Pokaż pełną wersje : Jaki świat mam wybrać?
Barowuni de'Down
22-01-2006, 08:17
Dragon Shield 4-6k
Knight Armor 8-12k
Knight Legs 10-15k
Crusader Helmet 8-12k
Leet da'Kewl
22-01-2006, 09:03
Luminera:
~Non-pvp
~Najwięcej Brazylijczyków, dosyć dużo ludzi z Australii (dlatego tam gram ;p) i mało Polaków (kolejny powód x])
~Ceny są drogie nawet (świat powstał w wakacje) Tak orientacyjnie:
- P-set 3k~;
- Crusader Helmet 8~10k;
- K-armor 13k~;
- K-legi 30k~;
- D-lance 100k~;
- W-helmet 6k~;
- Medusa Shield 35k~;
- Crown Shield 20k~;
- D-hammer 4k~;
- Skull Staff 16k~.
I NIE BĘDĄ NIŻSZE, BO TE WSZYSTKIE DRUTY I MEJDŻE SELLAJĄ RUNY PO CENACH WYŻSZYCH NIŻ W SKLEPIE!
jk ;p
Aha i knightem nie potrenisz, po prostu nie masz szans (BR???)
GORĄCO POLECAM! ; )
EMPERA
-dużo brazoli,troche polaków,niewielu szwedów
-niezbyt dużo, bo tam przeważają brazole
-dosyć drogo przykład:k legs: 25k, fire sword:13k
-w carlin co chwile biją sie pk
-PK jest wielu w carlin ogrom biegają po respach z trollami, najmnie jest ich w ab prawie w ogóle
-gdy sie wejdzie 0 4 rano :) to nie ale w południe jest najwiecej ludzi
-ludzi mało,noobów dużo :P
-ten świata nie jest bezpieczny, raz chcialem zeby mi ktos pomugł to weszła po mnie gromada pk, też tu są drogie ceny i zapchanych dużo expowisk
~Arthas~
22-01-2006, 09:24
ELYSIA
PRZELUDNIENIE
NIE ROBIC POSTACI BO I TAK NIE MA GDZIE EXPIC;(
CENY W MIARE NISKIE
FS 4k
FA 8k
SS 7k
P SET 1k
G ARMOR 50k
C SET 40k
JUZ POWOLI ZACZYNA SIE WOJNA ;(
Voodoomaster
24-01-2006, 14:47
Harmonia
Zalety:
1.duzo polakow
2.brak PK
3.bardzo tanio
4.malo psycholi (plx free item)
Wady:
1.1/4 serwera to Brazylijczycy, Szwedzi, Rumuni, Rosjanie
Goku +++
06-02-2006, 08:51
FORTERA
1.Polaków tak średnio,br też no i swe teżtak średnio reszta to inne nacje(niemcy,rosjanie itd.)
2.No generalnie mało ale jak sie Mayestik albo Yoshimitzzu wkurzy to biada wszystkim ktorzy so w danej chwili przed depo...
3.Ceny nawet male: K arm-8-10k , fs-8-10k , crown shield-10k
4.Ogólnie można trafic na puste expwisko albo z jakims n00bkiem któremu można powiedzieć leave or die to ten wybiera die xD
5.Ludzi średnio,a n00bow to kurne juz liczyc by sie nie chcialo.
6.Fajny świat aha i PK nie raczej nie tykają malych lvleli 8-15 lvl bo mówią ze i tak nic fajnego nie wypadnie.
CALMERA
-Najwięcej jest chyba BR i PL :)
-Ilośc Polaków podana wyżej :p
-Ceny: (zależy czego :p )
Runy: Bp Uh - 3k-3.3k, Bp Hmm - 2k, Bp Sd - 5k może nawet taniej
Hełmy: C Helmet - 2k-2.5k , Cruss Helmet - ok.7k , RH - ok.45k
Zbroje: Noble Arm - 1k, K-Arm - 4.5k-5k, B-Robe - ok.18k, Crown Arm - 11k-14k, G Arm- 40k-50k, DSM - ok.90k
Nogawice: P-Legs - 400gp, K-Legs - ok.14k, Crown Legs - ok.25k
Buty: Croco Boots - ok.3k, BoH - ok.40k
Amulety: Scarf - ok.200gp, P-Amulet - ok.6k
Topory: K-Axe - 1.5k, F-Axe - ok.8k, D-Lance - ok.12k
Obuchy: D-Hammer - ok.1.5k, Skull Staff - ok.7k, War Hammer - ok.1k
Miecze:Serpent Sword - 500gp-700gp, F-Sword - ok.5k, B-Sword - ok.18k,
G-Sword - 15k-16k
Różdżki: ML Rod/Wand of DB - ok.500gp, V-Rod/Wand of Plague - 1.5k-2k, QGM Rod/Wand of CE - ok.3k, T-Rod/Wand of Inf. - ok.6k
Tarcze: Draggy Shield - ok.4k, C-Shield - ok.8k, Medusa Shield - 12k, Vamp Shield - ok.25k, Demon Shield - ok.40k
-Troche jest nOObów na servie
-Nie ma PK to to serv non-PvP
-Można znaleść expowiska puste
-Na rooku średnia ilość ludzi
-Osobiście fajnie mi się tam gra
CALMERA RLZ :cup:
szymon13
08-02-2006, 12:56
ocera sporo high lvli i afk :evul: :evul: :evul: fri itans!
no i pl br nie jest az tak duzo tylko ceny troche ;/ giant sword 80 k :o
no i nowy swiat.... POLECAM
Druidka lupuska
14-02-2006, 08:56
1.Polacy....najwiecej w kazo
2.Zalezy jakie miasto, najwiecej w carlin:PP
3.rozne(zalezy jakie miasto)
4.niegdy nie trafilam na puste expoewisko( co prawda gram od 3 miesiecy)
5.Mily swiat atmosferka jest jak umierasz ktos cie foodem poczestuje(np ja!)
6.Niestety raj toto nie jest-najczesciej mniejsze lvl biora i dedna ale jak sie ma znajomkow to da sie przetrwac:PP
PS: Zeby kazdy byl zadowolony zob se postac na kazdym swiecie:PP
mama maly problem czy jest rożnica miedzy serwerami amerykańskimi i niemieckimi czy szybkość połączenia jest inna ( jezeli mam na niemieckim male lagi to na amererykanskim mam wieksze ? )
Bluelock
21-02-2006, 10:42
Podałby ktoś nazwe świata który jest nowy (nie Keltera i Xenera) i ceny są bardzo wysokie, np. p arm 1.5k p legi 2k k arm 25k
Prosze o odpowiedz plesae
Duch Niespokojny
27-02-2006, 23:27
Empera
Parafrazując jedno z praw Murphy'ego: Optymista twierdzi, że Empera to najlepszy ze światów. Pesymista obawia się, że może to być prawda.
Ja natomiast uważam, że Empera to świat najgorszy z możliwych.
Rządzi tu banda ludzi z Brazylii (konkretnie z Sao Paulo) - gildia Nobellis, i tajemnicą poliszynela jest, że większością z ich postaci gra po kilka osób. Niestety GM-ów Empera obchodzi tyle, co zeszłoroczny śniego i ani myślą się tu nawet pokazywać, nie mówiąc już o karaniu oszustów. A serwer cierpi na tym bardzo, bo ludzie, o których mówiłem to zgraja dzieciaków, którzy robią co im się tylko podoba, bo wiedzą, że ujdzie im to bezkarnie.
Nie liczcie tu na zrobienie jakiegoś przyzwoitego levelu - karą za to jest wykopanie z serwera. Wielu ludzi się o tym boleśnie przekonało - między innymi polska gildia Myrmidons, ale także wielu Brazylijczyków (jak na ironię część z nich sama huntowała Polaków wcześniej).
Obecnie trwa wojna Nobellis przeciwko Revenge Sweet Revenge, która dała pewną nadzieję na poprawę sytuacji. Jednak po początkowych zwycięstwach RSR jest w odwrocie i nie wiem, czy mają jeszcze siły by walczyć dalej.
Zaletą Empery jest niewielka liczba ludzi tam grających - można w spokoju poexpić, ale nie wiem czy expienie w tej sytuacji ma jakikolwiek sens.
Isara, Refuia
- Najwiecej polaków:faceoff:
-Malo lagów:faceoff:
-Puste expowiska:faceoff:
-Hojni ludzie:faceoff:
I wogóle:)
Niech nikt nie rejstruje sie na Harmonii:cygaro: :dance:
jaruczek
09-03-2006, 15:21
a to dlaczego? ja tam gram i jest bardzo fajnie...
Teke Varus
11-03-2006, 16:48
XANTERA
1.PL,BR,VNZL,SWE(kolejność w stosunku występowania)
2.DUZO
3.BS-15K,Knight Armor 15K, FS 5K,Plate Armor 600 gp BoH 44 K
4.Mnie nic nie spotkalo niemilego
5.Ilosc PK srednia ale jak nic mu nierobisz i on nie jest VNZL to Ci nic niezrobi,najwiecej w Carlin, najmniej w Ankrahmun.
6.Server zaludniony tylko porami wieczornymi
7.Rook srednio zaludniony
8.Wypas serv.:D:D
Dragonit
11-03-2006, 17:38
Ja polecam ta serwy:
Elysia pv vs pv
Bardzo dużo Polaków,sporo BR i troche SWE
Dość mało PK
Knight armor 5k,Fire Sword 6k,Knight axe 2k,Dragon hamer 1.5k,
Na rooku dość dużo ludiz,na mainie mniej
Ludize dosć rzadko zabijają iinym potwory i kradna lootbagi
Wypas serw
Hiberna pv vs pv
Mnóstwo Polaków,mniej innych narodowosci
Srednai ilosć PK
Knight armor 4k,knight axe 1.5k,dragon hamer 1k,platearmro i plate legs 500gp,demon shield 40k
Na rooku średnia ilosc ludzi,na mainie troche wiecej
Ludzie są dosć mili,szczególnie paccowie
Jeden z najlepszych serwów
Astera non pv vs pv
Bardzo duzo Polaków
Brak PK(;])
Knight armor 7k,Plate armor 700gp,fire sword 5k,Vamp shield 25k
Srednai ilosć ludiz na mainie i roku
Mimo non PV lduzie nei są hamami
Świetny serw non PVP polecam
Xzonixek
12-03-2006, 18:02
Nie idzcie na Pandorie tylko Power Abuse! Np. Rhaldus 70+ RP oczywiscie swe zabija dla przyjemnosci Zaxx Hunter'a 53 EK...Swe rzadza serwerem ceny niskie 500 osob wieczorem online MALO BR..Ceny:MMS 170k? Golden arm 45k bohy 40k+ fs 5k? bs 13k? dsm 85? vapirki chodza po 22 medusa 13k c shieldy....6?
Ceny sa atrakcyjne lecz nie idzcie tam, swe rzadza serwerem i to dotego swe z jednego miasta...n/c
Keltera:
Serwer zdominowany przez BR, ale łatwo się z nimi dogadać o ile znają angielski (większość zna). Dominującą gildią jest Popstar, rekrutują od 40< lvl... Na początku istnienia serwera był problem z znaleźieniem expowiska bo wszystko było zajęte, teraz jest już troszke lepiej. Jedyna Polska gildia to New Generation, rekrutuje 20<. Polacy na serwerze są bardzo uprzejmi :), większość z nich przeniosła się z serwerów na których trwają wojny (np. Elysia). Ceny nie są już takie wysokie więć zaczynający gracz powinien sobie poradźić ( serpent sword 1,5-2k, plate legs 1,5k, dragon shield 8-10k)... Zapraszam na keltere, chętnie pomoge początkującemu graczowi :P nie ma tu takich więc sami dacie rade! Jakieś pytania?? B)
Thorgal Kon
26-03-2006, 19:09
Chociaż to mlody swiat(ponad pul roku) ceny są zawaliste np:
-Bohy-55k
-T-shield-6-8k
-Crus Helm-8k
-Plate legs -400gp
-Najgorsze jest to że jest od h... brazylijczyków o nazwisku "Maclaud"
-Jest naprawde mało pk
-mniej więcej 400 osób alogowanych na serverze(najmniej ze wrszystkich)
-sporo fajnych polaków
NAPRAWDE WARTO GRAĆ NA NEPTERZE
Chodz do mnie na Shanera
- Prawie nie ma lagow tzn ja nie mam
- Malo ludzi gora 150
- Sporo polakow
- W miare malo pk
- Ceny niskie
Mission Arz
26-03-2006, 19:56
Selena
1.Mniej więcej tak: pl 40%, br 30 %X( , swe 20%, ger 5 %.Pozostałe 5 % to mniejszości.Spotkałem już między innymi Portugalczyka,Hiszpana,Bułgara czy Słoweńca.
2.Tak jak pisałem Polaków jest jakieś 40 % na servie.Nietrudno ich spotkać.
3.Mimo, że Selena jest młodym światem to jest tu dosyć tanio.Crusarder Helmet można kupić za 5 k, Fire Sworda za 6 k, a Blue Robe już od 30 k.BoHy w granicach 50-60 k.
4.Na Selenie jest w miarę spokojnie.Najlepsi gracze to Szwedzi, ale są rozproszeni w kilku gildiach.W ogóle nie ma jakiejś jednej mocnej gildii która by dyktowała warunki na servie.Szwedom czasami zdarza się zabijać kogoś bez powodu, ale ostatnimi czasy to już chyba rzadkość.Jeśli jednak będą mieli jakiś powód, to zabiją na pewno.
5.Uważam, że ilość pkerów jest dosyć wysoka. Najwięcej oczywiście w Carlin, później w Thais.Jeśli jest się ostrożnym to powinno się uniknąć problemów.
6.Na świecie przeciętnie jest mniej niż 600 osób online, więć dosyć mało.Expowiska nie są przeludnione i w większości przypadkow można spokojnie expić.Dla mnie zaludnienie na Selenie jest obecnie idealne.
7.Dawno nie byłem na rooku ,ale podobnie jak na mainie, ilość graczy jest zapewne umiarkowana.Solidny gracz bez problemu przejdzie rooka w jeden dzień.
8.Gram na Selenie, jestem bardzo zadowolony i póki co nie zamierzam zmieniać serva.Tak jak ktoś już napisał w innym temacie o tym świecie:Jeśli jesteś spokojnym graczem, trudno wyprowadzić Cię z równowagi i skupiasz się na expieniu to Selena jest odpowiednim do tego serverem.
Liwinech
27-03-2006, 19:25
Juleria
- Polacy Brazylijczycy Niemcy Szwedzi i hiszpanie
- Cent
FS –5k
BS-14k
GS-14-16k
BP Uh-3k
K armor-5k
Klegi-8-10k
W helmet-5k
wienc ceny som przystempne
- Pk
Mało poza 1 gildiom Ownage i niekturmi PK kturzy zabijajom solo najwiencej w Carlin i Thais
- Polakuw
Nawet durzo
Na juleri niepanujom tylko Pk poniewasz jest sporo Playeruw kturzy majom durzy lv i zabijajom PK ( tak serio to niemajom nawet poco zabijaci PK bo jest ih seryjnie mało ) gra się dobrze hociasz nooby potrwafiom wkurzyci podczas skiloowania .
Server niejest przeludniony przewarznie się wejdzie o karzdej porze jest koło 400-500 osub
Na rooku jest sirednio playeruw da się wyjsici na Minland hociasz morze to potrwaci koło 3 godzin
Juleria jest Fajnym serverem hociasz na forum niepiszom dorzo o tym serverze gra jest przyjemna hyba ze trafi się PK ktury jest niewyrzyty dzieckiem :baby: i gra tylko jak mu się Ban skoniczy za zabijanie . Exepowisk jest durzo wolnyh hociasz niekture lepsze zajmujom Hight Lvl .
maciek1993
06-04-2006, 17:25
Witam!
Ja gram na serverze Solera, guruje tam miasto Thais.8o Jest wielu fajnych ludzi i mozna poznac kumpli z polski!!8o
Pozdro!!!
Paciorek_ms
06-04-2006, 17:40
Hmmm...
1. PL, BR, VNZL, SWE
Dodam od siebie, ze najwiekszym wrogiem wszystkich ludzi na tym serverze są Wenezuelczycy i Polacy! Wszyscy twierdza, że PA servera są BR jednak ja uwazam to za glupote poniewaz z brami da sie dogadac bo gadaja zanim cie zabija <---- wyjatek Boget! SWE'dow ogolnie lubie, bo nie ma wsrod nich noobow i fajnie sie z nimi gada! Wenezuleczycy nastawieni do wszystkich agresywnie! A Polacy jak Polacy, poporstu nooby!
2. Polacy stanowia jakies 40% servera!
3. BS- 14k
BOH's - 40k/\
FS - 6k
K-armor - 4k - 6k
Skull Stuff - 6k
4. PA zdarza sie czasami z rak Wenezuelczykow najczesciej! Jednak nalezy tez uwazac na guildie Liquidation Crew!
5. Pkow jest srednio, a masa z nich to poprostu nooby!
6. Server zaludniony wieczorami (wiadomo BR's)
7. Rook dosc mocno zaludniony!
8. Server sredniawy! Jak ktos toleruje Venezuelczykow to moze grac z przyjemnoscia!:baby:
Jak dla mnie ten server jest spoczkoB)
-przedewrzystkim jest sporo polaków
-tak kolo 70 % Poland :)
Mniej Więcej Cenki:
Bs-25 k
k armor 8k
Fire Sword 8 k
K armor 8 k
Warrior Helmet 5 k do 5,5
F axe 20 k
Rh 40 k
Medusa Shield 20 k
Tower Shield 8 k
C shield 12 k ~~
C armor 30 k
C legi 55-60 k
K legi 30 k
Serpent albo Spike Sword 1 k
Dragon shield 5,5 k
itp....
Ceny Run trzymaja się nieźle
Bp Uh 3-3,2 k
Bp hmm 2k
Bp explo 4 k
Bp sd 5,5 k
Bp Gfb 3 k
-Server jest non-pvp i atmosfera jest miła
-non pvp
-w Dzien jest średnio a w Nocy mało ;)
-nie mam pojęcia o rooku :/
-mi sie podoba :cup:
Nytalith
12-04-2006, 14:50
astera
-pl, br, i inni ale w mniejszych ilosciach
-dosc sporo, ale wiekszosc to ludzie typu "potezny jozek" z 8lvlami, spamujacy pod dp...
-srednie: c arm ~23k b robe ~35k bs ~20k f axe ~10k- Runy: bp hmm 2k gfb 3k, explo 4,5k uh 3k sd 5,5k+ (trudno kupic)
-osobiscie mieszkam w ankh, tam atmosfera jest mila, wszyscy sie znaja czasem jakos zagadaja itp. ale na facc area jest duzo gorzej...
-0 pk, non-pvp ;)
-duuzo ludzi, wieczorami naprawde trudno o wolne expisko.
-facc rook dosc duzo ludzi, ale da sie grac. na pacc zdazalo mi sie niespotkac nikogo przez caly dzien
-naprawde niepolecam tego servera, jest on bardzo zalagowany, pare razy dziennie sa masskicki. Na facc area praktycznie nieidzie skilowac, wszyscy sa "mocni" bo i tak nic im niezrobisz... zdazalo mi sie ze 20lvl wlazil mi na expisko i musialem je oposcic...:(
Titania
1.Gracze to raczej : br,swe,pl
- polaków jest może około 30 % w venore ostatnio przybyło
Dla początkujących
-spike sword/serpent sword około 800 gp
-p set 0,8 - 1k
-c helmet 2-3 k
-scarf 50 gp :P
-guardian shield 1,5
-dragon shield 2,5 -3 k
Dla graczy bogatych
-bohy : 40-45k
-bs 13k
-skull staff 6-7k
-vamp shield 20k
-demon shield 40-45 k
-k legs 9-10k
-crus helmet 7k
-golden arm 45k
-dsm 85 k ??
-rh 45k
2. Na serwie raczej jest spokojnie wojna się skończyła Unit sie rozpada :P.
3. Pk najwiecej w Carlin ja mieszkam w Veno to raczej brak.
4. Serwer raczej zapchany od godziny 16 do wieczora 24. W tych godzinach mozna pomarzyć o POH czy cyclopach kolo thais
5. Wieczorem na rooka są kolejki nie wiem czym jest to spowodowane :)
Własne odczucia hmmm to mój pierwszy serwer :D zapraszam
witam,
może mi ktos napisać coś o serwerze HArmonia, czy jest przepelniony ? i czy da sie tam grac knightem ?
Tibio-gracz
14-04-2006, 20:44
Saphira czy Shanera?
Otoż chciałbym pojść na inny świat i spodobały mi się dwa światy ze względu małej ilości graczy.I właśnie nie wiem, który wybrać.Prosiłbym żebyście mi doradzili, na który pójść biorąc po uwagę ceny itemów(im niższe tym lepiej),liczbę pkerów, PA, wojen, liczbę polaków i ogólny klimat.
Nie wiem, gdzie się o to spytać, więc tu...
A więc: troszkę mi się nudzi, chciałbym zrobić sobie postać, którą będę(nieraz) grać... tylko gdzie?
Poradźcie: chcicałym niemiecki serwer(do USA laguje), sporo polaków, miła atmosfera... myślałem nad Harmonią lub Secura, tylko którą wybrać? Może macie ciekawsze propozycje, np. Guardia?
lord kula
15-04-2006, 20:31
Hymm Azura jest fajnym serverem.
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)
Wymaga to poprawek...:p
Polacy okolo 40%
Br okolo 30%
Swe okolo 30%
Co do pk jest go BARDZO dużo...
Ceny:
eq dla 8-13lev
dark helmet-100gp
p-armor 400-500gp
p-legs 400gp
dwarven shield-100gp
serpent sword-600gp ,clerical mace 500gp i knight axe 1,5k-2k lub Orcish Axe 0-150gp
eq dla 13-20lev
crown helmet -2k
noble armor-1k-2k
p-legs 400gp-500gp
Scarf-100gp
fire sword-3,5k-4,5k,Dragon hammer 1k-1,5k,knight axe 1,5k-2k
dragon shield-3k
eq dla 20-30lev
warior(4k)/crusarder helmet5k-6k
knight(4k)/crown armor-12k
knight legs-9k
platinum amulet-5k
bs(8k),gs (15k) /skull staff(5k),war hammer(900gp) /fire axe(8k),g-halberd(7k)/dragon lance(15k)
crown(7k)/tower(7k)/medusa(10k)/vampire shield (okolo 20k)
Później już będziecie orientować się w cenach , to dalej nie pisze:p
Co do wojen:
Wojna jest na azurze (wanded vs. vision & dof).
Myśle ,że podobaja się Wam moje poprawki:D
Widzę, że nikt nie opisał jeszcze świata Elera, więc i ja to zrobię :)
-Przeważnie Brazylijczycy i Amerykanie, choć też trochę Polaków.
-Około 30 % to Polacy.
-Stosunkowo niskie np.
Crown Armor - 15k
Knight Legs - 20k
Fire Sword - 5k
Bright Sword - 14k
BOHy - 35- 45k
-PA praktycznie nie ma, atmosfera jest bardzo miła i zawsze znajdziesz ludzi którzy ci pomogą. Wojen żadnych nie ma, i myślę że nie będzie. Dużo Polskich gildii.
-PKerzy... dość trudno powiedzieć, bo ich praktycznie nie ma ale zawsze się znajdzie trochę.
Thais - baaardzo mało PK, a jak już jest jakiś to bije do Red Hp i zostawia :)
Carlin - Tutaj już trochę PK biega ale żadko kiedy dobijają.
Ab'Dendriel - Ogółem mało ludzi tu mieszka a jak już to Polacy więc nie biją ;)
Kazordoon - Wieczorem można spotkać max. 5 ludzi stojących przed depo, PK nie ma.
Venore - Te miasto przoduje. Gdy na serverze rano jest 50 osób to w Venore 10 to PK.
-Server nie jest przeludniony, nigdy kolejek nie ma, czasem się zdarzy na Rookgardzie ale bardzo żadko. O expieniu nie ma mowy dopiero koło 19.00, wcześniej to wszędzie prawie wolne :)
-Rookgard, trudno powiedzieć, jak już wspomniałem czasem kolejki są ale do 19.00 jest looz.
-Hmm, co do odczuć to bardzo przyjemnie się tu gra. Polacy są bardzo mili i zawsze pomogą. Hmm, zapraszamy :)
Metal Master
27-04-2006, 12:49
Witajcie !!
Ze względu iż na Valorii nie da się grać , pozatym hack , zamierzam zacząć grać na jakimś servie od nowa i czy mógłby mi ktoś doradzić jakiś serwer ?? Najlepiej Pvp (Normalny) i żeby dało się grać , expa w miare wolne i ogólnie opisać ceny itp. Z góry dzięki :)
Metal Master polecam Ci Keletere... jeśli szukasz wrażeń to wbijaj!! Br się rządzom na serwerze a my (polacy) staramy się ich utemperować...
ceny:
-k arm 8k
-fire sword 12k
-crown shield 20k
itp...
chcialbym aby ktos dal jakies aktualne info o Nebuli (ceny ilos pl itp.)
Muzzores
01-05-2006, 22:34
Mam Problem , i bardzo bym prosił kogoś o pomoc.
Otóż szukam servera na ktorym jest duzo polaków najlepiej dobrych ( ktorzy rzadzą swiatem ) , oraz na ktorym nie ma wojen a jak juz som to "nasi wygrywajom". Chcialbym aby na tym servie bylo dosc mało h-lvl, ale jeśli bedzie duzo to nie bedzie i tak źle, PK mnie nie obchodzom, PA też nie zabardzo:P:P.
niechcial bym abyscie mi polecali servy takie jak. ( saphira(szwedy), anitca( za stary)tylko w miare normalne servy na ktorcyh szybko moglbym wbic jakis wyzszy lvl XD:)
Nova
Narodowości: Jak na każdym świecie. Dużo i Polaków, i Szwedów (aktualnie toczą ze sobą wojnę o serwer :p). Trochę Brazylijczyków i Hiszpanów.
Polaków na serwerze jest sporo, spotkasz ich w każdym mieście. Nie każcie mi oceniać w procentach, bo nie wiem.
Ceny: Ceny są strasznie niskie. Jeśli daną rzecz można sprzedać u djinna, od ludzi kupisz max 1k drożej, czyli: FS 4-5k, Dragon Shield 4k, K arm 5-5.5k, K legi 5-6k itd. Itemy nie sprzedawane u djinnów ciągle tanieją - G-arm to wydatek około 20-25k, demon shield tak samo.
Klimacik: Słoneczny ;) Tak na serio, jest dość spokojnie, chociaż wojna toczy się właściwie bez przerwy od roku (ten sam skład, tylko nowe gildie). Jeśli trzymasz się z dala od kłopotów, to Cię nie dosięgną.
PK: Trudno ocenić szczerze mówiąc... Dużo jest PK w okolicach Carlin, na Foldzie itd. Także koło Thais. W sumie jak wszędzie. Ale ich kariera nie trwa zwykle długo - zbyt dużo jest u nas high lvli.
Przeludnienie: Ano. W końcu to drugi najstarszy świat po Antice. Wieczorem bywa nawet 900 osób online, ostatnio troche mniej. Bywa i tak, że nawet rano znane expowiska są zajęte. Na kopalnie itd. czeka się czasem cały dzień. Ale jak masz głowę pełną pomysłów to poexpisz spokojnie ;)
Rook: Na Rooku jest dużo ludzi w godzinach wieczornych, przedpołudniem pustki. Po stronie dla PACC praktycznie zawsze jest pusto.
Komentarz: Cóż, gram na Nova od 3 lat. Serwer ten uległ wielkiej zmianie - a kolejne wojny zapowiadają kolejne zmiany. Jest to świat stary, przeludniony, nieopłacalny na wyższym lvl - ale nie umiem przenieść się na inny. Dlaczego? Bo tylko Nova ma taki klimacik :)
Michnik of Celesta
03-05-2006, 17:02
ja chcesz grac na normalnym PvP polecam Furorę - niskmie ceny duzo Polakow i ogolnie mila atmosfera :P a jak non- PvP to Celesta - tez sporo Polakow ,niskie ceny no i aktualnie gram na tym serwerze :D
Darth Cloud
03-05-2006, 17:56
DANERA
-PL, BR, ESP <bardzo rzadko>
- ok.40% Polaków, najwięcej BR :confused:
-crown armor - 20-25K
knight armor - 5-15K
noble armor - 2-4K
plate armor - 600GP-1K
scale armor - 50-200GP
plate legs - 700GP-1,1K
brass legs - 100GP-300GP
dark, steel helmet - 200-500GP
-Raczej miła atmosfera, ludzie zazwyczaj mili i życzliwi. Niezwykle rzadko trafi się jakis PK.
-Najmniej PK jest w Carlin, a najwiecej to chyba w Ab'Dendriel
-Hmm, raczej mało ludzi, jest malo zaludnionych miesc, dlatego więcej dla nas ;)
-Średnio, ale raczej mało
-Bardzo fajny server, czuje sie tam bardzo dobrze, rzadko kto kogos deda lub huntuje, poprostu bardzo miły serv
Pacera
Narodowości-Przede wszystkim Polacy i Brazylijczycy, no i trochę Amerykanów (amerykański serv)
Ceny-Są całkiem niskie, podam kilka przykładów
-p set 0.9-1k
-k armor 5.5-6k
-fire sword 5k
-d hammer 1.5k
-c helmet 2.5k
Klimat vel atmosfera- dość przyjemna, ludzie pomagają (np. ja:D ), n00bów i thiefów całkiem sporo, ale siedzą oni głównie w Carlin. A PK-erów nie ma bo to non-pvp serv jest:) .
Przeludnienie- tak gdzieś od 20 zaczynają się kolejki i te bardziej znane expowiska są wręcz zatłoczone. A na Rooku to tak jak wszędzie: rano pustki a wieczorem tłok, ale mimo tego da się go przejść w 1 dzień.
Moje odczucia?
Bardzo fajny i przyjazny server polecam go wszystkim.
Morgaroth
03-05-2006, 19:38
1. Polacy , Szwedzi , Brazylijczycy i inni , o których szkoda mówić ;p
2. Polacy to ogólnie 1/3 populacji pandorii...
3. Ceny były bardzo małeee , ale podobno dziś weszła jakaś rewolucja cenowa i wszystko podrożało , ale nie wydaje mi się , żeby to długo trwało... ( W starych cenach steel bootsy kosztowały ok. 70-80k)
4. Szwedzi rządzą serwerem , mimo to , że jest kilku Polaków high-lvli. Ogólnie serwer jest wielkim koszmarem... Bez przyjaciół nie warto tu grać , ale nawet najlepszy przyjaciel jest wstanie wbić ci nóż w plecy.
5. Wg. mnie najlepsze miasto to Ab. Nigdy nie wybierać Venore ! Panuje tam król PK Rabus Marius , a o dziwo ma 15 lvl... Większość ludzi ugina przed nim kolano... Oprócz tego na Pandori jest mnóstwo afer i wojen...
6. Na rooku można spotkać ciekawych ludzi. Większość rookstayerów to życzliwi Polacy. Oczywiście nie zabraknie thiefów czekających na twoją wpadkę. Zwykle nie ma tam wielu ludzi.
7. Świat dla ludzi o mocnych nerwach. Nie polecam ludziom zaczynającym gre. Mimo to , że średnio raz na miesiąc łapie hunta to kocham ten serwer ;]. Wystarczy tylko trafić na miłych ludzi. Co do gildi to nawet newbe mogą się do jakiejś załapać i pod tym względem Pandoria ma u mnie plusa.
Kheos Karth
05-05-2006, 17:01
niebede wymieniał różnych takich zbendnych rzeczy ale powiem pare cen tu w poruwnaniu do innych światów jest TANIO:
Bohy=45k
K armor=5k
F axe=10k
BP pełny ihów=1k
P armor=800gp
P legs=500gp
Dragon Shield=4-5k
F sword=5k
To wszystko dość tanio a na rooku dużo miejsca myśle że dominuje tu Venore chociarz sam jestem w Ab Cya!! :cup:
Chce przeniesc sie na inny serv . Narazie zastanawialem sie nad Obsidiol bo lud z mojego miasta w wiekszosci tam gra . Chcialbym sie dowiedziec czegos o tym servie . Otwarty jestem na inne propozycje uzytkownikow :)
Demokles
06-05-2006, 01:05
@Koko$
Obsidia.. jak jażdy inny świat, średnie zaludnienie, nie trzeba czekać w kolejkach, niemiecki, dużo szwedów i polaków..
@Demokles
thx za odpowiedz ale bardziej obchodzily mnie ceny i atmosfera :p
no ale chociarz dobrze ze jest tam troche polakow :)
Groszek Fighter
07-05-2006, 09:19
więc tak
-Polaków duuużo , troche BR i mało swe :p
-Rook chyba mało ludzi (dawno tam nie byłem)
-Serw non-pvp
-na serw zawsze się dostaniesz :)
-Expowiska....hmmm trzeba wiedzieć gdzie szukac :D
-fajni ludzie jednak jest też duużo noobków (pl)
-CENY
Boh 60k blue robe 38k crown arm 30k plate set 1,2k rh 50k vamp shield 40k
bright sword 20k gs 25k golden armor 90k :d
Ktoś chciał żeby opisać Harmonie, więc ja to zrobię.
Narodowości- Naj więcej jak dla mnie Polaków, są jeszcze BR(i ich głupie Ref. itamz PLX), trochę Niemców, Szwedów, Hiszpanów i innych.
Ilość Polaków- Co druga osoba w DP to Polak, więc jest nas dużo :P
Ceny- są bardzo tanie, podam ceny naj popularniejszych:
Miecze:
Spike Sword 500gp – 1k
Serpent Sword 500gp – 1k
Fire Sword 4k – 6k
Bright Sword 15k – 20k
Giant Sword 15k – 20k
Topory:
Knight Axe 1k – 2k
Fire Axe 7k – 10k
Guardian Halaberd 5k – 7k
Dragon Lance 13k – 19k
Obuchowe:
Clerical Mace 500gp
Dragon Hammer 1k – 3k
Skull Staff 5k – 8k
War Hammer 300gp – 1k
Pancerze:
Plate Armor 500gp
Noble Armor 1k –2k
Knight Armor 4k – 6k
Blue Robe 13k – 18k
Crown Armor 13k – 15k
Nogawice:
Plate Legs 300gp – 600gp
Knight Legs 15k – 20k
Hełmy:
Steel/Dark Helmet 100gp – 300gp
Crown Helmet 2k – 2,5k
Crusader/Warrior Helmet 4k – 8k
Buty:
Boots of Haste 35k – 40k
Steel Boots 70k – 80k
Tarcze:
Dwarven Shield 100gp
Beholder Shield 1k
Guardian Shield 2k
Dragon Shield 3k – 4k
Crown Shield 7k – 9k
Vampire Shield 15k – 20k
Atmosfera- Hmm, PK nie ma(non-pvp), za to dużo noobów, złodzieji(z Pal-Donią na czele). Ludzie na tym serie nie dadzą ci nawet potrenić, bo muszą zdobyć te 40 expa za rota -,-
Złodzieje(zamiast PK)- Są wszędzie, a w Thais, Venor, Carlin naj więcej, Uważać na zamykanie w domu i show items. Jeśli ludzie to robią chcą cię tylko okraść
Przeludnienie- Tak server bardzo przeludniony. Popularne expowiska często zajęte, a nawet przeludnione. Częste kolejki od 16-17.
Rook- Przeludnienie, newbie, nooby, złodzieje.
Odczucia- Mi się server podoba, ale nie polecam. Ciężko się expi, łatwo o strate itemów.
poszukiwacz przygód
07-05-2006, 12:58
podtrzytmam darth clouda... DANERA... idealny swiat itemy srednie ale spadaja z cena... ludzi 300 do 500 przy szczycie... duzo bardzo polakow ;] ale tez duzo br i esp ;D jezeli chcesz wykupic pacc... to chyba sie oplaca bo bardzo duzo ludzi siedzi na facc :D lv wysokie ale nie pkuja... przyjazni :) w miare :)
Valgoss Sorcc
07-05-2006, 18:58
Harmonia fajny serv polaków sporo.
Na roku niezbyt poexpisz, tylko rano dobry exp.
Ceny dość niskie vamp shiedl-19-20k knight armor-4,5k-5k.
Mozna dobrze poxepic na Gohstland troche na kopalniach dwarfów koło Kazzo.:cup:
Jak bys gral to muj nick : Valgoss sorcc
NARKA!
wirtualnyraper
07-05-2006, 23:16
:cup: :cup: B) SECURA B) :cup: :cup:
B) IS THE BEST B)
Jory Vikarth
10-05-2006, 16:27
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)
O Carlin mozna powiedziec Miasto Psychicznie chorych
Jory Vikarth
10-05-2006, 16:28
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
O Carlin mozna powiedziec Miasto Psychicznie chorych (choc sa i dobrzy ludzie)np.:dzis bylem na rotach i druid z 12 lvl (ja mam 9lvl) powiedzial ze mnie zabije jak mu nie dam 100gp
Darth Cloud
12-05-2006, 07:26
@poszukiwacz przygód
no BR trochę jest ;), Ale polaków najwięcej, DANERA jet najlepsza ;)
Świat: Slivera
Jak narazie jest więcej br ale to troszkę ponieważ zaraz więcej Polaków przybywa na ten świat.
Są 3 Polskie guildie:
1. Vampire Blood (srry jak źle napisałem nazwę) do tej guildi można wstąpić najszybciej ponieważ ma najmniejsze wymogi spośród tych 3 guildi.
2. Evul Cannibals guildia która dopiero się rozwija zobaczymy jak będzie dalej.
3. Moonchildren najlepsza Polska guildia na tym servie.
Cennik jest średni.
PK:
PK ostatnio na tym świecie jest mało dzięki guildi Old School która rozbiła guildie BB (Blood Briners) czy jakoś tak.
Guildia BB panoszyła się na silverze przez jakiś czas kto im się nie podobał lub miał lvl powyżej 80 i nie chciał do nich wejść dostawał hunta.
Przykładem jest Duffzenho jeszcze 2 miesiące temu najwyższy lvl na silverze.
Miał własna guildie która na początku była największym sojusznikiem BB lecz po krótkim czasie wybuchła pomiędzy nimi wojna i ED się rozpadło.
Obecna Sytuacja jest dość dobra ponieważ jest mało PK.
A większość Pk pojawia się przed restartem servera :D(tak jest chyba na każdym świecie) :D
Ogólnie Silvera jest miłym światem w tej chwili jest mało zagrożeń.
Zawsze można znaleźć miejsce w którym można poexpic itd.
Cenny nie są takie złe.
Ogólnie polecam Silvere :P
Chce zmienic swiat. Mam juz półtoraroczne doświadczenie z tibią, niestety tylko na non-pvp. Mógłby ktoś podać śwait (najlepiej non-pvp) na którym ceny będą średnie (k arm- 5k, fs- 5k itp.) i atmosfera byłaby miła.
Chce zmienic swiat. Mam juz półtoraroczne doświadczenie z tibią, niestety tylko na non-pvp. Mógłby ktoś podać śwait (najlepiej non-pvp) na którym ceny będą średnie (k arm- 5k, fs- 5k itp.) i atmosfera byłaby miła.
Polecam Refugię, sam tam gram i jak narazie bardzo niewielu noobów jest, atmosfera przyjazna.
@upup
ja polecam pacere, ale jak widze w opisie to wlasnie tam grales pol roku ;), wiec moze... harmonia? slyszalem ze calkiem fajnie
Tak jak wszedzie Pol Br Swe wmiare duzo Boshnia Eng
Ceny Fs 4k boh 25k K arm 6k Golden Armor 25-30k
PK najkwiecej w Carlin cały czas tam sie ktos napierdziela
Bardzo tani serv duzo polakow
Rook wmiare pusty
Mało noobow ;]
I wogole jest ok ;]
Zapraszam ;)
LordTomasz
15-05-2006, 00:42
Doradzcie mi serwer, w którym:
1)nie ma bandy złodziei obrabiających początkujących (np. Selena)
2)znajdują się życzliwi ludzie i jeśli widzą postać na 10 lvl uciekającą przed postacią kilkanaście lvli mocniejszą to pomogą biedaczkowi
3)nie ma rasizmu
4)znajdę osobę, która będzie mnie bronić (ja nikogo nie zaczepiam ale mnie sadyści szantażują)
5)będę się dobrze czuł
6)poczuje się potrzebny
7)będę mógł być beztrosko newbie :baby: aż nauczę się grać ;)
lord kolo
15-05-2006, 14:09
:dance: :P najlepszym dla palka :cup: swiatem jest luminera :)
wybies luminera super swiat :cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:
Doradzcie mi serwer, w którym:
1)nie ma bandy złodziei obrabiających początkujących (np. Selena)
2)znajdują się życzliwi ludzie i jeśli widzą postać na 10 lvl uciekającą przed postacią kilkanaście lvli mocniejszą to pomogą biedaczkowi
3)nie ma rasizmu
4)znajdę osobę, która będzie mnie bronić (ja nikogo nie zaczepiam ale mnie sadyści szantażują)
5)będę się dobrze czuł
6)poczuje się potrzebny
7)będę mógł być beztrosko newbie :baby: aż nauczę się grać ;)
Urocze. xd Chodź na Nova
jaki świat mam wybrać z non pvp zastanawiałem się nad Refubią co o tym sądzicie???
kamillo-ja
19-05-2006, 20:15
Dużo polaków jakieś 80% jak jhesteś na AB to expowiska całkowicie luźne tylko na rooku troche noobów ale jak wejdziesz na maina i sie wybijesz to cie będą lubić. Idź na AB'Dendriel
Restemon
19-05-2006, 20:25
Gralem na wielu swiatah ale mysle ze secura najlepsza
-tanio fs4k crown arm 9k bohy 30k
-nie ma pk ale za to duzo thiefuw ja tez sie zaliczam ostatnio gosciowi 50k ukradlem :P
-duzo polakuw to tyle bo juz o securze sporo bylo
Piotrek Marycha
22-05-2006, 17:19
Chce wsyztskich przestrzec przed Elysia!! nie grajcie tam !! (niepytajcie czemu - trust me) Polecam natomiast Xerene na której akutalnie gram - dosc miło jest, malo noobków, ogólnie wg mnie fajne są nowe światy ponieważ mało ludiz trafia tam "przez przypadek" , znaczy sie duzo ludzi mających już doświadczenie przenioslo sie tam ze względu na to że.... ee no że to jest nowy serwer :p
PS: jak potrzebuje ktos pomocy na Xerenie niech pisze na privie albo gg (pomocy! a nie że ubic kogos bo cie wqrzaX( )
Mentos23
25-05-2006, 13:27
To ja się do ciebie zgłosze , bo zaczne grać na Xerenie, tylko czy tam nie ma non stop wojny, bo dopiero co przekroczono 100lvl jak widze ?
Dasha Kumagai
03-06-2006, 14:14
SELENA
Osobiście Slena podoba mi się ;) z moich obserwacji jest tam najwięcej Szwedów i Polaków. Ceny przeciętne ale nie można powiedzieć że jest jakoś bardzo drogo np ceny bohów wahają się od 30-50 to zależy kto selluje ja osobiście kupiłam tylko za 30k..Jeśli chodzi o to czy Selena jest jakimś spokojnym światem to nie potwierdziła bym tego..Jak miałam jeszcze troche niższy lvl to gdzie nie poszłam zaraz jakis PA mnie wyrzucał jak chciałam poexpić z resztą teraz nadal tak jest bo mam druida na 25 lvlu, czasem to można się załamać jak idę na zamek koło Ab żeby nabić soul pointy, przylatuje jakiś 60+ i mnie wygania ( wogle nie wiem co oni tam robią - chyba lvl hahahah osobiście uważam ich za nooobków, na 60 lvlu nie poszła bym tam :P ale to ich sprawa jak chcą wiekami lvl wbijać )
Pkerzy hum jest troche jak na każdym świecie..Ale chyba nie jest to jakiś nadmierny problem na Selenie..Nigdy nie można uniknąć Pk a jak komuś się to nie podoba to niech gra na Non-PvP :P
I to chyba tyle co miała bym do powiedzenia na temat Seleny..
Jak chcecie to grajcie tu jak nie to nie xD
Dasha Kumagai
03-06-2006, 14:16
SELENA
Osobiście Slena podoba mi się ;) z moich obserwacji jest tam najwięcej Szwedów i Polaków. Ceny przeciętne ale nie można powiedzieć że jest jakoś bardzo drogo np ceny bohów wahają się od 30-50 to zależy kto selluje ja osobiście kupiłam tylko za 30k..Jeśli chodzi o to czy Selena jest jakimś spokojnym światem to nie potwierdziła bym tego..Jak miałam jeszcze troche niższy lvl to gdzie nie poszłam zaraz jakis PA mnie wyrzucał jak chciałam poexpić z resztą teraz nadal tak jest bo mam druida na 25 lvlu, czasem to można się załamać jak idę na zamek koło Ab żeby nabić soul pointy, przylatuje jakiś 60+ i mnie wygania ( wogle nie wiem co oni tam robią - chyba lvl hahahah osobiście uważam ich za nooobków, na 60 lvlu nie poszła bym tam :P ale to ich sprawa jak chcą wiekami lvl wbijać )
Pkerzy hum jest troche jak na każdym świecie..Ale chyba nie jest to jakiś nadmierny problem na Selenie..Nigdy nie można uniknąć Pk a jak komuś się to nie podoba to niech gra na Non-PvP :P
I to chyba tyle co miała bym do powiedzenia na temat Seleny..
Jak chcecie to grajcie tu jak nie to nie xD
XANTERA!
Moj 1 serv
Gram tam czasami B)
Za duzo PK I RS szczegolnie w CARLIN!!!
LUCERA :D
Moj 2 serv i moj najlepszy
Naj:
-Brazylia
-Polska
-Meksyk, Hiszpania
-Anglia
-i inne takie jak Niemcy, Holandia, Szwecja
Serv pvp ale nie ma tam pk i rs jak na xancie :P
MAM TAM 22 knighta
MIALEM TAM 40 KNIGHTA ALE MI KOTS HACKNAL ;(
MOIM ZDANIEM NAJ SERV :D
Oki!
Za maly opis zrobilem :confused:
Tera go poprawie
OKI A WIEC TAK:
JAK MOWILEM XANTERA MOJ 1 SERV (ZACZALEM NA MIM GRAC 1 RAZ)
Opis:
Za duzo PK i RS szczegolnie w Carlin biegaja tam srednio 40lvl a to sa BR!!!
UWAGA!
NIE LUBIA POLAKOW!
Expic tam nei da rady :(
Gdy idziesz na dwarfach (szczegolnie drutem) jakis koles bez powodu wlacza PK
Ceny nawet nawet:
BOH 30k-40k
BS 14k
GS 20-30k (zalezy jakim koles jes n00bem)
Na rooku za duzo wiary
Na mainie w Carlin ok. godz.20.00 BIEGAJA PK!!! PA Brazylia-LoL
MOIM ZDANIEM ZJEE... SERV (zalezy jaki kto woli serv)
LUCERA:
Spoko serv moj NAJ XD i zaczalem na nim grac po xancie
Opis:
Spoko serv troche BR ale PL tez jes nawet
Polakow szukac w Venore (tam jes ich najwiecej i nie sa n00bami)
Mozna tez isc do AB
Expo fajne nikt ci nie przeszkadza :D
Przewaznie ni ma PK i RS ale moga sie zdarzyc
(BEZ POWODU NIE BIJA)
Ceny:
BOH 40k
BS 15-20k
GS 30k
DRAGON SHIELD 4-5k
Moim zdaniem naj serv z ktorych gram
NO TO TYLE NA TEMAT SERVOW NAJ MOIM ZDANIEM L U C E R A!!!!
Brat Dregalla
07-06-2006, 20:52
Opiszę tu świat ,,Furora". Najczęściej występujące tam narodowości to przede wszystkim Polska,Anglia i Hiszpania. Ceny są naprawde niskie porównując na przykład ze światem hiberna gdzie np. Dragon Hammer kosztuje 2 k a na Furorze tylko 1k.
Atmosfera jest niezwykle miła ( grałem już na 10 światach i jescze tak miłych ludzi nie spotkałem ).Jeśli chodzi o ilość pkerów powiem tak : na 100% ludzi 40% to pkerzy.Najwięcej z nich siedzi w Venore, a najmniej w Carlin. Sercer jest tak średnio zaludniony ( nie jest źle,ale mogło być lepiej).Co do rooka to naprawdę zależy od godziny : rano jest mało, po południu troszke wiecej a wieczorem(18-20) to już nie ma szans na expienie.
Podsumowując jest to świat przyjemny pkerzy się nie naprzykrzają, więc można spokojnie skilować. Doradzam : robić tu postać i wbijać 100 + lvl:] Dziękuję.
To tylko
Pytanko:
Wybrac PvP czy Non-PvP???
Ja jestem na Non-PvP i mi sie nudzi bo nie mozna walczyc z graczami, a znowu na PvP mnie szlak trafia jak ktos mnie zabije...
Jak uwazacie?
trzmielu
09-06-2006, 22:31
fajny serv jednak z ameryki -.- więc dużo "be er" jest niestety ale oni graja w nocy więc luzzz xD. cceny nie sa zabujcze bohy 40 k blue robe 20 k. PK albo jest sporo albo ja mam pecha (3 razy awans na 28 lv ;/) zachęcam do grania bo mamy malo noobków/low lv od run :P:P
Sid Domestos
12-06-2006, 17:01
Witam! Wraz z kumplami chcemy sie przenies na nowy swiat. Tylko nie wiemy jaki wybrac. Interesuja nas swiaty gdzie:
1. Gildia rzadzaca to nie sa same nOOby i umia zrobic porzadek
2. Malo PA
3. Nie zaduzo osob
4. Jaka panuje atmosfera
5. Dosc tanie rzeczy
6. PVP
PS bedzie pacc :P
kosior15
17-06-2006, 17:03
Pandoria
duzo polaków, br i swe
ceny nawet fajne:
bohy(45k)
bs(15k)
gs(20k)
c-arm(12k)
b robe(15k)
DUZO NOOBOW szczegolnie w thais(oczywiscie pl ://)
czesto biega 5 osobowa banda 10lvl i leją pod depo niskie lvl
mozna expic spokojnie np w kazo na kopalniach jest malo ludzi
czasami jakis noob wejdzie i pisze "leave or hunted", ale to rzadko B)
Wojtini21
21-06-2006, 17:40
Ja tam teraz czekam na new world !! Mogliby zrobić na wakacje jakiś nowy.
Człowiek D
22-06-2006, 10:45
PRZECZYTAJ KONIECZNIE
Nie wiem czy ktoś napisał o Silverze bo postów jest masakrycznie dużo i mogłem to pominąć.
1.
~Jeśli chodzi o narodowości to możesz się natknąć na grupę hight lvli BR
(pochodzą chyba z tego samego miasta).
~Dużo Polaków(czasem denerwujące jest"będziesz moim kumplem")ale jak zapoznasz się z jakimś to jakoś leci może dlatego,że Polacy trzymają się tu przeważnie razem.
~Występuja niedobitki SWE ale sporadycznie
2.PK leją tylko dla zabawy (no chyba że sobie zasłuzysz to ci to "wynagrodzą")
Najwięcej PK w Carlin,Thais i Venore.
3.Expowiska średno zapełnione da się wbic lvl.
4.Ceny niskie:
-K.Armor 6-7k
-Bright Sword 17-20k
-RH 35-45k
-DSM 130-150k
-BOH 50k
-Golden Armor 80k
-Crusader Helmet 7k
-UHy 3k za BP
5.Server raczej przyjazny,jeśli dobijesz do 20lvl to dalej masz juz spokój
Dagarcan from Pacera
25-06-2006, 19:34
mam pytanie kto idze teraz jak bendzie na nowy swiat?
gg:9113024
Impalable
25-06-2006, 19:42
Duzo osob idzie malo sie wybije. Offtopic.
Lord Terus
25-06-2006, 21:22
mam pytanie kto idze teraz jak bendzie na nowy swiat?
gg:9113024
Idz na thorie jest gdzie expić :)
Dzieki chłopaki za wszystkie posty :). Ja juz wybralem swiat i ide na Galane, wszyscy pisza ze malo PK a Guardia mi sie znudzila bo nawet nie mozna nikogo zabic:evul: . Jakby co to moj nick: Patol Blackheart - szlachetne imie :)
Avelcron
27-06-2006, 11:57
1. br (przeważają), pol, mieszanka narodowości
2. pół servera to br a drugie pół to polacy :)
3. GS 15k, D lance 15k, c arm 13k, medusa shield 10k, boh 40-35k, fs 5k, k axe 2k, dragy shield 4k, p set 1,2k, k arm 6k, warrior helm 4k, cruz helm 8 - czyli ogólnie tanio B)
4. niedawno jeszcze rządy na servie sprawowali wenezuelczycy którzy "lubili sobie pozarzynać :evul: " ale br sie zbuntowali i wyplenili ich z servera. teraz wenezuela znów atakuje i sporo polaków walczy z nimi
5. na xanterze to zalezy od miejsca. Na przykład lepiej nie isc expić na folde lub fermours hill bo za każdym rogiem czai sie pk. jezeli chodzi o miasto to AB jest chyba najspokojniejsze a w carlin najbardziej lubia zarzynać
6. ogólnie nie, ale tez bywają takie dni kiedy ciężko sie zalogowac
7. na rooku nie ma zbyt duzo ludzi a tereny dla pacc są puste
8. gram na xanterze juz sporo czasu i wiem ze high-lvl nie ma tam łatwego życia ale low-lvl moze spokojnie expić nie narażając sie na wojny ;)
Goforias Amrill
29-06-2006, 01:09
VINERA
Więc tak. Przeważają w sume brazole, ale polaków też jest duzo (szczegonie w Carlin)
PK'owcow jest nie stety duzo i to wszedzie. Najwiecej chyba w Thais
Ceny sa znosne- P armor 1 k, tak samo legi, Crown Helmet 3k, Noble Armor jakes 2,5 k
Atmsfera fajna, ale duzo pk'owcow.Wojen jak na razie nie ma. :D
Dodam swoje 2 grosze, co do Inferny.
Jeżeli chodzi, o pk .. To cóż to już jest taki serwer:p
Ubaw jest przedni przed dp w Carlin jak to wysokie levele robią se jaja :D
tylko czasami jak jakiś noobek się czepi to leja :/.
Można też czasem oberwać za nic przykład:
Raz, gdy siedziałem przed dp byłem świadkiem jakiś cwaniak na niskim lvl pekował no i oczywiście potem padł B), ale wyszło z tego, że miał kolegów z gildii po 100 lvl :/ i puścili jakieś czary obszarowe tak, że wszyscy padli wokół dp, chociaż nie wiedzieli, o co chodzi 8o (a było ich z 10 w tym ja :p )
Tak, więc ciężko powiedzieć, kiedy się padnie :baby:
Pytanie do doświadczonych graczy, szukam spokojnego świata PvP [najlepiej niemiecki serv, chociaż amerykańskim też nie będe wybrzydzal] na którym można luźno nabić trochę wyższy lvl i nie biega banda hlvl PA uprzykrzająca życie każdemu kto zaczyna coś osiągać. Narazie grałem na Pandorii i Saphirze stad moje traumatyczne przeżycia i pytanie do Was. Nie chodzi mi o PK o ceny, o zaludnienie tylko o atmosfere i PA.
Przejrzałem pare stron i dawno chyba Chimery nie było..
Otóż świat, który był jakiś czas nieznośny, zwłaszcza przez wojny pl z mojej gildii vs. reszta pl, głównie w kazz uspokoił się. Amerykański serwerek, ale jak tam tego nie odczuwam. Najwięcej jest BRów i polaków. Szwedów bardzo żadko spotykam (cały czas w kazz mieszkam raczej). Ostatnio ponoć jeden druid 100+ zaczął PA-czyć, ale jeszcze bezpośrednio (ja lub kumple) tego nie doświadczyliśmy. Jak dla mnie to w kazz jest spokojnie, a wiecie ile tam jest kopalni.. zawsze coś się znajdzie do zabicia ;p. Ceny są niskie (demonka 40k, FS jakieś 5k itp. ;], runki jak wszędzie, wysoko ;p).
Dark Phoenix of Heaven
29-06-2006, 15:46
Xerena jest dość młodym światem więc najczęściej spotykane są lvl 13-25
rook zapchany (rano troszq lepiej) sporo Pl troche Sve i BR (ogolnie kilkudziesięciu imigrantów z lucery w tym ja ceny znośne Pk no cuż są rózni ludzie:evul:
salosik1994
08-07-2006, 21:42
EMPERA
1.Mało PK
2.Dużo wolnych miejsc do expienia
3.Niskie ceny np.
FS - 3-5k
Plate Armor - 600-800
Knight Armor - 6k
GS - 40k
Dragon Shield - 3k
PS. Mojemu koledze udało się kupić BSa(Bright Sworda) za 3k naprawde
4.Mało osób na rooku
5.Można liczyć na pomoc osób z high lvl.
To bedzie na tyle myśle że nie bedziecie zwracać uwagi na tropne pledy ordoglawiczne :D
Kiedy zostanie opisana Kyra??
Proszę opiszcie Kyre !!:creature: :creature:
Henry1991
09-07-2006, 20:56
Siemka, chiałem wam opisać NEPTERĘ.
Otóż jest to dość młody server, ale pomimo tego gra tam hyba najmniej ludzi(rano, czasem mniej niż 100! a przeciętna liczba graczy wynosi 250-400)
Jest to server PvP i czasem można tego pożałować;/
Z ilośći graczy wykina że wiekszyść expowisk jest zazwyczaj wolnych
Ceny są tam zaskakująco niskie!!
BOH: 35k-50k
K-legs: 25k-35k
C-legs: 45k-55k
BS-16-20k
FS:4k-6k
GS:40k-50k
Fire axe: ok30k
knight armor: 4k-6k
crown armor: 18k-20k
b-robe: 30k
DSM:150k-250k(tutaj cena bardzo sie wacha;/)
Crusader helmet:7k-8k
RH:40-50k
demon helmet:500k(tylko raz widzialem oferte:P)
gra tutaj dość dużo Polaków jak brazylijczyków i niekturzy z nich podobno są dość hamscy bo huncom polaków, ale mnie jeszcze nie zabili.
najlepszymi graczami są tu niestety brazylijczycy z gildii o nazwie Eolithic
ja aby sie uchronic przed tymi niby huntami wstąpiłem do ich akademii.(lepiej sie ubezpieczyc niż stracic chęć do gry)
Gra tutaj bardzo dużo br o nazwisku maclaud i to własnie oni stanowią elite niedawno poznałem jednego(110lv) i wcale nie wyglondał na kogos kto zabija polaków, powiedział mi że lubi polaków i żałuje tego co dzieje sie na tym serverze;/
najlepszy lv na servie to: 151lv(zork maclaud)
a najlepszy polak ma 76lv;/
do niedawna istniała bardzo fajna polska gildia w kturej skupiała sie "nasza" narodowa elita niestety gildia ta rozpadła sie ponieważ wszyscy zaczęli zmieniac servery albo przestawać grać bo zostali zhunceni;/ ja podjąłem decyzje że zostaje i zmneiniłem gildie na niestety brazylijskom.
brakuje nam tu jusz dobrych polaków a niekturzy z nich zajmowali nawet 10 miejsce w tabeli(pozdro dla dariusa najlepszego polskiego knighta i blokera ktury głupio robi zmieniając server!!)
te wspomniane hunty nie są jakomś manią prześladowczą zabito paru polaków w ciągu tego tygodnia to prawda ale to jusz własciwie mija albo jsuz minęło.
Ogulnie gra sie tu fajnie tylko brakuje "nam" jakiegos polskeigo przyjaciela ktury bardzo szybko nabiłby duży level najlepiej 100:P i wszedł do elity na nepterze.(najlepiej żeby był to jakis maniak dla kturego tibia jest 2 zyciem, srr za słowo maniak ale ktos taki byłby mile widziany ponieważ ok. 60% polskiej elity przestaje grać;/ )
no i jak komus sie podoba??
może trooohe namieszałem ale dziś miałem takie lagi jak nigdy i nie miałem co robić wiec chciałem napisać jak najwiecej:P o moim świecie
ebismolarek
09-07-2006, 22:39
Refugia
Dosyc duzo polaków
Po za tym brazylijczykow<<zakały>> niemców szwedów<<mało>>
Ceny bardzo dobre- fs- 5k-; ds- 4,5k; knight armor- 5k; bright sword- 10k
Non pvp!!!!!
Troche noobów;(
wszystkie lepsze expowiska zaludnine;(
noi to by było tyle co do Refugii
Goofy91_
11-07-2006, 13:13
LUCERA
-Duzo Brazoli i Polakow i jest jeszcze troche innych :p
-Polakow tak kolo 40%
-np. fs-5k, boh-50k -/+, p-set-cos kolo 1k zalerzy na kogo trafisz :p
-czesto sie zdarza ze gnebią brazylijczycy polakow i na odwrot xDD
-jest duzo pk najczesciej middle i high-lv =/
-zawsze mozesz znalezc miejsce do expienia ;]
-na rooku tyle ile powinno byc w sam raz nie za duzo nie za malo :P
-jak nie masz kumpli na tym servie to bedziesz mial ciezki zywot :P
urlich grzes
13-07-2006, 11:00
Witam, uzylem opcji szukaj <brawo>, a teraz na powaznie...
Jaki jest najnowszy (niemiecki) swiat dostepny dla FACC?? - najlepiej normalny (nie non-pvp ani e-pvp)
sebek polaczek
13-07-2006, 11:33
PaCeRaPacera
1. Najcześciej Brazylijczycy ( :berserk: ),Polacy, żadnych więcej aż tak dużo nie ma
2.Polaków dużo (przynajmniej w Carlin)
3.Za runki tak jak na innych światach czyli HMM-1k, UH i GFB-2k, SD-4k, a itemy np FS-18k(raz widziałem za 15k), knight armor-18k, boh-70-75k, spike i serpent sword około 2k (uwaga ceny itemków narazie spadają, jest drogo, bo to nowy świat
4. To zależy na kogo się trafi wiadomo niestety najcześciej zabierają ludzie potworki i loot (najcześciej to br, ale polacy też się zadrzają 8o ), ale ja nie ;) (no czasami się może zdarzyć, ale rzadko chyba, że mnie jakiś noob wkurzy)
5.PK zero, bo non-pvp
6.To zależy od godziny najlepiej grać jak najwcześniej, a tak od 16:00 pełno przed depo, pełno spawnów zapchanych, a w sobote i niedziele to chyba nie da się grać-pełno ludzi nawet od wczesnych godzin :(
7.Hm dawno nie byłem na rooku, ale mój kolega był i chyba jak na każdym serwerze jest przeludniony
8. Mój pierwszy serwer, myśle, że było by dobrze gdyby większośc br i polaków nie panoszyła się na tym serwerze
tera sie zmieniło pewnie pisałeś przed dawnym updatem
Awięc tak najswięższe wiadomosci
1.Najwiecej brazylijczykuw polakuw terz mało nie jest ostatnio server stracił na populaności niema kolejek
2.dużo polakuw
3.
--tera bp of hmm (min 1,8-2k max)
-- s-około 5-7k
--crown armor 15k moze miej jak ktoś utarguje
--knight armor 4k-6k
--knight legi (żadko lecą zadko kto lotuje)(więc 17k-20k)
--p armor w sklepie sprzedajesz za 400 a ludzie na trade sprzedają za 300 LOL?
--p legi kolo terz 400-500gp
--golden armor spadła cena ostatnio do 60k-70k
--royal helmet 40k-w zwyz chyba ze utargijesz nizej niz 40 ja kupiłem za 35 ale to sie żadko zdaża
--boots of haste 40k-4..k
dobra zadużo
4.Atmosfera (ujdzie w tłumie) brazylijczycy wszystkich wkuzają zciogają potworki zabijają innych (nie pk) kradną loot'y polacy dobrzy też nie są odobnie ale niewrzycają spearuw do wody albo bagna
5.NoN-pvp
6.Ogulnie mało osób nieladuje sie lista niekturzy hight levele mają pozajmowane miejscówki ale zawsze sie znajdzie miejsce dobre do expienie
7.Na rook'u dawno niegrałem więc niewiem ale musle że mało(<=ta wiadomośći może być nieswieża)
8. to mój drugi server brad zaczoł grac bo kolega grał moż ebyć spoko ale zadużo br'ów 2 razy bana;( zarwalem przez mojego brata w stosunku do brazylijczykków i sweedesh'ów
:cup:
Pozdro for all
urlich grzes
13-07-2006, 11:37
@up
Wszedłem do tego tematu tóż po czytaniu tematu o błędach ort. :/
Co do mojego pytania odpowie ktos:( ??
Jaki jest najnowszy (niemiecki) swiat dostepny dla FACC?? - najlepiej normalny (nie non-pvp ani e-pvp)
Mlecziii
14-07-2006, 01:48
Lepiej nierubcie tu harów(hyba że słuhanie n00bów 24h na dobe sprawia wam przyjemność).Nie hodzi mi o to że ci którzy chcą sie zrobić hara na galanie są n00bkami ale o to że tu n00bów w h**.
Na Guardi jest spora przewaga Polakow. Jest ok 15-20 % innych narodowosci. Najmilsi sa niemcy. Expo idzie dobrze ale wolnych miest trzeba poszukac. Lootbagow nie radze robic odrazu jakis Polak cie wyczai i juz nie masz.
Cany:
Plate armor-400-500gp
Plate legs-500-600gp
Bright Sword-17-20k
Giant Sword-18-25k
Blue Robe-27-30k
Wszystkie Legsy (oprocz plate) sa drogie:(
Duzo osob sprzedaje Demon Shieldy wiec ich cena jest mala. (nie pamietam jaka).
Moja opinia:
Znam tam bardzo duzo osob bo to moj 2 server i ktoras z kolei postac. Jest troche zebrakuow ("free items plx" , "jestem po chaku daj cos"). Nie radzilbym tam grac, bo im wiecej osbo tam gra tym nie ma gdzie expic. Jeszcze jedno- ludzie ktorzy wybiora profesje do skillowania (Knight, Paladyn) moga bez obaw skillowac. Nikt im nie zabierze potworkow (chyba ze jakis totalny NoBeK sie znajdzie).
smakosz xxxl
14-07-2006, 15:15
REFUGIA
-pl,br,hiszpania,niemcy
-90%vpolqakow _______
-taniocha np. k axe-1k,crown armor 25k,bohy 55k,k legsy 30k,c legsy 55k
-to no pvp
-patrz wyzej
-zaludniony w godzinach szyczytow
-patrz wyzej
-duzo noobow,ale swiat spox
@up
1/2 twojej wypowiedzi to moja wypowiedz:p
EMPERA
1.Mało PK
2.Dużo wolnych miejsc do expienia
3.Niskie ceny np.
FS - 3-5k
Plate Armor - 600-800
Knight Armor - 6k
GS - 40k
Dragon Shield - 3k
PS. Mojemu koledze udało się kupić BSa(Bright Sworda) za 3k naprawde
4.Mało osób na rooku
5.Można liczyć na pomoc osób z high lvl.
To bedzie na tyle myśle że nie bedziecie zwracać uwagi na tropne pledy ordoglawiczne :D
Raczysz żartować.
Liczyć n apomoc okinaha? Nott~a?
Albo grasz tam tydzień labo nie wiesz jak tam jest.
Po przegranej wojnie RSR vs Nobelis wszyscy poalcy przenieśli się na Refugie albo Kyre.
A ja powiem jak to jest na Emperze.
Siedzisz sobie na spawnie dragów na ank.Przychodzi Okinah i mówi "Armor or die."
Na Emperze jest tylko PA.Jeśli powiesz że jesteś PL to automatycznie jesteś hunted 4ever.
Empera to ostatni server ja jaki bym wrócił.
EMPERA=SUX!
Nie wiem czy było coś na temat kyry więc może się wypowiem.
KYRA
100% polaków
PK są ale rzadko (Gildia PK=Dancing Shadwos zaprzestała wielkiego PK na Kyrze)
Ceny są dość niskie.
Jedyny problem to PA.Ostatnio siedziałem mojim sorcem na rotach.Przyszedł 12 sorc i nie chciał wyjść.Przelogowałem sie na knighta i chciałem go wyj*ać z respu ale przyszedł Geo (120+Ms) i mnie zabił.
Respy są all zajęte.Rzadko się zdarza że są wolne.
Jesli chcecie Zaczynac na tym servie to na własne ryzyko.
Pozdrawiam.
xedhgyr zezathyn
17-07-2006, 17:37
PANDORIA
jest tu dużo pl i swe, troche mniej(jednak ostatnio coraz więcej)br,paru amerykanów.głównie przy żłobie siedzą szwedzi ale polacy mają ostatnio coraz więcej do powiedzenia.ceny są bardzo niskie(prawie porównywalne z anticką)k-arm 4-6k,f-axe 9k,k-legi 10-15k,b-robe 15k,c-arm 12-14k,bohy 40k,f-sword 5k,drag shield 3-5k...ogółem dość niskie.Na rooku jest troche rookstayerów,ale nowych raczej mało.i teraz największa zmora tego serva:PA.głównie w wykonaniu szwedów,tala-khan i tuath.bardzo prosto jest paść "za nic" i dostać hunta.za szybko się uhnołeś=bot!!problemy z PA zaczynaja się gdzieś tak od 40lvla.no i jeszcze jedno:pandoria ma swoją magię,prubowałem różne servy ale do tego jedynego zawsze wracałem
Galana
Nieustanna wojna. Niskie ceny typu Gs 15k nawet :D. Ale uwaga, ceny mogą zwieść. Jeżeli niejestes szwedem albo holendrem to niemasz czego tam szukać ;). Dochodzi nieustanne PA szwedów oraz nooberskie zachowanie polaków którzy wcale nie są lepsi od br czy swe. Gdyby polacy wygrali war na g\Galanie być może byłoby gorzej :). Jeżeli zaczynasz gre na tym świece, radzę się pilnować bo bardzo łatwo popaść w konflikt albo stać się ofiarą PA, oraz pk którzy występują w duuużej ilości (zwłaszcza polacy którym sie wydaje że są mocni)
Up@ u nas taniej :P chociaż pojedyncze itemy jak draggy shield (4k) są dosyć drogie bohy do 35k
Galana
Nieustanna wojna. Niskie ceny typu Gs 15k nawet :D. Ale uwaga, ceny mogą zwieść. Jeżeli niejestes szwedem albo holendrem to niemasz czego tam szukać ;). Dochodzi nieustanne PA szwedów oraz nooberskie zachowanie polaków którzy wcale nie są lepsi od br czy swe. Gdyby polacy wygrali war na g\Galanie być może byłoby gorzej :). Jeżeli zaczynasz gre na tym świece, radzę się pilnować bo bardzo łatwo popaść w konflikt albo stać się ofiarą PA, oraz pk którzy występują w duuużej ilości (zwłaszcza polacy którym sie wydaje że są mocni)
Up@ u nas taniej :P chociaż pojedyncze itemy jak draggy shield (4k) są dosyć drogie bohy do 35k
Znałem Zaxuhe z rl zanim nie selnoł chara.Dzisiejszy Zaxuhe to jakiś uber noob.
Niebede polecal rzadnego serva, ale jak dla mnie:
-jeśli jesteś początkującym graczem to najlepiej idź na jakiś ze starszych serverów, gdzie ceny sa niskie i wmiare expowiska puste
-jeśli jesteś już bardziej obeznany w grze to
A i servy na których zdecydowana większość to Polacy są nudniejsze niż takie na których jest wiele różnych narodowości
Rotzabolen
19-07-2006, 21:59
Narodowosci - duzo br i pl troche swe ale za to wysokie lvle to przewaznie szwedzi, malo eng i malo esp, a i jest jeszcze troche holendrow i tez maja wysokie lvle przewaznie.
Ceny - tanio fs ~ 4k, k set - 11k, b robe - 14k, bohs,rh,demon shield,g arm - 30 - 35k
Ludzie online - na isarze teraz gra srednio 200 osob to bardzo malo czasem na Premii jest wiecej osob niz na isarze poniewaz wiele ludzi takze high leveli juz tu nie gra. Ostatnio nie widze nawet online Bapupy (158 ms) ani Hya'ite (172 ek).
Z rooka da sie wyjsc najlepiej w godzinach 9 - 12 rano. Expowiska sa przewaznie wolne. PK? hmm nie ma az tak duzo, czasem high levele przychodza pod dp jakiegos miasta i szukaja ofiary ktora mogla by im placic.
Pewnie wiele ludzi odradzi gre na isarze bo szwedzi bili wszystkich a szczegolnie polakow zeby nie osoagneli wysokich lvli ale ostatnio to ustalo wybilo sie kilku polakow np. Toruno, Sanely etc. Szwedzi teraz szukaja ludzi ktorych mogli by protektowac bo potrzebuja kase (tak mi sie przynajmniej wydaje). Ostatnio nie ma wojen dlatego wlasnie ze duzo high leveli juz nie gra. Zapraszam na Isare! Mimo tego ze to stary serw.
Znałem Zaxuhe z rl zanim nie selnoł chara.Dzisiejszy Zaxuhe to jakiś uber noob.
Niema już Zaxuhe :D. Hacked i Deleted :P
Bodzio3247
22-07-2006, 09:53
Ja mam tylko takie pytanko czy wy myślicie, że carlin to miasto noobów, bo słyszałem takie zdania od niektórych graczy. Jakie jest wasze zdanie??:D
Ja tak nie myślę choć na pvp carlin jest uważane za miasto PK. W carlin stawiałem pierwsze kroki i to miasto jest moim rodowitym miastem. Poza tym dopiero teraz odkryłem jak dobrze mi się gra i skiluje knightem, a Folda to znakomite miejsce do skilowania, expienia do max 25lvl, a i lootbagi niezłe można wynieść.
Polecam Nebule!
Mało pk
Przyjazni high lvl, zdazra sie nieraz PA ale to nie ma serwa bez PA
Dla nowych osób organizowane są free itemy po wyjsciu z rooka, na dniach ma ruszyć nowa akcja
Itemy dosyć tanie mogę śmiało stwierdzić że nawet bardzo tanie w porównaniu do innych serwów
franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 17:13
Ja dla wszystkich newbie polecam dolere - szkola zycia na poczatek nie zaszkodzi, przynajmniej mozna sie szybko udpornic na stres. :evul: :D X( :baby:
franek ty nie idz na dolere , ty idz w holer..
Thoria - war server :D
jak wszedzie: Polacy, Brazylijczycy, Hiszpanie, Meksyk, ogromna grupa Szwedów, ale także Anglicy, Litwini, widzialem nawet 2 osoby z Izraela ;)
Polaków było na starcie więcej, teraz chyba nieco mniej, ale na ich brak napewno narzekać nie można
Ceny... ojj spadały spadały i są... niskie :D
Blue robe - 18-22k
Boh: 35k~
K-legs: 15k~
Atmosfera... od początku serwera wojny, pełno PKerów, skullhunterów, PA też mnóstwo, biją za cokolwiek, lub za nic, są tygodnie, że można grać, są takie, że nie bardzo, liczą sie znajomości albo level, chociaż i 100ek może paść przez 15 sorków/palów (Bywało)
Co do pkerów, to chyba bardziej liczy się na low level, bo potem to na miejscu huntu dorwą, myslę, że najgorzej w carlin, spokojnie w kazo/venore i na pacc area.
Przeludniony server? O NIE :D 200 osob okolo, czasem 400 ale rzadko, respy bardzo słabe, w nocy (4-6) nie gra prawie nikt i można zastać całe puste miasta. Daje to wolne respy, ale również słabe respy. Na rook też raczej za dużo osob nie ma.
Własne odczucia? Jeśli szukasz spokojnej gry, będzie Ci tu ciężko, jeśli chcesz wojować - zapraszamy, sharować - nikt sie nie zdziwi jak powiesz "2 owner will log in", zabijać - masowe pk noobcharami nie jest niczym nowym, PA - jak masz znajomości to możesz robić baardzo wiele, bez znajomości będzie ciężko przetrwać :) Na nudę nie mozna narzekać. Ja trzymam się tu rok ze zmiennym szczęściem, ale udało mi się uniknąć wojen, jedynie jakieś hunty były ale się wyplątałem, zobaczymy jak długo. Początkującym nie polecam, doświadczeni gracze napewno dopasują się do istniejącej sytuacji i poradzą sobie :)
NARODOWOSC:CALY SWIAT MALO NIEMCOW :evul: ZAJELISMY SIE TYM
POLAKOW:SREDNIO
P-KA:DOZO NIE IDE NAWET DO THAIS WIDZE CO SIE DZIEJE W ,,POTULNYM CARLIN"
MIEJSC BRAK DO EXIENIA NUDY ALE DOZO MOZNA ZNALESC PTRZYJACIOL POLAKOW X( KTORZY CHCOM ISC NA PARTY) ZGADZACIE SIĘ ?
Sir'Nick
22-08-2006, 19:02
Witam, chcialem dorzucic tutaj swoje 3 grosze
Gram na Titanii. Ten serwer za pewne ma sie ku upadkowi.
Kroluje tutaj masa PK - Incinerate Aka Unit.
Ceny sa strasznie niskie.
Demon helmet mozna kupic za 300k, DSM po 85 srednio.
Golden legs za 200k, MMS tez cos kolo tego.
Crown Legsy za 20 najwiecej, jak chcesz sprzedac za wiecej, to low lvle pisza "lol, what a noob".
Jest troche noobow, ktore wyganiaja z respa piszac "LEAVE".
Staje przy takim moim uh makerem i mowie "jak to Leave?" (mam na mysli, ze czlowiek powinien napisac "leave plz, I was here first").
Jak dalej stoje i czekam, az koles zmadrzeje, to on pisze do mnie "chcesz miec klopoty?"
Potem straszyl mnie czlowiekiem, ktorego znam od 2 lat, z ktorym sie dobrze znamy i ktory wiele razy mi uratowal skore
...wiec takich noobow jest pelno.
Ale w sumie milo jest potem zbierac paymenty od takich.
Wszystko fajnie, milo w tej materii.
Niskie lvle moga sobie kupic lub dostac za darmo w miare dobry sprzet.
Ceny jak u djinna, jezeli ktos chce sprzedac cos koniecznie o kilka tysiecy drozej, to moze sobie czekac... w sumie sie nie oplaca, bo jak przeplyniesz statkiem do kupujacego, to wydasz nadwyzke na statek (oplaca sie sprzedawac graczom jak Ty ani Twoi kumple nie macie zrobionych djinn questow).
Crown Armor kosztuje tutaj okolo 12k, w ogole lepiej sprzedawac loot u djinnow.
Fire Swordy by ludzie pewnie juz zaczynali wyrzucac na ziemie, gdyby sie nie dalo sprzedac u djinnow i gdyby nie byly ladna ozdoba.
Jak ktos sie wybije, Incinerate/Unit zabija kazdego (wystarczy spojrzec na forum Titanii i na dedy).
Ostatnio nawet przyjaciel Unitu/Incinerate zginal z reki innych czlonkow tej gildii -Elvaka Tiril bodajze.
Tak samo z bratem Lemona El'Loco, czlonkowie Unit/Incinerate zabili go bez skrupulow.
Sagaan, przyjaciel Unitu/Incinerate tez zginal.
Unit/Incinerate robi to, co rozkaze ich lider.
Roogi, ktory jest rl kumplem Vazza poweidzial, ze nawet Vazz go zabije, jezeli lider tak rozkaze.
Nikt nie moze tych ludzi pokonac. Nawet jezeli masz plecy u polowy tej gildii, to trzy osoby z niej, ktorych nie znasz sa w stanie Cie zabic. Po prostu Ci, u ktorych masz protekcje Cie nie zabija, reszta robi co chce.
Jedynie jak stoisz kolo swojego przyjaciela z Unitu/Incinerate, to wtedy mozesz czuc sie bezpieczny.
Oto krotki opis serwera... jezeli jestes ze Szwecji, jestes RL kumplem Unitu/Incinerate, to prosze bardzo... droga wolna, dolacz sie do mass random pk.
Jezeli nie jestes ze Szwecji i nie masz perspektyw na dostanie sie do Unitu/Incinerate, mozesz sprobowac osiagnac wysoki poziom i potem albo nie wychodzic z PZ, albo przylaczyc sie do wrogiej Unitowi/Incinerate gildii i na zawsze zmarnowac postac...
Byle sie tylko polepszylo na Titanii.
Ilosc pk? hmmm, kazdy tu ma chary do pkowania, takie pionki do brania na siebie fragow.
...wlasnie przed chwila mojego makera zaatakowal jakis 11 lvl paladyn, jak stalem i gadalem z kumplami.
Potem mi grozil, ze jest jakims Kolesiem,_o_ktorym_w_zyciu_nie_slyszalem (pewnie jakis 40 lvl), to go z miejsca zabijam i nic wiecej sie juz nie dzieje (szkoda, ze jakis 50 lvl mnie nie straszy, nastepny payment by byl)
Przepelnienie rooka? Ja na to nie narzekam, moge zalatwic sprzet rookstayerem i druga postacia sobie zaczynam wbijac lvl na spiderach i bugach.
Ilosc Polakow? Mysle, ze duza. Jest tez duzo Swe, w ogole nie patrze na to.
Jak interpretuje ten serwer i sie na nim czuje?
Mam paru kumpli w Unicie/Incinerate, ale i tak sie boje polowac teraz.
To istna apokalipsa, kazdy ginie codziennie.
Unit/Incinerate ma takze swoje pk chary, dosyc rozwiniete - okolo 40 poziomu juz.
Jeden gracz - Zeebee ma knighta i paladyna na 100+ poziomach, wiec jest "podwojny" :P
Nie wroze niczego dobrego Titanii, do poki ci panowie jeszcze graja.
CHCECIE SIE DOWIEDZIEC O TYM SERWERZE? CZYTAJCIE FORUM TITANIA - to wystarczy, zeby sie przestraszyc!
...moim zdaniem nie pozwalanie na gre wszystkim innym ludziom na serwerze jest nielegalne.
Po prostu tutaj nie da sie grac i nie ma co myslec o karierze... Prosze, zeby ktos sie zajal ta sprawa, zeby ktos cos zrobil, bo nie wroze zadnej przyszlosci dla tego serwera!
Pozdrawiam Dr Omadera, ktory nigdy mnie nie zawiodl z Paccem, tak trzymac.
Pozdrawiam Was gracze.
Sir'Nick
Borkos92
24-08-2006, 09:58
Co pisac? A no podpowiem co bym sam chcial zobaczyc w takim temacie:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
-ile jest polakow,
-jakie sa orientacyjne ceny,
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
Keltera :D
1.Duzo Brazylijczykow troche Polakow, potrugalczykow i anglikow
2.Ok 1/4 calosci
3.Czasem tylko sa jakies pk przy depo
4.Trudno powiedziec mniej wiecej rowno :D
5. Wieczorem od 18. jest troche ludu a rano lub w nocy to luzy :>
6. J.W.
7. Jest Spox
Keltera RlZ !!!
tak chyba zle czytalem,ale nie nzalalzem odpowedzi.....
Szukam swiata gdzie jest duzo niemcow i szwedow,nie ma pa,pk sda rzadko,noca wolne expoowiska za dnia tez :P malo noobow,najlepiej pvp,ale propozycxja non pvp tez mile widziana :D
Nie zakładając nowego tematu chciałem się zapytać czy na forum są jacyś gracze z Shanery? Jeśli tak to chciałbym się dowiedzięc jaka panuje tam atmosfera? Czy nie ma żadnego masakrycznego PA? Czy dobrze się gra?
P.S. Ewentualnie prosiłbym o podobne informacje na temat serwerów: Thoria Morgana Selena Berylia
Witam!
Chciałabym wejść na jakiś świat który by odpowiadał moim wymagania, ale nie mogę na każdym serwerze sprawdzać jaki jest w nim klimat.
Jest pare rzeczy które chciałabym żeby były w świecie który wybiorę, proszę żebyście mi odpowiedzieli na podstawie tego jaki świat jest najbardziej zbliżony do tych wymagań:
-musi to być serwer pvp
-mieszanka narodowości (wszystkich mniej więcej równo, no może jeszcze więcej by mogło być polaków i trochę Szwedów)
-najlepiej żeby to był jakiś jedne z nowszych światów
-jakiś angielki serwer
-dużo ludzi (ale żeby dało się expic)
-żeby było jak najmniej noobow
-paru polaków z wysokimi lvl
-ceny umiarkowane (nie za niskie, nie za wysokie)
-żeby nie było zadużo PK ale tez żeby nie było ze ich nie ma
-żeby z ludźmi można było się fajnie pośmiać (jakieś zawsze zianie pod dp)
-czasami nie zaszkodzi jak będą jakieś wojny ;) (żeby nie było nudno, ale żeby serwer nie był zniszczony przez same wojny, ze samemu nie da się wyjść z dp bo odrazu ktoś nas zabije)
-żeby był jakiś GM ale taki który nie czepia się o każdy bzdet tylko naprawdę pomaga ludzią
-żeby panowały tzn. "wewnętrzne zasady", czyli żeby była np. jakaś gilda która by zdecydowanie rządziła ale żeby nie byli PK którzy wszystkich leja bo są "lepsi", tylko którzy by rozwiązywali problemy graczy i im pomagali
-no i żeby były jakieś szanse wybicia się
no to by było na tyle proszę żeby ktoś mi odpisał gdzie mogę to wszystko znaleźć.
Wiem ze jest tego sporo ale starałam się wymienić wszystkie ważne dla mnie rzeczy.
@up: Napisałaś coś w stylu tekstu mojego kolegi: "Idzie, idzie, ale ma rower to jedzie". Na początku zdania piszes zo jakimś wymaganiu a na końcu sobie zaprzeczasz. Tak więc trudno jest Ci coś polecić.
No dobra, dobra myślałam, że raczej nikt nie bendzie miał problemów ze zrozumieniem tego bo jak dlamnie to sie chyba jasno wyraziłam ;).
Ale nadal czekam na to by ktoś mi coś doradził bo juz mi się nie chce grać na serwerze gdzie są sami br i nic się niedzieje.
Bociek-Eternia
27-08-2006, 09:19
1. Polacy,Hiszpanie,Brazylijczycy,Szwedzi,Niemcy
2. Dosyć Dużo Polaków
3. Ceny Niskie ( knight armor ok. 4k, bohy ok. 20k.)
4. Miła atmosfera, nikogo nie biją "za nic". Chyba ze dla zabawy ,(duel).
5. Najwięcej Pkrow jest Kazoo i Ab. Najmiej w Carlin i Thais ogólnie nie za dużo
6. Na serverze jest dosyć duzo ludzi ale można dobrze poepic B) dla każdego coś miłego :)
7. Na rooku jest malo ludzi...
8. Jest to bardzo fajny świat! Niskie ceny, Nie pekuja, duzo polakow i mila atmosferka!
Wybierz celeste bo tam malo rzeczy kosztuja i nie ma pvp dobrze se poexpisz i bardzo duzo ludzi gra:cup:
swiat secura f sword 4 k dragon shield widzialemn za 2 k knight legs 10 k knight armor 4 k knight armor 10 k knight legs 19 k
Druidek_Kamilka
28-08-2006, 15:36
Danera
1: Polacy ,Brazylijczycy,Hiszpanie,Szwedzi,Anglicy
2: Polacy i Brazylijczycy przodują:d
3: Ceny średnio na jeża:tzn (bohy 25-40k, p set 1-2k , różdżki mnniej wiecej o 1-2k tansze niz u NPC
4: Server PvP ale nie Enforced:) :)
5: Średnia ilość PK( tutaj królem jest Ab,Kazoo)
6: Na serwie jest dużo ludzi ale jest gdzie expić:)kazdy znajdzie cos dla siebie(tyle ze nie nalezy wszczynac bujek bo jest rzeznia)
7: Rookard pelen Polaków
8: serv przepelniony w godz 15-18 potem luzik
SERV Danera jestnajlepszym serwerem
:)nowych sie nie gnebi(8-10lvl pojecie nowi)dednietym sluzymy zazwyczaj FREE itemkami w miare mozliwosci:)
Niech ktoś opisze antice przejrzałem wszystkie strony za pomocą Opcji w Firefox'ie (Znajdz na tej stronie) i nic nie było
Knight Darx
30-08-2006, 11:35
Eternia
1. Polska, Szwecja, Brazylia, Hiszpania, a nawet troche Niemców ;p
2. Bardzo często trafia się na Polaków... Wchodząc do Ab'Dendriel praktycznie nie trzeba pytać "pl?" bo wszyscy to polacy.
3. Fire Sword 5k
Giant Sword 15k
Bright Sword 15k
Crown Armor 16k
Knight Armor 5-6k
Crusader Helmet 8k
Knight Legs/około 10k
Platinum Amulet <ja dałem 4k)
Demon Shield 50k
Vamp Shield/poniżej 30k
BOH'y/około 70k
Co do cen eq to jest coraz taniej ;p
HMM 1k
UH 2,5
GFB 2,5
4. Atmosfera jest bardzo fajna... Jednak jest dużo cffaniakóff... :P
5. Ilość PK jest niestety duża... dlatego zanim kupie sobie BOH'y zrobie sobie skille :P
6. Niestety serwer jest bardzo przeludniony... Nie polecam dla Facc bo normalnie zalogować sie można tylko rano... póżniej trzeba sie naprawdę męczyć...
Rook? Tragedia... Dużo Polaków i jeszcze więcej noob'ów... Ciągle rolują Spearmany... xD
Co do własnych odczuć to bardzo pozytywnie... ;] nie mam jeszcze postaci robiącej wrażenie, ale nie zamienił bym tego świata na żaden inny ;]
Pozdro xP
Z cenami troche przesadziłeś napszykład teraz ceny są mniej więcej takie:
GS-15k
BS-9-10k
C arm-12k max
k arm-5,5-6k
k legs-6k
bohy-30k
g arm-25-30k (ja kupiłem za 20k :) )
curs helmet-6k
bp uhs-3k
bp hmm-1k
p amulet (kupiłem za 1k)
Wybierz Refugie! Jest non pvp, jest nowy, ceny bardzo niskie, malo thiefów, mało noobów, niemal 2/3 to polacy, jedyna wada ktora mi sie nie podoba to wysoka cena niektórych itemów - Bohy - 60k o.O, k legi - 35k, platinum amulet - 8k o.O
z tego co zauwazylem to jestes knightem wiec bohy ci nie potrzebne :P jedynie wydasz sporo na knighty ale to szczegół :) Polecam Refugie! Jak narazie jest to najlepszy serv na jakim grałem! ;)
SECURA
Sam mialem problem z wyborem świata az w koncu sie zdecydowałem na non-vp mam dosc juz pk itp.
Norodowosci:PL,BR,sWE,itp.
-Najwiecej jest Polaków( Carlin,venore,Ab)
-Bohy 30-35k, d hammer-2k,c armor-10-13k,k armor4,5k-5k
-Atmosfera dosyc mila ze wzgledu ze wiekszosc to PL,wiadomo tez jest duzo thief ale jak ktos gra z uwaga to sie nie da oszukac:)
-Bez PK XD
-Rano serwer prawie pusty gorzej pod wieczór tak 17-20 potem to juz mala kolejka,
-Rook malo ludzi,lecz duzo rookstayerów:P
-Ja tam nie narzekam
Moim zdaniem najlepiej wybrać świat w którym nie toczy się żadna wojna między gildiami itp. Świat który ja proponuje to Julera, chociaż na początku tu trudno bo jest duza ilość pkowców i red skulli, ale jeżeli sie nikog nie zaczepia to sie da grać:D
bo w tym siwcie są slabe potwory na początek a takrze ssilne na 40 najlepsze jest carlin:cup:
Telibris
05-09-2006, 18:09
Ogólnie już od dłuższego czasu nie grałem na Pandorii, ale wiele się nie zmieniła raczej - high lvl Szwedzi, którzy przyjaźnią się tylko z high lvl Polakami <choc są wyjątki! - miesiąc po stworzeniu pierwszej w życiu postaci miałem wesele, na które przyszli prawie wszyscy powyżej 100 lvl... wystarczy byc miłym i chciec pomagac :)>
Ale to jest serwer taki, jak wskazuje nazwa - same nieszczęścia, a nadziei nawet nie widac. Mimo to, bardzo miło wspominam ten serwer :)
Teraz zaczynam grac na Saphirze i ciekaw jestem, czy ktoś tutaj już gra/grał i co może mi powiedziec na jej temat :)
Aynahanir
06-09-2006, 20:03
Elysia - nie polecam świata. Jeśli lubisz lodowe wyspy i sporo obozów amazonek, to licz się z PKerami. są bezwzględni. to jeden ze światów, po których odechciewa się gry na pvp. zabijają nawet niewinnych 8lvlowców, którzy wyszli z depo po utevo luxa. mówię wam, NIE.
Guardia
świat milutki w miarę, bo non-pvp, ale...
narodowości:
swe? - sporo gram juz na guardii i szweda nie widziałem. chyba oni lubią ostre pvp...
br? - no brów nawet jest wielu.
pl? - gdzieś stanowią 50%, równo z BRami.
PK: dlatego właśnie lubię teń świat. przez Non-PvP.
zapełnienie expowisk:
ogólnie - wyobraź sobie, że czekasz na respawn. już, już się respnęły potworki, a tu wbiegają highnooby* i POOBy** i nic nie zostaje dla ciebie.
zamek elvenbane (koło Ab) - sporo osób. jeden orc warrior i minotaur to już cud.
dark catedral - nie jest za dużo osób, ale pusto też nie jest. określę na 57.5%
Jakundaf desert - pusta. możesz spokojnie poryczeć z lwami. nie znaczy to, że wszyscy ją omijają, ale "zapełnienie" nie przekracza 2 %
Obozy amazonek (carlin-friendly) - będź cierpliwy, a spotkasz walkirię. chociaż rzadko...
Lodowe wyspy - powierzchnia senji jest pokryta tylko winterwolfami, miśki biora wszyscy. folda jest na zasadzie "wyczyść drogę i idź dalej". jak idą do podziemi, to zawsze zabiją miski i trolle.
Femor Hills - często możesz spokojnie przyjść i wtłuc cycowi albo hunterowi. oblegane są w 58 % roty i gobliny.
zapełnienie rooka: fri itans plx, i kil yu on majn. zapełnienie określę 4/5. sporo oszustów.
ceny u graczy: jest nawet tanio.
bronze amulet - 80 gp
protection -||- - 100 gp
plate armor - 400 gp
dark helmet - 150 gp
opisałem guardię w/g moich spostrzeżeń. nie znam wszystkich cen.
Vids-Kras
06-09-2006, 20:20
bo w tym siwcie są slabe potwory na początek a takrze ssilne na 40 najlepsze jest carlin:cup:
omajgad... naab plx ??
co za lol <sciana>:baby: 8o
BlackWolf
06-09-2006, 20:24
! Witam !
Nie chce zasmiecac forum , wiec odrazu tu sie zapytam :) ...... Jaki mam wybrac swiat :confused: ? Chce , aby byl on pvp , zeby ceny byly srednie i zeby dzialy sie na tym swiecie czesto jakies rozruby , wojny , czeste ataki potworkow na jakies miasta ..... ogolnie , zeby ciagle cos ciekawego sie tam dzialo 8o . Pozdro !!!
inferna ?
teraz ja czy oplaca sie teraz grac na infernia ( jak z expieniem itd. ) ?
Agent Madness
06-09-2006, 23:18
@up
Grałem na Infernie tylko troszkę. Ciężko tam zrobić jakiś lepszy lvl, jeżeli nie masz znajomych i nie poruszasz się w większej grupie. Czasami ludzie zabijali mnie tak po prostu (bo chyba 30 lvle nie spodziewały się, że z 8 im poleci np. g-arm). Brak AOLi i blessów też nie sprawia, że z tym serwem można wiązać świetlaną przyszłość.
Ale jeżeli chcesz sobie popekować, pobawić się to lepszego serwa nie znajdziesz. Nigdy nie zapomnę tego uczucia jak się uwali 21 sorca 10 i 8 lvlem i każdy z nas dostał po ok 1500 expa :D
megusiia
07-09-2006, 22:02
bardzo duzo swe i polakow, malo br
-ile jest polakow,
polakow jest bardzo duzo co niestety nie jest dobre ;/ duzo noobow i gadki typu ,,pls free items" - napisane z bledami ;/ to sa wlasnie poalcy z drugiej strony to wlasnie polacy sa jednymi z najlepszych high lev na tym serverze wiec chyba nie ze wsyztkimi jest tak zle z kolei nastepna strona medalu to taka ze wszedzie widac jak polacy morduja sie nawzajem i wszedzie widac ,,kurwa ,,n\matkojebco ,,zajebie cie na realu itd;/
ceny sie sa zbyt wysokie
przykladowo:
-bohy 35k
-dragon shield 3-4k
warrior helmet 6k
medusa shield 8k
vampire shield 17k
-bp uhow 3.2k
bp gfb 3k
bp hmm 1.5k
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
atmosfera moze i jest mila ale zeby tak bylo to trzeba pokazac ze nie ejst sie noobem i zdobyc przyjaciol ktorzy w razie czego ci pomoga...za duzo noobow na lunarze i to jest jej problem;/
najwiecej pk to ludzi ktorzy osiagneli wysoki lev i znudzeni tibia chca sie zrokowac ;/ tylko dlaczego kosztem innych graczy? neich ida na potwory a nie czekaja na dedy od graczy ktorych wczesniej zabili ;/ gorzej jak ktos nie ma ,,pleców" i nie zemsci sie za deda;/ najwiecej pk jest w Thais chyba jak wszedzie a w innych miastach po troszke w kazdym
w sumie nie jest bardzo przeludniony a z ludzmi da sie dogadac...rozwiazaniem sa listy zostawiane przy dziurach i tak tworzy sie kolejka kto po kim ma expic. Ja kupilam ostanio pacc wiec nie mam juz iwekszych problemow z expieniem
rook wyglada normalnie nie ma przeludnienia ale tez nei siweci pustkami
swiat jest fajny ale latwo mozna dednac na levelu ponizej 20 ;/ szcegolnie na swamp trolach kolo venore i trolach kolo mostow dwarfow. Okres pomiedzy 15-22 levelem jest chyba najgorszy przynajmniej ja mialam w tym czasie nejawiecej dedow na 3 postaciach a to chyba o czyms swiadczy ;p wiec lepiej szybko dobic levele a potem bawic sie w skiloowanie. Najbardziej wkurzajaca mnei rzecza jets zabijanie summonow ktore ja sobei robei dla innych graczy;/ i przez to musze takich noobow zabijac bo mysla ze im nic nei zrobie jak dziesiec razy prosze zeby przestali bic mojego potworka ;/ Ogolnei swiat jest super :) mam na nim wielu przyjaciol i fajna gildie mysle ze po prostu wystarczy nie byc noobem i nie robic z siebie blazna i nei przyciagac specjalnei na siebei klopotow i bedzie ok ;)
Sozemego
07-09-2006, 23:46
Isara, ktos musi zaludnic ten pusty swiat ;]
Pietrucha865
09-09-2006, 20:29
Inferna.Jedynia powiem ceny i to że wieczorem sptykam pk caly depo jest zapeelniony(zwyjotkiem gury)a ceny nawed,nawed ok.
Crown helmet1,5k-2k
Knight armor-10k
Crusader helmet 4k-6k
Boots of haste najczęsciej są po 35k ale hight niekturzy nawed po 30k
Dargon shield-4k
PLate legsy 400-600gp
Dark helmet-150gp-300gp
Guardian shield-2k-3k
PLate armor400-700gp
Blue robe12k-15k
Menoroth
10-09-2006, 13:23
Refugia - o tym świecie moge powiedzieć jedno- jest przepełniony. Nie ma gdzie expic. Nie da sie wbić po 18:00 bez czekania w kolejce. Spotkać puste kopalnie koło Kaz to cud. Ludzie są raczej uprzejmi, rzadko zdarza sie żeby ktos zabil potworki skillującego knighta. Oczywiscie nie brakuje noobow ktorzy mowia "pokaz mi jaki masz bp, rzuc na ziemie" niestety są to bardzo czesto Polacy. Jest to świat non-pvp wiec niektore rzeczy uchodzą bezkarnie.
PiKA.pIka
10-09-2006, 13:55
... servera ktory jest no-pvp albo jest bardzo malo PK. Musi sie cos dziac. Bardzo duzo najazdow. Ceny nieskie! Sporo wolnych expowisk zwlaszcza dla srednio lvlowych graczy. Prosze napisac tu albo najlepiej na PW. Z gory DZIEKUJE!:)
Bartii_Ex
10-09-2006, 14:30
@ up - polecam Harmonię. Grałem tam i są niskie ceny.
Jaki polecacie świat PvP, najlepiej gdzie jest server opanowany przez polaków, albo jest wojna xD?
PiKA.pIka
10-09-2006, 14:34
@up
Harmonii nie chce bo moi koledzy tam graja a ja nie chce byc z nimi na jednym swiecie. Jednym slowem zaczynam wszystko od nowa. Ale dzieki ze sie postarales.:)
Telibris
12-09-2006, 21:52
Nooooo, nikt nie gra na Saphirze..?
a, BTW - ktoś coś słyszał o jakichś nowych serwerach czy coś? :)
Witam!
Chciałabym wejść na jakiś świat który by odpowiadał moim wymagania, ale nie mogę na każdym serwerze sprawdzać jaki jest w nim klimat.
Jest pare rzeczy które chciałabym żeby były w świecie który wybiorę, proszę żebyście mi odpowiedzieli na podstawie tego jaki świat jest najbardziej zbliżony do tych wymagań:
-musi to być serwer pvp
-mieszanka narodowości (wszystkich mniej więcej równo, no może jeszcze więcej by mogło być polaków i trochę Szwedów)
-jakiś angielki serwer
-dużo ludzi (ale żeby dało się expic)
-żeby nie było zadużo PK ale tez żeby nie było ze ich nie ma
-żeby z ludźmi można było się fajnie pośmiać (jakieś zawsze zianie pod dp)
-czasami nie zaszkodzi jak będą jakieś wojny (żeby nie było nudno, ale żeby serwer nie był zniszczony przez same wojny, ze samemu nie da się wyjść z dp bo odrazu ktoś nas zabije)
-żeby był jakiś GM ale taki który nie czepia się o każdy bzdet tylko naprawdę pomaga ludzią
-żeby panowały tzn. "wewnętrzne zasady", czyli żeby była np. jakaś gilda która by zdecydowanie rządziła ale żeby nie byli PK którzy wszystkich leja bo są "lepsi", tylko którzy by rozwiązywali problemy graczy i im pomagali
no to by było na tyle proszę żeby ktoś mi odpisał gdzie mogę to wszystko znaleźć.
Wiem ze jest tego sporo ale starałam się wymienić wszystkie ważne dla mnie rzeczy.
Quezacoatl
16-09-2006, 22:28
I w tym miejscu następuje tzw. "contradiction" czyli sprzeczność.
vs.
Zwykle ceny na nowszych światach są wysokie. Szukaj więc światów średnio starych.
+
-żeby panowały tzn. "wewnętrzne zasady", czyli żeby była np. jakaś gilda która by zdecydowanie rządziła...
vs.
Jak ktoś już rządzi, to jak się do nich nie przyłączysz, to się nie wybijesz. Mało która glidia pozwala innym się wybić. Natomiast jeżeli się przyłączysz będzie problem z tym punktem.
dalej...
-czasami nie zaszkodzi jak będą jakieś wojny (żeby nie było nudno, ale żeby serwer nie był zniszczony przez same wojny, ze samemu nie da się wyjść z dp bo odrazu ktoś nas zabije)
vs.
W myśli wielu te słowa to synonimy...
Wiem że to nie jest odpowiedź na którą czekasz, ale "nie można mieć wszystkiego", szukaj światów idąc na kompromis.
Ja osobiście zapraszam nowych graczy na Furore :] opisze ją tak:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja,- Głównie z Europy
-ile jest polakow,- Bardzo dużo, do kogo byś nie zagadał to Polak :] choć też są Niemcy i Hiszpanie
-jakie sa orientacyjne ceny,- można już po wyjściu z Rookgardu kupić plate legsy za 200 gp, plate armor za 400gp, a lepsze przedmioty: noble armor 3k, knight armor 5k, crown armor 9-1k, (w cenach legów nie jestem zbyt obczajony bo z kumplem zdobyliśmy knight legi i na razie nie zmieniam :]) war hammer 1k, serpent sword 600gp, spike sword 500gp, fire sword 6k, bright sword jak sie poszczęści to 25k, war hammer 1k, bohy- około 30k (mi sprzedał pacjent Bohy za 10k :p nie jestem pewnien czy miał równo pod sufitem, ale sie ciesze :]) więcej nie jestem pewnien więc nie pisze
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,- jest miła, a jak ktoś sie wybije to mu bardziej gratulują niż gnębią
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,- tu w miastach PK nie działają, w miastach to PK są ubijani, bywają PK w expowiskach dla średnich i niskich leveli np. Ghostland przy Carlin, Troll Mountains przy Thais, Elf Fortest (ale tam niezbyt często) przy Venore
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,- z tym to czasami w wieczornych godzinach jest problem (18-22) ale da sie żyć nawet wtedy
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,- rook jest 'świetny' na Furorze :], jak ktoś przykatuje to przejdzie rook w 3 godziny a nawet mniej z PACC'em
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata,- Hmm.... gram tutaj, na Furorze i nie jest źle, polecam ten świat dla nowych graczy.
duzo br .. polakow tak +- a innych prawie nie ma
- Polacy sa przyjazni w sumie ;> i chetnie pomagaja nie jest ich za duzo .. wiekszac maja tylko po 25 lvle =/ .. szykam dobrych polakow co by chcieli zaczac na servie ;)
- najlepszy lvl to okolo 149 ;> wolno expia
-jakie sa orientacyjne ceny
fs - 5k do 7k
C shield od 6k - 8k
bohy 35k - 40k
Demon shield 45k-55k
G armor - 45k-50k
Na servie nie ma raczej PA ale czasem wystepuje =/
Pkerow nie ma za duzo ale sie zdarzaja ....
Server nie jest przeludniony i nie ma kolejki do logowania
Na Rooku jest malo ludzi wiec szybko sie wychodzi .. tak samo na mainie malo ludzi na respach siedzi od rana
Jezli byl by ktos zainteresowany moze zagadac do mnie ma tibi Tigrao Xeon
ZAPRASZAM
Ja poecam Shivera
Jest troche Br, pl, swe
Save server jest o 11.00
Ceny sie są wysokie:
FireSword 4-6k
GiantSword 18-20k
Boh 35-40k
KnightArmor-4,5-5k
FireAxe 9-10k
CrownArmor 12-15k
KnightAxe 3k
PlateLegs 500gp
WarriorHelmet 4-6k
MedusaShield 10-12k
BrightSword 10-13k
BlueRobe 20-25k
BP UH-3k
BP Hmm 1,5-2k
BP GFB-3k
BP Explosion 4k
BP SD 5,5-6k
Więc widac że ceny są niezbyt duże, na servie jest fajnie nie ma duż PK i wg mnie najlepsze miasto to Venore.
Zachęcam wszystkich do gry na Shivera. :)
Rooker666
24-09-2006, 22:00
Candia
Niskie ceny na dodatek nowy świat mało noobów dobry exp polecam
mam prosbe niech ktos opisze aktualny stan furory :)
Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!
PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?
wkacper14
29-09-2006, 14:52
1. malo BR troche Swe i Esp najwiecej polakow
2.BARDZO DUZO :) spokojnie mozesz po polsku gadac :P
3. Tanie i male LV bohy (35k ) F-axe (15-20 k ) B robe (20-25k )
4. jest Super najwiekszy lv 144 a takie ceny :) atmosfera super
5.pk bardzo maly kazdy zajety wbijaniem lv czy mlv albo skili a jak sa to rzadkosc i sa gniebieni i huntowani :P
6.serwer empty luzacko poexpisz dwarfy poh spokojnie miejsca starczy :D nawet na 2 poziomy na osobe
7.rook srednio przeszedlem w 3 h i 49 minut :P a za drugim razem 2 dni ( 100 chicken feather )
8.Swiat daje mu 11 /10 :) Super Bomba Expisz DC jest puste :) exspisz malo noobow skilowac mozesz expic mlv robic :D malo pk wojen nie ma tylko pomiedzy tengu a taka druga + 80-144 lv :P ( TENGU GORA ) szybko mozna sobie dobrego protecta zalatwic :P polecam Swiat BOMBA male lv czyli masz szanse sie szybciej wibic ceny nie drogie Expienie zawsze :) Kulturalny serwer
POLECAM
a ja gram na candi ;D ceny sa juz prawie takie same jak na celescie ;D;(
Jeśli lubisz sie posmac z naprawde wielkich noobów to zajrzyna na Harmonie, itemki wcale nie tak drogo, ostatnio widzialem jak jakis gosc pytal sie czy to VEnore w carlin :P, i ciagle lecia sformulowania typu "dam free itemki" a pozniej wraca gosc i mowi np. Tito knight to thiefft i to jeszcze w mieszance z nagielskim albo sell TANIO :D hahahaha. Strasznie przepelniony serw jest i przedewszytkim trzeba miec PACC bo inaczej na serwa sie nie dostanie :P Straszne kolejki. Mi osobiście podoba sie ten serw bo mam poczucie humoru i lubie sie popatrzec jak ktos odlicza czas do pierniecia a pozniej zuca jakis czar pod siebie. :P
Bartollomeo
24-10-2006, 14:17
Co do wypowiedzi kolegi na temat Xereny to sie nie koniecznie zgadzam....
Pa bylo, jest i bedzie, takze 30 lvl moze wygonic z expowiska nawe 60- poziomowego gracza ( poniewaz zna z rl jeden z najwyzszych lvli ). Hmm czy Polakow jest najwiecej to bym sie zastanawial ale jest ich duzo, tak jak Szwedow, ktorych tu tez nie brakuje. Mozna spotkac graczy o roznych narodowosciach- od Meksyku, przez Kanade, Usa ( ale to juz na prawde rzadkosc), Hiszpanie, Uk, a nawet Egipt I Finlandie ( o.O Fin ? :P ). Pomijajac wyzej wymienione PA gra sie dobrze, nie ma kolejek. Co do expowisk to nie sa zawsze wolne, nie raz mozna czekac kilka lub kilkanascie godzin albo kilka dni ( Hydry ). Atmosfera mila, jest z kogo sie posmiac ( FREE ITEMS PLX << I TRAVEL >> )Server polecam, lecz jak wyjdzie nowy pewnie sie na niego przeniose.
Grubbcio
28-10-2006, 15:17
Luminera
Dlaczego: bo ja tam jestem i ogulnie fajna atmosfera!Tylko dużo złodzieji :( tragedia!
Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)
Jeżeliby miał ktoś chwile, proszę o okreslenie serwera ze względu na jedno tylko kryterium...Który z serwerów jest serwerem najbardziej "polskim"? (tylko, prosze, nie piszcie mi, że Kyra ^^, chodzi mi raczej o starsze serwery z ustabilizowana sytuacja "polityczną" i w miare niskimi cenami). Zalezy mi na serwerze pvp. Przez ponad rok grałem na serwerze ulokowanym w U.S.A., opanowanym głównie przez meksów i brazoli, co zemściło się na mnie (hunt z a nic) i potrzebuję zmiany otoczenia ^^. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!
PS. Myślę o Saphirze...to dobry wybór?
Na Saphirze jest duzo Polaków,ale rządza Swe, czy Saphira ma ustabilizowana sytuacje polit? Tak,ale polega na tym,ze swe rządza xD hehe czyli niedobrze.
Pomóżcie jaki mam wybrać server najlepjej tani bez kolejek najlepiej non-pvp i jaką najlepjej profesję tam wybrać o i żyby nie było zbyt dużych kolejek:)
Mało kolejek jest na Refugie i ceny nawet ok.
Kamilloo
18-11-2006, 17:56
Moim zdaniem najlepszym swiatem do grania w tibie jest berylia spoko klimat itp .
Polecam !!!!! :D :D :D :) :) :) :D :D :D
Jaki swiat jest dobry na wbicie levele numer 100+ bez zadnych ograniczen typo hunted za nic, PA, itp.? Chcialbym zeby byl to swiat pvp. Zna ktos moze taki swiat?
@up
O ile się nie mylę...to takich światów nie ma
Witam
Szukam serwera gdzie moge spokojnie poexpic sobie z paccem, gdzie da sie jeszcze wybic, zeby serwer nie byl przeludniony... Nie chce serwera nonpvp. Prosze o szybka odpowiedz
kamillo-ja
21-11-2006, 17:23
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi, Niemcy
-ile jest polakow: 63% (przeprowadziłem ankiete).
-jakie sa orientacyjne ceny: Dośc wysokie bo to nowy śiwat (25k b robe)
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije (nie wiem)
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej (non PvP)
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi. Mało ludzi kolejki w soboty niedziele max 60 w kolejce.
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: Średnio ale można kupieć każdom rzecz.
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: mi się podoba, spoko liudzie, Niektóry kupujom wysyłkowo (po wiekszości nie oszukujom) <99% normalni ludzie>
ALDORA
- Bardzo dużo Polaków,troszke szewdów i hiszpanów.Mało Brazyli ;]
- Około 50-60% (najwyższy lvl Nemtor to też Polak ;])
- Ceny są umarkowane i nie są zbyt wygurowane np. BoHy - 25-30k
- Na serverze fajnie sie gra,większość to Polacy więc można się łatwo dogadać ;) Ale niekiedy może zdarzyć się jakiś PA,który ma wszystko gdzieś
- PK...Hmm...Większości to noob chary i zabijają FACCowskich low-lvli.Najwięcej PK znajdziemy w Thais i Carlin.
- Mam PACC więc nie wiem jak jest.Ale na kopalnie trzeba czekać długimi godzinami
- Z rooka można wychodzić na FACC bardzo długo,przeludnienie jest wielkie
- Jest to jedyny świat na jakim grałem i bardzo mi się tu podoba.Można łatwo dojść do nowych znajomości itp.Polecam ten server graczom z PACC,bo FACC będą mieli ciężko w godzinach popołudniowych coś poexpić.
Mirek Paladyn
30-11-2006, 22:52
:) HEJ ludzie :)
Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera
:D prosze o szybkom odpowiedz:D
:) HEJ ludzie :)
Szukam serwa najlepiej PVP na którym:
ceny są niskie albo średnie
nie jest zatoczony
PK- jest mało
niema wojny :evul:
i jest fajna atmosfera
:D prosze o szybkom odpowiedz:D
Takie rzeczy to tylko w Erze :P.A tak na serio to chyba nie ma takich serverów.
ETERNIA
Na eterni 90 % to polacy zależy czgo szukasz chcesz durzo polakuw bierz eternie
a ja szukam swiata gdzie sa niskie ceny i gdzie jest duzo polakow:P
Czy opłaca się grać na Saphirze?
Napiszcie czy duzo pk i wogule jakie ceny
z góry dziex
kubexsik
08-12-2006, 16:54
ANTICA taniiiiiiiiioooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooo
fs 4k! troche pk jak ktorys silnijszy sie wkurzy to radze w dp stac
CzofiaWitch1
15-12-2006, 11:52
Na celescie jest malo noobow.. bardzo tanio... oraz duzo pl!
berkovic
15-12-2006, 17:54
Celesta
same nuby nie oplaca sie tam grac wylotujesz cos sprzedasz za marna kase i nigdy Ci sie nie zwraca nie polecam
kolejki
Full nubow
tanie ceny
a ja szukam swiata gdzie sa niskie ceny i gdzie jest duzo polakow:P
No to masz najlepszy świat : Secura. Ja tam gram, bardzo tanio (prawie jak na antica), prawie sami polacy 1 osoba mnie się spytała czy BR, można normalnie po polsku rozmawiać. No-pvp. Ludzi calkiem malo expowiska często wolne, chyba że jakies amazonki obok carlin tam nigdy nie ma. Bardzo fajna atmosfera i super się gra. :D Jakby co to pisz do mnie : Cyox .
Szukam świata non-PvP ale z tanimi cenami.Możecie powiedzieć jaki i jakie ceny na nim?
SillMyra
17-12-2006, 09:03
1.Guardia to niezly server gra na nim kupe polaków
2.Ceny są nasępujące:
np. Knight Armor 4k
np. Crown Armor 15-18k
np. bohy 35-40k
np. Warrior Helmet 5-6k
3.Server jest non-pvp takze niebedziesz bal sie zadnych hunt albo pk
4.Guardia jest najlpsza bo ja na niej gram!!!:p :p
Ikil Sone
17-12-2006, 09:04
:confused: Kto mi poleci jakiś świat,gdzie jest nie zaludniony rook ?plz fast ;D
Ceny nieważne...
SillMyra
17-12-2006, 09:35
1.Duzo polaków ,troche swe ,malo br
2.Ceny(przykladowe):
-boh(30-40k)
-knight arm(4k)
-Fire Sword(5-6k)
-Crown arm(15-20k)
-Warrior Helmet(5-7k)
-Crown Legs(20-25k)
3.Server jest non-pvp czyli atmosfera jest mila
4.Server dzienie przekracza ponad 900 osób ale dla sprytnego nic trudne znajesc fajne expowisko np. dla PACCów jest bardzo duzo expowisk!!B) B) B)
5.Na Rookgradzie jest bardzo malo osób 50 gosci i 10 stayerów znam 3 stayerów;)
6.Mam duzo ziomów na servie gdybyscie mieli klopoty albo zrobic jakis quest pisac do mniePomoge wam!:). Dobre sa tez ceny jednym slowem POLECAM!!!!!!;) B) ;) B) ;)
Gra ktos na Infernie? Prosilbym o opisanie tego swiata e-pvp.
Witam.
Ja szukam serwera PvP ,który spełnia następujące "normy"
-brak PA
-mała ilość PK
-sporo Polaków
-dosyć niskie ceny
-miła atmosfera
-brak noobów(nie chodzi o początkujących)
Jeżeli jest taki serwer to proszę podajcie ;).Pozdrawiam
Witam.
Ja szukam serwera PvP ,który spełnia następujące "normy"
-brak PA
-mała ilość PK
-sporo Polaków
-dosyć niskie ceny
-miła atmosfera
-brak noobów(nie chodzi o początkujących)
Jeżeli jest taki serwer to proszę podajcie ;).Pozdrawiam
Nie ma takiego servera.
Calen Futh
22-12-2006, 15:54
@2up: Takie rzeczy to tylko w Erze.
tomektrz
22-12-2006, 20:53
Gra ktos na Infernie? Prosilbym o opisanie tego swiata e-pvp.
Ogólna rzeźnia, jeśli bawi cię 20 dedów po drodze z temple do depo to powodzenia.
1. Najczęściej pełno brazylijczyków. Świat Non Pvp.
2. Polaków jest...hmm...tak 2/10 świata to Polacy.
3. C Arm 20k, Bohy 70k, Bright Sword 16k
4. Świat jest non pvp, dużo niestety thiefów, aczkolwiek w większości to mili ludzie (nie mówię o thiefach)
5.Wieczorami trudno jest się wbić, są kolejki do 100 osób, i trudno znaleść wtedy pustego respa. Wieczorami bez PACC'a dobrze nie pograsz. Natomiast do godziny 17.00 na serverze siedzi 400 osób.
6.Rookgard jak Rookgard, kupa luda, pełno rookstayerów, zawsze coś podrzucą na początek.
7. Bardzo lubię ten świat, ze względu na ludzi którzy to grają.
Zapraszam!
Jak zaczynasz napisz do gościa o nicku : Sans
-75% polaków, 15% brazyliczyków i 10% szwedów innych nie spotkałem
-75% polaków (dużo)
-jest dość tanio np. fs - 4-5k, bohy-35k, c-armor - 15k
-atmosfera miła tylko czasami jakiś koleś się znajdzie który wyzywa za byle co
-to no-pvp gra duzo ludzi w godzinacg szczytu są kolejki po 240 nawet
-na rooku mało ludzi, czasami jakiś noob przyjdzie i są rookstayerzy
-gram tylko tam więc mam to tego świata sebtyment, bardzo miło mi się na nim gra
Bardzo zachecam do gry na tym servie:) . Celesta ROX
Szukam najlepszego swita gdzie jest najmniej ludu na rooku. Chce zostac rookstayerem i nie wiem co wybrac. Chce tez aby tam byli juz jacy rookowi kolesie ale nie bylo duzo osob. Ceny nie sa wazne.
1.POLACY!!!!!brazylijczycy,szwedzi i ci inni :)
2.dużo>>>>
3.tanie są rzeczy
bright-sword(10-15k)k-armor(5k-8k)fire-sword(5k-8k)MASTERMIND SHIELD ( 190K )K LEGS (14K)
4.atmosfera spoko ale jak na każdym serwie nooby sa pk nie ma bo to non-pvp
5.non-pvp
6.od rana do 14-15 bez problemu pózniej trzeba już sie wbijac:kilof:
7.na rooku rano nikogo pózneij juz są ludzie ale i tak mało więc rooka szybko sie przechodzi
8.Uważam że jest bardzo fajnie ale czasmi zdażają sie nooby tak jak wszędzie
<<<<<SERDECZNIE POLECAM TEN SERWER>>>>>
Pan Yuzek
02-01-2007, 15:17
@ Poland, Brazil
-ile jest polakow,
@ Duzo
@ Crown Shield 9-11k, Blue Robe 35k, Knight Armor 5-7k
@ no - pvp
@ Patrz up
@ Teraz (15:14) jest malo ludzi
@ Malo, duzo jest w Weekend
@ Jest swietny, jak zaczynal wiele osób mi pomoglo. Często ktos rzuca fri items(xP).
Yo. Ja szukam swiata pvp, i zeby bylo malo ludzi (ceny i ilosc br mnie nieinteresuje). Z gory thx.
Xerena moze byc????? (wiem ze tam troche br jest ale jak malo osob to moze byc)
Shanera:
Serwer PVP
- Polacy,Anglicy, Hiszpanie, Brazylijczycy, Mała ilość Szwedów
- Średnia ilość Polaków
- Plate Armor 350-450gp :)
Plate Legsy 350-500gp:)
Blue Robe 14-25k (widziałem za 12,5kB) )
- Mało PK, chodź czasem sie spotka kolesi przed Carlin albo Thais z dwoma Fire Elemental
- Od rana do 15 można spokojnie expić. Od 15 do 20 większość expowisk jest zajęta. Od 20 znowu wolne. Na rooku podobnie.
Dużo noobków (br głównie)
dzieki, serwer powinien byc dobry (mam nadzieje ze leprzy od Neptery ;D)
witam!
Mam do was pytanie: opłaca się grać na serwerze Aldora? Chodzi mi głównie o to czy jest miła atmosfera i dużo pl.
Wiedźmin
08-01-2007, 11:57
Myven patrz z tej strony, że dużo Polaków oznacza brak owej atmosfery. Bądź co bądź wielu Tibijczyków - polaków są oszustami różnorakiej maści. No chyba, iż chcesz się od nich uchronić;) To tylko taka mała rada.
Ja gram na serwerze Selana i bardzo mi się podoba.
Dużo polaków, miła atmosfera.
Ceny: plate armor, plate legs 400-500gp.
Oczywiście pvp.
Polecam
Elysia
1.Brazylijczycy, Hiszpanie, Szwedzi, Polacy, Anglicy, Amerykanie
2.35% na 100% to polacy :]
3.ceny średnie (bohy:30-35k, gs:18-25k, k arm:4k, b robe: 15k)
4.raczej mało ale można znaleść
5.pk trzeba uwazac na kazzo bo tam sa "siejniki" "gang" pk'ow a tak to malo, ale duzo pk to kazzo i okolice.
6.można spokojnie expić, jak zajęte to sie da znaleśc czybko inne :]
7.na rooku średnio 5-20 osub max da sie wyjsc w 4 godziny z rooka :]
8. świat cool, trzeba uważać tylko na siejniki a tak to nawet łatow o kumpli na hight lvl :]:cup:
Witam. Przeczytałem kilkanaście stron wstecz jednak nie znalazłem opisu interesującego mnie serwera. Wiem, że już pewnie macie dość odpisywania na te dość duże wymagania (niektórych ludzi) co do świata, jednak prosze o pomoc. Moje wymagania nie są raczej zbyt wygórowane :), sam jednak nie mam bladego pojęcia na temat serwerów, a nie chce znowu wpaść, jak z moja pierwszą postacia na Thori. Wiec:
- narodowści bez znaczenia, z przykrością jednak stwierdzam, że chciałbym aby było mało rodaków :( (stosunkowo),
- serwer pvp, jednak bez jakiegoś masowego zabijania, wielkich pk klanów itp, grania cały czas w strachu, na pewno rozumiecie o co chodzi...
- nie interesuje mnie czy jest to serwer stary czy nowy (ceny bez znaczenia);
zależy mi tylko na 2 pierwszych.
Wybierając non-pvp (które mnie nie interesuje) jestem skazany na przeludnienie, mase polaków, ogólna ignorancje - przynajmniej z tego co wyczytałem, choćby tu, na forum. Wybierając natomiast inne pvp "na oślep" moge trafić w sam środek jakiejś wojny i zrazić się, po ciagłych śmierciach za kilka/naście dni....Mam więc problem. :)
Jakieś sugestie?
z góry dzięki ; pozdrawiam
Shadi1928
09-01-2007, 22:12
Candia
BR'y<jak na kazdym servie> Pol raczej śerdnio
na rooku nie ma az tyle osob<przynajmniej tak myszle bo nie gram na rooku>
nie ma pvp
ciągłe kolejki
dosyć drogo bo to całkiiem nowy serv
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
gram tutaj i mi się podoba:P
pozdro for all
Narodowosci: Brazooli Pelno!!! Polakow malo i malo Hiszpanow
Ceny w porownaniu do innych swiatow to male np.
Boh- 40k Gs- 15-20k Bright sword - 10k crown armor - 11 k
Atmosfera: taka sobie noobkow malo
Hlvl- Malo chyba 5 powirzej sety
Pkrow- malo
Ogulnie fajny serwer
Furora
-Polacy
-90%
-golden armor:20k, bohy:30-32k, dsm:65k, k legi:6k, bs:6k
-ciągle jet wojna, sporo pk(ale nie za wysokie lvle 15-30), dużo low lvl które mają znajomych high lvl i cwaniakuja, pa raczej nie ma,
-na rooku sporo osób
-nie polecam jeśli nie masz dobrych pleców
Pyro Aris
11-01-2007, 03:40
OBSIDIA
-narodowosci : Polacy ,szwedzi i troche br,
-polakow : sporo,
-b-robe 20k ,dsm 90k ,bohy 35k fs4k ,puszka coca coli 1zl,
-na serwerze panuje gildia Next Generation ,liderem jest czlowiek ,ktorzy zabija kazdego ktory zblizy sie lvlem do niego ,PA jak huy !,
-pk jest malo ,chociaz ostatnio koledzy z rl hunconych h-lvli o sobie przypominaja,
-przeludnienie : mysle ze male ,a jak grasz w nocy to prawie kazde expowisko wolne
-rookgard : nie mam pojecia ,ale mysle ze z 20 chlopa jest zawsze
jak juz mowilem na Gildia NG sprawuje tu wladze i zneca sie nad polakami jak tylko moze ,chociaz ostatnio powstala linia oporu i jak narazie jest 11-8 dla polakow o ile dobrze pamietam
podsumowanie :
jesli chcesz grac na obsidii musisz ,uwazac na pk bo nigdy nie wiadomo czy to nie jakis h lvl pekuje ,nie zwracac na siebie uwagi ;)
ps : jesli potrafisz szybko wbic 100~ lvl i nie masz nic ciekawego do roboty to graj na obsidii i pomoz polakom wywalic rasistow (czyt. Next generation)
-Polacy i Swe, Br to ze świecą szukać
-Polaków jest dość sporo głownie do 50 lvla, stolicą jest ab
-Ceny niskie z powodu wojny: BoHy ~30k, b-robe 10-13k, vampire shield 15-16k. Runy za to mają ogromną cene bp HMM 1,7-2k, bp GFB 3-3,2k, bp UH 3k
-trwa wojna między SWAT a Bound już od kilku lat. Wojna ta wyniszczyła serwer. PA jak cholera. Jak masz 60 lvl i nie masz pleców masz hunted u jednej z tych gildi.
-Dosyć dużo PK. Albo chary h-lvli albo ludzie konczący z tym serwem
-bardzo dużo luda ale z 90% nie ma 20 lvla, a ci co mają wyższy już pewnie są na liście płac PA
-Tyle n00bow na rooku ile gwiazd na niebie, im szybciej zrobisz lvl tym lepiej
-Ujme to tak. Nigdy nawet nie myślcie żeby iść na ten serwer. Zan00bienie ogromne, w huu low-lvli, PA i PK, gospodarka w du***!!! Osobiście zamierzam kończyć z tym serwem.
kukuruku
13-01-2007, 11:46
Ja gram na Calmera.
Calmera jest non-pvp, więc jest to przyczyną plusów i wielu minusów.
Minusy:
-duuuże...ogromne kolejki..:( np. o 3.00 po poludniu juz jest po 50 osób a o szóstej po 150-200 :/
-na Calmerze nie można skillować na summonach kolegi (nie można zaatakować summona)
-na Calmerze jest mnóstwo noobów, którzy jadą na bocie lub podkradają loot bagi albo bezkarnie wyklinają ( głownie Polacy )
-na tym serverze jest przeludnienie (to w końcu non-pvp), co można już nawet ( a raczej zwłaszcza:D ) zaobserować na Rooku.
-na calmerze szerzy się chamstwo, np.podczas skillowania wybijają ci slimy.
Plusy:
-na tym servie mozna afkować lub skillować bez obawy przed PK
-zmiejsza się o 50% prawdopodobieństwo padnięcia
-można swobodnie puszczać czary takie jak np.UE bez obawy o zdrowie towarzyszy bo to przecież non-pvp:]
-na tym serverze ceny nie są zbyt wysokie, np. k arm-5k b robe-15k
bohy-35k(standard), lecz bywają wyjątki, np.knight legi na Antice chodą po 5-6k, a na Calmerze po 15k:D , albo:
Steel Boots na Antice-20k, Bohy na Antice-35k, Steel Boots na Calmerze-40k,
a bohy tak samo, więc troszkę dziwnie...
-nie trzeba się obawiać, że będzie się miało "hunted" (kiedyś na pvp
wysoki level do mnie powiedział, że albo moje eq mu dam albo mam hunta,X(
i miałem)
Myślę, że ważniejsze rzeczy na temat Calmery powiedziałem. Jak macie dość
pvp to wbijajcie na Calmerę!
pOzDrO!:p
P.S.Na Calmera nie jest zbyt dużo Polaków, ale jest w cholerę Brazylijczyków;)
Witam.
Poszukuje jakiegoś servera PvP ,średnio przeludniony,musi być NIEMIECKI bo mniejsze lagi ^^ tylko nie Valoria polaków żeby było nie zadużo :( wiadomo dlaczego a ceny obojętnie
Z góry THX :D
Ludwik12
14-01-2007, 21:40
No właśnie mam małe pytanie chciałbym zagrać na nowym świecie, gram na Refce trzeba czekać w kolejkach dużo ludzi wszędzie nie można sobie poexpić.
Jaki świat mam wybrać ma być tani i MUSI być mało ludzi
Co sądzicie o Pandori??
Prosze o odpowiedź
Witam. Przeczytałem kilkanaście stron wstecz jednak nie znalazłem opisu interesującego mnie serwera. Wiem, że już pewnie macie dość odpisywania na te dość duże wymagania (niektórych ludzi) co do świata, jednak prosze o pomoc. Moje wymagania nie są raczej zbyt wygórowane :), sam jednak nie mam bladego pojęcia na temat serwerów, a nie chce znowu wpaść, jak z moja pierwszą postacia na Thori. Wiec:
- narodowści bez znaczenia, z przykrością jednak stwierdzam, że chciałbym aby było mało rodaków :( (stosunkowo),
- serwer pvp, jednak bez jakiegoś masowego zabijania, wielkich pk klanów itp, grania cały czas w strachu, na pewno rozumiecie o co chodzi...
- nie interesuje mnie czy jest to serwer stary czy nowy (ceny bez znaczenia);
zależy mi tylko na 2 pierwszych.
Wybierając non-pvp (które mnie nie interesuje) jestem skazany na przeludnienie, mase polaków, ogólna ignorancje - przynajmniej z tego co wyczytałem, choćby tu, na forum. Wybierając natomiast inne pvp "na oślep" moge trafić w sam środek jakiejś wojny i zrazić się, po ciagłych śmierciach za kilka/naście dni....Mam więc problem. :)
Jakieś sugestie?
z góry dzięki ; pozdrawiam
Polecam Xerenę. Dlaczego? Bo ja tam gram :p
Tak se czytam ten temat i czytam i.... czy istnieje jakis swiat pvp, w ktorym PA nie jest tak mocno nasilone jak na Kyrze ?
Tylko tego chce nic wiecej!!
Tak se czytam ten temat i czytam i.... czy istnieje jakis swiat pvp, w ktorym PA nie jest tak mocno nasilone jak na Kyrze ?
Tylko tego chce nic wiecej!!
Julera na pacc area :D
Varmarin
19-01-2007, 17:07
Siemka!
chcę grac od nowa w tibie i niewiem jaki serv wybrac??
jaki polecacie serv non-pvp i jeszcze zeby bylo duzo polaków i zeby byly male kolejki!!
Furora
90% polacy, chodź br też się zdarzają :]
ceny? nie jest tak źle bohy 36 k co tu mówić ceny stosunkowo tanie w porównaniu do innych serverów
atmosfera miła ale trzeba się pilnować żeby powyżej 150 lvla się za dużo nie chwalić
wojny :/ szczególnie między gildią Taifuna (nie pamiętam nazwy) a gildią Vision
w PK przoduje oczywiście Carlin, jest to większa wojna od wojny Vision z Taifunem tyle że Każdy na Każdego, trzeba uważać na podrzucane pod nogi FFy, na fire wavey itp. aby osiągnąć spokój polecam Thais, veno albo kazo (nie ab bo tam wyjątkowo troche pk jest)
serv nie jest przeludniony, nie ma kolejek, ale dopiero zaczyna sie przeludniać :)
rook? rano mało ludzi o 12 więcej potem około 16 jest mniej a później około 19 zaczyna się masowy nachód ludu na rynek :)
lubię ten świat, niedużo ludzi sporo pk w okolicach Carlin oraz FoG i pkerzy 7 lvl :P
Diego'Odin
19-01-2007, 22:07
Premia
NArodowości: głównie amerykanie anglicy troche niemców polaków z 20:)
Ceny: sięgają dna. Zwykle kupuje się za pare k więcaj niż daje djin. bohy36k
dsm 50 c legi 15 b robe 10k~
Ludze sa przyjacielsko nastawnie. na początek możesz łatwo dostąc noob seta od przypadkowych ludzi. Random pk nie ma tak samo jak pa. Jest tu zwykle nudno (brak noobów i wojen) i spawny wolne. Max 200 ludzi. Hunta można dostać za zabicie bez powodu kogokolwiek lub nawet probe kradzieży.
Ketrabis
22-01-2007, 13:48
-duzo polakow anglikow bosniakow br ;p
-ceny tanie;] np:
boh-30k
g-armor 20k
demon shield 25k
dsm 45k
rh 30k
p amulet 4k
atomosfera lajtowa
osatanio wogole noobow nie spotykam ;p moze wygineli albo cos ;p
kazordoon to jest miasto polakow nie da sie znalesc w kazz innej osoby niz polak no chyba ze ktos wpadl na moment sprzedac loocik albo kupic cos od graczy
pk to juz chyba tradycyjnie w carlin najwiecej ;p
Jaki świat wybrac ? słyszałem ze dobra jest Eternia a teraz czytam ze Hiberna i Xerena tez sa dobre . Chce świat gdzie nie ma za dużo polaków (fri itenz etc.) i duzego PA ( gralem wczesniej na Valorii) POMOCY PLX
Ja gram na Calmera.
Calmera jest non-pvp, więc jest to przyczyną plusów i wielu minusów.
Minusy:
-duuuże...ogromne kolejki..:( np. o 3.00 po poludniu juz jest po 50 osób a o szóstej po 150-200 :/
-na Calmerze nie można skillować na summonach kolegi (nie można zaatakować summona)
-na Calmerze jest mnóstwo noobów, którzy jadą na bocie lub podkradają loot bagi albo bezkarnie wyklinają ( głownie Polacy )
-na tym serverze jest przeludnienie (to w końcu non-pvp), co można już nawet ( a raczej zwłaszcza:D ) zaobserować na Rooku.
-na calmerze szerzy się chamstwo, np.podczas skillowania wybijają ci slimy.
Plusy:
-na tym servie mozna afkować lub skillować bez obawy przed PK
-zmiejsza się o 50% prawdopodobieństwo padnięcia
-można swobodnie puszczać czary takie jak np.UE bez obawy o zdrowie towarzyszy bo to przecież non-pvp:]
-na tym serverze ceny nie są zbyt wysokie, np. k arm-5k b robe-15k
bohy-35k(standard), lecz bywają wyjątki, np.knight legi na Antice chodą po 5-6k, a na Calmerze po 15k:D , albo:
Steel Boots na Antice-20k, Bohy na Antice-35k, Steel Boots na Calmerze-40k,
a bohy tak samo, więc troszkę dziwnie...
-nie trzeba się obawiać, że będzie się miało "hunted" (kiedyś na pvp
wysoki level do mnie powiedział, że albo moje eq mu dam albo mam hunta,X(
i miałem)
Myślę, że ważniejsze rzeczy na temat Calmery powiedziałem. Jak macie dość
pvp to wbijajcie na Calmerę!
pOzDrO!:p
P.S.Na Calmera nie jest zbyt dużo Polaków, ale jest w cholerę Brazylijczyków;)
JA też gram na Calmera i tam jest dużo Polaków nooby sa ale nei wszyscy i jakoś mi się udaje robić loot bagi to wszystko:xDa i jeszcze skillowac sie da nie raz ktoś zabije ale żadko a jak masz dobre miejsca to se spoko skillujesz a jak nie to zostań druidem albo sorccer
Locus_Arisek
23-01-2007, 20:31
Vinera
Swiat przepelniony latynosami polakow duzo mniej
dragon shield-4k
blue robe-25k
W Venore i Thais pelno wiary zwlaszca wieczorem
Duzo expowisk zajetych glownie przez latynosow ktorzy wiadomo kazdego potrafia wkurzyc
OK, OK, opisze Shiverę.
Narodowości: około 80 % to Brazylijczycy, Hiszpanie, itd., Polaków z 15 % (co wychodzi na plus)
Ceny:
Fire Sword - 4k
Wand of Inferno - 3k
Tempest Rod - 3k
Plate Armor - 500 gp
Plate Legs - 1k
Golden Armor - 40k
Knight Armor - 5,5k
Double Axe - 1k
Rook - bardzo mało ludu...
PK - mało. Przynajmniej w Thais. Ogólnie jak komuś nie zajdziesz za skórę nie zaatakuje Cię.
N00by są jak wszędzie, ale w porównaniu np. z Xereną to to jest super świat...
Polecam go!
I R I D I A :)
1.jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
*Polacy ~60%
*Szwedzi ~15%
*Hiszpanie ~10%
*reszta świata ~15%
2.ile jest polakow,
*Spora większość
3.jakie sa orientacyjne ceny,
*Przerażająco niskie (server ma dopiero 1,5 roku) np:
-GS 17k-20k
-FS 3k-4k
-BS 5k-7k
-Blue Robe 15k-18k
4.czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
*Nie spotkałem sięosobiśćie z PA ze strony h lvl :) bo mam soro kumpli w nich , ale jak zawsze coś jest ...
5.jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
* Hmmm PKerów mało , w ab'dendriel , venore lecz carlin , thais huhuhu :(
6.czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
*Nigdy nie czekałem w kolejce (jest to Niemiecki server)
7.jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
* Duużo noobów lecz rano , w nocy spokojnie można poexpic :)
8.jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
*Grałem na różnych światach , lecz zawsze wracam na Iridie ma ten swój niepowtarzalny klimat i urok :) wspaniałi ludzi :) dużo mi pomogli :P poprostu kocham Go ;*
Dlamnie najlepszym światem jest Xerena
Mało skuli B)
jarekins
03-02-2007, 10:51
Warto zaczynać na Refugii? Czy może lepiej na Guardii?
Narodowości - Polacy 40% Brazilyjczycy 40% 20% reszta
Polakiem jest praktycznie co 2 a czasem co 3 gracz :)
Mało widziałem ludzi po za BR i PL :).
CEny są dość wygórowane ;p .
Odczucia co do serverka- COOL praktycznie nie ma tam prawie n00bów chyba że wybrańcy :D PK nie ma bo non PvP.
Ludzi około 23.00-2.00 jest dość sporo potem trudno na rokkgardzie kogoś spotkać:).
Czasem ładuje nam ale to tylko z 5-10 min. Także...
GRAĆ
Było już o tym, ale to był stary i być może mało aktualny post...
1.Jakie narodowości najczęściej występują?
PL, br
2.Ile jest polaków?
Dużo, w Ab praktycznie sami :)
3.Jakie są orientacyjne ceny?
3 różdżka to zazwyczaj 2,7k
Bp ih-1k
Bp uh-3,2k
4.Czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PK którzy gnębią każdego kto się wybije?
Raczej nie ma band pk, a w depo można fajnie pogadać :)
5.Jak jest z ilością PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwięcej?
Zdecydowanie w Carlin jest dużo! W ab czasem...W Thais mało i tam polecam zacząć mieszkać :)
6.Czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktoś siedzi?
Nie ;) Da się trenić... Kolejek też nie ma!
7.Jak wygląda rook, dużo ludzi, a może wręcz przeciwnie?
Dużo PL! Ludzi średnio :)
8.Jakieś wasze własne odczucia co do danego świata?
Jest cool i mam respekt, więc jak kogoś zabiję to nie muszę się chować w podziemiach xD
GRAJCIE! Nick: Xealkan :D
SquareHead
05-02-2007, 10:41
~*Saphira*~
1)Dużo pk niskolevelowych (9-11) druid i sorc.
2)Dość tanie ceny Fs 4k bs 9k.
3)Niewielka ilość Polaków, dużo brazyli i hiszpanów.
4)0 lag, ponieważ ostatnio zaledwie 450 osób gra na tym serverze.
5)Tutaj nie ma zasady "Kto pierwszy ten lepszy" lepiej nie mówić leave do kolesia (zwłaszcza palka), który bez zezwolenia wejdzie na nasz resp, palkowie na 9 lvlach mają tu conajmniej 60 dista.
6)Łatwo się zdobywa przyjaciół na wysokich lvlach (jak zabijesz nooba na 8, który Tobie 50 EK powie "HUNTED" to lepiej noś ze sobą dodatkowe 10 bp Uhów, bo w drodze do miasta lub gdziekolwiek może czekać na ciebie komitet powitalny ^^
SquareHead
05-02-2007, 10:47
1)Bardzo fajny server. :)
2)Bardzo dużo polaków. =)
3)Niskie ceny fs 4k, bs 10k. :O
4)Dużo noobków zabijających training monstery.
5)TUTAJ JEDYNY MS KTÓRY POBIŁ REKORD I ZSOLOWAŁ DEMONA NA 39 LVLU!!!
6)Troche złodzieji, ale praktycznie to 15-22 lvle, wyższe raczej nie.
Don^Mokate
05-02-2007, 11:53
jak wiadomo jest to server non pvp
1.jakie narodowosci najczesciej wystepuja
-duzo PL i duzo BR, denerwujacych BR... zawsze cos gadaja po portugalsku i maja wrazenie ze wszyscy ich rozumia. Od czasu do czasu mozna jakies USA spotkac, szwedow raczej malo
2.ile jest polakow
-Polakow jest duzo i wiekszosc nie grzeszy kultura... jak ktos ci kradnie lootbaga albo bije potwory zagadaj po polsku na pewno zrozumie
3.jakie sa orientacyjne ceny
-server jest dosyc nowy i opornie maleja ceny
b robe-25k
k legi-25k
k arm-5k
p set-1k
bs-15k
4.PA i PK nie dotyczy
5.czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi
- Jak wiadomo jest to server non pvp wiec musi byc przeludniony. W wieczornych godzinach nie zdziwcie sie jak bedziecie 100 w kolejce chociaz sie to rzadko zdarza. Lecz nie jest tak tragicznie jak np. na Harmonii i Guardii.
Po 15 moze byc problem z dopchaniem sie do depo przez gaszcz 10 sorcow w Thais lub Carlin reszta miast dosyc spokojna.
6.jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie
dawno tam nie bylem ale zapewne troche wiecej niz na zwyklym pvp
7.jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
co tu duzo mowic duzo trzeba przebolec zeby osiagnac 50 lvl+ duzo trzeba sie nasluchac od zazwyczaj Polaczkow. Duzo stracic lootbagow az wreszcie sie znajdzie metode, a juz w ogole sztuka jest wbiec do depo carlin na 30 lvl+ bez ulyszenia "dasz cos?" "plx" "shackowali mnie" "plx fri itamz" "bedziesz moim kolegom?" "kocham cie"
Refugia rządzi, ceny nawet niezłe, ale kolejki....
W każdym razie ja gram na Refugii i polecam ;)
Dziewitt
09-02-2007, 23:53
Luminera:
-dużo Polaków, ale w większości medium levy, chociaż najlepszy royal paladin na servie to Polak(150lv.):mało Szwedów i trochę Br-ów
- jak wyżej
-ceny niezbyt wygórowne chociaz Bohy 55k. Inne : c arm16k, dragon shield(5k), p set(1,2k), b robe 30k
- non-pvp
- kopalnie w Kazz zajete, mnóstwo noobów (najcześciej Polaków), którzy wybijają respa. DC względnie puste, expowiska koło Thais średnio zaludnione, Amazon Camp koło Venore jak wyżej chociaż sa momenty kiedy jest mnóstwo ludzi, albo high levelovi knighci luruja witche. Jednak zdażyło mi sie parę razy trafić na full resp w godzinach popołudniowych.
- mnóstwo ludzi na Rooku najczęsciej Polaków
- Moje wrażenia? Mam kilku qumpli, dobrze mi się tutaj gra. Wprawdzie gra tu mnóstwo ludu, pare razy byłem 130 na waitning liscie(nie mam PACC-a), ale ogólnie world jest spoko
Zigurraty
10-02-2007, 15:35
:kat: :kat: Guardia:kat::kat:
-ang,pl(dużo),niem
-Bardzo duzo
-Polacy sobie nawzajem pomagaja
-NON-PVP:flaga_pl:
-Troche tak ale z rana malo osób
-średnio
-najlepszy świat w tibi
Jest to serwer non-pvp. Ceny niskie podam kilka przykładów:
-BOH 35k
-P-SET 1k
-k-armor 4k
- c- armor 13k
- g-armor 35k
- b-robe 17k
- demon shield 45k
- vampire shield 18k
- knight legs 18k
- crown legs 27k
- DSM 75k
- golden legs 140k
- demon helmet 270k
- MS - shield 130k
- bp hmm 1,5k
- bp gfb 2,8k
-bp uh 2,4k
- bp SD 5k
- bp explo 3,8k
Czyli stosunkowo tanie ceny.
Co do expowisk to polecam kopalnie koło kazzo ( dlatego że główna jest prawie zawsze zajeta.
Na serwie jest duzo polaków i brazylijczyków. Gra bardzo dużo osób wiec nie radze zaczynac grac na tym serwie xD. Rook jest przepelniony najlepiej szybko wyexpic i wyjsc z rooka jak najpredzej. Ale nie radze afkowac przy skillowaniu bo ludzie lurujiom dla eq. To tyle jeśli chodzi o Pacere.
@up
Co do pacery to bym się nie zgodził z kilkoma cenami:
crown arm - 12k
golden arm - 45k
MMS - 160k
bp uh - 3k
bp sd - 5,5k
bp hmm - 2k
Zastanawiam się nad wyborem inferny. Lecz potrzebuje dokładnych informacji na jej temat. Dokładne ceny w jakim mieście jest najmniej ludu i najmniej PK. Jaka profesja przeważa i co za tym idzie jaką profesje najlepiej wybrać. Czy są jakieś wojny jeżeli tak to jakie. Jaki jest największy lvl czy dużo jest high lvl. Ile noobków, a co za tym idzie polaków Pewnie już ktoś opisał Inferne czytałem o niej na pierwszej stronie ale to za mało. A pozostałych stron nie chce mi się czytać!
Zyzoobir
12-02-2007, 22:11
Secura:
1. Świat Non-pvp
2. Dużo NOOBÓW!!!!
3. Tanie (bardzo) rzeczy np. Fire sword 3k-4k Knight Armor 4k-5k Knight Legs 7k-9k - i takie tam
4. Gm`owie - czy ja wiem lepiej nie pisać
5. Przewaga miast - wszystkie oprócz PACC
6. NO zapomniał bym "KOLEJKI NAWET CZASAMI DO 200!!!!"
6. Po porostu super serwer (wedug mnie)
Magdaw92
13-02-2007, 02:44
ostatnio znwou zaczelam grac w tibie i znowu ten sam problemnie moge sie zdecydowac ktory swiat wybrac i mialabym wielka prosbe zeby ktos szczegolowo opisal Ocere, zanere, arcanie, xantere i titanie :)
a jesli macie jakies wlasne propozycje ktory swiat sprostalby tym wymagania to napiszcie
no to tak:
-musza byc szwedzi i jeszcze anglicy i amerykanie sa spoko. malo pl i br :S
-ofc swiat pvp
-respy w miare wolne
-wiem ze sie nie da ale jakis swiat z najmniejsza iloscia noobow
i reszta raczej obojetne
a teraz wzuce swoje 3 grosze do furory. ostatnio myslalam ze zaraz kitne jak gadalam z ludzmi na game chacie, niechce mi sie o tym opowiadac ale wniosek jest taki, ze polacy sa rasistami i wogole uwazaja sie za lepszych nawet nie da sie im zwrucic uwagi bo odrazu sie bulwersuja, w tej chwili nawet nie przychodzi mi odpowiednie okreslenie takiego zachowanie jakie reprezentuja soba niektorzy z polski.
Zaczen moze od tego,ze server jest naprawde super!!!
-ZAWSZE sie mozna zalogowac i nigdy nie trzeba czekac.
-Jest BARDZO DUZO POLAKOW KOLO 70%!!! inni to 10% br 10% ger i 10% swe :)
-pk...hmmm...jest ich dosc duzo(jak dla mnie to nawet za duzo)
-Expowiska.Rano wolne ok godz 16-21 jest troche trudniej.
-Ceny stosunkowo niskie mozna nadzieac sie na malych n00bkow co znalezli wand of infermo i sperzedaja za 2k :D(mi sie tak przydazylo)
plate armor ok 500 gp
plate legi ok 500 gp
BOH ok 30k
gs ok 20k
I to by bylo na tyle co bym chcial powiedziec o moim super servie jakim jest askara :)
Poborowicz
16-02-2007, 01:22
Witam!
Chciałbym pograć na jakimś świecie pvp (może pvp-enforced?) ale nie mam w ogóle pomysłu. Chciałbym żeby było mało PK, ceny nie aż tak bardzo wysokie i żeby kolejki były tylko w dzień (przeważnie gram gdzieś ok. 21-3 w nocy).
EDIT:
Co myślicie o Arcania?
Z tymi wszystkimi ktorzy pisali ze na isarze rook nie jest przepelniony i jest malo noobow sie stanowczo nie zgadzam... kiedy ostatni raz tam byliscie? Jest przeludnione... expowiska pozajmowane itp.... Nie zakladajcie Rookstayerow tam (!!) bo po ich ostatnim "naplywie" mam juz dosyc....
Pozdro for all my friends :)
Kocham Cie Baczus !!
Rook 4ever
Narodowości - Polacy 40% Brazilyjczycy 40% 20% reszta
Polakiem jest praktycznie co 2 a czasem co 3 gracz :)
Mało widziałem ludzi po za BR i PL :).
CEny są dość wygórowane ;p .
Odczucia co do serverka- COOL praktycznie nie ma tam prawie n00bów chyba że wybrańcy :D PK nie ma bo non PvP.
Ludzi około 23.00-2.00 jest dość sporo potem trudno na rokkgardzie kogoś spotkać:).
Czasem ładuje nam ale to tylko z 5-10 min. Także...
GRAĆ
Jeszcze ceny =D
ogolnie drogo:
C arm- +22k
WoI-2-3k
bp ih-1k
bp uh-ok.3,5k
Warhammer-okolo 1k ale czasami i 700-800 gp
Fire axe-20k
Knight armor-7k
Deqrofil
16-02-2007, 22:22
- Najczęściej spotykani są Polacy, prawie wszyscy grzacze są z Polski, tylko niektórzy udaja Br żeby nie rozmawiać z 8 levelami.
-tak jak mówiłem powyżej prawie sami Polacy.
- orientacyjne ceny, nie wydają mi sie dość drogie : K Armor 5k, Bright Sword 8k, Vampire Shield 15k, Knight Legi 6k, Boh 35k.
-nie aktualnie od 20 leveli nie napotkałem żadnego PK, tylko czasem jakieś RS-y, dlatego z kolegą utworzyliśmy organizacje pod nazwa : Oczyścimy server z noobowskiego ścierwa i zawsze jak dobijamy piszemy : White Power, może to i durne ale jak widzą nas jakieś RS-y odrazu daja logout.
-Najwiecej PK jest w Venore lecz to takie nooby, a najmniej w AB.
-Właśnie nie serwer nie jest przeludniony prawie wcale, dlatego serdecznie NIE zapraszam.
-Ludzi jest dosyć dużo ale większość z nich zajmuje sie staniem przy mieście a na expowiskach widać tych którym zależy.
-Poprostu GIT!
nieznalazlem aldory wiec pisze
1. polacy ,brazyle ,szwedzi
2.okolo 65% servera
3. ceny sa bardzo niskie np bohy po niecale 30k k axe po 1,5k
4. PA jest sporo ale jezeli nic nieprzeskrobiesz to raczej nikt cie nieruszy
5. PKerow jest dosc sporo ale to same low lvle najczesciej w carlin
6.fakt jest duzo ludzi ale na pacc area niema tlokow
7.na rooku jest duzo ludzi wiec niepolecam zostawania rookslayerem
8.mi sie tu fajnie gra mam duzo kolegow i jest dosc fajna atmoswera
POPROSTU POLECAM ALDORE!
Menera (NON-PVP)
1. Brazylijczycy,Anglicy,Polacy
2. Niezbyt dużo
3. BOH-50k, Royal Helmet-35k, Blue Robe-50k, Fire Sword-7k, Demon Shield-80k
4. Jest to serwer non-pvp, wiec kazdy sie wbija komus na respa itd
5. Brak
6. Duzo ludzi
7. hmmm dawno tam nie bylem ale z tego co pamietam to ponad średnio
8. Polubilem ten swiat, gra sie fajnie czasami trafi sie noob ale to wystepuje na kazdym serwie, najlepiej dołączyc do Polskiej gildi i z nimi sie trzymac, hunty questy itd
fiftyfifty
17-02-2007, 02:47
refugia (non-pvp)
wady:
mnostwo noobow
wielkie kolejki
duzo polakow
duzo cwaniakow chcacych cie okrasc
zalety:
calkiem tanie rzeczy
rzadko reset servera
najchetniej zmienil bym swiat na pvp ale z lagami 24/dobe nie widzi mi sie uciekanie przed PK ;(
hiberna ;)
minusy:
saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaami polacy
plusy:
tanie przedmioty:
golden arm ~~ 20k
k-arm 4,5k
k-leg 6k
Nigdy nie ma kolejek
Malo ludzi na rooku
Otóż, mam pytanie:
Chciałbym na jakiś czas wrócić do Tibii, i szukałem serwerów. Zaciekawiła mnie Elysia, bo gra tam mało ludzi, więc expowiska nie powinny być pełne. I mam pytanie do tych, co tam grają - czy jest dużo PK? Nie zamierzam uprawiać żadnego power game, raczej zwykła gra 4fun, bez zamiarów osiągnięcia czegoś wielkiego. Czy to odpowiedni serwer? Zależy mi na tym, żeby nie było dużo wysokolevelowych random-pk.
Z góry dzięki za odpowiedź
Otóż, mam pytanie:
Chciałbym na jakiś czas wrócić do Tibii, i szukałem serwerów. Zaciekawiła mnie Elysia, bo gra tam mało ludzi, więc expowiska nie powinny być pełne. I mam pytanie do tych, co tam grają - czy jest dużo PK? Nie zamierzam uprawiać żadnego power game, raczej zwykła gra 4fun, bez zamiarów osiągnięcia czegoś wielkiego. Czy to odpowiedni serwer? Zależy mi na tym, żeby nie było dużo wysokolevelowych random-pk.
Z góry dzięki za odpowiedź
A gdzie jest duzo wysoko lvlowych random pk?? Tylko na serverach pvp enforced. Po co jakis high lvl mialby ubijac 8lvla?:<
A gdzie jest duzo wysoko lvlowych random pk?? Tylko na serverach pvp enforced. Po co jakis high lvl mialby ubijac 8lvla?:<
Oj, grałem swego czasu na Forterze, parę razy w kopalniach na 16-18 levelu zabił mnie level 60-70, a pod żadnego hunta nie podpadłem. A raz szedłem z kumplem przez swamp trolle koło Venore "na skróty" już nie pamiętam gdzie, ledwo uciekliśmy przed ok. 50-levelowym paladynem, co urządzał sobie polowanie na poziomy 10-13 ;) Nie ucieklibyśmy, szczęściem znajomy czekał na nas z UHami po drugiej stronie.
Honera
BR po prostu jest nie do wytrzymania, trudno znalezc nawet polaka ...
polacy to gówno zjadzi nie do wytrzymania same nooby
np. blue robe 23-25k k axe 2k dragon hammer 2k itp
no pk nie ma bo non-pvp.
nie zawsze
ludzi za duzo, ciagle biegaja jakies nooby ktore wrzeszcza: buy katana 20gp
glupi za duzo noobow zamierzam sie przeniesc na e-pvp
KELTERA
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja
Br 70% 30% PL 10% SWE i inni
-ile jest polakow
30%
-jakie sa orientacyjne ceny
Boh 45k
Crown armor 15k
P Set około 1,4k
Fire axe 15k
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije
- Wspaniali polacy Br nic nie moja do polakow dziwny serwer ale kazdy zyje w zgodzie czasami sie komus oberwie ale ogolnie jest ok
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej
- PK to tlyko noobki pod dp Carlin Thais Venore dziwne bo zandego w Cave nie spotkalem
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi
-Serwer USA BR siedza w swoich godiznach tak jak ja gram jest looz
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie
Bardzo mało ludzi rok robilem w 4h
- Grałem na Xerenie Swe tak bija polakow ze nie da sie garc nikt nie moze sie wybic Keltera to wlasnie ten swiat serdecznie zapraszam wszystkich ktorzy nie moga znalesc serwera jesli cos wiecej chcecie wiedziec to piszcie w poscie only Keltera
CALMERA
Ten swiat nie ma sobie rownych. Graja tam przewaznie POLACY i brazylijczycy( najwiekszy lvl 257 CACHERO pochodzi z ....Chile).
Ceny sa takie sobie:
-DRAGON SCALE MAIL - 55k-65k
-K LEGS- 12k
-BOH-30k-35k
-RH-30k(wysokie lvl sprzedaja nawet za 25k)
-DEMON SHIELD-40k
-MPA-400k-450max
bp SD-5k
Calmera jest najlepsza
:flaga_pl: :flaga_pl:
Witam wszystkich na forum. Niedawno zacząłem grać w Tibie, jednak zanim zaczne rozwijać na poważnie swoja postać chce być 100% pewny dobrego wyboru świata. Zapoznałem się już (mniej więcej - czyt. wyszedłem z rooka - przesiadywałem cały czas na czacie, pytałem, sprawdzałem sytuacje polityczną, na forum itp.) z 2 niemieckimi światami pvp oraz 1 non pvp (również niemieckim).
Non pvp intesuje mnie mniej niż pvp, jednak, gdy będzie to jedyna możliwość jako tako spokojnej gry to nie wykluczam granie i na takowym.
Nawiązując...Zwracam się z prośbą o opisanie któregoś (tudzież kilku :) ) ze światów amerykańskich (pvp, non-pvp). Czy różnice między światami ulokowanymi na serwerach niemieckich, a tymi amerykańskimi są znaczące? Czy polecacie może jakiś świat dla kogoś, kto nie ma "ambicji" na jak najlepszy poziom i ogólne wybijanie się ponad wszystkich (jak to się mówi, pg?), wręcz przeciwnie...Spokojna gra, średnio 2h dziennie :), a i czasem mniej, bo to i tak za dużo jak na studenta ;). Świat może byc stary, nowy, nie ma znaczenia, ceny też.
Dziękuje za poświęcony mi czas, mam nadzieje, że ktoś będzie w stanie mi pomóc...pozdrawiam
Dartra_rokstayrers
13-03-2007, 15:49
ze światów amerykańskich (pvp, non-pvp). Czy różnice między światami ulokowanymi na serwerach niemieckich, a tymi amerykańskimi są znaczące?
Pewnie że są zapewnie może nie wiesz że na niemieckich masz mniejsze lagi (bo bliżej ^^) a na amerykańskich możesz mieć wiekszą sanse na lagi ale to już gracza sprawa czy wybierze niemiecki czy anglijski :p
Honera:
- Polacy, brazylijczycy, anglicy
- DUUUUUżżżżżżżżżżOOOOOOOO Polaków (Ale mało noobów:baby: )
-To świat non-pvp, nie masz się czego bać
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.