PDA

Pokaż pełną wersje : Ogolne wydarzenia..

Stron : 1 2 [3]

zjaia
04-12-2007, 20:20
@Dark~

Idz do Carlin / Thais pogadac z noobkami, moze sie dowiesz jakis sekretow ^.-... Wiem wiecej bo w tym uczestnicze : ) to pysk w piach! * Evul Maxu :< *[/QUOTE]

HAHAHAHAHA Lmao zes mnie kurwa zgasil...hahahha...stfu! Po pierwsze moj rl byl na tej akcji kiedy ja bylem u niego w domu, po drogie mam film. wiec kurwa nie bedz zalosny szlaufie, a kozaczyc mozesz z kumplami z podstawowki a nie na tym forum.
pzdr

Sir-Babolek
04-12-2007, 22:59
HAHAHAHAHA Lmao zes mnie kurwa zgasil...hahahha...stfu! Po pierwsze moj rl byl na tej akcji kiedy ja bylem u niego w domu, po drogie mam film. wiec kurwa nie bedz zalosny szlaufie, a kozaczyc mozesz z kumplami z podstawowki a nie na tym forum.
pzdr

Niewiem czy wiesz, swiadomie czy nieswiadomie przyznales sie do wspomagania VM :(, prostymi slowami : Bye Bye Xerena. I morda w piach! :D.

P.S

O godzinie 0:30 +- u kumpla w domu w poniedzialek ? Dzien roboczy/szkolny... ciekawe ? NO LIFER? Bo wkoncu kazdy normalny czlowiek z domu by nie wychodzil :<

Edge
04-12-2007, 23:13
Lmao babol jebniety jestes? tak byl u mnie o 0.30 poniewaz robilismy nocke :> a to ze akurat nasza szkola cos tam budowali to wiesz...milismy wolne
Wogole to stfu o no liferach nic nie mow... Ty byles jednym z wiekszych Ty i Adrianek...
A co do jego hunta, nie wspomaga on VM nigdy nei chcial dolaczyc co z tego ze jest moj rl? to znaczy ze wspomaga nas? przestan! nawet mi nie chcial 10 k na runki pozyczyc cham ;< musialem zabic 51 najta zeby boszki spadly :)

abarth
04-12-2007, 23:25
Jak potrzebujecie 57 ms - a na kamikaze to chetnie sie przylacze;)
niegdy nie lubilem tych kurew ;s

Edge
04-12-2007, 23:28
msg edge of soul in game albo do katury/agenta pro

Sir-Babolek
04-12-2007, 23:32
MMMM moze i bylem moze i jestem XD, ale nocka w tygodniu przebija wszystko! :<

Edge
04-12-2007, 23:34
Jak bys nei zauwazyl to bylismy zwolnieni ze szkoly, wiec czemu nie?:)

Sir-Babolek
04-12-2007, 23:51
Kazdy robi jak uwaza, ale w tygodniu robic nocke dlamnie to przegiecie XD lepiej sie wyspac ;p, od tego sa weekendy :<

Edge
05-12-2007, 00:07
tesknilismy za soba ;< hahaha:P

Sir-Babolek
05-12-2007, 00:16
Gejuchy! :<, c==3

EDIT:

23:16 Don Promillo [82]: Dark fighter of havoc has been excluded.

Zalatwione :), juz jestes hunted BB GL HF

krzysheak
05-12-2007, 00:20
Dla mnie Vis Major wcale nie jest lepsze niz tengu jesli chodzi o memberow, Dark~ sam zobacz kogo masz w gildii, samych smieci...
Seirgath - na game chacie pisal Any pkers? I wanna kill some1 itp
- byl zajebiscie wielkim skull hunterem i pa
Katura - hacknal typa, zrookowal a do tego robil tak zeby jego kumple
padali przez vt
Justin Sardor - wychujal typa na 800 zlotych przez allegro
i tak moznaby wymieniac...

Co prawda Tengu tez robia pa na ludziach ale w gruncie rzeczy nalezy im sie takie cos jak rzadza...
I tak nie wygracie, jak dla mnie to wasza gildia jest po to zeby miec troche zabawy zabijajac 50 lvli~

Golden'Fanatyk
05-12-2007, 00:25
lmao, a Ci dalej na siebie jadą 8o

uwagi typu "no lifer" są wg. mnie naprawde zbędne. każdy ma swoje życie, robi co chce a jeśli ty się tym interesujesz to najzwyczajniej w swiecie jestes zadrosny ; )

babol h*j Ci do tego, czy siedzial w tygodniu czy w weekend, czy o 5 w nocy czy 15 po poludniu... zamiast tracic czas na glupoty idz sie poucz orto. ;p

Edge, następny zalosny czlowiek..

ile razy Seth mial red hp? combo 3k+ bylo, jak to niektorzy od Was pisali?

smiechu warte, sami zobaczcie

http://rapidshare.com/files/74329211/lolded.cam.html

zamiast pisac glupoty na forum siac propagande zrobcie jakis sneak, tylko na to was stac ; )

btw. dolaczyl ktos do Was "normalny" z Xereny? chyba tylko pare osob, reale od tych, ktorzy juz tu nie graja albo maja hunta i to wszystko

krzysheak
05-12-2007, 00:55
lmao, a Ci dalej na siebie jadą 8o

uwagi typu "no lifer" są wg. mnie naprawde zbędne. każdy ma swoje życie, robi co chce a jeśli ty się tym interesujesz to najzwyczajniej w swiecie jestes zadrosny ; )

babol h*j Ci do tego, czy siedzial w tygodniu czy w weekend, czy o 5 w nocy czy 15 po poludniu... zamiast tracic czas na glupoty idz sie poucz orto. ;p

Edge, następny zalosny czlowiek..

ile razy Seth mial red hp? combo 3k+ bylo, jak to niektorzy od Was pisali?

smiechu warte, sami zobaczcie

http://rapidshare.com/files/74329211/lolded.cam.html

zamiast pisac glupoty na forum siac propagande zrobcie jakis sneak, tylko na to was stac ; )

btw. dolaczyl ktos do Was "normalny" z Xereny? chyba tylko pare osob, reale od tych, ktorzy juz tu nie graja albo maja hunta i to wszystko

Last Nadi jest normalny a poza tym 90% to smiecie pkerzy i najgorsze szumowiny xP

Edge
05-12-2007, 01:06
Babol
no i na chuj mu hunta zalatwiasz? bo jest rl ze mna? przestan... czlowieku ogarnij dupsko i umyj twarz moze i jestem zalozny ale przynajmniej mam w dupie tibie i mojego pallka ; P ja se moge isc na inny serv i miec tam full pro etc ale fajnie sie walczy z wami...
Falcon prosze Cie nie mow nic o PA bo to Ty z rlami pkowales

zjaia
05-12-2007, 01:11
Buahahahaha no i u kogo mam hanta ;(? za to ze moj rl walczy w wojnie? o boze czlowieku oderwij sie od kompa i idz zobacz jaki piekny jest swiat na zewnatrz, ale tu zgodze sie z Falconem kazdy robi co chce to jego zycie ;P
Zobaczymy co z tego hunta wyjdzie:)

Mattrixo123
05-12-2007, 01:25
Śmiać i płakać,jak czytam niektóre posty...

Mispex
05-12-2007, 08:10
@Edge nie chce nic mowic ale wasza walka to tylko zaatakowanie Setha? i nic wiecej?
wczoraj prawie hunta zlapalem bo powidzialem pewnej osobie ze jestem 100% pewny ze poprzednia wojne wygralibysmy my(synergy) gdyby nie bylo spy;P wypowiedzcie sie co uwazacie na ten temat:P

krzysheak
05-12-2007, 10:23
@Edge nie chce nic mowic ale wasza walka to tylko zaatakowanie Setha? i nic wiecej?
wczoraj prawie hunta zlapalem bo powidzialem pewnej osobie ze jestem 100% pewny ze poprzednia wojne wygralibysmy my(synergy) gdyby nie bylo spy;P wypowiedzcie sie co uwazacie na ten temat:P

Uwazam ze nie nalezy zbyt czesto rozmawiac z tengu :P

Mispex
05-12-2007, 10:46
nie chcialem zeby komentowac to ze zlapalbym hunta:P
chodzi mi tylko o to co myslicie gdyby synergy nie mialo spy~

zjaia
05-12-2007, 12:30
nie chcialem zeby komentowac to ze zlapalbym hunta:P
chodzi mi tylko o to co myslicie gdyby synergy nie mialo spy~

Wydaje mi sie ze to nie byl glowny powod, ale moze cos w tym jest. Lepiej nich zabierze glos ktos kto byl w Synergy.

wrogonastawiony
05-12-2007, 12:38
Hmm na ta chwile jedyny atut to masa low leveli, przy dobrej taktyce moga na bitwach ladnie bloczyc. Ale poki tengu sie konkretnie nie podzieli ja tu nie widze zabardzo szans ;)

Master Bonczek
05-12-2007, 19:34
Kazdy robi jak uwaza, ale w tygodniu robic nocke dlamnie to przegiecie XD lepiej sie wyspac ;p, od tego sa weekendy :<

Jak nie masz co robic w sobote wieczorkiem tylko grac to moze i tak :)

strausss
05-12-2007, 23:57
Może to nie moja sprawa, ale co kto robi ze swoim życiem to chyba jego problem. Jeden lubi się nawalić jak stodoła,inny iść na dupy,ktos tam obejrzeć film lub poczytać książkę, a jeszcze inny pograć. Jeżeli ktoś chce prze*******ać życie na Tibię to dlaczego nie?Tacy ludzie jak kolesie z Tengu pokazują że władza deprawuje i może lepiej że do tej władzy dorwali się w grze a nie a rl. Co do Vis major, to jest tam co najmniej kilka osób które gdyby zajęły miejsce Tengusów spowodowały by natychmiastowy, gwałtowny odpływ graczy z Xereny.Popieranie tych ludzi to wypędzanie diabła szatanem. W sumie na servach pvp raczej aniołki nie grają, po to jest pvp żeby się lać.

krzysheak
06-12-2007, 00:45
Może to nie moja sprawa, ale co kto robi ze swoim życiem to chyba jego problem. Jeden lubi się nawalić jak stodoła,inny iść na dupy,ktos tam obejrzeć film lub poczytać książkę, a jeszcze inny pograć. Jeżeli ktoś chce prze*******ać życie na Tibię to dlaczego nie?Tacy ludzie jak kolesie z Tengu pokazują że władza deprawuje i może lepiej że do tej władzy dorwali się w grze a nie a rl. Co do Vis major, to jest tam co najmniej kilka osób które gdyby zajęły miejsce Tengusów spowodowały by natychmiastowy, gwałtowny odpływ graczy z Xereny.Popieranie tych ludzi to wypędzanie diabła szatanem. W sumie na servach pvp raczej aniołki nie grają, po to jest pvp żeby się lać.

Zgadzam sie z toba, zapewne gdybym byl na miejscu nargoriela to mocno by mi sie zjebalo pod kopula xD W sumie fajna sprawa kogos tak udupic np. ktos wbija 100 lvl a ty mu mowisz "masz hunta a twoj payment wynosi 5kk" xD

Rzeszow
06-12-2007, 01:02
rownie dobrze mozna sobie przejabac zycie pijac lub chodzac na dupy... :)
a co do narogiela to o wiele bardziej mi sie podoba jego panowanie na serwerze niz za panowania mitzuma jest o wiele swobodniej i koles mysli stara tez sie o to by coraz wiecej ludzi gralo na xerenie a war jest dla zabawy wiec moge powalczyc swojim dawnym charem :)))))

Maciasty
06-12-2007, 15:44
nie ma co moralitesowac. odnosnie wara tengu pa zajebiscie cienkie pvp ale synergy tegonie potrafilo wykorzystac ze wzegldu na spy i zly moment do zaczecia wojny. Teraz vis major tez dostanie w dupe bo przewaga tengu jest zabojcza w lvl a polowa serwa co mzoe walczyc lize im dupe albo poprostu sie boi o chary. jesli chodzi o pvp tengu to wiem co mowie nieraz ladna grupka po mnie przychdzli i im spitalalem jak chcialem:)

strausss
06-12-2007, 21:44
Może źle się wyraziłem,chodziło mi o to że co się czepiac kogoś że nie ma życia poza Tibią,jego sprawa.Znam kolesia który za*******a w pracy po 14 godzin po to żeby kupic nowszy samochód, a potem tym samochodem dojeżdża do pracy (2km) i tyle się z niego nacieszy bo nie ma czasu poza pracą na nic innego.Czy to jest lepsze? W końcu o to chyba chodzi żeby robić w życiu to co się lubi.
A co do Tengu to władza wali im w dekiel, ale gdyby do tej władzy dorwali się kolesie z Vis Major to pewnie niejeden wspominałby czasy panowania Tengu z nostalgią.

krzysheak
06-12-2007, 21:54
Może źle się wyraziłem,chodziło mi o to że co się czepiac kogoś że nie ma życia poza Tibią,jego sprawa.Znam kolesia który za*******a w pracy po 14 godzin po to żeby kupic nowszy samochód, a potem tym samochodem dojeżdża do pracy (2km) i tyle się z niego nacieszy bo nie ma czasu poza pracą na nic innego.Czy to jest lepsze? W końcu o to chyba chodzi żeby robić w życiu to co się lubi.
A co do Tengu to władza wali im w dekiel, ale gdyby do tej władzy dorwali się kolesie z Vis Major to pewnie niejeden wspominałby czasy panowania Tengu z nostalgią.

Agent Pro myslal ze ma wladze przez chwile to zaczal pkowac...
Katura byl w Tengu to zaczal klepac kazdego kto mu na pirate raidzie zabil chociaz jednego pirata...
O starym ownerze Xuvy Malice juz nie wspomne...

Waldo1910
06-12-2007, 23:09
ten twój stary owner xuvy malice to jest liderem twojej gildi ;p

krzysheak
06-12-2007, 23:40
ten twój stary owner xuvy malice to jest liderem twojej gildi ;p

Nope, o ile wiem malice moralesem gra jeszcze jakis inny typ :P Xuva teraz wogole nie gra.

enderty
10-12-2007, 00:01
http://images25.fotosik.pl/123/026944eb513f1067.jpg (www.fotosik.pl)

Golden'Fanatyk
12-12-2007, 03:05
i co sądzicie na temat update? jak dla mnie super ;)!

masakrejszyn
12-12-2007, 17:14
Ciebie by ktoś na stole posuwał i by było super...

st1L
12-12-2007, 17:55
Ja sie w sumie ciesze ze pallkeim bedzie sie trudniej gralo. Wczesniej bralo sie 40 spearow i na tombie -4 z 2-3 bp manasow moglem to wystrzelac..
Tylko te nowe strzaly to kompletna porazka na nic sie nie przydadza. Blood + obrazenia od zywiolu nigdy razem nie wyniosly ponad 120-130

Luksus
17-12-2007, 11:33
i co sądzicie na temat update? jak dla mnie super ;)!

Najwieksza porazka tego update'u jestes ty niestety :confused:

zjaia
17-12-2007, 14:09
Posrane we lbach ku*** macie. Nie potraficie normalnie rozmawiac???!!! Jak patrze na to forum i porownuje wypowiedzi falcona i ludzi po stronie Tengu do postow ludzi z bylego Synergy to mysle ze jednak dobrze sie stalo ze wbk nie wygralo wojny, bo gdyby xerena wygladala jak to forum to....szkoda gadac :/

Freddd
17-12-2007, 16:00
Posrane we lbach ku*** macie. Nie potraficie normalnie rozmawiac???!!! Jak patrze na to forum i porownuje wypowiedzi falcona i ludzi po stronie Tengu do postow ludzi z bylego Synergy to mysle ze jednak dobrze sie stalo ze wbk nie wygralo wojny, bo gdyby xerena wygladala jak to forum to....szkoda gadac :/

Poczekaj jeszcze troche Tengu ci sie dobierze do dupy to inaczej bedziesz pisal. No chyba ze masz jakies bardzo dobre znajomosci to wtedy mozesz grac spokojnie.

Pepe1990
17-12-2007, 16:13
Xerenosi
Dec 16 2007, 02:28:34 CET Killed at Level 84 by Phanis Emberius
and by Elenros

Gratulacje fraga. Kto następny z rl kumpli ? Brip Kiman ? moze Sire Horn.

Żałosne panowie ...

wrogonastawiony
17-12-2007, 19:03
Phanis emberius nowy owner. Straszna lama, typowy acc buyer :) Teraz pomaga tej ekipie ale pewnie niedlugo sami go ujebia ;p

Pepe1990
17-12-2007, 20:01
Phanis emberius nowy owner. Straszna lama, typowy acc buyer :) Teraz pomaga tej ekipie ale pewnie niedlugo sami go ujebia ;p

To czy on kupił tego chara czy nie to mam to naprawde w dupie ale to że kumple z Rl cie u*******ają w głupiej gierce to jest żałosne ... n/c

Fret
17-12-2007, 20:32
No Pepe, ty to chyba prorok jesteś :)
Wczoraj widziałem jak Sire Horna Hampish gonił do dp, może tylko się bawili , a może coś jest na rzeczy

wrogonastawiony
17-12-2007, 20:43
@pepe
Czemu żałosne ? Wkoncu to 'glupia gierka'...

Pepe1990
17-12-2007, 20:58
@wrogonastawiony

A czy ty zabiłbys swojego rl w tej 'głupiej gierce' ? Aha sry zapomniałem Tibia for Life...

wrogonastawiony
17-12-2007, 22:31
Dla ciebie ? Niewiem po co mi to piszesz ale mnie to nie obchodzi. Jezeli tak cie to jara to graj sobie, graj... :)

Varcetti
18-12-2007, 12:10
Popieram Pepe~
Zabijanie swoich rl'i w tej "glupiej grze" jest naprawde żalosne.
Mam parugrających w tibie którzy mnie nie raz wkurzyali jednak żadnego z nich nie ubilem, tylko dla tego że są moimi rl. :p

elunxx
18-12-2007, 19:50
Najgorsze jest gdy KTOS Cie leje, a Twoj rl Ci nie pomaga, tylko patrzy.. ale przeciez Tibia for Life.

Golden'Fanatyk
18-12-2007, 22:07
"Nie wybrałeś mnie, żegnaj więc.."

Doda <3'

P.S. To mój ostatni post w tym temacie, naprawdę uważam, że nie ma sensu zniżać się do poziomu poniektórych tu osób czy też marnować czas na czytanie ich żałosnych wypowiedzi.. keep flaming :*

ElynAlvia
19-12-2007, 20:14
@up Masz rację, nie wiem jakie masz nerwy, aby wysłuchiwać po każdym swoim poście milionów obelg itp... Ja bym to już zrobił chyba z rok temu....

Ludzie to się staję głupie i mało dojrzałe. Co Falcon napisze tutaj zaraz mu leci tysiące odpowiedzi jaki on fe bo z Tengu trzyma. Czy w tej grze kiedy robisz postać/konto jest gdzieś kolumna, w której wybieramy narodowość? Nie każdy chce trzymać tylko z Polakami. Może on grał z nimi wcześniej lub po prostu woli z nimi grać? Sami gadacie : "Tibia to TYLKO gra...". To czemu macie do niego jakiś żal? Każdy dobiera sam sobie przyjaciół, z którymi gra. Tak samo denerwujące jest to, że gadacie, że z Tengu przy władzy to okropność. Ale powiedzcie szczerze... Co WY byście zrobili gdybyście wygrali wojnę i przejęli serwer? Wiem, wiem trochę się "wyżywają" lub tylko odgrywają się po wojnie ;] Zrozumcie wreszcie to jest TYLKO gra... Właśnie taka jest gra na pvp... Wojny.... PK... Przegrani oczywiście muszą się podporządkować lub zrobić "rewolucje". I tu znowu muszę się powtórzyć... Mówiliście/mówicie : To jest tylko gra...! Możemy ją w każdej chwili rzucić, nic dla nas nie znaczy... TO CZEGO TO TAK WSZYSTKO PRZEŻYWACIE? Trzecia rzecz jaka jest irytująca to, że non stop pada jedno hasło : Tibia for Life.... Yyy ee? A co Ciebie to obchodzi? Każdy ma swoje życie... Jedni np. nie mają kilka dni szkoły i mogą sobie zrobić nockę inni np. są chorzy i zrobią sobie jakieś pg... Każdy z was miał tak kiedyś... Może wreszcie zastanowicie się nad sobą? Nad swoim sposobem życia? Może postaracie się, aby to forum wróciło do normalności? Zastanówcie się dobrze nad tym co napisałem... Bo to co teraz pokazujecie jest ŻAŁOSNE ! Nie wiem jak tym chcecie pokazać swoją dorosłość czy też mądrość... Tym można tylko pokazać swoją głupotę i słabe strony... Rozpisałem się tak ponieważ już ostro przesadzacie... Chcemy chyba tutaj podyskutować o wydarzeniach z xereny prawda? Ale jak?! Jak tutaj co drugi post to wyzywanie Tengu etc... Nawet ludzie, którzy stoją "po drugiej stronie barykady" nie mogą tutaj nic napisać... Rozumiem nie lubicie ich ale pokażcie jacy wy jesteście mądrzy i piszcie kulturalnie... A jak nie to nie powinniście żegnać innych tylko siebie...

wrogonastawiony
19-12-2007, 21:49
Nie sraj żarem, wlasnie dlatego ze 'to tylko gra', nie bierz SOBIE TRESCI TYCH POSTóW na serio !

Freddd
19-12-2007, 21:55
@up Masz rację, nie wiem jakie masz nerwy, aby wysłuchiwać po każdym swoim poście milionów obelg itp... Ja bym to już zrobił chyba z rok temu....

Ludzie to się staję głupie i mało dojrzałe. Co Falcon napisze tutaj zaraz mu leci tysiące odpowiedzi jaki on fe bo z Tengu trzyma. Czy w tej grze kiedy robisz postać/konto jest gdzieś kolumna, w której wybieramy narodowość? Nie każdy chce trzymać tylko z Polakami. Może on grał z nimi wcześniej lub po prostu woli z nimi grać? Sami gadacie : "Tibia to TYLKO gra...". To czemu macie do niego jakiś żal? Każdy dobiera sam sobie szczerze... Co WY byście zrobili gdybyście wygrali wojnę i przejęli serwer? Wiem, wiem trochę się "wyżywają" lub tylko odgrywają się po wojnie ;] Zrozumcie wreszcie to jest TYLKprzyjaciół, z którymi gra. Tak samo denerwujące jest to, że gadacie, że z Tengu przy władzy to okropność. Ale powiedzcieO gra... Właśnie taka jest gra na pvp... Wojny.... PK... Przegrani oczywiście muszą się podporządkować lub zrobić "rewolucje". I tu znowu muszę się powtórzyć... Mówiliście/mówicie : To jest tylko gra...! Możemy ją w każdej chwili rzucić, nic dla nas nie znaczy... TO CZEGO TO TAK WSZYSTKO PRZEŻYWACIE? Trzecia rzecz jaka jest irytująca to, że non stop pada jedno hasło : Tibia for Life.... Yyy ee? A co Ciebie to obchodzi? Każdy ma swoje życie... Jedni np. nie mają kilka dni szkoły i mogą sobie zrobić nockę inni np. są chorzy i zrobią sobie jakieś pg... Każdy z was miał tak kiedyś... Może wreszcie zastanowicie się nad sobą? Nad swoim sposobem życia? Może postaracie się, aby to forum wróciło do normalności? Zastanówcie się dobrze nad tym co napisałem... Bo to co teraz pokazujecie jest ŻAŁOSNE ! Nie wiem jak tym chcecie pokazać swoją dorosłość czy też mądrość... Tym można tylko pokazać swoją głupotę i słabe strony... Rozpisałem się tak ponieważ już ostro przesadzacie... Chcemy chyba tutaj podyskutować o wydarzeniach z xereny prawda? Ale jak?! Jak tutaj co drugi post to wyzywanie Tengu etc... Nawet ludzie, którzy stoją "po drugiej stronie barykady" nie mogą tutaj nic napisać... Rozumiem nie lubicie ich ale pokażcie jacy wy jesteście mądrzy i piszcie kulturalnie... A jak nie to nie powinniście żegnać innych tylko siebie...

Nie wiesz jak jest to sie nie wypowiadaj
1. Sprawa Falcona
Falcon i jego kumple z Chorzowa to grupa dupolizów którzy trzymaja palec Tengusom w dupie zeby tylko sobie móc wbic tych kilka lvlków.
2. Sprawa wojny
Fakt gdyby polacy wygrali wojne to tez PA by bylo tak jest na wielu serwach pvp ze gildia trzymajaca wladze robi PA.
3.Sprawa na temat stosunku ludzi do Tengu
Dlaczego ludzie tak Tengu nie lubia ??
Dlatego ze jeszcze przed wojna Tengu robilo takie PA ze az sie grac odechciewalo co chwila ktos na GC pisal "Mitzum, Xazez, Nargoriel itd itp. wpadli mi na exp i zazadali boh" Wiesz co sie dzialo jezeli ktos im tych boh nie dal ?? DED
Tak wiec nie dziw sie ze wielu ludzi tak nie lubi Tengu bys poczul ich PA na wlasnej skórze to tez bys o nich zmienil zdanie.

krzysheak
19-12-2007, 22:12
Nie wiesz jak jest to sie nie wypowiadaj
1. Sprawa Falcona
Falcon i jego kumple z Chorzowa to grupa dupolizów którzy trzymaja palec Tengusom w dupie zeby tylko sobie móc wbic tych kilka lvlków.
2. Sprawa wojny
Fakt gdyby polacy wygrali wojne to tez PA by bylo tak jest na wielu serwach pvp ze gildia trzymajaca wladze robi PA.
3.Sprawa na temat stosunku ludzi do Tengu
Dlaczego ludzie tak Tengu nie lubia ??
Dlatego ze jeszcze przed wojna Tengu robilo takie PA ze az sie grac odechciewalo co chwila ktos na GC pisal "Mitzum, Xazez, Nargoriel itd itp. wpadli mi na exp i zazadali boh" Wiesz co sie dzialo jezeli ktos im tych boh nie dal ?? DED
Tak wiec nie dziw sie ze wielu ludzi tak nie lubi Tengu bys poczul ich PA na wlasnej skórze to tez bys o nich zmienil zdanie.

No coz... sama prawda, chociaz jakby polacy mieli rzadzic to byloby jeszcze gorzej.

wrogonastawiony
19-12-2007, 22:43
lol
A od kiedy PA zalezy od narodowosci ? PA bylo, jest i bedzie, zawsze i wszedzie ];->

Freddd
19-12-2007, 23:48
No coz... sama prawda, chociaz jakby polacy mieli rzadzic to byloby jeszcze gorzej.

Tengu przed wojna robilo takie PA ze chyba na zadnym serwie takiego nie bylo. Mysle ze polacy zaraz po wojnie by robili duzo PA ale pózniej by to sie uspokoilo.

krzysheak
20-12-2007, 00:02
Tengu przed wojna robilo takie PA ze chyba na zadnym serwie takiego nie bylo. Mysle ze polacy zaraz po wojnie by robili duzo PA ale pózniej by to sie uspokoilo.

Wiem gralem wtedy tzn mialem 50+ sorca :P, Xuva z Mitzumem biegali po spawnach i kazali oddawac cale eq lacznie z bp i zostawiali cie bez czegokolwiek np. na necro :P
... a Bonczek itp zajebiscie lizali dupe tengu

Varcetti
20-12-2007, 11:19
Można się z deczka wkur**c jak taki przybiegnie tobie na spawna i każe oddawać boszki. Albo padasz albo oddajesz, wybór nalezy do ciebie

Waldo1910
20-12-2007, 13:20
Akurat na mnie pa nigdy nie zrobili. Zabili mnie tylko raz na 110 lvlu, tyle ze na drugi dzien my zabilismy Zulina ;p jak dobrze pamietam to nie bylo dawaj bohy lub dead tylko dałeś bohy i itak dead :D

Freddd
20-12-2007, 16:43
Wiem gralem wtedy tzn mialem 50+ sorca :P, Xuva z Mitzumem biegali po spawnach i kazali oddawac cale eq lacznie z bp i zostawiali cie bez czegokolwiek np. na necro :P

Masz racje wieli ludzi lizalo dupe Tengu ale wkoncu przejzeli na oczy i utworzyli gildie i wypowiedzieli Tengu wojne :)
Co do PA Tengu mialem raz taki przypadek. Siedzialem sobie na vamp hell az tu nagle wpada Mitzum i mówi "pay boh" ja zawsze chodzilem w boszkach ale mialem takze przy sobie leather boots i napisalem mu ze mam tylko leather boots to Mitzum do mnie "pay armor" a ja mu calego p seta wylozylem on tylko napisam "aff..." i sobie poszedl :D Mialem szczescie ze mnie wtedy nie zejebal :D

Varcetti
20-12-2007, 21:51
Mnie coraz bardziej zaczyna denerwować jedna rzecz. Niektórzy swe jebią cie bez powodu, a jak ich ruszysz to zaraz tekst: "Touch me and you will see who is my pro", "Would you like if Tengu come?", etc.
Robią PA, ruszyć ich nie można. Gdy chciałem kumplowi pomóc, to zaraz swe do mnie z takimi tekstami że kogo on to niezna, kim on nie jest.

Freddd
20-12-2007, 22:39
Mnie coraz bardziej zaczyna denerwować jedna rzecz. Niektórzy swe jebią cie bez powodu, a jak ich ruszysz to zaraz tekst: "Touch me and you will see who is my pro", "Would you like if Tengu come?", etc.
Robią PA, ruszyć ich nie można. Gdy chciałem kumplowi pomóc, to zaraz swe do mnie z takimi tekstami że kogo on to niezna, kim on nie jest.

Niestety jezeli chcesz grac na Xerenie to musisz sie do tego przyzwyczaic ze polacy zawsze beda jebanie przez szwedów.

Mapacza
20-12-2007, 23:02
mnie tez to w*****a ... jebany 40ktoreys ed jebie cie z sd przed dp w ank i nic mu nie zrobisz bo zaraz obok stoi koles z voorstring i chuj co mazna mu zrobic ... biegaja 2 low levele i na*******laja z sd ... jak np jesz cos albo ogladasz albo gadasz na gg i dostaniesz z 3 sd i gleba i kurwa nic nie mozesz zrobic ...

guralsoon
21-12-2007, 00:22
Co prawda to prawda .. ale teraz juz ma byc lepiej ^^ zeby dostac z sd od kogos musi miec 45 lvl xD ciekawe czy sie polepszy : P

krzysheak
21-12-2007, 01:33
Wg mnie niektorzy swe sa bardzo spoko np. Athwood czy Colleri...
Zalozmy jakbym mial wybierac pomiedzy Wannabe Kamikaze a Voorsting to wybralbym Voorsting... Ogolny obraz tej gildii psuje Xelezt ktory jest
dzieciakiem i widocznie nie dorosl nawet do posiadania jakiejkolwiek sily
w pixelowej grze. Inna sprawa ze dostal juz hunta za kozaczenie (od Tengu).

Golden'Fanatyk
21-12-2007, 01:52
@Mapacza

napisz do mnie jak jeszcze raz będzie miała miejsce taka sytuacja, upierdole go własnoręcznie.

@krzysheak

Xelezt nie jest juz z voorsting, przed chwila znowu go ubilismy ;)

Pepe1990
21-12-2007, 15:50
Dzingi
Dec 21 2007, 14:11:33 CET Killed at Level 97 by Gnistarn
and by Bar'tex

Dzingi Xerena sie juz niezmieni:)

krzysheak
21-12-2007, 16:45
Dzingi
Dec 21 2007, 14:11:33 CET Killed at Level 97 by Gnistarn
and by Bar'tex

Dzingi Xerena sie juz niezmieni:)

chcialem napomknac ze dzingim gra naderixo ktory hacknal m.in. snetrippa.

Pepe1990
21-12-2007, 17:07
No i tutaj naderixo popelnił bład bo mógł chuja odrazu zrookowac;( no ale jak to sie mówi za błedy trzeba płacic;)

Skramer
22-12-2007, 01:15
No i tutaj naderixo popelnił bład bo mógł chuja odrazu zrookowac;( no ale jak to sie mówi za błedy trzeba płacic;)

Snetripp akurat był spoko :o

krzysheak
22-12-2007, 10:39
Ja Chce New Server -.-!!!!!!!!!!!!!!!!!

wrogonastawiony
22-12-2007, 11:59
Wszyscy chcecie new serwer, wszyscy chcecie rządzic a i tak wiekszosc z was odpadla by z wyscigu po tygodniu =)

krzysheak
22-12-2007, 14:52
Wszyscy chcecie new serwer, wszyscy chcecie rządzic a i tak wiekszosc z was odpadla by z wyscigu po tygodniu =)

Nie martw sie , nie jestem miekka faja :P

Llein
23-12-2007, 16:53
Nie martw sie , nie jestem miekka faja :P

Oczywiście, że nie jesteś miękka faja. Jesteś opadła i malutka faja =)

Mapacza
23-12-2007, 19:01
Dec 23 2007, 15:25:11 CET Killed at Level 57 by Bruno Banupa
Dec 23 2007, 11:05:15 CET Killed at Level 58 by Delicious Ca

nie bede tego komentowal ... 2 razy ded w tym samym miejscu na tym samym expie i typy do mnie "plac za expa bo nie mozesz tu expic " wcale nie random pk ... :(

wrogonastawiony
23-12-2007, 19:28
Po co tu opisywac takie akcje ? To na xerenie jest na porzadku dziennym, kiedys tez padlem od tego buraka Bruno za to ze mu 'wbilem' na... podwojny resp beho pod thais ;D
Pewnie byles jednym z tych ktorzy uwazali wczesniej xerene za elo El0 Cool serverek no ale sie przeliczyles =D

Mapacza
23-12-2007, 20:55
@Mapacza

napisz do mnie jak jeszcze raz będzie miała miejsce taka sytuacja, upierdole go własnoręcznie.

@krzysheak

Xelezt nie jest juz z voorsting, przed chwila znowu go ubilismy ;)

Pisalem do niego a on mi napisal niech wbije pz i kurwa wbil koles mnie zajebal a on nie odpisal Golden Fanatyk ... siedz dalej i wypisuj brednie ... mysalem ze kurwa serio to piszesz a ty se tylko napsiales dla szydery albo popisu ...

Master Bonczek
23-12-2007, 22:04

Pff... tak lizałem tą dupe, że aż mnie z serva wyjebali ;<
przynajmniej mieliśmy jaja żeby postawic się czego ci brakuje :)

Masz może sca na sprzedaż? bo bym kupił : D

fajnych masz kolegów :)

wrogonastawiony
24-12-2007, 10:39
Hahaha, na xerenie wszystko jest chujowe, nawet qple. Mnie tez ostatnio qpel po 2 latach znajomosci ojebał z... giant sworda =p Jeden z pierwszych tibijskich kumpli, pierwszy pro a tu taki ch.j, sku.wil sie za 17k, LooL.

Mapacza
24-12-2007, 10:45
Xerena to serwer swe i nie ma chuja to ze jednen polak jest w top3 a takto leja polakow jak szmaty za nic i nic nie mozesz zrobic ... pfff zal :D

Varcetti
24-12-2007, 12:16
Ostatnio mnie Karim Vegetaz prawie zajebał po dp :p
Reason? Przechodziłem koło niego ;)
popieram Wrogonastawionego, takie akcje to poprostu codzienność.

Freddd
24-12-2007, 17:07
Zdrowych radosnych oraz wesolych Świat spełnienia marzen oraz wesołego Nowego Roku :)

To takze jest kierowane do Ciebie Falcon chociaz nie darze Cie sympatia to sadze ze w takim dniu wszyscy powinni byc dla siebie mili i powinni troche inaczej spojrzec na swiat :)

Mapacza
24-12-2007, 18:40
Zdrowych radosnych oraz wesolych Świat spełnienia marzen oraz wesołego Nowego Roku :)

To takze jest kierowane do Ciebie Falcon chociaz nie darze Cie sympatia to sadze ze w takim dniu wszyscy powinni byc dla siebie mili i powinni troche inaczej spojrzec na swiat :)

to nie jest temat na skladanie zyczen ... tylko ten temat dotyczy wydarzen z xereny weic nie wiem czemu tu piszesz zyczenia swiateczne ;(

Viltherius
24-12-2007, 19:35
Ale przynajmniej jako jeden z nielicznych na tym forum ludzkim głosem przemówił:D

Mapacza
24-12-2007, 21:26
a co mial jakism innym poweidziec a nie ludzkim ? dzis wiggilia nawet zweirzeta mowia po ludzku :D hahaha :D

ysiu
24-12-2007, 21:35
Maksymilian Rodnicki
Siemianowice Slaskie
stawowa 27b/4

"Nie wybrałeś mnie, żegnaj więc.."

btw mam nadzieje ze sie spotkamy w katowicach w ferie, pogadamy o szafie

Freddd
24-12-2007, 21:58
to nie jest temat na skladanie zyczen ... tylko ten temat dotyczy wydarzen z xereny weic nie wiem czemu tu piszesz zyczenia swiateczne ;(

Moze dlatego zeby bylo milej ??

Mapacza
24-12-2007, 23:47
przecierz jest milo :D merry chistmas :D for all :D Falcon Morales wesolych swiat! Pamientaj ze jestes polakiem a polakom nie pomagasz tylko na ofrum wypisujesz ze jestes fajny i ze pomozesz a w chuja se lecisz pozdro :))

Sir-Babolek
26-12-2007, 15:01
Pff... tak lizałem tą dupe, że aż mnie z serva wyjebali ;<
przynajmniej mieliśmy jaja żeby postawic się czego ci brakuje :)

Masz może sca na sprzedaż? bo bym kupił : D

fajnych masz kolegów :)

Taaaaaaaa Bonq miales jaja sie postawic po tym jak juz i tak byles hunted :D, jaja mogles pokazac dolanczajac sie do Dancig Shadows, czego oczywiscie nie zrobiles wkoncu ci szkoda bylo chara ; (

krzysheak
26-12-2007, 15:17
Taaaaaaaa Bonq miales jaja sie postawic po tym jak juz i tak byles hunted :D, jaja mogles pokazac dolanczajac sie do Dancig Shadows, czego oczywiscie nie zrobiles wkoncu ci szkoda bylo chara ; (

Racja, Bonczek robi z siebie wielkiego meczennika i pvp mastera a z tego co wiem padal jak pies (zreszta jak wiekszosc WBK)

Mapacza
26-12-2007, 16:07
Chociaz kurwa padali a nie bali sie ...

krzysheak
26-12-2007, 16:47
Chociaz kurwa padali a nie bali sie ...

Czy ja sie boje?
Osobiscie mam kumpli wsrod swe jak i polakow, czemu niby mialbym walczyc przeciw kumplom?
Troche pomyslunku zanim cos powiesz, ze ty nie znasz angielskiego i jestes uposledzony to nie znaczy ze ja tez taki jestem...

slayton
26-12-2007, 17:50
Racja, Bonczek robi z siebie wielkiego meczennika i pvp mastera a z tego co wiem padal jak pies (zreszta jak wiekszosc WBK)

Raczej ciezko byloby mu uciec przed np 160, 170 ,180 ms i np. przed jakims 140 ed. Od nich spadal na 2 sd....

wrogonastawiony
26-12-2007, 18:20
@Mogash
Pominales fakt ze Bonczek padl w tej wojnie AŻ jeden raz.

Viltherius
26-12-2007, 19:21
@Mogash
Pominales fakt ze Bonczek padl w tej wojnie AŻ jeden raz.
to wojna miała sie tak do prawdziwej wojny jak obrzucajace sie blotem dzieci w piaskownicy do zadymy na meczu.

Mapacza
26-12-2007, 20:01
skad weisz ze nie znam angielskiego ? i to ze sie bali to nie bylo akurat do ciebie weic nie weim czemu obrazasz odrazu

Sir-Babolek
26-12-2007, 20:55
Raczej ciezko byloby mu uciec przed np 160, 170 ,180 ms i np. przed jakims 140 ed. Od nich spadal na 2 sd....

Po upie tez ? ^.-, nie oklamujmy sie jakos nie widze zeby byl on kims wyjatkowym, tymbardziej pamietam fakt jak wycofal sie jak najwieksza piz*** wycofal sie od polakow od DC, bo go " koledzy ubili " i niemial zamiaru im pomagac, to dostal z czasem tona co zasluzyl.

Pepe1990
27-12-2007, 17:26
Maxu a czy ty walczyles przeciwko WBK ? Hmm z tego co sobie przypominam to zawsze Adik siedzial na Falconie a ty goniles noob charem za WBK i pisales mu kto i gdzie jest. Tak ze Maxu nie za*******aj nam tutaj bo prawda jest tak ze jakby nie Adik to chuja bys tutaj mogl :) aaa i Ubap~ z tego co wiem to nie jestem hunted przez wlasnych RL:):):) <jupi>

Master Bonczek
28-12-2007, 19:44

no to tak lizałem, że aż hunted byłem ; (

a z Dancing Shadows to inna historia :) był plan ale się nie udał bo za szybko chłopaków wyczaili ;< jak nie wierzysz to pogadaj z nimi kto im pomagał expic czy questy robic bo widze, że w dupie byłes i gówno widziales : ))) nie robie z siebie żadnego męczennika po prostu się postawiliśmy i tyle, a jeżeli wbicie około 40 fragów na Tengu uważasz za obrzucanie błotem w piaskownicy to zabij ich więcej, a serdecznie ci pogratuluję :) no i pokaż mi gdzie napisałem, że jestem jakimś tam mistrzem pvp, a jak pies to też raczej nie padałem jak już to padłem raz i to z prawie wszystkimi.

przynajmniej mnie kumple nie wystawili jak Mogasha :D

btw. cos nie możesz widze z grą skończyc - myślałem, że po temacie na forum ala "cry me a river" dasz sobie spokój a tu proszę proszę :)

ADICTED?!

Master Bonczek
28-12-2007, 19:49
Po upie tez ? ^.-, nie oklamujmy sie jakos nie widze zeby byl on kims wyjatkowym, tymbardziej pamietam fakt jak wycofal sie jak najwieksza piz*** wycofal sie od polakow od DC, bo go " koledzy ubili " i niemial zamiaru im pomagac, to dostal z czasem tona co zasluzyl.

przed up-em im się nie udało to chociaż po dali radę :) a co to za różnica czy przed czy po - są duuużo szybsi, a z pz lockiem w thais nie wiele mogłem zdziałac :d

Viltherius
28-12-2007, 22:06
no to tak lizałem, że aż hunted byłem ; (

a z Dancing Shadows to inna historia :) był plan ale się nie udał bo za szybko chłopaków wyczaili ;< jak nie wierzysz to pogadaj z nimi kto im pomagał expic czy questy robic bo widze, że w dupie byłes i gówno widziales : ))) nie robie z siebie żadnego męczennika po prostu się postawiliśmy i tyle, a jeżeli wbicie około 40 fragów na Tengu uważasz za obrzucanie błotem w piaskownicy to zabij ich więcej, a serdecznie ci pogratuluję :) no i pokaż mi gdzie napisałem, że jestem jakimś tam mistrzem pvp, a jak pies to też raczej nie padałem jak już to padłem raz i to z prawie wszystkimi.

przynajmniej mnie kumple nie wystawili jak Mogasha :D

btw. cos nie możesz widze z grą skończyc - myślałem, że po temacie na forum ala "cry me a river" dasz sobie spokój a tu proszę proszę :)

ADICTED?!

ale trochę za szybko odpuściliście a wielu ludzi wogóle nie brało udziału w wojnie nawet sie nie logowali... a fragowali to przeważnie eldrax i hek~ może nawet we 2 więcej fragów mieli niż wy sami.

krzysheak
28-12-2007, 22:07
przed up-em im się nie udało to chociaż po dali radę :) a co to za różnica czy przed czy po - są duuużo szybsi, a z pz lockiem w thais nie wiele mogłem zdziałac :d

Mogles probowac zwiac na te podziemia z Grorlamem :)

Pepe1990
28-12-2007, 23:56
ale trochę za szybko odpuściliście a wielu ludzi wogóle nie brało udziału w wojnie nawet sie nie logowali... a fragowali to przeważnie eldrax i hek~ może nawet we 2 więcej fragów mieli niż wy sami.

Hmm kurwa a jak myslisz czemu mieli wiecej fragow ? bo Hel~ to 150ms a Eldrax to 130ms. Czy myslenie kurwa boli ??? n/c8o

Waldo1910
29-12-2007, 01:53
a co to ma do rzeczy kto zrobił fraga skoro zawsze polacy byli przy tym jak oni fragowali i na odwrót. Jedyny ich frag jaki sami zrobili to Remdila. Dostał ue combo jak manasy kupował na edron

krzysheak
29-12-2007, 12:26
Hmm kurwa a jak myslisz czemu mieli wiecej fragow ? bo Hel~ to 150ms a Eldrax to 130ms. Czy myslenie kurwa boli ??? n/c8o

I tak jestes lamusem pepe ;)

Viltherius
29-12-2007, 14:42

Tak myślenie boli ich 2 a was ilu? Auuuuuu xD

Mispex
29-12-2007, 17:12
@ up
taki tepy jestes czy tylko udajesz? jakbys nie zauwazyl nie chetnie wychodzilismy na open battle a w trapach najlepsze sorce zgarniaja fragi proste nie wiem co probujesz udowodnic takim wydurnianiem sie,w dupie byles gowno widziales wiec zamknij morde skonczony imbecylu
ps.sami zabili tez Eak'a Malice
edit. zreszta Waldek napisal ci jak widze nie doczytales

Viltherius
29-12-2007, 20:06
@ up
taki tepy jestes czy tylko udajesz? jakbys nie zauwazyl nie chetnie wychodzilismy na open battle a w trapach najlepsze sorce zgarniaja fragi proste nie wiem co probujesz udowodnic takim wydurnianiem sie,w dupie byles gowno widziales wiec zamknij morde skonczony imbecylu
ps.sami zabili tez Eak'a Malice
edit. zreszta Waldek napisal ci jak widze nie doczytales
ta bardzo chetnie tylko co z tego biegalo stado deerow po Thais pamietam. Jaki był wynik ob przypomnij mi?

Waldo1910
29-12-2007, 21:33
napisał NIE chętnie

Mispex
29-12-2007, 22:11
pamietam tez stado deerow na edron o tym nie wspomnisz? w tej wojnie liczyla sie nie umiejetnosc pvp tylko umiejetnosc szpiegow dlatego przegralismy..

krzysheak
29-12-2007, 23:51
pamietam tez stado deerow na edron o tym nie wspomnisz? w tej wojnie liczyla sie nie umiejetnosc pvp tylko umiejetnosc szpiegow dlatego przegralismy..

Btw, kto szpiegowal? Akurat jak byla wojna to ja tu nie gralem :)

Mispex
30-12-2007, 11:37
szpiegow na samym poczatku bylo z 6 jak nie wiecej..na koncu min.Degarn na vencie tez Kiiro rl'e Eldraxa i Helluxzii..

Waldo1910
30-12-2007, 13:14
ciekawe kto ci to powiedział ;p na pewno nikt ci nie powie kto był spy bo taka osoba moze sie zawsze im przydac wiec nikt tego nie wie

Viltherius
30-12-2007, 15:09
szkoda ze nie mieliście ani 1 ani 2 =/

Mispex
30-12-2007, 16:19
jego rl? spytaj Duktigasta..jak on jest pewny ze oni spy byli to co mam myslec?

Master Bonczek
30-12-2007, 20:18
Mogles probowac zwiac na te podziemia z Grorlamem :)

obejrzyj filmik, a potem się wypowiedz :)

staliśmy na 1 sqm i raz próbowałem biedz na północ to pobiegł za mną seth wiec wrócilem, potem próbowalem obczaic na poludnie to któryś tam obczaił i musiał na vent krzyknąc i miałem mitzuma na pleckach :) zblokowałem go m wallami w podziemiach no ale co to dało jak on tyle szybszy ; <

Mispex
30-12-2007, 20:34
wiem wtedy mnie nie bylo ale filmik widzialem..dosyc dlugo sie trzymales potem musze przyznac:) ale szans na ucieczke nie widzialem.

Master Bonczek
30-12-2007, 20:43
ta całe uszki i ssa poszły :D

krzysheak
30-12-2007, 23:04
ciekawe co by bylo gdyby voorsting doszlo do was a nie do tengu ;)

Golden'Fanatyk
31-12-2007, 04:14
wojna skończyła się pół wieku temu a Ci dalej to wspominają... :O

hppy new year every1 ;)

Mispex
31-12-2007, 08:50
ciekawe co by bylo gdyby voorsting doszlo do was a nie do tengu ;)

wystarczyloby gdybysmy tylko spy nie mieli:)

Mispex
31-12-2007, 08:50
wojna skończyła się pół wieku temu a Ci dalej to wspominają... :O

hppy new year every1 ;)

cos trzeba wspominac;D

krzysheak
31-12-2007, 11:29
Nom, fajnie by bylo jakby w Tibii byl 2x wolniejszy exp ;)
Przynajmniej mniej noobow by setki wbilo...

st1L
31-12-2007, 12:14
Ha dla mnie 100 to nadal duzo : p moze dlatego ze nie poswiecam tej grze po 10h+ dziennie..?

Fret
31-12-2007, 21:09
Heh,Mogash mądrala bo ma już setkę :p
A swoją drogą to faktycznie samo wbijanie lvli to nuda, ale cóż jak chcesz sobie questy porobić to trzeba.

Mattrixo123
01-01-2008, 21:08

Omg! Ale wy nooby jestescie.Fragowali bo zawsze zadawali wiekszy dmg.Take to trudne?.Co do Baczka,chociasz walczyl,a nie tak jak polowa polaczkow(lizo-dupow)siedziala w pz albo sie placila za free.

foxa1990
02-01-2008, 13:52
:p

http://www.godsoftime.com/?p=1068612 UWAGA < wejdzie jak mozeecie:> bede wdzieczny ;D i zalogujcie sie i potem olac mozecie

pozdrawiam ;-)

Viltherius
02-01-2008, 17:01
Omg! Ale wy nooby jestescie.Fragowali bo zawsze zadawali wiekszy dmg.Take to trudne?.Co do Baczka,chociasz walczyl,a nie tak jak polowa polaczkow(lizo-dupow)siedziala w pz albo sie placila za free.
Ale fraga lapie osoba dobijajaca a to kto dobije czesto od szczescia zalezy. Wiec dmg wszystkiego nie tlumaczy.

Ronzidiov
02-01-2008, 17:36
Ale fraga lapie osoba dobijajaca a to kto dobije czesto od szczescia zalezy. Wiec dmg wszystkiego nie tlumaczy.

gówno wiesz...
kto zada najwięcej dmg ma fraga i jest wpisany jako pierwszy na liste killerów, jako druga jest wpisana właśnie osoba dobijająca jeśli dobije ofiarę osoba która zadała największa liczbe dmg to jest tylko jedna osoba wpisana

slayton
02-01-2008, 17:37

Tłumaczy... bo frag wpada rownież na osobe, ktora w przed smiercia zadala najwiecej obrażeń... a majac wieksze dmg to chyba tez łatwiej dobic...

Master Bonczek
02-01-2008, 18:53
Zulin~ zajebany :D
Nargoriel mówił, że po poi padnie ale przez wojne darowali mu bo przydał im się jego char (bo on sam to raczej dużo nie zdziałał) - teraz jak mają wystarczająco knightów to mogli sobie go zabic i wkręcają, że złapali go na botowaniu, a wszyscy wiedzą, że zulin ręcznie ani jednego lvla nie wbił : )

Falcon teraz ty :)

Golden'Fanatyk
02-01-2008, 20:01
a wiesz aby kto go zlapal, albo kto teraz gra na zulinie? no wlasnie, to sie nie udzielaj..

"teraz Ty" :(

Viltherius
02-01-2008, 20:53
gówno wiesz...
kto zada najwięcej dmg ma fraga i jest wpisany jako pierwszy na liste killerów, jako druga jest wpisana właśnie osoba dobijająca jeśli dobije ofiarę osoba która zadała największa liczbe dmg to jest tylko jedna osoba wpisana
Debilu napisalem ze dmg WSZYSTKIEGO nie tlumaczy w przypadku "lapania fraga" losowosc tez ma wplyw tak ciezko to zrozumiec?

Waldo1910
02-01-2008, 21:23
sam sobie debilu zaprzeczasz. Teraz mowisz ze zalezy od szczęścia a 2 strony wczesniej pisales ze swe pr0 bo mieli wiecej fragów niz polacy

Viltherius
02-01-2008, 22:23
sam sobie debilu zaprzeczasz. Teraz mowisz ze zalezy od szczęścia a 2 strony wczesniej pisales ze swe pr0 bo mieli wiecej fragów niz polacy

Oooo teraz pomys czemu xD.BO mam wrazenie ze chcesz sie przypierdolic a nie masz o co. Powoli zaczynam wiedziec czemu naprawde ta wojne przegraliscie :)

Ronzidiov
02-01-2008, 23:38
Oooo teraz pomys czemu xD.BO mam wrazenie ze chcesz sie przypierdolic a nie masz o co. Powoli zaczynam wiedziec czemu naprawde ta wojne przegraliscie :)

leć gówno do strumyka, tam twoje miejsce...

przeczytaj jeszcze raz swojego posta [pierwszego który zmusił mnie do odpisania tobie..] sam nie wiesz co piszesz..

Viltherius
03-01-2008, 07:01
leć gówno do strumyka, tam twoje miejsce...

przeczytaj jeszcze raz swojego posta [pierwszego który zmusił mnie do odpisania tobie..] sam nie wiesz co piszesz..

Wez moze skoncz z ta gra tak dla wlasnego dobra o.O

Ronzidiov
03-01-2008, 16:01
Wez moze skoncz z ta gra tak dla wlasnego dobra o.O

więc ponownie powiem ci, że gówno wiesz, bo skończyłem już 3 tyg. temu... właśnie dla swojego dobra

Viltherius
04-01-2008, 07:07
więc ponownie powiem ci, że gówno wiesz, bo skończyłem już 3 tyg. temu... właśnie dla swojego dobra

szkoda czasu na takich ludzi jak ty... To teraz skacz z tym forum dla dobra innych;]

Master Bonczek
04-01-2008, 19:59
a wiesz aby kto go zlapal, albo kto teraz gra na zulinie? no wlasnie, to sie nie udzielaj..

ale człowieku nie pisz tematów na forum, że zabiliście go za to, że został przyłapany na botowaniu bo wszyscy wiedzą, że botuje od 1 lvla... robisz tym z siebie wiekszego debila niz jestes... a jeżeli chcecie za acc sharing go bic to niby czemu? jak nargoriel nim grał to było dobrze, a teraz to już nie może ktoś inny ? :<

btw. jak tam exp lock?

Mattrixo123
04-01-2008, 20:57
szkoda czasu na takich ludzi jak ty... To teraz skacz z tym forum dla dobra innych;]

Dla dobra innych nie odzywaj sie juz.W*****aja mnie ludzie tacy jak ty.Chuja zrobiles w tej wojnie a udzielasz sie tak jak bys byl jakims master pvp.Taki kozak z Ciebie to mogles walczyc,ale nie bo sie o chara bales :[ I juz na przyszlosc,mam wyjebane w ta gre i w Ciebie,zebys sie nie goraczkowal potem.

Btw Siemka bonq ;**

Ronzidiov
05-01-2008, 00:09

Widzę, że trzeba wyjaśnić jeśli Zulin zmienił właściciela to Tengu i tak na nim nie zależało dlatego mogliście sobie go zabić [przy okazji wywalić z guildi] i dzięki temu wyszliście na takich dobrodusznych i na forum zbieracie laury, proszę skończ opowiadać na tibia.com jak Tengu działa z boterami i że będziecie banować nawet swoich członków ... Czyż nie tak jest jak mówie Panie Falcon?

załóż kask jak używasz kompa bo sobie krzywdę zrobisz... Ignored.

Viltherius
05-01-2008, 06:53
Dla dobra innych nie odzywaj sie juz.W*****aja mnie ludzie tacy jak ty.Chuja zrobiles w tej wojnie a udzielasz sie tak jak bys byl jakims master pvp.Taki kozak z Ciebie to mogles walczyc,ale nie bo sie o chara bales :[ I juz na przyszlosc,mam wyjebane w ta gre i w Ciebie,zebys sie nie goraczkowal potem.

Btw Siemka bonq ;**
Dla twojej wiadomosci to ja akurat o chara sie nie balem padlem 4-5 razy. ze malo zrobilem? Ahh ty bys pewnie 65~Ek cale tengu rozjebal 50!40!8! XD. Tez ignored bo debilizm zaraża :S

Mispex
05-01-2008, 09:18
Dla twojej wiadomosci to ja akurat o chara sie nie balem padlem 4-5 razy. ze malo zrobilem? Ahh ty bys pewnie 65~Ek cale tengu rozjebal 50!40!8! XD. Tez ignored bo debilizm zaraża :S

Mialbys 200 ms'a i tak chuja bys zrobil

Viltherius
05-01-2008, 10:45
Mialbys 200 ms'a i tak chuja bys zrobil

Tak jak wy na tym servie xD

Mispex
05-01-2008, 11:09
Tak jak wy na tym servie xD

wiecej niz ty zrobilismy:P

Viltherius
05-01-2008, 13:03
Nie chce mi sie juz sie klocic bo to i tak bez sensu;p

slayton
05-01-2008, 13:38
Nie chce mi sie juz sie klocic bo to i tak bez sensu;p

To sie nie kłoc. Uwazasz sie za madrzejszego, a caly czas pokazujesz ze jest odwrotnie...

Edge
05-01-2008, 18:28
Co sie stalo panowie???
Nikt nie napisal o tym ze falcon odchodzi ;<?
Niknt nie napisal ze rle falcona maja wojne z voorsting i restless??

cienko cienko ;<

Mattrixo123
05-01-2008, 19:50

A czy ja mowie,ze 65?Wiesz co to jest czytanie ze zrozumieniem.Moze lepiej idz do szkoly i sie poucz,bo te forum cos Ci na kape pada.Jesli chodzi o robienie,to napewno zrobilem wiecej niz Ty i polowa polakow dupo-lizow razem wzieta.

Gypsy
06-01-2008, 22:53
Niknt nie napisal ze rle falcona maja wojne z voorsting i restless??

cienko cienko ;<

8o

Sytuacja jest smiechu warta, niektorzy przewidzieli taki obrot sprawy i woleli sie nie splacac za pierwszym podejsciem :cup:

...Najlepiej splaccie sie znowu chlopaki, nabierzecie wprawy w negocjowaniu paymentu 8o

krzysheak
07-01-2008, 00:07
Trzeba trzymac poziom a nie biegac po spawnach i klepac typow za nic, ta "wojna" wisiala w powietrzu od dluzszego czasu miedzy innymi patrzac na zachowanie Diamonda, Phanisa, Sorschy...

Pavvulonik
07-01-2008, 19:01
NO NO ghaz~ zabili gz

Waldo1910
13-01-2008, 15:32
Mozna wiedziec za co Mogash?:D

krzysheak
13-01-2008, 17:10
No coz ujebalem Peter Happy-Mage ktory lize dupsko tengu - padl za zabicie mojego dobrego rla, wiec nagle przylecial xazez, mitzum, arcemon, elenthil i jeszcze ogolnie duzo typa... bili mnie 40 minut,
az w koncu ubili, szczerze to nie mialem duzych szans jak wszyscy sie boja wielkiego tengu. Ja jak widac czesciowo ide pod prad wiec padlem...
Tyle.

Nie bede gadal ze malo brakowalo i by mnie nie ubili bo Xazez plus mitzum biegaja szybko jak chuj i nawet taki skromny pixelowy ludzik jak ja nie moze sie z nimi rownac w tym aspekcie. Probowalem zwiac do nomads hideout ale niestety zbloczyli mnie tam we dwoch i sciagneli na combo

Master Bonczek
13-01-2008, 21:27
i co mogash mówiłem, że dla ciebie xerena jest prawie jak non-pvp :D teoretycznie możesz wbic pz locka ale jak to zrobisz to deski :)

jak tam paymencik rzucili czy tylko zabili?

krzysheak
13-01-2008, 23:24
i co mogash mówiłem, że dla ciebie xerena jest prawie jak non-pvp :D teoretycznie możesz wbic pz locka ale jak to zrobisz to deski :)

jak tam paymencik rzucili czy tylko zabili?

Wiesz... generalnie to mysle ze narg sie troche wnerwi ze mnie ubili przynajmniej wiz tak mowi.

Waldo1910
14-01-2008, 13:46
No i co z tego czy sie w***** czy sie nie w*****. Itak nic nie zrobi.

Master Bonczek
15-01-2008, 19:40
dokładnie :D powie Ci, że się wnerwił i, że uważa ich za idiotów i, że masz isc expic dalej :D albo powie, że mieli racje bo mogłeś kogoś tam nie bic....

prawda jest taka, że jakbyś był szwedem to by najpierw kazali zaplacic potem ewentualnie zabili, a ze nie jestes to widzisz :)

krzysheak
16-01-2008, 00:01
dokładnie :D powie Ci, że się wnerwił i, że uważa ich za idiotów i, że masz isc expic dalej :D albo powie, że mieli racje bo mogłeś kogoś tam nie bic....

prawda jest taka, że jakbyś był szwedem to by najpierw kazali zaplacic potem ewentualnie zabili, a ze nie jestes to widzisz :)

Generalnie to sadze ze Xazez msci sie za to ze ostatnio zlurowalem na niego 4 frosty i on padl (przez przypadek).
Inna sprawa to to ze Bonczek straszny z ciebie arogant, nie wiadomo z jakiego powodu masz do mnie jakies pretensje (uwazasz mnie na nooba hmm?) i sie przy*******asz przy kazdej mozliwej sytuacji.
Btw, nawet jesli nie moglbym grac na Xerenie to leje na to zwazywszy ze przychodzac tu uznawalem ten server za przejsciowy i chcialem sobie pograc o tak o do czasu wyjscia nowego pvp.

Mispex
16-01-2008, 10:56
Teraz to sie bedzie dzialo;d;d Mitzum 46 lvl;p hampish,arcemon,gnistarn w vis major

Mattrixo123
16-01-2008, 11:05
Teraz to sie bedzie dzialo;d;d Mitzum 46 lvl;p hampish,arcemon,gnistarn w vis major

Serio?Tibia.com na chwile obecna nie dziala,wiec nie mam jak sprawdzic :|

Axe'Cutter
16-01-2008, 11:10
@up
Hampe i Gnistarn zhackowali Mitzuma, za to, że ich rle były hunted za botowanie, tak przynajmniej mówił Nargoriel, a Arcemon to drugi char Hampe więc nic dziwnego. Ciekawe jakie kroki podejmie teraz Vis Major, ich drużyna trochę się wzmocniła ;d.

Mattrixo123
16-01-2008, 11:20
@up
Hampe i Gnistarn zhackowali Mitzuma, za to, że ich rle były hunted za botowanie, tak przynajmniej mówił Nargoriel, a Arcemon to drugi char Hampe więc nic dziwnego. Ciekawe jakie kroki podejmie teraz Vis Major, ich drużyna trochę się wzmocniła ;d.

Narazie pewnie nic sie dziac nie bedzie.Musza ludzi zebrac etc

Pepe1990
16-01-2008, 14:52
Hmmm jestem tylko ciekaw czy Polskie dupolizy beda walczyc gdy bedzie wojna :)

Dadinz
16-01-2008, 15:01
Taaa nie da się sprawdzić bo tibia.com nie działa to można puścić taką ściemę xD

Mattrixo123
16-01-2008, 15:46
Taaa nie da się sprawdzić bo tibia.com nie działa to można puścić taką ściemę xD
Wiesz,wszystko jest mozliwe
@Pepe1990
Napewno gdyby byla to odl wbk nie bedzie,bo maja wyjebane w ten swiat.A dupolizy jak zawsze beda siedziec cicho dopuki ich nie zabija.

Golden'Fanatyk
16-01-2008, 15:52
Mitzum rooked :O

Name: Mitzum
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 46

Dadinz
16-01-2008, 16:01
Mispex zwracam honor, przepraszam że byłem niedowiarkiem 8o

Mispex
16-01-2008, 16:22
haha spoko looz:P ciekawe kto do vis major dolaczy:P;d

Mefisto of Deth
16-01-2008, 16:27
o.O Mitzum 46 lvl gratz :D Widze ze bedize ciekawie polacy do boju xD Ale pewnie teraz polacy z Xereny expią na Obsidi aby pomóc Saint :D

Waldo1910
16-01-2008, 16:41
what a shame...

krzysheak
16-01-2008, 17:28
Bedzie smiesznie :D

zjaia
16-01-2008, 22:52
No ciekawe jak sie to potoczy :>

st1L
16-01-2008, 23:42
Wiesz,wszystko jest mozliwe
@Pepe1990
Napewno gdyby byla to odl wbk nie bedzie,bo maja wyjebane w ten swiat.A dupolizy jak zawsze beda siedziec cicho dopuki ich nie zabija.

Jakos 'pare' osob bedzie : )

Mattrixo123
17-01-2008, 00:26
Jakos 'pare' osob bedzie : )

A nom,nie mialem racji

Nacpany_Wlodek
17-01-2008, 00:42
Invited Characters
Name Invitation Date
Falcon Morales

:O

zjaia
17-01-2008, 00:58
Robi sie naprawde ciekawie! :o Chyba nargo ma teraz cieplo :D

krzysheak
17-01-2008, 02:13
Robi sie naprawde ciekawie! :o Chyba nargo ma teraz cieplo :D

Jeszcze nie bylo nawet openki ale powiem ze nasza ekipa wyglada co najmniej obiecujaco :D

zjaia
17-01-2008, 02:21
Jestem tylko ciekaw jak bedzie wygladala Xerena jezeli uda sie wygrac ta wojne i na ile Alea Iacta Est da rade utzrymac wladze i rzadzic Xerena.

Golden'Fanatyk
17-01-2008, 02:50
czas sie troche pobawic :)

wrogonastawiony
17-01-2008, 08:42
I tak xerena wytrzymala dlugo rzadzona przez jedna ekipe i bez rozlamu, no ale wiecznie sie tak nieda i nadszedl ten czas...
A ty Falcon czemu odszedles ? :P

gl AIE

Mapacza
17-01-2008, 09:26
jak bedzie jakis move to umiescice go tutaj :D

Viltherius
17-01-2008, 10:53
A na untorze kto gra?:P

Rzeszow
17-01-2008, 12:54
Nargorielowi jest baaaardzo goraco nie chcial puscic mojego veava free za ostatnia wojne nawet za payment - wie ze teraz juz nie bedzie tak latwo ;]

st1L
17-01-2008, 13:01
11:59 Shaem [90]: 11:50 Colleri [122]: 11:50 You see a dead human (Vol:10). You recognize Arcalod. He was killed by Palkidun.

A tak wogle to zycze wszystkim dobrej zabawy wkoncu po to jest ta gra ^^

qatryk
17-01-2008, 13:36
Można powiedziec jedno:)
Let the bodies hit a flooooooorrrr :o

Golden'Fanatyk
17-01-2008, 14:30
A ty Falcon czemu odszedles ? :P

tylko i wyłącznie lider tej zacnej gildii byl tego powodem, wiekszosc to naprawde fajni ludzie, szoda ze caly czas mu sie podporzadkowuja.

Eldi
17-01-2008, 14:35
Hah czemu odszedł Falcon ??
Odpowiedź jest prosta ;) bo wie że tengu przegra war i Falconik chce byc w najlepszej Gildii :] i mieć wladze tja ?

Mispex
17-01-2008, 15:16
no to zaczynamy zabawe;p

st1L
17-01-2008, 17:17
no to zaczynamy zabawe;p

Juz to kiedys napisales ; p Mam nadzieje ze teraz zabawa skonczy sie inaczej

Mispex
17-01-2008, 17:35
haha tez mam taka nadzieje:P tak czy inaczej to bedzie zabawa:D

Nacpany_Wlodek
17-01-2008, 19:24
Jakaś walka? Tengu i AElasldas są w dużych składach online.

Michal_angel
17-01-2008, 23:07
Ubap Grantana
Jan 17 2008, 18:52:25 CET
Killed at Level 112 by Falcon Morales and by Rask malice , za co padli ? :>
powinniście szukać wsparcia (w szczególności teraz ) u polaków a nie ich zabijać ...

Sir-Babolek
18-01-2008, 00:19
Frags made by Tengu:
Sir Stan:
Jan 17 2008, 21:20:25 CET Killed at Level 102 by Xazez and by Wiz Eagleheart

Katura:
Jan 17 2008, 21:17:38 CET Killed at Level 120 by Tymex and by Bar'tex

Otto de'Lotto:
Jan 17 2008, 21:18:34 CET Killed at Level 118 by Chamberlain and by Tymex

Naderixo:
Jan 17 2008, 21:19:51 CET Killed at Level 57 by Kiras Resah and by Xazez

Plockarn:
Jan 17 2008, 21:20:46 CET Killed at Level 106 by Hulabaloo and by Lerom

Sorcerer Pelope:
Jan 17 2008, 21:18:16 CET Killed at Level 102 by Hulabaloo and by Musterknabe

Frags made by Alea Iacta Est:
Lerom:
Jan 17 2008, 21:51:11 CET Killed at Level 175 by Otto De'lotto and by Rask malice

Athwood:
Jan 17 2008, 21:48:01 CET Killed at Level 171 by Mattrixo

Kiras Resah:
Jan 17 2008, 21:20:55 CET Killed at Level 156 by Floppie-Knight and by Mattrixo

Wiz Eagleheart:
Jan 17 2008, 21:47:50 CET Killed at Level 124 by Mattrixo and by Kerion Tyrood

Mizaris:
Jan 17 2008, 21:48:22 CET Killed at Level 106 by Hampish and by Mattrixo

Herold Vedbros:
Jan 17 2008, 21:51:25 CET Killed at Level 89 by Hampish and by Otto De'lotto

Oput:
Jan 17 2008, 21:48:32 CET Killed at Level 159 by Hampish and by Urza Wander

Aethar:
Jan 17 2008, 21:46:37 CET Killed at Level 103 by Gnistarn and by Kreuzbergerin

Amphysalis:
Jan 17 2008, 21:46:26 CET Killed at Level 119 by Untora and by Demolitius

Don Promillo:
Jan 17 2008, 21:51:02 CET Killed at Level 93 by Helluxzii

ElynAlvia
18-01-2008, 13:10
Czego to ludzka głupota nie wymyśli :D

Wiejska Diecezja Katolicka

OGLOSZENIA PARAFIALNE. Przyjmujemy kazdego wiernego od 8 levela, aby pobic; rekord na erigu. Obowaizkowy strój kaplana [Czarny Mage lub Czarny Citizen]. Nasz guildhouse znajduje sie w thais w depo a w kosciele nasi wikariusze odprawiaja mszy w kosciele w thais.

zjaia
18-01-2008, 13:33
lmao, a co z zakonicami?

ElynAlvia
18-01-2008, 14:44
@up

Nie wiem ;p

Jakby ktos nie wiedzial ocb to to jest gildia z xereny ^^

Ronzidiov
22-01-2008, 20:51
No coz ujebalem Peter Happy-Mage ktory lize dupsko tengu - padl za zabicie mojego dobrego rla, wiec nagle przylecial xazez, mitzum, arcemon, elenthil i jeszcze ogolnie duzo typa... bili mnie 40 minut,
az w koncu ubili, szczerze to nie mialem duzych szans jak wszyscy sie boja wielkiego tengu. Ja jak widac czesciowo ide pod prad wiec padlem...
Tyle.

Nie wiem czy pamietasz ale ja tez bilem kiedys tego pana peter~~ [moj byly char:Ronzidio] a powod byl taki iz bil mojego najlepszego rl-a i wciskal kita ze bohy ukradl... Przylecial athwood i mizaris, myslac ze sie wytlumacze pisalem do Duktigasta [wczesniej ubilismy go z Duktim, jednak Duktiego athwood nie chcial sluchac ;/] a oni zdarzyli mnie trapnac potem przylecieli jacys ass-lickerzy w tym tez wlasnie ty z tego co pamietam to zapytales sie za co mnie bija i sam mnie atakowac zaczeles -.- Tez dlugo sie trzymalem [do wyczerpania life potionow] napisalem "bye" i sie skleilem ;]

A wiec wogole mi ciebie nie zal bo jak trzeba bylo to tez bardzo ladnie lizales dupcie, ale widac ze znalazles sie w podobnej sytuacji...

PS chara po tym zajsciu sprzedalem, to samo zrobil moj kumpel [valverus] poniewaz po tym wydarzeniu juz bylem pewny ze bez lizania dupci na xerenie sobie nie pogramy, [dzisiaj wrocilem z obozu narciarskiego i mnie mila niespodzianka spotkala [kolejny war] teraz sprzedania chara zaluje bo powalczylbym z tymi gnojami z tengu w wyborowym towarzystwie, jednak juz nie zamierzam grac od nowa ale trzymam kciuki za starych kumpli [wiekszosc z wbk] ;]

mariomar
07-02-2008, 23:38
Nie udzielam się zazwyczaj na forum tylko obserwuję rozwój wydarzeń.
Na xerenie grałem 1,5 roku kilkoma postaciami.
Jednej dałem polskie imię i nie skończyło to się dobrze.
Wiele razy prosiłem Polaków o pomoc i poza strapowaniem
i dedem nie otrzymałem nic.
Prawda jest taka ,że tam nie da się pograć normalnie
jak osiągnie się pewien poziom.
Więc od ok. pół roku gram ma innych światach.
Harów nie sprzedałem bo na tym koncie mam postać
którą gram na innym świecie.
Skoro nie da się normalnie expić to za rok będzie tak
,że zostanie garstka h-lvl i cała masa poniżej 40.
Nie mam do nikogo pretensji bo to tylko gra
ale czasami wstyd mi było ,że jestem pl.
Niestety w pewnym momencie w pojedynkę gra
staje się niemożliwa chociażby ze względu na questy.
Pozostaje tylko nadzieja ,że coś cię zmieni.
W każdym razie powodzenia na tym serwerze,
może jeszcze kiedyś tu wrócę, bo "tu w końcu był mój dom".
pozdrawiam