth jest wszystko na dłoni. Można połączyć dwa punkty. ale to nic nie daje. :P Można poprowadzić ramiona trochę w górę, tworząc trójkąt... ale te ramiona można poprowadzić nawet do tasaka który leży za ladą Toma i uciąć sobie nim łeb! ^^

Vial

seksowna_druidka
05-05-2007, 12:41
Rozrysowalam trojkat rownoboczny i trojkaty 30, 60 o wierzcholkach w punktach znikajacych sofa. Z moich obserwacji wynike, ze na zadnym z wierzcholkow trojkatow 30, 60 nie ma pola dirt flor. Wiekszosc z nich na podziemnych poziomach mapy znajduje sie w wypelnieniu earth, a niektore na stone wall (da sie "uzyc" [?]). Poza tym wszystkie punkty na powierzchni leza na jakichs drzewach. Czyzby nalezalo uzyc drzewa, tak jak na Blood Herb Quescie?! Wierzcholek trojkata rownobocznego znajduje w domku Billego. Na poziomie +1 jest to dokladnie jego lozko! W podziemiach sa to spidery dla pacca. Ten wierzcholek stanowi jedyny punkt, na ktorym moze stac czlowiek. Jesli dodadza mozliwosc spania w reasting roomie Amber, to moze bedzie dalo sie rowniez polozyc w sypialni Billego(jeden z wierzcholkow). Stone walle bedace wierzcholkami zostaly w calosci dodane w update 7.9. Wczesniej bylo tam "earth".
Nie gwarantuje poprawnosci wyliczen. Istnieje mozliwosc pomylki o 1 sqm w prowo lub lewo a w tej sytuacji wiele by to zmienilo. Zaraz zahostuje obrazek i dam mapke z zaznaczonymi punktami.

Uther92
05-05-2007, 14:58
Jak to określił jeden z naszych polityków: "Pic na wode, fotomontaż ";)

Michoss
05-05-2007, 15:55
Srójkąt nie trójkąt, kupcia i siusiulki.
TtT, a wspominałem już kiedyś, że Cie uwielbiam xD?

@Topic
Faktycznie, przepraszam, sorry, wybaczcie, darujcie, odwalta się-pomyliłem sie i już!
Ale cóż, to może być jakaś zwykła rzecz. Np. jak w Serpentine tower, gdzie mamy zapalić (czy tam-zgasić, nie pamiętam) pochodnię, żeby uwolnić elementala.

Scobel
06-05-2007, 13:22
A czy nie mozna przyjac ze trzeci punkt istnieje ale nie ma ze tak powiem w LINIACH, Kwadratach i innych figurach geometrycznych nic wspolnego z pozostalymi 2 punktami ?? W tibi chodzi o spotrzegawczosc i przypadek. A jak on to odkryl ?? Tyle lat poszukiwan i nagle trach ... znalazl 2 punkty a 3 to jak ?? Z Gwiazd wyczytal czy z fal ... Pamietajcie ze jezeli wogole kiedys byl quest na SOF to nie zostal on stworzony w ostatnich Updatach, czyli zadne nowe tereny nie maja z nim nic wspolnego.

<8>Borys<8>
06-05-2007, 18:18
Mam pytanie:
Czy jak sie w 1 z tych punktów wejdzie to będzie jakiś sygnał? np: lekkie wgniecenie podłogi (mozna to tak nazwać) tak jak w depo albo coś innego? Z góry thx.

Wiechoss
06-05-2007, 18:28
@up
nic sie nie stanie , poprostu jakbys wszedl na zwykla kratke ale bedzie efekt (zniknie spike sword)

Pan Klocek
07-05-2007, 00:15
Jeśli już istnieje trzeci punkt to na bank musi to być w starych częściach rooka, starych jak spike sword.

A co jeśli istnieją inne punkty? Nie tylko ten trzeci?
Punkty które powodują jakieś "czynności" które muszą nastąpić zanim Spike Sword zniknie? Co do tego jestem pewny w 80% że tak właśnie jest.

Co do pojawiania sie Spike Sworda w innym miejscu, to jednak nie jest to prawdą. Po zniknięciu miecza z wyspy "rozpływa" się on niejako z mapy Tibi. Było to sprawdzane w ten sam sposób co odnalezienie tych magicznych punktów, za pomocą programiku do analizowania zmian w plikach z mapami (Zito chyba o tym mówił nawet na tym forum :) )

A i jeszcze warto pamiętać słowa niejakiego Mulfa - człowieka legendy "jeśli bierzesz się za jakiś quest, poświeć mu cały swój czas i energie. Miej przed oczami jego koniec i bądź pewny, że on tam jest i że ci się uda"

Scobel
07-05-2007, 00:18
Jeśli już istnieje trzeci punkt to na bank musi to być w starych częściach rooka, starych jak spike sword.

A co jeśli istnieją inne punkty? Nie tylko ten trzeci?
Punkty które powodują jakieś "czynności" które muszą nastąpić zanim Spike Sword zniknie? Co do tego jestem pewny w 80% że tak właśnie jest.

Co do pojawiania sie Spike Sworda w innym miejscu, to jednak nie jest to prawdą. Po zniknięciu miecza z wyspy "rozpływa" się on niejako z mapy Tibi. Było to sprawdzane w ten sam sposób co odnalezienie tych magicznych punktów, za pomocą programiku do analizowania zmian w plikach z mapami (Zito chyba o tym mówił nawet na tym forum :) )

A i jeszcze warto pamiętać słowa niejakiego Mulfa - człowieka legendy "jeśli bierzesz się za jakiś quest, poświeć mu cały swój czas i energie. Miej przed oczami jego koniec i bądź pewny, że on tam jest i że ci się uda"

A wlasnie mam pytanko. Czy SOF i jego mala wysepka jest na Rooku od samego jego poczatku, od czsu powstania Rooku ?? Czy ostal dodany z czasem bo to chyba tez ma znaczenie ... i jakie sa na to dowody :) ??

Pan Klocek
07-05-2007, 00:37
A wlasnie mam pytanko. Czy SOF i jego mala wysepka jest na Rooku od samego jego poczatku, od czsu powstania Rooku ?? Czy ostal dodany z czasem bo to chyba tez ma znaczenie ... i jakie sa na to dowody :) ??

Na początku nie było rooka, później został dodany ale ten mały, bez pacc i zachodniej części za rzeką. Później została dodana zachodnia część i tam już był mieczyk. Dowody? Hmmm stare mapki i moja zawodna pamięć :D

Scobel
07-05-2007, 00:40
Na początku nie było rooka, później został dodany ale ten mały, bez pacc i zachodniej części za rzeką. Później została dodana zachodnia część i tam już był mieczyk. Dowody? Hmmm stare mapki i moja zawodna pamięć :D

No dobra ale czy procz starych mapek wyciagnietych z tibi, sa jakies fotki itp lub dokladne dane kiedy powstala ta czesc rooka ?? Bo to jest wazne, pozwoli nam zwiazac bardziej miejsce w ktorym mozna szukac rozwiazania. No i pytanie, czy kiedy kolwiek byl on aktywnym questem czy tylko znamy go w takiej formie jak obecnie ... Moze trick ze znikaniem tez zostal dodany w ktorym update a nie ze istnial od poczatku co ty na to ??

Pan Klocek
07-05-2007, 00:46
No dobra ale czy procz starych mapek wyciagnietych z tibi, sa jakies fotki itp lub dokladne dane kiedy powstala ta czesc rooka ?? Bo to jest wazne, pozwoli nam zwiazac bardziej miejsce w ktorym mozna szukac rozwiazania. No i pytanie, czy kiedy kolwiek byl on aktywnym questem czy tylko znamy go w takiej formie jak obecnie ... Moze trick ze znikaniem tez zostal dodany w ktorym update a nie ze istnial od poczatku co ty na to ??

Dokładnej daty nie pamiętam, a co do znikania spike sowrda
http://i26.photobucket.com/albums/c145/Klocek22/narodziny.jpg

To był pierwszy raz kiedy to widziałem, miałem w tedy jakiś 8 lvl, wiec to będzie coś koło 10 czerwca 2004 roku

Valderor
07-05-2007, 04:28

Zachodnia część Rooka została wprowadzona w update 6.1 (święta 2000). Najstarsze wieści o znikaniu Spike Sworda jakie udało mi się znaleźć pochodzą z 2004-03-29 (http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=47675).

Scobel
07-05-2007, 11:58
Zachodnia część Rooka została wprowadzona w update 6.1 (święta 2000). Najstarsze wieści o znikaniu Spike Sworda jakie udało mi się znaleźć pochodzą z 2004-03-29 (http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=47675).

Ja sie dowiedzialem tzn slyszalem o tym wczesniej z poczatko ow roku, ale pierwszy raz widzialem w okolicach tej samej daty co PAN KLOCEK

Drangir
08-05-2007, 15:18
1-nie dubluj
2-nie, on się pojawia gdzie indziej

Baklazan
08-05-2007, 16:59
Na bank trzeba szukać w strefie dla facc.Tylko gdzie? Jest możliwe , że sof pojawia się gdzies na mainie??

Pan Klocek
08-05-2007, 18:53
Na bank trzeba szukać w strefie dla facc.Tylko gdzie? Jest możliwe , że sof pojawia się gdzies na mainie??

Powtarzam juz po raz n'ty. Spike Sword ZNIKA! Nie przenosi się nigdzie. Należy odnaleźć resztę "punktów"/trigerów aby można było go dostać w swoje łapy.

Sprawdzane to było za pomocą tej samej techniki jaką odkryto te "magiczne hexy" (skanowanie plików z mapami w poszukiwaniu zmian).

Samo zniknięcie Spike Sworda nie jest początkiem questa a jedną z jego części. Co do tego jestem pewny na 100%!

Michoss
08-05-2007, 19:23
Powtarzam juz po raz n'ty. Spike Sword ZNIKA! Nie przenosi się nigdzie. Należy odnaleźć resztę "punktów"/trigerów aby można było go dostać w swoje łapy.

Sprawdzane to było za pomocą tej samej techniki jaką odkryto te "magiczne hexy" (skanowanie plików z mapami w poszukiwaniu zmian).
Tere fere kuku, szczela baba do Araba!
Sam nie wierzę w to, że SS gdzieś się pojawia (jestem skłonny przyjąć że pod tymi dwoma miejscami są ścieki, blablabla, i fala zmywa SS'a do oceanu i gasi ogień) ale z tymi hexami to sie upaaarłeś! Jak niepowemco!
Te pliki zawierają mapy tibii (minimapę oraz obraz obiektów które tam się znajdują zawsze(budynki etc.)) a nawet jeśli zawierały by też informacje o przedmiotach, to do ch01ery jeśli WIDZIMY ten obiekt! W taki sposób jak ty to mówisz (stawali na polach i w chwili gdy plik się zmienił odczytali że SS(przedmiot) zniknął) teoretycznie można by sprawdzać gdzie ktoś położył lootbag (przedmiot taki sam jak SS-a nawet łatwiej zauważalny, bo wypchany przedmiotami na pewno zawierałby więcej informacji).
Noo, istnieje też druga wersja jaką możesz walnąć. Że pliki zawierają informacje o programie pola/przedmiotu/obiektu. Suuuper! Można zobaczyć jaki numer klucza otwiera drzwi do MM, oraz co robi dźwignia u Toma! Albo nie! Skasuje sobie pliki, i wejde na pole w roothell! I co? Nic się nie stanie, bo nie mam magicznych hexów! Ziomie, brachu, człeku, ludziu, facet, koleś, Klocek, bucu, żulu, Proszę Pana, czy czym tam jesteś, zrozum, że to o skanowaniu hexów to Pi34dolenie o Chopinie!

Pan Klocek
08-05-2007, 19:30
Tak myślałem że znajdzie sie zaraz ktoś taki....

Nie wierzysz? Rozumiem, trudno tylko zastanów się jak daleko się posunąłeś od momentu odkrycia pól odpowiedzialnych za znikanie SS?

Zastanów się w jaki inny sposób te punkty zostały odkryte?

Dlaczego ludzie którzy to odkryli tak właśnie mówią?

Nie wierzysz.. trudno... ja wiem swoje... nie powiem już nic więcej na ten temat. Dalej mówcie sobie co chcecie, spisek GMów czy co tam chcecie.

Proponuje czasem poczytać inne fora oprócz tibia.pl i org.

Michoss
08-05-2007, 19:43
Taak? To mi grzecznie wyjaśnij, jak to przebiega, bo mój post właśnie pokazuje jakie to perdołły. Powiedz mi czemu te "magiczne sexy" znajdują SS i informują że zniknął, i niema go nigdzie indziej, a nie mogą wykryć wyżej wymienionych lootbagów, dźwigni Toma i innych odchodów?
Możesz se wierzyć, że w twoim drzewie mieszkają smerfy i produkują papier toaletowy, ale jak Ci pokazują sklep ze srajtaśmą i rąbią drzewo na plasterki, to posmaruj wiarą bułkę, a popatrz na dowody.
Ja nie chcę prowadzić flamewar'a, więc bądź uprzejmy mi to wyjaśnić, a ja już będę grzeczny i będę odrabiać pracę domową.
No?

Scobel
08-05-2007, 20:00
Wedle mnie kazda proba sprawdzenia/rozwiazania ow zagadki jest warta zachodu. Bo w razie niepowodzenia mozna wykluczyc kolejna opcje co zaweza krag mozliwosci. Pan Klocek - slyszalem kilak krotnie o tej metodzie ale nigdy nie zostalo mi to wytluamczone ... ciekawi mnie ona chodz podchodze do niej sceptycznie, czy mogl bys to troszke jakos bardziej opisac ... takim jezykiem dla ogolu o co chodzi i jak to sie czyni. Bedziemy wdzieczni :*

Pan Klocek
08-05-2007, 20:03
Taak? To mi grzecznie wyjaśnij, jak to przebiega, bo mój post właśnie pokazuje jakie to perdołły. Powiedz mi czemu te "magiczne sexy" znajdują SS i informują że zniknął, i niema go nigdzie indziej, a nie mogą wykryć wyżej wymienionych lootbagów, dźwigni Toma i innych odchodów?
Możesz se wierzyć, że w twoim drzewie mieszkają smerfy i produkują papier toaletowy, ale jak Ci pokazują sklep ze srajtaśmą i rąbią drzewo na plasterki, to posmaruj wiarą bułkę, a popatrz na dowody.
Ja nie chcę prowadzić flamewar'a, więc bądź uprzejmy mi to wyjaśnić, a ja już będę grzeczny i będę odrabiać pracę domową.
No?

Po pierwsze prosze daruj sobie te infantylne teksty. Może twoi rówieśnicy się nimi zachwycają ale na mnie jakoś nie robią wrażenia.

Czy sądzisz że lootbag jest częscią mapy? A czy hex z którego jest złożona mapa jest jego częścią? Widzisz różnice w tych dwóch?

Tibia działa na prostej zasadzie skryptów (zresztą tak jak cała masa innych gier) Jesli zrobie A z przedmiotem B to przedmiot C zrobi D. Tak mniejwięcej to wygląda.

W tym przypadku to jest "jeśli postać wejdzie tu to się stanie takie coś ", ale równie dobrze to może być "jeśli ktoś rzuci jabłko na hex nr X to na hexie nr Y pojawi sie demon"

Nie sądzisz ze szukanie na ślepo tych hexów z całej tej masy byłaby wręcz niewykonalna?

EDIT
Jeśli chcesz szczegółów proszę bardzo sięgnij do źródła (tz ludzi którzy to stosowali) np Darth Saldria
Plik z mapą zajmuje 128 KB trochę "dużawo" jak na mini mapę i kilka obiektów nie sądzicie? A zobaczcie ile ich tam jest.
Ja znam teorie, nie stosuje tego triku chociaż z efektów tegoż korzystam.

Michoss
08-05-2007, 20:34
A dźwignia, drzwi etc?
To jest tak samo...
Dźwignia Toma-Jeśli użyje A (dźwignia) to w miejscu B (np. Ghoul room) zniknie C (np. ściana)
Dzwi MM-I jeśli Użyje A (klucz) na B (drzwi od MM) to B zmieni się w C (otwarte drzwi)
Teleport MM-Jeśli wejdę w A (teleport) przeniesie mnie do B (Wyspa SS)
To czemu twoje magiczne superhiperultraalfaomegahexy tego nie sprawdzą, i nie powiedzą nam do czego jest dźwignia Toma itd.

"Nie sądzisz ze szukanie na ślepo tych hexów z całej tej masy byłaby wręcz niewykonalna?"
Kiedyś mówiłeś że szukali kratka po kratce cały rook, aż zobaczyli że w jednym miejscu hex się zmienia.

PS. "Co więcej teleport ma oznaczenie jako (0,0,0,0)"-część twojej wypowiedzi w "Odpowiedzi na zagadki..."
Co do cholery oznacza ostatnie "0"? Sugerujesz że tibia jest stworzona w czterech wymiarach? xD
PS2. Tu mam pytanie. Nie wierzę że tak świetnie się na tym znasz (zresztą, nie mówisz tak więc...), ale czy można to sprawdzać w drugą stronę? Czyli, np. widzę że ściana znika, i sprawdzam co zostało zmienione, że ona znikła (A zniknął, więc sprawdzam czym jest B)?

kuba1324
08-05-2007, 20:48
No?

Wedle mnie kazda proba sprawdzenia/rozwiazania ow zagadki jest warta zachodu. Bo w razie niepowodzenia mozna wykluczyc kolejna opcje co zaweza krag mozliwosci. Pan Klocek - slyszalem kilak krotnie o tej metodzie ale nigdy nie zostalo mi to wytluamczone ... ciekawi mnie ona chodz podchodze do niej sceptycznie, czy mogl bys to troszke jakos bardziej opisac ... takim jezykiem dla ogolu o co chodzi i jak to sie czyni. Bedziemy wdzieczni :*

Post 81 i 88
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889&page=9

Abus_LoLo
08-05-2007, 20:50
mam do was pytanieB)
CZy moze znaczie dokladne wspolrzedne tych pkt'ow (x,y,z) , codzi mi o wspolrzedne pktow 1,2 i ss ??
Moze moglybym wam pomucB) B) :]

Pan Klocek
08-05-2007, 21:07
@Michoss

Oczywiście, że pokazałaby co otwiera dźwignia u Toma! Wystarczy tylko ją ruszyć a odpowiedni skrypt uruchomi odpowiednią część mapy powodując zmianę. Jak powiesz mi w jaki sposób mam ją ruszyć to ja powiem ci co ona robi. Mam nadzieje ze rozumiesz już jak to działa.

No możliwe ze 3 zera :P

I taka jest racja, chodzili, chodzili, chodzili i nagle jakiś hex sie zmienił :P

Jak już mówiłem, nie wymyśliłem sobie tego, no bo po co? Nic bym z tego nie miał...

Polecam tibianews.net forum o rooku i temat o SoF.

Scobel
08-05-2007, 21:15
Post 81 i 88
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889&page=9

No juz cos wiecej wiem na ten temat. Ale hmm w jaki sposob, za jaka pomoca skanuja ow zmainy. Domyslam sie o co chodzi ... ale jednak chcial bym sprawdzic to na zywo...

Mi sie wydaje to mniej wiecej w takiej wersji ... ze wejscie lub zmiana "gestosci" ow kratki sciany itp jest odrazu zapisywane w ow pliku ...

Michoss
08-05-2007, 21:29
Dobra, dobra, pasuje, poddaje sie, koniec, możecie wypłacać zakłady panowie!
Choćbym nawet pokazał wywiad z CipSoftem gdzie mówią że to niemożliwe bo cośtamcościamblablabla, to i tak usłyszałbym że mówią tak żebyśmy nie odkryli wszystkich tajemnic gry...
Ale ostatnia rzecz. Gdy ściągamy Tibię, nie ma tam żadnych plików, są one tworzone, w chwili gdy zdobędziemy mapę określonego miejsca.
1) Czemu plik zawsze zajmuje taką dużą ilość miejsca, nawet jeśli niema w tym miejscu żadnych skryptów itd.?
2) Jeśli np. Skasujemy wszystkie pliki, a potem najpierw skoczymy się do poison spider cave, a potem rot hell, to jak ów program do skanowania hexów, poinformuje nas o tym, że coś zmieniło się na wysepce? Nie posiadamy tamtej części mapy, więc nie możemy być poinformowani o zmianie, jedynie że wykonana została jakaś czynność.

PS. Jeszcze jedno. Były pomysły, że jest trzecie miejsce. Wg. tego, to jest niemożliwe! Ponieważ po wejściu na pole 1, powinna nastąpić zmiana-aktywowane zostaje pole 2. Po nadepnięciu na pole 2, zastępuje zmiana-SS znika, ale nie następuje aktywacja pola 3, ani dźwigni, ani nic. Wychodzi więc na to, że twoje "Na 100% jest ciąg dalszy" to omyłka ;).

sallceson
08-05-2007, 21:48
takie moje skromne zdanie na ten temat

w plikach .map sa informacje o kazdym fragmencie mapy np wyglad i predkosc postaci na takim terenie, i czy jest tam drzewo/sciana/tp/dzwignia itd
i takich informacji sa miliony
wiemy juz ze 'nadepniecie' na okreslone miejsca daje okreslony efekt (akcja-reakcja)
a wiec to znaczy ze w tym pliczku o danym fragmencie MUSI byc zapisana dodatkowa informacja ze jesli xxx sie stanie to bedzie yyy - inaczej niemozliwe byloby dzialanie

a wiec takie pliczki z ta informacja ROZNIA sie od innych i do tego zmieniaja sie przez co mozna je znalezc - i doprowadzic np do znikniecia SoFa

tyle ze zgodnie z tym wynikaloby ze nie ma zadnego 3 punktu 8)
no nic mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi :)

btw czy skanowanie tej mapy dało(by) jakies info o innych sekertach tibii jak bazyliszek, skarbiec w kazo czy hellgate

Pan Klocek
08-05-2007, 21:49
Jeśli pola mają odpowiednie argumenty powiedzmy a=2 a po wejściu na nie a=3 to nie ma znaczenia co sie z danym polem dzieje zawsze zajmuje tyle samo pamięci (powiedzmy 1B), rezultaty analizuje już silnik odpowiedzialny za skrypty.. .aaaaaaaa co to matura z informatyki czy co?

Proszę, koniec pytań, to nie jest miejsce. Taki sposób jest to ingerowanie w kod gry, jest to prawdę powiedziawszy nie legalne tak samo jak boty. Wiec chyba raczej nie powinniśmy tu o tym rozmawiać. Szczególnie podawać gotowych rozwiązań. Bo to zmierza zaraz do podania linków do programów.
Jak już mówiłem, nie używam tego programu. Po części rozumiem jak działa (pasjonat Pascala, Fortrana itp :D).

@UP
Dobrze mówisz ^^ może wreszcie zrozumieją niektórzy :P

A co do tego 3 punktu , mi nie chodzi o koleiny 1 hex. Tylko o inne hexy które powodują inne czynności. Podobne do zniknięcia Spike Sworda. Hmmm powiedzmy ze jeśli rzucimy odpowiedni itemek na odpowiednie hexy to na wyspie pojawią się ryby :P
Niby głupie prawda? Ale tak samo niemożliwe jak wchodzenie na 2 hexy żeby ss zniknął.
Skoro zniknięcie nie prowadzi do dalszej części questu to może należy zrobić coś przed tym? Coś w podobnym stylu?

Valderor
08-05-2007, 22:04
To może i ja podzielę się swoją (bardzo skromną) wiedzą.

1. Jak odkryto znikanie sof. Eclo/Thomac, jak to wielokrotnie sam przyznawał, zdobył dostęp do kodów źródłowych Tibii, w tym do skryptów kontrolujących questy (to znaczy, że albo się włamał na serwery Cipsoftu, albo pracuje w Cipsofcie, albo zna taką osobę). Czy mu wierzymy czy nie, to inna sprawa.

2. Czy można było to odkryć "normalną" drogą. Tak jak napisał Zito (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889&page=9), być może istnieje ekipa graczy przeczesująca mapę Tibii po każdym updacie. Jeśli chcesz odkryć całą mapę na nowo, to oczywiście chodzisz wzdłuż ścian, przypadkiem nadeptujesz na dwa magiczne pola i sof znika. Być może ktoś skojarzył zależność, potestował trochę i odkrył o które pola chodzi.

3. Co do plików *.map. Nie ma w nich absolutnie nic interesującego, żadnych danych o skryptach ani leżących itemach itp. Tylko dane do minimapy (kolory) i informacje do algorytmu znajdującego najkrótszą drogę między dwoma punktami (po których polach można chodzić i jak szybko), to moja interpretacja. To że te pliki zajmują tyle MB to już sprawka Cipsoftu (każdy 128 KB: 256 pól x 256 pól x 2 bajty na pole). Gdyby można było tym sposobem rozwiązać questy, to już dawno byłyby rozwiązane :-P

4. Jeśli komuś to pomoże, podaję współrzędne punktów:
Spike sword: 32101, 32085, 7.
Kratka w rotworm hell: 32169, 32157, 8.
Kratka przy poison spiders: 32066, 32068, 10.

Majkeloo
08-05-2007, 22:28
Mógł by mi ktoś podać dokładne współrzędne (x y z) punktów, na których trzeba stanąć aby zniknął SoF, oraz punkt, w którym się on znajduje PRZED zniknięciem?
Jeżeli ma to coś wspólnego z matematyką to mogę spróbować pomódz, ponieważ mam pewien plan. Oczywiście nie wiem czy wypali ale warto sprawdzić ;p

Scobel
08-05-2007, 23:26
Mógł by mi ktoś podać dokładne współrzędne (x y z) punktów, na których trzeba stanąć aby zniknął SoF, oraz punkt, w którym się on znajduje PRZED zniknięciem?
Jeżeli ma to coś wspólnego z matematyką to mogę spróbować pomódz, ponieważ mam pewien plan. Oczywiście nie wiem czy wypali ale warto sprawdzić ;p

Sciagnij sobie map edytor zaladuj do niego ow mape i uzyskasz ow wsporzedne ... :) Tak najlatwiej i przy okazji porozladasz sie za innymi ciekawymi :) ...

Yallah
09-05-2007, 01:53
Spike sword: 32101, 32085, 7.
Kratka w rotworm hell: 32169, 32157, 8.
Kratka przy poison spiders: 32066, 32068, 10.

7 -> 8 -> 9? ->10

Kiedyś rozmawiałem z Eclo:
16:44 Yallah on Antica [9]: That's strange...This two place have nothing similar
16:44 Eclo on rook [14]: they do
16:44 Eclo on rook [14]: you're just blind
16:44 Eclo on rook [14]: o,O
16:44 Eclo on rook [14]: =p
16:44 Yallah on Antica [9]: heh ye surely we r blind =]
16:45 Eclo on rook [14]: yeah you all are /=
16:45 Eclo on rook [14]: the tiles have everything in common
16:47 Yallah on Antica [9]: ye but there r many similar tiles on rookgaard
16:48 Eclo on rook [14]: nope
16:48 Eclo on rook [14]: only 3 tiles of that kind
16:48 Eclo on rook [14]: well, 2
16:48 Eclo on rook [14]: but the third is similar

I z jego rozmowy wynika, że jest jeszcze 3 kratka. Może to ten numer 9?

Co prawda przeczy to temu co powiedział Knightmare - "odpowiedź mamy tuż pod nosem", jednakże można się w tym doszukać pewnego sarkazmu.
On dosłownie ma to "pod nosem" (kod źródłowy).

Y'all

Nethalis
10-05-2007, 19:42
Takie male pytanie. Skad wiecie jak okreslac wspolrzedne tych punktow? Prosze o odpowiedz bo w niektorych sytuacjach jestem noobkiem.

Co do tych punktow to ja sadze ze to beda punkty 32134,32140,9 z moich obliczen matematycznych

@down. Gdzie moge znalesc taki map edytor. Za pomoc bardzo dziekuje!

Scobel
10-05-2007, 19:48
Takie male pytanie. Skad wiecie jak okreslac wspolrzedne tych punktow? Prosze o odpowiedz bo w niektorych sytuacjach jestem noobkiem.

Map Edytory, ktos raz sprawdzi to podaje na forum ... a z forum idze do nex forum itp itd. :P

Tom The Tanner
11-05-2007, 12:50
7 -> 8 -> 9? ->10
Chyba nie ma możliwości, żeby było inaczej. :)

Vial

Plounzer
12-05-2007, 15:17
Widze ze wszyscy w tym temacie kluca sie o jakis trojkat. Nie jestem pewny czy dobrze mowie ale slyszalem ze jest wiecej punktow niz 3 moze tez byc kwadrat i wielokat malo kto to wie trzeba duzo czasu by to rozgryzc

LomilThol
12-05-2007, 16:36
Taa...
Może jeszcze dwudziesto kąt
Tylko weź znajź te 18(?) punktów...

Mówią trójkąt bo to najprostsze rozwiązanie jak na naszą aktualną wiedze zwiazaną ze ss

darushu
12-05-2007, 23:04
Moja nic nieznaczace poszlaki:

Pierwsze 'ale':
miejsce 1 - na terenie respawnu poison spiderów. (atak trucizną)
miejsce 2 - na terenie respawnu rotwormów. (atak melee)
miejsce 3 ? - na terenie respawnu skeletonow? (atak - wysysa życie). Bardziej prawdopodobne miejsce na PACC zone.

albo i inaczej... hitajac np. poison spidera, zadajemy mu obrazenia kolorem zielonym. Hitajac np. rotworma, zadajemy mu obrazenia kolorem czerwonym. Hitajac na rooku tylko i wylancznie skeletona, zadajemy mu obrazenia kolorem szarym.

^ Moze to ma jakies znaczenie. Wkoncu na rooku istnieja tylko i wylancznie 3 rodzaje atakow - trucizna, bron/melee, oraz wysysanie zycia... nielicze tutaj Shenga, ktory jak wiemy jest potworem nieregularnie respiacym sie.

Drugie 'ale':
Jak wiemy... dopiero po wejsciu na dwa pola SoF znika... tylko com sie dzieje przy wejsciu na jeden punkt? nic. Jezeli SoF znika dopiero po wejsciu na dwa pola, moze i to samo sie tyczy... jego znalezienie sie na wyspie w czesci dostepnej dla gracza.
Czyt. potrzeba wejsc na 4 punkty?

Jezeli mowie glupoty, to prosze niezwracac mi uwagi. :) ja tu podsuwam tylko pomysly.

Pozdrawiam

Xertiv
20-05-2007, 14:36
Dzisiaj postanowiłem sobie pójść "zniknąć" spike sworda... i oczywiście poszukać dalszych wskazówek odnośnie tego questa :P Co się okazało sword nie chciał zniknąć :/ Myślałem, że coś źle robie. Nawet parę razy wchodziłem na te 2 kratki i nic :(

Czyżby CIPSoft zmienił ten quest? Proszę zainteresowane osoby o sprawdzenie na swoich światach czy też mają problemy ze "zniknięciem spike sworda" :P

P.S do Spamerów: Ja tylko tak przypuszczam, że CIPSoft mógł zmienić ten quest, bo nie udawało mi się "zniknąć" spike sworda, a przecież to wystarczy wejść na 2 banalne kratki :P Wiec nie wyskakiwać mi z tekstami ze jestem taki czy taki

Pozdro

Nethalis
20-05-2007, 19:07
@up

Ja tez raz tak mialem. Ale po 30 min wszystko juz dzialalo i SoF zniknal.

Xantro
20-05-2007, 23:55
Przykro mi, ale niechciało mi się czytać całego tematu, ale dręczy mnie jedna rzecz...(a nawet kilka).
Po 1:
Skoro pkt.1 jest na -1 , pkt.2 jest na -3 to SoF może pokazuje się na -2??
Po 2:
-1 i -3 to może +1 i +3? Co myślicie o samotnym minosie? (to może być też +2 i +4 czyli np. minos i wieża waspów...)
Po 3:
GOGO POLAND ROOKSTAYERS

Nethalis
21-05-2007, 10:26
@up

Trzeba troche pomyslec nad ta zagadka. Kto wie, moze uda nam sie rozwiazac tajemnice SoFa.

Xertiv
21-05-2007, 16:48
Mam pytanko... Skąd mogę ściągnąć dobry map editor? :P Ten na tibia.pl jakiś lipny jest :/ thx z góry :)

Nyana
22-05-2007, 22:53
tylko jeszcze powiedz jak...^.^
za duzo kombinujecie z tym spike swordem chlopaki....:/ pamietacie slowa Knightmare'a ?....
a dlaczego w ogole myslicie ze to bedzie trojkat? moze to bedzie kwadrat? ale na BANK te wszystkie punkty beda na facc area...chyba ze cipy sa juz tak lakome na kase ze nawet z tym spikem kombinuja by na pacc trzeba bylo wiekszosc robic....

aha i mala prosba do nethalisa...musisz tak wszystko komentowac?to sie nazywa smiecenie forum bo zwracasz trollkom uwage...

Xertiv
23-05-2007, 14:55
Nie wydaje mi się, że to będzie trójkąt :P Moim zdaniem trzeba znaleść jeszcze 2 inne punkty, które w połączeniu nie dają żadnej figury geometrycznej :) Mam pewien pomysł, ale to muszę dorwać jakiegoś map editora żeby to sprawdzić :P

Corriesto
26-05-2007, 15:26
Wybaczcie że tak długo mnie nie było, jestem zajętym rookstayerem. Wiedziałem że ten temat zmusi was do dyskusjii, trójpunkt istnieje, jak wielu z was spostrzegło jedna mapa pokaże jak przecina wysepkę z SoF'em a inna nie...

http://gmk.net.pl/~iwona_myslak/sf.png

Ale to oczywiście nie znaczy że nic się nie dowiedzieliśmy. Yallah sam mówi o 3 punkcie, ale co te punkty łączy - to jest pytanie !

Hakuoh
26-05-2007, 18:30
@up
A mógłbyś (bądź ktokolwiek) podać dokładne punkty pod ziemią? Chce wykonać pewne zadania geometryczne (spróbować można).

Szypty
27-05-2007, 03:10
Hmm jak powiedział knightmare najprostsze rozwiązanie jest prawdziwe?
Więc najprostszym sposobem na zdobycie SoFa jest przejście na maina i kupienie go za +/- 500gp^^.
A może właśnie trzeba coś pokombinować na mainie, może otwiera się wtedy jakiś mały cypelek z którego można jakoś przeżucić SSa na maina...

Cashtan
27-05-2007, 09:26
#Maze of fury:

Screen robiony obok dziury:
http://img84.imageshack.us/img84/3234/przedcs4.jpg (http://imageshack.us)

A to teren zaraz pod nia:
(Te gobliny i cave raty sa jeszcze z poziomu nizej tam gdzie jaskinia z goblinami.
http://img216.imageshack.us/img216/4284/poeu5.jpg (http://imageshack.us)

Mam nadzieje ze skonczy sie paplanie
"a moze maze of fury" -.-

Z reszta widac na mapie ze stoje w tym samym miejscu.
PS. Bota uzywam tylko do poskramiania noobow krzyczacych "TO PEWNIE W MAZE OF FURY !!!"

Jeszcze raz:
Pod ta dziura nic nie ma !

MiodUs
27-05-2007, 11:53
A może da się zobaczyć co jest ZA zawaloną częścią Maze of Fury?

Szlaja
28-05-2007, 20:00
666 I ZUO!
http://img524.imageshack.us/img524/7973/xdng4.png (http://imageshack.us)

Bez sensu! tak jak Cipsoft! Czyli to na pewno tutaj!
Muhahahha!

Xertiv
29-05-2007, 00:57
Jak zrobiłeś tą mapkę Szlaja? :P Masz jakiś program, map editor, w którym możesz bez problemu widzieć 3 punkty i wykreślać sobie inne możliwe punkty? :P Przydało by mi się takie coś w dalszych poszukiwaniach :D

Scross'Rooker
01-06-2007, 22:20
Jak dla mnie to nic nie znaczy, tak jak ktoś wcześniej powiedział można tam umieścić każdą inną figurę... Ale trzymając się tezy, nie rozumiem zbytnio jednego. Czy Wyspa z SoF zalicza się jako wierzchołek? Jeżeli nie, to zwracam po części honor. Najlepiej jest MIEĆ DOKŁADNĄ mapę z zaznaczeniem punktów, Wymierzyć długość boku, przenieść pozostałe ramiona, pod kontem ma sie rozumieć 60 stopni, a następnie wyliczyć średnią np. -1 do +2 dzielone na dwa daje pół, chodzi oczywiście o średnią, która wyliczyła by najoptymalniejsze miejsce dla trzeciego punktu, a następnie próbować możliwe kombinacje np. wypić Slime (hehe, to tylko taki żarcik). Mam nadzieje, że to coś wniosło do tematu, więc proszę tylko bez uszczypliwości ze strony niedorozwojów, pesymistów, i dz-ortografów.:]

Scross'Rooker
02-06-2007, 13:31
Moja teoria jest prosta, trzeba mieć PACCA na rozwiązanie zagadki, ponieważ Cip'om w głównej mierze zależy na kasie, czy skoro jest to gra darmowa, wszyscy nie powinni mieć równo?
Mniejsza z tym: Swoje słowa wygłosiłem parę postów wcześniej. Ale moim zdaniem, całe te znikanie to jeden wielki błąd w skryptach, a teraz gdy tego dowiedziono w następnym update zostanie usunięty.
Jak to powiedział pewna osoba, której w głównej mierze zawdzięczam stworzeni Rooka, szukamy za daleko. Ale cóż to znaczy? Być może najgłupsza osoba pod to rozwiąże, lub to jest paradoksalnie przez prostotę trudne. Jedna z kiedyś wymienionych teorii była taka: "Zarzuć tam wędkę". Cóż jest to dobry tok myślenia mimo, że został wyśmiany.
Kiedyś na forum było coś z gościem, który ma mieć zero expa. Przetestowałem to i nic się nie stało ani z MM, Ghoulem ani też Mieczem Furii.
Następna do obalenia jest rzekoma książka o Kylirindrze (Mogłem się pomylić), z AB której do tej pory nikt jeszcze nie widział. Czemu nikt? Szukałem na każdym forum, fan sitach, ale nic nie było, nie było osoby która ją posiada, była ona zamieszczona na jakieś stronce, tej na której są co chwile zdjęcia s TS i OTS, i napis: "brawo pierwsza osoba, która znalazła buty do chodzenia po wodzie i SS'a

Cashtan
02-06-2007, 15:52
#up
Bardzo fajny blad w skryptach skoro akurat na 2 kratkach w trudnych miejscach (roty i te sprawy) po stanieciu znika sword i przedziwnie z bledem tzn z gwiazdkami i przy okazji wskoczyl blad ze ognie sie wypalaja obok sworda i przy okazji na ciele w jaskini trolli na pacc area.

Cacuss
02-06-2007, 16:38
Czemu wy chcecie za wszelka cene figure zrobic?
Jak to ma byc prostota to prosze:
Oba punkty przecinaja szerokosc\dlugosc wyspy. Wiec sa jeszcze 2 punkty, a nie 1!! Te dwa nastepne punkty sa po przeciwleglych stronach (czyli na rownoleglych prostych do tych). Z tego znajdzie sie dokladnie srodek wyspy.
Tam jest rozwiazanie do questa (oczywiscie po wykorzystaniu tych 4 pierwszych).

Fajna teza?? 8o
:cup:

Pan Klocek
02-06-2007, 17:18
#up
Bardzo fajny blad w skryptach skoro akurat na 2 kratkach w trudnych miejscach (roty i te sprawy) po stanieciu znika sword i przedziwnie z bledem tzn z gwiazdkami i przy okazji wskoczyl blad ze ognie sie wypalaja obok sworda i przy okazji na ciele w jaskini trolli na pacc area.

Mówisz o ciele w jaskini ze szkieletami która to jest w jaskini trolli pod maze of fury tak? Nie zauważyłem zeby tam się wypakał ten ogień po zniknieciu spike sworda :o jesteś pewny że tak się dzieje?

Arcan17
02-06-2007, 21:42
Hmm.. chyba znalazłem 3 Punkt Znajduje się on na Mainie... w Greenshore Village za mostkiem znajduje się Wypalone ognisko czy coś takiego "20:27 You see a stone circle." Niepasuje ono wogule do otoczenia to po 1 a po drugie nie mam jak sprawdzić teorii bo nie mam postaci na rooku żadnej ;/ ale z kumplem probowałem lecz nie mugł dojść do punktu na Rootach. Niech ktoś to wypróbuje i podzieli się informacjami!

Cashtan
03-06-2007, 09:15
Mówisz o ciele w jaskini ze szkieletami która to jest w jaskini trolli pod maze of fury tak? Nie zauważyłem zeby tam się wypakał ten ogień po zniknieciu spike sworda jesteś pewny że tak się dzieje?
Byl o tym gdzies temat w tym dziale :P

Pan Klocek
03-06-2007, 13:08
Byl o tym gdzies temat w tym dziale :P

Wczoraj sprawdziłem i eeee nic się nie stało :P no oprócz tego, że napadło mnie z 10 osób i spamowało mi na priv. Bo mnie akurat obczaili jak koło ss stałem ;)

Scross'Rooker
03-06-2007, 15:07
Wiesz jak to jest Klocek. Ciężkie jest życie Rookera (Wiem, że się piszę Rookstayera, ale to pasuje). Jest takie przysłowie: "Dajcie tym milutkim palec, a oni wezmą całą rękę". Według mnie, jest to nadal, bug. Zobaczymy po Update, a co do tych ogni, nikt nie zastanawiał się jak to odkrył Master Slayer z tym innym gostkiem? Było już podejrzenie, że w skryptach to odkryli. A skoro by był taki quest na SS, był by na Tibii.com . Moim zdaniem, nie ma Questu na SS, on się tam po prostu respi, i że można do niego dojść.

Valderor
03-06-2007, 15:58
Zobaczymy po Update, a co do tych ogni, nikt nie zastanawiał się jak to odkrył Master Slayer z tym innym gostkiem? Było już podejrzenie, że w skryptach to odkryli.

Zastanawialiśmy się, w okolicach 5, 6 strony tego tematu.

A skoro by był taki quest na SS, był by na Tibii.com . Moim zdaniem, nie ma Questu na SS, on się tam po prostu respi, i że można do niego dojść.

A tutaj mnie zaskoczyłeś. Mówisz, że na tibia.com jest oficjalna lista istniejących questów? Zapodaj linka, bo jakoś nie udało mi się znaleźć...

Co do pomysłu, że Spike Sword respi się normalnie (jak, dajmy na to, small axe) i można do niego tak po prostu dojść. Temat był wałkowany 271828183 razy i ludzie doszli do wniosku, że to bardzo mało prawdopodobne.

--------

Coś z innej beczki: pytanie do Yallaha (jeśli wciąż udziela się w Tajemnicach Rookgaardu) i innych. W jakich mniej więcej godzinach można spotkać Eclo w grze? Muszę mu zadać jedno pytanie!

Xertiv
03-06-2007, 16:03
@Scross'Rooker

Master Slayer jest moderatorem tibia.de :P Eclo aka Thomac, gdy już rozwiązał zagadkę "Co zrobić by sword zniknął" wrzucił rozwiązanie na forum tejże stronki :) Master Slayer sobie to przeczytał i odrazu oczywiście skasował posta Eclo z solucją znikania :P Tak samo dowiedzieli się o tym polscy Rookstayerzy (tego nie jestem na 100% pewien) i zrobili z tego imitacje :P Oto cała historia

P.S Master Slayer i Eclo raczej się nie znają, a Eclo odkrył znikanie podobno przez kody źródłowe :P

Pozdro

Pan Klocek
03-06-2007, 16:58
Wiesz jak to jest Klocek. Ciężkie jest życie Rookera (Wiem, że się piszę Rookstayera, ale to pasuje). Jest takie przysłowie: "Dajcie tym milutkim palec, a oni wezmą całą rękę". Według mnie, jest to nadal, bug. Zobaczymy po Update, a co do tych ogni, nikt nie zastanawiał się jak to odkrył Master Slayer z tym innym gostkiem? Było już podejrzenie, że w skryptach to odkryli. A skoro by był taki quest na SS, był by na Tibii.com . Moim zdaniem, nie ma Questu na SS, on się tam po prostu respi, i że można do niego dojść.

Ty chyba nie rozumiesz co to jest bug. Jakoś znikanie nie przypomina mi błędu gry. Zauważ że spike nie znika normalnie jak już ktoś to powiedział, pojawiają się gwiazdki a ogień gaśnie. Mówił to już ktoś przede mną.

Tom The Tanner
03-06-2007, 17:25
Odkąd wiedza nt. znikania Spike stała się wiedzą powszechną widziałem nasz mieczyk na wyspie tylko dwa razy, a zaglądam tam przynajmniej r a z na dwa tygodnie. Kiedyś widok ugaszonych ogni był unikalny. Teraz, znikanie go to atrakcja turystyczna. Za jakiś rok będziemy opowiadać swoim dzieciom jak wyglądał, bo nie będzie go 24h/doba. Więc zamiast gadać o głosach, tajnych punktach, szatanistach, teletubisiach i innych głupotach warto znaleźć sposób na to, by dostanie sie do tego miecza stało się niemożliwe. Jak nie to nie, ale jak w 2020 zalogujecie się do gry i zobaczycie trójwymiarowe, kanciaste Spike Swordy na ziemi zamiast Clubów, to możecie sobie wsadzić w zwieracz tematy o treściach "fajnooo miii".

Vial

Scross'Rooker
03-06-2007, 18:34
Fakt, znika się jak czar np. exura. Ale skoro to nie jest bug to co? Proszę o odpowiedź.
Maiłem na myśli jakieś strony z opisanymi questami nie Tibię.com mój błąd. A propos skoro nie ma na tibii.com tego, to z ką wiadomo jak nazywają się Questy?
Skoro coś jest mało prawdopodobne to nie jest to nie możliwe!
Proszę bardzo wymień mi swoją teorie, jeżeli ją masz i nie jest na poziomie żłobka:]

Crovin
04-06-2007, 00:40
A skąd wiesz że trzeba odkopać kilofem dziurę? I że istnieje teleport?
Zero dowodów zwykłe pitolenie..

Xertiv
04-06-2007, 22:39
Podam wam teraz moje spostrzeżenia dotyczące SoF'a

Więc zaczynamy :P

Były różne hipotezy dotyczące sprawy, czy połączone linią 2 punkty, na których trzeba stanąć żeby SoF znikł przecinają równo jego wyspę. Przyjmijmy jednak, że przecinają.

Najlepiej rozrysować sobie to na kartce. Mamy odcinek łączący 1 punkt, SoF oraz 2 punkt. Teraz poprowadźcie krótką linię przecinającą wyspę SoF'a prostopadle do wyżej wymienionego odcinka (tylko w taki sposób żeby środek tej linii był na wyspie). Co otrzymujemy? Krzyż? :D NIE! To Miecz - Legendarny Sword of Fury, który pozostaje zagadką Rookgaard'u od wielu wielu lat :P

Teraz trzeba się dowiedzieć jak długa ma być ta linia i gdzie się znajdują te 2 punkty na jej końcach :P Myślę, że długość tej linii będzie równa podwójnej długości odcinka łączącego pierwszy punkt z Sofem :P

Zapraszam do wspólnej zabawy :D

P.S Pierwszy punkt przyjąłem jako cave z Poison Spider'ami

Pozdro

X-Zero
04-06-2007, 22:57
Szukacie, kiedy rozwiązanie macie przed nosem
Trzeba wykonać najłatwiejsze czynności na rooku

Coś mi tak mówi że te łatwe czynności to po prostu przechodzenie po punktach :D
Nie mam pojęcia ale zaraz się za to biorę...
P.S.: Może mi ktoś ten drugi punkt na mapie pokazać...to znaczy bo ja nie wiem gdzie jest <pierwszy to ten na rotach.

@edit:
A już mam i właśnie go znikłem :D

Xertiv
09-06-2007, 16:31
Jeśli poczytamy dokładnie o sposobie znikania SoF'a na dwóch najpopularniejszych wikipediach o Tibii, możemy zauważyć ze wskazują one 2 oddzielne punkty w cave'ie z PS.

Odziwo obydwa punkty działają. (czyt. jeżeli staniemy na jednym z nich, a później na kratce w Rotworm Hell, SoF zniknie)

Dołączam linki, żebyście mnie lepiej zrozumieli :D Przyjrzyjcie się kratkom w PS' cave na tych dwóch stronach :P

http://tibia.erig.net/Sword_of_fury
http://wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_Sword

Problemaker
10-06-2007, 11:47
Jeśli poczytamy dokładnie o sposobie znikania SoF'a na dwóch najpopularniejszych wikipediach o Tibii, możemy zauważyć ze wskazują one 2 oddzielne punkty w cave'ie z PS.

Odziwo obydwa punkty działają. (czyt. jeżeli staniemy na jednym z nich, a później na kratce w Rotworm Hell, SoF zniknie)

Dołączam linki, żebyście mnie lepiej zrozumieli :D Przyjrzyjcie się kratkom w PS' cave na tych dwóch stronach :P

Pierwsze zdjęcie na wiki to 80 % fake powieważ spike otoczony jest kamieniami po których nie można chodzic, wiec jakim cudem mogła go ta baba wziąść, po drugie... otoczenie, jest to dosyc stara Tibia i wyedaje mi sie ze spike sword wyglandal wtedy zupelnie inaczej..

Xertiv
10-06-2007, 13:18
@up
Widzę, że mnie nie zrozumiałeś. Czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

Valderor
10-06-2007, 18:08

Jesteś pewien, że oba punkty działają??? Przeprowadziłem właśnie eksperyment i to punkt wskazany na wiki.hunted.pl jest właściwy, inne nie dały rezultatów. Jak tylko miecz znów się pojawi, sprawdzę to jeszcze raz.

fanroka
16-06-2007, 17:12
wklejam to tu bo wczesniej pomylilem tematy i dodalem to na mino mag / zagatki itp. (temat stonogi)
ok wiec zawsze chcialem napisac wam o tym co ja zauwazylem byc moze to jest zbedna pierdola byc moze w czyms wam sie to przyda, moze w czyms pomoge.
moj obrazek moze przedstawiac cos jakby dzwignie lub zupelnie czysty przypadek do niczego nie potrzebny

http://img112.imageshack.us/my.php?image=kamiennakamieniumm6.jpg

http://img402.imageshack.us/my.php?image=kamiennakamieniu2nu9.jpg

spowrotem kamienia nie mozemy wrzucic na swoje miejsce, ma duzo capa lecz mozna go wziac ze soba byc moze sie w czyms przyda, byc moze nie, moze za duzo kombinacji, juz by z tym bylo bo czytalem wczesniejsze wypowiedzi i pisaliscie tam ze qest jest "latwy", czy ze "szukacie wszedzie a odpowiedz macie tuz pod nosem" cos takiego. Dodalem wam te 2 zdjecia z mysla ze moga wam sie przydac, sam nie jestem rookstayerem, ale interesuje sie tym tematem i podziwiam was za to, mam nadzieje ze uda wam sie rozwiazac ta zagadke pozdro ;]
ps. zdjec byc moze nie widac za dobrze ale to moja wina gdyz nie uzywam zadnych forum aktywnie, tylko czytam, takze nie miejcie do mnei pretensji (czytalem temat jak robic zdjecia ale... coz nie kazdy przyswaja sobei to latwo ) po nacisneiciu na obrazek powinien sie powiekszyc

ps2. czytalem tez ze bawicie sie w win hexie moze po przesunieciu tego kamienia zauwazycie ze jakies scrypty sie zmieniaja albo cos no nic
pzdro 2

ps3 (co do mojej teori ktora dla niektorych moze wydawac sie smieszna... wyglada to tak wchodzimy na te 2 pkt. spike sword znika i co dalej moze wlasnei po przesunieciu tego kamienia spike sword gdzies sie pojawia lub cos z czyms no nie wiem)
tylko prosze bez bluzg typu: nie to nie moze byc tak noob jestes i tyle napewno to nic nie zmienia po co to tu dajesz
wiem ze to moze byc tylko pierdola jak wczesniej pisalem gdyz nie jestem rookstayerem i nie sprawdzilem tego dodalem to dla was dla ludzi ktorzy tym sie interesuja i chetnie by to sprawdzili good luck :)

Pan Klocek
16-06-2007, 20:26
@UP

I więcej takich nowych "nierookstayerów". Wydaje się to jakąś "pierdołą" tak jak napisałeś ale przynajmniej dałeś screeny i nie katowałeś nas 10 emotikonami jak to mają w zwyczaju ci "nowi nierookstayerzy" :P

Takich kamyków jest trochę na rooku, ale z tego co wiem tylko ten leży na innym. Możliwe, że to coś da.... w końcu deptanie hexów to też "pierdoła" i to chyba jeszcze większa 0.o

@DOWN
A ja pomyślałem, że jakbym ubrał okulary 3D z pani domu i wysmarował monitor masłem osełkowym to bym odnalazł tajne punkty na skałach które trzeba otworzyć dźwignią od Toma.
Taka mała fantazja mi przyszła do głowy to napisałem.

gruszky
16-06-2007, 21:16
nie wiem czy mam racje ale tak siedząc przed kompem wydumałem ze może trójkąt równoboczny trzeba byłoby w druga stronę nakreślić i byłoby to gdzieś na wodzie a dojście do niego byłoby np przez teleport od mino maga :D nawet logiczne no nie :D
nie gram na rooku ale taka mała fantazja mi przyszła do głowy to napisałem :P

FireWiki
18-06-2007, 15:48
Sami zobaczcie to napewno ten tp na mino hell patrzcie:
http://img145.imageshack.us/img145/8306/ss2xl0.png (http://imageshack.us)
Chodzi mi o ten tp na mino hell trzeba przejść przez MM i zabic go. Potem jest tp ktory chyba prowadzi do SOF!! 8o

Drangir
18-06-2007, 16:17
Ku*** Przestancie Z Takim Trollstwem, Przyjebaniem I Ogólnym Debilizmem

danubiarookstayer
18-06-2007, 18:01
Ja tak se\sobie mysle ze ten trzeci punkt moze byc tam gdzie sa cztery polozone symetrycznie drzewa. To chyba jedyne takie symetryczne miejsce w tibii.

Asunul
19-06-2007, 23:47
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078

ten filmik dzis widzialem - moze by ktorys z rookstayerow sie pomeczyl troche i sprobowal to zrobic? albo jesli boi sie ze to jakis ots i ten tp prowadzi np. na maina czy cos to niech wezmie jakiegos kumpla ktory specjalnie tylko po to tam pojdzie zeby sprawdzic co tam jest

Salarigoth
20-06-2007, 00:43
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078

ten filmik dzis widzialem - moze by ktorys z rookstayerow sie pomeczyl troche i sprobowal to zrobic? albo jesli boi sie ze to jakis ots i ten tp prowadzi np. na maina czy cos to niech wezmie jakiegos kumpla ktory specjalnie tylko po to tam pojdzie zeby sprawdzic co tam jest

Od kiedy mm wali z explo ale ok moze panie klucus przejdziesz sie to zobaczyc?

Jareczek90
20-06-2007, 01:53
Sami zobaczcie to napewno ten tp na mino hell patrzcie:

Chodzi mi o ten tp na mino hell trzeba przejść przez MM i zabic go. Potem jest tp ktory chyba prowadzi do SOF!! 8o

Człowieku ten tp prowiadzi na maina a nie do sofa -.-

Asunul
20-06-2007, 10:29
skad wiesz ze na maina? wchodziles czy gdzies tak przeczytales? trzeba to sprawdzic

jest jeszcze taka opcja: skoro jest on niby niestabilny to nie zawsze przenosi do SoFa, moze czasami pojawisz sie na mainie no nie wiem ale trzeba sprawdzic

Shinodin Barthez
20-06-2007, 12:08
Ale mimo wszystko nie obraziłbym się jakby tak miał wyglądać quest na ssa :)

Jareczek90
20-06-2007, 14:44
@Asunul

Jak bys zgadł gdzies tak przeczytałem -.-

Asunul
20-06-2007, 14:51
no wlasnie przeczytales -.-

ja nie bronie tego ze to koniecznie prawda moze to byc faktycznie jakis ots albo cus ale zaciekawilo mnie to

@EDIT: faktycznie macie racje, mylilem sie :) ogladnalem to na spokojnie i faktycznie za duzo watpliowsci ale jesli taki quest by byl na rl to calkiem fajnie ^^ oglnie typ wpadl na fajny pomysl ( ten ktory robil tego otsa i ten quest )

Jareczek90
20-06-2007, 20:55
@Asunul

Tak przeczytałem w ksiegach o tibi ze tp prowadzi do mintwallin i to jest prawda bo ksiazki nie kłamia, bo sa wskazówkiami

http://youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
co o tym myslicie? FAKE?

Ikarek
20-06-2007, 21:37
Fake!
-Spike sword pisze się osobno
-Minos stoji w rogu i nagle sie przemiszcza wtf?
-17 rookstayer nigdy nie pokona minomaga.
-nie używa hotkeyów
-Jak już wczesniej napisałes Jareczek książki sa nie po to by wprowadzać w bład tylko by dawać wskazówki.

@ Edit

Jeszcze jedno zauważyłem nie używa wogóle klucza, którego ponoć wcześniej zdobył :]
I po co na końcu 2 tepeporty? -.- Co? Jeden Na maina prowadzi czy co?

m3n3l4os2*
20-06-2007, 21:47
Ciekawe, Ciekawe nie powiem :P

Dronezz
20-06-2007, 21:53
Fake!
-Spike sword pisze się osobno
-Minos stoji w rogu i nagle sie przemiszcza wtf?
-17 rookstayer nigdy nie pokona minomaga.
-nie używa hotkeyów
-Jak już wczesniej napisałes Jareczek książki sa nie po to by wprowadzać w bład tylko by dawać wskazówki.

@ Edit

Jeszcze jedno zauważyłem nie używa wogóle klucza, którego ponoć wcześniej zdobył :]
I po co na końcu 2 tepeporty? -.- Co? Jeden Na maina prowadzi czy co?

EeeehhH...czytaj poprzednie strony chlopie i wtedy prubuj kogos oceniac.
Jakbys przeczytal to bys wiedzial ze film byl solucja czyli odtworzeniem.
Chlop pisal ze byl tak podniecony ze nie mial czasu na SSki i film wiec potem wlazl na jakiegos OTSa i nakrecil film.zeby jako tako odtworzyc to co (niby) zrobil.
Ja mu osobiscie niewierze :)

Ikarek
20-06-2007, 22:00
@Dronezz

Ta czytałem o tym nie tylko tu ale tez na youtube. Solucje jak sam napisał robił dopiero od wejscia do pokoju z minomagiem, wiec skad wziął ciała potworów skoro respią sie tylko niektóre?
Jeszcze jedna sprawa: na grób nie da się nic wylać. Sam to sprawdziłem.
Wiec z całym szacunkiem do ciebie nie mów, że nie czytałem poprzednich stron, bo w sprawie jestem zorientowany :]

Brojek
20-06-2007, 23:00
@Asunul

Tak przeczytałem w ksiegach o tibi ze tp prowadzi do mintwallin i to jest prawda bo ksiazki nie kłamia, bo sa wskazówkiami

http://youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
co o tym myslicie? FAKE?

1. Nie sadze zeby w tibi nagle "says" zamienilo sie w "mowi"
http://img19.imageshack.us/img19/3338/idontbelivenh6.jpg (http://imageshack.us)

No więc po dłuższej nieobecności na forum znowu powracam xD. No ale mniejsza z tym. No więc postanowiłem sprawdzić, czy ten filmik zawiera choć trochę prawdy. Więc po zniknięciu SS poszedłem na skeltony no i o to co zobaczyłem przy dziurze:

Na początku myślałem, że to jakiś błąd w grafice, ale raczej owych nie mam.
Tylko nie bluzgajcie bo to mój 1 post od 6 miechów xD.

PS.Przedtem miałem inne konto na forum jak by się ktoś pytał.

tibia auto? (te ognie na wodzie)

Michoss
20-06-2007, 23:32
SoF-Sword of Fury-Spiker sword na rooku młotku pneumatyczny.

@Brojek
Istnieje spolszczona wersja tibii jeśli się nie myle.

Ikarek
21-06-2007, 03:03
Istnieje spolszczona wersja tibii jeśli się nie myle.

Może i sie nie myslisz, ale sam quest jest zaprzeczeniem reguł gry. A mianowicie nie można zdobyć spike sworda na rooku, bo takowy quest już mamy na mainie.
A nie może być 2 questów na ten sam item...

Drangir
21-06-2007, 10:53
Ale ale! na mainie jest quest na Kolczasty Miecz a tu na Miecz Furii. niahniahniah :D

Pan Klocek
21-06-2007, 11:36
Może i sie nie myslisz, ale sam quest jest zaprzeczeniem reguł gry. A mianowicie nie można zdobyć spike sworda na rooku, bo takowy quest już mamy na mainie.
A nie może być 2 questów na ten sam item...

Dwarven axe: quest koło demoni na Griffin Shield oraz Dwarf Hell czyli 2 questy na ten sam item. B)

PirateStyle
21-06-2007, 21:32
Mi się wydaje że Spike sword znika jkaby w takim trójkącie Bermuckim

RookMister
09-08-2007, 13:34
Ludzi !!!/...! nierozmyślajcie nad takimi bzdurami jak trujpunkt :D to jest w prost śmieszne pomyślcie logicznie ja rozwiązuje zagadki roooka od ponad 3 lat i wiem durzo lecz niemoge wam tego ujawni Szkoda bo chciał bym wam pomuc. :(: miecz: wszyscy rooksleyrzy rozwiązujom to na okągło lecz niemyślom zbyt głęboko ;/ a szkoda dam wam bardzo małom podpowieć : Bardzo Bardzo Małom :p : Walcząc z Sługami Króla strarzników a ze szczegulnie jednym walcze i walcze odwracam miecz z mojim dłuowiem i widze skałe zy durzo wiedzoncym o SSQ
Dziękuje : Michael, ,RookMister

Tao16
13-08-2007, 10:54
Obecnie wydaje mi sie ze SOF-a nikt nie zdobedzie. Pomyslcie jaki to ma sens garc naroku z SOF-em? Cip Soft musial by cos dodac czy cosik bo nudne jakby na 2 hity albo i 1 minoska. A sprawa znikniecia jest po to ,aby byli rookslayerzy i zeby mieli sie czym zajmowac (bo sam exp na roku na minohell to zdeibko nudne). A zeby was zmotywowac to moze Cip Soft da jednego jedynego SOF'a osobe ktora bedzie najbardziej nad tym pracowac i dwoic sie. Macie napisane na nim " tylko skromni moga go dotknac " czy jakos tak. :D myslcie dalej;)

Kassazi
21-08-2007, 19:54
Cip Soft może sobie zrobił bujdę tak samo jak na mainie różne nie do zdobycia rzeczy które leżą gdzieś za jakimiś drzwiami i tyle a wszyscy to rozgłaśniają.
Według mnie raczej SOFA nikt nie ma i raczej nie zdobędzie a jeśli tam to osobiście mu pogratuluję.;)

Marcin24
22-08-2007, 14:54
może ten trójkąt idzie tak jak trójkąt równoboczny ?
Może iść nawet jak trójkąt równozboczny, nic nie jest na razie pewne.

Urbinho_Rook'Slayer
22-08-2007, 15:24
Sądzę że Spike Sword jest nie do zdobycia. Czemu? Moim zdaniem dlatego że on pełni taką funkcję jak DSL na mainie, czyli tylko można na niego popatrzeć... :(

Marcin24
22-08-2007, 15:30
@up
DSL jest już w grze :). A dowodów na to, że SS jest do zdobycia, czy nie jest, dalej nie ma.

Urbinho_Rook'Slayer
22-08-2007, 16:57
@up
DSL jest już w grze :). A dowodów na to, że SS jest do zdobycia, czy nie jest, dalej nie ma.

to ja wiem że jest do zdobycia SS też jest na mainie ale mi chodziło że nie można dostać do DSL które są w Kazzo :baby:

Marcin24
22-08-2007, 17:01
@up
Tego też nie można być pewnym, czy nie można się dostać do tych spodenek.

lexsio
28-08-2007, 15:27
SoF morze
A) Byc u minotaura na wierzy przy wyspie
B) w miejscu przy carlin quest czyli przy minotaur mage
C) Trzeba wikombinowac sąsi buty do chodzenia po wodzie
To moje zdanie:p

robert22
28-08-2007, 17:45
Up
Już zrobiłeś temat podobny to ci all wyjaśnie.
Po1
Już ten minos na skale odpada, była legenda, że trzeba go z łapy ubić ale to już zostało zrobione... i nic żaden key nie wypadł
Po2
Jest quest na carlin o jezu mam questa na miasto, carlin to miasto... a quest jest na carlin sworda...
Po3
Nie ma butów które by umożliwiały chodzenie po wodzie, była legenda o tym ale teraz to są soft boots... a nawet jak byś doszedł do tej wysepki to i tak pozostaje kwestia kamieni które otaczają mieczyk, nie przejdziesz przez nie...
WIEC SIĘ ZAMKNIJ JAK NIC NIE WIESZ...
Ty chyba w to 2 dni grasz...8o

KailPL
02-11-2007, 19:29
czytam ten topic z godzine i niewidze zeby gdzies było opisany moment znikniecia ss jak znajde kogos to sam sproboje obejzec ale i tak dajcie filmik dla potomnych (1 osoba znika ss a 2 stoji i patrzy sie ciagle na ssa co sie z nim dzieje)

vns.rlz
03-11-2007, 09:08
Up
Już zrobiłeś temat podobny to ci all wyjaśnie.
Po1
Już ten minos na skale odpada, była legenda, że trzeba go z łapy ubić ale to już zostało zrobione... i nic żaden key nie wypadł
Po2
Jest quest na carlin o jezu mam questa na miasto, carlin to miasto... a quest jest na carlin sworda...
Po3
Nie ma butów które by umożliwiały chodzenie po wodzie, była legenda o tym ale teraz to są soft boots... a nawet jak byś doszedł do tej wysepki to i tak pozostaje kwestia kamieni które otaczają mieczyk, nie przejdziesz przez nie...
WIEC SIĘ ZAMKNIJ JAK NIC NIE WIESZ...
Ty chyba w to 2 dni grasz...8o

Spoko nie ma boots of water walking a w piramidzie w ank co jest ? moze niewiadomo jak je zdobyc ale sa, + dopuki nikt nie wie jak to zdobyc wszystko jest mozliwe

Voltfest
07-12-2007, 13:37

Kto Ci takich głupot nagadał?
Eclo on rook pierwszy odkrył "znikanie" sofa...

Cygan Slejter
07-12-2007, 14:49
@up
archeolog sie znalazl:P

Naruto_Norbi
07-12-2007, 15:43
Zamknijcie te dupy...
I pomyslcie nad 3 punktem do Sof...X(

Ja gram na mainie ale wy z rook'a mozecie zwolac swoich znajomych i poszukac tego miejsca krok po kroczku... B)

spacyjka1
15-12-2007, 20:34
Może coś z tego?:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/Table_of_Geometry,_Cyclopaedia,_Volume_1.jpg

Admow
17-12-2007, 19:39
Zniknięcie SoF to nic nowego.Np.poszedełem se skilować i akurat mijałem wyspe z mieczykiem.Po pooglądaniu odeszłem.Nie było mnie ok.15 minut.Wracając znowu chciałem obejrzeć miecz lecz gdy dotarłem do brzegu i spojrzałem na wyspe nie było go tam!Ognie otaczające skałe na której leżał były małe...Kiedeyś spotkałem gościa co opowiadał że wie jak zdobyć SoF.Mówił cos o tych punktach i coś o części wyspy dla pacc.Mówił żeby tam szukać...Ale to było z rok temu...Bredeził jakieś głupoty na pewno.Ja tam mu nie wierze bo ten miecz próbowałem zdobyć na 100 sposobów i nic.

darushu
17-12-2007, 20:10
Sądzę że Spike Sword jest nie do zdobycia. Czemu? Moim zdaniem dlatego że on pełni taką funkcję jak DSL na mainie, czyli tylko można na niego popatrzeć... :(

A SOFa dodatkowo można "zniknąć" ;)

Admow
18-12-2007, 10:08
Niedawno dowiedziałem się o quescie na SoF.Polega on na tym by przejść po trzech punktach w czasie ok.1m50sek.Po przejściu dewóch punktów zniknie a gdy wejdziemy na trzeci pojawi sie w naszym eq.UWAGA!Quest ma BUGA!

Asza17
18-12-2007, 14:20
UP*

Pojawia ci się stoper i sprintem musisz biec xD wahaha

Patton
18-12-2007, 16:21
@UP No ale gdzie jest trzeci LOLU!!!?

@down To nie do ciebie bylo to lolu

Asza17
18-12-2007, 17:12
Na Roku. napewno bujda z tymi pkt. i czasem "1 min coś tam" a ty już napalony GDZIE 3 PKT. !!!!!!!!!! a tak wogóle sprawdzał ktoś czy na serio znika SS jak stanie się na tych 2 pkt. ?

TibiaMe
18-12-2007, 17:32
@up

Tak, sam to zrobiłem kilka razy ;]

@Topic
1 słowo tak odemnie
3 lata na rook i uważam to za bujde ;]

Grzesio99
18-12-2007, 17:54
Ghoul room, pokuj mino maga i SoF to 3 największe zagadki Rooku.
Wdeług mnie są jakos powiązane np. jeśli zabić ghoula to wypadnie klucz do pokoju MM a tp w tym pokoju przenosi do wysepki SoF'a czy cos takiego;p

PS. pokuj ghoula mogą otwierac te smq które powodują zniknięcie sword of fury.

Jeżeli juz ktoś tak napisał to BARDZO PRZEPRASZAM ale nieprzeczytałem wszystkiego;(

Maxpixel
18-12-2007, 19:00
Co do Golden Key to otwiera pokój Toma co do dźwigni to nie wiadomo co robi ... ;(

Skąd to wiem to moja tajemnica ... B)

Scross'Rooker
18-12-2007, 19:52
To nie gadaj skoro to twoja tajemnica. Ale mniejsza z tym temat jest o SoF, a nie o jakimś g-keyu. to na tyle.
Scross=]

Patton
19-12-2007, 16:21
e tam pierdzielicie i pierdzielicie ze nie bylo zadnego questa a wlasnie ze byl i istnieje a wy jako h-lvl na rooku boicie sie ze noobki beda mialy SS i ze wam chleb odbiora:baby: Dlatego teraz dementujecieX( i nawet moderatorzy dementuja i usuwaja tematy w ktorych jest szczypta prawdyX(

Saset
22-12-2007, 21:53
Nie prawda!!!!!!!CM se egsy robił i jakims cudem powstał quest ktory jednak został usuniety chcecie jej gg?? X(

Slythia
22-12-2007, 23:32
Nie prawda!!!!!!!CM se egsy robił i jakims cudem powstał quest ktory jednak został usuniety chcecie jej gg?? X(
Hahahahahahahahahahahaha.
No nie, kocham Cie :D:D:D:D:D:D.

verlog
23-12-2007, 00:47
mnie znowu intryguje pewno miejsce daleko na zachód u wybrzezy, ten krag ktory tworzy 6 kamieni i posrodku jest jeden maly, wydaje Wam sie ze bez powodu tam jest?:>

Scross'Rooker
23-12-2007, 14:30
To o ile się nie mylę jest aby potrzymać klimat gry. Coś Ala Stonehenge. Krąg do składania ofiar, lub po prostu "jadalnia" Orców. Ale mogę sie mylić.
Scross=]

marlos10
23-12-2007, 20:34
Hmmm, trójpunkt - to musi być rozwiązanie chyba że są cztery punkty...
Ale trzeba się do roboty brać!

Zebrać 30 osobową ekipę na jednym serwerze
Umówić się o odpowiedniej godzienie
Rozpocząć oblężenie wszystkich sqm na rookuZdaję sobie sprawę z tego że to prawie nie możliwe...

NyGGuS
24-12-2007, 00:24
No to nawet całkiem ciekawe... =]
Ja, myśle że SS tak na serio jest możliwy do zdobycia i jest to banalnie proste... a za to my Rookstylerzy za dużo myślimy...O.o

Wydaje mi się, że AXE, które wypada mega żadko z Mino na skale tzw. Mino Hill ma bardzo duzo związane z SS'em. Wcale nie myślę, że quest jest bug'nięty czy nieosiągalny...X(
Wydaje mi się, że SOF nie ma także związku z Mino Mag'iem... Poprostu, można go zrobić na jakiejś części mapki, tylko trzeba pomyśleć albo "fart" ;p

Pan Klocek
24-12-2007, 02:16
No to nawet całkiem ciekawe... =]
Ja, myśle że SS tak na serio jest możliwy do zdobycia i jest to banalnie proste... a za to my Rookstylerzy za dużo myślimy...O.o

Wydaje mi się, że AXE, które wypada mega żadko z Mino na skale tzw. Mino Hill ma bardzo duzo związane z SS'em. Wcale nie myślę, że quest jest bug'nięty czy nieosiągalny...X(
Wydaje mi się, że SOF nie ma także związku z Mino Mag'iem... Poprostu, można go zrobić na jakiejś części mapki, tylko trzeba pomyśleć albo "fart" ;p

Chyba nie mówisz o axe który mam na swoich screenach... to fake jest, pisałem już.... wiedziałem, że tak będzie :/ muszę skasować ten screen.

Getherer
24-12-2007, 08:25
tez sie od dawna zastanawiam nad tym spikiem :P
i to co teraz napisze zapewne jest bzdura ale moze po uruchomieniu tych 2 triggerow trzeba dotknac w jakiejs kolejnosci te kamienie kolo orcow o ktorych ktos wspomnial wyzej albo poprostu losowo je dotknac ale wszystkie? np naokolo w str ruchu zegara lub na odwrot... a potem srodkowy lub inaczej... :P z tym tez mozna poprobowac ; p
a tak po za tym to z tym golden keyem zostalo kiedykolwiek poparte? bo jakos nigdy nic nie slyszalem o jego zdobyciu tylko ploty ze trzeba minosa ubic z piesci na tej skale...

@Edit: moze trzeba cos kilofem rozkopac albo cos? probowal ktos rozkopac teren w poblizu tych dwoch triggerow?... albo wyspy ze Spikiem?

A moze tak poprostu za bardzo 'fizolofujemy' a quest jest o wiele prostszy? :P

Dolfa
26-12-2007, 18:42
Już nie macie co robić ? ;/
Właśnie takimi tematami zaśmiecane jest forum ;/
Bym może się zdziwił gdybyś zdobył Ss'a ,a nie pisał coś co większość Tibijczyków wie (znikanie Ss'a) .

verlog
29-12-2007, 17:24
a ja mam takie pytanie, jak w ogole ten kto odkryl te punkty je odkryl ? xD skad on to wiedzial!? rozumiem jeszcze jakby to byl jeden punkt po ktorym sof by znikal bo na mc moglby to robic, ale 2 punkty?:|

Avios
05-01-2008, 19:59
Dnia owego pamiętnego, zainspirowany słowami osoby która jako pierwsza odkryła sposób na zniknięcie SoFa, postanowiłem opublikować moje spostrzeżenie :

Są dwa punkty po których należy przejść aby spowodować zniknięcie SoFa ! Przemyślałem całą tę sprawę i stwierdziłem że musi być gdzieś trzeci punkt w którym po tp, SoF się znajduje !

Jak dotąd odkryłem tylko tyle że punkty te w tibians.earth na poziomie 0 połączone z miejsca 1 do 2 idealnie przecinają wyspę z SoFem !

Mam nadzieję że zainteresuje was ten fakt, daje on wiele do myślenia...
Obecnie nie mogę wstawić zdjęcia ani linku bo taki jest tutaj regulamin :(
Ale pewnie umieszczę na tibia.org.pl

Yaaa... A żeby mieć Spike Sword'a trzeba rzucić oFcą w Cipfriend z którego leci "Qpa Key" i czeba nim otForzyć DrzFi Mino Maga, wejść do TP, w którym są demce, ale wystarczy rzucać w nich oFcami i po sprawie!

P.S.
\m/
n00b fan

Gospodorz
06-01-2008, 21:46
Niedawno dowiedziałem się o quescie na SoF.Polega on na tym by przejść po trzech punktach w czasie ok.1m50sek.Po przejściu dewóch punktów zniknie a gdy wejdziemy na trzeci pojawi sie w naszym eq.UWAGA!Quest ma BUGA!

z kad to wiesz??? -.-

Gospodorz
06-01-2008, 21:53
a ja mam takie pytanie, jak w ogole ten kto odkryl te punkty je odkryl ? xD skad on to wiedzial!? rozumiem jeszcze jakby to byl jeden punkt po ktorym sof by znikal bo na mc moglby to robic, ale 2 punkty?:|

Mógłby to np odkryć przypadkiem... ;) Tylko, że 1 punkt jest w takim miejscu, po którym przy expieniu na spiderach nikt nie przechodzi, bo kiedy na górze ekranu pojawia sie krawędź pomieszczenia to wraca. Przecież nikt nie chodzi jak głupi po całym pomieszczeniu bez sensu... :P Sam nie wiem...

Papa_Smerf
06-01-2008, 22:54
Odkryłem 3 punkt, a raczej miejsce w którym on się znajduje.

Przynajmniej tak mi się wydaje, czuję że jestem bardzo blisko, cały weekend chodziłem postacią po rooku i odkryłem 3 punkt, nie wiadomo czy ostani. W każdym razie gdy przejdzie się przez odkryty mój nowy punkt i jeden z już dawno odkrytych, Spike Sword znika.

Myślę, że teraz jest parę opcji:
a) przechodzić wszystkie 3 punkty w różnych kolejnościach a->b->c lub a->c->b lub b->a->c lub b->c->a lub c->b->a lub c->a->b .
b) być może jest więcej punktów niż tylko trzy, może 4, 5 może jeszcze więcej.

EDIT:
Potrzebny mi będzie zapewne jakiś tydzień by przetestować wszystkie opcje, jeżeli będzie 0 efektu wrzucę tu miejsce gdzie znajduje się ten punkt.

CycuRookslayer
09-01-2008, 01:48
serio ? jak niekłamiesz to powodzenia życze :) a jak sie nie uda to powiedz gdzie sie znajduje:P:)

Athelas
09-01-2008, 12:20
wrzuć od razu, może pomogę w testowaniu.

KuciaRookslayer
10-01-2008, 12:30
powodzenia zioomek mam nadzieje że niedługo zdobędziemy sword of fury :D:D

Oridrix
10-01-2008, 18:33

Przynajmniej tak mi się wydaje, czuję że jestem bardzo blisko, cały weekend chodziłem postacią po rooku i odkryłem 3 punkt, nie wiadomo czy ostani. W każdym razie gdy przejdzie się przez odkryty mój nowy punkt i jeden z już dawno odkrytych, Spike Sword znika.

a) przechodzić wszystkie 3 punkty w różnych kolejnościach a->b->c lub a->c->b lub b->a->c lub b->c->a lub c->b->a lub c->a->b .

EDIT:
Potrzebny mi będzie zapewne jakiś tydzień by przetestować wszystkie opcje, jeżeli będzie 0 efektu wrzucę tu miejsce gdzie znajduje się ten punkt.

Może odrazu napiszesz lub cykniesz djęcie albo coś???

@Topic

Ja uważam, żę Spike Sword-a można zdobyć, bo gdzieś czytałem na forum, że nie odkryliśmy 50% questów w tibii....
A poza tym w nadchodzące upade:
-Nowy questy
Więc uważam, że jest 60% na zdobycie SS

Hakuoh
10-01-2008, 20:10
A poza tym w nadchodzące upade:
-Nowy questy
Więc uważam, że jest 60% na zdobycie SS

Dopiero co sie skonczyl jeden i sa znajdywane kolejne bugi, a ty mi tu mowisz o kolejnym? Takie rzeczy wciskaj dwulatkom. Lubia bajki.

mago
11-01-2008, 05:29
Co do Golden Key to otwiera pokój Toma co do dźwigni to nie wiadomo co robi ... ;(

Skąd to wiem to moja tajemnica ... B)

A jaki ma numer ten key o ktorym mowisz?
Chyba ze twierdzisz ze istnieje jakis jeszcze inny key bo 4601 jest silver i byl do pomieszczenia ktore juz nie istnieje.

spacyjka1
11-01-2008, 21:21
Próbować, próbować napewno da rady zdobyć bo potty ma spike z dopiskiem a na mainie nie ma dopiska więc zdobył na rooku.

Slythia
11-01-2008, 23:08
Próbować, próbować napewno da rady zdobyć bo potty ma spike z dopiskiem a na mainie nie ma dopiska więc zdobył na rooku.
Ta sprawa jest juz dawno wyjasniona, on (ja w sumie) mial miecz wziety z maina... Bez dopisku.

Disseny__
14-01-2008, 22:11
Geometrii sie nie uczyłam, ale cos zalapalam . ;p

tez kiedys kombinowalam i wyszlo mi to samo co Tobie . o_O

CycuRookslayer
16-01-2008, 00:30
to chociaż powiedz to 3 miejsce :D niech inni se pokombinują :P

Lechista
16-01-2008, 12:29
a ja wcale bym się nie zdziwił gdyby 3 pkt był na mainie :D(nie mówię o równobocznym)

kaliks
16-01-2008, 16:24
odpowiem wam na pytanie:
Tp do SoFa znajudje sie za Mino magiem w mino hell
aby do niego dojsc trzbea zabic ghoula kolo katana room tam jest tp a nastepnie wykopac kilofem niepaqmientam gdzie dziure przechodiz sie i lezy klucz jak sie go zabierze nagle jest teleportuje sie kolo was mino izabijacie go stoimy w miejscu gdzie padl minu po chwili jest tp do mino hell otwieramy drzwi i walczymy
a skąd to wiem? juz wam mowie
pewnego razu bedac z kolega na katana room zostalismy zamknieci rozwalilismy potwory itp nagle u ghoula pojawia sie brazyliczjyk o nicky Petinho deu nuaa(ta postac nei istnieje juz 2 lata) gadal cos po br i zaczal mowic po ANGIELISKU rozwalil ghoula wypadla mu tlyko kasa zaczal mowic ze bedzie plakal i nie wyjdzie.
wiec posiedzielismy z nim zaczal chodzic wokul calego obwodu i kopac kilofem nagle zrobil dziure wszedl do niej i niewdzilelismy go po chwili pisze do nas na priv ze jest w jakims holu(moj kolega zna dobrze angielski i tlumaczyl mi)zauwazyl klucz i wzial go.
moj kolega prosil zeby nie przerywal rozmowy a on sie zgodzil. gdy wzial klucz zaatakowal go mino zabil mino zostaly mu tylko 2 lf-y i postal sobie na dedzie minotaura.
nagle zostal teleportowany do mino hell(kolo drzwi prowadzacych do mino maga) pomyslal ze klucz moze byc do niego i otworzyl niestety zabily go porazenia :/

Marcin24
16-01-2008, 16:30
niestety zabily go porazenia :/
Chyba mózgowe...

Dele'Rook
16-01-2008, 19:12
SoF to wielka tajemnica ale ja w niego nie wierze caly czas sie nad tym glowie i sprawdzilem dokladnie wszystkie zdjecia,filmy,i tematy na forum i gdyby to wszystko polaczyc to wiecej wskazuje na to ze nieda sie zdobyc tego miecza.Ale czym bylby Rookgard bez tych legend i tajemnic?;)

kaliks
17-01-2008, 19:54
nie mózgowe jak idziesz na mino hell na lewo sa porazenia energy filedy wiec nie gadaj bo wiem lepiej -.- X(X(

kaliks
17-01-2008, 20:08
PRAWIE MIELISMY SWORD OF FURY JA I MOJ KOLEGA!!!!
DOSZLISMY DO MINO MAGA I zabil mnie i mego kumpla:/ nie zdradze wam jak tego dokonalem i nie trza bylo isc do ghoula bo sa dwa wejscia na klucz jeden ten pod ghoulme i drugi w swiatyni skeletonow (tam gdzie orc spearman kolo weizy waspow) tam trzeba znalezc odpowiednie ciala(nie jak ten shadow rex ktory zrobil fotomontaz) kazdy cialo musi byc specjlane mowie wam jak to ma byc:
kazde z tych cial wazy rowniosienkie 100 nawet z katan czy tam chain armor wiec tak:
troll
orc
orc spearman
rot
minotaur
i wasp
trzeba wziasc probke krwi kazdego ze normalnych zwierzat i wylewacie na zwierze a na srodku bedzie czaszka na nia wylewamy life fluid wtedy kazdy zwierz blyska ogniem a z czaszki pojawia sie golden key:cup: :cup:

Salarigoth
17-01-2008, 20:18
@up
Daj mi nick chara ktorym padles i uwierze.

Marcin24
17-01-2008, 20:22
nie mózgowe jak idziesz na mino hell na lewo sa porazenia energy filedy wiec nie gadaj bo wiem lepiej -.- X(X(
Spoko ziomuś.
wylewamy life fluid wtedy kazdy zwierz blyska ogniem a z czaszki pojawia sie golden key:cup: :cup:
Puf, i tak powstał Chocapic. Coś bardzo to podobne do Shadow Rexa.

kaliks
17-01-2008, 21:25
http://www.youtube.com/watch?v=IGDb1HpN7oA
shadow rex to sfotomontazowal a zeby zdobyc SoF trzeba miec pacca bo wasp i troll sa na pacc zone aha ter postacie dawno nie istnieja mowilem wczesniej konta zostaly delete

Dindsuk
17-01-2008, 21:39
up:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845

Hubertoo
19-01-2008, 04:04
Siema.

Kurde czytam te fora o tym rooku, wolfach, vialach w waspach, minomagach, sofie, punktach no i wogole sa miliony teori.
Chce was tylko zapytac o pare rzeczy:

1. Czy SoF znika zawsze kiedy sie wejdzie w te pkty?
2. Czy na niekotrych servach byly sensacje zwiazane ze zniknieciem
sofa tylko dlatego, że kots stanal na tych pktach?
3. Ogolnie czy kazdy nobek 2lvl moze sprawic znikniecie ssa jak zna
wpolrzedne?

oki odpwoeidzcie plx.

Na jakim swiecie gracie?? robie teraz rookstayera. On bdzie moze ciekawszy niz 53paladin (never pacc ;/) na candia...

Marcin24
19-01-2008, 04:31
1. Tak
2. No ba.
3. Tak
Trudno się domyśleć?

Kozakboss
19-01-2008, 14:42
ej może jak na 1 kratke wejdziesz i na 2 to po 30 minutach dopiero znika ss-chcę powiedzieć, że moze 30 minut potrzeba żeby zrobić ten quest??? :cup:

Ameriov
19-01-2008, 17:25
SoF znika od razu...

Hubertoo
19-01-2008, 19:03
Marcin domyslec to jedno, upewnic to drugie..

Kurde dzisiaj postanowilem sprawdzic czy to prawda z tym sofem, jak sie okazueje nie jest to praktykowane. jest jeszcze jedna rzecz, czy jak ja stane w pkcie A a kolega w pkcie B to sof tez niknie? czy musi byc jedna osoba, i przejsc po tych pktach? dzisiaj zrobilem to w kolejnosci roty > spidery, okazalo sie ze zle, jednak widze, ze trzeba zrobic w kolejnosci Spidery > roty, potem ogien przygasa a sof znika.

Świadczy to o tym, że wbrew pozorom quest nie jest zdebugowany ani sof nie jest na rooku tylko dlatego, zeby dodac klimatu. w ciagu 5 lat kombinowania rookstayerzy odkryli te 2 pkty, nie wiem jakim cudem, ale z pewnoscia aby to zrobic 3eba bylo sie nakombinowac, rook ma setki tysiecy sqm a ktos wpadl ze te 2sqm jesli staniemy na nich w danej kolejnosci moga zrobic znikniecie sofa. Czy moge wrzucic tu zdjecia z dzialan ku zniknieciu jakei przeprowadizlem rano? czytalem soc ze to neizgodne z regulaminem, ale bardzo bym chcial to jakos zobrazowac innym, bo czasami ktos nie wie jak to jest i nie moze nam pomoc bez przeczytanai calego forum.

Moral jest jeden: SoF nie jest tylko czescia fabuly i zwyklym mieczem ktory jest wrzucony dlatego, żeby bylo smiesznie albo cos w tym stylu, albo zeby sie nooby zbeiraly. Da sie go zdobyc, to nie jest zaden bug. Jesli SoF bylby picem na wode czy programisci ukryli by w rookgaardzie a raczej jego podziemiach 2sqm ktore powoduja jego znikniecie lub przeteleportowanie?? To cos musi znaczyc i musimy tego bodzca dobrze odebrac. Zaobserowwalem na filmikach, ze miecz w chwili znikania zostaje zaczarowany czerwona wiazka energi, a na ogniach widac cos takiego jak widzimy keidy nei trafiamy w monsterka (chmurka), wiec miecz nie znika, nie lamie sie ani woda go nie wciaga, on propostu gdzies sie przenosi i cos zostaje aktywowane.

Dzisiaj szukalem rozwiazania po wyimaginowaniu Sofa w okolicy Katana Questa, czy ktos probowal tam uzywac picka??

Przepraszaz za zlamanei regulaminu, ale sposob dziala, potwierdzam w 100% :) oto dowód, sam testowalem ;p

http://img249.imageshack.us/img249/5261/uo0018hz5.jpg

Kozakboss
19-01-2008, 19:35
ej może zrobimy se wszyscy postacie na titanii i bedziemy se lazic wszyscy i jeden z nas (moze to bede ja) bedzie mial 1 lvl bo jak w jakims innym temacie czytalem ze trzeba skromny lvl :D i moze rozwiazemy ta zagadke?
dopiero co zrobilem tam chara i mam 1 lvl :P

Morderff
19-01-2008, 21:31
@Hubertoo
Wszedłeś na to forum i próbujesz nam tu jakieś ,,sensacje" pokazywać... Proszę opanuj się.
@up
Nie trzeba mieć skromny lvl tylko na tabliczce piszę iż Tylko skromna osoba może dotknąć ten miecz (chyba zachowałem sens), a teoria z 1 lvl już była robiona przezemnie i przez dziesiątki innych Rookstayerów.

Hubertoo
20-01-2008, 00:45
@Up

Wiesz co raczej sensacja to miala nie byc. Miało to pokazac tylko tym, którzy nie czytali calego tego forum, że takie cos jest. Mój powyższy post miał raczej zobrazowac, co znaczy naprawde ten temat i co ma na celu. To taka moja refleksja tylko. Sorry jak Cie uraziłem.. :(

Zalgadis
20-01-2008, 01:02
A może tzreba zrobić tak żeby SS zniknął i iść tam gdzie się respi ten dead wolf co waży 100.0 oz i coś dalej pokombinować

Hubertoo
20-01-2008, 01:07
@Up

Wiesz co rozwazalem wiele mozliwosci. Ten wolf on przeciez nigdy nie jest zywy tylko sobie tam lezy. Z drugiej strony sie nie rozklada, hmm...
Byc moze jego tez gdzies 3eba zaniesc. Ale kto na to wpadnie?? Paradoksalne jest wymyslec ze te 2 sqm znikaja SoFa. Pomyslcie jak to ktos mogl wymyslec na tyle sqm zwykel na pale podane od zwyklego picu kawalki ziemi moga znaczyc tak wiele. Ale z tym wolfem bardzo możliwe, ale co?? Nosic go po calutkim rooku, doslownie wszedzie?? A może żeby SoF sie dobrze pojawil 3eba najpierw tego wolfa gdzies zaniesc a potem dopiero isc w te 2 pkty. Tego dowiemy sie za 5 lat najwczesniej... Niestety ale wiele czasu no na pewno wiecej niz 3 lata ktos pracowal i szukal rook w poszukiwaniu tych kratek :(

Nari
20-01-2008, 01:56
@up
Daj mi nick chara ktorym padles i uwierze.

On pewnie padł, ale na mainie xd

CycuRookslayer
20-01-2008, 02:55
na maina to on jeszce nie wyszedł :D
padł na rooku ... na racie :P :D

Athelas
20-01-2008, 13:34
@Hubertoo
Ja wiem jak oni znaleźli sposób na te 2 sqm :) przeszukiwali Skrypty, na których to Tibia się opiera. tutaj działa to tak: staniesz w miejscu A (spidery), odblokujesz pkt B (roty), a jak staniesz na pkcie B, po odblokowaniu, SS znika. Ktoś powiedział, że ten pkt B nie może jednocześnie odblokować pktu C i "znikać" SSa. A ja sądze, że brak SSa odbloklowywuje pkt C, więc wierze w teze 3 pkt. Dead Wolf to też ciekawa perskeptywa: zniknięcie SSa odblokowywuje możliwość sprzedaży, podarowania etc. Wolfa jakiemuś NPCowi. Tak to działa :) można w ten sposób znaleźć wiele ciekawych rzeczy, ale tych skryptów jest w h*j za przeproszeniem. Pozostaje szukać i tyle

Hubertoo
20-01-2008, 22:40
Spox :)

Thx za odp :)) wlasnei myslalem nad tym bo szukanei bez uzycia skryptow to byloby paradoksalne :)

Czyli musimy teraz rozkminic jak dziala ten 3eci pkt. Przegladal ktos pliki z mapki z pktu B (tego 2giego od znikania ssa) tam psize o zniknieciu?? a jest cos oprocz tego tez??

Thx z góry za odp. Ja to przegladalem ale nie wiele zrozumialem z tego :(

Dindsuk
22-01-2008, 00:07

EDIT:

minely 2 tyg. a po twoim 3 punkcie ani widu ani slychu, zapewne stales sie szczesliwym posiadaczem spike sworda...

Marcin24
22-01-2008, 00:16
minely 2 tyg. a po twoim 3 punkcie ani widu ani slychu, zapewne stales sie szczesliwym posiadaczem spike sworda...
Może się pomylił, i nie ma żadnego trzeciego punktu. Zdarza się, co nie?

Hubertoo
22-01-2008, 00:32
A ja mam ciekawy sposob na rozwiazanie.

W godzinach porannych tuz po ssie sprawilem zniknieciespike sworda przy uzyciu 2 pktów. No wow czego to on nie odkryl nie??
No niby tak, ale wlogowalem sie kolo godizny 16 i spike sword pojawil sie ponownie. No może nic dziwnego ale on sie pojawia po jakims czasie. Ukryjesz go a on sie po jakims czasie pojawi. No i to nei z powodu save serva...

Moja koncepcja polega na tym, że czas miedzy zniknieciem SoFa (przy uzyciu 2pktow) a pojawieniem sie go ponownie może byc jakąs wskazówką, gdyż jest to ciąg liczbowy. Jeżeli Rooka by podobnie jak mape pokratkowac to latwo moznaby wyznaczac wspolrzedne.

Ciąg liczb: Godzina:Minuta:Sekunda, np 3:21:16 może byc wskazówką.

(Nie mierzylem tego czasu meidzy znikneiciem a ponownym pojawieniem i wyzej podane jest przykaldowo aby to zobrazowac)

Ale jesli moja teoria jest prawdziwa to w wartosciach czasu może być zakodowana współrzędna do trzeciego pktu, tzn tak jak wyzej
3:21:16 - 32116 - 32/116
Jest wiele kombinacji ale jeśli ta róznica czasu nei wyjdzie np równe 2h tylko 2:15:10, albo cos w tym stylu to moja teoria moze byc bliska prawdy.

Marcin24
22-01-2008, 01:16
Wszystko spoko, ale jedna rzecz jest do bani, teoria jest zbyt skomplikowana. Ten niby quest na Spike Sworda powinna umieć wykonać każda osoba, a nie tylko te lepsza z matematyki.
@edit
..i po 'czyszczeniu mapki.

(Niezalezny proces raz na jakis czas, poprostu odsmiecanie pamieci srv) ;)
Więc Spike Sword pojawia się również po czyszczeniu.

Dindsuk
22-01-2008, 12:07
Marcin oczywiscie ze sie zdarza, ale moglby o tym poinformowac.

Hubertoo
22-01-2008, 17:17
@Up

Racja. Gadałem na Aurey z Aqua Pal, on ma tam 48lvl, wiesz qmpluej sie z tymi monastery of rookgaard jest w tym guildzie a to jeden z najlepszych guildow na rooku w tibi. On mówił cos, że porpsotu miało być zrobione, żeby poprostu czasami znikał, raz na jakis czas.

Podwazylem jego teorie bo gdyby tak bylo to jesli ktos stanie sobie gracz 1 napkcie a a zupelnei inny gracz 2 na pkcie b to znikalby, ale 1 osoba ta sama musi aktywowac oba pkty wg scislej koeljnosci.

Chcialoby sie napisac, ze niby 100% ze spika da sie zdobyc, popa3my na to jenak z innej strony. Pewne jest, ze na wysepke stawac nie mozna bo sa ognie i spiek lezy na kamieniach po ktroych nei da sie chodzic. Wariant z teleportowaniem na tą wysepke zwyklego gracza do niczego by nei prowadzil, chyba ze t dziala tak jak dream chalange quest cyz jakos tak, że ruszysz sie i ic tempuje automatycznie, tak samo mzoe byc z ssem, ze pojawiasz sie na nim ibeirzesz go z podnóg a potem cos sie tempuje gdzies, ale to malo prawdopodobne.

Z dnia na dzien wydaje mi sie coraz bardziej, że Spike jest nieosiagalny a Mino Mag to tylko zwykly pic. Jednak slyszlame ze na tibia.org ukazala sie keidys mapka tibi taka jak jest w cip, byla ona na 7.92. Nie mam pewnosci, ale ktos jednak ją zdobyl. Gdyby ktos byl w posiadaniu takeij mapki moglby sprawdzic teleport na rooku gdzie on prowadzi, ten kolo mm. ale praktycznie rzecz biorac czy wyobraza ktos sobie pojedynek 100rookstayera z minomagiem?? minomag wali po 50, wiec taki rook nei zdazylby sie az tak szybko uleczac. 100lvl vs Ghoul, czy wyobrazacie sobie takei pojedynki?? W zasadzie byloby to szalenie trudne.

Gdyby SS na Rooku byl osiagalny to quest bylby duzo latwiejszy i 5 lat rookstayerzy nie meczyliby sie nad rozwiazaneim zagadki. Wszystko na rooku co mialo zostac odkryte juz zostalo odkryte. Każdy, kto czyatl chodz troche tych for wie, ze juz wiele tajemnic tam nie ma.

Wogole jest wiele wersji co i jak na rooku. Na Aurey mam nowa postac
nick:

Hubaj

Zrobilem ja wczoraj, postaram sie szybk owbic z 30lvl i pokminic na d reszta tajemnic... BTW na chwile obecna wg mnie temat moze zostac zamkniety :((

Athelas
22-01-2008, 17:37
100lvl vs mino mag? jest szanasa, mała, ale jest. ale sądze że wtedy było by 10x 50+lvl rookstayerzy, a w tyle osób to by se dało radę ;)

Marcin24
22-01-2008, 17:40
100lvl vs mino mag? jest szanasa, mała, ale jest. ale sądze że wtedy było by 10x 50+lvl rookstayerzy, a w tyle osób to by się dało radę ;)
Rookguardian de'Bove dał radę na TSie bodajże 4 Orcom Shamanom, więc nie poszło by tak trudno z Mino Magiem.

petepl
07-02-2008, 22:51
a ja mam dla was cos ciekawego...cos co zaciekawilo nietylko mnie ale i paru moich znajomych:) sami zobaczcie

http://img505.imageshack.us/my.php?image=cosciekawegofy7.png

to jest mapa swiata rooka:) widzicie te punkty? moim zdaniem są ze soba powiazane a pod "3" znajduje sie gdzies 3 punkt ktory jest powiazany ze SoF'em... te wszystkie pola tworzą trujkąt rownoboczny;]

1 jest to miejsce ze spiderami, pierwszy punkt
2 jest to miejsce z Rotworm'ami, drugi punkt
3 jest to miejce w ktorym moim zdaniem jest ten ostatni 3 punkt! przyjzyjcie sie dobrze:)

Odpowiedzcie co o tym sądzicie:) w razie pytan pisac na gg: 4115446

Marcin24
07-02-2008, 22:54
3 punkt, to bodajże grota obok wieży Orców, są w niej Pająki i Trujące Pająki, bardziej w głąb nie wiem.

MaciekPaladin
08-02-2008, 10:55
A ja mam trochę inną teorię ;) a mianowicie troszkę matematyczną bo w końcu jak sie miało 6 z matmy na półrocze to sie wie ;) Dobra do rzeczy chodź sam już w tibię nie gram postanowiłem przedstawic moją teorię na obrazku :
http://img123.imageshack.us/img123/7179/sfgu3.png
Jeśli chodzi o kolory to objaśniam :
Czarny kolor oznacza czworokąt połączenia wyspy z SoFem pirwszego i drugiego punktu oraz świątyni CipFrienda
Brązowy kolor to symetryczne odbicie czarnej figury
Czerwony kolor to połączenie pierwszego punktu z drugim oraz Wyspy z SoFem z punktem symetrycznym do punktu drugiego
Różowy kolor to kropka gdzie przecinają się dwie czerwone linie i to wskazuje mniej więcej na wieże trolli
Moje Obserwacje :
Ta wieża trolli zawiera ciekawy scroll który respi się na stole (albo krześle nie pamiętam) więc może ten scroll ma coś wspólnego
To jest moja teoria więc bez żadnych komentarzy typu "noob" itp.
Mnie ta sprawa interesuje i chętnie postaram się wam pomóc

Godoraj
08-02-2008, 11:18
Up@ Na tym scrollu jest o tym, ze orki sie bronią przed ludźmi i minotaurami czy coś takiego... To raczej odpada chyba, bo sof był własnoscią minosów (?)

MaciekPaladin
08-02-2008, 11:29
Hmm masz rację Godoraj na tym scrollu nie ma nic na temat SoFa więc powinniśmy nadal szukac dziury w całym i już sam nie wiem czy warto cokolwiek kombinowac z mapką Rookgaardu i próbowac łaczyc różne punkty wiadomo że gdzieś Spike Sword teleportuje się...
Ktoś w tym temacie wspomniał czy ktoś ma mapkę Rookgaardu i może sprawdzic gdzie prowadzi teleport w chatce Mino Maga więc mam pytanie czy ktoś posiada taką mapkę lub OTSa z Rookgaardem i skryptami ??

Aha jeszcze coś :
Mapę rookgaardu do OTSa mam lecz bez skryptów czyli teleporty nie działają :(

petepl
08-02-2008, 21:59
Ogladal ktos moją mapke? wyzej jest moj post...zobaczycie jak ja to okreslilem;] mnie to miejsce akurat ciekawi i musi ktos pomuc mi to sprawdzic...aha i jeszcze jedno...Na filmiku Shadow Rex'a jest pokazany ten quest...tylko ze to Ots;/ ale byc moze trzeba odwiedzic wszyskie te expowiska:)

a teraz inna rzecz:)

Kiedy byl wywiad z jednym z tworców Rooka powiedzial cos takiego"Z tego co widze Wszyscy rookslayerzy z Aldory i z innych serverow sa blisko rozwiazania zagadki ze "Sword of Fury"...Bardzo ucieszylo mnie to jak to uslyszalem:P bo sam kombinuje niektore rzeczy:) oczywiscie on to mowil w jezyku ang. a ja z tego dobry jestem:D

http://img505.imageshack.us/my.php?image=cosciekawegofy7.png

Przyglądajcie sie! mowcie o sądzicie o tym miejscu...czy ktos z Aldory moglby ze mna isc w tamto miejsce i obczajić każdą kratke?!

Pisac na gg 4115446

petepl
08-02-2008, 22:27
MaciekPaladin ma racje:) cos w tym jest! Uwarznie popatrzcie!

http://tibia.pl/earth.php?x=32086&y=32078&z=8&q=54.95&r=1

ten wodospad zamienia sie w Lawe! udalo mi sie raz to spowodowac poprzez znikniecie spike sworda woda zamienila sie w lawe...ale przed tym bylem w dziurze ktora pokazuje moj screen"3"

Następnie czarną kreską w dół znajdziemy sie w swiatyni...trzeba chyba z Kapłanem porozmawiac! lub poinformowac go o tej lawie!

Punkt przecięcia sie trujkąta wskazuje wierze troli;] gdzie znajduje się scroll:) mysle ze trzeba o tym scrollu porozmawiac z Blink Orc'iem on zyl kiedy przybyły Minotaury na Rooka! on wie cos o tym:)

Prawy dolny czerwony punkt trujkąta pokazuje dokladnie 2 punkt potrzebny do znikniecia spike sworda:]

Jezeli ktos chce to sprawdzic niech patrzy na (podaje link) http://tibia.pl/earth.php i kazdy punkt niech sprawdza!

Marcin24
09-02-2008, 12:04
Było, woda zamienia się w lawę, ale jest to błąd pewnego bota, którego używasz.
@down
BYŁO, WODA ZAMIENIA SIĘ W LAWĘ, ALE JEST TO BŁĄD PEWNEGO BOTA, KTÓREGO UŻYWASZ.

petepl
09-02-2008, 12:21
ja nie uzywam zadnego bota;] moim zdaniem nie jest to blad! woda zamienila sie niedlugo po zniknieciu spike sworda;]

Michael2204
09-02-2008, 17:35
ciekawe.... raczej nie przez bota xD

Marcin24
09-02-2008, 17:42
ciekawe.... raczej nie przez bota xDMam trzeci raz powtórzyć?
@edit
MasterTusk niestety ma jakieś problemy z forum, ale spytałem go na GG czy to prawda:
Ja 16:54:57
czy to prawda, że niektóre boty zamieniają wodę bez ryb w lawę?
MasterTusk 16:57:22
tak, przykładowo tibiaauto działa na zasadzie woda bez rybek = lawa...

MaciekPaladin
09-02-2008, 19:25
Hmm co do tej lawy mam pewną teorię no bo według mnie to proste skoro ognie znikają z wyspy z SoFem to te ognie gdzieś se płyną... aż w końcu ognie dopływają do wodospadu i zamieniają go w... lawę ;) Nie potwierdzam tego niczym po prostu użyłem logiki ;) Skoro nagle ognie znikają to gdzieś se płyną i zamieniają wodę w lawę ;)

Marcin24
09-02-2008, 19:43
Hmm co do tej lawy mam pewną teorię no bo według mnie to proste skoro ognie znikają z wyspy z SoFem to te ognie gdzieś se płyną... aż w końcu ognie dopływają do wodospadu i zamieniają go w... lawę ;) Nie potwierdzam tego niczym po prostu użyłem logiki ;) Skoro nagle ognie znikają to gdzieś se płyną i zamieniają wodę w lawę ;)
Zapraszam do szkoły podstawowej na szybki kurs czytania! Oferuje on:
- szybkie czytanie
- gratisowe lekcje podstawowe
- małe klasy
- wysoki poziom uczenia
- przerwy na KiteKaty

MaciekPaladin
09-02-2008, 19:51
Zapraszam do szkoły podstawowej na szybki kurs czytania! Oferuje on:
- szybkie czytanie
- gratisowe lekcje podstawowe
- małe klasy
- wysoki poziom uczenia
- przerwy na KiteKaty

O lol o co ci chodzi to logiczne a tak wogle to każdy mądry Rookslayer wie że po zniknięciu SoFa z wyspy wodospad zamienia się w lawę i nawet ja sam to sprawdziłem i nie używam żadnych botów dla twojej wiadomości więc jak chcesz to pomóż nam tu wszystkim a nie komentujesz głupio nawet nie pomagając każda teoria jest lepsza od twojego głupiego komentarza nikomu nie potrzebnemu każdy myśli a ty się wygłupiasz OMG

Marcin24
09-02-2008, 20:03
Specjalnie dla Ciebie, mimo iż tego nie robię, skomentuje każde twoje zdanie.
O lol o co ci chodzi to logiczne a tak wogle to każdy mądry Rookslayer wie że po zniknięciu SoFa z wyspy wodospad zamienia się w lawę
Po "O lol", "a", "Rookslayer" powinny być przecinki. Nie ma czegoś takiego jak "Rookslayer".
i nawet ja sam to sprawdziłem i nie używam żadnych botów dla twojej wiadomości
"Twojej" z zasad grzeczności powinno być napisane z dużej litery.
więc jak chcesz to pomóż nam tu wszystkim
Przed "więc" ma być przecinek. Czy ktoś jeszcze się skarży, że nie pomagam?
a nie komentujesz głupio nawet nie pomagając
Przed "a" ma być przecinek. I to nie był głupi komentarz bez pomocy, ponieważ napisałem ci gdzie powinieneś się udać ze swoim problemem.
każda teoria jest lepsza od twojego głupiego komentarza nikomu nie potrzebnemu każdy myśli a ty się wygłupiasz OMG
Po "komentarza", "myśli" ma być przecinek. A czy każda teoria jest lepsza od mojego komentarza? Zostawię to bez komentarza.
Coś na koniec, jeżeli chcesz się przeciwstawić moim słowom, to musisz mieć z deczka lepsze argumenty.

Rybzor
09-02-2008, 20:15
Po "O lol", "a", "Rookslayer" powinny być przecinki. Nie ma czegoś takiego jak "Rookslayer".
Spersonalizowany Wyniki 1 - 10 spośród około 24,000 dla zapytania Rookslayer. (Znaleziono w 0,26 sek.)
Spersonalizowany Wyniki 1 - 10 spośród około 26,500 dla zapytania rookstayer. (Znaleziono w 0,28 sek.)

Podsumowując - kwestia gustu.

"Twojej" z zasad grzeczności powinno być napisane z dużej litery.
Tą zasadę stosuje się/powinno się stosować w oficjalnych pismach, tutaj na forum nie koniecznie trzeba pisać oficjalnie. To, że jakieś milusie internetowe pokemony piszą "Twojej" z dużej, nie oznacza, że jest to jakoś podciągnięte pod netykietę. Ja tak piszę tylko w wyjątkowych sytuacjach. (głownie w zasadzie dziefcynki tak piszą)

Przed "więc" ma być przecinek. Czy ktoś jeszcze się skarży, że nie pomagam?
O tak, to było straszne, na pal z nim.

Przed "a" ma być przecinek. I to nie był głupi komentarz bez pomocy, ponieważ napisałem ci gdzie powinieneś się udać ze swoim problemem.

"Ci" z zasad grzeczności powinno być napisane z dużej litery.

Po "komentarza", "myśli" ma być przecinek. A czy każda teoria jest lepsza od mojego komentarza? Zostawię to bez komentarza.
Coś na koniec, jeżeli chcesz się przeciwstawić moim słowom, to musisz mieć z deczka lepsze argumenty.
Zdania nie zaczyna się od "A", przed "A" jest przecinek. Popełniasz błędy stylistyczne typu powtórzenie, nie ma takiego słowa jak "deczka".

Jak odpierasz czyjeś kontrargumenty, to z sensem, a nie w 90% czepiasz się przecinków.

Marcin24
09-02-2008, 20:23
Podsumowując - kwestia gustu.
Ryba, Sryba - kwestia gustu.
Zdania nie zaczyna się od "A"
Oczywiście, znajdź sobie żonę w wynikach googli.
"Ci" z zasad grzeczności powinno być napisane z dużej litery.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
ie ma takiego słowa jak "deczka".
Deczko to zdrobnienie od deko.
Jak odpierasz czyjeś kontrargumenty, to z sensem, a nie w 90% czepiasz się przecinków.
Wymyśl sobie własną kwestie.

Light-r
09-02-2008, 20:25
I znów muszę film robić żeby pokazać że zniknięcie SoFa nie powoduje zamiany wody w lawę żeby noobki przestały spamować :(

Rybzor
09-02-2008, 21:28
Ryba, Sryba - kwestia gustu.

Oczywiście, znajdź sobie żonę w wynikach googli.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Deczko to zdrobnienie od deko.

Wymyśl sobie własną kwestie.
Ehh, dzieci, podwórkowe wyzwiska i argumenty z przedszkola :<.

@down
Zdefiniuj wyrażenie nieodwracalne spaczenie, proszę!

Valderor
09-02-2008, 21:38
O lol o co ci chodzi to logiczne a tak wogle to każdy mądry Rookslayer wie że po zniknięciu SoFa z wyspy wodospad zamienia się w lawę i nawet ja sam to sprawdziłem i nie używam żadnych botów dla twojej wiadomości

Prawdopodobnie nie jestem mądrym Rookslayerem, bo nie wiedziałem o tym fenomenie. Podobnie jak chyba nikt inny na tym forum. Uprzejmie prosimy o filmik.

@Light-r: myślę, że to raczej on powinien nakręcić film, żeby udowodnić, że jego nowatorska teza jest prawdziwa.

@Marcin, Ryba: Omg. Wiedziałem, że to forum jest pod władzą Chaosu i przynosi użytkownikom nieodwracalne spaczenie, ale sądziłem, że niektórzy są na to odporni...
@up: Za dużo Warhammera zażywam ostatnio. Spaczenie (w tym kontekście) - stan, w którym jednostka, będąc pod wpływem Chaosu, przestaje wnosić pozytywny wkład w rozwój całej społeczności. Mam nadzieję, że mimo wszystko ten stan jest odwracalny ;-)

Duch Guardi
09-02-2008, 21:54
Wszyscy szukają rozwiązania sekretu SoF , MM itp Moim zdaniem kluczem do zagadki może być Ślepy Orc pewnie zna on odpowiedzi na wszystkie zagadki tylko jak z nim się dogadać :>
#down
chodzi mi o słowa w jego typu "mission" w jego języku

Hubertoo
09-02-2008, 22:13
Na początku moje wypowiedzi serdecznie pozdrawiam poliglotów oraz "logicznie myślących". Dziękuje wam bardzo, że wnieśliście duzo do tematu. Prawdę mówiąc prawie 90% zagadki zostało rozwiązane dzięki wam (przecinki, gramatyka).
Ok, mniejsza z tym.

Apropo łysego orka... ekhm... ślepego orka*

Żeby móc się z nim dogadac nalezy znac jego język, co nie jest żadną nowością.
Ciekawi mnie jednak, jak to wszystko się zaczęło, tzn. kto jako pierwszy się z nim dogadał i kto wiedział jak??
Teraz mowa orka jest dostepna na forach i stronkach typu tibia.pl, tibia.org.
Ale kto i gdzie odkryl ich język i jak się z nimi dogadac?? Kto i jak wpadl na to, ze trzeba powiedziec (przykladowo podaje i z pamieci, z gory sorry za blad) "BUTA HUMAK" czycos w tym stylu??

Marcin24
09-02-2008, 22:17
Na początku moje wypowiedzi serdecznie pozdrawiam poliglotów oraz "logicznie myślących". Dziękuje wam bardzo, że wnieśliście duzo do tematu. Prawdę mówiąc prawie 90% zagadki zostało rozwiązane dzięki wam (przecinki, gramatyka).Polecam się na przyszłość.
Ale kto i gdzie odkryl ich język i jak się z nimi dogadac?? Kto i jak wpadl na to, ze trzeba powiedziec (przykladowo podaje i z pamieci, z gory sorry za blad) "BUTA HUMAK" czycos w tym stylu??Niech zgadnę, ktoś znalazł scroll z przetłumaczonymi słowami, i, niech zgadnę, poszedł do Orca i do niego zagadał.
Idz znajdz cos innego do roboty, i poprostu to rob.
?
P.S. Imiona pisze się z dużej litery

Palkair
09-02-2008, 22:39
<delete this post>

petepl
09-02-2008, 23:44
To jest temat o trojpunkcie a nie o takich bredniach jak pisze Marcin**...!
powiniscie przegladnac moją mapke! i obejrzec! co sadzicie o tym trzecim punkcie!;/ moim zdaniem tak wszystko sie znajduje!;/

A ty marcin przestan spamowac jeb**y malolacie! jezeli nawet nie wiesz o co tutaj chodzi...woda zamienila sie w lawe 15 min. po zniknieciu spike sworda! ktos musial wejsc w jakis punk! po nacisnieciu 3 punktu z tego co wiem to spike sword teleportuje sie w inne miejsce a po nacisnieciu 2 punkty znika!;/

musicie sprawdzic ten punkt! albo mi pomuc w przeszukaniu go!:)
Tylko wierni i uczciwi Rookslayerzy moga naprawde Dotchnąć Sword of Fury! i obiecuje ze pomoge wam w tym!

Marcin24
10-02-2008, 10:15
A ty marcin przestan spamowac jeb**y malolacie!
Spoko, nie bulwersuj się tak dorosła istoto.
woda zamienila sie w lawe 15 min. po zniknieciu spike sworda
Wiem, że chciałeś odkryć coś fajnego, ale powtórzę Ci jeszcze raz. To BOT zamienia wodę w lawę, i to nic nowego, było już przerabiane na tym forum.
Tylko wierni i uczciwi Rookslayerzy...
No more comments.

MaciekPaladin
10-02-2008, 11:48
No co do ślepego orka to chyba wiadomo że należy zamienic Salmony na kilka słów z języka orków lecz w tym problem że cały "alfabet" orka jest już znany więc ma ktoś pomysł co można komu dac za inne słowa w orkowych języku lub kto jeszcze zna orkowy język tak dobrze jak Amber ??

Light-r
10-02-2008, 11:53
Ten filmik muszę zrobić bo tu już są przekleństwa ino mówić co nagrać bo ja już sam nie wiem.......:(

Wiem że o tej lawie ale teraz znów jakiś 3 punkt....pisać!!!!

Marcin24
10-02-2008, 12:08
Wiem że o tej lawie ale teraz znów jakiś 3 punkt....pisać!!!!
Wyżej masz mapki.
ma ktoś pomysł co można komu dac za inne słowa w orkowych języku
Kiedyś był pomysł, że trzeba mu dać 100 Piece of Iron (respią się w kilku miejscach). Ale pomysł chyba sprawdzony, i nic nie dał.

Valderor
10-02-2008, 13:13
Ten filmik muszę zrobić bo tu już są przekleństwa ino mówić co nagrać bo ja już sam nie wiem.......:(

W ten sposób niczego nie udowodnisz; oponenci zawsze mogą powiedzieć, że przedtem trzeba stanąć na trzecim punkcie, albo że potem trzeba stanąć na trzecim punkcie, albo że trzeba mieć w bp jakieś itemki, albo że niezbędna jest odpowiednia faza księżyca itp.

Do wszystkich, którzy twierdzą, że woda jednak zamienia się w lawę: tak, jak pisał Marcin - to pewnie tylko wasz bot. Ale pokażcie przynajmniej jakieś screenshoty, opiszcie dokładniej jak tego dokonaliście. Wtedy będzie o czym rozmawiać.

petepl
10-02-2008, 15:40
Czytalem tutaj na forum ze te Iron ore trzeba zamienic na Brass armor...tylko nie wiem u kogo i nie wiem czy to wogule mozliwe:D ale byc moze jest to prawda...Blink orc moze to zrobic...ale nie jestem Pewien...trzeba znac ten jezyk:)

Marcin24
10-02-2008, 15:43
Czytalem tutaj na forum ze te Iron ore trzeba zamienic na Brass armor...tylko nie wiem u kogo i nie wiem czy to wogule mozliwe
Nie Iron Ore tylko Piece of Iron, i podobno trzeba ich dać Ślepemu Orkowi 100 i wtedy on nam wykuje z nich klucz czy coś. Wielu ludzi uzbierało tyle Piece of Iron, ale nikt nie wiedział co mówić.

bulwapl
11-02-2008, 20:10
Może i faktycznie za bardzo kombinujemy i rozwiązanie jest pod nosem ?
Ja uważam tak np. 1 i 2 punkt zostanie aktywowany znika sword z wyspy B)ale dajmy na to jak wynika z innych wypowiedzi ma coś się stać po wciśnięciu 3 punktu przypadkowy gracz chodzący po mapie akurat wdepnie w taki punkt i co wtedy ??Może po prostu spike sword wpadnie mu do baga ?No dobra poniosło mnie :p Ale tak czy tak ten
ktoś musiał by mieć niezłego farta ;/

PS.W razie błędów z góry sorry (proszę o wyrozumiałość mało pisze na różnych forach :baby:)

MaciekPaladin
11-02-2008, 21:19
Niestety ale ja uważam że kombinacje są tu jak najbardziej wskazane. W końcu wiadomo że ten kto odkrył te dwa punkty nie chodził sobie o tak i nagle wszedł w jeden punkt potem drugi itd... Podobno użyto wtedy jakiś kodów źródłowych ale to nie wiadomo na pewno. W każdym bądź razie raczej należy popatrzec się dookoła i otworzyc drzwi jak to mówią "magią" lecz co jest magiczne na Rooku za wyjątkiem antidote rune, life fluid, Apprentice Shenga, Mino Maga i magic light wanda ??

Arka_Sath_Wielki
11-02-2008, 21:45
hmm a może w tych miejscach, lub tym trzecim trzeba kliknąć na ziemię ? tak jak jest w queście z doubletem ? :D

bulwapl
11-02-2008, 23:54
Z tego co wiem ostatnio nie można już kupować antidote :(co jest bardzo podejrzane 8o

Salarigoth
12-02-2008, 00:01
Z tego co wiem ostatnio nie można już kupować antidote :(co jest bardzo podejrzane 8o

Następny bonaparte...

bulwapl
12-02-2008, 00:35
To niby po co zaprzestali sprzedawania runek ?Tak nagle już nie ?

Cacuss
12-02-2008, 00:45
Runa Antidote:
Minimalny poziom 15

Może zaprzestali dlatego, że 15lvl>8lvl, czyli runa antidote wykracza teraz poza standardowo rozumianą wyspę początkujących.

Jednakże dziwna jest polityka CipSoftu dotycząca rooka. Z jednej strony wycofanie tej runki z drugiej dodanie questów na addony...

Wybaczcie offtop, ale może dzięki temu ten pan nade mną już się przestanie o to pytać (mam nadzieję).

bulwapl
12-02-2008, 13:20
@up
Dzięki za odpowiedz ;)

@topic

Może faktycznie trzeba nacisnąć na ziemi jak z doublet i wyskoczy spike sword :p Choć to mogło by być na łatwe znaczy się o sposób wykonania bo wiem że wyspa jest dosyć duża i klikanie na kolejne kratki doprowadziła by do szaleństwa:baby:

Hubertoo
12-02-2008, 20:46
Wiecie co, z tym klikaniem to ciezko powiedziec. Uważam, że trzeba poszukać związku ze sprawą tych 2 pktów, dzięki którym SoF znika. Co mogą mieć wspólnego te dwa miejsca i dlaczego są akurat tak polozone. Gdy połączymy te 2 pkty ze sobą zosttanie centralnie przecięte miejsce, w którym znajduje się SoF, co kazdy juz wie. Te pkty to roty i poison spidery. Czy te 2 potwory maja cos ze soba wspolnego?? zna ktos moze jakies legendy na ich temat. O mino na rooku jest wiele, o Minomagu tez. Slyszalem, ze kiedys gdzies zostala publikowana mapka, tzn nie wiem czy to prawda, jednak cos takiego slyszalem. Czy ktos może sprawdzal, gdzie moze prowadzic ten teleport?? Zauwazmy, że zeby dotrzec do drzwi minomaga trzeba zabic wiele silnych potworow, ktore sa w grupach. Kolejna refleksja, jaka mi sie tutaj nasówa to czy jest mozliwosc, ze z bosa mino (ten podobny do MM respi sie na hellu) może wypadać jakis przedmiot, będący pomocny w rozwiazaniu questa?

"Drzwi moze otworzyc tylko magia"
w zwiazku z tym czy zlurowanie lub prowokacja do danego ataku tego bosa moglaby przyniesc jakies skutki? On tak naprawde uzywa magi, czy gdyby mu jakos "dac do myslenia" zeby zadzialal cos w okolicy minomaga to nie przyniosloby to korzysci? Trzeba wszystkiego probowac, ja mam chara na Aurea, zrobilem sobie rookstayera i nim cisne, wbilem jzu 12 lvl, zbliza sie 13. ciezko sie expi i robie tego chara dlatego, aby moc pokombinowac i nie zadawac pytan:
"Łoo aco to jest ten minomag?"
oraz nie dodawac postow:
"mój kolega mi mówil, ze jak sie nacisnie na buga pod miaste fallow to sie pojawi spike sowrd w niedzwiedziu, on juz ma 3 te miecze, ale nikomu nie sella.. łoo"
Mam palka 54 prawie lvl na Candia, ale chce sie troche psowiecic dla potrzeb rooka i jak ktos jest zainteresowany tym tak jak ja, lub jesli gra na Aurea, niech do mnie napisze. Mój nick to:

Hubaj

Pozdrawiam. Z góry dzięx za uwage i za odpowiedzi. ;)

Marcin24
12-02-2008, 21:00
On tak naprawde uzywa magi, czy gdyby mu jakos "dac do myslenia" zeby zadzialal cos w okolicy minomaga to nie przyniosloby to korzysci?
Potwory są zaprogramowane tylko na "Zabij wszelkimi środkami to, co widzisz.".

Hubertoo
13-02-2008, 14:28
@Up

Teoretycznie na zabijanie, ale wiesz, gdyby jakos zadzialal to moze to wywoalc reakcje jakas pikseli.

Jest tak w jakims quescie ze ghoul cos musi przesunac...

to bardzo mozliwe jest...

Wicher'Sorcer
15-02-2008, 19:23
Mówicie że aby zdobyć SSa trzeba zabic MMa i takie tam ... Ale o naszym szanownym Ghoulu nikt nie powiedzial on tez posługuje sie magia (wysysa życie) , moze to i nie wazne ale ... lepiej wziasc to pod uwage :]
A co do antidotek pan u gory mowiac ze trzeba miec 15 lvl , mial racje po co by dawali antidotke na rooka gdyby kupowali ja tylko rookstayerzy ( CiPsoft nas nie lubi ;( ) .

cipek13
16-02-2008, 00:51
Wiecie że jest to chyba 11 teoria zdobycia SS na rooku.

Klawiatura
18-02-2008, 02:55
@up
12 wliczając próbę przekupstwa CIP softu.