zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaki świat mam wybrać?

Stron : 1 2 [3] 4

Ureticon
20-03-2007, 10:12
Czy mogli byście opisać mi któryś z tych swiatów
chciał bym rozpocząć tam gre lecz nie wiem ile PK czy swe zabijają polaków
albo opiszcie takie (niemieckie) mało ludu , mało pk , polska rządzi
Nebula
Belyria
Malvera
Valoria
Selena
Xerena

chelsea_fan93
21-03-2007, 18:41
TITANIA

<.>Dużo "PL" jak i "ESPANiOL". "BR" raczej mało
<.>Tak. Bardzo często słyszy się Polaków (W kazdym z miast)
<.> FS = 5K. BS= 10k (ja za 7 kupilem) Bp ih = 1k, uh= 3k, Warhammer = 1k, Blue RoBe = 16k
<.>mało PK w Kazoo i chyba w Venoo, BArdzo duzo w Thais. Carlin czasem ;]
<.>Nie jest tak dużo osób że nie da rady expic... Stosukowo Sredio ale da się wytrzymać
<.> Bardzo miły świat ;] Dużo ludzi pomaga czasem bezinteresownie.

Davamax
22-03-2007, 16:31
FURORA
"polski server"
bardzo dużo 100 lvl +
Dlatego ceny sa bardzo niskie np. g armor-20k,k legs-7k,demon helmet-150k
pk-tak samo jak na innych serverach
Ja gram na furorze i jest ok ,przynajmniej wszędzie Polacy !! ;pp8o

Slawcio12
26-03-2007, 21:44
Szukam jakiegoś servera z tanimi cenami(ważne by były równe ceny armorów i legów,np.k arm i k legi 4-5k i 5-8k).PvP,ale nie za dużo PK.

Lord Wardi
02-04-2007, 22:00
Jak już wybieracie świat, to nie polecam Elysii.. Wysokie ceny, mało polaków i bardzo dużo PK. Byłem w carlin to pod depo cały czas się leją. Poexpić sobie nie można, zawsze cię złapie jakiś pk "ARm0r or Det!@!111"... Na początku myślałem że to PvPE xD

Polecam Antice. Niskie ceny, polaków średnio, ale miła atmosfera. PK mało, ale wiecie, zawsze się znajdzie jakiś 15 lvl z white sql... Spoko jest ;]

ke3r
06-04-2007, 11:50
witam, mam pytanie co sadzicie o azurze? da sie tam wajnie grac mniej wiecej na 40 lvl ?

matiiii
06-04-2007, 11:59
Czy mogli byście opisać mi któryś z tych swiatów
chciał bym rozpocząć tam gre lecz nie wiem ile PK czy swe zabijają polaków
albo opiszcie takie (niemieckie) mało ludu , mało pk , polska rządzi
Nebula
Belyria
Malvera
Valoria
Selena
Xerena

Ceny średnie. Mało ludzi. Brazylijczycy, Polacy, i inne narodowości ale w mniejszym stopniu. Dużo wolnych miejsc do expienia. PK? Mieszkałem w Ab nie było w ogóle, w Carlin czasami się zdarzy, lecz bardzo rzadko. Ogólnie spoko. Polecam.

ke3r
06-04-2007, 12:34
to jak pomoze mi ktos i napisze co sie dzieje na azurze?

riczmondo
07-04-2007, 20:11
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja?
Polacy troche br i troche hiszpanow
-ile jest polakow,
80% baaaardzo duzo
-jakie sa orientacyjne ceny,
plate legs 400-550gp plate armor 400-500
crown helmet ok.2k dwarven shield 50-100gp
scale armor 50-100gp
bp hmm 1k bp gfb 2-2,5k
dragon shield 3-5k
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
jest to server non-pvp wiec lootbagi kradna ale mozna trafic na ludzi ktorzy sa bardzo dobzi ja np trafilem na kolesia ktory wzial moj lootbag i go oddal kolo sklepu:)
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
brak server non-pvp-czy
server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
osob jest dosc duzo
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
nie najwiecej malo rookstayerowchyba za PACCowi
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata
bardzo mi sie podoba z powodu non-pvpB)
bo sie tak nie ginie:]

lajner_89
07-04-2007, 20:52
świat celesta
bardzo fajny gra duzo polakow a takze br, i innych narodowosci jest dosyc niska cena itemkow
np: obecnie c armor da rade kupic za 10k a b robe za 11k, g armor za 32k ds za 60k, gs za 17k b sword za 10k takie ceny bardzo odpowiadajace a dla mniejszych lvl to nawet oplaca sie pobiegac troszke z eq z roka i kupic p legi za 300-400gp noble armor za 1,5-2,5k i dark helmet za jakies 1-150gp

Ureticon
09-04-2007, 22:47
A świat dla początkującego palladyna ?
Bez lagów i pk :P
?

Patrykss
10-04-2007, 07:58
Danera - wyjefajny swiat wejdz a niepozalujesz:

Narodowosci: 1/2- Brazole,
1/3- Polacy
2/3- Espanol
a procz tego jeszcze odrobine niemcow, anglikow, i z 2 ruskow ;d

Ceny: k.armor 5k-7k
k.legs 20k-25k
worrior helmet 4k-5k
crown armor 11k-15k
war hammer 600gp-1k
fire sword 4k
boh 40k
{na allegro 1 cc mozna kupic od 5zł}

Atmosfera: bardzo fajnie, mozna skilowac spokojnie, expowiska niesa zaludnione itd.

Swiat - PVP, PK malo chyba ze ja jestem to duzo :D. Najwiecej ich w Thais i Calrin wiekrzosc to BR ale oni niezabijajl tak bez powodu jak zabijajo to wojną np.guildiami.

Guidlie: Bardzo popularna jest frends.

Kolejki: BRAK

Tyle moge napisac na temat Danery, zrob hara i sam sprawdz.

Mam nadzieje ze niesciagnolem fali {noobow lub nopow jak to mowiąl BR.
Zapraszam na Danere i gwarantuje miłał zabawe.

Masterleko
10-04-2007, 21:43
Nova-Stary świat
Dużo polaków ,Sporo Brazylijczyków ,Anglików ,mniej Niemców i inne...
Duzo pk jak wszedzie w Venore,w innych miastach duzo bezpieczniej np.Carlin.
Itemki Bardzo tanie.
Np. Fs 4/5k
Bs 8/9k
Gs 17/18k
Demon Shield 20/21k
BOHY 30k max 35k!
Expowiska są zajęte wieczorami ,lecz w dniu jest dosc czysto ;P
Noobków jak wszedzie pełno...
Szczegulnie Polacy xD [Plx free items i am new]
Dosc wysokie lvl 'e.
Np*****quter:baby:
Nie wiem to chyba wszystko ;P.

Neo Andrew
13-04-2007, 12:16
1 powód mało pk
2 powód sporo Polaków
3 powód łatwo się wlogować
4 bo ja tam gram
nick: Android Goku :miecz:
Voc: knight :2handed:
świat: Jamera
Lvl:16 :P
Zameldowanie: Ab'Dendriel :flaga_pl:
najlepsze solo: Cyklop :cyclops:
najlepszy team: Orc Warlord :cup:

Raczej mało aktualne...

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja?
Oi! Br? :D A ponadto sporo Swe, USA, troszkę ludzi z kanady no i całkiem sporo Polaków.

-ile jest polakow?
Całkiem sporo. ostatnio coraz bardziej rywalizują z Brazolami, któryz, niestety, są tu większością i dyktują warunki...

-jakie sa orientacyjne ceny?
K-arm: 4 - 5 k
K-legi: 10+ k
p-arm: 300 - 500 gp
p-legi: ~500 gp
F-sword: ~4 k
G-sword: ~17k
B-sword: 7 - 9 k
War Hammer: 700 gp - 1.2 k
bolty u ludzi: 5 k / bp
UH u ludzi: 3 k / bp

-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
Na serwie rządzi gildia Predators (najwyższe levele na Jamerze), która nie pozwala nikomu na wybicie się powyżej lvl 150. Żeby to zrobić trzeba albo zdobyć ich względy, albo do nich dołączyć...
Coraz mocniejsi są jednak Polacy na Jamerze. Najwyższy lvl to Seld Jimo. Mamy też kilka leveli 100+ (w tym przynajmniej 1 MS - Mag Kwack i 1 ED - Sndtedunio Raz)

Co do ilości PK'rów... wszędzie jest ich sporo. W Carlin jest ich pełno, w Thais może troszkę mniej ale też dość sporo... Venore jest miastem Predatorsów, więc oprócz regularnych bitew tam toczonych jest w miarę spokojnie.

-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
Na serwerze jest dość dużo ludzi. Praktycznie nie ma szans na znalezienie czegoś wolnego w godzinach ~ 15.00 - 0.00. Najlepiej się expi, gdy razylijczycy śpią (4.00 - 12.00), gdyż wtedy serwer jest prawie pusty.

Na rooku jest dość sporo ludzi. Na Jamerze ostatnio panuje mania rookstayerów. Na rooku są już levele 40+ O.o Kiedyś popularną rzeczą było zabijanie ludzi poprzez trapowanie ich z minotaurami w Mino hell, ale ostatnio jakos nie spotkałem się z takimi przypadkami (może dlatego, że mało gram :P)

Jamera potrafi być fajna, ale dla ludzi z osobowością, którzy szybko wyrobią sobie znajomości. Jest tam troche fajnych osób, które z chęcią pomogą, ale jest też cała masa ludzi, którzy tylko czekają, zeby Cię zhackować / zabić. Ponadto wielu PK'rów ma swoich protectów, więc Zabicie takowych moze się wiązać z wieloma nieprzyjemnościami (sam już kilka razy tego doświadczyłem).

W razie jakichś niejasności jestem gotowy, by odpowiedzieć na wszystkie wasze pytania tak dobrze, jak tylko mogę.
Z góry przepraszam za wszelkie literówki (a jest ich dużo), ale niebardzo mam czas i pisze ten artykuł w pośpiechu.

Neo Andrew
13-04-2007, 12:19
PS: BOH'y kosztują 30 - 33 k
Vampire Shield podobnie.

AragornwithMordor
16-04-2007, 14:05
Isara
All prawie POLACY :D
Polecam
Tanio jak h..

Raditz Saiya-jin
16-04-2007, 14:10
1/3- Polacy
2/3- Espanol

To razem daje jakieś 150%. Pozdrawiam twojego nauczyciela od matematyki :)

riczmondo
27-04-2007, 18:54
To razem daje jakieś 150%. Pozdrawiam twojego nauczyciela od matematyki :)
Dobre:) bardzo bardzo dobre:)
ja tez go pozdrawiam

Astral55
27-04-2007, 19:04

1/3- Polacy
2/3- Espanol

pl + esp rowna sie 3/3 100%
brazole 1/2 50%
sumujac jest tam 150% lol

Yapa
30-04-2007, 15:14
OBSIDIA
-Polaków bardzo dużo jakieś 60 % swe 20% br 10 % espanola 10
-PK tak srednio najwiecej w carlin
- ceny to :
-Medusa shield 5-8 k
-bohy 30-40 k
- demonka 40 k
-MPA 400 k
- rzeczy z ani questa 900k
- Na servie atmosfera spox ludzie ok
-rook nie zaludniony

jednym słowem OBSIDIA ROX :cup: :cup: :cup:

simon007
02-05-2007, 11:43
kyra:
-glownie polacy, zdarzaja sie tez szwedzi i hiszpanie
-kiedys byla cala masa PK, teraz jakos sie uspokoilo ale ciagle mozna sie na nick natknac
-cany bardzo niskie B) podaje przyklady:
plate armor- 500gp
knight armor- 5k
crusadeir helmet- 5-6k
medusa shield- 6k
demon shield- ~25k
golden legs- ~150k
bp uh- 3k
bp sd- 5,5k
ogolnie milo, zwlaszcza dlatego ze z kazdym mozna sie dogadac po polsku :p

Pimp
02-05-2007, 20:09
Witam
Szukam fajnego serwera, malo pk, malo noobow, mila atmosfera. Serwer pvp, ludu nie za duzo.Chcialbym nabic cos kolo 40+lvl i zakupic pacc. Zalezy mi na serwie gdzie nie ma huntow czy wojen, nie dostaje sie w dupe za bycie Polakiem czy nabiciu ktoregostam lvla Co doswiadczeni mogliby mi polecic ?????

Emsik
04-05-2007, 13:17
Morgana
-Serwer pvp pol,br,swe wszystko umiarkowanie
ceny np.fs 4k,k arm 5k, plate legs 300-400 gp
Spox serwer dla tych którzy lubią niskie ceny.
-Jak w kogoś walisz w kazo to raczej nie ma osób które były by zainteresowane tym że ty próbujesz kogoś zabić. ;)

Pozdrowienia

Tomciu
04-05-2007, 13:57
chciałbym powiedzieć że duża ilość polskich graczy to wada i tanie rzeczy też ... Może na początku wydaje sie super ale potem hunty sie nie zwracają więc najlepiej wybierać serwery z cenami średnimi i małą ilością polaków [no chyba że grasz w tibie a nie umiesz angielskiego na pdst poziomie...]Jak chcesz grać z polaczkami to szykuj się na mękę ...

Freest
06-05-2007, 13:29
Szukam jakiegoś servera z tanimi cenami(ważne by były równe ceny armorów i legów,np.k arm i k legi 4-5k i 5-8k).PvP,ale nie za dużo PK.

Niskie ceny to Arcania-k legi ~4.5 k
Mało Pk to znów Arcania(chyba najwięcej polaków gra tam)
:D

Siusiukupalele
07-05-2007, 17:14
Tenbera

Duzo Brazyli
Duzo Pk
Duzo PA
Duze Laggi
Ciagle Kicki
Zajete Respy

Nie radze zaczynac :F?

kamillo-ja
07-05-2007, 17:23
Ogólna rzeźnia, jeśli bawi cię 20 dedów po drodze z temple do depo to powodzenia.

CHYBA NA INFERNIE NIGDY NIE GRALES.

JAK UMIESZ GRAC TO DO 25 lvla nie zaliczysz ani jednego deda. znam takich co do 40 lvla dedow nie maja.

Xefrus
08-05-2007, 20:28
Keltera

Odp1. Przeważająca ilość Brazolów, których tak średnia ilość Polaków nienawidzi, a mała gartska HIszpanów ignoruje.

Odp2. Z trzy razy mniej niż brazoli. Dużo low lvl Polaków a High Brazoli

Odp3. ceny są jak patrze na inne światy małe (inaczej runy). pOdam przykłady:
FS - 5k
Knight armor - 5k
Plate legs - 600 gp
Crown armor - 14k
Crown shield - 10k
BOH - 25k - 30k
Blue Robe - 30k - 40k
BP of Uh( tutaj trochę drożej) - 3k

Odp4. Hmm. Brazole nie nawidzą Polaków, Polacy nienawidzą Brazoli. Ciągłe PK'owanie przez Brazoli. Głównie polacy na tym cierpią. Brazol (nawet 10 lvl) znajdzie ci zawsze dobrego kumpla i juzmasz deada jak go zaczepisz.

Odp5. PK jest dość dużo(Brazole), najwięcej jest w Thais i Carlin. Główne miasto Brazoli to Ab.

Odp6. Serwer jest Normal. Polecam expienie między 5 rano a 15 po południu bo wtedy brazole mają noc i wczesny poranek. Później można skillować albo robić runy.

Odp.7 Odziwo największa narodowość na Rooku to Polacy. Brazoli tam mało, więc można spokojnie expić.

Odp8. Hmm. Dawno bym już zmienił serva lae miałę mjużna nim z 6 posatci i szkoda mi itemków po zatym mam tutaj PRO i kolegów, da się przyzwyczaić.

Rhaorri
09-05-2007, 01:38
A ja mam pytanie dotyczące askary... W jakim mieście jest najmniej pk?? Gdzie warto się osiedlić, żeby wieść możliwie najspokojniejszy żywot?

runksh
09-05-2007, 17:02
w kazdym miexice znajdziesz noobow - pk :p ale polecalbym ab'dendriel :)

Kup.Se.Musk
12-05-2007, 10:05
Guardia:

Bardzo polecam serwer.

Nie jest aż tak przeludniony jak inne serwery non-pvp.
Sporo Polaków.Na niskich lvl trochę noobów typu"Kto mi zaufa dostanie xx"
Sporo miłych graczy.
Expowiska nie są aż tak zajęte jak na innych serwer.
Średnie ceny itemów.

MestyrioPszowik
13-05-2007, 15:14
Gram tu od pond roku i nie jest tak źle ale...
> Ceny niskie (golden arm 30k, FS 5k, BOH 34-35k)
> Ogółem na servie jest średnio ludzi( rano ok.100-150) a wieczorem ok 500-600, btw rekord wynosi ponad 950 osob ale byl to dzien ponad rok temu, jak server mial zaledwie z 3 tygodnie :P
>Duuużo br, troche amerykanów, i zauwazylem ze coraz to więcej powoli przychodzi polaków do nas, ale to jeszcze zbyt malo :/
>Cavy zajmowane, ale wiadomo od rana do południa wszystko wolne dla nas polaków :)
>PA dosyc sporo, w tym związku jest pelno i długich wojen brazoli, jedna zwalcza druga gildie bo to sa PA itp... bllala :P
>W miare mało lagów
To chyba wszystko, zapraszam chętnych na Ocere :)

Manow
13-05-2007, 15:18
nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooob

Manow
13-05-2007, 15:18
noooooooooooooooooooooooo

Manow
13-05-2007, 15:20
sadsadsadasdnoooooooooooooooooooooooo

BobbyX
13-05-2007, 15:29

Coś nie tak z mózgiem?

kapustka1994
13-05-2007, 16:48
HONERA
honera jest dobrym światem no-pvp
kolejek-malo (gdzieś kolo 4-5 soł ale niewielkie) :)
jest średnia ilość polaków
malo osub przeszkadza przy skillwoaniu
ceny nie sol wysokie f axe ok 8 do 10k f sword 6k bright sword 10-12k skull staf 6k:o

Allorx
13-05-2007, 18:46
Szukam serwera pvp , na którym są puste expowiska i dosyć średnie lub wysokie ceny (dlatego, że myślę o przyszłości). Wolałbym, żeby było jak najwięcej szwedów, amerykanów, itp, ponieważ każdy spotkany Amerykanin okazywał się dobrym kumplem i towarzyszem wypraw. A Polacy i Brazylijczycy... zazwyczaj urządzają niezłe pk.
No i żebym mógł w godzinach 10-22 znaleźć jakiś wolny respawn w okolicach kazzo, lub na terenach dla pacc (zamierzam kupić).
Zależy mi również, żeby nie było kolejek i osób online nie więcej niż 600.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Allorx
16-05-2007, 15:32
Proszę o odpowiedź...

Sharoun
19-05-2007, 23:17
Opisać jej nie bd, bo już była, ale chce powiedzieć, że Celesta jest jednym z lepszym serwerów, moim zdaniem. Najwięcej noobków wg mnie jest w większych miastach, trochę jest blokerów, dlatego nie afkujmy ;D. Pozdro ;]

KrEmAs KAc
03-06-2007, 18:58
nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooob
Minęło tyle czasu a on nawet nie dostał bana ;(

GumisieQ
07-06-2007, 20:23
~!~ CANDIA ~!~

A ja wole podpunktami ;)
1. Co do narodowości większość Polacy , br ... Szwedów nie wielu ;)
2. Polacy są grupą przeważającą dla przykładu 1 Pits of Inferno Quest wykonali prawie sami Polacy.
3. Ceny... NC! Jeszcze nie dawno DSM okolo 80k teraz... trzeba szukac kupca który kupi za 65~k inne ceny : *Fs 4-4.5k *K Arm 4-5k *K Legs 13-15k.
4. Czasami można lepiej dogadać się z Brazylijczykami niż z naszymi rodakami... chodzi mi głównie o zajęcie respa bądź o kolejki choćby na Dragon Lair Venore ;)
5. Co do PK Candia jest serverem Non-Pvp.
6. Tak , server jest przeludniony.
7. Tak , Rookgard również jest przeludniony.
Jest to wg. mnie server na którym nie jedna osoba nauczyła by się "tibijskiej cierpliwości". Niektórym przydało by się jej troszkę.

~Just do it~

Kwadrat-.-
07-06-2007, 20:40
Ja też gram na Candii, tak jak ten frajer up :) Ceny niskie, noobów dużo, expowiska zapchane. Afkowanie na rotach kończy się śmiercią dzięki życzliwości przechodniów itp... Jednym słowem, stara dobra Candia. No raczej trzema słowami :p

GumisieQ
07-06-2007, 20:48
@up Gdyby nie tacy jak Ty tibia mogła by mi sprawiać jeszcze większą satysfakcję ,ale cóż życie bez was (noobów) na Candii było by nudne ;)

"...Pk zabawą" <--- ta szczególnie na Candii Non-Pvp :p

~Just do it~

Zibeq
09-06-2007, 23:58
Polacy,Szwedzi, Brazylijczycy
Malo ludzi na rooku
cany nie duze np F axe 10k vampirka 16k
Na mainie dostyc malo Pk
Niestety servem rzadzi Swe ale nie biega i nie krzyczy "Pay armor "

Kup.Se.Musk
14-06-2007, 16:39
Grałem na serwwerze guardia ,ale jakoś mi się nie spodobało.Brak tej adrenalinki ,a na świecie PvP to coś jest.

Myślałem nad paroma serwerami PvP...jakie byście poradzili.Co sądzicie o tych serwerach?

Obsidia
Valoria
Furora
Galana
Silvera

Możecie powiedzieć?Czy polecicie mi inne,ciekawsze serwery?

Phil128
16-06-2007, 18:30

1/3- Polacy
2/3- Espanol

Ceny: k.armor 5k-7k
k.legs 20k-25k
worrior helmet 4k-5k
crown armor 11k-15k
war hammer 600gp-1k
fire sword 4k
boh 40k
{na allegro 1 cc mozna kupic od 5zł}

Atmosfera: bardzo fajnie, mozna skilowac spokojnie, expowiska niesa zaludnione itd.

Swiat - PVP, PK malo chyba ze ja jestem to duzo :D. Najwiecej ich w Thais i Calrin wiekrzosc to BR ale oni niezabijajl tak bez powodu jak zabijajo to wojną np.guildiami.

Guidlie: Bardzo popularna jest frends.

Kolejki: BRAK

Tyle moge napisac na temat Danery, zrob hara i sam sprawdz.

Mam nadzieje ze niesciagnolem fali {noobow lub nopow jak to mowiąl BR.
Zapraszam na Danere i gwarantuje miłał zabawe.

LOOOOOOOOOOOL

No sa tacy jak ty walsnie typowe polaczki :)

hmm 35 % polacy, 40 % brazylijczycy + vnz + peru + puerto rico i inne kraje ameryki poludniowej, 10 % amerykanie + anglicy, 10 % hiszpanie, 5 % holendrow

k.armor 5k
k.legs 15k
warrior helmet 5k
crown armor 12k
fire sword 4k
boh 32 k
sov, sca 1 kk - 1,5 kk
mpa 600 k + -
g legs 220 k

Co do pk, hmm malo ich ale zdazaja sie jacys :)
War na serverze jest nieradze sie w niego kopac, ja w nim jestem to jest joke nie war..
Senior Tutorzy banuja za byle co, placza mowia ze botow nie uzwaja na tibi cam widac jak uzywaja i to w smieszny sposob :)
Amerykanie szkoda gadac.. mysla ze sa krolami :)
Uwazac na pseudo hakerow typu " przyjmuje do gildi wejsc na strone xxx.guildp... pl ... bla bla bla dolaczyc a otrzymasz bohy ..
Najlepsza atmosfera w ank duzo milych i pomocnych ludzi :)
Uwazac na swat team ( gildia przeciwko ktorej jest war) bo robia mass PA..

Leif
19-06-2007, 13:57
Wojna szalała na szczytach, możni tego świata upadali, ale prawda jest taka, że na początku, jak masz mniej niż 50 level, to takie wojny zupełnie Cie nie dotyczą (co najwyżej Twojej gildii). Ponadto z tego co zdążyłem zaobserwować to niestety właśnie Polacy na tym serwerze byli naczelnymi zarówno nooobami jak i PA. Teraz nawet nie wiem czy coś się dalej dzieje czy nie, Tam gdzie obecnie przebywam jest spokojnie (ANK) od dawna nie widziałem żadnego martwego playera w mieście, a na expowiskach w miarę grzeczne please leave, albo info na etykietkach. Na Danubii większość problemów z noob PK kończy się po 30 levelu. Zanim przeniosłem się do ANK mieszkałem w Venore i nie miałem PAC więc trzeba było sobie radzić (generalnie zasady te dotyczą wszystkich Światów) po pierwsze Ven ma jedną ogromna zaletę: ma dwa depoty! (drugi pod bankiem/jubilerem we wschodniej częsci miasta jest prawie zawsze pusty) stąd wracając z expowiska jedynym miejscem gdzie łatwo natknąć się na kogoś jest brama miejska. Jeśli jesteście w innym mieście to też nie idzcie do depo główną drogą, którą walą wszyscy bo tam pełno świrów się kręci, ponad to do depo się wchodzi albo wychodzi a nie kręci wokół bo kręceniem się przy wejściu można tylko czapę zarobić najczęściej całkiem przypadkowo, jeśli widzicie kogos na white skulu to odpuśćie sobie i nie mieszajcie się (no chyba, że już jesteście wmieszani) przy depo jest ciasno, można firebalem trafić kogoś postronnego i samemu zarobić white skula (a wiadomo jak to sie kończy). Dla low leveli wejście do depo to największe zagrożenie a z drugiej strony poniżej 20 i tak nie opłaca się PAC kupować więc trzeba miec głowę na karku żeby nie wleźć w jakieś g... Wracając do Danubii: gospodarka mizerna: plate set 800, FS3-4K, Blue Robe poniżej 30k właśnie kupiłem za 4 BP UHów, a cena wywoławcza była 11k, ale to dobre dla początkujących, klimat dla mnie ok, jestem tu od 2003r. i nie zamierzam zmieniać dodatkowym atutem serwera jest to, że liczba graczy rzadko przekracza 600 osób nawet w godzinach szczytu. Mam też postać na infernie, ale przstałem nioą grac jak wszedłem na maina, do depo doszedłem bez problemu (bo nie w Thais czy Carlin tylko w Ven i to do tego drugiego). Pozdrawiam,

Fire Necromacer
20-06-2007, 12:42
Dolera, świat e pvp, więc na faccu szans nie masz. Wybić możesz się tylko wtedy, kiedy masz pacca+gildie, inaczej regularnie dla kasy będą ciebie jechali nawet 60~levele (zakładając, że jestes 8-30) Więc bez gildi i protectora jest kiiichaaa.
Ceny są naprawde niskie, p set+jakiś helm kosztuje 1K, bronie tanie, eq na wiekszy level (mpa, dsmy itp itd) TYLKO, kiedy wyślesz wiadomość do większego levelq. Kupienie rzeczy do addonów jest nie możliwe, na trade NIKT nie sprzedaje, bo mało osób ma pośredni level, masa low leveli i high leveli. Często na własną rękę sobie chodzisz, albo gildia. Server jest HAMerykański, więc: "oi! br?br?br?".
Expowiska:
ja sam sobie chodze po darashi, a tam rządzi grupka osób, więc trzeba im małe sumy podrzucać, a jak nie, to sami sobie wezmą.. razem z backpackiem..
Server jest megahipersuperduper, tylko trzeba niezauważalnie zrobić 30 level i wejść do jakiejś gildi, co ma układy z Pandemonium albo Del Chaos, ich NIKT nie zaczepia :)
Serdecznie zapraszam, ale jedynie posiadaczy PACC, bo tylko premium ma nikłe szanse na wybicie się. Na FACCu ganiają grupki low leveli co robią mass pking na popularnych expowiskach.
Yoł.

Flasherq
28-06-2007, 15:38
Aldora

1. Najczęściej występuje BR :p
2. Polaków... hmm... pomyślmy... polacy są chyba drugim narodem pod względem ilości na tym servie.
3.
- Vampire Shield 14k-18k
- royal helmet 30k-40k
- blue robe 10k-16k
- crown legs 20k-60k
- boots of haste 30k-55k
4. Atmosfera jest bardzo nieprzyjemna, ciągle padają wyzwiska i inne niemiłe rzeczy. PA jest mnóstwo! Zabijają prawie każdego z levelem 8 - 15 co siódmy h-lvl ma RSa.
5. Na rooku natomiast ludzi jest malutko, łatwo znaleźć wolne expowiska, malutko rookstayerów, ogólnie fajny rook na tym servie jest.
6. Po 6 dedzie od PK zmieniłem świat :faceoff:

Evanosix
28-06-2007, 22:45
Hail All

Zastanawiałem sie nad zmianą Servera w ostatnim czasie mam dość no-pvp,Zatem prosił bym o pomoc jaki z serverów wybrać :

Upatrzyłem tu kilka ale jak możecie powiedzcie cos o nich wiecej :)
Premia-prosił bym o napisanie jak najwiecej o tym świecie,jak tam sie gra i wogule..
Berylia
Azura
Elysia
Isara
Morgana
Pandoria
Saphira
Valoria
Xerena

Są to światy z Online poniżej 450

Zatem interesuje mnie bardzo jak z expowiskami Facc narazie,Czy są Pk(bezmyślne)ceny,klimat,i jakich graczy wiecej facc czy pacc....
Respy jak na ten online jakie są...

Z góry wielkie dzieki

Batts
29-06-2007, 02:45
Thoria

1.tradycyjnie brazole i szwedzi dużo polaków
2.jak wyżej
3.Mniej więcej runki na poziomie cen w sklepach (bp uh 3K)
4.Jeżeli chodzi o atmosferę to całkiem całkiem
5.PK ehh na tym serwerze nieustannie trwa wojna(najśmieszniejsze jest że leją się te same gildie tylko co jakiś czas zmieniają nazwę). Miasto przodujące Carlin/Kazzo.
6.Serwer empty wolne expowiska.
7.Rook niejest przeludniony da sie wyjść w miare szybko.
8. Thoria jest do dupy:]

evald
02-07-2007, 15:43
Czy mogę się zapytać?
Otóż szukam fajnego serwera ;-) jakiegoś nie starego, aby byli dobrzy gracze, jakieś ciekawe wydarzenia (wojny etc), czyli ogólnie aby była fajna atmosfera :P nie był za-noobiony i aby coś się w nim działo... Amera jest takim serwerem, gdzie nic ciekawego się raczej nie dzieje, noobki na każdym kroku...
Dzięki za porady ;-)

abbs149
02-07-2007, 16:06
Ja chciałbym się dowiedzieć na jakim świecie PvP jest najmniej PK i jaknajmniej Polaków. Z góry THX B)

Czy Berylia spełnia te warunki, bo kumpel jest tam i mówi, że jest nawet dosyć ciekawie.

Swirek_Bearek
05-07-2007, 21:14
Aldora : Jest tutaj 50% Polakow 40% Brazyli 5% Rosjanow 5% To inne np. Szwedzi , Espanole xD
Na Aldorze nie mog epowiedziec ze jest malo PKerow bo to byloby klamstwo jest tu dosc sporo PKerow ale jesli ktos cie zabije i napisze do jakiegos high lvl lub na kanale help to na 100% ktos ci pomoze!!No a teraz ceny taniocha!! np. knight armor 4-5k knight legs 5-7k fs 3-5k bs-6-9k fire axe-8-10k crown armor-12k crown legs-14k BOHY nawet 25k ale rzadko najczesciej 35k war hammer 800gp plate armor 400-500gp p legi tak samo jak arm crown helmet 2k i te de i te pe....
Teraz Atmosfera jest sympatyczna mozna sobie z kazdy pogadac z Polakiem czy Anglikiem czy Rosjanem jesli umiesz angielski na rooku jest duzo ludzii.Na mainie jest srednio osob mozna znalesc zawsze expowisko wolne z cycami czy drgami.O ile wiem jest wojna gildi chosen Ones liderem gildi jest polak Nemtor to kozak moj iDol!! ale neiwiem z jakom gildiom walczom;/ o to wszystko pozdro cya all!!

Ceril
06-07-2007, 18:22
Witam,

Zastanawiam sie nad zmiana servera na niemiecki, pvp. Wczesniej chcialbym sie nieco dowiedziec o kilku z nich, zanim ewentualnie rozpoczne tam gre. O pomoc prosilbym kogos kto zna sie na rzeczy :) Pytania dotycza tych serverow:

Furora
Kyra
Morgana
Iridia
Thoria
Selena

Mianowicie, jak wyglada sytuacja z pa i pk? Sa hunty za free i random pk? Aktualnie jakas wojna? Sa potrzebne znajomosci wsrod h lvl by sobie pograc? Jest mozliwosc wybicia sie na servie? (nie chcialbym placic lub zostac wyrzucony po wbiciu 50 lvl).

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

squach
11-07-2007, 03:40
Allorx = XENERA = wysokie ceny
abbs149 = XENERA = malo polakow, chodz i tak sie znajda, polowa na rooku

Martka
13-07-2007, 23:12
Valoria
Padam tam bardzo często, nie mozna nawet spokojnie poskillowac bo zawsze ktos cie zaczepi, na desercie non stop kogos zabijaja, ceny sa ok, zlodzieje, pk, i czesto przepelnione expowiska. Ogolnie swiat jest beznadziejny (chyba ze masz kumpli ;) ), ale gram tam bo nie chce mi sie rozwijac nowej postaci.

Duerroz
14-07-2007, 12:54
Iridia- była pare razy 2 dokładnie ale to są stare dzieje

-Szwedzi , Polacy (zacięci wrogowie), Brazole I germany (mało)
-polaków jest b.dużo nie zdziwiłbym sie jakby większość ale ni jak sie zorganizować nie potrafią
-w miarę tanio (k-legi 8k, k-arm 4, b-robe 11-13k)
-atmosfera jest w miarę dobra, czemu w miarę? bo często są wymuszane haracze przez rządzącą gildie szwedów (wczoraj mnie dopadli)
-pkerów średnio najwięcej Kazz i Carlin najmniej ab nie wiem jak z miejscami dla pacc
-nie serwer nie jest przeludniony
-rook jest spoko nie dużo ludzi można z łatwością wbić 8lv
-IRIDIA MAJ LOF

Xanthil
22-07-2007, 21:21
Szukam servera z małą iloscią ludzi i Rookstayerów.Nieważny typ servera, gdyż będę Rookstayerem.:baby:

Refugia

-Baaardzo dużo Polaków i mało BR.

-K Armor 4K, P legs 300-400gp, Dragon Shield 2-2,5K

-Atmosfera miła

-Świat no-pvp

-Bardzo przeludniony. W jednym miejscu można spotkać nawet 10 osób!!! Np. Ghostland

-Ludzi pełno. Sporo Rookstayerów.Conajmnie 4 expią na Facc Area.

-Nie warto grać.Sporo noobów. Ciężko się skilluje bo nooby zabijają potwory

Subaka
22-07-2007, 23:35
Swiat wiecznych wojen!!
Masakracja PK!! (server bardzo pvp :evul: )
Ale za to dosc male ceny np.
K arm- 5k, B robe- 13k, Bohy-35k do 40k
Odrazu muwie ze serv dla doswiadczonych graczy i cierpliwych B)
Ci co sie wkuzaja po dedniecu niech nawet nierobia se postaci. Mnie na rooku blokneli 2 razy i dedli 8o .Ale jest podejrzane ze jest powiekszony loot x 1,5 :cup:

Ishyrio
25-07-2007, 21:52
Poszukuję świata z dosyć wysokimi cenami, mało pk, dużo polaków. Świat pvp zwykły.

O sry, tak to jest jak się czyta tylko ostatnie strony ;p Miały być opisy światów, a nie pytania, ale może ktoś odpowie.

olox
25-07-2007, 23:12
:p jestem nowy ale gralem na otesach np.eloth jak mi k arm wypadl to przestalem jednak oprucz wolfa i scinajoncego się cs i cz nie mam nic to se zagram w tibie

Torpeda
25-07-2007, 23:46
Dosc duzo polakow
ceny nie a za wysokie
uwaga na carlin jesi tam dobrych lvl od 8-120mimimalnie

ceny:

k-armor 20k-30

b-rope od 10k-20

skul staf 10-15

wand of infrmo 3-5k

p-set 1k

k-set 50k

b-set 300gp-400gp stroj dla poczontkojacych

wrescie napisalem dokladnie pisalem 5 minut :cup: :cup: :cup: :cup :X(ale chyba krotko naisalem;(

:evul: dawaj za to 100 gp

mastertomasz
25-07-2007, 23:48
Eh to musisz chwycić za słownik bo zazwyczaj nikt nie pomaga takim "Polakom" ;s

Bez kitu ludzie, gdzie Wy się wychowaliście?

W każdym thread znajdzie się analfabeta...

BTW IRIDIA/ARCANIA ROCKS~~!!!

olox
26-07-2007, 12:58
niech ktos opisze askare gram na niej mysle ze to dobry serwer malo pk trohe gildii 8 polskich polecam smerfy:D i awangarde 30+ przyjmujom

coż niepolecam nebuli strasznie drętwo:confused: obsidi morgany

polecam secure eternie aldore hiberne azure:D

opisze askare wiec tak jak mówilem sporo gildi polskich polaków 60 70% troche br 20% reszta brazole
niektóre ceny bardzo drogie inne tanie raczej tanio bardzo tanie domy polecam miasto thais

Bazyl52
26-07-2007, 13:06
Harmonia:
- Pełno polaków, troche anglików i 1 japończyk:P
- tanio ale ceny rosną uhy już kolo 3,2k a dragon shield 4k
- atmosfera fajna łatwo znaleść kumpli ale niestety dużo noobów
- serwer no-pvp
- ludzi pełno, expowiska przeludnione, radzę grać rano
- NA rooku podobnie tez nie ma gdzie expić
Mimo że dużo wiary lubie ten serwer

olox
26-07-2007, 13:19
blagam niech ktos opisze berylie i askare;(

Jecht
30-07-2007, 21:00
Szukam jakiegoś świata NON-PVP, takiego, żeby nie wszystkie expowiska były zajęte i żeby ceny były przystepne (ale nie za niskie), takie, żeby można było na początku kupić w miare dobre eq, ale żeby na wyższym lvlu można było trochę zarobić na itemach typu DSM albo G Armor (a nie to co na Morganie - DSM - 30K, G arm - 20K).

Swordziasz
30-07-2007, 22:53
Secura:

1.Duzo polakow
2.Tanie itemy
3.Rano nikogo prawie nie ma
4.Świat NO-PVP

Wady
1.GM nigdy nieodpisze gdy dasz raporta np. (gdy ktoś ci coś ukradnie)
2.GM odpisze ci gdy dasz raporta jak ci ktos wybije potworki na skilowaniu

PODOBA MI SIE TEN SERWER

i tyle....

Qusco
31-07-2007, 00:44
Ja szczerze polecam Candię. Serwer dość nowy,jakoś teraz na przełomie lipca i sierpnia skończy roczek :). Grałem tam do marca,i wówczas miałem przyjemność gry z naprawdę doborowym towarzystwem.Na pewno znajdą się i tacy,co powiedzą: Ale pieprzysz głupio, gracz xxx zabrał mi loota!.
To prawda,ale to chyba atrybut światów non-pvp.Ceny podobnie jak wszędzie ostro pogalopowały w dół,ale myśle że nie jest jeszcze tak tragicznie.
Teraz przeniosłem się na Obsidię,bo brakowało mi pvp,ale tęsknie za ziomkami z Candii :)

Matiess
31-07-2007, 14:41
chciałbym jakiś pvp na którym jest mało ludu i średnio z ilością polaków

Marvolis
03-08-2007, 01:44
wiec szukam swiata ktory by spelniaj takie wymogi:
1.malo ludzi
2.gp duzo warte w rl kasie
3.niemiecki
4.wiecej polakow od br i swe
i mam pytanie czy morgana spelnia te wymagania? :)

Marvolis
03-08-2007, 02:05

co mama bije cie klawiatura po glowie?/ty mame?

post byl dosc dawno ale nie moglem sie powstrzymac :D

kuuuuuurde sry za double post :/

Kiepa
03-08-2007, 06:08
Ktoś tam up poweidzial candia tak wybierz candie

Marvolis
03-08-2007, 13:44
Ktoś tam up poweidzial candia tak wybierz candie

nie wiem czy to bylo do mnie ale:
1.zapomnialem dodac ze chcialbym zeby to bylo pvp - candia nie pasuje
2.chcialem zeby bylo malo ludzi 0 aktualnie online sa 952 osoby i nawet nie mysle o tym jak dluga moze byc kolejka

co do morgany to mam tylko pytanie czy tam gp jest duzo warte w rl kasie bo reszta mi pasuje

Aquzlies
03-08-2007, 22:09
- Polacy, Hiszpanie, Brazylijczycy oraz Amerykanie.
- 2/4 Servera to polacy
- Ceny są niskie. Bohy 35k - 40k, GS 15k, Avenger 350k - 400k, DSM 40k-45k
itp..
- Atmosfera bardzo fajna :) Śmieszna, fajnie się gada z polakami, niema takich "Chui na servie".
- Najwięcej pk'erów jest w carlin, najmniej svargrond :)
- Na rooku nie jest dużo osób, średnio ;>
- Server według mnie jest bardzo ciekawy, bardzo zachęcam do grania na nim.:)

Marvolis
03-08-2007, 22:26
@up
na jakim serverze?
chodzilo ci moze o morgane o ktora pytalem bo czekam caly dzien na odpowiedz i cos nie idzie

Shlack
09-08-2007, 02:01
Witam!

Obecnie gram na non-PvP, ale chce się przenieść na PvP ponieważ mam już dość braku możliwości zabijania. Wymagania (w tej kolejności):

1) Dużo Polaków

2) Wysokie ceny (im wyższe tym lepsze)

3) Stosunkowo młody świat (tak aby łatwo było coś w nim osiągnąć i nie było za duzo wysokich lvl PK)

Mentorium_1994
09-08-2007, 17:04
-bardzo dużo Polaków mniej Brazylijczyków
-itemy nawet tanie:
p set-1-1,5k
dragon hammer-2k
dwarven shield-200gp
steel helmet-300gp

-ja rezyduje w ab a tam trochę sie dzieje oczywiście są chary z czachą ale nie sa zbyt nerwowi najlepiej nie wchodzić nikomu w drogę chyba że zna sie trochę ludzi.Najbardziej radziłbym uważać tym którzy idą do Carlin aby jak najszybciej zwiewali do depo chyba że im sie poszczęści i nie dednom przy wyjściu na maina.
-wieczorem maximum list jest około 250 ale można czekać:D
-na rooku jak na rooku troche ludzi ale nie aż przeludnione;)
-ja jednak lubię swój świat i nie zamierzam go opuścić B)

Mentorium_1994
09-08-2007, 17:07
-bardzo dużo Polaków mniej Brazylijczyków
-itemy nawet tanie:
p set-1-1,5k
dragon hammer-2k
dwarven shield-200gp
steel helmet-300gp

-ja rezyduje w ab a tam trochę sie dzieje oczywiście są chary z czachą ale nie sa zbyt nerwowi najlepiej nie wchodzić nikomu w drogę chyba że zna sie trochę ludzi.Najbardziej radziłbym uważać tym którzy idą do Carlin aby jak najszybciej zwiewali do depo chyba że im sie poszczęści i nie dednom przy wyjściu na maina.
-wieczorem maximum list jest około 250 ale można czekać:D
-na rooku jak na rooku troche ludzi ale nie aż przeludnione;)
-ja jednak lubię swój świat i nie zamierzam go opuścić.

Esh'ar
09-08-2007, 17:20
Według mnie.. Inferna :)Jest to świat E-pvp. Najwięcej na tym serverze jest Niemców i Szwedów. Polaków jest też sporo. Powiedzmy, że 1/6 servera :) Ceny, chodź trudno w to uwierzyć, są małe :) Atmosfera jest o wiele lepsza niż na drugim serverze e-pvp Dolera, gdzie tam tylko umieją się bić.. z ilością PK to wiadomo, że jest ich sporo, ale jak się wie gdzie expić, można spokojnie tam pograć :) Server nie jest wcale przeludniony.. Wręcz przeciwinie.. w godzinach popołudniowych siedzi tam około 300-400 osób (gdzie limit wynosi 950). na Rooku jest przeciętnie. Dużo rookslayerów, którzy robią 15 lvle i dopiero później wychodzą na maina (wg. mnie totalna głupota...). Server jest dosyć trudny do 20 lvlu, ponieważ sporo ludzi probuje Cię zabić, lecz i na mniejszym levelu, można się troche pobawić z ludźmi np. w Anty PK (tak jak ja ^^). Najczęściej bawię się w to gdy mi się odechciewa expić albo skillować. Na serverze jest sporo przyjaznych ludzi. Sam na 20 lvlu mam już kumpli po 40+, więc widać, że tu ludzie nie są tak durni jak na innych servach mówią: "Wbij 30 lvl to będę z tobą rozmawiać". Gorąco polecam!!

Meszaal
16-08-2007, 23:41
a ja mam pytanie :) jaki swiat wybrac : ( Nerana ? czy Canadia ? ) gdzie sa tansze itemy ? ile stoji dsm na Canadi ? a ile na Nerani ? prosze o odp najlepiej na PW ale Tutaj tez by nie zaszkodzilo :P

Liper
16-08-2007, 23:43
Berylia.Polacy wygrali wojne.Nie ma 200 lvl bo od poczatku serva był war :D.Jest miło.

Smirtlex
17-08-2007, 17:09
Jaki świat wybrać?? Prosił bym o szybką odpowiedź ponieważ zamierzam ponownie zacząć grać

Smirtlex
17-08-2007, 17:59
Ktoś tam prosił o berylie więc:
-Nie ma kolejek nigdy praktycznie
-Jebani Spartanie trzeba ich tępić!(espaniol)
-Polacy niestety wielu odszedło pow walce ze spartanami... Kilka błędów i przegraliśmy woje... Osobiście wracam od gry tam UJEBIE KILKU SPRATAN..
MWAHAHAHA.. I FELL BLOOD SPART'S BLOOD!!

Zdzichuu
20-08-2007, 10:20
A więc chce sobie zrobić rookstayera ale niewiem na jakim świecie jest malo ludzi przebywających na rookardzie powyżej 8 lvla. Prosze o pomoc i z góry THX.

Flamon
20-08-2007, 10:44
- Polacy, Brazylijczycy, trochę Szwedów.
- Sporo. Właściwie jak gram na tym servie (1 rok?) to 3/4 osób które widziałem to polacy :].
- W miare małe (dsm 70k, RH 45 - 50k (zależy od szczęścia), BOH 40 -45k).
- Czasami. Najwięcej takich chamów jest w Kazz. zbiera się grupka 8lvl+ i biją 20 - 30 lvli z powodzeniem -.-.
- Hmmmm..... j.w. Najwięcej w Kazz i Carlin (Grupki 10lvl +)
- Nie. Ludzie są czasem uprzejmi. Kiedy siedzisz na Dragach juz 2h~ pójdą. Rzadko kiedy zabiorą ci Lootbaga.
- Jest Mało zaludniony. Można nawet powiedzieć że jest dużo wolnych expowisk. Średnio - Mało rookowców.
- Według mnie bardzo przyjemny świat. Tylko nie chce żeby teraz logował się na nim każdy newbie ;(.

LadyMonica
20-08-2007, 19:08
Mogl By Mi Ktos Napisac Ceny Wszystkich Przedmiotow na Refugi?

Devilmass
20-08-2007, 20:28
Trudno powiedziec. Najlepsze swiaty sa bez PvP no chyba ze lubisz jak ktos cie leje :)

Crusarder
25-08-2007, 20:16
Proszę was doradźcie mi jakiś serwer gdzie w tzw. "godzinach szczytu jest max 500 osób ale żeby ten serwer należał do polaków uprzednio grałem na spahirze lecz tam Szwedzi robili z nas miazgę.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Barniakos
25-08-2007, 20:19
Refugia... dużo Polaków, jak dla mnie spoko atmosferka ( aż za spoko jak na tylu Polaków ;) )

Zresztą zrób postać i wyjdź na maina to się przekonasz. Ceny co prawda lipne bo wszystko za tanio ;( G armor chodzi po 25-30k ;(

Crusarder
25-08-2007, 20:21
Na refugi w godzinach szczytu jest 950 osób a nie oko0ło 500, ale thx za odpowiedź.

Barniakos
25-08-2007, 20:23
Z tym, że za każdym razem wbijasz się za 1 razem bezproblemowo.

Crusarder
25-08-2007, 20:24
Wiem bo mam pacc, ale raczej chodzi mi oto, że expowiska są przepełnione i zorbie tam w 5 godzin tyle expa co na innym świecie w 3 godziny i to jest ból.

Barniakos
25-08-2007, 20:33
No nie wiem, ja na pohu latam knightem gdzie jest zazwyczaj od groma ludzi i robie 30k expa w godzine, mysle ze jak na tyle ludzi to dobry wynik.

Crusarder
25-08-2007, 20:40
No może dla ciebie a poza tym ja wole pvp

Crusarder
26-08-2007, 01:14
To jaki server mi proponujecie??

Exliske
29-08-2007, 19:14
Witam :p
Mam problem odnosnie servera... nie tyle jaki wybrac ale...
obecnie gram na infernie i dosyc ladnie mi szlo [60lvl~ w miesiac i troche...wiem za duzo gram :P] ale jak ktos gra na infernie to pewno wie ze ostatnio sie tam troche popier* ... I ze trwa wojna a mi to nie jest na reke tym bardziej ze moje skille pvp sa... no potrzebuja dopracowania :P.

I poszukuje teraz nowego servera, zaczolem grac na morganie i zaskoczylo mnie [nie?]pozytywnie to ze duzo tam polakow... ale slyszalem tez ze jak sie juz wbije 100 lvl to sa jakies silniejsze gildie ktore pomoga mi wrocic do nizszych lvli... nie wiem czy to prawda ale jezeli tak to szkoda mi czasu...bo nie zamierzam do konca zycia zostawac na 99 lvlu bo jakims nabkom sie to nie podoba :o.

Kolega polecil mi tez grimere mowil ze to w miare pozadny server...
No i moje pytanie [do tych co graja na morgania i maja jakas wiedze...a nie 8lvl i 10gp] czy to prawda ze na morganie taki rozp*erdol?
Jezeli ktos gra na grimerze czy moglby powiedziec jak tam jest?? [I moze dac p seta na poczatek choc wystarczy mi sama informacja o sytuacji tam]... a jak ktos gra na innych serverach to polecic cos(?) ale tylko normal pvp...zadne non albo enforced [choc tu duzo do wyboru nie ma skoro inferna odpada :P]

...no i oczywiscie zeby malo ludzi bylo na serverze to by bylo bosko :p

Guthorek
19-09-2007, 15:46
Witam... Mam malutki problemik .
Dotyczy on grania na servach , poprzednio grałem na świecie Askara (30 ek , 32 ms ) , lecz jakoś mi tam nie wyszło. Jestem otwarty na propozycje , ale mam 2 warunki pracy (?) ze mną :
1)Gram tylko na servach pvp (ewentualnie e-pvp).
2)Proszę by nie pisał do mnie 14 lvl na guardi (PrO EvUl GrAcZ) , wymagam troszkę doświadczenia od moich współpracowników.

Pozdrawiam, Guthorek .

P.S.
Nie walcie tekstów np.: "Hahahahahha OMFG , SZUKA PRZYJACIUL NA FORUM "

P.S. 2
Jakieś pytania ? Będę sie starał odpowiadać na wszystkie.

rataj
25-09-2007, 10:46
@up
Fortera :) jak coś pisz na PW albo gg

Anerian
26-09-2007, 09:45
hejka, ja mam pytanko czy jest jakiś świat na którym możn wbić 100 lvl bez przeszkód w postaci PA itp. Tylko żeby to nie był nowy świat.

Uther92
28-09-2007, 17:45
Ja trochę zboczę z tematu...
Mam pytani do ludzi grających na premii...Jak tam jest z PA i PK, bo większość głosów które słyszałem były wypowiedziami graczy, którzy grali tak od niedawna.

Kuryca
30-09-2007, 00:13
szukam w swiata PVP z mala zawartoscia noobow i PK, PA (co chyba jest niemozliwe) a chociaz bez grup 10-20 lvl pkujacych. Najlepiej by bylo, gdyby ceny byly w miare wysoki a swiat w miare mlody. Wlasciwie do wyboru mi zostaja : kyra, xerena, selena, ew. morgana lub nebula. Najbardziej podobaja mi sie trzy pierwsze. Co byscie wybrali?

dark_solti
01-10-2007, 01:48
UP
Ja bym wybrał Kyre Lub Nebule mało lagów
co do pk znajdziesz ich w każdej co 5 Kinderniespodziance :))

Zyphiel
01-10-2007, 19:28
Hej, szukam informacji o Arcanii i Azurze. Interesuje mnie przede wszystkim ogólna sytuacja na serwerze, czyli np. czy ciężko znaleźć wolnego respa, ewentualne wojny, czy jest dużo PA i takie tam. Pomoże mi ktoś? :)

Adjan
10-10-2007, 19:02
Kilka razy była już opisana, ale powiem co o niej myślę (chyba im więcej opisów tym łatwiej porównać świat ;P)

Większość rozmów zaczyna się od "br?, "pl?"
Polacy jednak lubią pisać na początku zdania "ej"...
Panuje tu noobstwo i analfabectwo. Wszyscy próbują ci ukraś lootbaga zabić potwory na których trenujesz i cię ztrapować. Gdy coś im się nie podoba piszą "hunted111" Jest tu dużo botterów których chętnie pomogę wam ubijać.

Ceny orientacyjne:
DSM: 25k - 32k
BOH'y: 34k - 40k
K legs: 6k - 7k
Dragon Shield - 4k - 5k
Bp UH: 3k - 3,3k

Jak będziecie chcieli coś jeszcze wiedzieć to spróbuje pomóc :)

Wieczorem sporo ludzi expowiska przepełnione. w godzinach porannych (8 - 12+) można świetnie poexpić :)

Nie radze tu grać, ale jeśli ktoś chce niech napisze do "Adjan" (Można zrobic wypad na botterów ;PP)

Mikolajeeko
13-10-2007, 21:58
Poszukuje świata pvp albo non-pvp
na którym nie ma kolejek i są umiarkowane ceny
Jakby ktoś mugł to się nie obraże jeżeli podrzucicie jakiegoś noob seta : P

Pozdrawiam Mikolajeeko

pacins
14-10-2007, 18:32
:cup:Pierwszy post na forum :cup:

Jaki świat byście wybrali ? 8o Oczywiście PVP B)

PS: Zastanawiam się nad Aldorą i Novą :cup:

Mikolajeeko
14-10-2007, 21:14
Odpowie ktoś na moje pytanko ?
Czy wogle ktoś tu zagląda? : D

Nie moge się doczekać odpowiedzi

p.s myślałem nad berylią co wy na to ? ; p

@Edit: już nie odpowiadajcie , wybrałem unitere gdyż teraz niedziela godz 20:44 (czyt. Godzina szczytu) Jest 850 online wiec mało , a w dodatku jest to non-pvp więc to co lubie ; )

pacins
14-10-2007, 23:53
Odpowie ktoś ? ;(:faceoff:

klaudia1234fk
18-10-2007, 17:53
Najlepiej wybierz taki jaki ci najbardziej odpowiada:p.
najlepiej taki,
w ktroym nie zabijasz sie z innymi nawzajem;)!

Paladin'Popek
18-10-2007, 18:26
Nerana

-mozna powiedziec polski serv baardzo duzo polakooff na trade po polsku pisza
-ceny jak na nowy swiat bardzoo niskie nawet za niskie np.
Crown Armor-15k
B Robe-18k
BOHy-50k
-pk nie ma bo to no-pvp

ogolnie fajny serv tylko te ciagle kolejki jesli szukasz polskich gildi bez pytania sie lidera czy jest polakiem ten serv jest dla ciebie ;p niestety duzo thiefow i praktycznie kazdy co kradnie polak -.- Nowy swiat a wykonane poi :cup: :D:D to wszystko :P

Toren
21-10-2007, 14:35
Amera
1.polacy , br , hiszpaniole ,niemcy ,szwedzi
2.dość dużo
3. dość tanie:
często c legsy za 16k
k armor za 4-5k
4.dość fajna łatwo znależć kumpla(albo ja mam dar xD)
5.dość dużo ;/ najwięcej w Venore albo Thais
6.Da się expić i nie jest tak dużo ludzi ;)
7. normalnie xD
8.bardzo fajny świat mam tam dużo kumpli mało z tibia.pl jest na tym świecei :C a szkoda bo świat supcio

Więc zapraszam

a no PvP

xPoniaTx
21-10-2007, 21:09
Candia nie jest taka zła.... plusem moze być to ze jest dużo polaków i sam fakt ze serv non-pvp wiec mozna w spokoju afkowac... Minusy to ogromne kolejki po 14:00 (szczegolnie w weekendy) zawalone wiekszosc expowisk na FACC (na PACC nie wiem bo narazie nie mam jak sprawdzic) dosyc duzo noobow ladujacych sie w expowiska... ale server w miare spokojny duzo spoko ludzi... ceny ogromne ale swiat stosunkowo nowy wiec to sie zmieni w czasie

p-set 800gp - 1K
blue robe - ok. 14k jak dobrze wypatrzylem
BOHy - od 35 do 45K
demon shield - 40 do 50K (tu nie mam pewnosci)

polecam ten serv ludziom cierpliwym poniewaz duze kolejki i masa noobow na expowiskach moze wyporowadzic z rownowagi ;P mysle ze choc troche pomoglem xD pozdro

PS. inny dobry server to Xerena mimo ze dominuja szwedzi (klan Tengu) to jednak jak sie cicho gra to mozna spokojnie lvlowac i jest male ryzyko wpadki na jakiegos PK

Uszinpio
23-10-2007, 19:53
Jeśli ktoś gra na emperze niech pisze!!!!!!!!!nick

Rumianek
27-10-2007, 15:51
MENERA
-Polacy, Brazylijczycy, Anglicy, Hiszpanie (jak wszędzie)
-Polaków jest... można powiedzieć, że bardzo dużo. Jest ich chyba więcej niż Anglików czy Brazylijczyków! Dziś w depo Thais, to prawie wszyscy byli Polakami. Gdy poszłam z kolegą na orc shamany, to też wszyscy byli tam polakami (5 osób ;))
-Ceny? Często obniżone. Np. kiedyś pewien koleś oferował mi crown shield za 70 gp, inny scale armor za 10 gp, a jeszcze inny sprzedał mi moonlight rod za 500 gp (to o połowę mniej niż w sklepie)
-To jest NoN-PvP
-^^
-O 8 rano osób jest mało, wieczorem osób jest dużo, ale najwięcej osób jest gdzieś koło 13-16
-Rook? Bardzo dużo ludzi, chyba że się wejdzie o - dajmy na to - 8-9 rano, bo zwykle na początku newbie nie mają takiego zapału do Tibii, że wstają o 6 nad ranem i expią swoim charem ^^
-Według mnie ten świat jest bardzo dobry, ludzie się szanują, nie ma thiefów (tylko raz jeden ukradł mi coś), często dają free itemy lub po prostu rzucają je na podłogę 8o

Rumianek
27-10-2007, 15:52
MENERA
-Polacy, Brazylijczycy, Anglicy, Hiszpanie (jak wszędzie)
-Polaków jest... można powiedzieć, że bardzo dużo. Jest ich chyba więcej niż Anglików czy Brazylijczyków! Dziś w depo Thais, to prawie wszyscy byli Polakami. Gdy poszłam z kolegą na orc shamany, to też wszyscy byli tam polakami (5 osób ;))
-Ceny? Często obniżone. Np. kiedyś pewien koleś oferował mi crown shield za 70 gp, inny scale armor za 10 gp, a jeszcze inny sprzedał mi moonlight rod za 500 gp (to o połowę mniej niż w sklepie)
-To jest NoN-PvP
-^^
-O 8 rano osób jest mało, wieczorem osób jest dużo, ale najwięcej osób jest gdzieś koło 13-16
-Rook? Bardzo dużo ludzi, chyba że się wejdzie o - dajmy na to - 8-9 rano, bo zwykle na początku newbie nie mają takiego zapału do Tibii, że wstają o 6 nad ranem i expią swoim charem ^^
-Według mnie ten świat jest bardzo dobry, ludzie się szanują, nie ma thiefów (tylko raz jeden ukradł mi coś), często dają free itemy lub po prostu rzucają je na podłogę 8o

Leirdek
27-10-2007, 16:15
Selena
-Polacy,Szwedzi(gadam z jednym właśnie),Brazole i inni
-Dużo,chociaż mniej niż na innych servach
-Normalne
-Jest bardzo miła atmosfera,nie ma pekowców ani PA
-Jak na każdym servie czyli Carlin;)
-Nie jest przeludniony,mało osób tu gra ponieważ serv nie jest popularny
-Malutko,mniej niz na Nebuli
-Bardzo fajny świat,drugi mój server na jakim grałem.Zapraszam serdecznie!;)

Ancient900
27-10-2007, 16:20
Aldora:
Występują głównie Polacy, mało Brazylijczyków, Szwedów. Świat tani, ceny jak u djinnów. Atmosfera jest miła,pod warunkiem że masz plecy :> Bez tego łatwo dostać hunta od jakiegos h lvla ;) Random PK to rzecz powszechna, idąc na guardy nie możesz być pewien czy po paru minutach huntu nie wpadnie jakiś noob team ;P
Wieczorami zdarzają się kolejki na FACC, expowiska nie są aż tak przeludnione. Rooka nie znam ;P
Odczucia? Aldora rox _/

patryk_12
30-10-2007, 13:36
mam mały problem niewiem jak wrocic albo wziąc kase z rookgard plz pomóżcie :( :( :( :( :( :( :( :(

patryk_12
30-10-2007, 13:37
mam mały problem niewiem jak wrocic albo wziąc kase z rookgard plz pomóżcie :( :( :( :( :( :( :( :(:(

OldSpice
30-10-2007, 13:40
Nie da sie wrocic . Ale jakto zostawiles?! jak w banku to no problem idziesz do banku i wyplacasz

ozel
31-10-2007, 22:54
Odpowedź jest prosta...
-Jestes nowy niewiesz jak dokładnie grac w tibie.Wybierz świat non-pvp
-Jeśli jestes kilkuletnim graczem w tibie,i szukasz emicji.Wybierz świat pvp-exp [niepamientam dokładnej nazwy].;)

Patton
01-11-2007, 19:32
KYRA
Bardzo malo obcokrajowcow (jesli sa to wieczorem)
ceny srednie bohy 30-40k
PK srednio glownie thais! , venore najmniej

RockeD
02-11-2007, 10:55
Szuam serwera mozliwie jak najdrozej i mozliwie jak najmiej ludzi kolo 400 wieczorem

Cybcio
04-11-2007, 00:58
Aldora:

głównie polacy i brazylijczycy
bardzo dużo
ceny bardzo niskie np na trade pare razy widzialem dsm 30-40k g armor 18k bohy 26k etc
do 18 mozna spotkac w paru miejscach ale potem to juz prawie wcale
widze co jakis czas jakiegos rsa ostatnio w carlin ladno pułapke zrobili nie isedizalem w kazz ab dendriel i venore ale w thais pod depo jest sieka czesto
server nie jest az tak przeludniony lecz do godziny 21 mozesz spotkac kolejki przy logowaniu ale malo osub expi na tych expowiskach dla lov lv
nawet nawet ;D
mi sie ten server podoba szybko można tu lv nabić (nabiłem 49 ms w 1,5 miecha nie wiem czy to szybko czy wolno dla każdego inaczej potem hacked :/ )
mozna spotkac wielu boterów / mckerów ale to jest normalka na rl tibi :P czasami jakis noob podejdzie i zacznie zydzic (dzisiaj jakis 8 lv podchodzi do mnie i czesc kotku dasz cos jestem napalona itp :P myslalem ze z krzesla spadne )

...Kikeli...
04-11-2007, 01:52
Witam!!
1.Szukam świata na którym ejst najlepiej średnio albo mało ludzi i jest dużo polaków ceny obojętnie

2. Mam dylemat między pvp a non-pvp gdyż na pvp po czasie będę mógł
zabijać ludzi i gdy ktoś się na respa wbije to wygonić albo skillować na monku
albo jak ale będzie też ryzyko deda a na świecie non-pvp mógłbym siedzieć na bocie(chyba)no i nikt mnie nie zabije ale będą sie wbijać na respa

3. Będę grać oczywiście knightem (KNIGHT ROX) więc według was jakie były by dobre skille na 20 30 i 40 lvl oraz gdzie i naczym skillować

4. Moglibyście mi powiedzieć na czym expić na danym lvl i jak dojść najlepiej ss

5. No i czy dalibyście mi na owym świecie np. PLATE SETA albo jak chyba ze chcecie coś lepszego

6.I ostatnie w co lepiej jechać w axe który ma więcej atk czy w sworda który ma wiecej defa:P (club odpada bo to shit)

Najlepiej kontakt na gg(7257752)albo PW na forum

Lord_Sztorm
12-11-2007, 14:42
Witam!!
1.Szukam świata na którym ejst najlepiej średnio albo mało ludzi i jest dużo polaków ceny obojętnie

2. Mam dylemat między pvp a non-pvp gdyż na pvp po czasie będę mógł
zabijać ludzi i gdy ktoś się na respa wbije to wygonić albo skillować na monku
albo jak ale będzie też ryzyko deda a na świecie non-pvp mógłbym siedzieć na bocie(chyba)no i nikt mnie nie zabije ale będą sie wbijać na respa

3. Będę grać oczywiście knightem (KNIGHT ROX) więc według was jakie były by dobre skille na 20 30 i 40 lvl oraz gdzie i naczym skillować

4. Moglibyście mi powiedzieć na czym expić na danym lvl i jak dojść najlepiej ss

5. No i czy dalibyście mi na owym świecie np. PLATE SETA albo jak chyba ze chcecie coś lepszego

6.I ostatnie w co lepiej jechać w axe który ma więcej atk czy w sworda który ma wiecej defa:P (club odpada bo to shit)

Najlepiej kontakt na gg(7257752)albo PW na forum

Re: Dla Ciebie będzie najlepsza Celesta(świat non-pvp) poczujesz klimat, zakolegujesz sie z kolegami z lvlem (10-20) i nie mów że jestem noobem bo sam jesteś pisząc takie pytanie w tym temacie, gdzie masz w chu**a odpowiedz. Korygująć dalej na monku nie wiadomo kiedy bedziesz skillował chyba na 100+ lvlu,a takto slimy i cyce mądralo, myślisz ze jak jesteś na bocie to sie ciebie nie dednie na pvp kozaku ? Są takie miejsca i jak dobrze ustawisz potowrki to ci tego respa nie wibiją.:)
"Knight Rox" - czemu, bo było update?
Skille :
20 lvl - 60/60 (slimy)
30 lvl - 70/70 (slimy)
40 lvl - 80/80 (cyce)

wiesz ile tematów jest gdzie expić,itd?, poszukaj. Pewnie królowi będę ssy wysyłał jeszcze...

Tak trudno wynieść z rooka ~1k i kupić sobie go na celescie?!(nie wiem jak tam na innych światach)

@@to już jest twój wybór, ja bym zainwestował w atak

-Pozdrawiam

P.S -> Mi osobiście się Celesta znudziła nie ma adrenaliny nic..
Teraz zaczne grać na eterni i zrobie sobie postac magiczną bo mi sie spodobała, prawdopodobnie sorca;]

Eron544
12-11-2007, 21:23
Saphira

Polacy, Br, Swe (głównie)
Ceny Niskie
Dsm można za 50k nawet bujnąć :)
mało/średnia ilość pk czasami są :p
server prawie pusty 300-400 ludzi dziennie jakoś tak

Nie narzekam jednym słowem :)
Polacy z którymi gadam (przypadkowi) nie wiem jakim cudem.. (chyba przez wybory) darzą innych rodaków szacunkiem :P
Na starcie dostałem od 85 rp pa/p-legs

Rewett
30-11-2007, 19:58
witam mozecie podac opisu serwerow Morgana i Malvera z :D:cup:

Petike
09-12-2007, 10:41
Szukam servera na którym jest:
-większość swe
-polaków niech będzie mało i żeby nie mieli hunta
-ceny wg. price listy
-miła atmosfera bez PA
-PK wiadomo na każdym servie są więć nie będę pisać
-ilość ludzi to tak 500-600
-powiedzcie coś o świecie który polecacie

Majsterprog
16-12-2007, 15:52
Witam. Wypilem pare litrow kawy i wkoncu skonczylem OTS pod Tibie 8.1.Serdecznie zapraszam na GG:5680087 jesli ktos jest zainteresowany OTS-em.

SamarRKS
16-12-2007, 23:05
Jestem za tym żeby nowe światy zrobili... a tak to wato breać jak najmłodsze :)

Bart_
17-12-2007, 01:34
Osobiście wiadomo, tam gdzie masz najwięcej kumpli ;)

A ogólnie to chyba na początek lepiej coś z tych zwykłych, obojętnie, ja zawsze Niemiecki.

Shicu666
20-12-2007, 16:32
Mam sugestie stworzenie na serverach typu nonPvP
dnia jak to określiłem " IT'S KILLING TIME " tzn moze by tak raz w miesiącu wszystkie servery typu NonPvp były były by PvP.

Rozwiązało by to takie sprawy jak która gildia jest najlepsza czy np. zabić nooba który zapitolił nam loota. Jak wam sie wydaje co by mogło z tego być ... ;)

nairdan1994
20-12-2007, 18:49
Mam sugestie stworzenie na serverach typu nonPvP
dnia jak to określiłem " IT'S KILLING TIME " tzn moze by tak raz w miesiącu wszystkie servery typu NonPvp były były by PvP.

Rozwiązało by to takie sprawy jak która gildia jest najlepsza czy np. zabić nooba który zapitolił nam loota. Jak wam sie wydaje co by mogło z tego być ... ;)

Stanowczo nie. NonPvP to NonPvP a PvP to PvP i koniec.

Momus
20-12-2007, 22:09
czy można w jakiś sposób utworzyć postać na zapchanych światach? Chciałbym wrócić do gry, mam na guardii paru znajomych ale nie mam możliwości stworzenia charakteru... wogóle kiedy wymyślili ten absurd? kiedyś tak nie było...

xkrzywyx
21-12-2007, 12:14
@up

Po prostu musisz użyć opcji " show all world "

Znajduje sie ona na dolnej części strony :P

Kuryca
21-12-2007, 22:35
Powiedzcie prosze jaki swiat pvp german wybrac... przenioslem sie z furory na pandorie, a potem z pandorii na selene, ale po 1 dniu doslownie ucieklem :D Byleby bylo mniej pa i pk oraz ludzi niz ww. serwery, o ile sie ktos orientuje.

@rusiek
26-12-2007, 23:13
chcecie dobra porade???? nie grajcie na FURORZE
...
poprostu świat pk-erow :/ wyjdziesz na cyce poexpic a tu jeb, padasz zato ze weszles tylko na expowisko. jeżeli chcesz pk-owac. przyjdz a jeżeli nie niemasz sensu nawet tu robic chara.

Fofo666
30-12-2007, 20:07
!!Guardia!!
1. Bardzo duzo polaków! sa tez br? ale dawno spodkalem!

2. Prawie all!

3. fs 3-5k/ boh 30-35k/ demon shield 30-35k/ k arm 4-5k!!

4. Nie to nie jest server pvp !

5. Nom troszke, ale zawsze da sie poexpic!

6. Na rooku baaardzo malo ludzi (carlin sword 50gp, chain arm 60 gp)

7. Guardia RLZ !!!

8. Niepatrzcie ze FULL bo sie da hara zrobic!

Groshek
31-12-2007, 15:22
Czy ktoś mógłby coś napisać o Kelterze?
Gram na niej i chce zobaczyć jaką ma opinie.
Pewnie już była opisywana lecz nie mogłem znaleźć, z wyszukiwarki korzystałem i trafiłem do tego tematu.

fructis12
02-01-2008, 22:38
Secura
1.Br , PL ,Szwedzi nie dużo ludzi
2.Polaków dość jest ale nie noobują
3.ceny:
Boh:25k-38k!!fs 3k-6k!! k arm 4k-8k!!gs 14k-20k
4.Non-pvp.
5.Pełno PA no trudno :(X(
6.Wbiją ci się na respa ale najlepszy druid po TUNINGU :D
7.coś około 600-1100 no cóż to mnie dobija;(
8. Rookgard jak chcesz to można nabic 8 lvl i to szybko.
Nie jestem najlepszy ale nabijam go w 5h:cup:

No po prostu fajny serw

SECURA RULEZ

Scani
03-01-2008, 20:32
Nebula
p set-1k lub mniej
k arm-5k
k legs-6k
fur boots-1k

Ogólnie tanio i pk jest tak średnio. Niższe ceny czym starszy serwer.;) Najwiecej polakuw i troche br.

miniek_1995
09-01-2008, 22:41
:)NO, co tu dużo mówić są 3 rodzaje światów:
1. Śmiertelny - to zwykły świat wojny...(nie ma oznaczenia)(polecam ETERNIA i miasto najlepiej VEnore)
2. Nieśmiertelny - to świat w którym nie można zabijać(NoM-PVP)
3. PAcc czyli dla graczy z premium accont

Ja gram na eterni i menerze.....
he he he.......................
siema wszystkim............................

Dark Horseman
11-01-2008, 22:12
@UP
Skoncz pierdolic...

Aruon
12-01-2008, 20:08
Gram na Luminerze główną postacią.
Świat bardzo przyjazny, Polaków dość dużo, brytyjczyków zresztą też, trochę brazylijczyków, a reszta to nie wiem...
Ceny w miarę przystępne (ale nie podaję, żadnych konkretnych :P)

Drugą postacią zacząłem grać na świecie Saphira. Uważam to za totalny błąd. Urzęduję w Thais. Sami PK, jestem na 9 lvl-u dopiero, a już miałem 4 ataki na siebie, musiałem uciekać (udało sie na szczęście). Z red skulami chodzą nawet postacie na 10 lvl-u.
Samo przejście przez teren gdzie ktoś expi jest juz powodem do ataku. Dużo ludzi próbuje wymuszać kasę od początkujących, jak nie to atak.

Niuman
18-01-2008, 18:14
Danubia

-Najwiecej jest polaków troche br.
-3/4 serva polaków
-Dragon Shield 4k crown armor 12 k a robe 14 k v shield 18 k boh 40 k

-Mało PK ale jak już to zabijają tylko h lvle. Najwięcej w thais najmniej w ab'dendriel
-server jest zawsze pusty
-na rooku dość mało ludzi,szczególnie rano
-grałem na 4 servach:xantera,menera,candia i danubia i ten jest najlepszy !

Johanes19
18-01-2008, 19:05
Galana

bylo juz troche odp o galanie, a tyo jeszcze jeden xd
-Polacy wszechobecni sa tez polacy o i nawet polacy oprocz nich sa swe broli malo reszta w niklych ilosciach
-Najwazniejszy itanzy
P ammy-0,5-0,7k
P legs-0,5-09k
Meduska-6k
K arm-5k
B robe- 12k
C arm 12k
BOH-30-40k
reszty nie napisze bo nie chce mi sie
-Pa chyba nie ma chyba ze dla wyzszych lvl
-pk jest dosyc duzo
-normalnie to jest 250-350 ludu
-rook przejzysty
-chujowe pk -.-

Xzonixek
20-01-2008, 20:03
Szukam servera pvp, aby możnabyło się w miare wybić... Licze na taki, na którym rządzą polaczki:)

Frisbi
20-01-2008, 20:49
O, nasz drogi Xzonixek szuka serwera Pvp? A myślalem, że tak ci dobrze na Non-pvp Candii :confused:
Furora?

knight-kuba
21-01-2008, 23:51
jaki byscie doradzili swiat dla (raczej?) palka njaleoie jakis nowszy bo nie potrzbeuje eq dobrego..

Rohas
23-01-2008, 20:28
*up
Duzo jeszce takich postow nawalisz? Chyba idiota by tylko kliknal >.>
*knight-kuba
Pvp/non-pvp? Amerykanski/Niemiecki?

pumexsik
24-01-2008, 20:43
siemka
chce zaproponowac wam gre na serwerze Nerana
1. Gra tam dużo polaków,
2. ceny są bardzo niskie:
p set-1k lub mniej
k arm-5k
k legs-9k
BoH - 45-53k
3. nie ma pk bo to świat npvp.

Mój nick to: Tizut of Nerana

POLECAM;] xD

Barosa7
24-01-2008, 20:55
-Polacy 45% Brazylijczycy 45% inne kraje 9%, szwedzi 1%
-Za dsm 40-45k , za bohy 45-55k, fire sword 4-5k, steel bootsy 25k
-serwer non-pvp, na fibuli biegają hordy botterów
-Kolejki niewielkie i tylko od wieczora do 23-24, często jest po kilka osób na jakimś respowisku
-Ponieważ Honera jest światem full to osób na roku jest od prawie wcale do średnio
-Mój ulubiony świat, nigdy na inny nie przejdę, dziwi mnie brak szwedów (Na honerze spotkałem 3,4), ceny powoli spadają (blue robe było po 20 teraz po 13k), trzeba przeżyć, że na niektórych respowiskach jest masa wybijaczy i botterów, ale jest takich mało.

ZAPRASZAM DO GRANIA TU!

SirAdasii
25-01-2008, 21:00
PvP Germany <- empty / jakiś z 2005 roku :) mało pk i żeby sie dało normalnie grać bez huntów i padania za free... co polecacie?

Thunderb
26-01-2008, 11:51
Jaki polecacie świat dla początkującego? Byle był pvp, jak najmniej PA i jak najwięcej polaków. Im mniej graczy tym lepiej.
Albo gdzie wy gracie i wam się podoba? Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź.
Nicki mile widziane.

player331
26-01-2008, 12:01
Kto może mi powiedzieć coś więcej o aktualnym stanie Obsidi. Nie dawno zacząłem tam grać.

Hodal
26-01-2008, 12:04
Kyra - Niemiecki Serw PvP
Knight Arm 4-6k
Knight Legs 5-7k
BoH 30-40k
Demon Shield 35k+
Plate Arm 500gp
Plate Legs 300-400gp
Dragon Shield 5k
O ilości PK się nie wypowiadam, bo to zawsze na każdym tego typu serwie zależy od farta :/ Teraz o ile się nie myle toczy się WAR Polskiej gildii DIE z Mieszaną gildią LN

Dwarwen
04-02-2008, 17:50
-Najwięcej jest Polaków trochę swe i br
-Polaków jest 3/4 na moje oko
-Itemki są dość tanie
*P armor 400-500gp
*P Legs 400-500gp
*K armor 4-5k
*K legi 4-5k
*Bohy 30-40k
*Serpent sword 900gp-1k
*Spike sword 800-900gp
*Dragon shield 3-4k
*Guardian shield 1-1,5k
*Medusa shield 5-7k
*K axe 1-2k
*Dwarven axe 1-2k
-Atmosfera jest miła (nieraz jakiś noob sie uczepi i nie chce odejść)
-PK nie jest dużo. Najwięcej w Carlin w Venore nie mam pojęcia (nigdy nie byłem:p) w Thais jest dość mało PK nieraz tylko jakiś samobójca biega
-Serwer nie jest taki przeludniony expowiska są przeważnie wolne (no poza Mount Stereum <nie wiem jak to sie pisze>)
-Rook wygląda też dobrze nie ma dużo ludzi (ostatnio nie byłem na rooku i mogło się coś zmienić)
-Świat dobry gdyż znajduje się na nim dużo polaków i można się dogadać. Najlepsze miasto na początek na moje to Thais gdyż znajduje sie tam duży resp rotów do skilowania jak i do expienia. Itemki są tanie wiec EQ na początek to standarwowy P secik i Dwarven shield B).
Jak ktoś będzie potrzebował pomocy pisać w grze na PW albo na GG
(6501645). Nick Elite Damek.

Yuas
06-02-2008, 22:04
Witam.

Chciałbym wiedzieć, na którym z serverów PvP-enforced najlepiej grać. Gdzie jest więcej polaków?

Asash
06-02-2008, 22:49
@up
Są tylko 2 światy ale chyba raczej na Infernie jest więcej polaków

Yuas
08-02-2008, 17:54
A jakie ceny runek na infernie?

Hagi-Magi
09-02-2008, 16:49
-Duzo pl malo br sw itp
-ceny sa bardzo niziutke np(boh 20-25k ^^)
-pk jest wmiare duzo bo teraz CO(Chosen ones) maja wojny na maxa
-Zawsze sie znajdzie wolne expowiska w godzinach pracy
np(Ghule pod ab, Dragon lair,i tomby) najbardzie zaludnione miejsce to zamek kolo ab:S
-Rook Jest przepelniony kolejki do 250
-Klimat jest fajny duzo milych ludzi fajni zartownisie naprawde polecam super swiat zeby zaczac

foxer
10-02-2008, 18:28
Najlepszy świat NoN-PvP,
1.mało noobów
2.90% to polacy
3. Można jeszcze kupić domek

4.Drogo!
5.Kolejki do 24 i od 9:(

Tibijczyk666
21-02-2008, 23:34
GUARDIA

-Tanie rzeczy,
-dużo polaków,
-dużo złodzieji (neistety),
-są kolejki (zawzwyczaj po 50 coś osób),
-jest dużo noobów,
-ale Guardia jest zajebista polecam :) WBIJAĆ!!

pacins
26-02-2008, 14:25
Jaki świat mi polecicie ? :P
Nova czy Aldora ?

dr.ub
26-02-2008, 14:29
polecam askare

narodowosci: ruzne jak wszedzie kazdego po trochu

brak kolejek thiefuw mało
polakuw :jak wszedzie
i wogule wywalisty swiat
moje odczucia:najlepszy swiat na jakim grałem

pacins
26-02-2008, 15:00
Sorki ale interesują mnie tylko światy :
- Aldora 8o
- Nova :baby:

Slythia
26-02-2008, 19:11
A jakie ceny runek na infernie?
Nie wiem jak na infernie, lecz gram na drugim pvp-enfo (dolera) i ceny runek wygladaja mniej wiecej tak:
Icicle - 2,5k
Hmm - 1,5k
Ih - do 1 - 1,2k
Avalache (czy jak im tam) - z 3k

Reszty nie znam, tylko te sprzedaje ;).

Tak wogole to polecam Dolere...

Polakow troche jest (zwlaszcza w mojej guildi :P), da sie grac...
Nie ma az tak wielu noobow, kolejki sa czasami tylko na Rook... Ceny umiarkowane ;).

Tylko jest to pvp-enfo :P.

Ancient900
27-02-2008, 17:59
Poszukuję serverów, gdzie szybko można wbić konkretny lvl, ceny umiarkowane, na których trwa obecnie wojna Polaków ze Szwedami, lub Polaków z Brazylijczykami.

KatsuKnight
27-02-2008, 18:09
@Up jak chcesz tanio i wojna ze Szewdami to leć na Xerene...

Tam Tengu (Swe) i Kamikaze (PL) ciągle się tłuką

Kubusssek
27-02-2008, 18:25
Zapraszam na Aldore
Jak ktos zaczena grać niech napisze mi PM...
Anima i CC vs. Chosen Ones & Eternal March
Polacy,Brazyle,Szwedzi i z Hiszpani.
Ma się po co grać...
Jc mam Monk Mahera ;)

pacins
27-02-2008, 21:28
A ja szukam servera na którym nie ma baardzo dużo PK :/ denerwuje mnie iście z 8 lvlem i nagle PK jakiś h-lvl włącza = ded :/ i 7 lvl :( Oraz gdzie można później sprzedac swój dorobek :p* Jednak bardziej od tego wole miłą grę :P

* - nie koniecznie ;)

Aquipo
29-02-2008, 11:33
FURORA
1.Znaczna ilość Polaków.
2.Ceny średnio wysokie.
3.Atmosfera...Tu różnie bywa.
4.Najwięcej PK w Carlin.(ogólnie tez jest ich dużo)
5.Na Rookgardzie nawet mało ludzi.

No i to tyle.;)

Metal'Hard'Rocker
08-03-2008, 16:25
Szukam jakiegoś pvp z małą ilością PK/PA/THIEF/NOOB, z dość tanimi itemami i bez kolejek.

PS. Co powiecie o Selena?

Ddamianek11
08-03-2008, 23:53
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
Pl - 30 %, Br -40 % :([Co nie oznacza że jestem rasistą :P] 30 % Reszta
-ile jest polakow,
@up ;D
-jakie sa orientacyjne ceny,
BOH- 31k, K arm 4k, C armor 8-9 k, K legs -8k [Chyba tanio ;D]
Ogólnie jest spox . Najlepszy exp - Fibula i gl ;D
W carlin jak masz 8-50 lvl najlepiej niewychodź z świątyni bo zrobisz sobie krzywde. Ab oraz kazo należy do pl:) Thais jest spoko :D, a w venore pełno 180 +
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
Nie ma kolejki na mainie :)
Serwer ten jest przeludniony rokkerami i są kolejki nawet do 50 X(
Dla początkujących nie polecam. Botter odrazu ginie. Ceny są bardzooooooooooooooooooooooo tanie co jest największym plusem tego serva.

freeman_xtr
09-03-2008, 13:31
Mam pytanie czy mógłby ktoś opisać jak wygląda sytuacjia dwóch światów tzn. Irdi i Obsindi <Podstawowe ceny PA PK> ???

Dragones5
21-03-2008, 20:27
Witam wszystkich.Moze odrazu przejde do rzeczy :)
Więc dzisiaj postanowiłem zrobić postać na serwerze Danubia i moje pytanie polega na tym żeby ktos mi opisał ceny, pa, pk itd itp na tym serwerze bo nie wiem czy warto tutaj grac:confused:

Fulcrum
21-03-2008, 20:47
To może ja zaprosze ciebie do mojej rodzinki na Xerenie !! Miła atmosfera zawsze pomoc tanio jest, i wogóle ;-) Odwiedz link w podpisie albo napisz na GG 3777206

Ps. nie warto na danubi dużo pk i PA

...Kikeli...
27-03-2008, 09:24
Witam!!!

A więc po długiej przerwie chciałbym znowu zacząć grać lecz dawno mnie nie było na RL Tibi i nie wiem jaki świat wybrać

Najlepiej mało PK dużo polaków etc...

Oraz czy mógłby mi ktoś postawić Monka, Gohula na długo i jeszcze więcej oraz lekko sie mną zaopiekować na początek

Najlepiej proszę o kontakt GG :7257752

Refresh
28-03-2008, 12:21
CELEST

-pl, bardzo malo br i swe
-najwiecej
-

dragon shield - 4k
bright sword -3k
medusa shield -10k (wiem to dziwne)
-Zalezy, to no pvp wiec niektorzy wyzywaja, ale opcja ignore dziala
-brak, tylko kilku ludzi trapuje
-Średnio przeludniony
-Srednio ludzi
-Super swiat

PLague
28-03-2008, 17:49
-Średnio przeludniony
-Srednio ludzi
LOL!

Grałem na Celeście i powiem, że ssie. Przeludniony jak miejski autobus, do tego sporo chamstwa polskiego.

Creativ
28-03-2008, 21:33
Nie wiem czy ktoś opisywał...
Więc tak...
Narodowości tak poł na poł swe,pl troche brazoli ;p i pare spanish ;d
PA? Huh... Jak cholercia ;) Expisz za szybko hunted, cos powiesz nie tak hunted, itd itp. nie polecam xD :P
Czy dużo pk? moze nie ale gildia Virtue przesadza... (patrz wyzej)
Ceny?;> Powoli druga Antica xD:
Boh 30k
G arm ~20k
Dsm 40k xD
Golden legs 150k
mms 120k;p
c legi ~15k xD
itd itp;p
Więc ja mysle ze tanio ;d
Co do ludzi, duzo nie ma, zawsze mozna bez problemu wbic itd rook srednio :)
Podsumowując... NIE POLECAM, CHYBA żE CHCESZ STRACIC TROCHE CZASU (WBIJESZ LVL I HUNTED:p)
Sam tam grałem, i szczerze powiediawszy I'M SICK OF IRIDIA XD

Snick
02-04-2008, 16:10
Najlepszy świat NoN-PvP,
1.mało noobów
2.90% to polacy
3. Można jeszcze kupić domek

4.Drogo!
5.Kolejki do 24 i od 9:(

Mało noobów? xD Ostatnio tam grałem bo postać dostałem od kolegi. Tam jest takie noobswto że ***. Wchodze do dp, oni od razu poka eq dostaniesz BoHy. Albo chciałem WT zrobić a oni "Co to WT?"(od 12lv do 86lvl tak mówili). ;) Ogólnie nie polecam. B)

Xoronex
04-04-2008, 17:28
:cup: Elysia :cup:
Byla juz opisywana ale zeczy sie zmieniaja i trzeba to troche odswiezyc ;) Polacy przewazaja, malo br i troche szwedow. Ostatnio polacy wypowiedzieli wojne szwedom w thais takze jeszcze latwiej jest polakow rozpoznac bo chodza ubrani na bialo-czerwono. PK w thais jest duzo (z powodu wojny) ale naszczesie sa to lowlvl, 6-20 takze mozna sobie latwo z nimi radzic. Nie radzil bym chodzic do kopalni w Kazzo poniewaz sa okupywane przez PK (juz kiedys tam padlem, tak samo jak moi koledzy). W Ancient Temple jest raczej spoko aczkolwiek czasami jakis PK wyskoczy. W Venore jest raczej spokojnie, tylko czasami na Amazon Camp jakies noobki przychodza (przewaznie od 15-30). Carlin zbytnio nie odwiedzam. Bylem tam dwa razy i raz mine zabili a raz mnie PK gonilo wiec mysle ze raczej duzo PK. W Ab bylem tylko raz ale zadnego PK nie widzialem. Niektore expowiska sa przepelnione (przewaznie cyce) ale tylko okolo 14:00 do jakiejs 20:00, pozniej jest juz wiekszy luz (najlepiej jest grac nad ranem i poznym wieczorem). Nigdy nie bylem Rookstayerem wiec zbytnio mnie nie interesowal rook. Z tego co widzialem gdy wbijalem 8 lvl to to ze jest sporo polakow i noobow ale tylko w miescie (expic sie da normalnie). Na niektorych expowiskach jest pare noobow. Co do swiata to byl to moj pierwszy. Zaczolem na nim grac kilka lat temu wiec go dobrze poznalem. Probowalem grac na innych swiatach ale zawsze wracalem do Elysi (nie wiem dlaczego, moze poprostu sie do niego przyzwyczailem :p). Jezeli chcecie sobie pograc i wbic duzy lvl to Elysia jest dobrym swiatem. Co do cen to sa dosc niskie:

Dwarven, Dark Shield - 100gp
Scale Armor - 100gp
Plate Legs - 400gp
Plate Armor - 450gp-550gp
Dark Helmet - 100gp
Noble Armor - 1.5k-2k
Serpent Sword - 900gp-1k
Fire Sword - 4k-5k
Bright Sword - 5.5k-6k
Knight Armor - 4k-5k
Knight Legs - 8k-9k
Crusader Helmet - 8k-9k
Warrior Helmet - 6k-7k
Medusa Shield - 10k
BOH - 38k-40k
Platinum Amulet - 3k-4k
Blacksteel Sword - 5k
GS - 14k-15k
Wand of Decay - 1k
Terra Rod - 1.5k-2.5k

Jak juz mowilem, ceny sa dosc niskie i niektore caly czas spadaja :)
Zapraszam B)

Jazonik
06-04-2008, 14:16
Szukam servera na ktorym pvp bez powodu nie jest podstawa.Kiedys gralem na non pvp ale teraz kolejki.Zostal mi serv pvp wiec napiszcie mi na prv albo w topicu nazwe serva i jezeli sie da to pomoc w formie postawienia ghoula albo monka.

Pozdro Jazon.

Migon
11-04-2008, 21:30
No więc tak. ALDORA.

-narodowości są takie jakie są, chociaż wydaje mi się, że przeważają polacy.
-wyjaśniłem wyżej.
-szczerze mówiąc, ekonomia na Aldorze jest do kitu, ceny są bardzo niskie, nie ma tu cennika ustalanego na większości światów, czy SAMOWOLA :P
-nie jest tu aż tak dużo pkrów.
-serwer jest przeludniony w dniach pracy już od 15.00.
-jak wyżej, ale nie ma większych problemów z noobami, hackerami, itp. itd.
-to nie jest mój perwszy świat, a to co napisaem wyżej wynika z moich własnych doświadczeń, więc niektóre rzeczy mogą się nie zgadzać. jako nowy na tym świecie nie będziesz się czuł źle. raczej.

EDIT: ucięło...

EDIT 2: no tak przykładowe ceny...
FS - od 12 do 15 k
k legs - od 7 k do 10 k
p legsy - 1 k - 1,8 k
c arm - 25 - 30 k

Grałem na aldorze rok czasu, i z tego co napisałeś to większość jest przywidzeń !! Ceny są wszystkie po 3-4 razy tańszę !! FS 12k ;s ? 4k ! Plate legs 1k ? 400gp ;s nawet za 300 można kupić od kolesi ;] wogule nabujałeś tutaj ;s Mało PK'erów ;s ? Wszędzie tam są pk !! I do tego nienormalni ludzie :s

Terthur
14-04-2008, 15:02
-Polacy, Szwedzi, Anglicy (sporo Brazylijczyków)
-Bardzo dużo
-BoH: 35k
MPA: 400k
Warrior Helmet: 5k
Knight Armor/Knight Legs: 5k/6k
Plate Armor/Guardian Shield: 400gp/2k-3k
-Atmosfera jest do wytrzymania :P. PA nie ma bo to non-pvp :)
-Non-PvP
-Często są kolejki, ale:
Pon. - Pt. - kolejki dopiero po 19-20 godzinie...
Sob. - Nd. - już o 12 jest po 30-50 osób w kolejce...
-Bardzo mało ludzi na rooku, dlatego wiele wolnych expowisk :)
-Ja na nim gram i jest miodzio :D

Bebal
20-04-2008, 17:52
Witam.Ej jaki server wybrać kyre czy hiberne chodzi mi o:
-Czy jest dużo pa i pk
-Czy są akcje typu pay or die :):)
-Czy zabijają za narodowość
-Jaka narodowość rządzi (chodzi mi o czego jest najwięcej na serverze i kto nim rządzi)

DzymekofFurora
20-04-2008, 18:00
Witam.Ej jaki server wybrać kyre czy hiberne chodzi mi o:
-Czy jest dużo pa i pk
-Czy są akcje typu pay or die :):)
-Czy zabijają za narodowość
-Jaka narodowość rządzi (chodzi mi o czego jest najwięcej na serverze i kto nim rządzi)

Bierz Hiberne :) . Grałem tam Pallem do 25 lvla, lecz przerzuciłem się na innego chara... Jest baardzo mało PK, troszke akcji pej or daj, raczej serwer jest pod władzą PL xD . Nieco Szwedów.

Polecam

Matis'Sorc
20-04-2008, 18:37
Szukam servera na ktorym pvp bez powodu nie jest podstawa.Kiedys gralem na non pvp ale teraz kolejki.Zostal mi serv pvp wiec napiszcie mi na prv albo w topicu nazwe serva i jezeli sie da to pomoc w formie postawienia ghoula albo monka.

Pozdro Jazon.
na securze są małe kolejki :) max 60 osób z większą ilościa sie od miecha nie spotkałem

Slythia
20-04-2008, 18:38
na securze są małe kolejki :) max 60 osób z większą ilościa sie od miecha nie spotkałem
To sa male??...
@down
Dla mnie male kolejki to brak kolejki... Jesli byly po 20 osob - rezygnowalam.

Dragon-Fly
20-04-2008, 18:39
@UP - To SĄ małe, zapraszam na menerę, nawet 300 w niedziele wieczorem...

Laska69
20-04-2008, 20:04
Idż na no pvp zero pk i wogule jest zajebiscie:baby: Polecam Refugia, sam tam gram

musick
21-04-2008, 22:51
co wy tu kur.. pier.. to zal. fsy po 12k? bohy po 80? (bohy 30-35k fs 5k d hammer 2k woi max 3k ceny jak u dijinow i rashida i tak na kazdym swiecie chyba ze n tych swiezych to troche wiecej!!!) na zadnym swiecie tyle nie chodza. a co do pk malo to plus czy minus? dla mnie minus lubie chodzic i zabijac pkerow. co do swiatow to najgorsze to:
harmonia, celesta, (trimera-pvp) i reszta no pvp
najleprze:
obsidia, xerena, nebula

musick
21-04-2008, 23:00
:cup: Elysia :cup:
Byla juz opisywana ale zeczy sie zmieniaja i trzeba to troche odswiezyc ;) Polacy przewazaja, malo br i troche szwedow. Ostatnio polacy wypowiedzieli wojne szwedom w thais takze jeszcze latwiej jest polakow rozpoznac bo chodza ubrani na bialo-czerwono. PK w thais jest duzo (z powodu wojny) ale naszczesie sa to lowlvl, 6-20 takze mozna sobie latwo z nimi radzic. Nie radzil bym chodzic do kopalni w Kazzo poniewaz sa okupywane przez PK (juz kiedys tam padlem, tak samo jak moi koledzy). W Ancient Temple jest raczej spoko aczkolwiek czasami jakis PK wyskoczy. W Venore jest raczej spokojnie, tylko czasami na Amazon Camp jakies noobki przychodza (przewaznie od 15-30). Carlin zbytnio nie odwiedzam. Bylem tam dwa razy i raz mine zabili a raz mnie PK gonilo wiec mysle ze raczej duzo PK. W Ab bylem tylko raz ale zadnego PK nie widzialem. Niektore expowiska sa przepelnione (przewaznie cyce) ale tylko okolo 14:00 do jakiejs 20:00, pozniej jest juz wiekszy luz (najlepiej jest grac nad ranem i poznym wieczorem). Nigdy nie bylem Rookstayerem wiec zbytnio mnie nie interesowal rook. Z tego co widzialem gdy wbijalem 8 lvl to to ze jest sporo polakow i noobow ale tylko w miescie (expic sie da normalnie). Na niektorych expowiskach jest pare noobow. Co do swiata to byl to moj pierwszy. Zaczolem na nim grac kilka lat temu wiec go dobrze poznalem. Probowalem grac na innych swiatach ale zawsze wracalem do Elysi (nie wiem dlaczego, moze poprostu sie do niego przyzwyczailem :p). Jezeli chcecie sobie pograc i wbic duzy lvl to Elysia jest dobrym swiatem. Co do cen to sa dosc niskie:

Dwarven, Dark Shield - 100gp
Scale Armor - 100gp
Plate Legs - 400gp
Plate Armor - 450gp-550gp
Dark Helmet - 100gp
Noble Armor - 1.5k-2k
Serpent Sword - 900gp-1k
Fire Sword - 4k-5k
Bright Sword - 5.5k-6k
Knight Armor - 4k-5k
Knight Legs - 8k-9k
Crusader Helmet - 8k-9k
Warrior Helmet - 6k-7k
Medusa Shield - 10k
BOH - 38k-40k
Platinum Amulet - 3k-4k
Blacksteel Sword - 5k
GS - 14k-15k
Wand of Decay - 1k
Terra Rod - 1.5k-2.5k

Jak juz mowilem, ceny sa dosc niskie i niektore caly czas spadaja :)
Zapraszam B)

JEDEN MONDRY Z CENAMI!!!
takie sa na prawie kazdym swiecie!!

Auriaxa
22-04-2008, 12:51
A co z Askarą? Przecież ona też jest niezła ceny małe... Niech ktoś ją opisze xD

Bezmusk
22-04-2008, 13:17
Secura

Jest to najstarszy niemiecki świat non-pvp, jest przepełniony, masa noobów, jak na non-pvp jest tam MASA botterów! Ostatni świat jaki bym wybrał była by secura, dziś jest zniszczona gospodarka, 20osób z 200lvl+(albo i więcej). Expowiska: począwszy od rotów i cyklopów, d lair, poha ofa, kończąc na frostach, dl na poi, behe, demcach i demonie są przepełnione. Puste respy są jedynie przez 2 minuty po savie, który trwa do 30min ^^ Jak większość osób wie, można zauważyć co jakiś czas GMów(ostatnio deleta dostali: Dogixeh, Stronek i Alex De'Caro). Nie ma co liczyć o fri itanx na start, bo w każdym depo stoi conajmiej pięciu newbie/noobów/osób startujących na securze którzy proszą o itemy!

Ceny:
anhi items - 700k-1kk
poi items - 60-100k
softy - 350-500k
1 arena items - nic
2 arena items - 10k~15k
3 arena items - 150k~(czasem można kupić nawet poniżej 100)

Jak widać, nie ma po co grać na securze :)

Vatian
23-04-2008, 15:57

Pozdro Jazon.
Jezeli nie chcesz czekac w kolejkach, to Valoria jest odpowiednym miejscem dla Ciebie. Server ten jest odludniony, spowodowane jest to duza iloscia pk i wojen- ale to chyba nie dla Ciebie skoro grales na non pvp. Valoria to ciezki swiat.

Popiolkas
28-04-2008, 14:05
Witam, chciałbym zaczac gre na innym serwie niz gralem (gralem na malverze) ale za duzo tam br. Chodzi mi o serwer PVP, i zeby byl po prostu przyjemny raczej zeby grali tam polacy, nie bylo za duzo PK i PA jaki serwer byscie polecili? Pozdr

Popiolkas
28-04-2008, 14:06
i zeby byl to w miare nowy serw:)

Popiolkas
28-04-2008, 17:14
a czy na xenerze bez problemu mozna sie zalogowac o kazdej porze dnia?

DzymekofFurora
28-04-2008, 17:25
Mam pytanie co do Iridii. Warto tam grać? Jaka narodowość przeważa? Dużo PK/PA? Za odpowiedź dzięki.

Mysthic_Ducky
28-04-2008, 18:33
Ja tam nic nie chce mówić. Ale zapraszam na Silvere.
Wszystko jest ok, bardzo dużo polaków. Miłe towarzystwo.
Ogólnie polecam :)
:cup:

Darkos
28-04-2008, 21:04
nie polecam serveru Arcania!!!
Ponieważ:
-Non stop wojny!
-Ormo pekuje non stop!
-Niskie ceny itemów
-Strasznie duzo juz 100+ lvli
-Duzo PKrów na expowiskach nie mozna nigdzie expic chyba ze z 100+ na obronie chcoiarz gdy ormo wparuje to jest juz po nas.
-PvP serv. 70% Polaków, 21% Hiszpanie, 7% Szwedzi, resztza to inne narodowsci.
-Wszystkie domki zajęte!
-Jeżeli jakis h lvl pisze do ciebie ze chce cos kupic a mu tego nie sprzedasz z góry po ejgo ustalonej cenie np bp sd za 3k to hunted.

Podsumowanie NORMALNIE ŻAL!!! TOSZTOSZOK

lojcik
28-04-2008, 21:19
CELESTA JEST COOL

Dobra.Moim zdaniem Celesta! Non-pvp, jest duzo polakow,brazylijczykow malo i troche anglikow.Ceny raczej dobre ale jest niestety troche ludzi na rooku ale na manie jescze wiecej ale nie mam miejsc zaludnionych oprocz w Thais podziemi na orkach i cycach ale ogolnie wpozo.Ale trzeba uwazac na HACKEROW !!!X(Czesto robia 2 hary i z jednego pisza, ze sa komplikacje i jesli nie dasz pasow bann na IP :( (wiem bo sam dostalem )
Atmosfera raczej mila chyba, ze trafisz na jakis zuli to w tedy jest do dupy!!! Ale jak profesje chcesz to moim zdaniem Knight albo Palek ( to moje zdanie ) Jeszcze jedno, czasami sa BIG kolejki zeby sie wlogowac wiec to jest niestety minus:(

dobra tyle. to jest moje zdanie o Celescie

Narq

Nonammee
11-05-2008, 00:55
Wszystkie serwery non-pvp sa do bani jezeli nie posiadasz pacca. Poprostu wszystko jest zajete a do tego noobstwo, jakiego malo na serwerach pvp...
Majac pacca to troszeczke inna bajka, ale facc to porazka.

Najlepsze serwery pvp to takie, na ktorych jest malo polakow. Wtedy mozna zobaczyc ta solidarnosc i wspolprace ;] Prawda jest tez taka, ze im wiecej polakow na serwerze, tym wieksze noobstwo... niestety...

raziel1669
13-05-2008, 16:12
aktualnie gram na aurei i baaardzo nie polecam, warto tu grac tylko gdy jest sie SWE ;p szwedzi caly czas robia tu PA i pk na polakach , dlatego chce zmienic świat. co polecacie, zależy mi na świecie na którym jest male PA, może byc wojna ceny sa mi obojetne , i jeszcze żeby było mało graczy z pacc ;p

Wesh
13-05-2008, 17:05
Jak ziomek przedemną napisał Aurea to świat wojen i PK jeśli nie masz cierpliwości nie graj jeżeli nieznasz kogoś i z wysokim lvl to samo do poziomu 30 nie jest aż tak źle najgorzej jest po osiągnięciu 60lvl wtedy po prosu podchodzi do ciebie koleś z lvl 100+ i mówi "pay or hunted" tak po prostu za nici tak jest prawie cały czas, a co do cen i reszty to będzie tak:

K arm - 6k
DSM - 45-50k
MMS - 100k
- dużo PK ale głównie będą chuncic po 60lvl
- wieczne wojny gildia raiders of morag bez przerwy sie z kims tłucze
- server za to jest pusty nigdy nie zdażyło mi sie czekac w kolejce

Finch
14-05-2008, 19:39
SIemka.
Ostatnio postanowiłem wrócić do gry w Tibie. Ale pojawił się problem. Jaki świat wybrać?! Zastanawiam się między światem amerykańskim a niemieckim. Najlepiej poleccie mi serwer na jakim gracie/graliście. Powiem tak interesuje mnie serwer o jak najmniejszym pa i pk oraz najlepiej zeby nie było wojny. Narodowości mnie nie interesują chociaz dobrze by było wiedzieć ilu jest Polaków. Oczywiście serwer pvp. I jeszcze jak coś czy znajdzie sie coś dla mnie na start.

Jeal
16-05-2008, 13:11
Siema, nosze sie z pomysłem, żeby znowu zacząć grać, ale chciałbym jakiś serwer, żeby nie bili mnie tylko za to, że jestem Polakiem. Wiadomo, że wszędzie są pk ale chciałbym taki serwer, gdzie nie ma ciagle wojen i nie będą mnie pizgać szwedzi czy brazyle za zbyt szybkie expienie czy przekroczenie 50 lvla. Jest jeszcze taki serwer? bo jak nie to lipa

druidek123
20-05-2008, 08:27
-jakie narodowości najczęściej występują, Polacy (większość) i br
-ile jest polaków, napisałem wyżej
-jakie sa orientacyjne ceny,nawet nawet (bear paw - 60gp small axe 60gp itd)
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA którzy gnębia każdego kto sie wybije, nie wiem bo jestem rooker
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,zapewne thais i carlin ale nie wiem bo rook to moje mieszkanko
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktoś siedzi,polecam jak się ja loguje to b. rzadko jest kolejka
-jak wygląda rook, dużo ludzi? a może wręcz przeciwnie, średnio ludzi ale można expić
-jakieś wasze własne odczucia co do danego świata antica to świat rarków w domkach:D
polecam:cup:

Kacmich
25-05-2008, 20:06
siemka otóż od jakiegos czasu niegram w tibie i mam zamiar wrucic wymagania serva w sumie te same co wiekszosc ludzi czyli:

duzo - srednio polakow , malo br , malo swe
srednie ceny np g arm = 30k , bohy = 20k
zeby niebylo PA i bez podstawnego pk

prosze o szybka odpowiedz ponieważ nikt nie odpowiada na takie pytania ;/

matmaster2
31-05-2008, 20:06
Celesta

1. jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
2. ile jest polakow,
3. jakie sa orientacyjne ceny,
4. czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
5. jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
6. a) czy server jest przeludniony, b) gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
7. jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
8. jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata

1. pl i br
2. duzo
3. np.:
firesword - 3k
DSM - 40k - 50k
MMS - okolo 100K (zalezy jaki sprzedawca sie zdarzy)
BoHy - 34K
P set - 800 gp - 1k
k legi - 7k
dragon slayer - 15k

co do axe i club to sie nie oreinutuje bo nie uzywam

4. atmosfera miła lecz (jak na kazdym non PVP) zdarzaja sie nooby ... szczegolnei w miejscowkach dla poczatkujacych (nagorzej bylo ze skikwoaniem bo najwecej noobow siedzialo na rotwormach i dwarfach

5. nie ma bo to non PVP
6. a) o dziwo musialem "stac" w kolejce tylko 2 razy (a juz troche gram) ... kolejki sa tylko i wyloncznie wieczorem
b) nie zawsze ale zdarza sie
7. rooka przeszlem tak szybko ze nawet nei pamietam
8. serwer super ... nie ma tylu noobow co np. na Galanie (paj or daj, chuntet) w miare mili ludzie (da ise z nimi dogadac)

Rdm
01-06-2008, 18:38
Saphira
-prawie wszyscy to polacy!!
-^
-ceny w miare dobre
-na roku nie ma dużo ludu:)
-na exp się można dostać bez problemu
-jest fajny bo ja tam gram i można znaleźć kumpli :)
-atmosfera miła
Swiat pvp ale pk zadużo niema

Kastia
02-06-2008, 16:20
Moze ktos pomoc z wyborem serva: Thoria, Pandoria czy Titania?? Moze ktos podac jakie sa ceny, pk ile ludzi ogolnie?

z gory THXB)

Barosa7
08-06-2008, 16:48
Szukam świata PVP, na którym jest stosunkowo dużo niskopoziomowych Polaków, ale nie ma wojny.

Xylion
09-06-2008, 19:37
Szukam serva:
dość niskie ceny (b-robe max 13k, g armor max 22k, k legs max 8k)
non-pvp
mało n00bków
dużo polaków
mało kolejek (np. astera to non pvp a kolejki dopiero wieczorem)

D4n1
15-06-2008, 16:09
siema.
Szukam serwera pvp gdzie jest dużo polaków mało pk i pa z cenami milo by bylo jak by były niskie xD interesuje mnie jak jest na serwie no i na początek przydała by sie mała pomoc ;p

Pozdro D4n1

Opel024
15-06-2008, 17:21
Dzień dobry :)
Szukam serwera, na którym ceny są dość niskie i nie ma takich noob'ów, jak na Galanie (tam gram, tymczasowo). Co polecacie?

D4n1
15-06-2008, 21:13
up@
keylogger nie włazić

Pozdro D4n1

Tiberianus
20-06-2008, 23:30
Gram na Lucerze od niedawna, jakieś 2-3 miesiące, ale postaram się odradzić wybór tego serwera :p Podkreślam, iż wypowiadam się przede wszystkim o Venore, bo w tym mieście spędzam 80% czasu :)

1.Ilośc PL/BR

Niestety na tym serwerze przeważają BR :( Nie wiem dokładnie jak jest w Carlin i Thais, ale w Venore przed depo to stoją same BR. Słyszałem, że spory czas temu BR wygrali wojnę z Polakami i wielu polskich h lvl skończyło grę, dlatego zaczęli przeważać BR.

2. Ceny

Jakby to ująć, ceny w normie :) Powiedziałbym, że nawet dosyć niskie, dla przykładu:
Plate Armor - 400-500gp
Plate Legs - 200-300gp
Knight Armor - 3-5k
Knight Legs - 6-7k
BoH - 29-35k

3. PK

Raczej niedużo ;) Dwa razy w ostatnim tygodniu spotkałem się z PKującymi neewbie, tj. grupa 10-15 lvl, także można się nawet z nimi zabawić :D

4. Kolejki

Kolejki w godzinach 18:00 - 02:00. Expić najlepiej od 8 do 12, wtedy są pustki na respach.

To mój pierwszy wpis, więc proszę o wyrozumiałość :]

kokoseq
22-06-2008, 00:16
A więc tak:
1.Polacy, Brazylijczycy, Hiszpanie.
2.Dość duża ilość polaków.
3.Ceny dość tanie, np Boot of haste (boh) 40k, blue robe 11-12k, k legi 6k, k armor ~4k
4. Dosyć miło, server non-pvp :)
5. NON-pvp
6.Dla facc jest średnio, ale w moim odczuciu dla pacc jest lightowo :baby:
7.Rook nie jest przepełniony, można dość szybko z niego sie wydostać:cup:
8.Świat jest naprawde fajny, osobiście poznałem wielu miłych i spoko polaków, ale tez kilka brazylijek:evul:B)

zalavia92
26-06-2008, 13:41
Moze ktos pomoc z wyborem serva: Thoria, Pandoria czy Titania?? Moze ktos podac jakie sa ceny, pk ile ludzi ogolnie?

z gory THXB)

Thoria odrazu odpada,ciagle wojny ,cholerna masa pkrow.
Titania niewiem..
Pandoria ,hmm mozesz tutaj grac chociaz czesto pk biegaja po pohu i dark cathedral.PA raczej malo:P

o4x
26-06-2008, 15:21
HONERA
1.Dużo Polaków.
2.Średnia ilość noobów.
3.Dużo ataków (....).
4.High lvl jak do tej porey 214.
5.Fajna Atmosfera.
Ale tez złe strony:
Mass kicki,lags.

Sienx
26-06-2008, 17:42
ASKARA

MEGA HIPER EVO MAX SWIAT

Pa jest zajebiste jak niemasz znajomosci to se niepograsz pelno pk noobów kurwa full w dp ciagle ieda z 40 noobów po 15+lvl wiec grajcie tam bo jest zwalal i niejest nudno B)

sith114
27-06-2008, 18:56
Na jakim z tych światów (kyra,selena) jest mniej pk,pa i czy w thais na tych światach da się pomieszkać na małym lvl?
I jakie są ceny:
Boh
B Robe/Dsm
k legs
crown helmet
Vampire/Demon shield

Kivivi
27-06-2008, 23:44
Tak się zastanawiam gdzie grać mam na morganie 60palka+ i myślę czy nie zmienić świata bo po ostatniej wojnie dużo osób odeszło więc mam takie pytanie jaki serw wybrać gdzie będzie pvp albo non-pvp:
-średnie ceny
-mało noobów
-małe PA lub brak
-średnio polaków
-mało pk
-lub grać dalej na morganie?

sith114
29-06-2008, 17:48
Na jakim z tych światów (kyra,selena) jest mniej pk ,pa i czy w thais na tych światach da się pomieszkać na małym lvl?
I jakie są ceny:
Boh
B Robe/Dsm
k legs
crown helmet
Vampire/Demon shield

Maju_Rastaman
29-06-2008, 22:37
Mam pytanie... Chcę grać palkiem na jakimś dość przyjaznym, jakby to powiedzieć nieodkrytym servie. Żeby nie było za dużo noobów i PA...I też nie za wiele high lvli. Oczywiście chodzi mi o świat PVP... W sumie ilość polaków/ brazoli itp mi za bardzo nie robi. Tak samo ceny - nie są ważne. Wiem, że zapewne była już masa takich postów, ale jakoś nie mogłem znaleść tego o co mi chodziło ;) Proszę o odpowiedź. Pozdro :)

PLague
30-06-2008, 08:37
mało n00bków
dużo polakówŁehehe, jakieś glony wypalił? :D

Maju_Rastaman
30-06-2008, 13:34
Ja tam nic nie chce mówić. Ale zapraszam na Silvere.
Wszystko jest ok, bardzo dużo polaków. Miłe towarzystwo.
Ogólnie polecam :)
:cup:

SILVERE??? Coś Ci się chyba pomieszało... grałem tam z pół roku, miałem 60+ lvl i stanowczo odradzam tego serva. MASA botterów (mówię tu o high lvlach, jak też noobkach). Muszę się przyznać, że sam botowałem przez jakiś czas (ja sie przynajmniej przyznaje). Oprócz tego ZERO gmów. MASA PA. Głupie brazole z rządzącej tam gildii FTP (feel the power), która jeszcze w dodatku prowadzi aktualnie wojne z DICU (takie jakby zjednoczone siły wszystkich narodowości przeciw brazolom, którzy używają power abusing, boty itp). Nawet polacy, którzy tam grają w dużej częsci są pod kontrolą FTP. Stanowczo odradzam grania na tym świecie.

Hadugg
30-06-2008, 15:04
Odradzam gre na pacerze.
Duzo noobow i botterow, ludzi nie umiejacych zrozumiec ze jezeli ja bylem pierwszy w cave to aktualnie jestem ownerem tego cave'a.
Nie grajcie na pacerze bo nie warto.

Maju_Rastaman
30-06-2008, 23:26
Odradzam gre na pacerze.
Duzo noobow i botterow, ludzi nie umiejacych zrozumiec ze jezeli ja bylem pierwszy w cave to aktualnie jestem ownerem tego cave'a.
Nie grajcie na pacerze bo nie warto.

Człowieku... Już masa była postów na zasadzie "nie grajcie tu". Ja się pytam gdzie mogę grać, a nie gdzie nie mam grać... ;)
Więc? Czekam na jakąś logiczną wypowiedź :)

Coves
01-07-2008, 20:25
Nikt jeszcze Xereny nie opisał :p

Develis
01-07-2008, 20:42
Solera[/COLOR][/COLOR]

Narodowosci:Brazylijczycy,polacy,hiszpanie
PK:7/10%
Polacy:mało
Ceny:Dosyc małe bo duzo pk
Expowiska: dużo wolnych expowisk
Klasy:dużo paladynow radze uwazac
Ludzie:polacy sa przyjemni ale na brazylijczykow raczej uwazac

Polecam mam tam duzo postaci

Maju_Rastaman
01-07-2008, 22:32
Solera[/COLOR][/COLOR]

Narodowosci:Brazylijczycy,polacy,hiszpanie
PK:7/10%
Polacy:mało
Ceny:Dosyc małe bo duzo pk
Expowiska: dużo wolnych expowisk
Klasy:dużo paladynow radze uwazac
Ludzie:polacy sa przyjemni ale na brazylijczykow raczej uwazac

Polecam mam tam duzo postaci

Solera mówisz? Hmm... Podaj prosze nick swój itp (sorry za spam, ale gdybym napisał mu na PW to wiem, że by nie odebrał i pewnie nie odpisał ;) )

Rajf
03-07-2008, 16:29
STANOWCZO ODRADZAM GRĘ NA CANDII
Świat przepełniony. Kolejki zaczynają tworzyć się o 13. Do ok 16 są w granicach 50-130 . Później są mniejsze od 17-18.30, ale już o 21 są w granicach 200 a trwają do ok 23.30 a czasem nawet do 1 w nocy. Dużo polaków. W resztę nie wnikałem zbytnio jakiej są narodowości. Atmosfera jest bardzo niemiła ;(:(;(:(. Ludzie często w depo stają za kimś, ustawiają za sobą paczki, aby nie można było ich przepchnąć i wymuszają itemy lub kasę, za odblokowanie wyjścia

Zamne
03-07-2008, 20:58
@darkmon

won, to keylog -.-

@topic

odradzam isare, nie mozesz miec wiekszego lvla niz 50 bo zaraz od rządzącej gildii hunta masz "bo jesteś"

biras15
08-07-2008, 07:44
Kyra , Danubia rlz ;d .

Fulcrum
10-07-2008, 01:28
Nikt jeszcze Xereny nie opisał :p

+Polaków w piz*e jest.
+Niskie ceny b robe 14 k ;p
+Nie ma n00bów za dużo, nigdy mnie nie bloczyli, nie wybijali respa, nie blokowali.

-MASA PK NORMALNIE JAK PVP-ENFO, na facc nie da się grać.(Dokładnie kilka razy dziennie na Ghostland widze 50+lvl pk, nie wspominając o dwarfach) na tym świecie padałem wiele razy.
-Nie masz pleców to prędzej czy później przestaniesz grać.

~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~**~~
Szukam świata non-pvp myślę między
Neraną,Refugią na którym zacząć grać?

Szukam świata pvp myślę między
Kyra, Obsidia(mało polaków?) Furora

SoulShade
10-07-2008, 20:06
Witam. Szukam Świata:
1. Non-Pvp
2. Miła Atmosfera
3. Normalne Ceny
4. Żeby ten Świat był w miare nowszy, a nie jakiś staroć.

sebastiano
12-07-2008, 20:37
..up@
Poleciłbym Ci grę na Honerze ,sam tam kiedyś grałem i grało mi się dobrze.:)
Atmosfera tam panuje no jak na każdym serverze z Polakami :P
Ceny są jeszcze przyzwoite jak na świat non-pvp <- ( tak mi się wydaje :D )
Z + to tyle...

- to jedynie tyle ,że tylko od 6:00 do 13:00 można jeszcze normalnie poexpić ,w Thais i Kazordoon.

odradzam Ci grę na :
-Candii
-Guardii
-Harmonii

Ponieważ są to bardzo stare servery i przepełnione jak cholera :baby:

Aktualnie gram na serverze Furora :) Bardzo fajny server ,prawie przez całą dobę można normalnie poexpić.Baaardzo dużo polaków na oko z 75% ,dla rookstayer'ów nie ma już zabardzo tam miejsca ,ponieważ jest tam ich masa :) .Atmosfera ... hmm ... trudno powiedzieć zależy na jakich ludzi trafisz :P
Rano i późnym wieczorem są dosyć normalni ,ale w południe to same noob'y ,które kozaczą i się rookuja ;)
Ceny są przyzwoite ;)

Mam nadzieję ,że poradziłem dobrze :cup:

ajash
13-07-2008, 15:15
Ja w sumie rzeczy proponowała bym grę na Celeście. Moim zdaniem jest tam fajnie i da się expić (najlepszy exp jest chyba od 24-6 nad ranem) grałam tak. Ludzi też jest tam sporo chętnych do pomocy. Jedynymi wadami tego servera jest to że za dużo tam jest ludzi, i że są lagi... Ale ogólnie to spoko :) . A Berylii to bym raczej nie polecała bo ciągle pk tam mnie zabijali :P za to że sobie szłam swoją postacią.

grzesio512
16-07-2008, 14:33
no to tak :)
grałem kiedyś w rl tibię ale zacząłem grać na OTS :P a teraz chciałbym wrucić na rl tibie :) ale mam problem :P jaki świat wybrać?
zależy mi by był:
- nie było dużo ludzi (małe lagi, bez kolejek logowania, jak najmniej noobów, pk, itd. )
- w miarę przystępne ceny :)
- dużo polaków
- nie ważne czy to będzie pvp czuy no-pvp ( byle nie enfro :p)
dodam że nie będę mieć szybko PACCa (było by dobrze gdybym wogule miał :/)

Err0r
18-07-2008, 17:20
Witam :)
Ja również mam problem z doborem odpowiedniego świata.

Chciałbym by był to serv no-pvp.
Niskie ceny, mało noobów, dzieci którzy trapuje, świat na którym będe mógł spokojnie poskilować i żeby nie było lagów :)
Zamierzam mieć zawsze pacc'a i być paladynem.
Miałem przyjemność grać na Harmonii oraz Neranie.
Nerana - na rl chacie wiecznie ludzie, dużo polaków, niestety dość duzó noobków i są niskie ceny.
Harmonia - na rl chacie nikt wieczorami nie pisze, mało PL, dość mało ludzi (co do Nerany) i jakoś spokojnie się w miare grało, lecz dużo hlvl'i.
Z góry dziękuje ;)

KOKS9
20-07-2008, 13:49
Mógłby ktos opisac ten swiat

Zero-max
21-07-2008, 01:06
MORGANA

Morgana, świat na którym rządza hiszpanie i polacy.. Miła atmosfera można poznać wielu przyjaciół! Ceny itemów są dobre.. Vampka 17k boh 40k.. Ogólnie w sam raz jak dla mnie! Ogółem zapraszam na serv. Polaków dużo ale hiszpanów też są też grupki szwedów i brazylijczyków. Aha i na koniec ; p
pk - średnio.. Najwiecej w Carlin i troszke w Thais. Mnie osobiscie raz bił pk a mam 60+ lvl. :) Lekki PA Ale dopiero co skończyła sie wojna a te PA to na takich 90+ lvlach w większosci więc mozna śmiało zaczynać gre!